Windscribe's gratis VPN beweert een "genereuze" gratis service te bieden voor diegenen "met een beperkt budget", maar is het mogelijk om een ​​premium product aan te bieden zonder enige kosten?


We hebben de gratis versie van Windscribe uitgezet om te ontdekken:

 • Waarom is Windscribe gratis?
 • Hoe veilig is Windscribe VPN?
 • Heeft Windscribe een kill-schakelaar?
 • Is Windscribe goed voor torrenting?
 • Verbergt Windscribe uw IP?

We onthullen de antwoorden op al deze, samen met veel andere belangrijke vragen, in onze volledige VPN-beoordeling.

Deze beoordeling is alleen bedoeld voor de gratis versie van Windscribe VPN. Bekijk hier onze volledige versie van Windscribe.

Overzicht

Windscribe Free Pro's & Cons

Pros

 1. Betrouwbare lokale downloadsnelheden
 2. Goede selectie van servers
 3. Sterk houtkapbeleid
 4. Zeer eenvoudig in gebruik
 5. Beschikbaar op veel apparaten

Cons

 1. Gegevensgebruik is beperkt
 2. Kan beter zijn voor streaming

Windscribe gratis sleutel samenvatting

Top download snelheid

Logbeleid

IP, DNS of WebRTC-lekken

Jurisdictie

Servers

IP-adressen

landen

Amerikaanse Netflix

torrenting

Werkt in China

Ondersteuning

Officiële website

54mbps
Anonieme servergebruiksgegevens
Nee
Canada (Five-Eyes Member)
Niet bekend
Niet bekend
10
Nee
Onbeperkt
Onbetrouwbaar
E-mail & Alleen online bronnen
Windscribe.com

Lees verder voor meer informatie over Windscribe Free, evenals de resultaten van onze diepgaande VPN-tests.

Over & Logbeleid

Wie is Windscribe Free?

Windscribe werd opgericht in 2016 in Ontario, Canada, en het heeft daar nog steeds zijn hoofdkantoor.

Meestal is dit verre van een ideale locatie voor een VPN-service, omdat Canada deel uitmaakt van de Five Eyes alliantie voor het delen van gegevens. Dankzij het minimale logbeleid van Windscribe is dit echter helemaal geen probleem.

Er zijn zo weinig gegevens bewaard door Windscribe dat zelfs als het zou worden gedwongen zijn logboeken door de overheid te laten draaien, er niets te zien zou zijn.

Logbeleid

Het VPN-logboekbeleid van Windscribe is goed, omdat het zonder twijfel aangeeft hoe weinig er werkelijk wordt verzameld. Het verzamelt alleen:

 • De hoeveelheid gegevens die binnen een periode van 30 dagen wordt overgedragen
 • Tijdstempel van uw laatste VPN-verbinding

Deze cijfers worden aan het begin van elke maand opnieuw ingesteld.

Wanneer u actief bent verbonden met een van de VPN-servers van Windscribe, slaat de server tijdelijk op:

 • Uw OpenVPN / IKEv2-gebruikersnaam
 • Tijd van verbinding
 • Hoeveelheid overgedragen gegevens

Nadat u uw Windscribe-sessie hebt beëindigd, wordt de VPN-verbindingsinformatie verwijderd.

Deze informatie wordt alleen verzameld om te zorgen dat de service van Windscribe soepel en met zo min mogelijk problemen kan werken - niets kan worden gebruikt om uw online activiteiten naar u terug te traceren.

Snelheid & Betrouwbaarheid

Lokale snelheden van bijna 30 Mbps

Ondanks het hoge percentage snelheidsverlies zijn de snelheden van Windscribe voor een gratis VPN-service nog steeds veelbelovend - zelfs als ze niet helemaal overeenkomen met de premiumversie van Windscribe.

De prestaties van Windscribe Free zijn minder consistent bij het verbinden (vanuit Londen, VK) met de VS en Canada.

Over het algemeen waren de snelheden die we met Windscribe Free hebben geregistreerd goed, hoewel als minimaal snelheidsverlies van fundamenteel belang is voor je behoeften, je in plaats daarvan misschien Hotspot Shield VPN wilt overwegen.

Snelheidsresultaten van onze fysieke locatie in Londen (100 Mbps glasvezelverbinding) naar een testserver in Londen.

Voordat u Windscribe Free gebruikt:

 1. DownloadMbps

  98

 2. UploadenMbps

  86

 3. Windscribe gratis reviewPingMevrouw

  10

Wanneer verbonden met Windscribe Free:

 1. DownloadMbps

  28

 2. UploadenMbps

  29

 3. Windscribe gratis reviewPingMevrouw

  17

Download snelheid zonder Windscribe gratis: 98Mbps

Download snelheid met Windscribe gratis: 28Mbps

Ons downloadsnelheidsverlies wanneer Windscribe Free actief is: 71%

De uploadsnelheden van Windscribe Free waren in de meeste gevallen zelfs sneller dan de downloadsnelheden, waardoor het een goede keuze voor torrenting is (let echter op de datacap). De latentie van hetzelfde land van 18 ms is echter niet ideaal voor lag-free gaming.

Als u vanuit het VK verbinding maakt met de VS, kunt u snelheden verwachten van iets meer dan 20 Mbps, wat helemaal niet slecht is. De Europese snelheden van Windscribe zijn grotendeels vergelijkbaar met die we in het VK hebben gemeten.

Gelukkig was Windscribe Free, net als zijn betaalde tegenhanger, redelijk consistent en veranderden snelheden niet veel van de ene test naar de volgende. We hebben ook geen verbindingsdalingen ondervonden tijdens onze tests.

We testen momenteel snelheden met behulp van het OpenVPN-protocol, omdat dit breed beschikbaar is bij VPN-services en ons daarom helpt een hoge mate van consistentie in onze resultaten te behouden.

Er moet echter worden opgemerkt dat de apps van Windscribe standaard bij het opstarten van IKEv2 zijn, wat volgens hem het beste protocol is, dus je zou iets hogere snelheden kunnen zien als je op deze manier verbinding maakt.

Als je meer wilt weten over hoe we de VPN-prestaties testen, bekijk dan onze VPN-snelheidstestmethodologie.

Serverlocaties

Servers in 22 steden verspreid over 10 landen

Wereldbol met een blauwe vlag10countriesAfbeelding van een stadslandschap22CitiesAfbeelding van een roze markerNiet vrijgegeven aantal IP-adressen

Gezien het feit dat dit een gratis versie is van de premium Windscribe VPN-service, zijn de 10 aangeboden serverlanden een zeer goede start, maar het is Windscribe's stadsspecifieke serverkeuze die echt indruk op ons heeft gemaakt.

Met de locatie 'US East' kunt u bijvoorbeeld kiezen tussen VPN-servers van Windscribe in Chicago, New York en Washington DC, plus twee in Miami.

Er zijn twee opties op stadsniveau in het US Central (Atlanta & Dallas), US West (Los Angeles & Seattle) en Britse locaties ook.

Windscribe Gratis verbindingsinstellingen

Helaas heeft Windscribe geen serveropties beschikbaar in Zuid-Amerika, Afrika of Australië en wordt heel Azië via een VPN-server in Hong Kong geleid. Er is ook geen indicatie van hoeveel VPN-servers of IP-adressen het werkt, wat teleurstellend is.

Als u toegang wilt tot servers op die locaties, plus tientallen meer, moet u upgraden naar de premiumversie van Windscribe VPN.

streaming & torrenting

Werkt niet met streaming, maar torrenting is toegestaan

Windscribe Free is een slechte VPN voor streaming.

De streaming-servers van Windscribe (bekend als ‘Windflix’) zijn gereserveerd voor betaalde gebruikers, dus het is geen verrassing dat we de Amerikaanse Netflix niet konden deblokkeren in onze tests.

BBC iPlayer is ook moeilijk te streamen en we konden er geen toegang toe krijgen in onze meest recente tests. We hebben meer geluk gehad met het streamen via de browserproxy van Windscribe, maar dit biedt niet hetzelfde soort beveiliging als de volledige VPN.

Er is geen informatie in de veelgestelde vragen van Windscribe over toegang tot streamingdiensten, noch was ‘Garry’ de live chat-bot erg nuttig, dus het is een kwestie van regelmatig controleren of de situatie verandert.

Als streaming erg belangrijk voor je is, moet je echt overwegen om een ​​betaalde VPN-service te gebruiken. Bekijk onze beste VPN's voor streaming, of bekijk als alternatief onze algehele beste VPN, ExpressVPN.

torrenting

Torrenting werkte goed voor ons bij het testen en lijkt toegestaan ​​te zijn op de meeste VPN-servers van Windscribe Free, wat geweldig is. Torrenters zullen ook profiteren van Windscribe's kill switch-functie, DNS-lekbescherming en solide privacybeleid.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat Windscribe onze huidige favoriete gratis VPN is voor torrenting. De maandelijkse gegevenslimiet van 10 GB zal hier echter altijd een beperkende factor zijn.

Censuur omzeilen

Betrouwbare optie op desktop maar minder op mobiele apparaten

Met het enorme aantal beschikbare VPN-protocollen, althans op de desktop, zou Windscribe Free een betrouwbare optie moeten zijn om censuur te omzeilen in plaatsen zoals China.

Toen we Windscribe vroegen hoe effectief het gelooft dat zijn VPN-apps censuurblokken kunnen omzeilen, vertelde Windscribe ons dat het 'hit-and-miss' kan zijn op mobiel, maar probleemloos op de desktop zou moeten werken.

Toen we de subreddit van Windscribe controleerden, zag het er veelbelovend uit voor gebruikers in China, met sommigen dat het de meest betrouwbare service is voor het land dat er is.

Reactie op de subreddit van Windscribe waarin de uitstekende prestaties in China worden beschreven

Dit betekent dat de gratis versie van Windscribe ook een effectieve VPN-oplossing moet zijn voor die in andere landen met een hoge censuur, zoals Turkije, Iran en Saoedi-Arabië, hoewel het beperkte servernetwerk betekent dat uw snelheden waarschijnlijk zullen lijden.

platforms & apparaten

Compatibel met alle belangrijke platforms

Apps

Windows-logoramenMac-logoMaciOS-logoiOSAndroid-logoAndroidLinux-logoLinuxRouter Logorouter

We hebben de gratis VPN-apps van Windscribe getest op onze volledige reeks besturingssystemen en apparaten, waaronder Windows, MacOS, iOS, Android en Linux, en waren consequent onder de indruk.

Je kunt Windscribe ook op routerniveau installeren, en er is geen limiet op het aantal gelijktijdige verbindingen dat je kunt hebben, hoewel een routerinstallatie op je thuisnetwerk je datakap veel te snel zou aftappen.

Spelconsoles & Streaming apparaten

AppleTV-logoApple TVAmazon Fire TV-logoAmazon Fire TVChromecast-logoChromecastNintendo-logoNintendoPlayStation-logoSpeel stationRoku-logoRokuXbox-logoXbox

Windscribe Free is zelfs beschikbaar op een hele reeks extra apparaten, zoals de Amazon Fire TV Stick en Apple TV, wat zeldzaam is voor een gratis VPN-service.

Maar wees gewaarschuwd - die apparaten zullen nog steeds gegevens opeten van dezelfde hoeveelheid als alle andere apparaten waarop Windscribe is geïnstalleerd.

Browser-extensies

Chrome-logoChromeFirefox-logoFirefox

Windscribe Free deelt de browserextensies van Google Chrome en Mozilla Firefox met zijn premium equivalent. Ze zijn bijgewerkt en we houden echt van hoe ze werken en voelen.

De browserextensie is een proxy, in plaats van een volledige VPN - maar dit is vrij gebruikelijk en Windscribe probeert het niet te verbergen (we zouden willen dat hetzelfde zou kunnen worden gezegd van alle VPN-providers).

In tegenstelling tot een goede VPN, zal de proxy uw gegevens niet volledig beschermen en zal het alleen verkeer omleiden dat door uw browser gaat. Aan de andere kant is het veel beter dan helemaal niets, en het is een effectieve maatregel om je locatie te vervalsen.

Screenshots van de Windscribe browserextensie

De add-on bevat een aantal geweldige, op privacy gerichte functies, zoals een adblocker, een firewall en tools om te voorkomen dat u online door adverteerders wordt gevolgd, naast geavanceerde tools om u te helpen de locatie en tijd van uw browser te vervalsen.

U kunt ook willekeurig uw user-agent toewijzen, waardoor uw browser niet kan bepalen welk besturingssysteem en welke browser u gebruikt.

Al deze functies zijn beschikbaar voor zowel gratis als betaalde accounts - het enige verschil is het aantal beschikbare locaties.

We houden echt van deze op privacy en beveiliging gerichte suite. Plus het minimale ontwerp zorgt ervoor dat het lichtgewicht aanvoelt, zelfs met al deze functies.

Een functie waarvan we graag meer zouden willen zien is de integratie van desktop-apps. Vanaf nu kunt u met de add-on alleen zien of uw computerbrede VPN actief is. Hopelijk wordt dit uiteindelijk geüpgraded om volledige VPN-controle vanuit uw browser mogelijk te maken.

Encryption & Veiligheid

Net zo veilig als de betaalde versie

protocollen

Encryption

Veiligheid

Geavanceerde functies

IKEv2 / IPSec

OpenVPN (TCP / UDP)

gepatenteerd

AES-256

DNS-lekblokkering

IPV6 Lekblokkering

Ondersteunt TCP-poort 443

VPN-dodeschakelaar

Raadpleeg onze VPN-woordenlijst als deze voorwaarden u verwarren en meer wilt weten.

Met Windscribe Free hebt u toegang tot exact dezelfde reeks privacy-instellingen die in de volledige versie van de app zijn toegekend, wat betekent dat u kunt kiezen uit vier verschillende VPN-protocollen:

 • OpenVPN (onze favoriet)
 • IKEv2
 • heimelijkheid
 • WStunnel

Windscribe Free wordt ook geleverd met een VPN-kill-switchfunctie, die u beschermt tegen mogelijke verbroken verbindingen, en u kunt zelfs kiezen om handmatig een IP-adres in te stellen.

Windscribe gratis review

Er zijn ook enkele geavanceerde VPN-instellingen in de desktop-app van Windscribe, van proxyconfiguratie tot hoe u uw servers wilt laten sorteren. Het is gewoon jammer dat bijna al deze functies niet beschikbaar zijn op de mobiele app.

Schermafbeelding van de lektestresultaten van Windscribe op browserleaks.com

Zo zag browserleaks.com eruit toen we verbonden waren met de Atlanta-server van Windscribe Free

We hebben ook Windscribe Free VPN getest voor IP- en DNS-lekken en het is beide met vlag en wimpel geslaagd, wat bewijst dat het je online veilig houdt.

Windscribe heeft onlangs ook de introductie aangekondigd van een nieuwe ad-tracker en malware-blocker, bekend als R.O.B.E.R.T, die beschikbaar is op zowel de gratis als betaalde apps. Dit verschilt van die aangeboden door andere VPN-services, omdat het acht afzonderlijke blokkeerlijsten en een aangepaste witte lijst bevat. Je kunt meer lezen over R.O.B.E.R.T. hier.

Makkelijk te gebruiken

Modern en gemakkelijk te gebruiken

Hoe installeren & Windscribe gratis instellen

 • Schermafbeelding van de aangepaste app-downloadknoppen op de website van Windscribe

  Als u niet downloadt op mobiele apparaten, zijn dit de opties die u op de Windscribe-website krijgt te zien - selecteer gewoon het gewenste besturingssysteem.

 • Schermafbeelding van de installatiewizard voor de Windows-app van Windscribe Free

  Nadat u het installatiebestand hebt uitgevoerd, krijgt u twee keuzes voor installatie - 'Express Install' is voor de meeste gebruikers prima.

 • Schermafbeelding van het voltooide installatievenster voor de Windows-app van Windscribe Free

  Even later is uw installatie klaar - zo simpel is het.

 • Schermafbeelding van het hoofdscherm van de Windows-app van Windscribe Free

  Het scherm dat u te zien krijgt bij het opstarten van Windscribe Free - exact hetzelfde als bij de premium-versie. Selecteer een server in de vervolgkeuzelijst of klik op de aan / uit-knop om meteen verbinding te maken.

 • Schermafbeelding van de serverlijst van Windscribe Free

  De uitgebreide serverlijst. Vlaggen met een sterpictogram erop zijn gereserveerd voor betalende gebruikers. Je kunt op elk land tikken om de lijst met servers op stadsniveau te bekijken, zelfs als er maar één is.

 • Schermafbeelding van het instellingenmenu in de desktop-app van Windscribe Free

  Er zijn tal van geavanceerde opties voor gebruikers die graag spelen met instellingen - zelfs als het niet zo visueel aantrekkelijk is als het hoofdmenu.

 • Schermafbeelding van hoe de Windscribe Free-app eruitziet wanneer deze is verbonden

  Wanneer u verbonden bent, licht het startscherm blauw op en verandert de aan / uit-knop in de positie 'Aan'. Je kunt hier ook de kill-schakelaar gebruiken, die Windscribe de 'Firewall' noemt.

Ongeacht het platform, de Windscribe gratis VPN-app ziet er precies hetzelfde uit als de premium-versie. Dat betekent dat u een eenvoudige, intuïtieve en gelikte gebruikerservaring krijgt.

Er zijn ook geen advertenties, wat een welkome verademing is in de wereld van gratis VPN's.

Windscribe presenteert u een VPN-servernetwerk en een aan / uit-knop: kies eenvoudig uw locatie, schakel deze in en u bent binnen enkele seconden aan de slag.

Klantenservice

Handige online bronnen maar geen live chat

E-mailondersteuning via een online formulier

Online bronnen

Ja
Ja

Windscribe heeft geen live chat-ondersteuning, wat teleurstellend is voor een VPN-provider van zijn omvang. Het beste dat je krijgt bij live chat-ondersteuning is een automatische chat-bot - die volkomen nutteloos bleek te zijn wanneer we het een vraag stelden en ons eenvoudigweg opdracht gaf een supportticket in te dienen zodat we 'met een mens konden spreken'.

Gelukkig is er een scala aan handige hulphandleidingen en veelgestelde vragen online, en u kunt altijd een ondersteuningsticket indienen als u nog steeds niet kunt vinden wat u nodig hebt. We vonden ook dat de subreddit van Windscribe bijzonder nuttig was en onze meer specifieke vragen zeer gedetailleerd stelde.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me