Scurgeri VPN pot expune adresa și activitatea dvs. IP oricui vă vizionează conexiunea. Dacă nu știți să le detectați, este posibil să nu știți niciodată că se întâmplă. Aflați ce scurgeri ale VPN-urilor și modul de testare a scurgerilor din acest ghid complet privind scurgerile VPN.

Ilustrație a două personaje care încearcă să remedieze o conductă de scurgere.

Multe servicii VPN care pretind că vă protejează confidențialitatea sunt de fapt scurgerea adresei tale IP, Cereri DNS, și istoricul de navigare.

Conexiunea dvs. VPN poate părea sigură: nu există notificări sau erori, furnizorul dvs. are o politică strictă de înregistrare, o jurisdicție excelentă și viteze super-rapide. Dar ISP-ul, guvernul și orice altcineva care se uită la traficul tău poate vedea în continuare absolut tot ceea ce faci online.

Dacă nu știți să detectați aceste scurgeri, nu sunteți puțin probabil să știe vreodată VPN-ul dvs. se scurge.

Un studiu privind aplicațiile VPN gratuite a constatat că peste 80% dintre VPN-urile testate au scurs adresa IP a utilizatorilor. Studiul propriu a confirmat că 25% dintre cele mai populare aplicații VPN Android gratuite nu reușesc să protejeze utilizatorii din cauza DNS și a altor scurgeri.

Nu există loc pentru eroare cu scurgeri VPN: doar un pachet de date scurs este suficient pentru a vă dezvălui identitatea și activitatea tuturor celor care vă vizionează conexiunea.

Deci, ce VPN-uri merită de fapt încrederea ta?

Am testat 90 dintre cei mai populari furnizori VPN de pe piață pentru scurgeri de date. Cercetările noastre au relevat că a un număr semnificativ de VPN scurge un fel de date ale utilizatorilor prin DNS sau WebRTC:

 • 19% scurg datele utilizatorilor într-o anumită formă.
 • 16% solicitări DNS de scurgere.
 • 6% vă scurg adresa IP prin WebRTC.

Am găsit scurgeri în cât mai multe 17 din cele 90 de VPN-uri am fost examinați Acesta este 18% din cele mai bune VPN-uri de pe piață. Pentru o listă a celor 90 de VPN-uri și a datelor pe care le scurg, aruncați o privire la tabelul nostru de comparare a scăpărilor VPN.

Din fericire, testarea VPN pentru scurgeri este rapidă și simplă. În acest ghid vă vom explica exact care sunt scurgerile VPN, cum să testați VPN-ul pentru scurgeri și cum să preveniți scurgerile VPN în viitor.

Contents

Ce este o scurgere VPN?

O scurgere VPN apare atunci când datele pe care VPN-ul dvs. trebuie să le protejeze - adresa dvs. IP, solicitările DNS și locația, de exemplu - sunt transmise in afara a tunelului VPN criptat.

Scurgeri VPN permit ISP-ului dvs., guvernului și oricărui alt terț care vă vizionează conexiunea pentru a vă determina identitate și activitate.

Ilustrația a patru tipuri de scurgeri VPN

Majoritatea utilizatorilor vor descărca un VPN pentru a-și proteja confidențialitatea online și pentru a-și ascunde adevărata adresă IP. Din acest motiv, o VPN în scurgere este fundamental inutilă.

Iată un rezumat al celor patru tipuri principale de scurgeri VPN:

 • Scurgeri de adresă IP. Scurgeri IP apar atunci când VPN-ul dvs. nu reușește să-și mascheze adresa IP personală cu una proprie. Acesta este un risc semnificativ de confidențialitate, deoarece ISP-ul dvs. și orice site-uri web pe care le accesați vor putea lega activitatea de identitatea dvs. Pentru mai multe informații despre scurgerile de IP, treceți la secțiunea de mai jos.
 • Scurgeri DNS. Se presupune că un VPN vă orientează solicitările DNS către propriile servere DNS. În cazul în care VPN îndreaptă aceste solicitări către serverele DNS ale ISP-ului dvs., se numește o scurgere DNS. Acest lucru expune activitatea dvs. de navigare și site-urile web pe care le accesați la ISP-ul dvs. sau la orice alte utilizatoare. Puteți afla mai multe despre scurgerile DNS aici.
 • Scurgeri de WebRTC. WebRTC este o tehnologie bazată pe browser care permite comunicațiilor audio și video să funcționeze în paginile web. WebRTC are modalități inteligente de descoperind adevărata dvs. adresă IP chiar dacă un VPN este activ. Cele mai bune VPN-uri blochează solicitările WebRTC. În mod alternativ, puteți dezactiva WebRTC complet la nivel de browser.

 • Scurgeri IPv6. IPv6 este o nouă formă de adresă IP care nu este acceptată în prezent de majoritatea VPN-urilor. Dacă un VPN nu acceptă sau blochează IPv6, adresa dvs. personală IPv6 poate fi expusă dacă vă aflați într-o rețea activată IPv6. Aceasta se numește o scurgere IPv6 și puteți citi mai multe despre asta aici.

De ce se scurge VPN-ul meu?

Majoritatea utilizatorilor doresc să își păstreze identitatea și activitatea privată, astfel încât furnizorii de VPN să se comercializeze în consecință. Adevărul este, însă, că majoritatea protocoalelor VPN nu au fost concepute în realitate cu aceste obiective.

În mod implicit, majoritatea protocoalelor VPN vă trimit interogările la serverele DNS implicite. Scurg traficul IPv4 atunci când sunt forțați să se reconecteze și, de obicei, sunt complet ignorați traficului IPv6. Numai VPN-urile specific dezvoltat pentru a compensa aceste probleme vă va oferi protecție.

Fără protecții adecvate, VPN-ul dvs. poate scurge dacă:

 1. Există o întrerupere a conectivității rețelei.
 2. Folosiți WiFi și treceți la o altă rețea.
 3. Vă conectați la o rețea care poate fi complet IPv6.
 4. Cererile dvs. DNS sunt trimise în afara tunelului VPN criptat.
 5. Utilizați un serviciu sau un browser VPN care nu oferă protecții WebRTC adecvate.

Acum vom acoperi în detaliu diferitele tipuri de scurgeri VPN. Pentru a afla ce scurgeri de VPN-uri puteți sări direct la tabelul nostru de comparare a scurgerilor VPN. În mod alternativ, puteți afla cum să vă protejați în mod corespunzător împotriva scurgerilor VPN din ultimul capitol al acestui ghid.

1 Ce este o scurgere de adresă IP?

Adresele IP sunt identificatori unici care sunt alocați dispozitivelor dintr-o rețea. Pentru internetul public, furnizorul de servicii Internet (ISP) atribuie o adresă IP routerului dvs. de rețea, la care toate dispozitivele dvs. se conectează apoi.

O scurgere IP se întâmplă atunci când VPN-ul dvs. nu reușește să-și mascheze adevărata adresă IP cu una proprie, lăsând identitatea dvs. deschisă și vizibilă ISP-ului dvs. și tuturor site-urilor web pe care le vizitați..

Schema de scurgere a adreselor IP

Scurgeri IP apar atunci când dispozitivul care rulează un VPN contactează serverul implicit, mai degrabă decât serverul VPN intermediar pe care trebuia. Aceasta înseamnă că site-urile web sau aplicațiile pe care le utilizați vă pot vedea adresa IP reală în locul celui tău VPN v-a atribuit.

Dacă adresa dvs. IP se scurge, VPN-ul dvs. pur și simplu nu își face treaba. Confidențialitatea dvs. nu este protejată, iar locația dvs. online rămâne aceeași, ceea ce face ca serviciul VPN să fie în esență inutil.

Dacă VPN-ul tău îți pierde adresa IP, alege un nou furnizor VPN. Puteți găsi cele mai recente recomandări VPN aici.

2 Ce este o scurgere DNS?

Sistemul de nume de domeniu (DNS) este responsabil pentru traducerea adreselor URL și a numelor de domeniu (cum ar fi example.com) în adrese IP reale la care să vă conectați. Pe scurt, „traduce” numele numerice ale serverelor web în cuvinte memorabile, și invers.

Când introduceți o adresă URL în browserul dvs. pentru a vă conecta la un site web, vă contactați mai întâi un server DNS care solicită adresa IP a site-ului respectiv. Serverul trimite apoi browserul dvs. „indicațiile” către site-ul web pe care îl căutați.

Dacă nu sunteți conectat la o VPN, acest proces este realizat de serverele DNS ale ISP. Aceasta este o problemă serioasă pentru confidențialitate. Cererile dvs. DNS sunt în esență înregistrări simple a site-urilor web pe care le vizitați. Mai des, ISP-urile vor stoca aceste solicitări împreună cu adresele IP care le creează.

Dacă locuiți în SUA, datele dvs. DNS ar putea fi partajate cu terți sau vândute companiilor de publicitate. În țări precum Marea Britanie, Australia și alte părți ale Europei, aceste date sunt păstrat câțiva ani și a fost împărtășit cu autoritățile la cerere.

Când vă conectați la un VPN funcțional, dispozitivul dvs. va utiliza serverele DNS operat de serviciul VPN mai degrabă decât ISP-ul tău. Tot traficul provenit de pe dispozitiv, inclusiv cererile DNS, va fi dirijat prin rețeaua VPN. Acest lucru împiedică ISP-ul dvs. să vadă site-urile web pe care le vizitați.

Atunci când solicitările DNS călătoresc în afara tunelului VPN criptat către un server DNS nesecurizat, este apelat o scurgere DNS.

Diagrama scurgerii DNS

Scurgeri DNS expun obiceiurile dvs. de navigare la ISP-ul dvs. și la orice orizontal, permițându-le să se logheze site-uri web pe care le vizitați, fișierele pe care le descărcați, si aplicațiile pe care le utilizați. Oricine altcineva să vadă conexiunea dvs. va vedea și Locație și adresa IP din ISP-ul dvs..

Multe VPN-uri asigură o protecție inadecvată împotriva scurgerii DNS. Adesea, solicitările DNS continuă să se orienteze pe serverele ISP, expunând site-urile web pe care le vizitați.

Sistemul dvs. ar putea reveni la servere DNS nesecurizate dacă VPN-ul dvs. este configurat manual, ați modificat setările computerului sau furnizorul dvs. VPN nu oferă o protecție tehnică adecvată împotriva scurgerilor.

Scurgerile DNS înving obiectul folosirii unui VPN. Conținutul traficului dvs. web este încă ascuns de criptarea VPN, dar locația dvs. și site-urile web pe care le vizitați sunt lăsate expuse și, cel mai probabil, înregistrate de ISP-ul dvs. Pentru mai multe informații, puteți săriți la modul de remediere a scurgerilor DNS.

3Ce este o scurgere de WebRTC?

Scurgeri de WebRTC apar atunci când adresa IP adevărată este expus prin funcționalitatea WebRTC a browserului. Aceste scurgeri vă pot identifica chiar dacă VPN-ul dvs. funcționează corect.

WebRTC înseamnă „Comunicare web în timp real”. Este un grup de tehnologii care permit browserelor comunicați direct între ei fără un server intermediar. Acest lucru permite viteze mult mai rapide atunci când utilizați audio, video și streaming în direct în browserul dvs..

Două dispozitive care comunică direct prin WebRTC trebuie să cunoască reciproc adresa IP. Aceasta înseamnă că un site web poate exploata funcționalitatea WebRTC a browserului dvs. pentru a capta adresa dvs. IP reală, care ar putea fi folosit pentru a te identifica.

Diagrama scurgerilor WebRTC

Partajarea IP eficientă trebuie să ofere comoditate și viteză, astfel încât WebRTC folosește mai multe tehnici inteligente pentru a-ți da seama de adevărata adresă IP și de a evita orice obstacole care ar putea împiedica conexiunea în timp real. Simplu, permite browserelor să adune adresa dvs. IP pur și simplu citind-o de pe dispozitiv.

Deși este adesea discutat în legătură cu serviciile VPN, scurgerile WebRTC nu sunt cu adevărat defecte în VPN-ul sau în browser-ul tău - ele sunt pur și simplu parte din design-ul browserului tău.

Pe scurt, orice site poate executa câteva comenzi Javascript pentru a obține adresa IP reală prin intermediul browserului dvs. web, indiferent de conexiunea VPN.

Crom, Operă, Firefox, și Microsoft Edge sunt cele mai susceptibile la scurgeri de WebRTC, deoarece au funcționalitatea WebRTC activată automat.

Deși orice scurgere de adresă IP îți amenință confidențialitatea și anonimatul, scurgerile de WebRTC sunt deosebit de îngrijorătoare, deoarece acestea sunt ușor de trecute cu vederea. în plus, nu orice furnizor VPN vă poate proteja.

Scurgerile de la WebRTC evidențiază un concept foarte important pentru cei care caută confidențialitate și anonimat online: browserul este de obicei legătura slabă. Din fericire, există câțiva pași simpli care vă pot proteja de această problemă.

Pentru mai multe informații despre protecția împotriva scurgerilor WebRTC, treceți la ultimul capitol al acestui ghid.

4Ce este o scurgere IPv6?

IPv6 înseamnă „Internet Protocol version 6”. Este cea mai recentă versiune a Protocolului Internet (IP) - altfel cunoscută sub numele de adresă IP - folosită pentru identificarea și localizarea computerelor pe o rețea și rutarea traficului pe internet.

IPv6 a fost proiectat pentru a înlocui în cele din urmă IPv4 - standardul actual și cel mai răspândit - deoarece a devenit evident că ar trebui să existe mult mai multe adrese decât există adrese IPv4 disponibile.

IPv6 este folosit de unele rețele și ISP-uri în perioada de tranziție de la IPv4. Cu excepția cazului în care ați făcut măsuri pentru dezactivarea acesteia, probabil că trimiteți și primiți date IPv6 de fiecare dată când vă conectați la internet.

Deși IPv6 este viitorul, nu toți furnizorii VPN îl acceptă în prezent, ceea ce îi lasă vulnerabili la scurgeri. Multe VPN-uri doar traseul traficului IPv4 prin tunelul VPN criptat, lăsând trafic IPv6 complet neprotejat și trimis la internet deschis. Aceasta se numește o scurgere IPv6.

Diagrama scurgerilor IPv6

Scurgerile IPv6 nu sunt mai puțin frecvente. Aceasta este o problemă serioasă, deoarece adresele IPv6 sunt de obicei specifice dispozitivului. Cu autoritatea necesară, datele IPv6 ar putea fi legate de ISP-ul dvs., care poate fi utilizat cu ușurință pentru a vă identifica.

Este important să alegeți un serviciu VPN care oferă un Adresa IPv6 specifică VPN sau blochează complet traficul IPv6. Dacă traficul IPv6 nu este blocat, VPN-ul dvs. ar trebui să furnizeze un server DNS IPv6 care este accesibil numai prin tunelul VPN.

Pentru mai multe informații despre cum să preveni scurgerile IPv6 și pentru a afla ce VPN-uri oferă protecție IPv6 împotriva scurgerilor, puteți săriți direct la Cum să remediați scăpările IPv6.

Cum să vă testați VPN-ul pentru scurgeri

După ce ați configurat aplicația dvs. VPN, este ușor să o activați și să vă conectați la internet fără mesaje de eroare. Dar cum poți fi sigur că tot traficul tău este de fapt dirijat prin tunelul VPN criptat?

Pentru a afla dacă VPN-ul dvs. funcționează așa cum trebuie, există două niveluri diferite de testare a scurgerii VPN:

1 Test de scurgere VPN bazic

Puteți rula propriul test de scurgere VPN de bază acasă. Este nevoie de foarte puține cunoștințe tehnice și veți fi terminat în câteva minute.

Pentru a efectua un test de bază pentru scurgeri VPN, conectați-vă la VPN și accesați un site web de testare. Aici, faceți teste pentru a vedea cum funcționează VPN-ul dvs. când conexiunea la internet este stabilă și activă.

Puteți încerca să vă întrerupeți conexiunea în diverse moduri pentru a vedea modul în care furnizorul dvs. face față cu scăderi în conectivitatea rețelei. Acest lucru va detecta orice probleme evidente, dar s-ar putea să nu detecteze toate scurgerile.

Cum se testează scurgeri IP, DNS, WebRTC și IPv6

Pentru a vă testa VPN-ul dacă există scurgeri:

 1. Accesați un site de testare precum browserleaks.com și executați testul de scurgere când VPN-ul dvs. este deconectat. Notă adresa IP și adresele (adresele) ale serverelor DNS ale ISP.
 2. Înainte de a vă conecta la un server VPN, asigurați-vă că activați comutatorul de ucidere VPN. Acest lucru va preveni scurgerile în timpul deconectărilor VPN bruște. Activați, dacă este posibil, protecția DNS, WebRTC și IPv6 împotriva scurgerilor în aplicația dvs. VPN.
 3. Conectați-vă la un server VPN și reîmprospătați pagina de testare a scurgerilor din browserul dvs..
 4. Dacă VPN funcționează așa cum trebuie, va afișa o cifră diferită pentru adresa dvs. IP reală și pentru serverele DNS ale ISP. Ar trebui să fii nu vă poate vedea adresa IP publică la „Testul scurgerii WebRTC” și nu puteți vedea adresa IPv6 inițială.

Următoarea captură de ecran arată un test de scurgere al unui server US PrivateVPN. Săgețile roșii marchează câmpurile la care ar trebui să fiți atenți:

Captura de ecran a unui test de scurgere a browserleaks.com.

Captura de ecran a browserleaks.com când este conectat la un server PrivateVPN SUA. Nu au fost detectate scurgeri.

VPN-ul dvs. se scurge dacă:

 • Puteți vedea adresa IP de origine sau serverele DNS.
 • Puteți vedea locația dvs. adevărată, mai degrabă decât locația serverului dvs. VPN.
 • Puteți vedea adresa IPv6 inițială.
 • Îți poți vedea adresa IP publică sub „Testul scurgerii WebRTC”.

Este important să rețineți că testul de scurgere WebRTC poate arăta un adresa IP locală. Aceste IP-uri locale vă sunt atribuite de routerul dvs. și sunt refolosite de milioane de ori de către routere din întreaga lume. Dacă un terț colectează aceste informații, nu există nicio modalitate de conectare directă la dvs..

Dacă vezi a adresa IP locală în rezultatele testelor nu este vorba despre o scurgere și nici nu este o amenințare la adresa vieții private. Cu toate acestea, dacă vedeți adresa dvs. publică IPv4 sau IPv6 în secțiunea WebRTC, atunci aceasta este într-adevăr o scurgere WebRTC, deoarece IP-urile publice sunt foarte specifice pentru dvs..

Site-uri de testare VPN

Utilizați următoarele site-uri de testare pentru a efectua un test de bază pentru diferite tipuri de scurgeri:

 • BrowserLeaks (IPv6, IPv4, WebRTC, DNS și Amprentarea digitală a browserului)
 • IPleak.net (IPv6, IPv4, DNS și WebRTC)
 • IPv6-test.com (IPv6 și IPv4)
 • IPx.ac (IPv6, IPv4, WebRTC, DNS și Amprentarea digitală a browserului)
 • IPleak.org (IPv6, IPv4, DNS și WebRTC)

Dacă doriți să testați un anumit tip de scurgere, iată un tabel cu teste de scurgeri specifice și rezultatele pe care trebuie să le obțineți:

Proba de etanșeitate
Rezultatul dorit
Test de adresă IP Adresa IP se schimbă atunci când este conectat VPN.
Test de adresă IPv6 Nici o adresă IPv6 detectată sau adresa IPv6 nu se schimbă atunci când VPN este conectată.
Test de scurgere DNS Adresele IP ale serverului DNS se schimbă la conectarea VPN.
Testul Java Nu a fost găsit niciun plug-in Java.
Test WebRTC Adresa IP publică se schimbă atunci când VPN este conectat.
Panopticlick (Amprentarea digitală a browserului) Browserul protejează împotriva amprentării. Pentru mai multe informații, consultați Ghidul nostru pentru browsere private.

Dacă VPN-ul dvs. s-a dovedit pozitiv privind scurgerile și doriți să le remediați sau să le preveniți, puteți săriți direct la capitolul nostru despre cum să remediați scurgerile VPN. Dacă mai aveți probleme, este posibil să alegeți un nou furnizor VPN.

2 Test avansat de scurgere VPN

Este posibil să efectuați teste de scurgere VPN mai avansate acasă. În timp ce aceste teste vă vor ajuta să aruncați o privire mai atentă asupra traficului dvs. VPN, acestea vor necesita cunoștințe mult mai tehnice.

Cum se efectuează un test avansat de scurgere VPN

Cel mai bun mod de a identifica o VPN care se scurge este să folosești o suită de testare. După ce ați configurat, puteți rula o serie de teste diferite pentru a colecta și inspecta traficul dvs. VPN.

Construirea unei suite de testare poate fi destul de complexă și va depinde de sistemul de operare pe care îl utilizați. Puteți găsi instrumente gratuite de testare open-source online pe site-uri web precum GitHub.

ExpressVPN are o suită de testare avansată, utilizată pentru a verifica scurgerile din aplicații. Puteți găsi această suită de testare, împreună cu un ghid de pornire rapidă, disponibil gratuit aici.

Captura de ecran a suitei de testare a scurgerilor VPN a ExpressVPN.

Instrumentele de testare a scurgerilor VPN ale sursei deschise ExpressVPN.

Urmând ghidul de pornire rapidă ExpressVPN sau unul similar ar trebui să detecteze în mod fiabil eventualele scurgeri. Dacă nu vă simțiți suficient de siguri din punct de vedere tehnic pentru a urma instrucțiunile lor, este bine să alegeți un furnizor care a fost revizuit și testat independent de către un terț de încredere.

Dacă sunteți îngrijorat cu privire la confidențialitatea și securitatea online, este înțelept să efectuați câteva teste avansate cu VPN-ul dvs., mai degrabă decât să vă bazați doar pe teste de bază pentru a detecta orice probleme..

Ce VPN-uri îți scurg datele? (90+ testate)

ilustrație a două caractere care remediază un server scurgător

Am testat 90 dintre cele mai populare servicii VPN pentru scurgeri de date.

Cercetările noastre au relevat faptul că un număr semnificativ de VPN scurg un fel de date ale utilizatorilor prin DNS sau WebRTC:

 • 19% scurg datele utilizatorilor într-o anumită formă.
 • 16% solicitări DNS de scurgere.
 • 6% vă scurg adresa IP prin WebRTC.

Următoarele tabele prezintă toate cele 90 VPN-uri și tipurile de date pe care le scurg. Dacă căutați o anumită VPN, folosiți Ctrl + F pentru a găsi furnizorul pe care îl căutați.

Dacă doriți să săriți aceste tabele, puteți sări direct la următoarea secțiune din „Cum să remediați scăpările VPN”.

Teste de scurgere VPN 1-15

Numele furnizorului
SkyVPN
AirVPN
VPN 360
VPN buffered
VP Celo
VPN confirmat
VPN de apărare
FreeVPN.org
VPN Hidester
VPN Hola Free
VPM Mullvad
Proxy Master de HotspotVPN
SuperVPN Gratuit
Yoga VPN
Snap VPN
Scurgeri IP

Scurgeri DNS

Scurgeri de WebRTC

Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu
Nu Nu Nu Nu Nu da da Nu Nu Nu Nu Nu Nu da Nu
Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu da Nu Nu Nu Nu Nu

* Scurgeri detectate la utilizarea extensiei browser-ului VPN sau a altei aplicații personalizate.

Teste de scurgere VPN 16-30

Numele furnizorului
Psiphon
ProXPN
VPN puternic
Surfshark
SwitchVPN
ThunderVPN
TouchVPN
Trust.Zone
VPN securizat Norton
VPN.ac
VPN99
AceVPN
VPN anonim
#VPN
Astrill
Scurgeri IP

Scurgeri DNS

Scurgeri de WebRTC

Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu
Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu da da Nu da Nu
Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Da* Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu

* Scurgeri detectate la utilizarea extensiei browser-ului VPN sau a altei aplicații personalizate.

Teste de scurgere VPN 31-45

Numele furnizorului
VPN Avast SecureLine
AVG Secure VPN
VPN Avira Phantom
AzireVPN
VPN VPN gratuit
VPN Bitdefender
BlackVPN
BolehVPN
CactusVPN
CyberGhost
DotVPN
Encrypt.me
ExpressVPN
Libertate F-Secure
FastestVPN
Scurgeri IP

Scurgeri DNS

Scurgeri de WebRTC

Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu
Nu Nu Nu Nu Da* da Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu
Nu Nu Nu Nu Da* Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu

* Scurgeri detectate la utilizarea extensiei browser-ului VPN sau a altei aplicații personalizate.

Teste de scurgere VPN 46-60

Numele furnizorului
FrootVPN
GooseVPN
Ascunde-mă
HideMyAss!
Scutul Hotspot
HotVPN
ibVPN
IPVanish
Ivacy
IVPN
Kaspersky Secure Connection
Le VPN
McAfee Safe Connect
NordVPN
OneVPN
Scurgeri IP

Scurgeri DNS

Scurgeri de WebRTC

Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu
Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu da Nu Nu
Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu

* Scurgeri detectate la utilizarea extensiei browser-ului VPN sau a altei aplicații personalizate.

Teste de scurgere VPN 61-75

Numele furnizorului
Confidențialitate perfectă
PersonalVPN
Acces la internet privat
PrivateTunnel
PrivateVPN
ProtonVPN
PureVPN
SaferVPN
Faceți clic pe VPN
scutul meu online MySteganos
SurfEasy
TigerVPN
TorGuard
TunnelBear
TurboVPN
Scurgeri IP

Scurgeri DNS

Scurgeri de WebRTC

Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu
Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu da Nu Nu Nu
Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu

* Scurgeri detectate la utilizarea extensiei browser-ului VPN sau a altei aplicații personalizate.

Teste de scurgere VPN 76-90

Numele furnizorului
VPN.ht
VPNArea
VPNBook
VPNhub gratuit
VPN Proxy Master
VPNSecure
VPNShazam
VPS KeepSolid Unlimited
VyprVPN
Securitate WiFi Webroot
Windscribe
Zenmate
ZoogVPN
X-VPN
ZPN Gratuit
Scurgeri IP

Scurgeri DNS

Scurgeri de WebRTC

Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu
da Nu da Nu Nu Nu da Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu da
Nu Nu Nu Nu Nu Nu da Nu Nu Nu Nu Nu Nu Da* Nu

* Scurgeri detectate la utilizarea extensiei browser-ului VPN sau a altei aplicații personalizate.

Cum să repari scurgerile VPN

Ilustrație a două caractere care fixează o conductă de scurgere

Dacă v-ați testat VPN-ul și ați constatat că scurg datele dvs., puteți urma aceste instrucțiuni simple pentru a încerca să remediați problema.

 • Cum să repari scurgerile de adresă IP
 • Cum să repari scurgerile DNS
 • Cum să repari scurgerile WebRTC
 • Cum să repari scurgerile IPv6

1Cum să remediem scurgerile de adresă IP

Dacă adresa dvs. IP adevărată se scurge și locația dvs. este vizibilă, VPN-ul dvs. pur și simplu nu își face treaba. Dispozitivul dvs. contactează serverul implicit și nu serverul VPN intermediar.

În general, singura modalitate de a preveni scurgerile de IP este utilizați un VPN de înaltă calitate.

Asigurați-vă că investiți într-un VPN care oferă un comutator de ucidere. Această caracteristică vă va bloca traficul de internet dacă conexiunea la internet scade brusc, împiedicând scurgerea adresei dvs. IP reale și a altor date personale în timp ce conexiunea VPN este redusă.

Puteți găsi, de obicei, funcția de comutație de ucid în meniul de setări al aplicației VPN. Pentru o listă de VPN-uri cu switch-uri care nu vă scurgeți datele, aruncați o privire la recomandările noastre de la sfârșitul acestui ghid.

2Cum să remediem scurgerile DNS

VPN-ul dvs. ar putea scurge trafic DNS din mai multe motive. Din fericire, există câteva moduri simple de a remedia problemele cele mai frecvente din spatele scurgerilor DNS.

1. Alegeți un serviciu VPN de încredere

Cel mai eficient mod de a repara scurgerile DNS este să alegeți o serviciu VPN de încrederee care menține propriile servere DNS cu log zero. VPN ar trebui să forțeze tot traficul să treacă prin aceste servere de la prima parte, mai degrabă decât prin orice alte terțe alternative.

Este important să ne amintim că unii furnizori VPN necesită „activarea” funcției de protecție împotriva scurgerilor DNS în setările aplicației. Acest lucru va obliga solicitările DNS să treacă prin propriile servere DNS ale VPN.

Iată trei VPN-uri care folosesc propriile servere DNS sigure:

 • ExpressVPN
 • NordVPN
 • ProtonVPN

2. Configurați rețeaua dvs. pentru un server DNS de încredere

Când vă conectați la o nouă rețea, vi se atribuie automat un server DNS „implicit” pentru a vă rezolva solicitările DNS. Dacă vă conectați la un VPN fără protecțiile tehnice corespunzătoare, solicitările dvs. DNS pot ocoli tunelul criptat și transmiteți-vă serverului implicit, provocând o scurgere DNS.

Mulți furnizori VPN au propriile lor servere DNS la care se vor conecta automat. În acest caz, aplicația VPN va fi de obicei configurată pentru a utiliza aceste servere în mod implicit, forțând solicitările DNS prin tunelul VPN.

in orice caz, nu toți furnizorii VPN au propriile lor servere DNS. Dacă nu doriți să comutați furnizori VPN, va trebui să utilizați un server DNS terță parte, precum Google Public DNS sau OpenDNS, pentru a permite solicitărilor dvs. să treacă prin VPN, mai degrabă decât direct din rețeaua locală.

Dacă nu vă puteți configura VPN-ul pentru a vă conecta automat la serverul DNS corect, poate fi necesar să vă conectați manual la serverul dvs. terță parte preferat. Pentru a face acest lucru, va trebui să schimbați setările DNS.

Pentru a schimba setările DNS pe Windows:

 1. Accesați panoul de control.
 2. Faceți clic pe „Rețea și Internet”.
 3. Dați clic pe „Centru de rețea și partajare”.
 4. Faceți clic pe „Modificați setările adaptorului” din panoul din stânga.
 5. Faceți clic dreapta pe pictograma rețelei dvs. și selectați „Proprietăți”.
 6. Localizați „Internet Protocol Version 4” în fereastra care se deschide; faceți clic pe el și apoi faceți clic pe „Proprietăți”.
 7. Faceți clic pe „Utilizați următoarele adrese ale serverului DNS”.

  Captura de ecran a setărilor Windows pentru a modifica serverul DNS implicit.

 8. Introdu adresa de server DNS preferată. Pentru Google Open DNS, serverul DNS preferat ar trebui să fie 8.8.8.8, în timp ce serverul DNS alternativ ar trebui să fie 8.8.4.4. Puteți găsi o listă de opțiuni DNS alternative aici.

3. Actualizați versiunea OpenVPN

Unele ISP folosesc a Proxy DNS transparent - un „intermediar” care surprinde și redirecționează traficul web - pentru a vă asigura că solicitările dvs. sunt trimise către propriile lor servere.

Proxy-urile DNS transparente „forțează” în mod eficient o scurgere DNS fără a anunța utilizatorul. Din fericire, majoritatea site-urilor web și instrumentelor online de detectare a scurgerilor va putea identifica un proxy DNS transparent în același mod ca o scurgere DNS normală.

Ultimele versiuni ale protocolului OpenVPN au o metodă simplă pentru a rezolva această problemă:

 1. Găsiți fișierul „.ovpn” sau „.conf” pentru serverul la care încercați să vă conectați. Aceste fișiere vor fi stocate în folderele de pe aparatul dvs., de obicei în „C: \ Program Files \ OpenVPN \”. Pentru mai multe informații, citiți manualul OpenVPN.
 2. După ce l-ați găsit, deschideți fișierul într-un program de editare precum Notepad. Adăugați: „bloc-exterior-dns” în partea de jos.

Actualizați la cea mai recentă versiune a OpenVPN dacă nu ați făcut-o deja. Dacă furnizorul dvs. nu acceptă acest lucru sau utilizează o versiune mai veche a protocolului, merită să căutați un serviciu VPN diferit.

Din fericire, majoritatea serviciilor VPN premium au soluții proprii pentru abordarea proxy-urilor transparente. Pentru mai multe detalii, contactați serviciul de asistență pentru clienți.

4. Schimbați-vă Setările Windows

De la introducerea Windows 8, toate sistemele Windows au funcția „Smart Multi-Homed Name Resolution” activată în mod implicit. Această caracteristică trimite solicitările dvs. DNS fiecărui server DNS disponibil - chiar și cu un VPN - și este concepută pentru a îmbunătăți viteza de navigare web..

Orice computere care rulează Windows 10 sau mai târziu vor accepta un răspuns de la cel mai rapid server DNS pentru a răspunde, indiferent de cine aparține. Acest lucru crește considerabil incidența scurgerilor DNS.

Această caracteristică este o parte integrantă a sistemului de operare Windows și, prin urmare, este foarte dificil de modificat. Dacă utilizați o ediție Windows pentru Windows, Microsoft pur și simplu nu vă permite să dezactivați această caracteristică.

Dacă utilizați protocolul OpenVPN pe Windows, puteți găsi un plugin gratuit pentru open-source pe GitHub pentru a ajuta la rezolvarea acestei probleme.

5. Dezactivează Teredo

Teredo este o altă caracteristică încorporată a sistemelor de operare Windows concepute de Microsoft pentru a îmbunătăți compatibilitatea IPv4 și IPv6.

Teredo ajută IPv4 și IPv6 să coexiste permițând transmiterea și înțelegerea adreselor IPv6 pe conexiunile IPv4. Cu toate acestea, deoarece Teredo este un protocol de tunelare, uneori poate avea prioritate față de tunelul criptat al VPN-ului dvs., provocând o scurgere DNS.

Teredo este dezactivat cu ușurință în sistemul de operare Windows. Deschideți promptul de comandă și tastați: netsh interface teredo set setat dezactivat

Puteți apoi să apăsați tasta „Enter” pentru a dezactiva Teredo.

Captura de ecran a comenzii Windows pentru a dezactiva Teredo.

Cum dezactivați Teredo pe un computer Windows.

Când Teredo este dezactivat, puteți întâmpina probleme ocazionale cu anumite site-uri web sau servere. Acestea fiind spuse, este o alegere mult mai sigură pentru utilizatorii VPN.

3Cum să remediem scurgerile WebRTC

Scurgerile de WebRTC sunt în principal o problemă de browser. Din acest motiv, remedierea scurgerilor WebRTC nu este la fel de simplu ca doar abonarea la o VPN bună.

Dacă VPN-ul dvs. oferă o funcție „Dezactivați WebRTC” - cum ar fi ExpressVPN sau Perfect Privacy - asigurați-vă că o activați. Nu uitați că majoritatea funcțiilor de blocare WebRTC se găsesc în Extensii de browser VPN mai degrabă decât aplicația desktop.

Dacă găsiți scurgeri WebRTC și VPN-ul dvs. nu oferă o opțiune de a-l bloca, va trebui să dezactivați WebRTC în setările browserului dvs..

Anumite browsere precum Google Chrome nu vă vor permite să dezactivați WebRTC. În acest caz, va trebui să utilizați un add-on sau o extensie a browserului, cum ar fi prevenirea scurgerii WebRTC sau uBlock Origin. Aceste nu sunt întotdeauna 100% eficiente, deci este recomandat să folosiți un browser care vă permite să dezactivați WebRTC. Puteți găsi browserele noastre recomandate pentru confidențialitate aici.

Google Chrome nu vă oferă opțiunea de a dezactiva WebRTC. Pentru a vă proteja adresa IP de scurgeri, puteți utiliza extensia oficială WebRTC Network Limiter.

Pașii pentru dezactivarea funcționalității WebRTC vor depinde de browserul pe care îl utilizați. Urmați aceste instrucțiuni simple sau treceți la capitolul următor despre Cum să preveniți scurgerile VPN.

Pentru a dezactiva WebRTC în Firefox:

 1. Tastați despre: configurați-vă în bara de adrese și apăsați „enter”.
 2. Comutați media.peerconnection.enabled la false.
 3. Pentru a dezactiva dispozitivele media, comutați media.navigator.enabled la false.
 4. Captura de ecran a setărilor Firefox pentru a dezactiva WebRTC.

  Cum dezactivați WebRTC în browserul Firefox.

Modificarea acestor setări dezactivează complet WebRTC în Firefox, ceea ce ar trebui să oprească scurgerea adresei tale IP reale.

Pentru a dezactiva WebRTC în Brave:

 1. Accesați Preferințe > Shields > Protecția cu amprentele digitale > apoi selectați „Blocați toate amprentele digitale”. Acest lucru ar trebui să aibă grijă de toate problemele WebRTC de pe versiunile desktop ale Brave.
 2. Accesați Preferințe > Securitate > Politica de gestionare a IP-ului WebRTC > apoi selectați „Dezactivați UDP necontestat”.
Pentru a dezactiva WebRTC în Safari:

 1. Accesați Preferințele Safari.
 2. Faceți clic pe fila „Advanced”.
 3. Bifează caseta „Afișare meniu Dezvoltare în bara de meniu”.
 4. Faceți clic pe „dezvoltați” în bara de meniu. Sub opțiunea „WebRTC”, debifează „Activați API-ul WebRTC Legacy”.
 5. Screenshot de setări Safari pentru a dezactiva WebRTC.

  Cum dezactivați WebRTC în browserul Safari.

4Cum să remediem scurgerile IPv6

Dacă furnizorul dvs. VPN are sprijin complet pentru traficul IPv6, atunci scurgerile IPv6 nu ar trebui să fie o problemă. Aceste servicii vor avea implementat coduri personalizate pentru a împiedica circulația IPv6 să circule în afara tunelului VPN.

Unele VPN fără suport IPv6 vor avea în schimb opțiunea bloca traficul IPv6. NordVPN este un exemplu de furnizor popular care face acest lucru.

Totuși, majoritatea VPN-urilor nu vor avea deloc prevederi pentru IPv6 și, prin urmare, vor scurge întotdeauna traficul IPv6.

Dacă VPN-ul dvs. nu acceptă traficul IPv6 și nu vă oferă opțiunea de a-l bloca complet, puteți dezactiva IPv6 la router sau la nivelul sistemului de operare:

Pentru a dezactiva IPv6 pe Windows 10:

 1. Deschideți „Centrul de rețea și partajare” din setările computerului.
 2. Alegeți „Modificați setările adaptorului”.
 3. Faceți clic dreapta pe prima conexiune locală pe care o vedeți în această fereastră și faceți clic pe „Proprietăți”.
 4. În „General”, debifați opțiunea „Internet Protocol versiunea 6 (IPv6)”.
 5. Aplicați aceste modificări și repetați pentru conexiunile de rețea rămase.
 6. Reporniți computerul pentru ca aceste modificări să aibă efect.

Puteți afla cum să dezactivați IPv6 pe versiunile anterioare de Windows aici.

Pentru a dezactiva IPv6 pe Mac OS:

 1. Deschideți preferințele sistemului și faceți clic pe „Rețea”.
 2. Selectați rețeaua activă WiFi sau Ethernet și faceți clic pe „Advanced”.
 3. Alegeți fila „TCP / IP”.
 4. Comutați meniul „Configurați IPv6” și setați-l pe „Dezactivat”.
 5. Faceți clic pe „OK” pentru a aplica aceste modificări și reporniți computerul.

Care VPN-uri acceptă IPv6?

Unii furnizori VPN împiedică scurgerile IPv6 prin blocarea totală a traficului IPv6. Acestea includ:

 • ExpressVPN
 • NordVPN
 • Cyberghost
 • Acces la internet privat

În timp ce unele VPN blochează traficul IPv6, altele oferă suport IPv6 complet, alocând utilizatorilor o adresă IPv4 și IPv6. Acestea includ:

 • Confidențialitate perfectă
 • VPM Mullvad

Cum să prevină scurgerile VPN

După ce v-ați testat VPN-ul și ați rezolvat eventualele scurgeri pe care le-ați găsit, merită să luați niște măsuri pentru a vă reduce la minimum șansele de a scăpa date în viitor..

Pentru început, asigurați-vă că ați respectat toate etapele relevante prezentate în „Cum să remediați scăpările VPN”. Aceasta include asigurarea că VPN-ul dvs. blochează sau acceptă traficul IPv6, dezactivarea rezoluției inteligente a numelui și locuinței inteligente, iar dacă este necesar, schimbarea setărilor la un server DNS independent.

După aceea, luați în considerare următorii pași pentru a reduce șansele de scurgeri VPN:

1 Blocare trafic non-VPN

Unii clienți VPN includ o caracteristică pentru a bloca automat orice trafic care călătorește în afara tunelului VPN - adesea numit IP-liant. Dacă furnizorul dvs. are această opțiune, asigurați-vă că o activați.

În mod alternativ, puteți configura firewall-ul pentru a permite doar traficul trimis și primit prin VPN. Puteți găsi instrucțiuni pentru Windows Firewall aici și pentru Mac aici.

2 Investiți în software-ul de monitorizare VPN

Programul de monitorizare VPN vă permite să inspectați traficul în rețea în timp real. Acest lucru înseamnă că puteți verifica dacă există trafic suspect și să vedeți dacă o cerere DNS este trimisă serverului greșit. Unele variante oferă, de asemenea, instrumente pentru rezolvarea automată a scurgerilor DNS.

Acest software este rareori gratuit, astfel încât să adăugați o cheltuială suplimentară pe partea de sus a abonamentului dvs. VPN existent. Exemple de software de monitorizare VPN includ PRTG Network Monitor și Opsview Monitor.

3Schideți-vă Furnizorul VPN

VPN-ul perfect va avea Compatibilitate IPv6, Protecție împotriva scurgerilor DNS, cea mai recentă versiune a OpenVPN și capacitatea de ocoliți proxy-urile DNS transparente.

A VP-switch-switch este o altă parte critică a clientului dvs. VPN. Vă va monitoriza continuu conexiunea de rețea și vă va asigura că adresa dvs. IP adevărată nu este niciodată expusă în cazul unei conexiuni scăzute.

Dacă suferiți în mod constant de scurgeri de date cu furnizorul curent, luați în considerare abonarea la un serviciu VPN mai bun.

Servicii VPN verificate fără scurgeri

Investiția într-un VPN fiabil și de înaltă calitate este cea mai simplă și cea mai importantă decizie pe care o puteți lua dacă sunteți preocupat de scurgerile de date. Dacă sunteți în căutarea unei VPN premium premium, puteți găsi cele mai recente recomandări VPN aici.

Următoarele servicii VPN vă vor proteja în mod sigur împotriva scurgerilor în fiecare scenariu. Aceasta include reconectări și întreruperi, proxy-uri DNS transparente, rețele abilitate IPv6 și blocări VPN.

 • ExpressVPN. Oferă o serie de setări de protecție împotriva scurgerilor și o selecție largă de aplicații pentru diferite dispozitive. Când este configurat corect, ExpressVPN blochează tot traficul IPv6.
 • VPM Mullvad. MullvadVPN oferă setări avansate de protecție împotriva scurgerilor, împreună cu suportul IPv6 complet.

Indiferent de VPN-ul pe care îl alegeți, este indicat să vă testați regulat furnizorul pentru eventuale scurgeri și alte probleme, în special după orice actualizări.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me