En uavhengig-operert VPN grunnlagt av aktivister, hacktivister og hackere høres nesten for godt ut til å være sant - eller er det?

Det er bakhistorien til AirVPN, som lover brukerne "luften til å puste det virkelige internett", så vi bestemte oss for å sette den på prøve selv.

I vår AirVPN-anmeldelse svarer vi viktige spørsmål som:

 • Er AirVPN sikker?
 • Vil AirVPN jobbe i Kina?
 • Låser AirVPN opp Netflix?
 • Hvor enkelt er AirVPN å bruke?
 • Tillater AirVPN torrenting?

Du finner svarene på disse, og mange flere, under vår korte oversikt over AirVPN.

Oversikt

AirVPN Pros & Ulemper

Pros

 1. Raske hastigheter i samme land
 2. Fungerer bra i Kina
 3. Torrenting tillatt på alle servere
 4. Koble sikkert til 22 land
 5. Detaljerte manuelle oppsettveiledninger

Ulemper

 1. Veldig lite antall VPN-servere
 2. Ingen tilgang til streaming
 3. Basert i personvern-uvennlig Italia
 4. Komplisert skrivebordsapp
 5. Begrenset kundesupport

AirVPN nøkkeloppsummering

Topp nedlastingshastighet

Innloggingspolicy

IP-, DNS- eller WebRTC-lekkasjer

Jurisdiksjon

servere

IP-adresser

land

Amerikanske Netflix

torren

Jobber i Kina

Brukerstøtte

Billigste pris

Offesiell nettside

71Mbps
Ingen logger
Nei
Italia (14-Eyes Member)
Ikke oppgitt
200+
22
Ja
ubegrenset
Ja
24/7 Live Chat
$ 3.69 / mo over 24 måneder
AirVPN.org

Les videre for å se om AirVPN er det riktige valget for deg, og start med VPN-tilkoblingshastighetene.

Om & Innloggingspolicy

Hvem er AirVPN?

AirVPN ble dannet i Italia i 2010 av en liten gruppe aktivister og hackere, ved hjelp av to advokater.

Opprinnelig ble det drevet av Iridium, et satellittkommunikasjonsselskap, men AirVPN overtok i november 2012. Paolo Brini er oppført som den nåværende eieren av AirVPN, som drives fra Perugia (Italia).

Selv i dag drives AirVPN utelukkende av aktivister og ‘bevisste personer med sikkerhetsproblemer’. Det er fremdeles basert i Italia, og setter det innenfor rekkevidde av EUs lov om dataoppbevaring.

Innloggingspolicy

AirVPNs loggføringspolitikk er ganske vag, så vi kontaktet kundesupport for å få en avklaring.

Etter å ha snakket med dem, føler vi oss trygge på at AirVPN ikke overvåker noe du gjør mens du er koblet til VPN. Den samler bare ‘tekniske data’ for servervedlikeholdsformål, men du kan be om at disse blir slettet når som helst.

AirVPN logger heller ikke informasjon som kan brukes til å identifisere deg personlig, for eksempel dato / tidstempler eller din IP-adresse, noe som gjør det til en av de mest personvernvennlige VPN-tjenestene der ute og demper dens italienske jurisdiksjon.

Hastighet & Pålitelighet

Over gjennomsnittet samme lands hastigheter

Selv om AirVPN ikke når de eksepsjonelle topphastighetene for noen av de raskeste VPN-tjenestene, skiller den seg ut for det store pålitelighetsnivået som tilbys.

AirVPN er like raskt på både land-tilkoblinger og over lengre avstander, så du kan gjøre stort sett hva du vil, mens du er koblet til VPN uten å brekke svette.

Hastighetsresultater fra vår fysiske beliggenhet i London (100 Mbps fiberoptisk forbindelse) til en testserver i London.

Før du bruker AirVPN:

 1. nedlastingMbps

  96.6

 2. Laste oppMbps

  96,44

 3. AirVPN gjennomgangPingms

  3

Når du er koblet til AirVPN:

 1. nedlastingMbps

  71.59

 2. Laste oppMbps

  74.54

 3. AirVPN gjennomgangPingms

  18

Nedlastningshastighet uten AirVPN: 96.60Mbps

Nedlastningshastighet med AirVPN: 71.59Mbps

Nedlastningshastighetstapet vårt når AirVPN kjører: 26%

AirVPNs opplastningshastigheter var også raske, de kom inn på nesten 75 Mbps når de ble koblet til en VPN-server i samme land - perfekt for å torrenting.

Det er ikke en ideell VPN for ivrige spillere, men med pingtider som svever rundt 18ms, selv når vi var koblet til en VPN-server i samme by som oss.

Hvis du er basert i Storbritannia, er her de gjennomsnittlige hastighetene du kan forvente fra AirVPN som kobler seg til en håndfull populære steder:

USA: 40Mbps (nedlasting) & 47Mbps (laste opp)
Tyskland: 55Mbps (nedlasting) & 72Mbps (laste opp)
Singapore: 33Mbps (nedlasting) & 16 Mbps (laste opp)
Australia: Ingen server tilgjengelig

For å lese mer om hvordan vi tester VPN-er, kan du lese metodikken for full hastighetstesting her.

Serverlokasjoner

38 byer fordelt på 22 land

Klode med blått flagg22CountriesBilde av et bylandskap40CitiesBilde av en rosa markør200 + IP-adresser

AirVPN tilbyr et av de minste servernettverk vi noen gang har sett fra en premium VPN-tjeneste.

AirVPN tilbyr bare 200 individuelle VPN-servere, noe som kan føre til servertrengsel på travle tider. Heldigvis gjør "serverbelastning" -delen på appen det enkelt å se hvilke lokasjoner som nærmer seg kapasitet.

Skjermbilde av AirVPNs desktop-app som viser prosentvis belastning for hver VPN-serverplassering

Det er tydelig at AirVPN retter seg mot det amerikanske markedet, med 37 servere i ti byer over hele landet. USA-baserte brukere kan velge mellom AirVPN-servere i:

 • Atlanta (5)
 • Chicago (3)
 • Dallas (10)
 • Fremont (3)
 • Jacksonville (1)
 • Los Angeles (3)
 • Miami (3)
 • New York (3)
 • Pennsylvania (1)
 • Phoenix (5)

Det er også tre bynivå AirVPN-servere i Storbritannia (London, Maidenhead og Manchester) og Canada (Montreal, Toronto og Vancouver). Andre land med byspesifikt valg inkluderer Tyskland, Spania og Sverige.

Europa har den beste AirVPN-dekningen med 153 servere fordelt på 15 land, mens Asia er begrenset til Hong Kong, Japan og Singapore.

Sør-Amerika er kun dekket av VPN-servere i Brasil, mens Afrika ignoreres helt av AirVPN.

streaming & torren

Flott VPN for torrenting, men ikke streaming

Selv om det sikkert er raskt nok for bufferfri Full HD-streaming, fungerer AirVPN ikke med verken Netflix eller BBC iPlayer.

Fordi det ikke er AirVPN-servere som er optimalisert for å få tilgang til strømmenettsteder, er det et tilfelle av prøving og feiling, og vi har ikke vært i stand til å se Netflix gjennom sine amerikanske servere på flere måneder nå.

Det er den samme historien med BBC iPlayer, som har vært utilgjengelig via AirVPNs UK-baserte servere siden vi kan huske. Hvis tilgang til denne tjenesten er viktig for deg, kan du sjekke de beste VPN-ene for BBC iPlayer her.

Overraskende nok, gitt den vanskeligheten vi har hatt tilgang til BBC iPlayer eller Netflix, var AirVPN en av få leverandører som jobbet med Disney + ved lanseringen. Noe som er flott å se.

Heldigvis, på AirVPNs hjemmeside er det en liste over ‘blokkerte nettsteder’ som brukere kan sjekke for å se om situasjonen med disse strømningsnettstedene noen gang endres.

torren

AirVPN er imidlertid et sterkt valg for anonym torrenting og P2P-aktiviteter.

Dens gode nedlastingshastigheter og imponerende opplastingshastigheter, minimale loggpolitikk og pakke med avanserte personvernverktøy (inkludert en VPN-kill switch) gjør den ideell for P2P-aktivitet.

Avanserte torrentere vil også like at AirVPN tillater portvideresending av opp til 20 porter samtidig, for å øke hastigheten på overføringer enda mer. Du kan gjøre dette i ‘Client Area’ på AirVPN-nettstedet. Les mer om AirVPNs videresending av ekstern port her.

Omgå sensur

Fungerer i Kina med en viss manuell konfigurasjon

For øyeblikket er den eneste måten å koble seg til AirVPN i Kina på, å bruke OpenVPN-protokollen over SSL, som krypterer ditt OpenVPN ‘fingeravtrykk’ for å gjøre det ikke påvisbar. Dette er enkelt nok å gjøre på skrivebordet, men mer komplekst på mobilen.

Hvis du vil koble ut fra Kina på mobile enheter som bruker AirVPN, må du installere OpenVPN-filer og gjøre noen manuell konfigurasjon - det er trinn-for-trinn-guider på nettstedet for å lede deg gjennom prosessen.

AirVPN bør jobbe i andre høysensurland, som Tyrkia og Iran, på grunn av sitt utvalg av ytterligere tilsløringsverktøy som SSH / SSL-tunneling og tilgang til Tor gjennom VPN.

Det begrensede servernettverket er dårlige nyheter for hastigheten, men det betyr at du kan finne deg selv å måtte koble til en AirVPN-server langt borte fra din fysiske beliggenhet.

plattformer & enheter

Kompatibel med alle større plattformer & rutere

Apps

Windows-logoenWindowsMac-logoMaciOS-logoiOSAndroid-logoAndroidLinux-logoLinuxRuterlogoRouter

AirVPN tilbyr tilpassede VPN-apper for:

 • Microsoft Windows
 • Mac os
 • Android
 • Linux

Det finnes også en AirVPN-konfigurasjonsveiledning for iOS, men den krever installasjon av tredjeparts OpenVPN-programvare. Vi anbefaler iOS-brukere å bruke VPN-er med tilpassede apper for iPhone eller iPad i stedet.

AirVPN støttes også på DD-WRT-, pfSense-, Tomato- og AsusWRT-rutere, men må igjen installeres og konfigureres manuelt. Dette betyr at AirVPN ikke er et veldig godt valg hvis du vil ha en plug-and-play VPN-tjeneste.

Spillkonsoller & Streaming enheter

AppleTV-logoAppleTVAmazon Fire TV-logoAmazon Fire TVChromecast-logoChromeNintendo-logoNintendoPlayStation-logoPlayStationRoku-logoRokuXbox-logoXbox

AirVPN tilbyr en naturlig VPN-app for Amazon Fire TV og Fire TV Stick. Det kan også brukes med en rekke andre spillkonsoller og strømmenheter enten ved å koble dem til en konfigurert ruter eller dele VPN-tilkoblingen fra en annen enhet som kjører programvaren..

Det finnes ingen manuelle konfigurasjons- eller feilsøkingsveiledninger for noen av disse enhetene, men du kan finne mange nyttige hint og tips i AirVPNs nettforum.

Nettleserutvidelser

AirVPN tilbyr dessverre ingen nettleserutvidelser for Google Chrome eller Mozilla Firefox, noe som neppe er overraskende på grunn av mangelen på native apps for et bredt spekter av enheter. Noen av rivalene, for eksempel ExpressVPN, tilbyr VPN-utvidelser med full funksjonalitet for alle populære nettlesere.

kryptering & Sikkerhet

En av de sikreste VPN-tjenestene vi har sett

protokoller

kryptering

Sikkerhet

Avanserte funksjoner

OpenVPN (TCP / UDP)

AES-256

DNS-lekkasjeblokkering

Førstemann DNS

IPV6 lekkasjeblokkering

Støtter TCP-port 443

VPN Kill Switch

WebRTC lekkasjeblokkering

Split Tunneling

TOR via VPN Server

Vennligst se vår VPN-ordliste hvis disse vilkårene forvirrer deg og ønsker å lære mer.

AirVPN er et fantastisk valg hvis rent personvern er din prioritet. Kryptering skjer via toppkryptering AES-256 og programvaren kjører utelukkende på OpenVPN, som gir den beste sikkerhets / ytelsesbalansen.

VPN-drepebryteren er en viktig funksjon for å beskytte deg i tilfelle fall av tilkoblinger, og AirVPN driver også sine egne DNS-servere, og holder din personlige informasjon konfidensiell.

Resultater av AirVPNs DNS- og IP-lekkasjetest på nettleserleker

AirVPNs beskyttelse mot DNS, IPv6 og WebRTC lekkasjer ble også vist seg å være 100% effektive i våre siste tester.

Du kan bruke AirVPN for å få tilgang til Tor-nettleseren, noe som gir deg et ekstra lag med kryptering hvis du trenger det. Desktop-appen tilbyr også ‘doublehop’, en funksjon som regelmessig bytter IP-adresse for å forhindre at du spores.

Brukervennlighet

Rotete apper med noen feil i brukervennligheten

Hvordan installere & Sett opp AirVPN

 • Skjermbilde av de forskjellige alternativene for AirVPNs Windows-app

  Nedlasting er ikke så enkelt som bare å klikke på en knapp - i stedet oppfordres du til det "Velg din smak".

 • Skjermbilde av AirVPN Windows-installasjonsveiviseren

  Installasjonsveiviseren vil guide deg gjennom hvordan du konfigurerer programvaren.

 • Skjermbilde av AirVPN-lisensavtalen

  Du må godta AirVPNs lisensavtale før installasjonen er ferdig.

 • Skjermbilde av den fullførte AirVPN Windows-nedlastingen

  Når programvaren er installert, klikker du bare på fullfør og begynner å bruke AirVPN-appen.

 • Skjermbilde av AirVPNs hovedskjerm på Windows-appen

  AirVPNs hovedskjerm holder det enkelt med din beliggenhet, noen grunnleggende statistikk og og på / av-knapp.

 • Skjermbilde av listen over land som er tilgjengelig på AirVPNs Windows-app

  Landene er organisert alfabetisk og viser hvor mange servere og brukere som er tilkoblet.

 • Skjermbilde av AirVPNs komplette serverliste i Windows-appen

  AirVPNs servervalgskjerm er rotete, med hver server (forvirrende) oppkalt etter en stjerne.

 • Skjermbilde av innstillingsskjermen på AirVPNs Windows-app

  Det er mange avanserte innstillinger å se på, men de er utrolige enkle å navigere.

AirVPNs desktop VPN-klient, lekent kallenavnet ‘Eddie’, er utdatert, uoversiktlig og direkte forvirrende. Flere teknisk kunnskapsrike VPN-brukere vil elske de avanserte funksjonene, men selv teknologikyndige kan slite.

AirVPNs innstillingsliste er delt inn i faner, hver med mange forskjellige alternativer. Det er her det kan bli forvirrende for mindre erfarne VPN-brukere, så vi liker at det er et alternativ å tilbakestille alle innstillinger til standard bare i tilfelle.

Valg av VPN-server er langt vanskeligere enn det trenger å være - listen er lang, og det er ingen søkefunksjon. Enda verre er at hver VPN-server er oppkalt etter en stjerne, noe som blir frustrerende etter en stund når alt du vil gjøre er å velge en by og koble til.

Kundeservice

24/7 live chat gjør opp for begrensede ressurser

Send e-post via et elektronisk skjema

Online ressurser

Ja
Ja

AirVPN sier at kundeservicen ikke er outsourcet for å gi "støtte av høy kvalitet", men mangel på live chat og langsomme svar på e-post kan være frustrerende når du bare har et enkelt spørsmål.

Vi liker imidlertid den omfattende kunnskapsbasen på AirVPNs nettsted, som inkluderer en omfattende FAQ-seksjon delt opp etter emne. Det er også en hel rekke AirVPN-samfunnsforum som dekker alle emner du kan tenke på, slik at du kanskje synes at du ikke trenger å kontakte supportteamet veldig ofte.

Priser & tilbud

Den lengste planen er utmerket valuta for pengene

AirVPN-kupong

Prisplan for AirVPN

Hver AirVPN-prisplan inkluderer de samme funksjonene, men de blir billigere på månedlig basis jo lenger abonnementet du registrerer deg for.

En enkelt måned med AirVPN er det dyreste alternativet på 7,76 dollar, men dette kan reduseres med 53% på 2-årsplanen, som bare er 3,65 dollar per måned. Du kan også velge 12-månedersplanen som kommer ut til $ 4,52, med en besparelse på 42%.

 1. Månedlig

  US $ 7,76 / mnd

  Fakturert $ 7,76 hver måned

 2. 6 måneder

  US $ 5,35 / mnd

  Fakturert $ 32,15 hver 6. månedSpar 31%

 3. 12 måneder

  US $ 4,52 / mnd

  Fakturert $ 54,32 hver 12. månedSpar 45%

 4. 2 år

  US $ 3,65 / mnd

  Fakturert $ 87,58 hvert annet årSpar 53%

Alle planer har 3-dagers pengene-tilbake-garanti

innbetaling & Alternativer for tilbakebetaling

AirVPN tilbyr en gratis prøveperiode, som kan fås ved å sende en melding til supportteamet og bruke kupongkoden de sender deg. Vi mottok på mindre enn et døgn, men folk har rapportert på forumene at de sto igjen og ventet på en kode i over 24 timer.

Det er også en pengene-tilbake-garanti, men denne er bare gyldig i tre dager, noe som er gjerrig sammenlignet med de 30 dagene som tilbys av de fleste andre VPN-tjenester. Det er "ingen spørsmål", heldigvis, og refusjon er vanligvis tilbake i banken din innen to arbeidsdager.

AirVPN godtar det største utvalget av betalingsmetoder vi har sett fra enhver leverandør. Dette inkluderer de fleste større kredittkort, PayPal, og en hel rekke kryptovalutaer. Mange internasjonale alternativer er også akseptert, for eksempel Alipay og Giropay.

Bunnlinjen

Anbefaler vi AirVPN?

Vi anbefaler AirVPN, men med en alvorlig advarsel: AirVPN er absolutt ikke en VPN for nybegynnere.

Når vi snakker om VPN-er som vi faktisk anbefaler, er AirVPN faktisk det mest skremmende og uvennlige av alle. Det er fremdeles supersikkert og gir raske nedlastningshastigheter, men vær advart om at det tar litt å bli vant til.

Alternativer til AirVPN

ExpressVPN-logo

ExpressVPN

Det er vår høyest scorede VPN av en grunn: ExpressVPN gjør mange ting godt, men brukervennlighet kan være på toppen av listen. ExpressVPN er så enkel at alle kan bruke det - og få gode ytelser mens de også gjør det. Les ExpressVPN anmeldelse

CyberGhost-logo

CyberGhost

Hvis streaming er viktig for deg, bør du ikke laste ned AirVPN. CyberGhost er et mye bedre alternativ, takket være sin utrullede tilgang til Netflix, BBC iPlayer og mer. Les CyberGhost-anmeldelse

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me