Een onafhankelijk bediende VPN opgericht door activisten, hacktivisten en hackers klinkt bijna te mooi om waar te zijn - of is het?

Dat is het achtergrondverhaal van AirVPN, dat zijn gebruikers "de lucht belooft om het echte internet in te ademen", dus besloten we het zelf te testen.

In onze AirVPN-beoordeling beantwoorden we belangrijke vragen zoals:

 • Is AirVPN veilig?
 • Werkt AirVPN in China?
 • Ontgrendelt AirVPN Netflix?
 • Hoe gemakkelijk is AirVPN te gebruiken?
 • Staat AirVPN torrenting toe?

U vindt de antwoorden hierop, en nog veel meer, onder ons korte overzicht van AirVPN.

Overzicht

AirVPN Pro's & Cons

Pros

 1. Hoge snelheden in hetzelfde land
 2. Werkt goed in China
 3. Torrenting toegestaan ​​op alle servers
 4. Maak veilig verbinding met 22 landen
 5. Gedetailleerde handmatige installatiehandleidingen

Cons

 1. Zeer klein aantal VPN-servers
 2. Geen toegang tot streaming
 3. Gevestigd in privacyonvriendelijk Italië
 4. Ingewikkelde desktop-app
 5. Beperkte klantenondersteuning

Overzicht AirVPN-sleutels

Top download snelheid

Logbeleid

IP, DNS of WebRTC-lekken

Jurisdictie

Servers

IP-adressen

landen

Amerikaanse Netflix

torrenting

Werkt in China

Ondersteuning

Goedkoopste prijs

Officiële website

71Mbps
Geen logboeken
Nee
Italië (14-Eyes-lid)
Niet bekend
200+
22
Ja
Onbeperkt
Ja
24/7 live chat
$ 3,69 / mnd gedurende 24 maanden
AirVPN.org

Lees verder om te zien of AirVPN de juiste keuze voor u is, te beginnen met de VPN-verbindingssnelheden.

Over & Logbeleid

Wie is AirVPN?

AirVPN werd in 2010 in Italië gevormd door een kleine groep activisten en hackers, met de hulp van twee advocaten.

Oorspronkelijk werd het geëxploiteerd door Iridium, een satellietcommunicatiebedrijf, maar AirVPN nam het over in november 2012. Paolo Brini wordt vermeld als de huidige eigenaar van AirVPN, dat wordt geëxploiteerd vanuit Perugia (Italië)..

Zelfs vandaag de dag wordt AirVPN uitsluitend beheerd door activisten en 'personen die zich bewust zijn van veiligheidsproblemen'. Het is nog steeds gevestigd in Italië, waardoor het binnen het bereik van de EU-wetgeving inzake gegevensbewaring komt.

Logbeleid

Het logboekbeleid van AirVPN is vrij vaag, dus hebben we contact opgenomen met de klantenservice voor opheldering.

Nadat we met hen hebben gesproken, zijn we ervan overtuigd dat AirVPN niets controleert wat u doet terwijl u bent verbonden met de VPN. Het verzamelt alleen ‘technische gegevens’ voor serveronderhoudsdoeleinden, maar u kunt op elk gewenst moment verzoeken dit te verwijderen.

AirVPN registreert ook geen informatie die kan worden gebruikt om u persoonlijk te identificeren, zoals datum / tijdstempels of uw IP-adres, waardoor het een van de meest privacyvriendelijke VPN-services is die er zijn en de Italiaanse jurisdictie beperkt.

Snelheid & Betrouwbaarheid

Bovengemiddelde snelheden in hetzelfde land

Hoewel AirVPN niet de uitzonderlijke pieksnelheden haalt van enkele van de snelste VPN-services, valt het wel op door het hoge betrouwbaarheidsniveau dat wordt aangeboden.

AirVPN is net zo snel op verbindingen met hetzelfde land en over langere afstanden, dus je kunt vrijwel alles doen wat je wilt terwijl je verbonden bent met de VPN zonder je in te boeten.

Snelheidsresultaten van onze fysieke locatie in Londen (100 Mbps glasvezelverbinding) naar een testserver in Londen.

Voordat u AirVPN gebruikt:

 1. DownloadMbps

  96.6

 2. UploadenMbps

  96.44

 3. AirVPN-beoordelingPingMevrouw

  3

Wanneer verbonden met AirVPN:

 1. DownloadMbps

  71.59

 2. UploadenMbps

  74.54

 3. AirVPN-beoordelingPingMevrouw

  18

Download snelheid zonder AirVPN: 96.60Mbps

Download snelheid met AirVPN: 71.59Mbps

Ons verlies aan downloadsnelheid wanneer AirVPN actief is: 26%

De uploadsnelheden van AirVPN waren ook snel, met een snelheid van bijna 75 Mbps bij aansluiting op een VPN-server in hetzelfde land - perfect voor torrenting.

Het is echter geen ideale VPN voor enthousiaste gamers, met ping-tijden rond 18ms, zelfs wanneer we verbonden waren met een VPN-server in dezelfde stad als wij.

Als u in het VK bent gevestigd, zijn hier de gemiddelde snelheden die u kunt verwachten van AirVPN die verbinding maakt met een handvol populaire locaties:

VERENIGDE STATEN VAN AMERIKA: 40Mbps (Download) & 47Mbps (uploaden)
Duitsland: 55Mbps (Download) & 72Mbps (uploaden)
Singapore: 33Mbps (Download) & 16Mbps (uploaden)
Australië: geen server beschikbaar

Om meer te lezen over hoe wij VPN's testen, kunt u hier onze testmethodologie op volle snelheid lezen.

Serverlocaties

38 steden verspreid over 22 landen

Wereldbol met een blauwe vlag22CountriesAfbeelding van een stadslandschap40CitiesAfbeelding van een roze marker200 + IP-adressen

AirVPN biedt een van de kleinste servernetwerken die we ooit hebben gezien bij een premium VPN-service.

AirVPN biedt slechts 200 individuele VPN-servers, wat kan leiden tot servercongestie op drukkere tijden. Gelukkig maakt het gedeelte 'serverbelasting' in de app het gemakkelijk om te zien welke locaties de capaciteit naderen.

Schermafbeelding van de desktop-app van AirVPN met het percentage belasting van elke VPN-serverlocatie

Het is duidelijk dat AirVPN zich richt op de Amerikaanse markt, met 37 servers in tien steden in het hele land. Gebruikers in de VS kunnen kiezen uit AirVPN-servers in:

 • Atlanta (5)
 • Chicago (3)
 • Dallas (10)
 • Fremont (3)
 • Jacksonville (1)
 • Los Angeles (3)
 • Miami (3)
 • New York City (3)
 • Pennsylvania (1)
 • Phoenix (5)

Er zijn ook drie AirVPN-servers op stadsniveau in het Verenigd Koninkrijk (Londen, Maidenhead en Manchester) en Canada (Montreal, Toronto en Vancouver). Andere landen met stadsspecifieke keuze zijn Duitsland, Spanje en Zweden.

Europa heeft de beste AirVPN-dekking met 153 servers verspreid over 15 landen, terwijl Azië beperkt is tot Hong Kong, Japan en Singapore.

Zuid-Amerika wordt alleen gedekt door VPN-servers in Brazilië, terwijl Afrika helemaal wordt genegeerd door AirVPN.

streaming & torrenting

Geweldige VPN voor torrenting maar niet voor streaming

Hoewel zeker snel genoeg voor buffervrije Full HD-streaming, werkt AirVPN niet met Netflix of BBC iPlayer.

Omdat er geen AirVPN-servers zijn die zijn geoptimaliseerd voor toegang tot streaming-sites, is er sprake van vallen en opstaan ​​en kunnen we Netflix al enkele maanden niet meer bekijken via zijn Amerikaanse servers.

Het is hetzelfde verhaal met BBC iPlayer, dat sinds we ons kunnen herinneren ontoegankelijk was via de Britse servers van AirVPN. Als toegang tot deze service belangrijk voor u is, bekijk dan onze top VPN's voor BBC iPlayer hier.

Verrassend genoeg was AirVPN, gezien de moeilijkheid waarmee we toegang hadden tot BBC iPlayer of Netflix, een van de weinige providers die bij de lancering met Disney + samenwerkten. Wat geweldig is om te zien.

Gelukkig is er op de website van AirVPN een lijst met 'geblokkeerde websites' die gebruikers kunnen controleren om te zien of de situatie met deze streaming-sites ooit verandert.

torrenting

AirVPN is echter een sterke keuze voor anonieme torrenting en P2P-activiteiten.

De goede downloadsnelheden en indrukwekkende uploadsnelheden, minimaal logbeleid en een reeks geavanceerde privacytools (inclusief een VPN-kill-schakelaar) maken het ideaal voor P2P-activiteit.

Geavanceerde torrenters zullen het ook leuk vinden dat AirVPN port forwarding toestaat tot 20 poorten tegelijkertijd, om overdrachten nog meer te versnellen. U kunt dit doen in het ‘Clientgedeelte’ van de AirVPN-website. Lees hier meer over AirVPN's remote port forwarding.

Censuur omzeilen

Werkt in China met enige handmatige configuratie

Momenteel is de enige manier om verbinding te maken met AirVPN in China, het OpenVPN-protocol via SSL te gebruiken, dat uw ‘vingerafdruk’ versleutelt om het niet-detecteerbaar te maken. Dit is eenvoudig genoeg om te doen op desktop, maar complexer op mobiel.

Als u verbinding wilt maken met China op mobiele apparaten met behulp van AirVPN, moet u OpenVPN-bestanden installeren en een aantal handmatige configuratie uitvoeren - er zijn stapsgewijze handleidingen op de website om u door het proces te leiden.

AirVPN zou moeten werken in andere landen met een hoge censuur, zoals Turkije en Iran, vanwege de reeks extra obfuscation-tools zoals SSH / SSL-tunneling en toegang tot Tor via de VPN.

Het beperkte servernetwerk is echter slecht nieuws voor snelheid, omdat dit betekent dat u mogelijk verbinding moet maken met een AirVPN-server ver weg van uw fysieke locatie..

platforms & apparaten

Compatibel met alle belangrijke platforms & routers

Apps

Windows-logoramenMac-logoMaciOS-logoiOSAndroid-logoAndroidLinux-logoLinuxRouter Logorouter

AirVPN biedt aangepaste VPN-apps voor:

 • Microsoft Windows
 • MacOS
 • Android
 • Linux

Er is ook een AirVPN-installatiehandleiding voor iOS, deze vereist echter installatie van OpenVPN-software van derden. We adviseren iOS-gebruikers om in plaats daarvan VPN's te gebruiken met aangepaste apps voor iPhone of iPad.

AirVPN wordt ook ondersteund op DD-WRT-, pfSense-, Tomato- en AsusWRT-routers, maar moet opnieuw handmatig worden geïnstalleerd en geconfigureerd. Dit betekent dat AirVPN geen goede keuze is als u een plug-and-play VPN-service wilt.

Spelconsoles & Streaming apparaten

AppleTV-logoApple TVAmazon Fire TV-logoAmazon Fire TVChromecast-logoChromecastNintendo-logoNintendoPlayStation-logoSpeel stationRoku-logoRokuXbox-logoXbox

AirVPN biedt een native VPN-app voor de Amazon Fire TV en Fire TV Stick. Het kan ook worden gebruikt met een reeks andere gameconsoles en streaming-apparaten door ze aan te sluiten op een geconfigureerde router of de VPN-verbinding te delen vanaf een ander apparaat waarop de software draait.

Er zijn geen handmatige installatie- of probleemoplossingshandleidingen voor al deze apparaten, maar u kunt veel nuttige hints en tips vinden op de online forums van AirVPN.

Browser-extensies

AirVPN biedt helaas geen browserextensies voor Google Chrome of Mozilla Firefox, wat niet verwonderlijk is gezien het ontbreken van native apps voor een breed scala aan apparaten. Sommige van zijn rivalen, zoals ExpressVPN, bieden volledige VPN-extensies voor alle populaire browsers.

Encryption & Veiligheid

Een van de veiligste VPN-services die we hebben gezien

protocollen

Encryption

Veiligheid

Geavanceerde functies

OpenVPN (TCP / UDP)

AES-256

DNS-lekblokkering

First-party DNS

IPV6 Lekblokkering

Ondersteunt TCP-poort 443

VPN-dodeschakelaar

WebRTC Lekblokkering

Split Tunneling

TOR via VPN-server

Raadpleeg onze VPN-woordenlijst als deze voorwaarden u verwarren en meer wilt weten.

AirVPN is een fantastische keuze als pure privacy uw prioriteit is. Versleuteling vindt plaats via topcijfer AES-256 en de software draait uitsluitend op OpenVPN, dat de beste balans tussen beveiliging en prestaties biedt.

De VPN-kill-schakelaar is een essentiële functie om u te beschermen in geval van verbroken verbindingen en AirVPN beheert ook zijn eigen DNS-servers, waardoor uw persoonlijke gegevens vertrouwelijk blijven.

Resultaten van AirVPN's DNS- en IP-lektest bij browselekken

De bescherming van AirVPN tegen DNS-, IPv6- en WebRTC-lekken bleek ook 100% effectief te zijn in onze nieuwste tests.

Je kunt AirVPN gebruiken om toegang te krijgen tot de Tor-browser, waardoor je een extra coderingslaag krijgt als je die nodig hebt. De desktop-app biedt ook ‘doublehop’, een functie die uw IP-adres regelmatig schakelt om te voorkomen dat uw locatie wordt gevolgd.

Makkelijk te gebruiken

Rommelige apps met enkele gebreken in de bruikbaarheid

Hoe installeren & AirVPN instellen

 • Schermafbeelding van de verschillende opties voor de Windows-app van AirVPN

  Downloaden is niet zo eenvoudig als klikken op een knop - in plaats daarvan wordt u aangemoedigd om "kies je smaak".

 • Schermafbeelding van de AirVPN Windows-installatiewizard

  De installatiewizard begeleidt u bij het instellen van de software.

 • Schermafbeelding van de AirVPN-licentieovereenkomst

  U moet akkoord gaan met de licentieovereenkomst van AirVPN voordat de installatie wordt voltooid.

 • Schermafbeelding van de voltooide AirVPN Windows-download

  Nadat de software is geïnstalleerd, klikt u op Voltooien en begint u de AirVPN-app te gebruiken.

 • Schermafbeelding van het hoofdscherm van AirVPN op de Windows-app

  Het hoofdscherm van AirVPN houdt het eenvoudig met uw locatie, enkele basisstatistieken en een aan / uit-knop.

 • Schermafbeelding van de lijst met beschikbare landen in de Windows-app van AirVPN

  De landen zijn alfabetisch georganiseerd en tonen het aantal verbonden servers en gebruikers.

 • Schermafbeelding van de volledige serverlijst van AirVPN in de Windows-app

  Het serverselectiescherm van AirVPN is rommelig, waarbij elke server (verwarrend) naar een ster is vernoemd.

 • Schermafbeelding van het instellingenscherm op de Windows-app van AirVPN

  Er zijn tal van geavanceerde instellingen om naar te kijken, maar ze zijn ongelooflijk eenvoudig te navigeren.

AirVPN's desktop VPN-client, speels bijgenaamd ‘Eddie’, is verouderd, rommelig en ronduit verwarrend. Meer technisch onderlegde VPN-gebruikers zullen dol zijn op de geavanceerde functies, maar zelfs de technisch geschoolde kan er moeite mee hebben.

De instellingenlijst van AirVPN is verdeeld in tabbladen, elk met veel verschillende opties. Dit is waar het verwarrend kan zijn voor minder ervaren VPN-gebruikers, dus we vinden het leuk dat er een optie is om alle instellingen terug te zetten naar de standaard voor het geval dat.

Selectie van een VPN-server is veel moeilijker dan nodig is - de lijst is lang en er is geen zoekfunctie. Erger nog, elke VPN-server is vernoemd naar een ster, die na een tijdje frustrerend wordt wanneer je alleen maar een stad wilt kiezen en verbinding wilt maken.

Klantenservice

24/7 livechat maakt beperkte middelen goed

E-mailondersteuning via een online formulier

Online bronnen

Ja
Ja

AirVPN zegt dat haar klantenservice niet is uitbesteed om "hoogwaardige ondersteuning" te bieden, maar een gebrek aan livechat en trage e-mailantwoorden kan frustrerend zijn als u slechts een eenvoudige vraag hebt.

We houden echter van de uitgebreide kennisbasis op de website van AirVPN, die een uitgebreide sectie met veelgestelde vragen bevat, onderverdeeld per onderwerp. Er is ook een hele reeks AirVPN-communityforums die elk onderwerp behandelen dat je maar kunt bedenken, dus het kan zijn dat je niet vaak contact hoeft op te nemen met het ondersteuningsteam.

pricing & Aanbiedingen

Langste plan is uitstekend waar voor uw geld

AirVPN Coupon

Prijsplan AirVPN

Elk AirVPN-tariefplan bevat dezelfde functies, maar deze worden maandelijks goedkoper naarmate het abonnement langer duurt.

Een enkele maand AirVPN is de duurste optie op $ 7,76, maar dit kan met 53% worden verminderd op het 2-jarige plan, dat slechts $ 3,65 per maand is. U kunt ook kiezen voor het 12-maandenplan dat uitkomt op $ 4,52, met een besparing van 42%.

 1. Maandelijks

  US $ 7.76 / mo

  Elke maand $ 7,76 gefactureerd

 2. 6 maanden

  US $ 5.35 / mo

  Elke 6 maanden $ 32,15 gefactureerdBespaar 31%

 3. 12 maanden

  US $ 4.52 / mo

  Elke 12 maanden $ 54,32 gefactureerdBespaar 45%

 4. 2 jaar

  US $ 3.65 / mo

  Elke twee jaar $ 87,58 gefactureerd Bespaar 53%

Alle abonnementen hebben een geld-terug-garantie van 3 dagen

Betaling & Restitutie-opties

AirVPN biedt een gratis proefperiode aan, die kan worden verkregen door een bericht te sturen naar het ondersteuningsteam en de couponcode te gebruiken die zij u sturen. We hebben het binnen een dag ontvangen, maar mensen hebben op het forum gemeld dat ze meer dan 24 uur op een code hebben gewacht.

Er is ook een geld-terug-garantie, maar deze is slechts drie dagen geldig, wat gierig is in vergelijking met de 30 dagen die door de meeste andere VPN-services worden aangeboden. Het is 'geen vragen gesteld', gelukkig, en terugbetalingen zijn meestal binnen twee werkdagen terug bij uw bank.

AirVPN accepteert de grootste reeks betaalmethoden die we van elke aanbieder hebben gezien. Dit omvat de meeste grote creditcards, PayPal en een hele reeks cryptocurrencies. Veel internationale opties worden ook geaccepteerd, zoals Alipay en Giropay.

Het komt neer op

Doen we AirVPN aan?

We raden AirVPN aan, maar met één serieuze waarschuwing: AirVPN is absoluut geen VPN voor beginners.

Wanneer we het hebben over VPN's die we eigenlijk aanbevelen, is AirVPN waarschijnlijk het meest intimiderend en onvriendelijk van allemaal. Het is nog steeds superveilig en produceert hoge downloadsnelheden, maar wees gewaarschuwd dat het even wennen is.

Alternatieven voor AirVPN

ExpressVPN-logo

ExpressVPN

Het is niet voor niets onze best scorende VPN: ExpressVPN doet veel dingen goed, maar gebruiksgemak staat misschien bovenaan de lijst. ExpressVPN is zo eenvoudig dat iedereen het kan gebruiken - en tegelijkertijd geweldige prestaties krijgt. Lees ExpressVPN review

CyberGhost-logo

CyberGhost

Als streaming belangrijk voor u is, moet u AirVPN niet downloaden. CyberGhost is een veel beter alternatief, dankzij de onfeilbare toegang tot Netflix, BBC iPlayer en meer. Lees CyberGhost review

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me