In één oogopslag lijkt PureVPN de echte deal: duizenden servers, honderdduizenden IP-adressen, ondersteuning voor 20 apparaten en platforms en 24/7 ondersteuning zijn allemaal opvallende voordelen.

We hebben PureVPN echter niet voor het voetlicht genomen - we zijn voorbij zijn marketingclaims gegaan en hebben zijn VPN-apps binnenstebuiten getest om de vele vragen die we hadden te doorgronden.

In deze PureVPN-review kom je te weten:

 • Die echt PureVPN bezit
 • Als het werkt met Netflix
 • Als je het kunt vertrouwen voor anonieme torrents
 • Of het nu in China werkt of niet
 • En in het algemeen, als PureVPN goed is

Als u haast heeft, kunt u de belangrijkste informatie in de onderstaande overzichtstabel doorlopen - anders bladert u naar beneden om onze volledige beoordeling te lezen.

Overzicht

PureVPN Pro's & Cons

Pros

 1. Goede VPN-snelheden
 2. VPN kill-schakelaar & geen DNS / IP / WebRTC-lekken
 3. Geoptimaliseerde VPN-servers werken met Netflix, iPlayer & meer
 4. Meer dan 2.000 VPN-servers in meer dan 140 landen wereldwijd
 5. Gebruiksvriendelijke VPN-apps voor populaire platforms, eenvoudige installatie

Cons

 1. Eerdere controverses over het logboekbeleid
 2. Desktop VPN-app kan onhandig zijn en niet reageren
 3. Klantenondersteuningsmedewerkers missen technische kennis
 4. Fiddly setup voor China, en soms onbetrouwbaar

Samenvatting PureVPN-sleutel

Top download snelheid

Logbeleid

IP, DNS of WebRTC-lekken

Jurisdictie

Servers

IP-adressen

landen

Amerikaanse Netflix

torrenting

Werkt in China

Ondersteuning

Goedkoopste prijs

Officiële website

72Mbps
Sommige gebruikerslogboeken
Nee
Hong Kong (Privacy Haven)
2000
300.000+
140
Ja
Beperkt
Ja
24/7 live chat
$ 1,92 / mnd gedurende 3 jaar
PureVPN.com

PureVPN is een van de oudste en meest gevestigde namen in de hele VPN-markt, maar het is niet helemaal gelukt om de tijd bij te houden. Het is nog steeds een goede VPN, maar nu is het duidelijk dat sommige grote rivalen van PureVPN het hebben verslagen.

Hieronder vind je alles wat je moet weten over PureVPN, zowel goede als slechte - te beginnen met wie er achter de VPN-service zit.

Over & Logbeleid

Wie is PureVPN?

PureVPN werd in 2007 opgericht door GZ Systems Ltd, dat opereert onder de jurisdictie van Hong Kong, waardoor het buiten het bereik van de privacyonvriendelijke VS en EU valt.

PureVPN zegt dat het Hong Kong specifiek als hoofdkantoor heeft gekozen omdat er geen verplichte gegevensbewaringswetten zijn, daarom is het geen wettelijke vereiste om gebruikersgegevens op te slaan of te delen met derden.

PureVPN stelt duidelijk dat “als en wanneer [het] [s] dagvaarding ontvangt die wettelijk wordt bevestigd door de rechtbank in Hong Kong, [het] niet veel zal helpen, omdat [het] bijna niets van waarde heeft om te delen ”, Wat geruststellend is.

Logbeleid

Eerdere controverses rond het logboekbeleid van PureVPN betekent dat we nog steeds een beetje sceptisch zijn over deze VPN-service - u wilt misschien leveranciers bekijken met een strikt beleid zonder logboeken, zoals CyberGhost of PrivateVPN.

Het bleek dat in een online intimidatiezaak die plaatsvond in oktober 2017 de FBI de verdachte kon identificeren door het IP-adres van een PureVPN-server die in het misdrijf werd gebruikt, te matchen met het echte IP-adres dat hij gebruikte om verbinding te maken met de server.

Hoewel we de acties van de vermeende crimineel niet goedkeuren, heeft PureVPN klanten niet verteld dat het hun IP-adres heeft vastgelegd en beweerde het alleen de gebruikte verbindingstijden en gebruikte bandbreedte te registreren. Erger nog, het maakte de valse bewering dat: "We houden GEEN logboeken bij die de activiteit van een gebruiker kunnen identificeren of helpen controleren", wat duidelijk niet het geval is.

PureVPN is echter recentelijk een manier gegaan om zichzelf te verzilveren met de introductie van een volledig vernieuwd logbeleid, waarbij de enige verzamelde informatie is:

 • De dag waarop u verbinding maakt met een specifieke VPN-serverlocatie
 • Uw internetprovider
 • Totale bandbreedte die door elke gebruiker wordt gebruikt

Het doet niet log:

 • Uw oorspronkelijke IP-adres
 • Tijdstempels voor verbinding
 • DNS-verzoeken
 • Het IP-adres van uw gekozen VPN-server

Dit betekent dat niets dat u online doet, kan worden herleid tot u als individu, waardoor een beetje van ons vertrouwen in de service wordt hersteld.

PureVPN is ook zo ver gegaan om een ​​onafhankelijke audit van zijn loggingbeleid te laten uitvoeren om het vertrouwen van zijn gebruikers terug te winnen.

Snelheid & Betrouwbaarheid

Hoge snelheden op nabijgelegen VPN-servers, minder snel via verbindingen over lange afstand

PureVPN is niet de snelste VPN die we hebben getest, maar het is nog steeds behoorlijk snel.

Download- en uploadsnelheden op servers in de buurt (bijv. Londen naar Londen) zijn meer dan snel genoeg voor buffervrije streaming.

Onze eigen snelheidstesttool toonde ook een indrukwekkende consistentie in het gehele servernetwerk van PureVPN.

Snelheidsresultaten van onze fysieke locatie in Londen (100 Mbps glasvezelverbinding) naar een testserver in Londen.

Voordat u PureVPN gebruikt:

 1. DownloadMbps

  91.42

 2. UploadenMbps

  97.52

 3. PureVPN-beoordelingPingMevrouw

  5

Wanneer verbonden met PureVPN:

 1. DownloadMbps

  72,73

 2. UploadenMbps

  73.88

 3. PureVPN-beoordelingPingMevrouw

  22

Download snelheid zonder PureVPN: 91.42Mbps

Download snelheid met PureVPN: 72.73Mbps

Ons download snelheidsverlies wanneer PureVPN actief is: 20%

PureVPN presteert redelijk goed via internationale verbindingen, zoals het VK naar Australië, maar sommige verbindingen zijn een beetje wisselvallig (zoals het VK naar de VS).

Bekijk de VPN-snelheden die we hebben vastgelegd in onze Londense tests (vergeet niet dat onze internetverbinding zonder VPN 100 Mbps is):

 • VERENIGDE STATEN VAN AMERIKA: 31Mbps (Download) & 19Mbps (uploaden)
 • Duitsland: 63Mbps (Download) & 55Mbps (uploaden)
 • Singapore: 42Mbps (Download) & 10Mbps (uploaden)
 • Australië: 41Mbps (Download) & 6Mbps (uploaden)

Zoals je kunt zien, zijn de uploadsnelheden van PureVPN niet erg snel op langeafstandsverbindingen, maar tenzij je van plan bent om torrent te gebruiken op verre servers, zou dit geen probleem moeten zijn.

De ping-tijden van PureVPN zijn gemiddeld, dus gamers kunnen beter af kijken naar andere VPN's met een super lage latentie. Bekijk hier onze VPN-aanbevelingen voor gaming.

Op zoek naar de snelste VPN in 2020? Bekijk dan Private Internet Access.

Serverlocaties

2.000 VPN-servers verspreid over 140 landen

Wereldbol met een blauwe vlag140CountriesAfbeelding van een stadslandschap180CitiesAfbeelding van een roze marker300.000 + IP-adressen

PureVPN heeft VPN-servers in 140 landen op zes continenten, voor meer dan alleen de populaire bestemmingen zoals Noord-Amerika en West-Europa (hoewel het nog steeds VPN-servers heeft in het VK, de VS, Canada en Australië voor degenen die ze nodig hebben).

PureVPN-beoordeling

PureVPN beheert in totaal meer dan 2.000 servers - sommige hiervan zijn virtuele servers, die zijn gemarkeerd met een ‘V’ op de lijst met serverlocaties van PureVPN. Alle andere fysieke servers zijn eigendom van PureVPN.

Wat het meest indrukwekkend is, zijn de meer dan 300.000 IP-adressen - dat is een van de hoogste aantallen die we ooit hebben gezien en vermindert het risico op servercongestie enorm, waardoor hoge VPN-snelheden worden gegarandeerd.

Een keuze uit 13 verschillende Amerikaanse servers op stadsniveau en vier verschillende servers op stadsniveau in Australië betekent dat PureVPN kust-tot-kust dekking biedt. U kunt inzoomen op meerdere steden in een aantal landen:

 • Australië (4)
 • Canada (3)
 • China (2)
 • Tsjechische Republiek (2)
 • Frankrijk (2)
 • Duitsland (5)
 • Maleisië (2)
 • Zuid-Afrika (2)
 • VK (4)
 • VS (13)

streaming & torrenting

Geoptimaliseerde servers werken met Netflix, maar worden niet aanbevolen voor torrenting

PureVPN is een fatsoenlijke VPN als u op zoek bent naar snelle, probleemloze toegang tot belangrijke streamingdiensten.

PureVPN Stream Mode ontgrendelt meer dan 20 vermelde tv-streamingdiensten en kanalen met behulp van geoptimaliseerde VPN-servers, waaronder:

 • Netflix
 • BBC iPlayer
 • Amazon Prime
 • Sky TV
 • Hulu
 • abc
 • ESPN

Tijdens onze reguliere tests hadden we over het algemeen geen problemen met de toegang tot populaire streamingdiensten via de speciale servers, maar soms moesten we een paar verschillende servers proberen om toegang te krijgen tot onze favoriete shows.

torrenting

PureVPN is geen goede keuze voor Kodi-fans en torrenters, zelfs als P2P is toegestaan ​​op de meeste VPN-servers.

De problemen met het logboekbeleid van PureVPN in het verleden verhinderen dat we deze VPN-service aanbevelen voor privacygevoelige P2P-activiteiten. Hieronder leest u meer over het logboekbeleid van PureVPN.

Sommige lezers hebben ook gemeld dat PureVPN-ondersteuningsmedewerkers hebben aanbevolen Dedicated IP's te gebruiken voor P2P-verkeer, wat een slecht advies is.

Een speciaal IP-adres is een vast IP-adres dat is toegewezen aan een PureVPN-account en verandert nooit. Hoewel het misschien effectief is voor het streamen van Netflix, is het niet goed voor de privacy.

Als je een VPN nodig hebt voor torrenting, lees dan onze gids met de beste VPN's hier.

Censuur omzeilen

Werkt in China, maar de installatie is lastig

PureVPN is een van de weinige VPN-services die nog steeds werkt in China, ondanks de recente overheidsproblemen bij VPN-providers, zelfs als het steeds minder betrouwbaar wordt naarmate de tijd verstrijkt.

U moet contact opnemen met de klantenservice van PureVPN om een ​​uitgebreide gids te ontvangen voor het instellen van uw VPN voor China. Het kan een lastig proces zijn en het vereist veel handmatige configuratie. Zelfs dan is het niet gegarandeerd dat PureVPN altijd in China werkt.

Bekijk voor betrouwbaardere alternatieven de meest betrouwbare VPN's voor China.

Hoewel het servernetwerk van PureVPN enorm is en waarschijnlijk servers in de nabijgelegen landen van vrije meningsuiting heeft, zijn er andere VPN's met veel effectievere oplossingen voor andere landen met veel censuur, zoals Saoedi-Arabië en Rusland.

platforms & apparaten

VPN-apps voor Windows, MacOS, Android, iOS & meer

Apps

Windows-logoramenMac-logoMaciOS-logoiOSAndroid-logoAndroidLinux-logoLinuxRouter Logorouter

PureVPN heeft een goed aanbod van aangepaste apps voor verschillende apparaten, waaronder:

 • Microsoft Windows
 • Apple MacOS
 • iOS
 • Android
 • Linux

De apps van PureVPN zijn eenvoudig te installeren, duren slechts enkele minuten en zijn ook vrij eenvoudig te gebruiken.

Bovendien kunt u PureVPN op maximaal vijf apparaten tegelijk gebruiken.

Spelconsoles & Streaming apparaten

AppleTV-logoApple TVAmazon Fire TV-logoAmazon Fire TVChromecast-logoChromecastNintendo-logoNintendoPlayStation-logoSpeel stationRoku-logoRokuXbox-logoXbox

PureVPN onderscheidt zich van andere VPN-services voor het leveren van speciale apps voor zowel de Amazon Fire TV Stick als Android TV, dus het enige wat u hoeft te doen is de software downloaden van de app store en u bent klaar om te beginnen met streamen.

Streaming fans vinden het misschien leuk dat de PureVPN ook wordt geleverd met een Kodi-add-on, wat zeer zeldzaam is.

Je kunt PureVPN ook gebruiken op andere streaming-apparaten en gameconsoles zoals Xbox en PlayStation door het op routerniveau in te stellen. Je kunt vooraf geconfigureerde routers kopen met PureVPN al geïnstalleerd, of je bestaande router handmatig configureren als deze compatibel is.

Als u een DD-WRT-router hebt, biedt PureVPN een applet die het gebruik van een VPN op uw router veel eenvoudiger maakt.

Browser-extensies

Chrome-logoChromeFirefox-logoFirefox

Een PureVPN-abonnement wordt ook geleverd met proxy-browserextensies voor Google Chrome en Mozilla Firefox.

Hoewel de browser-add-ons van PureVPN worden geleverd met WebRTC-lekbescherming, is het belangrijk om te onthouden dat deze proxy's uw verbinding niet coderen en dus niet moeten worden gebruikt in plaats van de volledige desktopclient. Ze zijn desalniettemin een goede toegevoegde bonus.

Er zijn momenteel geen extensies voor Opera of Safari.

Encryption & Veiligheid

Sterke codering & veel geavanceerde beveiligingsfuncties

protocollen

Encryption

Veiligheid

Geavanceerde functies

IKEv2 / IPSec

L2TP / IPSec

OpenVPN (TCP / UDP)

PPTP

SSTP

AES-256

DNS-lekblokkering

First-party DNS

IPV6 Lekblokkering

VPN-dodeschakelaar

WebRTC Lekblokkering

Split Tunneling

Raadpleeg onze VPN-woordenlijst als deze voorwaarden u verwarren en meer wilt weten.

Vroeger was het moeilijk om PureVPN aan te bevelen aan iedereen met strenge privacybehoeften vanwege eerdere problemen met het logboekbeleid, maar een recente opknapbeurt betekent dat dit niet langer zo'n probleem is.

De PureVPN-app kiest het ‘beste’ VPN-protocol voor u bij het opstarten, maar we raden het gebruik van OpenVPN (UDP en TCP) aan, omdat dit het beste protocol is voor algemene prestaties en privacy. Versleuteling vindt plaats via het ‘onbreekbare’ cijfer AES-256.

Schermafbeelding van het PureVPN-instellingenmenu in de app

U kunt ook verbinding maken met de volgende VPN-protocollen:

 • IKEv2 - zeer snel en veilig, ideaal voor mobiele apparaten
 • PPTP - zeer onveilig en kan gemakkelijk worden gekraakt
 • L2TP - over het algemeen veilig
 • SSTP - bevat enkele potentiële beveiligingsrisico's

De VPN-kill-schakelaar is een essentiële functie, die al het webverkeer blokkeert als de VPN-verbinding om welke reden dan ook wegvalt, waardoor wordt voorkomen dat uw echte IP-adres wordt blootgesteld.

PureVPN beschermt u ook tegen DNS-, IPv6- en WebRTC-lekken - waarvan onze onafhankelijke tests bewezen dat ze effectief werkten - u gemoedsrust dat uw online activiteiten niet zichtbaar zijn voor iemand anders dan uzelf.

Screenshot van browserleaks.com lektestresultaten terwijl verbonden met PureVPN

PureVPN lektestresultaten van browserleaks.com terwijl verbonden met een Amerikaanse VPN-server. We testen uit het VK.

De PureVPN-desktop-app bevat ook split tunneling, zodat u specifiek verkeer via de VPN kunt leiden en de rest buiten de gecodeerde tunnel kunt laten.

Vroeger had PureVPN een malware- en adblocker (Gravity en Ozone), maar deze zijn verwijderd vanaf juni 2019.

Tijdens onze tests hebben we dat echter wel gedaan merk iets vreemds op.

Toen we verbinding maakten met bepaalde servers (in het VK), werd ons verkeer gerouteerd via Squid-proxyservers.

We hebben contact opgenomen met PureVPN om te vragen waarom dit was en dit was hun reactie:

Schermafbeelding van het antwoord van de klantenservice van PureVPN op onze vraag over Squid-proxy

"Het is om u te informeren dat we squid op onze meerdere servers, waaronder VK, gebruiken voor een betere routering."

Vervolgens hebben we PureVPN gevraagd om te bevestigen dat Squid geen gebruikersverkeer registreert:

Schermafbeelding van het antwoord van de klantenservice van PureVPN op onze vraag over Squid-proxy

“Het is om je te informeren dat Ja, alle logboekregistratie op squid is uitgeschakeld. Helaas kunnen we om zakelijke redenen niet vrijgeven. ”

We willen graag meer transparantie over dit probleem op de website van PureVPN.

Makkelijk te gebruiken

Aangepaste VPN-apps zijn snel in te stellen, maar een beetje onhandig

Hoe installeren & PureVPN instellen

 • Screenshot van de PureVPN-downloadknop

  Het is gemakkelijk om de VPN-software te downloaden door naar het apps-gedeelte van de PureVPN-website te gaan.

 • Schermafbeelding van PureVPN Algemene voorwaarden

  U moet de algemene voorwaarden lezen en accepteren voordat u het VPN-installatieproces start.

 • Schermafbeelding van PureVPN-installatiedoelmap

  U kunt beslissen waar u de PureVPN-installatiebestanden wilt opslaan en ook kiezen of u een snelkoppeling op het bureaublad wilt.

 • Screenshot van PureVPN Installatiewizard

  U kunt hier de voortgang van de VPN-installatie controleren, die meestal slechts enkele minuten duurt.

 • Schermafbeelding van het PureVPN voltooide installatiescherm

  Nadat de VPN-software is geïnstalleerd, ziet u een prompt om de PureVPN-app te starten.

 • Screenshot van PureVPN Desktop App Mode Select

  Gebruik het PureVPN-moduskeuzescherm om de app aan te passen op basis van wat u wilt doen.

 • Wizard PureVPN Streaming-verbinding

  Selecteer uw streamingdienst in de (optionele) verbindingswizard om de beste VPN-servers te zien.

 • Screenshot van PureVPN Desktop App Verbindingsinformatie

  Het verbindingsscherm toont informatie over uw VPN-verbinding, inclusief uw nieuwe IP-adres.

 • Schermafbeelding van de geavanceerde instellingen van PureVPN Desktop App

  De geavanceerde instellingen van PureVPN zijn zeer goed georganiseerd en bevatten nuttige contextuele tips om uit te leggen wat ze doen.

Het installeren van PureVPN is super eenvoudig en zal zelfs de meest onervaren VPN-gebruikers geen problemen opleveren. Download eenvoudig de software, volg de installatie-aanwijzingen en voer vervolgens uw inloggegevens in.

De PureVPN-apps zijn veelbelovend en er is een duidelijke focus op gebruikerservaring, maar we vonden de uitvoering inconsistent.

Het hoofddashboard is eenvoudig genoeg om te gebruiken en kan op maat worden aangepast (streaming, internetvrijheid, bestandsdeling, beveiliging, speciale IP), maar de desktop-apps van PureVPN voelen nog steeds een beetje onhandig en ouderwets aan.

Goed georganiseerde configureerbare opties zijn te vinden in het instellingenmenu van PureVPN, en we houden van de nuttige uitleg die hoort bij enkele van de meer geavanceerde opties, zoals IPv6-lekbescherming.

De mobiele apps van PureVPN zijn iets meer gestroomlijnd dan hun tegenhangers op het bureaublad zonder in te leveren op geavanceerde functies.

Browser-extensies

Screenshot van PureVPN Chrome-extensie

Het duurt niet lang om PureVPN's proxy-browser-extensies in te stellen voor Google Chrome of Mozilla Firefox. Klik op ‘Download Extension’ op de website van PureVPN, voeg de extensie toe aan uw browser, log in en maak verbinding.

Klantenservice

Handige livechatondersteuning en uitgebreide online bronnen

24/7 live chat ondersteuning

Online bronnen

Ja
Ja

De klantenservice van PureVPN is redelijk goed, maar het kan nog steeds met enkele verbeteringen werken.

PureVPN heeft een 24/7 live chatfunctie, wat erg handig is voor snelle, eenvoudige vragen. De ondersteuningsmedewerkers reageren snel en beleefd, maar hun kennis strekt zich niet uit tot meer gecompliceerde vragen - het was ongeveer hetzelfde verhaal voor e-mailondersteuning.

Het ondersteuningscentrum op de website is zeker uitgebreid met veel veelgestelde vragen, advies voor probleemoplossing en handmatige installatiehandleidingen voor tal van apparaten.

Als je een eenvoudige vraag hebt, kun je binnen enkele minuten antwoorden vinden, maar als het technisch ingewikkeld is, moet je een beetje persistent zijn.

pricing & Aanbiedingen

Redelijk geprijsd op jaarplan

PureVPN Coupon

Prijsplan PureVPN

Hoe langer u zich committeert aan PureVPN, hoe minder u maandelijks betaalt - zoals bij de meeste VPN's.

Een enkele maand is de duurste optie op $ 10,95, maar dit wordt met maar liefst 73% verlaagd tot slechts $ 2,91 per maand als je kiest voor het tweejarenplan. Er is ook een jaarabonnement voor een redelijke $ 4,16 per maand.

De langetermijnplannen van PureVPN zijn extreem goedkoop - als u geld wilt besparen, is PureVPN een zeer sterke mededinger.

 1. Maandelijks

  US $ 10.95 / mo

  Elke maand $ 10,95 gefactureerd

 2. 12 maanden

  US $ 4.16 / mo

  Gefactureerd $ 49,95 voor het eerste jaar Bespaar 62%

 3. 2 jaar

  US $ 2.91 / mo

  Gefactureerd $ 69,95 voor de eerste 2 jaar Bespaar 73%

Alle abonnementen hebben een geld-terug-garantie van 31 dagen

Betaling & Restitutie-opties

PureVPN accepteert een breed scala aan betaalmethoden, waaronder enkele meer privéopties:

 • Creditcards en betaalpassen
 • PayPal
 • Alipay
 • Veel cryptocurrencies via CoinPayments, inclusief BitCoin
 • Tal van internationale methoden via PaymentWall en BlueSnap

U kunt PureVPN niet gratis gebruiken, maar u kunt de PureVPN-software 31 dagen zonder risico testen met zijn geld-terug-garantie. Dit is echt geen vragen gesteld, zonder verborgen datacaps of beperkingen. Als het te wijten is aan een technisch probleem, zal de klantenservice dit eerst proberen op te lossen.

Nadat uw PureVPN-teruggaveverzoek is verwerkt en uw account is geannuleerd, kan het tot 30 dagen duren voordat de terugbetalingsbetaling in uw account wordt weergegeven.

PureVPN biedt ook een driedaags proefaccount zonder gegevenslimiet of gebruiksbeperkingen voor $ 2,50. Dit wordt onder geen enkele omstandigheid gerestitueerd, inclusief technische problemen, maar het is een zeer goede manier om alle services te testen zonder je zorgen te maken over het overschrijden van een gegevenslimiet.

Het komt neer op

Doen we het aanbevelen PureVPN?

PureVPN heeft geen vlekkeloos verleden, maar een nieuw logbeleid en een onafhankelijke audit om het te ondersteunen hebben een deel van ons vertrouwen teruggewonnen.

Hoewel sommigen misschien willen kiezen voor een VPN zonder controverses over de naam, is PureVPN nog steeds een goede keuze voor gebruikers die toegang nodig hebben tot content van over de hele wereld (140 landen om precies te zijn) en het is handig voor het streamen van Netflix en andere services te.

Alternatieven voor PureVPN

ExpressVPN-logo

ExpressVPN

ExpressVPN heeft zijn betrouwbaarheid bij meerdere gelegenheden bewezen - eenmaal toen een van zijn Turkse servers in beslag werd genomen en er geen logbestanden voor gebruikersverbindingen konden worden gevonden, en bij andere gelegenheden wanneer het onafhankelijke privacy- en beveiligingsaudits had voltooid. Lees ExpressVPN review

NordVPN-logo

NordVPN

P2P is toegestaan ​​op de meeste PureVPN-servers, maar NordVPN is een veel betere VPN voor torrenting. Het is snel, veilig en geen logbestanden. NordVPN biedt ook uitstekende 24/7 klantenondersteuning en slanke aangepaste apps. Lees NordVPN review

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me