"Privé op internet surfen zoals het bedoeld was" - klinkt goed, toch?

Dat is wat Windscribe VPN je belooft te verlenen op zijn homepage, maar het is geen kleine taak. Heeft Windscribe wat nodig is om een ​​dergelijke service te leveren?

We hebben Windscribe grondig en onpartijdig getest om erachter te komen:

 • Wat is Windscribe precies?
 • Is het goed? Is het snel?
 • Is Windscribe veilig torrenting??
 • Heeft Windscribe een kill-schakelaar?

We beantwoorden dat allemaal, plus tal van andere vragen. Je vindt onze belangrijkste afhaalrestaurants hier beneden, gevolgd door onze volledige Windscribe-review.

Deze pagina is gewijd aan onze beoordeling van de betaalde Windscribe VPN-app. Je kunt onze recensie van de gratis versie van Windscribe hier lezen.

Overzicht

Windscribe Pro's & Cons

Pros

 1. Redelijk hoge snelheden in hetzelfde land
 2. Ontgrendelt Netflix
 3. Zeer veilig en veilig
 4. Torrenting toegestaan ​​op de meeste servers
 5. Minimaal logbeleid
 6. Onmiddellijke installatie op veel populaire apparaten

Cons

 1. Geen live chat
 2. Onbetrouwbare wereldwijde snelheden
 3. Gevestigd in Canada

Windscribe-sleuteloverzicht

Top download snelheid

Logbeleid

IP, DNS of WebRTC-lekken

Jurisdictie

Servers

IP-adressen

landen

Amerikaanse Netflix

torrenting

Werkt in China

Ondersteuning

Goedkoopste prijs

Officiële website

63Mbps
Anonieme servergebruiksgegevens
Nee
Canada (Five-Eyes Member)
Niet bekend
Niet bekend
58
Ja
Beperkt
Nee
E-mail & Alleen online bronnen
$ 4,08 / mnd gedurende 12 maanden
Windscribe.com

Blijf lezen voor meer informatie - plus de diepgaande resultaten van onze uitgebreide Windscribe VPN-test.

Over & Logbeleid

Wie is Windscribe?

Yegor Sak en Alex Paguis hebben in 2016 Windscribe opgericht in Richmond Hill, Ontario, Canada, waar het nog steeds gevestigd is - onafhankelijk eigendom van en geëxploiteerd. Hier is een korte video van Yegor over de voordelen van het gebruik van VPN's.

Canada maakt deel uit van de Five Eyes alliantie voor gegevensuitwisseling en de CSIS (Canadian Security Intelligence Service) verzamelt angstaanjagende hoeveelheden persoonlijke gebruikersgegevens om geïnteresseerde personen te volgen en te identificeren.

Bovendien heeft Canada zeer strikte auteursrechtwetten die ISP's het recht geven om gegevens van gebruikersactiviteiten gedurende minimaal zes maanden te controleren en vast te leggen.

Meestal is dit erg zorgwekkend, maar vanwege het minimale VPN-logboekbeleid van Windscribe (zie hieronder) is het veel minder zorgwekkend.

Windscribe legt het belang van het rechtsgebied van een VPN sterk af. Hoewel we het eens zijn met verschillende punten die Windscribe aan de orde heeft gesteld, is het nog steeds veel veiliger voor een VPN-bedrijf om te zijn gevestigd in een rechtsgebied dat niet wettelijk verplicht is om bedrijfsinformatie over te dragen aan autoriteiten, met name buitenlandse zoals de VS.

Niettemin is Windscribe een betrouwbare service en als de Canadese wetshandhaving een van de VPN-servers van Windscribe in beslag neemt, zullen ze met lege handen achterblijven.

Logbeleid

Windscribe registreert de volgende informatie:

 • De hoeveelheid gegevens die binnen 30 dagen is overgedragen
 • Een tijdstempel van uw laatste activiteit op het Windscribe VPN-netwerk
 • Het aantal gelijktijdige verbindingen op uw account
 • Uw OpenVPN- of IKEv2-gebruikersnaam (tot het einde van uw sessie)
 • De tijd die u hebt verbonden (tot het einde van uw sessie)

Windscribe verzamelt deze informatie om ervoor te zorgen dat de VPN-service soepel verloopt. Er is niets in de bovenstaande gegevens dat kan worden gebruikt om u persoonlijk te identificeren.

Wil je precies weten waarom Windscribe deze informatie verzamelt? Yegor Sak heeft hier een gedetailleerde uitleg gepubliceerd om u precies te laten zien welke gegevens worden verzameld wanneer u de Windscribe VPN-apps gebruikt. Wij bevelen een dergelijke transparante aanpak aan.

Snelheid & Betrouwbaarheid

Vrij snelle snelheden in hetzelfde land

In onze meest recente tests daalden onze downloadsnelheden met iets meer dan 30% bij verbinding met de VPN in vergelijking met zonder, wat vrij snel is.

Dit betekent dat Windscribe comfortabel alles moet afhandelen wat u van plan bent online te doen, zelfs met meerdere apparaten die tegelijkertijd op de VPN zijn aangesloten.

Er zijn echter snellere VPN's beschikbaar - sommige vertragen uw snelheden slechts met ongeveer 5% bij verbindingen met hetzelfde land. Als je echter de absoluut snelste VPN wilt, moet je overwegen een optie te kiezen uit onze verzameling van de snelste VPN's.

Snelheidsresultaten van onze fysieke locatie in Londen (100 Mbps glasvezelverbinding) naar een testserver in Londen.

Voordat u Windscribe gebruikt:

 1. DownloadMbps

  94,69

 2. UploadenMbps

  98,64

 3. Windscribe-beoordelingPingMevrouw

  2

Wanneer verbonden met Windscribe:

 1. DownloadMbps

  63.6

 2. UploadenMbps

  47.8

 3. Windscribe-beoordelingPingMevrouw

  18

Download snelheid zonder Windscribe: 94,69Mbps

Download snelheid met Windscribe: 63.60Mbps

Ons verlies aan downloadsnelheid wanneer Windscribe actief is: 33%

Ping-tijden op korteafstandsverbindingen van 18 ms zijn niet zo indrukwekkend, dus gamers willen misschien ergens anders kijken, maar Windscribe's maximale uploadsnelheden van 70 Mbps zouden torrenters meer dan tevreden moeten houden.

Het is ook een zeer betrouwbare VPN-service - we ondervonden geen verbindingsdalingen terwijl we verbonden waren met de servers van Windscribe, en de snelheden waren zeer consistent van test tot test.

Dit zijn de gemiddelde snelheden die u kunt verwachten wanneer u vanuit het VK verbinding maakt met deze locaties:

 • VERENIGDE STATEN VAN AMERIKA: 32Mbps (Download) & 32Mbps (uploaden)
 • Duitsland: 62Mbps (Download) & 69Mbps (uploaden)
 • Singapore: 22Mbps (Download) & 14Mbps (uploaden)
 • Australië: 13Mbps (Download) & 8Mbps (uploaden)

We testen momenteel snelheden met behulp van het OpenVPN-protocol, omdat dit breed beschikbaar is bij VPN-services en ons daarom helpt een hoge mate van consistentie in onze resultaten te behouden.

Er moet echter worden opgemerkt dat de apps van Windscribe standaard bij het opstarten van IKEv2 zijn, wat volgens hem het beste protocol is, dus je zou iets hogere snelheden kunnen zien als je op deze manier verbinding maakt.

Als je meer wilt weten over hoe we de VPN-prestaties testen, bekijk dan onze VPN-snelheidstestmethodologie.

Serverlocaties

110 serverlocaties in 58 landen

Wereldbol met een blauwe vlag58CountriesAfbeelding van een stadslandschap110CitiesAfbeelding van een roze markerNiet vrijgegeven aantal IP-adressen

Het VPN-servernetwerk van Windscribe van 58 landen is een zeer solide aantal en omvat bijna elke regio over de hele wereld. Oost-Azië is vooral goed vertegenwoordigd, wat ongebruikelijk is - er zijn Windscribe VPN-servers in Japan, Singapore, Zuid-Korea, Thailand en meer.

Windscribe-serverlijst

In totaal biedt Windscribe meer dan 110 individuele VPN-locaties, wat betekent dat u in verschillende landen op stadsniveau kunt kiezen. Er zijn meerdere servers op een aantal locaties, maar u kunt uw stad kiezen binnen:

 • Australië (Brisbane, Melbourne, Perth, Sydney)
 • Canada (Montreal, Toronto, Vancouver)
 • Frankrijk (Marseille, Parijs)
 • India (Chennai, Indore, New Delhi)
 • Israël (Ashdod, Jeruzalem)
 • Italië (Milaan, Rome)
 • Rusland (Moskou, Sint-Petersburg)
 • Spanje (Barcelona, ​​Madrid)
 • VK (Londen, Manchester)
 • US Central (Atlanta, Dallas, Louisville, New Orleans, Salt Lake City)
 • US East (Boston, Charlotte, Chicago, Miami, New Jersey, New York, Philadelphia, Washington DC)
 • US West (Las Vegas, Los Angeles, Oregon, Phoenix, Portland, San Francisco, Santa Clara, Seattle)
 • Turkije (Bursa, Istanbul)

We zijn een beetje teleurgesteld dat Windscribe weigert het totale aantal individuele VPN-servers of IP-adressen die het onderhoudt te onthullen, en een aantal van deze servers worden verhuurd in plaats van volledig in bezit. We kunnen echter aannemen dat er minstens 110 van elk zijn.

Er zijn ook statische IP-adressen voor thuisgebruik beschikbaar op 13 verschillende locaties, waardoor u gemakkelijker consistente toegang tot streamingdiensten kunt krijgen (onder andere - Windscribe legt dit hier goed uit).

Er zijn echter geen speciale IP-adressen, omdat dat uw anonimiteit zou bederven.

streaming & torrenting

Ontgrendelt eenvoudig Netflix & snelle torrenting

De speciale ‘Windflix’ -servers van Windscribe zorgen ervoor dat Windscribe Netflix deblokkeert in zowel de VS en het VK, evenals Canada en Japan (twee locaties waaraan we niet gewend zijn dat VPN-providers zich committeren).

We hebben nog nooit problemen gehad bij al onze tests, wat betekent dat je alle vier Netflix-bibliotheken in buffervrije Full HD kunt bekijken.

Windscribe streaming servers

De browserproxy geeft u toegang tot BBC iPlayer, maar de volledige VPN niet.

Zelfs de dedicated server van Windscribe kan dit niet bereiken, wat al lange tijd het geval is. Lees onze gids voor de beste VPN's voor BBC iPlayer voor een betrouwbaardere oplossing voor het streamen van BBC-video's.

De Amerikaanse servers van Windscribe werken echter goed voor probleemloze toegang tot Hulu en Amazon Prime Video.

torrenting

Windscribe is ook een goede VPN voor torrenting, omdat P2P-activiteit is toegestaan ​​op de meeste servers van Windscribe wereldwijd.

Met een betrouwbaar logbeleid en geavanceerde beveiliging (zoals de uiterst belangrijke kill-schakelaar) ziet Windscribe uw downloads niet alleen snel, maar ook veilig en anoniem.

Censuur omzeilen

Biedt 'hit and miss'-toegang in China

Het is moeilijk om te zeggen hoe nuttig Windscribe in China is, vooral na het recente optreden van de regering tegen VPN-services.

Gebruikersrapporten over hoe goed Windscribe VPN werkt in China zijn gemengd, maar het lijkt erop dat het gebruik van het Stealth-protocol op de meeste platforms vrij betrouwbare toegang moet bieden.

Je moet er echter voor zorgen dat Windscribe vooraf op al je apparaten is geïnstalleerd voordat je op reis gaat, omdat het wordt geblokkeerd voor downloaden in het land.

In andere landen met een hoge censuur, zoals Saoedi-Arabië of Turkije, is Windscribe ook een effectieve oplossing.

platforms & apparaten

Compatibel met een lange lijst met apparaten

Apps

Windows-logoramenMac-logoMaciOS-logoiOSAndroid-logoAndroidLinux-logoLinuxRouter Logorouter

Windscribe heeft een aangepaste VPN-app voor bijna elk platform en besturingssysteem die je maar kunt bedenken, en ze zijn allemaal erg gebruiksvriendelijk.

Apps voor Windows, MacOS, Android en iOS zijn allemaal beschikbaar, plus apps voor meer nicheplatforms zoals Linux en Android TV. Er zijn handige installatiehandleidingen voor al deze apparaten op de website van Windscribe.

Belangrijk is dat Windscribe onbeperkte gelijktijdige verbindingen mogelijk maakt, wat betekent dat u en uw gezin de VPN allemaal tegelijkertijd kunnen laten draaien.

Windscribe staat het delen van uw account met vrienden (of zelfs vreemden) echter niet toe en het bedrijf verbiedt gebruikers die de gebruiksvoorwaarden schenden.

Spelconsoles & Streaming apparaten

AppleTV-logoApple TVAmazon Fire TV-logoAmazon Fire TVChromecast-logoChromecastNintendo-logoNintendoPlayStation-logoSpeel stationRoku-logoRokuXbox-logoXbox

U kunt ook Windscribe VPN op uw router installeren - of een vooraf geconfigureerde router kopen - om alle apparaten met internetverbinding in uw huis tegelijkertijd te beschermen. Dit omvat apparaten zoals Apple TV, Microsoft Xbox One, Sony PlayStation 4 en nog veel meer.

Er zijn speciale Windscribe VPN-apps voor de Amazon Fire TV Stick en Kodi, die nog steeds vrij zeldzaam is om te zien.

De Fire TV Stick-app heeft een goede reeks functies, waaronder het volledige assortiment VPN-servers van Windscribe en de mogelijkheid om je favoriete locaties te favoriet te maken, plus enkele extra technische instellingen.

Browser-extensies

Chrome-logoChromeFirefox-logoFirefox

Windscribe heeft zijn enorm populaire (bijna 1.000.000 installaties) browserextensie vernieuwd en we zijn onder de indruk van de resultaten.

Zoals de meeste VPN-browserextensies, is dit strikt genomen een proxy, geen VPN - maar Windscribe is daar eerlijk over, wat we leuk vinden.

Als browser-proxy zal het uw gegevens niet volledig beschermen zoals een volledige VPN zou doen, en het zal alleen het verkeer in uw browser omleiden, maar het zal uw locatie vervalsen; er is een lange lijst met servers op plaats- of landniveau.

Screenshots van de Windscribe browserextensie

De add-on heeft tal van browserfuncties, zoals een adblocker, een firewall en hulpmiddelen om te voorkomen dat u online door adverteerders wordt gevolgd. Er zijn ook een aantal geavanceerde hulpmiddelen waarmee u de GPS-locatie en browsertijd kunt vervalsen.

U kunt zelfs willekeurig uw user agent toewijzen om te voorkomen dat uw browser bepaalt welk besturingssysteem en welke browser u gebruikt.

Dit is een geweldig hulpmiddel voor op privacy en beveiliging gerichte tools die gemakkelijk te gebruiken zijn dankzij een lichtgewicht en intuïtieve gebruikersinterface.

Er is ook een beperkte integratie met de desktop-app, zodat u de status van uw apparaatbrede VPN kunt bekijken, maar niet kunt wijzigen. We hopen dat Windscribe in de toekomst zal evolueren naar een meer volledige integratie.

Encryption & Veiligheid

Een van de veiligste VPN's die u kunt kiezen

protocollen

Encryption

Veiligheid

Geavanceerde functies

IKEv2 / IPSec

OpenVPN (TCP / UDP)

AES-256

DNS-lekblokkering

IPV6 Lekblokkering

Ondersteunt TCP-poort 443

VPN-dodeschakelaar

Advertentie blokeerder

SOCKS

Raadpleeg onze VPN-woordenlijst als deze voorwaarden u verwarren en meer wilt weten.

Windscribe is een extreem veilige VPN. We zouden zelfs zover gaan om te zeggen dat het een van de meest private en veilige VPN-services op de markt is.

Windscribe is gecodeerd met topcijfer AES-256 en maakt gebruik van het veiligste VPN-protocol, OpenVPN, zodat uw IP-adres te allen tijde goed en echt verborgen blijft. We houden ook van de ‘Firewall’ -functie van Windscribe, die hetzelfde doel dient als een VPN-kill-schakelaar, en je bent ook beschermd tegen DNS- en IP-lekken terwijl je verbonden bent.

Een screenshot van Windscribe die alle IP- en DNS-lektests doorstaat

Browserleaks.com vond Windscribe volledig lekvrij

Er is ook port forwarding en dubbele hop - wat uw Windscribe-verbinding nog veiliger maakt door deze te laten stuiteren tussen twee verschillende VPN-servers (ten koste van snelheid).

Windscribe biedt ook zijn eigen ad-tracker en malwareblokker, 'R.O.B.E.R.T', die is geïntegreerd in zijn aangepaste VPN-apps. R.O.B.E.R.T. bevat acht verschillende blocklists, waardoor het eenvoudig is om uw VPN-profiel aan uw behoeften aan te passen. U kunt hier meer lezen over deze functie.

Makkelijk te gebruiken

Snelle installatie en gebruiksvriendelijke apps

Hoe installeren & Windscribe instellen

 • Schermafbeelding van de desktop-apps die beschikbaar zijn op de Windscribe-website

  Klik eenvoudig op de knop om de relevante software voor uw apparaat te downloaden.

 • Schermafbeelding van de installatie-opties voor de Windows-app van Windscribe

  U kunt kiezen of u uw instellingen wilt aanpassen of kiezen voor de 'Snelle installatie' die ze automatisch voor u selecteert.

 • Schermafbeelding van de Windscribe-installatiewizard

  Nadat de installatie is voltooid, klikt u op Voltooien en start u de Windscribe-app om de VPN te gebruiken.

 • Schermafbeelding van het startscherm van de Windows-app van Windscribe

  Het hoofdscherm van Windscribe op het bureaublad wordt blauw wanneer u verbonden bent.

 • Schermafbeelding van de VPN-serverlijst van Windscribe

  Het is gemakkelijk om te kiezen met welke server u verbinding wilt maken en degenen die met streamingdiensten werken, hebben een handig label.

 • Schermafbeelding van het scherm met algemene instellingen in de desktop-app van Windscribe

  Het bureaubladvoorkeurenscherm is gemakkelijk toegankelijk met een reeks opties.

 • Schermafbeelding van de verbindingsopties in de desktop-app van Windscribe

  Op het verbindingstabblad kunt u schakelen tussen UDP en TCP en handmatig uw poort selecteren.

De aangepaste apps van Windscribe zijn ongelooflijk eenvoudig te gebruiken, zonder in te boeten op de behoefte aan specifieke functies waar serieuze VPN-gebruikers naar op zoek zijn.

Het Windscribe-startscherm houdt het eenvoudig op zowel desktop als mobiel, met een grote aan / uit-knop en een lijst met VPN-serverlocaties. De geavanceerde opties zijn weggestopt in hun eigen menu, waarbij gebruikers hebben gewaarschuwd ze niet aan te raken "tenzij je weet wat je doet", wat we heel leuk vinden.

Windscribe privacy-instellingen

Dat gezegd hebbende, de desktop-apps van Windscribe draaien een beetje langzamer dan we zouden willen, en de mobiele apps missen enkele van de geavanceerde VPN-instellingen - iets waar zeker op verbeterd kan worden.

Browser-extensies

Schermafbeelding van de Windscribe Chrome-browserextensie

De browserextensies van Windscribe zijn net zo eenvoudig te gebruiken als de hoofdapp: log in, selecteer een server en u bent klaar om veilig te browsen.

Klantenservice

Uitgebreide bronnen maar geen live chat

E-mail

Online bronnen

Ja
Ja

De klantenondersteuning van Windscribe mist livechat - dit is iets waar we altijd naar op zoek zijn in een top VPN (idealiter zal het ook 24 uur per dag zijn). In plaats daarvan heeft Windscribe een serieus uitgebreide online bibliotheek met handleidingen, veelgestelde vragen en zelfs een eigen subreddit.

Windscribe biedt ook een online ondersteuningsticketaanvraag en een geautomatiseerde chatagent, hoewel we je aanraden je tijd niet te verspillen met deze laatste omdat het niet veel hulp is (zoals hieronder te zien is).

Een screenshot van de chatbot van Windscribe

pricing & Aanbiedingen

Vrij goedkoop op het 12-maandenplan

Windscribe Coupon

Windscribe prijsplan

Je hebt twee opties met Windscribe: betaal een maand of betaal een jaar. De kosten van $ 9,00 voor een enkele maand zijn behoorlijk steil, maar het komt helemaal neer op $ 4,08 per maand bij een deal van 12 maanden.

Er is ook een ‘Build-a-Plan’ -optie waarmee gebruikers Windscribe-serverlocaties per maand kunnen kopen voor $ 1. Dit betekent dat als u slechts toegang hebt tot een of twee VPN-servers, u de maandelijkse kosten kunt beperken tot slechts een paar dollar.

U krijgt dezelfde uitgebreide set functies en servers, ongeacht hoe u ervoor kiest te betalen, omdat er maar één laag betaald abonnement is: Windscribe Pro.

 1. Maandelijks

  US $ 9 / mo

  Elke maand $ 9,00 gefactureerd

 2. 12 maanden

  US $ 4.08 / mo

  Elke 12 maanden $ 49,00 gefactureerd Bespaar 55%

Alle abonnementen hebben een geld-terug-garantie van 3 dagen

Betaling & Restitutie-opties

Kredietkaart

PayPal

Bitcoin

Ja
Ja
Ja

Windscribe accepteert de gebruikelijke reeks betaalmethoden, waaronder de populairste creditcards en betaalpassen, PayPal en Bitcoin, evenals verschillende internationale opties via het partnerschap met Paymentwall.

Er is geen gratis proefperiode, maar Windscribe moedigt potentiële kopers aan om de gratis VPN-service te bekijken om te zien of deze aan hun behoeften voldoet voordat ze zich aanmelden voor een betaald abonnement.

Nadat u zich heeft aangemeld voor een betaald abonnement, is de restitutieperiode erg gierig 3 dagen en komt u alleen in aanmerking als u meer dan 10 GB aan bandbreedte hebt gebruikt, wat niet zo heel veel is. Windscribe geeft zichzelf ook tot 30 dagen de tijd om uw geld terug te storten op uw account.

Het komt neer op

Doen we Windscribe aanbevelen??

Met slechts een paar aanpassingen kan Windscribe een van de beste VPN's op de markt zijn - maar zoals het er nu uitziet, schiet het tekort.

Nog steeds een VPN die de meeste gebruikers waarschijnlijk heel gelukkig zal houden, Windscribe heeft supersnelle snelheden, weigert bekend te maken hoeveel server- of IP-adressen het onderhoudt en de live chat-ondersteuning is grotendeels nutteloos.

Alternatieven voor Windscribe

NordVPN-logo

NordVPN

Wilt u zich geen zorgen maken over serveraantallen en beschikbare IP's? NordVPN spelt het allemaal duidelijk en open en biedt duizenden IP-adressen op locaties over de hele wereld. Lees NordVPN review

ExpressVPN-logo

ExpressVPN

ExpressVPN heeft naar onze mening de beste klantenondersteuning in de VPN-industrie. Het is 24/7 beschikbaar en wordt altijd bemand door vriendelijk en deskundig ondersteunend personeel. Lees ExpressVPN review

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me