ZPN is een kleinere VPN-service die op het eerste gezicht beschikt over enkele indrukwekkende functies.

Meerdere vertrouwde VPN-protocollen, een grote hoeveelheid data op een gratis service en een kill-switch - dit zijn allemaal dingen die we graag zien van elke provider.

We waren echt enthousiast toen we deze functies zagen, dus hebben we ZPN onze rigoureuze gestandaardiseerde tests doorlopen om vragen te beantwoorden zoals:

 • Is ZPN een betrouwbare VPN-provider?
 • Heeft het een minimaal logbeleid?
 • Heeft ZPN toegang tot geo-vergrendelde inhoud?
 • Is ZPN veilig?
 • Is het veilig?
 • Is ZPN gemakkelijk te gebruiken?

Wat hebben we gevonden?

ZPN presteerde slechter. Slecht.

Blijf lezen om te zien hoe erg het het doel heeft gemist.

Overzicht

ZPN Gratis Pro's & Cons

Pros

 1. Toegang tot BBC iPlayer
 2. Royale data toelage
 3. Apps voor populaire apparaten

Cons

 1. Vreselijke, vertraagde snelheden
 2. Gevestigd in de privacy-vijandige VAE
 3. Knip en plak privacybeleid
 4. DNS-lekken op alle servers
 5. Vreselijke klantenservice

ZPN Gratis Sleutel Samenvatting

Top download snelheid

Logbeleid

IP, DNS of WebRTC-lekken

Jurisdictie

Servers

IP-adressen

landen

Amerikaanse Netflix

torrenting

Werkt in China

Ondersteuning

Officiële website

9.5Mbps
Sommige gebruikerslogboeken
Ja
VAE (Gecensureerd internet)
Niet bekend
Niet bekend
7
Nee
Nee
Nee
Online bronnen
Zpn.im

Over & Logbeleid

Wie is ZPN gratis?

Foto van RAK-stad in de VAE

RAK City

ZPN is gemaakt door een bedrijf genaamd Vostock Soft FZC.

Het bedrijf lijkt slechts twee producten te hebben geproduceerd, ZPN en een andere nu beëindigde VPN met de naam VPN Easy - exclusief voor Android.

Volgens de ZPN-website is Vostock Soft FZC gevestigd in de vrijhandelszone van Ras Al Khaimah, een emiraat ten noorden van Dubai, vaak eenvoudigweg de RAK-stad genoemd.

We hebben enkele claims gezien dat Vostok Soft FZC het eigendom is van een man genaamd Zlatan Mihail, uit Nurenberg in Duitsland, maar we hebben dit niet kunnen bevestigen.

De blogs op de ZPN-website zijn geschreven onder de naam Richard, maar dit betekent niet veel.

Er is ook geen registratie van Vostok Soft FZC in bedrijfsregisters. We hebben wel een beveiligingsbedrijf gevonden met de naam Vostok Trading in RAK. Het is echter onduidelijk of de twee met elkaar verbonden zijn.

In de Google Play App Store wordt het adres van ZPN weergegeven als: 'ZPN APPS'.

Kort gezegd is dit heel schaduwgedrag. ZPN is verder gegaan dan alleen maar het verwaarlozen van het informeren van zijn gebruikers - het probeert actief de identiteit en locatie van zijn bedrijfsactiviteiten en eigenaren te verbergen.

Het gebrek aan transparantie van ZPN betekent dat het moeilijk is om te bevestigen dat de VPN zelfs is gebaseerd op waar het beweert - hoewel het moeilijk voor te stellen is dat iemand liegt over het feit dat hij zich in zo'n slecht rechtsgebied voor een VPN bevindt.

De VAE heeft strenge toezichtswetten en binnen het land is het gebruik van een VPN strafbaar met hoge boetes.

Waarom iemand ervoor zou kiezen om hun VPN-bedrijf in een rechtsgebied te plaatsen dat zo vijandig staat tegenover privacy is mystificerend (tenzij het lage belastingtarieven zijn, niet de benadering van de VAE voor gegevensprivacy, die het aantrekkelijk maakt).

Hoe dan ook, omdat ZPN zich in de VAE bevindt, kunnen uw gegevens in gevaar komen als u de VPN gebruikt. Zoals ZPN zelf zegt: "Het bedrijf kan niet worden gedwongen informatie over te dragen die het niet heeft."

Dit betekent dat het logbeleid van ZPN en of u erop kunt vertrouwen dat het bedrijf dat beleid volgt, beide echt belangrijk zijn.

Logbeleid

Het privacybeleid van ZPN is een mengeling van slecht en goed, en veel te beperkt voor comfort.

Het gedeelte over het verzamelen van persoonlijke informatie luidt:Schermafbeelding van het ZPN-privacybeleid

Niets anders verzamelen dan een e-mailadres klinkt geweldig. In de praktijk is het echter niet logisch. Om technisch functioneel te zijn, moet een VPN uw IP-adres zien.
We vermoeden dat dit alleen beschrijft wat ZPN met uw aanmeldingsgegevens zal doen, niet wat het zal doen als u de VPN-service gebruikt. Als dit het geval is, is het een goed beleid, maar vertelt het niet het hele verhaal.

Meer zorgwekkend is de benadering van ZPN om samen te werken met de regering van de VAE:Schermafbeelding van het privacybeleid van ZPN, waarin staat dat ze samenwerken met de autoriteiten van de VAE

Natuurlijk moet ZPN de wet van zijn rechtsgebied volgen, maar zijn rechtsgebied heeft toevallig een autoritaire benadering van media en informatie.

Er staat echter meer informatie in de Servicevoorwaarden van ZPN.

Vergeleken met wat we tot nu toe hebben gezien, ziet het logboekgedeelte van dit document er gedetailleerd, samenhangend en passend uit:Schermafbeelding van het gedeelte voor logbeleid van de servicevoorwaarden van ZPN

Totdat je je realiseert dat het is gekopieerd en geplakt.

Een snelle Google-zoekopdracht voor dit gedeelte onthult tientallen kleine VPN's met identiek logbeleid:Schermafbeelding van een Google-zoekopdracht met meerdere logboekregistraties voor dubbele logbestanden

De cruciale vraag is deze: kunt u erop vertrouwen dat ZPN dit beleid uitvoert? Is een kopieer- en plakopdracht voldoende om u te overtuigen uw gegevens naar het hart van een van de minst privacyvriendelijke landen ter wereld te sturen?

We zijn er niet van overtuigd dat het zo is.

We zien geen enkele reden waarom u een bedrijf moet vertrouwen dat eraan werkt om zijn identiteit te verbergen en zelfs geen origineel privacybeleid heeft geschreven met uw gegevens.

Het logboekbeleid van ZPN is inconsistent en bezaaid met plagiaat. Er zijn een paar rode vlaggen, maar bovenal geloven we niet dat je erop kunt vertrouwen dat het bedrijf zich aan zijn claims houdt.

Zelfs als de prestaties van ZPN niet slecht waren, zou het logboekbeleid en de jurisdictie alleen voldoende zijn om het niet te gebruiken.

Lees verder om alles te weten te komen over die vreselijke uitvoering.

Snelheid & Betrouwbaarheid

Smoorsnelheden zijn uniform slecht

Verwacht niet onder de indruk te zijn van de snelheden van ZPN: dat is het een van de langzaamste VPN's die we ooit zijn tegengekomen.

Zelfs voor een gratis VPN zijn de prestaties consistent verschrikkelijk.

Snelheidsresultaten van onze fysieke locatie in Londen (100 Mbps glasvezelverbinding) naar een testserver in Londen.

Voordat u ZPN Free gebruikt:

 1. DownloadMbps

  95.64

 2. UploadenMbps

  98.26

 3. ZPN Gratis ReviewPingMevrouw

  7

Wanneer verbonden met ZPN Free:

 1. DownloadMbps

  9.38

 2. UploadenMbps

  1.81

 3. ZPN Gratis ReviewPingMevrouw

  14

Op zijn minst is ZPN consistent.

We hebben een downloadsnelheid van 90% gekregen van elke serverlocatie behalve Canada en de VS, die respectievelijk 91% en 93% daalden. Uploadsnelheid daalde met 98% op elke locatie.

Dit is zo omdat ZPN free vertraagt ​​actief je snelheden.

Dit zijn de resultaten van onze wereldwijde snelheidstests, uitgevoerd vanuit ons testlab in Londen, VK:

 • VERENIGDE STATEN VAN AMERIKA: 6.17Mbps (Download) & 1.58Mbps (uploaden)
 • Duitsland: 9.48Mbps (Download) & 1.73Mbps (uploaden)
 • Nederland: 9Mbps (Download) & 1.77Mbps (uploaden)
 • Canada: 7.83Mbps (Download) & 1.49Mbps (uploaden)

Het feit dat deze snelheden zowel zo slecht als zo consistent zijn, geeft sterk aan dat ze kunstmatig worden beperkt. Hoe dan ook, je kunt overal ter wereld vreselijke prestaties verwachten van ZPN.

Serverlocaties

Alleen Europa en Noord-Amerika

Wereldbol met een blauwe vlag7CountriesAfbeelding van een stadslandschap7CitiesAfbeelding van een roze markerNiet vrijgegeven aantal IP-adressen

De ZPN-website beweert dat het wereldwijd 926 servers heeft. Dit geldt misschien voor de premium-versie van de app, maar de gratis versie draait op een fractie hiervan.

Er zijn zeven serverlocaties om uit te kiezen in de gratis app: het VK, de VS, Canada, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Italië.

Dit is niet erg als je in Noord-Amerika of West-Europa bent gevestigd, maar voor gebruikers in het Midden-Oosten, Azië, Zuid-Amerika, Afrika of ergens anders is dit een verschrikkelijke dekking.

Het kleine servernetwerk betekent ook dat u geen toegang hebt tot geo-beperkte inhoud uit landen zoals Japan, Noorwegen of Brazilië.

Niet dat de VPN bijzonder goed is in het ontgrendelen van inhoud in de landen die het wel dekt.

streaming & torrenting

iPlayer werkt maar is pijnlijk traag

Je krijgt niet veel streaming gedaan met ZPN.

Netflix werkte helemaal niet op een van de gratis servers.

Schermafbeelding van Netflix die een proxy detecteert

ZPN krijgt wel toegang tot BBC iPlayer, wat gebruikelijk is voor kleine VPN-providers maar nog steeds een bonus.

De data-opslag van 10 GB is genereus voor een gratis VPN en het zou streaming een echte optie moeten maken.

Maar er is een probleem.

De snelheden van ZPN zijn veel te slecht om alles soepel te streamen.

torrenting

Toen we voor het eerst zagen dat ZPN een gegevenslimiet van 10 GB heeft, waren we optimistisch.

Veel gratis VPN's hebben kleine gegevenstoegang waardoor torrenting wordt uitgesloten, maar deze hogere limiet kan het een kanshebber maken.

Helaas is ZPN geen goede VPN voor torrenting.

Het heeft een van de meest verwarrende beleid ten aanzien van P2P-verkeer dat we ooit zijn tegengekomen:Schermafbeelding van het ZPN-torrentbeleid

Dus ZPN verbiedt het delen van auteursrechtelijk beschermd materiaal maar staat het ook toe, en het "verbiedt zijn klanten aan refrein van dergelijke activiteiten ”(nadruk van ons).

We hebben geen idee wat ZPN in deze verklaring zegt.

Deze verwarde inspanning zorgt voor goed lezen, maar heeft geen grote invloed op klanten op de gratis app (behalve dat ze ZPN geen geld geven), omdat alle P2P-servers van ZPN beperkt zijn tot de premium-service.

Zelfs als ZPN gratis P2P-verkeer zou toestaan, zijn de vertraagde snelheden veel te langzaam om praktisch te zijn.

Zie voor een functioneel alternatief onze lijst met de beste gratis VPN's voor torrenting.

Censuur omzeilen

Geen bevestigde verduisteringstechnologie

Niets wijst erop dat ZPN de mogelijkheid heeft om censuur te omzeilen en we hebben nog geen voorbeelden gezien van mensen die het met succes voor dit doel gebruiken.

Bovendien is ZPN gevestigd in de VAE, een land waar we veel tijd doorbrengen om mensen te helpen hun gegevens buiten te houden. Je kunt hier vinden wat volgens ons de beste VPN's voor de VAE zijn.

Verwacht geen hulp bij het omzeilen van censuur van ZPN.

Er is een "AntiDPI" -protocol in de app - waarvan we aannemen dat het voorbij de censors zou moeten komen - maar er is niets in de app of online om uit te leggen hoe het werkt. We hebben ook geen getuigenissen van gebruikers gezien die suggereren dat mensen de app met succes hebben gebruikt uit gecensureerde regio's.

platforms & apparaten

Goede dekking van de basis

Apps

Windows-logoramenMac-logoMaciOS-logoiOSAndroid-logoAndroidLinux-logoLinux

ZPN heeft apps voor alle meest voorkomende besturingssystemen: Windows, MacOS, iOS en Android.

Er zijn ook apps beschikbaar voor oudere versies van die besturingssystemen, waaronder Windows XP, Vista, 7 & 8. Hoewel we aanbevelen om te upgraden naar Windows 10 als je nog steeds een van deze systemen gebruikt, maar als je dat niet kunt, zal ZPN nog steeds voor je werken.

Het heeft zelfs een app voor Linux, wat een geweldige bonus is die we meestal niet zien bij kleinere VPN's.

Voor een VPN van deze omvang is het niet verwonderlijk dat dit is waar de opties stoppen, maar het zou leuk zijn om meer compatibiliteit te zien.

Met name de mogelijkheid om ZPN op een router te installeren zou een enorme hoeveelheid hulpprogramma toevoegen, waardoor u gameconsoles en smart-tv's kunt dekken.

In de toekomst zouden we ook graag een browserextensie van ZPN willen zien - hoewel er ontzettend veel moet zijn om zich te concentreren op het krijgen van de eerste.

Encryption & Veiligheid

DNS-lekken op alle servers

protocollen

Encryption

Veiligheid

Geavanceerde functies

OpenVPN (TCP / UDP)

Undisclosed

IPV6 Lekblokkering

Ondersteunt TCP-poort 443

VPN-dodeschakelaar

Raadpleeg onze VPN-woordenlijst als deze voorwaarden u verwarren en meer wilt weten.

Op zijn homepage zet ZPN een missieverklaring op:

"Beveilig uw netwerk via gecodeerde VPN-tunnel en blijf beschermd tegen hackers".

Maar hoe veilig is het??

Niet erg.

We hebben DNS-lekken op elke ZPN-server gevonden, een kritieke fout voor een VPN die beweert de beveiliging te verbeteren.

Schermafbeelding van een mislukte lektest van ZPN

Standaard HTTPS-verbindingen met websites coderen al de communicatie, dus als de VPN uw DNS-informatie niet beschermt, voegt het niet meer beveiliging toe dan HTTPS alleen.

Er is een DNS-lekkage-instelling - om de een of andere reden standaard uitgeschakeld - maar dit werkt niet.

Op de startpagina van ZPN maken ze ook enkele dubieuze claims. Een voorbeeld hiervan is:Schermafbeelding van de ZPN-website, die beweert dat zijn VPN werkt als een

De woorden ZPN kiezen alle gezaghebbende sound: virtuele firewall, verborgen IP-adres, gecodeerde verbinding. Maar deze verklaring komt eigenlijk neer op niets meer dan technobabble en ZPN beschermt u niet tegen spamlinks of gevaarlijke sites.

Valse advertenties zoals deze zijn geen geweldige manier om vertrouwen op te bouwen. Het zorgt ervoor dat ZPN er eerder uitziet dan dat het de privacy en veiligheid van zijn gebruikers echt verbetert.

De app geeft je de keuze tussen OpenVPN, AntiDPI en SSL VPN-protocollen, zonder teken van L2TP zoals vermeld op de website.

"AntiDPI" en "SSL VPN" zijn geen standaardprotocollen. OpenVPN maakt gebruik van SSL, maar de app biedt geen kwalificatie over het verschil tussen deze twee protocolopties. Evenzo is er geen verduidelijking van welke tools AntiDPI zou kunnen gebruiken om inspectie te voorkomen.

Aangezien er geen informatie is over hoe deze protocolopties werken of wat voor soort codering ze gebruiken, raden we aan ze te vermijden en vast te houden aan de standaard OpenVPN.

Makkelijk te gebruiken

Het is even wennen aan apps

Hoe installeren & ZPN gratis instellen

 • Schermafbeelding van de verschillende tariefplannen van ZPN

  U kunt de verschillen tussen de gratis en betaalde abonnementen zien op de website van ZPN

 • Schermafbeelding van de knop om de Windows-app van ZPN te downloaden

  Klik eenvoudig op de knop om het downloaden van de software naar uw apparaat te starten

 • Schermafbeelding van de installatie-wizard van ZPN voor de desktop-app

  De installatiewizard leidt u door elke stap van het proces

 • Schermafbeelding van het inlogscherm van ZPN op de Windows-app

  Nadat u uw inloggegevens hebt ingevoerd, kunt u de service gaan gebruiken

 • Schermafbeelding van het hoofdscherm van ZPN op de Windows-app

  We houden niet van hoe klein de verbindingsknop is, maar de gegevensbewakingsbalk is handig

 • Schermafbeelding van de volledige gratis serverlijst van ZPN

  Er zijn een paar premium locaties gemengd met de gratis, wat vervelend is

 • Schermafbeelding van de algemene instellingen van ZPN op de Windows-app

  Vink eenvoudig de vakjes aan van de instellingen die u wilt inschakelen

 • Schermafbeelding van de verschillende verbindingsinstellingen van ZPN

  We houden echt van de kleine tips die bij de verbindingsinstellingen horen

We proberen VPN-apps niet te beoordelen op basis van hun uiterlijk, maar soms heeft ontwerp meer impact dan alleen maar er slecht uitzien.

Schermafbeelding van de ZPN-app

In het ideale geval zou de klant van ZPN duidelijker zijn. Wanneer u bijvoorbeeld van land verandert, klikt u op een "?" -Symbool. Dit is niet echt een standaardsymbool en ziet er zeker niet uit als een knop; we verspilden wat tijd met het klikken op de lege ruimte rechts voordat we ons realiseerden wat we moesten doen.

Kleine details zoals deze zijn niet fundamenteel, maar ze kloppen. Het kale ontwerp van ZPN resulteert in een behoorlijk onhandige gebruikerservaring, niet een efficiënte.

De instellingen zijn gemakkelijk te vinden en te wijzigen, wat we leuk vonden.

Schermafbeelding van de ZPN-instellingenmenu's

Als je er eenmaal aan gewend bent, is de interface van ZPN bruikbaar, maar we hebben veel beter gezien.

Klantenservice

E-mail wordt niet gecontroleerd, online bronnen zijn minimaal

Online bronnen

Ja

Het zou misleidend zijn om te zeggen dat de klantenservice van ZPN slecht is, omdat het praktisch is niet bestaand.

Er is een veelgestelde vraag met algemene vragen. De downloadkoppelingen komen ook allemaal met behoorlijk goede instructies.

Maar er zijn geen goede bronnen voor probleemoplossing en de meeste functies van de apps zijn volledig onverklaard.

Als deze minimale bronnen u niet helpen, heeft u pech: de ondersteunings-e-mail wordt niet gecontroleerd en het Twitter-account van het bedrijf is sinds 2015 niet meer bijgewerkt.

Er is ook een link naar een Google+ account op de website, maar het sociale netwerk is medio 2019 uitgeschakeld.

Het komt neer op

Doen we het aanbevelen ZPN gratis?

Nee.

Ondanks de royale hoeveelheid gegevens van 10 GB per maand, zijn er gewoon teveel problemen met ZPN om aan te bevelen het te gebruiken.

Blijf weg van deze onbetrouwbare, slecht ontworpen VPN.

Alternatieven voor ZPN Free

Windscribe gratis logo

Windscribe gratis

Een gratis VPN die levert, Windcribe Free wordt geleverd met 10 GB aan gegevens per maand, net als ZPN. In tegenstelling tot ZPN biedt het grote snelheden voor een goede keuze aan servers en staat P2P-verkeer op zijn servers toe. Het heeft ook een logbeleid dat we vertrouwen. Lees Windscribe Gratis review

PrivateVPN-logo

PrivateVPN

PrivateVPN is een van de voordeligste VPN's die vandaag beschikbaar zijn, zelfs bij kortere abonnementen. Het heeft een enorm scala aan servers wereldwijd, een vast beleid zonder logs en consistent hoge snelheden. Het kan ook geo-geblokkeerde streaming-sites deblokkeren, zoals Netflix en BBC iPlayer. Lees PrivateVPN review

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me