Het lachende schild van Betternet ziet er misschien onschuldig en uitnodigend uit, maar kan deze gratis VPN-service echt worden vertrouwd?

Volgens de Betternet-website doen miljoenen gebruikers dat al, maar we nemen het aantal gebruikers nooit als een indicatie voor kwaliteit of veiligheid. In plaats daarvan nemen we het heft in eigen handen.

We hebben alle aspecten van deze gratis VPN-service getest om u de antwoorden op uw meest brandende vragen te laten weten:

 • Is Betternet gratis VPN veilig?
 • Hoe snel is het?
 • Kun je Netflix kijken met Betternet?
 • Wie zit er achter Betternet VPN?
 • Staat Betternet Free torrenting toe??

We hebben ook een aantal andere belangrijke vragen beantwoord, maar voordat we ingaan op de kernachtige situatie, volgt hier een overzicht van de goede en (meestal) slechte punten van Betternet:

Overzicht

Betternet Gratis Pro's & Cons

Pros

 1. Aangepaste VPN-apps super eenvoudig te gebruiken

Cons

 1. Ontbreekt aan elementaire beveiligingsfuncties zoals VPN-kill-schakelaar
 2. Slechts één VPN-serverlocatie (VS)
 3. Onbetrouwbare snelheden
 4. Onbetrouwbaar voor streaming
 5. DNS, WebRTC-lekken & eerdere malwareproblemen
 6. Geen klantenondersteuning voor gratis gebruikers

Betternet Gratis Sleutel Samenvatting

Top download snelheid

Logbeleid

IP, DNS of WebRTC-lekken

Jurisdictie

Servers

IP-adressen

landen

Amerikaanse Netflix

torrenting

Werkt in China

Ondersteuning

Officiële website

7Mbps
Sommige gebruikerslogboeken
Ja
US (lid van Five-Eyes)
Niet bekend
Niet bekend
1
Nee
Onbeperkt
Nee
Alleen online bronnen
Betternet.co

Dat zijn volgens ons de belangrijkste factoren - laten we nu beginnen met onze Betternet-beoordeling met een diepere kijk op de achtergrond van het bedrijf en de hoeveelheid gegevens die over gebruikers worden geregistreerd.

Over & Logbeleid

Wie is Betternet Free?

Betternet (bedrijfsnaam: Betternet LLC Inc.) maakt deel uit van de Pango-groep (voorheen bekend als AnchorFree), die ook eigenaar is van een groot aantal andere VPN-services:

 • Hexatech
 • Hotspot-schild
 • TouchVPN
 • VPN in contact
 • VPN360

Alle Pango VPN-producten delen hetzelfde privacy- en logboekbeleid, maar de groep heeft de afgelopen jaren niet de beste run gehad.

Vooral Hotspot Shield is verwikkeld in verschillende controverses, waaronder beschuldigingen van het injecteren van gelieerde links in het vrije verkeer van gebruikers, IP-adressen niet als persoonlijke informatie classificerend, en een kwetsbaarheid die het voor hackers en snoopers mogelijk maakte om de ware locatie van gebruikers te bekijken via hun WiFi-netwerknaam.

Hoewel de beschuldigingen Betternet niet hebben genoemd, is het goed om te onthouden dat Betternet hetzelfde privacybeleid, dezelfde VPN-protocoltechnologie en infrastructuur gebruikt als Hotspot Shield.

Deze problemen zijn sindsdien opgelost en het privacybeleid van Pango herschreven, maar het heeft het vertrouwen in het bedrijf destijds zeker geschaad.

Betternet is echter niet aan alle controverses ontsnapt - een recent academisch rapport over VPN's heeft onthuld dat de Android-app van Betternet vol zat met malware en ingebedde volgbibliotheken. Betternet heeft dit niet publiekelijk behandeld.

De jurisdictie van Betternet maakt het ook niet veel beter.

Betternet LLC Inc. is gevestigd in Californië, VS, dat deel uitmaakt van de Five-Eyes internationale groep voor het delen van inlichtingen en is onderworpen aan opdringerige surveillancewetten.

Als u niet zeker weet wat een goede VPN-jurisdictie maakt en of die van u veilig is, kunt u hier meer lezen.

Logbeleid

Betternet registreert behoorlijk wat informatie over zijn gebruikers:

 • Oorspronkelijk IP-adres - gecodeerd en alleen bewaakt voor de duur van de VPN-sessie en vervolgens verwijderd.
 • Uw geschatte geografische locatie en ISP - afgeleid van uw IP-adres en gedeeld met externe adverteerders.
 • Tijdstempels VPN-verbinding - om VPN-services te bewaken, ondersteunen en optimaliseren en gedurende drie jaar opgeslagen.
 • Verbruikte bandbreedte per gebruiker, per sessie - om VPN-services te bewaken, ondersteunen en optimaliseren, en drie jaar opgeslagen.
 • Apparaatspecifieke informatie - apparaat-ID, OS-versie en hardwaremodel. Deze zijn niet gekoppeld aan VPN-browse-activiteit, maar stellen Betternet in staat onderscheid te maken tussen verschillende gebruikers, omdat registratie niet nodig is.
 • Niet-persoonlijke logboeken van domeinnamen (geen volledige URL's) die gebruikers bezoeken - maar niet in combinatie met iets dat een individu identificeert. Deze worden maandelijks geaggregeerd.

Hoewel dit op het eerste gezicht vrij verontrustend lijkt, verzekert Pango Betternet-gebruikers dat ondanks de logs geen browseactiviteit kan worden gekoppeld aan individuele VPN-gebruikers.

Het logbeleid van Pango stelt ook dat hoewel de gratis producten worden ondersteund door advertenties, ze niet zijn gepersonaliseerd op basis van de VPN-browse-activiteit van de gebruiker.

Het privacybeleid eindigt met te zeggen:

“Zelfs als een overheidsinstantie fysiek een van onze VPN-servers in beslag neemt en erin slaagt schijfcodering op die servers te verbreken, zouden ze geen logs of informatie vinden die zou onthullen wat een individuele gebruiker aan het browsen, bekijken of online doen via een VPN-verbinding was .”

Het is niet het slechtste gratis VPN-logboekbeleid dat we hebben gelezen, maar er zijn veel meer privéopties beschikbaar.

Bekijk onze lijst met de beste gratis VPN's voor de meest private en veilige gratis VPN-services.

De Android-app lijkt meer gebruik bij te houden, dus we raden af ​​om deze te downloaden.

Wanneer u verbinding probeert te maken met de VPN, moet u eerst een instelling op uw telefoon inschakelen waarmee de app "kan controleren welke andere apps u gebruikt en hoe vaak en uw serviceprovider, taalinstellingen en andere gebruiksgegevens kunt identificeren."

Snelheid & Betrouwbaarheid

Onbetrouwbare snelheden

Aanvankelijk kregen we de indruk dat Betternet een van de snelste gratis VPN's was, maar we hadden het mis.

Tijdens onze eerste snelheidstests bereikte de VPN downloadsnelheden van bijna 80 Mbps - slechts 20% minder dan onze normale internetsnelheid.

Dat is echt snel gezien de afstand van ons (in het VK) tot de VPN-server (in de VS).

Maar na ongeveer een uur testen, daalden de snelheden dramatisch.

Tijdens onze tweede ronde van snelheidstests haalde Betternet zelfs geen 10 Mbps. Dat is helemaal niet goed.

Snelheidsresultaten van onze fysieke locatie in Londen (100 Mbps glasvezelverbinding) naar een Amerikaanse testserver.

Voordat u Betternet Free gebruikt:

 1. DownloadMbps

  97.59

 2. UploadenMbps

  90,87

 3. Betternet Gratis ReviewPingMevrouw

  3

Wanneer verbonden met Betternet Free:

 1. DownloadMbps

  6.71

 2. UploadenMbps

  26.1

 3. Betternet Gratis ReviewPingMevrouw

  85

Dit doet ons geloven dat de VPN de snelheid van vrije gebruikers beperkt (opzettelijk vertraagt). In feite is er een knop in de app met de tekst ‘Sneller verbinden’, waarmee de premium abonnementsopties worden weergegeven.

Uploads en ping-tijden waren net zo slecht de tweede keer dat we testten, dus dit is geen goede VPN-keuze voor streaming-fans, torrenters of gamers.

Er zijn enkele VPN's die goede snelheden bieden aan gratis gebruikers, zoals Hide.me, maar als je de beste snelheden wilt, moet je ervoor betalen.

Bekijk de snelste VPN's die we hier hebben getest.

Serverlocaties

Slechts één gratis serverlocatie - deze bevindt zich in de VS.

Wereldbol met een blauwe vlag1CountriesAfbeelding van een stadslandschap1CitiesAfbeelding van een roze markerNiet vrijgegeven aantal IP-adressen

De gratis VPN van Betternet beperkt gebruikers tot slechts één land: de VS..

Dat kan prima zijn als het alleen Amerikaanse inhoud is waartoe je toegang nodig hebt, maar anders moet je een andere VPN proberen met meer opties.

TunnelBear heeft bijvoorbeeld een gratis abonnement met servers in 22 landen - betaalde VPN-providers bieden meestal veel meer.

Houd er rekening mee dat Betternet u niet toestaat om een ​​bepaalde staat of stad in de VS te kiezen.

Als u een upgrade uitvoert naar het premium abonnement van Betternet, hebt u toegang tot 72 landen en 26 Amerikaanse steden.

Het kost $ 11,99 per maand, of $ 2,99 per maand als je je abonneert op een jaarabonnement en je kunt de service op maximaal vijf apparaten tegelijk gebruiken.

streaming & torrenting

Gratis gebruikers kunnen Netflix niet bekijken, BitTorrent is geblokkeerd

Naast de onbetrouwbare snelheden van Betternet, werkt de gratis app niet betrouwbaar met populaire streamingdiensten.

We hebben af ​​en toe Netflix-shows kunnen bekijken, maar het wordt bijna altijd geblokkeerd, waardoor het bekende proxy-foutbericht verschijnt:

Schermafbeelding van Netflix-foutbericht

Netflix en andere streaming-sites blokkeren actief VPN-verkeer en de meeste gratis VPN's zetten middelen niet in om de blokkades te omzeilen.

Er zijn geen gratis Britse servers dus dat is het onmogelijk om BBC iPlayer te bekijken, waarvoor een Brits IP-adres vereist is.

Als je een VPN nodig hebt voor streaming, bekijk dan onze speciale gids - je moet echter wel betalen voor de services.

torrenting

Hoewel de veelgestelde vragen van Betternet stellen dat het momenteel torrenting op Windows-, Mac-, Android- en iOS-apparaten ondersteunt, is het geen ideale VPN voor P2P-gebruikers.

Om te beginnen zullen de onbetrouwbare snelheden snel een gedoe worden, vooral als je ver weg bent van de gratis Amerikaanse VPN-servers.

Ten tweede maakt het logboekbeleid van Betternet en het ontbreken van de VPN-kill-schakelaar het niet de veiligste VPN voor torrenting.

Als P2P uw prioriteit is, bekijk dan de volgende handleidingen die we hebben geschreven:

 • Beste VPN voor torrenting
 • Beste gratis VPN voor torrenting

Censuur omzeilen

Niet goed voor China of andere landen met een hoge censuur

Als je een VPN nodig hebt om censuur in China te omzeilen, zou Betternet absoluut niet je eerste keuze moeten zijn (of zelfs je 20e ...).

Als gratis gebruiker kunt u alleen verbinding maken met VPN-servers in de VS, waardoor uw snelheden tot stilstand zouden komen.

Betternet heeft ook geen extra obfuscatietools om agressieve Chinese Firewall-blokkades te overwinnen, dus je zult waarschijnlijk niet eens in staat zijn om verbinding te maken.

De meeste gratis VPN's zijn niet geschikt voor werken in China of andere landen met een hoge censuur zoals Iran en de VAE.

U kunt hier ontdekken welke VPN's in China werken.

platforms & apparaten

Basis bureaublad & mobiele apps, plus browserextensies

Apps

Windows-logoramenMac-logoMaciOS-logoiOSAndroid-logoAndroid

Betternet wordt geleverd met aangepaste VPN-apps voor:

 • Microsoft Windows
 • Apple MacOS
 • Android
 • iOS

Je kunt het niet gebruiken, Linux, routers of andere apparaten zoals gameconsoles of streamingboxen (zoals Amazon Fire TV).

Betternet staat ook geen handmatige configuratie toe, dus de kant-en-klare apps zijn alles wat je krijgt.

Browser-extensies

Chrome-logoChrome

Betternet wordt geleverd met een browserextensie voor Google Chrome, maar er zijn geen add-ons beschikbaar voor Mozilla Firefox, Safari of Opera.

Hoewel de Chrome-extensie browserverkeer versleutelt, moet u er rekening mee houden dat alle andere apps buiten uw webbrowser onbeschermd blijven.

In tegenstelling tot de belangrijkste desktop- en mobiele VPN-apps, kunt u met de browserextensie verbinding maken met servers in meerdere landen:

 • Canada
 • Duitsland
 • Nederland
 • Rusland

Maar haast je daarom niet om de Chrome-extensie te downloaden.

We vonden dat het leed twee verschillende soorten beveiligingsfouten: WebRTC-lekken en DNS-lekken.

Schermafbeelding van Betternet-lektestresultaten

We hebben verbinding gemaakt met een server in Nederland, maar de Chrome-browserextensie van Betternet heeft zowel WebRTC- als DNS-verzoeken gelekt.

WebRTC-lekken onthullen uw ware IP-adres en DNS-lekken betekenen dat uw ISP (en iedereen die verkeer snuift tussen u en de DNS-provider) alle websites kan zien die u bezoekt.

Niet goed.

Als u meer wilt weten over VPN-lekken, kunt u onze uitgebreide gids hier lezen.

Encryption & Veiligheid

Eigen protocol en geen VPN-kill-schakelaar

protocollen

Encryption

Veiligheid

Geavanceerde functies

gepatenteerd

AES-128

AES-256

Raadpleeg onze VPN-woordenlijst als deze voorwaarden u verwarren en meer wilt weten.

Aangezien Betternet deel uitmaakt van de Pango-groep, gebruikt het hetzelfde gepatenteerde VPN-protocol als de rest van de VPN's in de groep: Catapult Hydra.

Er is echter geen technische informatie over het protocol.

De veelgestelde vragen zijn een manier om ons ervan te verzekeren dat Catapult Hydra geen invloed heeft op de beveiliging:

"Het is belangrijk op te merken dat ons eigen protocol alleen gericht is op de prestaties van het VPN-gegevenstransport, terwijl standaardcodering wordt gebruikt met een perfecte voorwaartse geheimhouding."

Betternet gebruikt AES-128- en AES-256-coderingen om verkeer te coderen, waarvan de laatste wordt beschouwd als de beste in de branche.

Maar dat is waar de positieve punten eindigen.

Er zijn geen extra's inbegrepen - zelfs geen VPN-kill-schakelaar om uw gegevens te beschermen in geval van een plotselinge onderbreking van de VPN-verbinding. We beschouwen kill-schakelaars als zijnde essentieel.

Schermafbeelding van het instellingenmenu van Betternet

Dan is er de malware die onderzoekers in de Android-app hebben gevonden (we hebben het hierover gehad in het gedeelte ‘Who Is Betternet?’).

We hebben ook iets vreemds gevonden toen we rondkeken bij de Betternet-apps.

Er is een functie genaamd ‘IP-lekken voorkomen’ in het instellingenmenu, die standaard is ingeschakeld.

Gezien het nut van een VPN is om uw ware IP-adres te maskeren en te voorkomen dat uw persoonlijke gegevens worden blootgesteld, zien we niet in waarom dit een noodzakelijke functie is.

Maar schakel het in geen geval uit, want wanneer u dit doet, stelt Betternet uw DNS-verzoeken bloot aan uw ISP. Toen het was ingeschakeld, ondervonden we geen lekken.

Schermafbeelding van Betternet-lektestresultaten

Hier zijn de lektestresultaten van Betternet bij aansluiting op een Amerikaanse server. Er zijn geen lekken.

Betternet bevat een domein whitelister zodat u geselecteerde websites buiten de VPN-tunnel kunt routeren, maar dit maakt het ontbreken van elementaire beveiligingshulpmiddelen niet goed.

Makkelijk te gebruiken

Snel en eenvoudig te installeren, zeer eenvoudige apps

Hoe installeren & Betternet gratis instellen

 • Schermafbeelding van de Betternet-downloadknop

  Ga naar de website van Betternet en klik op 'Nu Betternet kopen' om de software te downloaden.

 • Schermafbeelding van Betternet-installatiewizards

  Lees de Servicevoorwaarden van Betternet en klik op 'Installeren' om de software te installeren.

 • Schermafbeelding van de Betternet-installatiewizard

  Klik op 'Voltooien' om het installatieproces te voltooien. Het is niet nodig om in te loggen op de app.

 • Screenshot van Betternet indien verbonden

  Dit is het hoofdscherm wanneer Betternet VPN is verbonden. Het is heel eenvoudig met minimale informatie over uw verbinding.

 • Schermafbeelding van de virtuele locatieslijst van Betternet in de app

  Als u op 'Virtuele locatie selecteren' klikt, ziet u een lijst met veel serverlocaties. Geen van deze zijn beschikbaar voor gratis gebruikers en als u op een van hen klikt, zal Betternet u vragen om te upgraden naar het Premium-abonnement.

 • Schermafbeelding van het instellingenmenu van Betternet

  Het instellingenmenu van Betternet is zeer beperkt. Zorg ervoor dat de functie 'IP-lekkage voorkomen' is ingeschakeld.

De aangepaste VPN-apps van Betternet voor desktop- en mobiele apparaten zijn echt eenvoudig te installeren en gebruiken.

Het gaat erom het relevante bestand van de website te downloaden, door een paar installatie-aanwijzingen te klikken en op 'Verbinden' te klikken.

Er zijn niet echt instellingen om mee te spelen.

De lijst met virtuele locaties is een beetje misleidend, omdat gratis gebruikers er geen kunnen gebruiken. Als u op een ervan klikt, zal de app u vragen om te upgraden naar het betaalde abonnement.

In het instellingenmenu kun je kiezen voor ‘automatisch opnieuw verbinden’ of gewoon verbinding maken met ‘onveilige wifi-hotspots’.

Er is ook de instelling 'IP-lekkage voorkomen', die we u om voor de hand liggende redenen aanbevelen.

Browser-extensies

Schermafbeelding van de browserextensie van Betternet

De Betternet-browserextensie voor Google Chrome is eenvoudig in te stellen.

Klik gewoon door naar de Chrome Web Store vanaf de website van Betternet en klik op 'Toevoegen aan Chrome' rechtsboven op de pagina.

U moet de machtigingen accepteren voordat u de extensie aan uw browser kunt toevoegen.

De extensie van Betternet is net zo gemakkelijk te gebruiken als de desktop-app. Er is een verbindingsknop en een lijst met serverlocaties om uit te kiezen - dat is het vrijwel.

Dat gezegd hebbende, wij niet aanbevelen het downloaden van de extensie als deze WebRTC- en DNS-verzoeken lekt, waardoor uw persoonlijke gegevens in gevaar komen.

Klantenservice

Enkele veelgestelde vragen op de website, geen e-mailondersteuning

Online bronnen

Ja

Betternet biedt geen klantenondersteuning voor gratis gebruikers buiten het Helpcentrum, die enkele algemene veelgestelde vragen en tips voor het oplossen van problemen bevat.

Het is redelijk goed georganiseerd, met secties voor elk ondersteund apparaat, maar sommige veelgestelde vragen zijn verouderd en geven onjuiste informatie weer.

Hoewel de veelgestelde vragen op de website aangeven dat gratis gebruikers slechts 500 MB gratis gegevens per dag ontvangen, lijkt dit niet het geval te zijn. We hebben Betternet gebruikt voor meerdere snelheidstests, streamingtests en meer zonder een dop te raken.

Als u ondersteuning per e-mail probeert te ontvangen zonder een premium-abonnement, ontvangt u een kort antwoord met de volgende tekst: "Sorry maar we kunnen niet persoonlijk reageren."

Als u problemen ondervindt, bent u vrijwel alleen.

Het komt neer op

Beveelt u Betternet gratis aan?

Helemaal niet. Betternet is geen bijzonder veilige of privé VPN-service, laat staan ​​een betrouwbare.

Onze snelheden werden binnen een uur na gebruik vertraagd en u kunt slechts verbinding maken met één serverlocatie (VS).

De browserextensie van Betternet voor Google Chrome is bijzonder slecht en lijdt niet alleen aan DNS-lekken, maar ook aan WebRTC-lekken. Het is absoluut te vermijden.

Alternatieven voor Betternet Free

ProtonVPN logo landschap

ProtonVPN Gratis

Als u op zoek bent naar een andere gratis VPN met onbeperkte gegevens, is ProtonVPN een geweldige keuze. Het is veilig, beveiligd en privé. Er zijn drie locaties om uit te kiezen en de snelheden zijn ook behoorlijk snel. Lees ProtonVPN Gratis review

Windscribe gratis logo

Windscribe gratis

Hoewel Windscribe de gebruikersgegevens beperkt tot 10 GB per maand, biedt het servers in 10 verschillende landen en kunt u in sommige daarvan ook naar het stadsniveau gaan. U kunt Windscribe Free ook gebruiken om P2P-verkeer veilig en veilig te beschermen. Lees Windscribe Gratis review

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me