ExpressVPN telah mengumumkan perkongsian baru dengan Dynabook (dahulunya Toshiba Client Solutions), di mana perisian VPN akan dipasang sebelum dipasang pada semua PC Dynabook baru dan masa depan.

Bercakap tentang perkongsian baru dalam siaran akhbar Damian Jaume, presiden Dynabook EMEA berkata: “VPN telah menjadi alat yang sangat diperlukan untuk privasi dan keselamatan internet, jadi kami teruja untuk membawa pengalaman yang lebih selamat kepada pengguna kami keluar dari kotak melalui perkongsian ini,

“Kami memilih untuk bermitra dengan ExpressVPN kerana mereka benar-benar tiada tandingannya dalam industri ini berkaitan dengan keselamatan canggih, kelajuan sambungan super cepat di seluruh dunia, dan kemudahan penggunaan. Mereka berkongsi komitmen kami dalam membina pengalaman internet yang selamat dan terbuka. “

Naib Presiden ExpressVPN Harold Li telah menyatakan semangat yang sama untuk usaha sama itu, dengan berkata: “Kami sangat gembira untuk bekerjasama dengan Dynabook untuk menyediakan pelanggan mereka dengan privasi, keselamatan dan kebebasan internet yang lebih besar.

“Sangat menggembirakan bagi kita untuk melihat bahawa VPN tidak lagi hanya alat untuk pakar keselamatan siber, tetapi syarikat dan individu sama mengiktiraf kepentingan mereka untuk semua pengguna internet.

Aplikasi khusus ExpressVPN untuk Windows 10 akan disematkan ke bar tugas PC secara lalai dan juga boleh diakses dari menu mula. Perkongsian itu “terbuka,” tanpa tujuan yang dirancang oleh mana-mana syarikat.

Pengguna akan ditawarkan percubaan percuma 30 hari untuk perkhidmatan VPN premium sebelum mereka berpeluang untuk membeli langganan jangka panjang. Percubaan percuma boleh diakses dengan hanya alamat e-mel yang diperlukan untuk persediaan, tiada bayaran atau maklumat kad kredit diperlukan.

Harga berkisar dari $ 6.67 sebulan atau $ 12.95 sebulan bergantung kepada tempoh pelan itu.

ExpressVPN memberi jaminan kepada kami bahawa pengguna akan dapat dengan mudah menyahpasang program dari peranti Dynabook baru mereka sekiranya mereka tidak menginginkannya, tetapi jika mereka memilih untuk berbuat demikian, mereka tidak lagi dapat memanfaatkan percubaan percuma mereka.

  ProtonVPN Menerbitkan Audit Keselamatan, Mengumumkan Semua Sumber Open Source

Menurut siaran akhbar itu, Dynabook tidak pernah bekerja dengan pembekal VPN sebelum ini, dan melantik ExpressVPN sebagai rakan rasminya setelah “proses pemilihan yang ketat.”

Pasukan Dynabook menjalankan ketekunan wajar dengan menjalankan ujian ke atas perisian ExpressVPN, dengan mengambil kira pelbagai faktor termasuk keselamatan, kebolehpercayaan, kelajuan, kemudahan penggunaan, dasar privasi, dan arkitektur backend.

Dynabook adalah sesuatu yang baru di pasaran komputer riba pengguna. Ia ditubuhkan sebagai nama pada bulan Jun 2023 apabila firma elektronik Jepun Sharp memperolehi tangan PC dari rakan senegara dan saingan syarikat Toshiba, penjenamaan semula produknya dengan label Dynabook.

ExpressVPN ditubuhkan pada 2009 dan berpangkalan di British Virgin Islands. Ia kini mempunyai infrastruktur yang terdiri daripada lebih daripada 3,000 pelayan VPN yang terletak di 94 negara.

Ia menyediakan aplikasi VPN yang boleh dipasang pada Windows PC, MacBooks dan iMacs, iPhone, Android, peranti Linux, router, dan peranti Amazon Fire TV.

Sebagai tambahan kepada perkhidmatan VPN, ada sambungan penyemak imbas untuk Google Chrome dan Mozilla Firefox, serta layanan DNS pintar yang disebut MediaStreamer, yang kompatibel dengan konsol TV dan permainan pintar, juga.

Apl menggunakan kekunci atas AES-256 untuk menyulitkan lalu lintas internet, serta OpenVPN, iaitu standard emas industri untuk protokol VPN.

Teknologi ExpressVPN telah menjalani pelbagai audit bebas sebelum ujian Dynabook.

Pada tahun 2023, firma keselamatan siber Cure53 menjalankan audit bebas mengenai pelanjutan penyemak imbas Google Chrome, yang menghasilkan lapan “penemuan berkaitan keselamatan”. Empat daripada ini dikategorikan sebagai “kelemahan” dan empat sebagai “kelemahan umum.”

ExpressVPN terus berjaya atau meringankan tujuh dari lapan isu, yang Cure53 disahkan dalam laporan akhirnya, menyimpulkan bahawa “tidak ada isu keselamatan yang akan membolehkan penyerang mempengaruhi keadaan sambungan VPN melalui halaman web berniat jahat atau sama ditemui. “

  ProtonVPN Menerbitkan Audit Keselamatan, Mengumumkan Semua Sumber Open Source

Pada tahun berikutnya pada Julai 2023, PwC menjalankan audit bebas ExpressVPN, dengan tujuan untuk mengesahkan bahawa ExpressVPN beroperasi mematuhi dasar privasinya, yang mendakwa tidak menyimpan sebarang log sambungan VPN seperti alamat IP pengguna, cap waktu sambungan , atau tempoh sesi.

Dasar ExpressVPN kekal sama, dan mengumpul data yang berkaitan dengan tarikh pengguna yang disambungkan kepada perkhidmatan, pilihan lokasi pelayan VPN mereka, dan jumlah data yang dipindahkan setiap hari.

Audit PwC juga meliputi teknologi TrustedServer dalaman syarikat VPN, yang dilancarkan ExpressVPN pada April 2023 sebagai sebahagian daripada komitmennya untuk memastikan ia tidak menyimpan sebarang data pengguna yang sensitif pada mana-mana pelayannya.

Teknologi itu menyapu semua data dengan setiap reboot dan tidak pernah menulis data ke cakera keras.

Walaupun Dynabook belum bekerjasama dengan pembekal VPN sebelum ini, ini bukan kali pertama ExpressVPN telah bekerja dengan jenama perkakasan.

Pada September 2023, ExpressVPN bergabung dengan syarikat PC dan pencetak HP untuk “membantu penggunanya kekal dalam talian peribadi dan selamat.”

Perkongsian, yang sedang berlangsung, adalah serupa dengan urat untuk Dynabook; HP pra-pasang perisian ExpressVPN pada X 1360 Specter x360 dengan percubaan percuma 30 hari.

Setakat ini, VPN tidak disertakan dengan mana-mana model lain HP, tetapi ExpressVPN mengatakan bahawa ia akan melancarkan integrasi ke lebih banyak model peranti HP dalam masa terdekat.

Li berkata: “[Kami] teruja untuk mengatakan bahawa kita akan mempunyai lebih banyak perkongsian untuk dikongsikan tidak lama lagi. Kerja kami dengan jenama teknologi utama seperti Dynabook dan HP mencerminkan fakta bahawa VPN kini dilihat sebagai alat yang sangat diperlukan untuk privasi dan keselamatan dalam talian.

“Kami percaya bahawa apabila pengetahuan umum dalam VPN diperkuat, semua pemain VPN dan pengguna akan mendapat manfaat daripadanya. Dan pada akhirnya, industri VPN yang lebih kuat bermakna internet yang lebih selamat dan lebih baik. “

  ProtonVPN Menerbitkan Audit Keselamatan, Mengumumkan Semua Sumber Open Source

Satu-satunya perkongsian sejenis yang sama antara penyedia VPN dan pembekal perkakasan setakat ini ialah antara Akses Internet Persendirian (PIA) dan Purism, sebuah syarikat tujuan sosial yang mereka bentuk dan menghasilkan perkakasan yang selamat (komputer riba dan telefon pintar) dan perisian.

Pada April 2023, PIA mengumumkan bahawa perisian “berasaskan PIA” akan dimasukkan secara lalai dalam telefon Librem 5, serta dalam PureOS untuk komputer riba Librem 18 dan Librem 15. Dilaporkan bahawa PIA akan bekerjasama dengan Purism untuk bundel perkhidmatan masa depan juga.

Syarikat penyemak imbas web Mozilla Firefox juga telah bekerjasama dengan penyedia VPN untuk menawarkan pakej keselamatan yang lebih menyeluruh – ProtonVPN pada Oktober 2023 dan kemudian Mullvad pada akhir 2023.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me