VPN-ul potrivit vă va cripta traficul de internet, vă va ascunde adresa IP și vă va ajuta să vă protejați confidențialitatea online. Găsiți tot ce trebuie să știți despre VPN-uri în acest ghid complet pentru rețelele private virtuale.

Joaca

Lumea este din ce în ce mai ostilă vieții private online. De fiecare dată când accesați internetul riscați să fiți victima supraveghere, cenzură, furt de date, și o serie de alte probleme.

Pentru a înrăutăți lucrurile, guvernele din întreaga lume cenzurează internetul într-un ritm alarmant, împiedicând capacitatea noastră de a accesa informații și de a comunica liber unul cu altul..

Acolo vine un VPN.

O VPN (Rețea virtuală virtuală) este o aplicație simplă pe care o puteți instala pe aproape orice dispozitiv. Îți va proteja confidențialitatea, te va ajuta să rămâi în siguranță online și îți va oferi acces fără restricții la internet.

Cel mai important, o va face VPN criptați-vă datele și ascundeți adresa dvs. IP prin crearea unui tunel privat prin internet.

Un VPN vă permite să:

 • Ascundeți adresa dvs. IP de site-urile web pe care le vizitați
 • Criptați traficul de navigare
 • Accesați conținut restricționat din punct de vedere geografic
 • Stream sau conține conținut de torrent din alte țări
 • Alegeți dintre mai multe locații de server privat
 • Protejați-vă datele pe rețelele WiFi publice

Dar cum funcționează VPN-urile exact? Sunt în siguranță? Și cum găsiți furnizorul VPN potrivit?

Acest ghid cuprinzător va acoperi tot ceea ce trebuie să știți despre VPN-uri. Vom descompune jargonul tehnic pentru a putea utiliza un VPN în mod sigur și sigur.

Veți afla cum funcționează VPN-urile, cum să instalați o VPN, cum să alegeți un VPN sigur și multe altele.

Contents

Ce este un VPN?

O rețea virtuală virtuală (VPN) este o aplicație software folosită pentru a vă menține activitatea pe internet privat și sigur.

VPN creează un tunel securizat între dispozitivul dvs. și un server VPN privat înainte de a trimite traficul pe site-ul sau aplicația pe care o vizitați..

Acest lucru împiedică furnizorii de servicii Internet (ISP) și autoritățile să urmărească ceea ce faci online. De asemenea, vă protejează împotriva hackerilor care doresc să vă intercepteze traficul.

Un VPN vă păstrează activitatea de navigare în mod privat cifrare traficul dvs. de internet, rutare ea printr-un tunel securizat și mascare adevarata ta adresa IP.

VPN-urile creează un tunel securizat, criptând traficul dvs. web și ascunzându-l de hackeri și hackeri.

În funcție de furnizorul de VPN pe care îl utilizați, veți putea alege dintre zeci sau chiar sute de locații de server VPN din întreaga lume.

Acest lucru înseamnă că puteți păcăli site-urile web pentru a crede că navigați, transmiteți sau răsuciți dintr-un anumit oraș sau țară.

Prin criptarea conexiunii dvs. și redirecționarea traficului dvs. printr-un server de la distanță, nici Furnizorul de servicii Internet (ISP), nici altcineva din rețea nu vă poate monitoriza activitatea de pe internet. Dacă cineva îți monitorizează conexiunea, tot ce va vedea sunt litere și numere inutile.

Aceasta vă protejează de supravegherea guvernului, de urmărirea site-ului web și de orice terțe părți rău intenționate care ar putea încerca să vă intercepteze traficul.

Ta Adresa IP se va schimba iar datele dvs. de navigare nu vor fi legate de locația dvs. reală, ceea ce face ca tot ceea ce faceți să fie online mult mai privat.

Nu trebuie să schimbați Furnizorul de servicii Internet pentru a utiliza o VPN și nu va trebui să cumpărați echipamente noi, cum ar fi un modem sau un router. Instalarea și utilizarea VPN-ului dvs. se face online o chestiune de minute.

Pentru mai multe detalii despre modul în care funcționează un VPN, puteți săriți direct la următorul capitol al acestui ghid. De asemenea, puteți sări direct la Cum instalați un VPN.

De ce am nevoie de un VPN?

S-ar putea să vă bazați pe un VPN pentru a rămâne anonim online, pentru a vă menține confidențialitatea, pentru a accesa conținut blocat sau pentru a vă ascunde activitatea. Iată care sunt motivele cele mai frecvente pentru utilizarea unui VPN:

1 Ascundeți-vă activitatea online de la guvern sau de la ISP.

Ilustrație care arată un bărbat încețoșat ascuns în spatele unei lupi.

Furnizorul dvs. de servicii Internet (ISP) vă poate vedea toate site-urile web pe care le vizitați și va înregistra aproape cu siguranță aceste informații.

În unele țări, ISP-urile trebuie să colecteze și să stocheze datele utilizatorilor pentru perioade lungi de timp, iar guvernul este capabil să acceseze, să stocheze și să caute informațiile respective.

Este cazul în SUA, Marea Britanie, Australia și o mare parte din Europa - doar pentru a numi câteva. Puteți citi mai multe despre aceste legi în Ghidul nostru pentru jurisdicțiile VPN.

Deoarece VPN-urile criptează traficul de pe dispozitivul dvs. către serverul VPN, ISP-ul dvs. sau orice alt terț nu va putea să vă spioneze activitatea online.

Pentru a afla mai multe despre tehnologiile de supraveghere și problema supravegherii globale în masă, vizitați EFF și Privacy International. De asemenea, puteți găsi o listă actualizată de dezvăluiri globale de supraveghere aici.

2 Ascundeți adresa dvs. IP de pe site-urile web pe care le vizitați.

Ilustrația unei uși fiind închisă.

Unul dintre cele mai frecvente motive pentru utilizarea unui VPN este să mascați-vă adevărata adresă IP.

Adresa dvs. IP este o adresă numerică unică atribuită de ISP-ul dvs. Tot ceea ce faceți online este legat de adresa dvs. IP, astfel încât poate fi folosit pentru a vă potrivi cu activitățile dvs. online. Majoritatea site-urilor web înregistrează adresa IP a vizitatorilor lor.

Agenții de publicitate pot utiliza, de asemenea, adresa dvs. IP reclame vizate pe baza identității și a istoricului dvs. de navigare.

Când vă conectați la un server VPN, veți prelua adresa IP a serverului VPN. Orice site-uri web pe care le accesați vor vedea adresa IP a serverului VPN în loc de a ta.

Veți putea să ocoliți blocurile de adrese IP și să navigați pe site-uri web fără ca activitatea dvs. să vă fie identificată ca persoană.

3 Deblocați site-urile web și evitați restricțiile geografice.

Ilustrație a unei femei care navighează în întreaga lume.

Adresa dvs. IP vă leagă de dvs. locatie fizica. Poate fi folosit pentru a bloca accesul utilizatorilor din anumite țări la anumite site-uri web.

Anumite servicii - cum ar fi Netflix sau BBC iPlayer - modificați-le bibliotecile în funcție de țara din care vizitați. Utilizarea unei VPN este singura modalitate de încredere de a ocoli aceste restricții geografice și de a debloca conținutul „ascuns”. Pentru mai multe informații, puteți vizita VPN-urile recomandate pentru Netflix.

Mai important, VPN-urile te pot ajuta sustrage cenzura prin criptarea traficului și mascarea adevăratei tale adrese IP. Dacă doriți să vizualizați conținutul blocat într-o altă țară sau cenzurat în regiunea dvs., puteți utiliza o VPN pentru a evita aceste restricții.

Utilizarea unei VPN poate ajuta cetățenii să ocolească blocurile de site-uri pentru a accesa mass-media globală și pentru a comunica liber. În țările care limitează libertatea de exprimare și libertatea presei, o VPN poate ajuta persoanele să pronunțe împotriva guvernului în siguranță și în mod privat.

Pentru mai multe informații despre cenzura guvernamentală, Comitetul pentru protecția jurnaliștilor (CPJ) are un kit de siguranță pentru jurnaliști care oferă îndrumări cu privire la aspecte precum evaluarea riscurilor și securitatea digitală.

De asemenea, EFF are o serie de ghiduri de securitate digitală pentru activiști, apărătorii drepturilor omului și jurnaliști internaționali.

Puteți afla mai multe despre deblocarea site-urilor web în ghidul nostru dedicat: Cum deblocați site-urile web.

4Protectează-ți datele pe rețelele WiFi publice.

Ilustrația unui bărbat conectat la wifi public în timpul călătoriei.

Când utilizați conexiunea WiFi publică într-o cafenea, hotel sau aeroport, vă puneți la dispoziție date sensibile la risc.

Exploatarea rețelelor publice publice pentru a colecta date este simplă și incredibil de ieftină. Infractorii pot profita de rețelele deschise și necriptate pentru a fura date importante precum datele bancare, cardurile de credit, fotografiile și alte informații personale.

Hackerii vizează din ce în ce mai mult hotelurile și centrele comerciale pentru urmărirea unor obiective de mare valoare. Un raport recent al Bloomberg explică modul în care unii infractori ajung la hoteluri cu scopul explicit de a fura date valoroase.

Placa de bază oferă, de asemenea, un rezumat bun al problemei cu rețelele publice publice. Aceasta include popularul „Ananas WiFi”, care oferă aproape oricui posibilitatea de a profita de rețelele publice cu sub $ 99.

Puteți proteja dispozitivul dvs. folosind un VPN, care vă va cripta traficul de internet și va face mult mai greu pentru hackeri să intercepteze și să vă fure datele.

Din păcate, majoritatea utilizatorilor rămân ignorați adevăratele pericole ale rețelelor WiFi deschise. Dacă călătoriți frecvent și aveți nevoie să stați online, un VPN de încredere este un instrument de confidențialitate de neprețuit.

Pentru mai multe detalii despre protejarea conexiunii dvs. WiFi public, consultați ghidul nostru complet de securizare a WiFi public.

5Stop ISP accelerarea și torentul în siguranță.

Ilustrația unui bărbat grăbindu-și conexiunea

ISP-ul dvs. monitorizează aproape sigur activitatea dvs. online. Dacă locuiești într-o țară fără legi puternice de neutralitate netă, ISP-ul tău poate chiar încetinește intenționat conexiunea dvs. atunci când efectuați activități cu lățime de bandă, cum ar fi descărcarea unui fișier mare sau torrenting. Aceasta se numește lățime de bandă accelerație.

Criptarea VPN vă poate ajuta la prevenirea accelerației ISP, ceea ce înseamnă că vă puteți bucura de cele mai bune viteze pentru descărcare, torrenting, jocuri și streaming - în același timp deblocând conținut din toată lumea.

Torrenting-ul fără VPN este destul de riscant. Nu numai că adresa dvs. IP este vizibilă semenilor, ISP-ul dvs. poate vedea, de asemenea, că accesați site-uri și aplicații torrentante..

Nu predicem descărcarea materialelor protejate prin drepturi de autor, însă utilizarea unui VPN este esențială dacă doriți ca activitățile dvs. P2P să fie păstrate private. Pentru a afla ce VPN-uri recomandăm pentru torrenting, citiți cele mai bune VPN-uri pentru torrenting.

Când ar trebui să utilizați un VPN?

Vă recomandăm să utilizați tot timpul VPN pentru a beneficia de protecție continuă, dar există o mulțime de ocazii când este deosebit de important să utilizați o VPN.

Ar trebui să utilizați un VPN dacă:

 • Ești preocupat de confidențialitatea online
 • Te afli într-o țară care cenzurează internetul
 • Vă interesează să transmiteți conținut din străinătate
 • Utilizați o rețea WiFi publică
 • Trebuie să ocoliți un bloc de site-uri bazat pe IP
 • Sunteți jurnalist, activist sau denunțător care se ocupă de informații sensibile

Grafic care arată motivele pentru care oamenii folosesc un VPN.

Cele mai frecvente motive pentru utilizarea unei VPN. Datele preluate din Raportul de utilizare VPN al Global Web Index.

Cum funcționează un VPN?

Un VPN creează un privat și criptat conexiune la internet între dispozitivul dvs. și server privat. Aceasta înseamnă că datele dvs. nu pot fi citite sau înțelese de către ISP-ul dvs. sau de către alte terțe părți. Serverul privat vă trimite apoi traficul pe site-ul sau serviciul pe care doriți să îl accesați.

Dacă știți deja cum funcționează un VPN, puteți săriți direct la următoarea secțiune a acestui ghid: VPN-urile sunt sigure?

Diagrama care arată cum funcționează un VPN.

Iată cum funcționează un VPN::

 1. Vă înscrieți la serviciul ales VPN. Pentru sfaturi despre ce furnizor VPN să aleagă, treceți la secțiunea noastră despre cum să alegeți cel mai bun VPN.
 2. Instalați software-ul VPN pe dispozitivul dvs. Acest software se numește a Client VPN. Poate fi o aplicație furnizată de un furnizor VPN (cum ar fi ExpressVPN sau NordVPN) sau un software terț precum OpenVPN sau Tunnelblick.
 3. Conectați-vă la clientul dvs. VPN cu detaliile contului și alegeți locația unui server VPN la care doriți să vă conectați.
 4. Când faceți clic pe „conectați” în aplicația VPN, clientul VPN va căuta adresa IP a serverului VPN ales.
 5. Clientul VPN inițiază o conexiune cu serverul VPN. Apoi schimbă date, inclusiv datele de autentificare pentru a stabili un tunel VPN criptat.

  Tunelul VPN este o legătură sigură între dispozitivul dvs. și serverul VPN. Criptarea datelor înseamnă că nu poate fi citită sau înțeleasă dacă este interceptată între dispozitiv și server.

  Observatorii externi precum ISP-ul tău pot vedea că datele sunt transferate, dar nu care sunt aceste date. Puteți citi mai multe despre criptarea VPN în următoarea secțiune a acestui ghid.

 6. Traficul de internet al dispozitivului dvs. este trimis prin tunelul VPN criptat către serverul VPN.
 7. Serverul VPN decriptează traficul de internet al dispozitivului dvs. și îl transmite pe site-ul sau serviciul pe care încercați să îl accesați. Dacă VPN funcționează așa cum trebuie, site-ul web va vedea doar Adresa IP a serverului VPN, nu adresa IP de origine.

Fiecare serviciu VPN are o listă cu locațiile serverului, iar cele mai bune VPN-uri vă vor permite să alegeți dintr-o serie de țări și orașe din întreaga lume.

Captura de ecran a locațiilor serverului VPN Cyberghost.

Captura de ecran a locațiilor serverului VPN CyberGhost în aplicația Windows.

Explicare criptare VPN

Criptarea este procesul de codare date astfel încât doar un computer cu „cheia” potrivită să-l poată citi.

Un VPN este la fel de sigur ca și criptarea pe care o folosește pentru a vă proteja datele.

Cu un VPN, computerele de la fiecare capăt al tunelului VPN criptează datele care intră în tunel și le decriptează la celălalt capăt. Cu toate acestea, o VPN are nevoie de mai mult decât doar o pereche de taste pentru a aplica criptarea.

Acolo este locul Protocoale VPN intra.

Protocoale VPN

Protocoalele VPN se referă la setul de reguli și procese pe care le urmează un client VPN pentru a stabili o conexiune sigură între dispozitivul dvs. și serverul VPN. Protocolul VPN pe care îl utilizați va determina modul în care tunelul dvs. sigur este format.

În funcție de protocolul utilizat, un VPN ar putea avea viteze, capabilități sau chiar vulnerabilități diferite. Majoritatea furnizorilor de VPN vă vor oferi o opțiune a protocolului pe care doriți să-l utilizați.

Există mai multe protocoale VPN disponibile, dar nu toate sunt sigure de utilizat. Iată un tabel cu cele mai comune protocoale VPN:

Tabelul protocoalelor de criptare VPN și riscurile acestora pentru securitate.

 • OpenVPN. Acesta este protocolul nostru VPN preferat. Este open-source, foarte sigur și funcțional pe aproape toate dispozitivele capabile de VPN. OpenVPN a fost bine testat și rămâne standardul de aur al industriei. Ar trebui să utilizați OpenVPN acolo unde este disponibil.
 • IKEv2 / IPSec. Utilizat alături de IPSec, IKEv2 este un protocol VPN cu sursă închisă. Este foarte sigur, destul de rapid și gestionează cu ușurință modificările rețelei. Acest lucru îl face să fie protocolul ideal pentru dispozitivele mobile care schimbă în mod constant între WiFi și datele mobile.
 • L2TP / IPSec. Acest protocol este destul de învechit și vine cu câteva defecte de securitate. Dacă este utilizat cu cifrul AES, în general este considerat sigur, dar au existat câteva sugestii conform cărora protocolul a fost compromis de către ANS.
 • SSTP. SSTP este un alt protocol VPN cu sursă închisă. Este proprietatea Microsoft și se bazează pe SSL 3.0, care este vulnerabil la un atac MITM specific numit Poodle. Deși nu s-a confirmat dacă SSTP este afectat de acest atac, nu credem că merită riscul.
 • PPTP. Tu ar trebui evita PPTP dacă puteți. Acest protocol învechit nu este sigur de utilizat și poate fi hackat în câteva minute.
 • Wireguard. Cel mai nou protocol VPN până în prezent, WireGuard este promițător, dar încă este în dezvoltare. Acesta își propune să fie rapid, sigur și mai ușor de implementat decât alte protocoale VPN prin utilizarea mult mai puține linii de cod. Până în prezent, nu a existat o versiune de 1.0 stabilă, așa că WireGuard ar trebui să fie considerat experimental până atunci.

Cifrarea cifrelor

Cifrele se referă la algoritmii utilizați pentru criptarea și decriptarea datelor. În timp ce protocolul VPN creează tunelul VPN, un cifru este utilizat pentru a cripta datele care curg prin tunel.

Funcționarea unui cifru depinde de obicei de o informație numită cheie. Fără cunoașterea cheii, este extrem de dificil - dacă nu imposibil - să decriptați datele rezultate.

Când vorbim despre criptare, în general ne referim la un amestec de tip cip și cheie de lungime, care indică numărul de „biți” dintr-o cheie dată.

De exemplu, Blowfish-128 este cifrul Blowfish cu lungimea cheii de 128 biți. În general, o scurtă lungime de cheie înseamnă o securitate slabă, deoarece este mai susceptibilă la încălcări prin atacuri cu forțe brute.

O lungime cheie de 256 biți este actualul „standard de aur”. Acest lucru nu poate fi forțat brutal, deoarece ar trebui să treacă miliarde de ani pentru a trece prin toate combinațiile posibile.

Așa cum este cazul protocoalelor VPN, software-ul VPN poate utiliza mai multe cifre diferite. Iată cele mai populare cifre utilizate în software-ul VPN astăzi:

 • AES. Așa cum OpenVPN este pentru protocoale, AES este standardul de aur pentru criptare. Este utilizat de guvernul SUA pentru date confidențiale și este considerat a fi extrem de sigur. De obicei, veți găsi două lungimi de cheie: AES-128 și AES-256. Ambele sunt considerate a fi în siguranță.
 • Blowfish. Blowfish era o cifră implicită folosită în OpenVPN, dar acum a fost în mare parte înlocuită de AES. Pescuitul nu este considerat a fi la fel de sigur ca AES și este vulnerabil la „atacurile de naștere”.
 • camelia. Deși Camellia este foarte similară cu AES din punct de vedere al securității și vitezei, spre deosebire de AES, aceasta nu a fost certificată de Institutul Național de Standarde și Tehnologie (NIST). Nu a fost la fel de bine testat ca AES și este rar utilizat în software-ul VPN.

VPN-urile folosesc, de asemenea, autentificări de mână și hash pentru a vă asigura mai mult conexiunea. Puteți citi toate acestea - și multe alte detalii despre protocoalele și cifrele VPN - în ghidul nostru complet de criptare VPN.

VPN-urile sunt sigure?

Un VPN de încredere este un prim pas de neprețuit pentru a vă proteja confidențialitatea și a vă păstra în siguranță online.

din pacate, nu toate VPN-urile sunt sigure de utilizat.

Multe servicii VPN populare sunt slab făcute, nesigure și chiar periculoase.

VPN-ul greșit poate:

 • Jurnalizează-ți activitatea de navigare
 • Nu puteți cripta datele
 • Partajați-vă datele cu autoritățile
 • Scurgeți informațiile dvs. de identificare
 • Infectați dispozitivul cu malware
 • Există anumite întrebări importante pe care trebuie să le puneți pentru a stabili dacă un VPN este sau nu sigur.

  Această secțiune se va adresa pericolele potențiale ale software-ului VPN și explicați cum puteți sta în siguranță. De asemenea, puteți sări direct pe următorul capitol pentru a afla dacă VPN-urile sunt legale sau dacă puteți fi urmărit atunci când utilizați un VPN.

  1 Efectuează jurnalele de păstrare VPN?

  O ilustrare a unei mâini care fură fișierele de la un laptop

  Unul dintre cele mai importante aspecte ale unui serviciu VPN este acesta politica de logare.

  Când utilizați o VPN, aveți încredere în furnizorul VPN cu tot traficul dvs. de internet - care include dvs. adresa IP, toate din site-uri web pe care le vizitați, mesaje pe care le trimiteți, și toate ale tale date personale.

  Am investigat 90 dintre cele mai populare politici de logare a serviciilor VPN și am constatat că 26% dintre VPN-urile populare înregistrează adresa dvs. IP de origine. Pentru mai multe informații despre VPN-urile care păstrează jurnalele, consultați ghidul nostru dedicat politicilor de logare VPN.

  Asigurați-vă că citiți politica de confidențialitate a furnizorului dvs. VPN înainte de a avea încredere în companie cu datele dvs. personale. Dacă descoperiți că VPN înregistrează adresa dvs. personală sau datele de activitate, evitați VPN-ul cu orice preț.

  Cele mai bune VPN-uri nu Buturuga:

  1. Cereri DNS sau site-uri web vizitate
  2. Adresa dvs. IP de origine
  3. Adresa IP a serverului VPN
  4. Timp-uri de conectare
  5. Utilizarea individuală a lățimii de bandă

  Pe scurt, a VPN sigur vă protejează confidențialitatea prin neînregistrarea datelor care v-ar putea lega ca utilizator la activitățile dvs. online. Din păcate, unele VPN-uri continuă.

  Această captură de ecran din politica de confidențialitate Hola VPN oferă un exemplu bun de evitat:

  Screenshot din politica de confidențialitate Hola VPN

  Screenshot din politica de confidențialitate Hola VPN.

  Din păcate, politicile de logare ale furnizorilor de VPN sunt adesea vagi și înșelătoare.

  Unii furnizori pretinde în mod fals să colecteze o cantitate minimă de date, în timp ce alții sunt în mod deliberat vagi despre tipul de date la care se referă politica lor.

  Cei mai buni furnizori VPN vor fi complet transparenti despre ce tip de date colectează și de ce aceste date sunt necesare.

  Vă vor spune, de asemenea, dacă VPN împărtășește datele dvs. cu terți, inclusiv agenții de publicitate, agențiile guvernamentale și companiile de capital.

  Asigurați-vă că orice reclamație „fără jurnal” pe care o vedeți în reclame este susținută în politica de confidențialitate a VPN. Dacă nu găsiți informații despre ce date sunt colectate pe site-ul furnizorului dvs. VPN, ar trebui să vă luați banii în altă parte.

  2 Unde se bazează VPN?

  În cazul în care se bazează o companie VPN - altfel cunoscută sub numele de „competență„- poate avea un impact enorm asupra confidențialității datelor dvs. personale.

  Anumite țări sunt implicate în alianțe internaționale de partajare a informațiilor denumite „The Cinci-Eyes, Nouă-Eyes, și Paisprezece-Eyes. În ceea ce privește confidențialitatea, aceste țări sunt cel mai rău locuri pentru a funda o companie VPN.

  Țările cu cinci ochi sunt NE, Regatul Unit, Canada, Australia, și Noua Zeelanda.

  Agențiile de informații din aceste țări au puterea de a forța organizațiile jurnal informații private și împărtășește-le între ei. Aceste solicitări de înregistrare pot fi însoțite de o comandă neplăcută care face ilegală pentru companie să dezvăluie public ceea ce sunt obligați să facă.

  Harta alianțelor de informații și jurisdicțiile VPN.

  De asemenea, nu este sigur să încorporați un VPN într-o țară puternic cenzurată China, Rusia, sau Curcan. Aceste țări sunt mai susceptibile să oblige companiile VPN să înregistreze sau să cenzureze conținutul accesat prin intermediul VPN.

  În mod ideal, un VPN ar trebui să fie încorporat într-o țară cu firme puternice intimitate și neutralitate netă legi. Competența nu ar trebui să aibă legături internaționale cu națiuni mai intruzive și nici un istoric al urmăririi penale a cetățenilor pe baza conținutului istoriei lor de navigare.

  Unele dintre cele mai bune jurisdicții VPN includ Insulele Virgine Britanice, Insulele Cayman, Panama, Seychelles, și
  Elveţia.

  Dacă căutați o VPN de încredere bazată în oricare dintre aceste țări, consultați recenziile noastre despre ExpressVPN, NordVPN, PrivateVPN și Trust.Zone.

  Dacă doriți să aflați mai multe despre țările Five-Eyes, jurisdicțiile VPN și unde se bazează VPN-ul dvs., puteți citi ghidul nostru dedicat jurisdicțiilor VPN.

  3Cât de puternic este securitatea tehnică a VPN-ului?

  Cele mai sigure servicii VPN vor fi deschise cu privire la măsurile tehnice pe care le-au pus în aplicare pentru a-și proteja clienții și afacerile.

  Orice serviciu VPN demn va oferi cele mai recente și sigure niveluri de criptare, o largă selectarea protocoalelor, și o gamă de caracteristici avansate de securitate incluzând întrerupătoare de ucidere, tunelare împărțită și obstrucție.

  Ar trebui să ai mereu grijă OpenVPN și IKEv2, deoarece acestea sunt cele mai sigure protocoale de utilizat. Dacă un VPN oferă PPTP doar atunci nu-l folosiți.

  De asemenea, ar trebui să căutați o criptare puternică precum AES-256. Dacă un furnizor VPN nu este dispus să dezvăluie ce criptare utilizează software-ul, atunci nu este o VPN sigură.

  Pentru mai multe informații despre criptarea VPN, citiți secțiunea anterioară a acestui ghid sau vizitați ghidul nostru dedicat pentru criptarea VPN.

  4Se elimină datele VPN?

  Serviciile VPN de calitate scăzută pot transmite informațiile dvs. personale către terți fără ca dvs. să știți măcar. Aceasta poate include locația, adresa dvs. IP, site-urile web pe care le-ați vizitat și multe altele.

  Inutil să spun, nu are niciun rost să folosiți un VPN care vă scurge datele personale. Chiar dacă VPN are o politică zero jurnaluri, oricine vă va vedea conexiunea - ISP-ul dvs. inclus - va putea să vă vadă identitatea sau activitatea..

  Există patru tipuri de scurgeri de care trebuie să știți:

  • Scurgeri IP. Acest lucru se întâmplă atunci când VPN-ul dvs. nu reușește să vă mascheze adresa IP cu unul singur. Acesta este un risc semnificativ pentru confidențialitate; ISP-ul dvs. și orice site-uri web pe care le accesați vor putea conecta activitatea dvs. online la identitatea dvs. reală.
  • Scurgeri DNS. Se presupune că un VPN vă orientează solicitările DNS către propriile servere DNS. În cazul în care VPN dvs. rutează solicitări DNS în afara tunelului VPN criptat către serverele DNS ale ISP-ului dvs., se numește o scurgere DNS. Acest lucru vă expune activitate de navigare și orice site-uri web pe care le-ați vizitat la ISP-ul tău sau la oricare alt tip de protecție.
  • Scurgeri de WebRTC. WebRTC este o tehnologie bazată pe browser care permite comunicațiilor audio și video să funcționeze în paginile web. WebRTC are modalități inteligente de a vă descoperi adresa IP adevărată chiar dacă un VPN este activ. Cele mai bune VPN-uri blochează solicitările WebRTC. În mod alternativ, puteți dezactiva WebRTC complet la nivel de browser.
  • Scurgeri IPv6. IPv6 este un nou format de adrese IP, dar nu multe VPN-uri îl acceptă în prezent. Cu excepția cazului în care VPN-urile acceptă sau blochează activ IPv6, dvs. adresa personală IPv6 poate fi expus. Aceasta se numește scurgere IPv6.

  Testăm riguros fiecare VPN pe care îl examinăm pentru a afla dacă vă scurg datele. Pentru mai multe informații despre tipurile de scurgeri VPN, cum să testați o scurgere VPN și ce scurgeri de VPN-uri, vizitați ghidul nostru complet privind scurgerile VPN.

  Cum să executați un test de scurgere VPN

  Următorii pași vă arată cum să rulați propriul test de scurgere VPN acasă. Nu este nevoie să nu aveți cunoștințe tehnice și veți fi efectuate în câteva minute.

  Pentru a rula un test de scurgere VPN:

  1. Accesați browserleaks.com și executați un test de scurgere atunci când este VPN-ul dvs. deconectat. Notați-vă adresa IP și adresele tale Serverele DNS ale ISP.
  2. Înainte de a vă conecta la un server VPN, asigurați-vă că activați Comutator de omor VPN. Acest lucru va preveni scurgerile în timpul deconectărilor VPN bruște. Activați protecția DNS, WebRTC și IPv6 împotriva scurgerii, dacă este posibil, în aplicația VPN.
  3. Conectați-vă la un server VPN și reîmprospătați pagina de testare a scurgerilor din browserul dvs..
  4. Dacă VPN funcționează așa cum trebuie, va arăta o cifră diferită pentru dvs. adresa IP adevărată și Serverele DNS ale ISP.

  Următoarea captură de ecran arată un test de scurgere al unui server US PrivateVPN. Săgețile roșii marchează câmpurile la care ar trebui să fiți atenți:

  Captura de ecran a unui test de scurgere a browserleaks.com.

  Captura de ecran a browserleaks.com când este conectat la un server PrivateVPN SUA. Nu au fost detectate scurgeri.

  Dacă vă puteți vedea adresa IP originară sau Servere DNS, VPN se scurge.

  Există câteva modalități de a remedia aceste scurgeri - consultați ghidul nostru de scurgeri pentru a afla cum - dar uneori poate fi imposibil la sfârșitul dvs. Dacă este cazul, este timpul să găsiți o VPN mai sigură.

  5De VPN conține programe malware sau instrumente de urmărire?

  Unele dintre cele mai populare servicii VPN de pe piață sunt slab făcute și uneori chiar periculoase.

  În timp ce unii vor împărtăși informațiile dvs. sensibile sau vă vor scăpa de date, altele sunt infectate cu malware care pot dăuna ireversibil dispozitivului dvs..

  VPN-urile gratuite ale companiilor obscure sunt vinovații obișnuiți pentru găzduirea acestui tip de malware.

  Am testat cele mai populare 150 de aplicații gratuite pentru VPN Android bazate pe o serie de criterii, inclusiv scurgeri, virusuri și malware, permisiuni excesive și mult mai mult. Combinate, aceste aplicații au peste 260 de milioane de descărcări.

  Am constatat că 18% din aplicațiile VPN gratuite testate au revenit potriviri pozitive atunci când a fost scanat pentru viruși și malware.

  Un raport academic 2016 a constatat, de asemenea, că 38% din 283 de aplicații Android testate conțineau o formă de malware și 16% au implementat proxy-uri netransparente pentru a manipula traficul HTTP.

  Pe scurt, popularitatea unei aplicații VPN gratuite în Apple sau Google Play Store nu garantează siguranța sau legitimitatea acesteia. Puteți afla mai multe detalii despre pericolele VPNS-ului gratuit în acest ghid.

  Pentru a fi în siguranță, căutați aplicații VPN cunoscute care au fost auditat independent pentru vulnerabilități de securitate precum ExpressVPN, Surfshark și TunnelBear. Nu vă încredeți niciodată într-un VPN cu datele dvs. fără să cercetați reputația acestuia mai întâi.

  Pentru a evita aplicațiile copiate, descărcați întotdeauna software-ul VPN de pe site-ul oficial VPN al paginii sau a magazinului de aplicații ale furnizorului ales.

  VPN-urile sunt legale?

  ilustrarea unei hărți a lumii.

  Este perfect legal să folosești o VPN în majoritatea țărilor, inclusiv în SUA, Marea Britanie, Canada și majoritatea Europei. Cu toate acestea, este important să rețineți că orice este ilegal fără VPN rămășițe ilegal atunci când utilizați unul.

  Chiar și în locurile în care VPN-urile sunt legale, unele țări au legi de supraveghere intruzive și de păstrare a datelor care ar putea fi demn de luat în considerare. Puteți afla mai multe despre acest lucru în ghidul nostru pentru jurisdicțiile VPN.

  Unde sunt VPN-urile ilegale?

  Ne-am uitat la legile din 195 de țări și am găsit numai patru țări unde sunt VPN-urile complet ilegal:

  • Bielorusia. VPN-urile au fost interzise din februarie 2015, iar cei prinși utilizând una se pot confrunta cu o amendă nespecificată.
  • Irak. Guvernul irakian a interzis VPN-urilor în 2014 să oprească organizațiile teroriste să influențeze publicul prin intermediul rețelelor de socializare.
  • Coreea de Nord. Datorită naturii secrete a Coreei de Nord, nu este clar când VPN-urile au devenit ilegale sau care este pedeapsa pentru utilizarea unuia.
  • Turkmenistan. VPN-urile au fost ilegale în 2015 și sunt blocate în mod activ de guvern. Dacă utilizați o VPN în Turkmenistan, riscați să suferiți o amendă și o „chemare” din partea Ministerului Securității Naționale.

  Unde sunt restricționate VPN-urile?

  Există, de asemenea, șase țări în care VPN sunt extrem de importante reglementată sau restrâns. Puteți găsi o listă completă de țări în care VPN-urile sunt ilegale sau restricționate în tabelul de mai jos.

  Țară
  Stare VPN
  Blocurile social media
  Cenzură
  Supraveghere
  Bielorusia Ilegal Moderat Extensiv Extensiv
  China restricționat Extensiv Extensiv Extensiv
  Iran restricționat Moderat Extensiv Extensiv
  Irak Ilegal Moderat Moderat Minor
  Coreea de Nord Ilegal Extensiv Extensiv Extensiv
  Oman restricționat Minor Extensiv Moderat
  Rusia restricționat Moderat Extensiv Moderat
  Curcan restricționat Moderat Extensiv Extensiv
  Turkmenistan Ilegal Extensiv Extensiv Extensiv
  EAU restricționat Moderat Extensiv Moderat

  Țările în care VPN-urile sunt ilegale sau restricționate.

  Dacă țara dvs. nu este menționată în niciuna dintre listele de mai sus, VPN-urile sunt complet legal de utilizat acolo.

  Dacă alegeți să utilizați un VPN în oricare dintre țările enumerate mai sus, este esențial să alegeți un serviciu VPN de încredere, de încredere și privat.

  Pentru mai multe informații despre puținele țări în care VPN-urile sunt reglementate sau interzise, ​​puteți citi ghidul nostru dedicat: VPN-urile sunt legale?

  Poți fi urmărit dacă folosești un VPN?

  Activitatea dvs. online va fi mult mai privat cu un VPN comparativ cu navigarea pe internet fără unul. Cu toate acestea, un VPN nu vă va face complet neidentificabil.

  Dacă cineva ar fi serios în încercarea de a vă urmări pe Internet, adresa dvs. IP ar fi doar un aspect pe care l-ar investiga pentru a vă identifica.

  Ilustrație care arată cum poți fi urmărit online.

  Chiar și cu un VPN, puteți fi urmărit prin:

  1. Cookie-uri și Trackers. Site-urile web folosesc cookie-uri pentru a-și personaliza serviciile pe baza anumitor utilizatori. Cookie-urile stochează informațiile pe care le-ați dat în mod voluntar, cum ar fi numele, sexul sau locația dvs. Acest lucru poate fi utilizat pentru a vă identifica, chiar dacă adresa dvs. IP este obscurizată.

   Un alt punct de îngrijorare sunt urmăritori web care sunt încorporate în reclame. Acestea permit site-urilor web să furnizeze reclame personalizate în conformitate cu obiceiurile dvs. unice de navigare.

  2. Amprentarea digitală a browserului. Dispozitivul dvs. oferă site-urile web pe care le vizitați cu informații detaliate despre sistemul dvs. de operare, browserul și hardware-ul. Suma acestor informații poate fi folosită pentru a crea o „amprentă” unică.

   Utilizarea acestor date pentru identificarea și urmărirea utilizatorilor este cunoscută sub numele de „amprentarea browserului“. Puteți afla mai multe despre siguranța browserului în Ghidul nostru pentru browsere private.

  3. Furnizorul dvs. VPN. Deși folosirea unui VPN vă va ascunde traficul de ISP-ul dvs., furnizorul VPN în sine va avea în continuare capacitatea tehnică de a vă vizualiza identitate și activitate. Dacă VPN-ul dvs. colectează jurnalele de identificare și partajează aceste informații, identitatea dvs. va fi compromisă.
  4. IP, DNS și WebRTC Scurgeri. O VPN de calitate slabă poate expune adresa dvs. IP reală sau solicitările DNS, expunând identitatea sau istoricul dvs. de internet.
  5. Amprentarea traficului. ISP-ul dvs. poate vedea toate pachetele de date trimise de pe computer către serverul VPN. Deși nu pot spune ce conțin aceste pachete sau unde sunt direcționate, este posibil să se identifice în continuare tipul de trafic (adică pagini web, streaming, P2P, etc.) care sunt trimise analizând calendarul și densitatea fiecărui pachet..
  6. Comportamentul de navigare. Deși traficul dvs. este criptat, companii web cum ar fi Facebook și Google pot vedea în continuare activitatea dvs. online. Dacă v-ați conectat la acestea în timp ce navigați pe web, o VPN nu le va împiedica să vă monitorizeze sau să vă asocieze cu adresa dvs. IP VPN.

  Cum pot să-mi păstrez activitatea privată?

  Pentru a vă maximiza confidențialitatea și securitatea în timp ce utilizați un VPN, va trebui să modifică-ți obiceiurile de navigare. Evitați orice comportament pe care îl poate folosi un spectator pentru a vă deduce identitatea.

  Iată cele mai importante reguli pentru menținerea vieții private:

  1. Alege un serviciu VPN de încredere care nu păstrează jurnalele activității dvs. și a fost testat pentru scurgeri. Asigurați-vă că VPN are un comutator de ucidere pentru a preveni expunerea identității dvs. dacă conexiunea dvs. scade.
  2. Porniți VPN-ul înainte de a lansa un program sau de a accesa un site web.
  3. Utilizați un browser web separat, axat pe confidențialitate, cum ar fi Firefox sau IceCat, pentru toate navigările VPN. Ștergeți browserul fursecuri și ascunzătoare înainte de fiecare sesiune VPN.
  4. Luați în considerare instalarea unor extensii de browser care protejează confidențialitatea pentru a vă ajuta să blocați reclame și scripturi de urmărire. Privacy Badger, uBlock, Decentraleyes și NoScript sunt toate opțiuni bune.
  5. Evitați navigarea în timp ce sunteți conectat la un cont social, Google, Apple sau Microsoft. Nu folosiți Căutarea Google (DuckDuckGo este o alternativă bună).
  6. Evitați să utilizați verificarea mobilă în doi pași când sunteți conectat la VPN.
  7. Dacă efectuați achiziții online, utilizați criptocurrency acolo unde este disponibil. Cardul dvs. de debit sau contul PayPal vă vor identifica.
  8. Dezactivați funcționalitatea datelor GPS despre locația smartphone-ului dvs..
  9. Luați în considerare utilizarea browserului Tor dacă sunteți extrem de îngrijorați de anonimat. Puteți citi mai multe despre Tor mai târziu în acest ghid.

  Dacă țineți cont de toate cele de mai sus, vă va face o VPN bună cu o politică de logare prietenoasă cu confidențialitatea semnificativ mai greu de urmărit versus amprenta dvs. online fără unul. ISP-ul dvs., în special, va fi foarte dificil să aflați ce site-uri web ați vizitat.

  Cum aleg un VPN?

  Există o lume diferită între VPN-uri. După cum am menționat, unii furnizori VPN pot chiar să pună în pericol confidențialitatea și securitatea pe care sunt concepute pentru a o proteja.

  Fără informațiile corecte, mulți utilizatori sunt nevoiți să își aleagă VPN-ul fără prea multă claritate. Dacă v-ați ales deja furnizorul, puteți să treceți direct la secțiunea următoare despre cum să instalați un VPN.

  Ilustrație care arată caracteristicile unui VPN bun.

  Atunci când alegeți un VPN, este important să vă întrebați:

  • Cat costa?
  • Cât de sigur este?
  • Ce dispozitive acceptă?
  • Cât de repede este?
  • Funcționează cu servicii de streaming?
  • Poate să bată cenzura?

  Nu uitați că VPN-ul potrivit pentru o persoană nu poate fi VPN-ul potrivit pentru dvs. Dacă de exemplu, căutați să călătoriți în China, veți avea nevoie de o VPN cu criptare puternică și funcții avansate, cum ar fi ofuscarea. Cu toate acestea, dacă vă preocupă în principal de streaming sau torrenting, veți avea nevoie de un VPN cu viteză rapidă.

  Dacă doriți o VPN completă de încredere, citiți cele mai bune recomandări VPN pentru 2020. Dacă ați ales deja un furnizor VPN, puteți să treceți la capitolul următor despre Cum se instalează o VPN.

  Aici sunt factori principali trebuie să aveți în vedere atunci când alegeți un furnizor de servicii VPN:

  1Cât costă VPN-ul?

  Știți cât de mult doriți să cheltuiți pentru o VPN, deci nu are rost să alegeți un serviciu care să depășească mijloacele dvs..

  Un serviciu VPN de înaltă calitate va costa de obicei în jur de 10 dolari pe lună dacă plătiți lunar. Aceasta poate scădea până la 50 USD pe an dacă sunteți dispus să plătiți în avans.

  Dacă aveți nevoie să utilizați o VPN gratuită, asigurați-vă că citiți Poți folosi un VPN gratuit? secțiune mai târziu în acest ghid. Există anumite dezavantaje și pericole de care trebuie să fiți conștienți pe piața VPN gratuită.

  2Cât de sigur este?

  După ce ați decis cât de mult sunteți dispus să cheltuiți pentru un abonament VPN, este esențial să găsiți un VPN sigur.

  Luați în considerare toate punctele menționate în VPN-urile sunt sigure? capitolul acestui ghid. În rezumat, verificați dacă VPN-ul dvs. are:

  • O politică de logare cu caracter confidențial & competență.
  • Protocoale VPN puternice & criptare.
  • Nu există scurgeri IP, DNS sau WebRTC.
  • Un comutator de omor VPN.
  • Fără malware.
  • Fără permisiuni intruzive sau acces terț.

  3Ce dispozitive acceptă VPN?

  După ce ați rămas cu mai multe VPN-uri sigure, trebuie să găsiți serviciile care funcționează pe dispozitivele pe care doriți să le protejați.

  Aveți un computer Windows sau Mac? Un Android sau un iPhone? Vrei să acoperi dispozitive de streaming și console de jocuri? De câte dispozitive trebuie să acoperiți?

  Asigurați-vă că alegeți un VPN care acceptă dispozitivele pe care trebuie să le protejați.

  Cel mai simplu mod de a utiliza un VPN pe computer, smartphone sau tabletă este să instalați o aplicație personalizată de pe site-ul VPN. Unele VPN oferă, de asemenea, aplicații personalizate pentru Amazon Fire TV Stick. Este important de menționat, totuși, că unele servicii au limita la numărul de dispozitive vă puteți conecta simultan la VPN.

  Dacă doriți să protejați orice dispozitive peste această limită, va trebui să vă instalați VPN-ul la nivel de router, care, la rândul său, va cripta tot traficul de internet de pe dispozitivele conectate la acesta.

  4Cât de rapid este VPN-ul?

  După cum am menționat deja, VPN-urile încetinesc oarecum viteza internetului prin criptare și tunelare, dar unele sunt mai lente decât altele.

  Dacă veți utiliza un VPN pentru a transmite în flux, torrent sau joc, veți avea nevoie de o VPN rapidă care să poată ține pasul cu activitățile dvs. Pentru mai multe sfaturi despre viteza VPN, puteți citi recomandările noastre pentru cele mai rapide VPN-uri din 2019.

  5 Unde sunt localizate serverele VPN?

  Dacă doriți să ocoliți cenzura sau restricțiile geografice, va trebui să vă asigurați că VPN are servere localizate în țările de care aveți nevoie. De exemplu, dacă doriți să accesați conținut de știri exclusiv din SUA, veți avea nevoie de o VPN cu servere din SUA.

  De asemenea, dacă viteza este o prioritate, trebuie să vă asigurați că VPN-ul dvs. are un server în apropierea locației fizice - cu cât sunt mai aproape de servere, cu atât vitezele vor fi mai bune..

  Verificați site-ul web al furnizorului dvs. VPN ales sau recenziile noastre pentru a afla unde se află serverele VPN-ului dvs..

  6 Funcționează cu servicii de streaming și torrenting?

  Dacă intenționați să difuzați servicii precum Netflix sau utilizați VPN-ul pentru torrenting, veți avea nevoie de o VPN care să funcționeze fără efort cu fiecare serviciu.

  Ar trebui să alegeți un VPN pentru nevoile dvs. particulare. Nu orice VPN care funcționează cu Netflix funcționează de asemenea cu Hulu sau BBC iPlayer, de exemplu. În mod similar, rețelele VPN prietenoase în flux nu permit întotdeauna traficul P2P.

  Aruncați o privire la secțiunile de streaming și torenting din acest ghid pentru a afla mai multe.

  7 Funcționează în țările cu cenzură mare?

  Dacă locuiești sau călătorești într-o țară puternic cenzurată care blochează în mod activ traficul VPN, va trebui să alegi un serviciu VPN care folosește tehnici speciale pentru a-ți ocoli cenzorii..

  Numim aceste tehnici speciale instrumente de obstrucție. Uneori, ele sunt denumite și protocoale „furt”.

  Instrumentele de disfuncționalizare în general scurg traficul VPN astfel încât să semene cu traficul HTTPS, ceea ce îngreunează detectarea.

  Dacă VPN nu vine cu aceste instrumente, este puțin probabil să funcționeze în China și nici nu ar trebui să fie prima ta alegere pentru alte țări cu înaltă cenzură, cum ar fi Iranul sau Emiratele Unite..

  Dacă sunteți în căutarea unei VPN care utilizează instrumente de ofuscare, ExpressVPN, StrongVPN și VyprVPN sunt opțiuni bune.

  Luarea deciziei dvs.

  Un VPN de înaltă calitate va oferi viteze mari, caracteristici avansate și nu va înregistra, partaja sau vinde datele dvs. fără baza legală corespunzătoare. Asigurați-vă că ați cercetat VPN-ul securitate tehnică, model de afaceri, competență, și Politica de Confidențialitate. Dacă furnizorul VPN nu poate răspunde la toate aceste întrebări, nu ar trebui să ai încredere în el.

  Cercetați reputația furnizorului dvs. și nu folosiți niciodată o VPN cu care nu sunteți complet confortabil. Dacă sunteți într-adevăr îngrijorat de siguranță, performanță și confidențialitate, ar trebui să utilizați un VPN bazat pe abonament, care a fost testat în mod independent și bine revizuit.

  Cum instalez un VPN?

  Există o mulțime de moduri diferite de a instala un VPN pe dispozitivul dvs., iar procesul va diferi în funcție de tipul de dispozitiv în cauză. De departe, cea mai simplă și mai obișnuită metodă este să descărcați o aplicație personalizată direct de la furnizorul de servicii VPN.

  Majoritatea VPN-urilor comerciale la care vă puteți abona pentru a veni cu aplicații personalizate pentru ferestre, MacOS, Android, și iOS, dar unele oferă și aplicații native pentru routere și dispozitive de streaming precum Amazon Fire TV Stick.

  Pentru a instala o VPN folosind o aplicație personalizată:

  1. Cumpărați un abonament VPN de pe site-ul furnizorului dvs. și verificați-vă contul prin e-mail. Vom folosi NordVPN ca exemplu.
   Screenshot de opțiuni de abonare NordVPN.
  2. Descărcați software-ul VPN de pe site-ul furnizorului dvs. VPN sau faceți clic pe Google Play Store sau Apple App Store pentru dispozitivele Android și iOS. Faceți clic pe instrucțiunile de instalare și sunt de acord cu Termenii și condițiile.
   Captura de ecran a ecranului de descărcare NordVPN.
  3. Conectați-vă la aplicația VPN folosind datele de autentificare ale contului.
   Captura de ecran a ecranului de autentificare NordVPN.
  4. Accesați meniul de setări VPN și activați comutatorul de omor VPN și blocarea scurgerilor, dacă este disponibil. Selectați protocolul VPN ales. Preferăm OpenVPN.
   Screenshot din meniul de setări al NordVPN.
  5. Reveniți la ecranul principal al aplicației și selectați o locație a serverului VPN din lista locațiilor.
   Screenshot a listei de servere NordVPN.
  6. Apasă pe conectați buton. Acum veți fi conectat la un server VPN în locația aleasă.
   Screenshot de NordVPN conectat.

  Este important să rețineți că nu toate serviciile VPN vin cu aplicații personalizate pentru fiecare dispozitiv. Cu toate acestea, este posibil să vă puteți folosi VPN-ul pe un dispozitiv diferit dacă VPN vă acceptă configurare manuală.

  Configurația manuală poate fi un proces complicat, dar dacă urmați instrucțiunile furnizate pe site-ul web al furnizorului dvs. VPN, nu ar trebui să aveți probleme în configurarea dispozitivului dvs..

  Majoritatea dispozitivelor au suport VPN integrat, ceea ce înseamnă că tot ce trebuie să faceți este să încărcați fișierele de configurare ale serviciului VPN la clientul încorporat. De obicei, puteți găsi clientul în setările rețelei.

  Dacă doriți să utilizați OpenVPN, va trebui să descărcați o aplicație terță parte - cum ar fi software-ul client OpenVPN - și apoi să încărcați fișierele de configurare ale serviciului VPN.

  Am inclus instrucțiuni mai detaliate în următoarele ghiduri:

  • Cum se instalează un VPN pe Windows
  • Cum se instalează un VPN pe Mac
  • Cum se instalează un VPN pe Android
  • Cum se instalează un VPN pe iPhone & iPad
  • Cum se instalează un VPN pe Fire TV Stick
  • Cum se instalează un VPN pe Apple TV

  Este posibil să vă configurați propriul server VPN acasă, dar este un proces complicat, cu mult spațiu de eroare. Serverele VPN de casă nu sunt ideale pentru a accesa conținut restricționat sau pentru confidențialitatea online, deoarece ISP-ul dvs. vă poate încă să vă conectați activitățile online.

  Dacă doriți să știți cum să vă construiți propriul server VPN acasă, consultați ghidul nostru pentru configurarea propriului server VPN.

  Pot folosi un VPN gratuit?

  Există o mulțime de VPN-uri gratuite pe piață, dar majoritatea sunt limitat în cel mai bun caz și periculos în cel mai rău caz.

  Dacă decideți să utilizați un VPN gratuit, aveți grijă de:

  • Plafoane lunare de date.
  • Alegere limitată de server.
  • Viteze lente.
  • Abuz de date cu caracter personal.
  • Nicio tehnologie care să ocolească cenzura.
  • Nu există servere pentru deblocarea serviciilor de streaming.

  Adevăratul cost al VPN-urilor gratuite

  Serviciile VPN vă pot monetiza datele în mod neașteptat. Este costisitor să dezvolți și să operezi o VPN fiabilă și multe servicii low-cost sau gratuite aleg să subvenționeze prețul abonamentului cu venituri din alte canale.

  Dacă nu plătiți deloc pentru serviciul dvs. VPN, este posibil să fie o formă colectare de date, partajarea, sau vânzare are loc pentru a acoperi costul produsului. Multe dintre aceste servicii gratuite se bazează foarte mult pe reclamă, ceea ce este mai puțin decât ideal pentru confidențialitate.

  Am făcut o mulțime de cercetări privind VPN-urile gratuite și am descoperit o serie de defecte de confidențialitate tulburătoare.

  Investigațiile noastre au relevat faptul că unele dintre cele mai populare VPN-uri gratuite de pe piață au legături secrete cu China continentală, în timp ce 85% dintre cele mai populare aplicații VPN gratuite pentru Android permisiuni excesive cu potențial pentru abuzuri de confidențialitate.

  Ilustrație care prezintă pericolele VPN-urilor gratuite.

  Surse: 1 Raport VPN Global Mobile, 2 Investigații gratuite pentru aplicații VPN, 3 Indice de risc VPN gratuit: Aplicații Android

  Citirea politicilor de confidențialitate ale majorității VPN-urilor gratuite nu oferă nici speranță. Unele VPN-uri gratuite, cum ar fi HolaVPN, autentificați tot ce faceți online.

  Inutil să spun, niciuna dintre aceste descoperiri nu creează o perspectivă foarte pozitivă asupra VPN-urilor gratuite. Dacă decideți să utilizați un serviciu VPN gratuit, continuați cu prudență.

  Pentru mai multe informații despre pericolele VPN-urilor gratuite, puteți citi investigația noastră gratuită pentru aplicații VPN sau Indexul de risc VPN gratuit.

  Dacă nu vă puteți permite sau pur și simplu nu doriți să cheltuiți bani într-o VPN, am creat, de asemenea, o listă cu cele mai sigure servicii VPN gratuite disponibile în prezent.

  VPN-uri „Freemium”

  În general, VPN-urile „Freemium” sunt mai sigure decât serviciile complet gratuite. Acești furnizori VPN vor oferi un proces gratuit sau serviciu restricționat precum și o versiune plătită mult mai extinsă.

  VPN-urile Freemium își câștigă banii prin intermediul produsului plătit, ceea ce le permite să ofere un serviciu gratuit limitat. Furnizorii VPN care oferă produse „freemium” includ Windscribe, ProtonVPN și Tunnelbear.

  VPN-urile Freemium tind să:

  • Execută plafoane lunare de date.
  • Limitați opțiunile de locație a serverului.
  • Vitezele de accelerație.
  • Nu suportă serviciile de streaming precum Netflix.
  • Interzice tot traficul P2P.

  Captura de ecran a produsului „freemium” ProtonVPNs.

  Captura de ecran a VPN-ului „Freemium” al ProtonVPN.

  Cât costă un VPN?

  Abonamentele VPN variază considerabil în preț, iar prețul unui serviciu VPN nu corespunde neapărat cu nivelul de calitate pe care îl oferă.

  Companiile VPN tind să ofere reduceri pentru abonamentele mai lungi. Serviciul de o lună ar putea costa 10 USD, dar dacă vă înscrieți la un abonament de un an, puteți beneficia de 60% din prețul lunar..

  Rețineți că, de obicei, trebuie să plătiți costurile complete ale abonamentului, ceea ce îl poate face să se simtă scump și s-ar putea să nu se potrivească tuturor bugetelor.

  În general, VPN-urile mai ieftine tind să fie în jur 6-8 dolari pe lună și altele mai scumpe din jur 12-15 dolari pe lună.

  Întrebări frecvente VPN: Întrebări frecvente

  După ce am abordat elementele de bază, capitolele următoare vor răspunde la cele mai frecvente întrebări pe care le primim despre utilizarea unei VPN. Dacă aveți deja o întrebare în minte, puteți să treceți la capitolul care vă este cel mai relevant:

  • Pot folosi un VPN pentru torrenting?
  • Pot folosi un VPN pentru a urmări Netflix?
  • Am nevoie de un VPN pe telefonul meu?
  • Este o VPN mai bună decât un proxy?
  • Tor este identic cu un VPN?
  • VPN-urile încetinesc Internetul?

  VPN-urile încetinesc Internetul?

  Toate VPN-urile vor încetini viteza internetului într-o anumită măsură. Cu cele mai bune VPN-uri, totuși, acest impact va fi neglijabil.

  Fundamental, o VPN funcționează prin devierea traficului web prin propriile servere. La fel ca orice călătorie, diversiunile îl încetinesc și asta este ceea ce se întâmplă cu vitezele dvs. de internet atunci când utilizați un VPN.

  Criptarea poate adăuga și timpul necesar pentru încărcarea site-urilor sau descărcarea fișierelor. Cu cât criptarea este mai puternică, cu atât întârzierea este mai mare.

  Pentru a maximiza viteza VPN:

  1. Alegeți un server VPN aproape de locația fizică.

   Cu cât este mai aproape de serverul VPN cu care alegeți să vă conectați, cu atât va afecta mai puțin viteza dvs. de internet. Acesta este motivul pentru care este important să verificați lista completă a locațiilor serverului furnizate de un furnizor VPN înainte de înregistrare.

  2. Alegeți un server VPN cu cea mai mică încărcare.

   Unele aplicații VPN vă arată cât de ocupat un server utilizează un procent de „încărcare”. Cu cât este mai mare sarcina serverului, cu atât mai mulți utilizatori sunt conectați la serverul respectiv. Un server congestionat va oferi viteze mai mici.

  3. Schimbați protocolul VPN.

   Uneori, schimbarea protocolului VPN în utilizare poate crește viteza cu care te confrunți. Încercați să comutați între OpenVPN TCP și UDP, sau utilizând IKEv2, un anumit protocol rapid. Totuși, nu vă compromiteți cu privire la securitate În timp ce protocoalele și cifrele mai slabe tind să fie mai rapide, acestea vă pun în pericol securitatea și confidențialitatea online.

  În cele din urmă, dacă utilizați un VPN lent, nu puteți face multe pentru a accelera lucrurile. Dacă viteza este prioritară, asigurați-vă că aruncați o privire la recomandările noastre pentru cele mai rapide VPN-uri din 2020.

  Business vs. VPN personal: Care este diferența?

  Este posibil să fi auzit despre VPN-uri în contextul locului de muncă. Există două tipuri principale de servicii VPN: Afaceri (sau corporative) VPN-uri și personal (sau consumatori) VPN-uri.

  Deși tehnologia este foarte similară, motivul pentru care utilizați un VPN de afaceri este cu totul diferit de modul în care ați utiliza o VPN personală în afara locului de muncă.

  VPN-urile de afaceri permit angajaților să acceseze rețeaua de birouri departe și în siguranță,. Aceasta permite angajaților să acceseze folderele de rețea, imprimantele, site-urile intranet, serverele și bazele de date din afara biroului.

  Traficul dvs. de internet este criptat între dispozitivul utilizatorului și serverul VPN din birou, ceea ce împiedică terții să intercepteze traficul.

  Cu toate acestea, traficul dvs. de internet este în continuare supus politicii companiei dvs., ceea ce înseamnă că șeful dvs. poate vedea în continuare ceea ce faceți online, chiar dacă nu sunteți fizic la birou.

  Pe de altă parte, VPN-urile personale - cele pe care le testăm și le analizăm - sunt ușor diferite.

  VPN-urile personale sunt utilizate în general de către persoane care nu au nevoie de acces la distanță la fișierele din rețeaua de acasă sau de lucru. Acestea sunt utilizate de obicei din motive de confidențialitate și securitate personală și pentru ocolirea geo-blocurilor online.

  Spre deosebire de VPN-urile de afaceri, puteți utiliza un VPN personal pentru a accesa conținut din sute de țări diferite folosind un grup de adrese IP diferite.

  Traficul dvs. este încă criptat și - dacă utilizați un serviciu VPN de încredere - nimeni nu vă poate citi traficul pe internet. Cu toate acestea, nu veți putea accesa fișierele specifice rețelei de la distanță.

  Nu veți găsi recenzii VPN de afaceri pe acest site web - examinăm doar VPN-urile de consum.

  Pot folosi un VPN pentru torrenting?

  Da, tu poate sa și ar trebui să utilizați un VPN pentru torrenting.

  Când torent adresa dvs. IP este vizibilă la alți colegi. ISP-ul dvs. poate, de asemenea, să urmăriți ceea ce faceți online, să blocați site-uri web de redirecționare și partajare de fișiere și chiar să vă accelereze viteza.

  Utilizarea unui VPN vă menține activitățile torrentante privat și previne ISP încetiniri și cenzură.

  Nu toate VPN-urile permit traficul P2P. Unii au toleranță zero pentru torenting, iar alții pun restricții pe anumite servere VPN. Dacă doriți să utilizați un VPN pentru torrenting, citiți recomandările VPN pentru torrenting.

  Este demn de remarcat faptul că unii utilizatori s-ar putea torenta prin Kodi, o aplicație gratuită și open-source player media. Aceleași VPN pe care ni le-am recomandat pentru realizarea de torrenturi sunt, de asemenea, opțiuni excelente pentru protejarea traficului Kodi.

  Veți găsi tot ceea ce trebuie să știți în ghidul nostru despre cum să instalați un VPN pe Kodi.

  Pot folosi un VPN pentru a urmări Netflix?

  fotografia unui telefon pe o masă care se încarcă Netflix

  În plus față de toate avantajele lor de confidențialitate și securitate, VPN-urile vă permit, de asemenea, să deblocați conținut de streaming restricționat. Acesta include Netflix.

  Când utilizați o VPN vă asumați adresa IP și locația serverului VPN la care sunteți conectat. Acest lucru vă permite să vizionați conținut din țara sau regiunea respectivă.

  Cu Netflix, în special, nu este întotdeauna la fel de simplu ca conectarea la un server VPN diferit și obținerea accesului instant la toate emisiunile preferate.

  Acest lucru se datorează faptului că Netflix blochează activ adresele IP VPN. Tehnic, este în conformitate cu termenii și condițiile Netflix pentru a vizualiza conținut în afara „țării în care v-ați stabilit contul”.

  Utilizatorii ar trebui să acceseze Netflix „numai în locații geografice unde oferim [serviciul] și au licențiat un astfel de conținut.”

  Screenshot a Termenilor de serviciu de Netflix
  Din fericire, există mai multe VPN-uri de calitate ocoliți acest bloc și debloca Netflix, permițându-vă să vizionați conținut din bibliotecile din întreaga lume. Aceste servicii VPN lucrează din greu pentru a aduce noi adrese IP imediat ce Netflix blochează adresele IP anterioare.

  O VPN nu vă permite să vizionați Netflix gratuit, însă va trebui să plătiți pentru un abonament pentru a accesa serviciul de streaming. Este aceeași situație și pentru alte servicii de streaming populare, precum Hulu și BBC iPlayer.

  Pe scurt, utilizarea unei VPN cu Netflix vă va permite:

  • Redați în siguranță și în siguranță.
  • Deblocați conținutul din alte regiuni geografice.

  Testăm în mod regulat VPN-urile de pe site-ul nostru web pentru a verifica dacă lucrează cu cele mai populare servicii de streaming sau nu.

  Dacă sunteți în căutarea unui VPN pentru streaming, asigurați-vă că veți primi unul care funcționează cu serviciile preferate. Iată recomandările noastre:

  • Cel mai bun VPN general pentru streaming
  • Cel mai bun VPN pentru Netflix
  • Cel mai bun VPN pentru BBC iPlayer

  Am nevoie de un VPN pe telefonul meu?

  Dacă vă preocupă să vă protejați confidențialitatea, voi aveți nevoie de un VPN pe smartphone. Utilizarea unui VPN pe telefon este esențială ca protejarea computerului dvs. de desktop, indiferent dacă sunteți acasă sau din mers.

  De fapt, cererea globală pentru aplicații VPN mobile crește rapid. Numărul de VPN-uri mobile descărcate în întreaga lume a crescut cu peste 50% doi ani la rând. Între 2018 și 2019, peste 480 de milioane de aplicații VPN mobile au fost descărcate.

  Un VPN vă ajută să împiedicați hackerii să vă fure informațiile private pe rețelele publice. De asemenea, oprește ISP-ul dvs. să păstreze jurnalele site-urilor web pe care le vizitați pe smartphone.

  Acestea fiind spuse, aveți grijă că este foarte dificil să-ți faci smartphone-ul total anonim. Probabil că sunteți întotdeauna conectat la contul dvs. Apple sau Google în timp ce îl utilizați, ceea ce oferă o conexiune concretă la identitatea dvs. atunci când utilizați alte aplicații și servicii..

  Dacă doriți să alegeți un VPN pentru smartphone-ul dvs., consultați următoarele ghiduri pe care le-am creat:

  • Cel mai bun VPN pentru Android
  • Cel mai bun VPN pentru iOS

  De asemenea, puteți utiliza aceste aplicații VPN pe tablete Android și iOS.

  Pot folosi un VPN fără WiFi?

  Atâta timp cât dispozitivul dvs. este conectat la internet, puteți utiliza un VPN. Asta înseamnă că vă puteți conecta la un VPN când sunteți conectat la o conexiune 3G sau 4G.

  Din perspectiva securității, nevoia de a face acest lucru nu este la fel de mare, dar niciodată nu puteți fi prea sigur. Utilizarea unui VPN cu date mobile vă va permite totuși să vă răsfățați locația și să vă ascundeți activitatea online de operatorul dvs. de telefonie mobilă.

  Este o VPN mai bună decât un proxy?

  VPN-urile și serverele proxy vă pot ajuta ambele pentru a vă ascunde adresa IP și pentru a accesa conținut restricționat.

  În timp ce ambele instrumente te conectează la un server de la distanță și îți ascund locația, nivelul de intimitate, Securitate, și anonimat acestea oferă variază sălbatic.

  Principalul beneficiu al utilizării unui server proxy este că dumneavoastră nu vă conectați direct la site-urile web pe care le vizitați. Serverul proxy se va conecta la site-ul dvs. web în numele dvs., va prelua conținutul paginii web și apoi vă va transmite aceste informații.

  Dacă sunt configurate corect, aceasta înseamnă că site-urile web nu vor putea să vă vadă adresa IP personală. În schimb, vor vedea adresa IP și locația serverului proxy, păstrând secretul locației tale reale.

  Proxy-urile sunt adesea lipsite de încredere, lipsite de funcții avansate și chiar vă pot dăuna vieții private.

  Serverele proxy sunt nu sunt considerate instrumente de confidențialitate. În timp ce vă pot deghiza adresa de IP, majoritatea nu vă criptează traficul. Oricine vizualizează datele dvs. înainte de a ajunge pe serverul proxy - ISP-ul dvs., de exemplu - poate vedea exact ceea ce faceți.

  Ar trebui să utilizați un proxy dacă:

  • Trebuie să ocoliți rapid o restricție geografică.
  • Nu vă preocupă confidențialitatea sau anonimatul.
  • Nu transferați date cu caracter personal sensibile.
  • Trebuie să evitați rapid un bloc de site-uri bazat pe IP.

  Rețelele private virtuale (VPN), pe de altă parte, creează un tunel criptat și sigur între dispozitivul dvs. și site-ul sau aplicația pe care o vizitați. Traficul dvs. web va fi dirijat către un server privat la alegere, apoi pe site-ul sau aplicația pe care doriți să o vizitați.

  Un VPN va proteja și redirecționa tot traficul care vine de pe dispozitiv, nu doar traficul care vine din fereastra browserului.

  Mai important, va fi și un VPN criptează traficul dvs. de internet și împiedicați terții să spioneze în activitatea dvs. de navigare. Din acest motiv, VPN-urile sunt luate în considerare instrumente de confidențialitate în primul rând.

  Dacă trebuie să răspundeți rapid la un bloc de conținut și nu încercați să ascundeți datele dvs. de nimeni, puteți să lipiți URL-ul într-un proxy HTTPS și să accesați pagina respectivă ca o singură opțiune..

  Acestea fiind spuse, împuternicirile sunt adesea lipsite de încredere, lipsesc caracteristici avansate și chiar pot dăuna vieții private. Ar fi o prostie să folosești un proxy gratuit și să presupui că nimeni nu urmărește ce faci.

  Deși nu sunt cele mai bune pentru confidențialitate, sunt minunate dacă nu aveți de-a face cu date sensibile. Proxy-urile web populare includ Hide.me, HideMyAss, kproxy și Whoer.

  Puteți afla mai multe despre avantajele și dezavantajele serverelor proxy din ghidul nostru: Proxy vs. VPN: Care este diferența?

  Tor este identic cu un VPN?

  Tor și VPN-urile oferă navigare privată, dar nu sunt la fel.

  Rețeaua Tor - adesea denumită doar „Tor” - este un sistem gratuit, open-source, conceput pentru a permite o comunicare anonimă pe web.

  Rețeaua Tor anonimizează activitatea online, criptând comunicările și răspunzându-le la întâmplare printr-o rețea globală de puncte de acces sau „noduri”, care sunt toate întreținute de voluntari.

  Cel mai obișnuit mod de a folosi Tor este prin browserul Tor. Aceasta este o aplicație gratuită, bazată pe Firefox, care poate fi descărcată și instalată pe computer.

  captură de ecran a browser-ului tor.

  Captura de ecran preluată din browserul Tor.

  Spre deosebire de majoritatea serviciilor VPN, pentru care trebuie să plătiți, Tor este liber și sursa deschisa, fără autoritate centrală.

  Tor este folosit de jurnaliști, activiști și campanie ca instrument de confidențialitate. Tor permite, de asemenea, utilizatorilor să acceseze părți ale web care nu sunt indexate de motoarele de căutare - aceasta se numește web profund. Web-ul profund este cunoscut pentru site-urile sale .onion.

  Pe scurt, rețeaua Tor vă permite:

  • Ascundeți adresa dvs. IP de site-urile web pe care le vizitați.
  • Accesați domeniile .onion „ascunse”.
  • Anonimizează-ți activitatea online.
  • Comunicați confidențial.

  În timp ce există încă motive legitime pentru utilizarea Tor, vă recomandăm să utilizați un VPN în majoritatea cazurilor. Iata de ce:

  1. Tor este lent. Datele din rețeaua Tor sunt dirijate prin mai multe noduri aleatorii și criptate și decriptate de mai multe ori. Aceasta înseamnă că Tor este foarte, foarte lent. Tor nu este o alegere bună pentru vizionarea de videoclipuri de înaltă calitate, schimb de fișiere P2P sau orice altceva care necesită o conexiune de mare viteză.
  2. Tor protejează doar traficul de browser web. Fără configurare manuală, Tor protejează doar traficul din browserul Tor. Acest lucru lasă traficul din toate celelalte aplicații și servicii expuse. În schimb, VPN-urile reorganizează și criptează tot traficul dispozitivului.
  3. Complexitate. Spre deosebire de VPN, nu puteți „activa” browserul Tor și vă puteți ascunde adresa IP. Dacă nu configurați corect browserul și nu modificați obiceiurile de navigare, este incredibil de ușor să vă dezvăluiți adresa IP reală.
  4. Atenție nedorită. După cum probabil știți deja, Tor are o reputație de atragerea celor care sunt foarte dornici să evite detectarea. Aceasta include jurnaliști și denunțători - dar și criminali. ISP-ul tău poate vedea că folosești Tor chiar dacă nu știu ce faci. Din acest motiv, utilizarea frecventă a Tor poate vă poate marca pentru supraveghere.

  Dacă doriți să aflați mai multe despre cum să stați în siguranță în Tor, citiți ghidul nostru pentru Tor vs. VPN.

  Merită VPN-urile?

  O VPN bună trebuie privită ca o investiție demnă în securitatea, confidențialitatea și libertatea dvs. - pentru a preveni pierderea de date costisitoare, pentru a vă deschide capacitățile de navigare și pentru a vă proteja dreptul la confidențialitate.

  Testăm amănunțit fiecare VPN revizuit pe site-ul nostru și ne asigurăm că ne vom menține actualizate recomandările pentru a putea lua o decizie în cunoștință de cauză. Pentru mai multe informații despre procesul nostru de revizuire, puteți citi totul despre cum examinăm VPN-urile aici.

  Brayan Jackson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me