Înțelegerea ce tip de date colectează VPN-ul dvs. este un factor crucial atunci când vine vorba de protejarea vieții private. Aflați care sunt furnizorii de care aveți încredere în acest ghid cuprinzător pentru politicile de logare VPN.

O ilustrare a unui bărbat care este urmărit de dispozitivul său

Când navigați pe internet cu un VPN, aveți încredere în furnizorul dvs. cu o mulțime de informații sensibile.

În funcție de politica lor de logare, furnizorul dvs. VPN vă poate monitoriza și stoca adresa IP, alegerea locației serverului, ba chiar site-uri web pe care le vizitați. Pe scurt, există zeci de jurnale sensibile pe care un VPN le-ar putea colecta și partaja dacă este obligat să facă acest lucru.

Desigur, aceasta este o problemă critică dacă vă preocupă amprenta digitală.

Am verificat de fapt politicile de logare ale 90 cei mai populari furnizori VPN de pe piață. Cercetările noastre au arătat că majoritatea VPN-urilor înregistrează un fel de date în baza îmbunătățirilor serviciului sau a depanării:

 • 46% păstrează timpii de conectare
 • 44% păstrează jurnalele de utilizare a lățimii de bandă
 • Adresa IP originară de 26% jurnal
 • 6% jurnal date de activitate de navigare

Unii dintre cei mai populari furnizori VPN chiar colectează activitatea web a utilizatorilor și partajează aceste informații cu terți.

Pentru o listă a celor 90 de VPN-uri și a datelor pe care le înregistrează, aruncați o privire la tabelul nostru de comparare a politicilor de logistică VPN.

Cei mai buni furnizori VPN vor face tot ce le stă la dispoziție pentru a proteja confidențialitatea utilizatorilor lor. Aceasta înseamnă să fii complet transparent cu privire la ce tip de date sunt colectate, de ce aceste date sunt necesare și pentru cât timp sunt păstrate.

Din păcate, acesta este rareori cazul.

Politicile de logare ale furnizorilor VPN populari sunt adesea vagi, complicate sau înșelătoare.

Mulți furnizori susțin în mod fals că colectează o cantitate minimă de date sau deloc date, în timp ce unii sunt în mod deliberat vagi despre tipul exact de date la care se referă politica lor.

Pentru a adăuga confuzia, declarațiile de marketing pe site-urile VPN sunt rareori reprezentări exacte ale politicilor de confidențialitate. Cu peste 300 de furnizori VPN pe piață, este dificil să știi cine să creadă.

Deci, cum poți găsi un VPN care să merite de fapt încrederea ta?

În acest ghid, vom examina numărul de servicii VPN care au verificat politicile lor „fără jurnal”. Vom acoperi diferitele tipuri de jurnale VPN, de ce sunt păstrate și ce puteți face pentru a vă proteja.

Ce tipuri de date înregistrează VPN-urile?

Există trei tipuri de date pe care VPN-ul dvs. le-ar putea înregistra: jurnalele de activitate, jurnalele de conexiuni și jurnalele agregate. Înțelegerea tipului de date care intră în aceste categorii este esențială dacă trebuie să vă protejați în mod eficient confidențialitatea.

1 Jurnalele de activitate

Colectarea datelor de activitate este tipul cel mai invaziv de înregistrare: eliminarea esențială a oricăror beneficii de confidențialitate sau anonimat pe care altfel VPN și le-ar putea permite.

Cunoscut și sub denumirea de „jurnalele de utilizare”, aceasta se referă la orice date legate explicit de activitatea dvs. online. Aceasta ar putea include:

 • Istoricul de navigare
 • Cereri DNS
 • Adrese URL vizitate
 • Metadate de utilizare

Politica de confidențialitate a Hola VPN oferă un bun exemplu de înregistrare a activităților:

O captură de ecran a politicii de confidențialitate Hola VPN

Screenshot din politica de confidențialitate Hola VPN.

Aplicațiile VPN gratuite precum Hola VPN sunt vinovate pentru colectarea datelor de activitate. Aceste date sunt adesea partajate sau vândute către terți în scopuri publicitare, subvenționând efectiv costurile unui abonament.

Unele servicii VPN „fără log” bazate pe abonamente, precum F-Secure Freedome, monitorizează activitatea utilizatorului dacă sunt suspecte în legătură cu o persoană sau dacă sunt obligate legal să facă acest lucru. Unii, cum ar fi SkyVPN, înregistrează în timp real activitatea utilizatorului și apoi o șterg atunci când sesiunea VPN s-a încheiat:

O captură de ecran din politica de confidențialitate SkyVPN

Screenshot din politica de confidențialitate SkyVPN.

Deoarece aceste date sunt șterse atât de rapid, acest tip de înregistrare a activităților nu este prea îngrijorător. Acestea fiind spuse, cel mai bine este să îl evităm acolo unde este posibil.

Alți furnizori precum Hide.me sunt incapabili din punct de vedere tehnic să colecteze jurnalele de activitate datorită configurației rețelei lor. Din punct de vedere al confidențialității, acești furnizori sunt cea mai bună opțiune.

Inutil să spun, orice VPN care stochează date privind activitatea ar trebui evitată cu orice preț. Dacă vă preocupă jurnalul de activitate, aruncați o privire la cele mai populare VPN-uri care vă înregistrează datele de activitate.

2 jurnalele de conexiune

Jurnalele de conexiune pot include:

 • Utilizarea lățimii de bandă
 • Datele și orele de conectare
 • Adresa IP originară
 • Adresa IP a serverului VPN

Jurnalele de conexiune pot fi colectate la nivel de server (de exemplu, utilizarea totală a lățimii de bandă a serverului) sau la nivel de utilizator (de exemplu, adresa dvs. IP de origine).

De obicei, aceste date sunt utilizate pentru a optimiza performanța rețelei și pentru a rezolva problemele întrebărilor clienților.

Jurnalele de conexiune la nivel de server sunt un exemplu excelent de de ce nu toate înregistrările sunt o problemă. Este practic imposibil ca VPN să mențină performanța fără a înregistra date. De fapt, monitorizarea și stocarea dreapta, datele care nu pot fi identificate te vor ajuta să obții cea mai bună experiență posibilă de la VPN-ul tău.

Cu toate acestea, stocarea cea greșită jurnalele de conexiuni ar putea permite unui furnizor VPN să vă corespundă activității VPN. Aceasta poate fi folosită pentru a vă identifica personal, ceea ce reprezintă o problemă majoră pentru utilizatorii conștienți de confidențialitate.

Dacă vă preocupă tipul de date de conexiune pe care le înregistrează VPN-ul dvs., continuați să citiți pentru a afla exact ce tip de înregistrare este inacceptabil..

Iată un exemplu de jurnale de conexiune detaliate la nivel de utilizator din politica de înregistrare a Thunder VPN:

O captură de ecran din politica de confidențialitate a Thunder VPN

Screenshot din politica de confidențialitate a Thunder VPN.

Afirmațiile conform cărora aceste date sunt utilizate doar pentru a „oferi cea mai bună experiență posibilă” sau „a îmbunătăți serviciul pentru clienți” sunt dure, dar știm din experiență că acest nivel de detalii nu este necesar pentru a menține o rețea VPN performantă..

3 Jurnalele reglementate

Unele dintre cele mai populare VPN-uri de pe piață colectează jurnalele agregate. Aceasta înseamnă că furnizorul VPN colectează informații și se asigură că acestea sunt anonimizate și imposibil de urmărit către utilizatori specifici.

Un furnizor VPN ar putea colecta site-urile web pe care le vizitați, lățimea de bandă pe care o utilizați sau datele și orele în care vă conectați la un server VPN. Acestea vor elimina aceste informații de orice factori de identificare și le vor adăuga într-o bază de date mai mare.

Este important să fiți conștienți de faptul că unele VPN pretind să nu țină niciun registru atunci când, de fapt, păstrează jurnalele agregate. Politica de confidențialitate a Anchorfree este un bun exemplu de ce trebuie să urmăriți:

O captură de ecran din politica de confidențialitate a Anchorfree

Screenshot din politica de confidențialitate a Anchorfree.

În cele din urmă, tipul exact de date care sunt agregate și eficacitatea procesului de anonimizare vor dicta dacă acest tip de înregistrare este sau nu acceptabil. Simplu, trebuie să ai încredere că serviciul VPN îți anonimizează eficient datele.

Dacă acesta este un salt de credință cu care nu vă simțiți inconfortabil, ar fi bine să alegeți o VPN cu adevărat fără loguri.

4Nici jurnalele

Un serviciu VPN cu adevărat fără jurnaluri nu va colecta și nu va stoca niciun fel de activitate sau date de conexiune care ar putea fi utilizate pentru a vă identifica personal. Cel mai important, nu va colecta și nu va deține nicio informație transmisă prin tunelul VPN.

Acest lucru va asigura că niciun utilizator nu poate fi legat de o activitate sau conexiune specifică din rețeaua VPN. Fiecare utilizator va fi privat, anonim și necunoscut chiar furnizorului VPN.

Singura informație de identificare pe care o vor avea aceste VPN-uri este adresa dvs. de e-mail (pentru înregistrarea contului) și facturarea (în cazul în care doriți o rambursare). Unii furnizori, cum ar fi ExpressVPN, vă permit să plătiți în Bitcoin pentru a evita acest proces cu totul.

Aceasta înseamnă că serviciul VPN nu poate fi obligat să pună la dispoziția autorităților sau a terților datele utilizatorilor, deoarece datele pur și simplu nu există.

Din acest motiv, o politică de logare puternică poate compensa problema unei jurisdicții slabe, așa cum este cazul Accesului la internet privat.

Este important să rețineți că „no-logs” nu înseamnă neapărat asta absolut niciun fel de date nu sunt păstrate deloc. Într-adevăr „zero logging” este efectiv imposibil de pus în aplicare, păstrând o rețea puternică sau aplicând restricții precum limitele dispozitivului.

Majoritatea VPN-urilor vor păstra date de bază, cum ar fi informațiile de încărcare a serverului agregate (numărul de utilizatori sau lățimea de bandă folosită pe server). Aceasta este o abordare minimă în mod justificabil de înregistrare, care nu implică absolut nicio informație de identificare. Acesta este încă clasificat ca VPN fără jurnal.

Accesați ultimul capitol al acestui ghid pentru o listă de VPN fără log care au fost verificate de terți.

Ce fel de jurnal este acceptabil?

Unii dintre cei mai buni furnizori de pe piață păstrează date de conexiune de bază care nu pot fi utilizate pentru a identifica o anumită persoană. Pentru serviciile VPN legitime care sunt angajate în confidențialitatea utilizatorilor lor, colectarea următoarelor informații este justificabilă:

 • Utilizare agregată a lățimii de bandă
 • Jurnalele de conexiune agregate
 • Locația serverului VPN
 • Datele de încărcare a serverului
 • Subrețea adresei IP de origine *

* Un fragment din adresa dvs. IP. Acest lucru poate fi utilizat pentru a identifica ISP-ul dvs., dar nu și dvs. personal.

Ce fel de jurnal este inacceptabil?

Rețelele private virtuale sunt instrumente de confidențialitate mai presus de toate. Din acest motiv, există anumite tipuri de date care nu ar trebui colectate în niciun caz. Evitați orice serviciu VPN care înregistrează următoarele date:

 • Activitate de navigare
 • Adresa IP originară
 • Adresa IP a serverului VPN atribuit
 • Timpuri de timp individuale *
 • Utilizarea individuală a lățimii de bandă *
 • Interogări DNS

* Acest tip de date este periculos doar dacă este conectat în combinație cu alte date de conexiune detaliate.

Ce VPN-uri păstrează jurnalele? (90+ testate)

O ilustrare a unei mâini care fură fișierele de la un laptop

Pentru a ajuta să aruncăm o lumină asupra acestui aspect întunecat al industriei VPN, am verificat efectiv politicile de logare ale 90 dintre cele mai populare servicii VPN la magazin.

Cercetările noastre au relevat că majoritatea VPN-urilor înregistrează o formă de date ale utilizatorilor:

 • 46% timpe de conectare la jurnal
 • 44% jurnalele de utilizare a lățimii de bandă
 • 26% stochează adresa IP de origine
 • 6% înregistrează datele privind activitatea de navigare

Următoarele tabele prezintă toate cele 90 de VPN-uri și tipurile de date pe care le înregistrează. Dacă căutați o anumită VPN, folosiți Ctrl + F pentru a găsi furnizorul pe care îl căutați.

Dacă doriți să săriți aceste tabele, puteți sări direct la VPN-urile care păstrează jurnalele de activitate sau să treceți la următoarea secțiune din Motivele înregistrării VPN.

Registrul politicilor 1 - 15

Numele furnizorului
VPN 360
VPN securizat Norton
SkyVPN
Psiphon
Astrill
VPNHub Gratuit
Libertate F-Secure
VPN.ac
SurfEasy
VPN Hola Free
VPN99
VPN buffered
McAfee Safe Connect
Encrypt.me
Le VPN
Activitate de navigare

Adresa IP

IP-ul serverului

Timpuri de conectare

Utilizarea lățimii de bandă

Locația serverului

Da* Da* Da* da Nu cumulate Da* Nu Da* da da da da Nu Nu
Da* Da* Da* Da* Da* Da* da Da* da da da da da da da
da Nu Nu Nu Nu Nu da Nu Nu da da Nu Nu da da
da Nu Nu da da cumulate da Da* Nu da da da da da da
cumulate cumulate cumulate da da cumulate da Da* cumulate da da da Nu da da
da Nu Da* da Nu Nu da Nu Nu da da da Nu da da

* Monitorizare în timp real, ștersă după sesiunea VPN.

Politici de înregistrare 16-30

Numele furnizorului
Tunelul privat
Kaspersky Secure Connection
Thunder VPN
VPN KeepSolid
#VPN
Proxy Master de Hotspot
VPN Proxy Master
DotVPN
VPNBook
VPN BitDefender
SuperVPN Gratuit
VPN VPN gratuit
Scutul Hotspot
Atinge VPN
Snap VPN

Activitate de navigare

Adresa IP

IP-ul serverului

Timpuri de conectare

Utilizarea lățimii de bandă

Locația serverului

Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu cumulate cumulate cumulate Da*
da da da da da da da da da da da da da da Nu
da Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu
da da da da da da da da da Nu Nu da da da da
da da da da Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu da da da da
da da da Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu da

* Monitorizare în timp real, ștersă după sesiunea VPN.

Politici de înregistrare 31 - 45

Numele furnizorului
Turbo VPN
Securitate WiFi Webroot
AVG Secure VPN
HideMyAss!
Ascunde-mă
BlackVPN
IVPN
VPM Mullvad
Windscribe
VPN Hidester
SaferVPN
VPN anonim
ExpressVPN
PureVPN
TigerVPN
Activitate de navigare

Adresa IP

IP-ul serverului

Timpuri de conectare

Utilizarea lățimii de bandă

Locația serverului

Da* Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu
Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu
Nu da da da da Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu
da da da da Nu Da* Da* Da* da da da da da da da
da da da da da Da* Nu cumulate da da da da da da da
da da da Nu Nu Nu Nu Nu Da* da da da da da da

* Monitorizare în timp real, ștersă după sesiunea VPN.

Politici de înregistrare 46 - 60

Numele furnizorului
Avast SecureLine
Avira Phantom
TunnelBear
ProtonVPN
Surfshark
X-VPN
AceVPN
AirVPN
VPN confirmat
DefenceVPN
VPN Goose
HotVPN
ZPN Gratuit
NordVPN
Confidențialitate perfectă
Activitate de navigare

Adresa IP

IP-ul serverului

Timpuri de conectare

Utilizarea lățimii de bandă

Locația serverului

Nu Nu Nu Nu Nu cumulate Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu
Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu
Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu
da da da da da da Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu
da da da Nu Nu da da da da da da da da cumulate cumulate
Nu Nu Nu Nu Nu da Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu

* Monitorizare în timp real, ștersă după sesiunea VPN.

Politici de înregistrare 61 - 75

Numele furnizorului
ZoogVPN
CyberGhost
Ivacy
BolehVPN
Trust.Zone
Zenmate
scutul meu online MySteganos
AzireVPN
CactusVPN
VP Celo
FastestVPN
VPN gratuit de FreeVPN.org
FrootVPN
ibVPN
IPVanish
Activitate de navigare

Adresa IP

IP-ul serverului

Timpuri de conectare

Utilizarea lățimii de bandă

Locația serverului

Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu
Nu Nu Nu Nu Nu Nu cumulate Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu
Nu Nu Nu Nu Nu Nu cumulate Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu
Nu cumulate cumulate cumulate cumulate cumulate cumulate Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu
cumulate Nu cumulate cumulate cumulate cumulate Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu
Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu

* Monitorizare în timp real, ștersă după sesiunea VPN.

Politici de înregistrare 76 - 90

Numele furnizorului
OneVPN
PersonalVPN
Acces la internet privat
PrivateVPN
proXPN
Faceți clic pe VPN
VPN puternic
SwitchVPN
TorGuard
VPN.ht
VPNArea
VPNSecure
VPNShazam
VyprVPN
Yoga VPN
Activitate de navigare

Adresa IP

IP-ul serverului

Timpuri de conectare

Utilizarea lățimii de bandă

Locația serverului

Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu
Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu
Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu
Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu
Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu
Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu Nu

* Monitorizare în timp real, ștersă după sesiunea VPN.

VPN-uri populare care păstrează jurnalele de activitate

Următoarele servicii VPN vă înregistrează istoricul de navigare și date de activitate. Aceasta este cea mai grea formă de înregistrare și ar trebui evitată cu orice preț.

Aceasta nu este în niciun caz o listă exhaustivă a tuturor VPN-urilor care păstrează jurnalele de activitate. Ar trebui să verificați întotdeauna personal politica furnizorului dvs. înainte de a avea încredere în acestea.

Numele furnizorului
Date înregistrate
Timp de stocare
VPN buffered
 • Adresele serverului DNS *
 • Adresa IP*
 • Identificatori de dispozitiv unici
 • Versiunea de sistem de operare
 • Informații de rețea
 • Durata sesiunii
30 de zile
VPN Hola Free
 • Adrese URL vizitate
 • Timpul petrecut pe paginile web
 • Accesati datele si orele
 • Adresa IP originară
 • Tip browser
„Atâta timp cât este necesar”
McAfee Safe Connect
 • Adrese URL vizitate
 • Timpul petrecut pe paginile web
 • Timp-uri de conectare
 • Adresa IP originară
 • ID dispozitiv unic
 • Tip browser
 • Informații despre locație
 • Date fișiere (e-mailuri, atașamente etc.)
„Atâta timp cât este necesar”
Psiphon
 • Domeniile vizitate
 • Protocolul VPN utilizat
 • Ora sesiunii VPN
 • Utilizarea lățimii de bandă
 • Date despre locație
 • ISP
60 de zile
VPN99
 • Adrese URL vizitate
 • ID dispozitiv unic
 • Adresa IP originară
 • Timp-uri de conectare
 • Versiunea de sistem de operare
 • Tip browser
5 ani

* Colectate implicit prin funcția „Raportați erorile operaționale” din aplicație.

Care sunt motivele pentru logare VPN?

Există o mulțime de motive valide pentru care un furnizor VPN ar putea menține unele jurnalele de bază. Aceasta poate include următoarele:

1 Limitele de lățime a lățimii

VPN-urile gratuite sau „freemium” impun adesea limite pentru cantitatea de date pe care un utilizator le poate transfera într-o perioadă de timp dată. Limitarea cantității de lățime de bandă folosită de un cont specific necesită, evident, un grad de înregistrare.

Deși acest tip de înregistrare nu este în mod obișnuit o problemă, dacă o VPN susține că este complet „zero jurnal”, dar impune și limite de lățime de bandă, este posibil ca revendicările lor să nu fie în întregime adevărate.

2 Limitele dispozitivelor

Limitarea numărului de dispozitive utilizate pentru fiecare cont este unul dintre cele mai frecvente motive pentru menținerea jurnalelor. Aplicarea acestor restricții va necesita aproape întotdeauna o formă de înregistrare temporară, cel puțin în timpul fiecărei sesiuni VPN.

Exact modul în care fiecare furnizor își aplică limitele dispozitivului este subiectiv. Unele politici de confidențialitate, cum ar fi KeepSolid VPN și Windscribe, sunt transparente cu privire la înregistrarea numărului de conexiuni simultane pe cont. În schimb, unele VPN-uri „fără jurnal” impun limite de dispozitiv fără a explica exact cum.

NordVPN este un exemplu excelent de VPN care parcurge kilometrul suplimentar pentru a proteja confidențialitatea utilizatorilor, în ciuda aplicării restricțiilor dispozitivului. În loc să stocheze datele de conectare ale utilizatorilor, NordVPN se bazează pe un algoritm unic pentru a urmări sesiunile simultane:

„Pentru a limita numărul de sesiuni simultane ale unui utilizator activ, un algoritm păstrează numele lor de utilizator și momentul de timp al stării ultimei sesiuni în timp ce sesiunea este activă. Aceste date sunt șterse în 15 minute de la încheierea sesiunii. "

3 servere private private

Pentru a economisi costuri, unele servicii VPN închiriază servere private virtuale (VPS). Acestea sunt semnificativ mai ieftine decât serverele fizice dedicate, în special în țările fără infrastructură digitală puternică.

Deși acest lucru poate reduce cheltuielile generale ale unui furnizor VPN, poate fi problematic în ceea ce privește confidențialitatea.

Serverele de închiriere pot menține jurnalele de activitate, indiferent de politica de înregistrare a companiei VPN. În funcție de jurisdicția serverului închiriat, autoritățile locale ar putea constrânge gazda serverului să înregistreze sau să partajeze aceste date.

În acest caz, politica de logare a companiei VPN este redundantă. Autoritățile locale pot merge direct la gazda serverului pentru a găsi informațiile de care au nevoie.

Această problemă a fost demonstrată în 2014, când un utilizator EarthVPN a fost arestat în Olanda. În ciuda politicii fără log-uri a EarthVPN, autoritățile relevante au obligat gazda serverului virtual să predea datele necesare pentru identificarea suspectului lor.

4 Obligații legale

Agențiile de informații naționale precum NSA și GCHQ au puterea de a forța organizațiile să se autentifice și să partajeze informații private. Având în vedere amploarea programelor lor de supraveghere în vrac, vizarea unei anumite companii sau rețele de servere este deosebit de ușoară.

Aceste solicitări de înregistrare pot fi însoțite de o comandă de vânzare, ceea ce face ilegal pentru companie să dezvăluie public ceea ce sunt obligați să facă. Unele companii VPN publică canare de garanție în încercarea de a rezolva această problemă.

Pentru mai multe informații despre canarii de garanție și modul în care locația unui VPN vă poate afecta confidențialitatea, puteți citi Ghidul nostru pentru jurisdicțiile VPN.

5 Optimizarea performanțelor

Menținerea unui serviciu VPN rapid, privat și de încredere nu necesită neapărat logare, dar ajută cu siguranță. Datele de conexiune de bază vă pot ajuta în selectarea celui mai potrivit server la care să vă conectați sau să alocați resurse celor mai populare locații de server.

Mulți furnizori VPN utilizează optimizarea performanței pentru a justifica practicile de logare extinse și invazive. Este important să conștientizăm că, în cele mai multe cazuri, nu este necesar să se mențină orice deasupra datelor de conexiune de bază pentru a menține o rețea VPN performantă.

Problema cu politicile de logare VPN

O ilustrare a unei femei care se apără de ochii cu o umbrelă

Utilizatorii VPN neobservați sunt înșelați în mod obișnuit de politici de înregistrare vagi, false sau confuze în mod deliberat, concepute pentru a crea iluzia de confidențialitate.

Dacă nu știți ce să căutați, puteți ajunge să utilizați un serviciu VPN care vă pune în pericol.

Dacă evaluați politica de confidențialitate a unui VPN sau investiți într-un abonament, ar trebui să fiți conștienți de următoarele probleme comune.

Dacă sunteți deja familiarizați cu aceste probleme, puteți săriți direct la Modul de a vă proteja.

1False Advertising

Cu excepția auditului independent, este aproape imposibil de verificat cu adevărat politica de logare a VPN până nu este prea târziu.

Pentru a demonstra acest punct, există mai multe exemple de furnizori VPN presupuse „privați” sau „fără jurnale” care au fost surprinși, distribuind jurnalele detaliate cu autoritățile.

În 2011, furnizorul HIDMyAss (HMA) cu sediul în Londra a jucat un rol cheie în arestarea lui Cody Kretsinger, un rezident din Phoenix, în vârstă de 23 de ani. Kretsinger a fost membru al LulzSec, un spinoff al grupului de activiști hackeri Anonymous.

HMA a afirmat că este un serviciu de confidențialitate care le-a permis utilizatorilor să „navigheze anonim online în intimitate completă”:

O captură de ecran dintr-o arhivă a paginii de pornire a lui HideMyAss

Captura de ecran dintr-o arhivă a paginii de start a lui HideMyAss, 18 iulie 2011.

FBI-ul a urmărit hackul lui Kretsinger pe o adresă IP deținută de HMA și a emis imediat o ordine de judecată din Marea Britanie care solicita jurnalele. HMA a respectat și a distribuit jurnalele de conexiune care au identificat în cele din urmă Kretsinger.

Deși este clar că activitățile ilegale nu ar trebui condamnate în nicio circumstanță, acest incident este doar un exemplu de defecte grave în ecosistemul VPN. Vânzarea unui produs care pretinde în mod explicit să protejeze identitatea unui utilizator și apoi să facă contrariul este înșelător înșelător.

HideMyAss nu este singurul furnizor VPN cu istoric de publicitate falsă - IPVanish are, de asemenea, un trecut tulburător când vine vorba de înregistrarea datelor.

În 2016, IPVanish a cooperat cu FBI-ul pentru a ajuta la o anchetă penală. În ciuda unei politici de confidențialitate care era explicită cu privire la practicile sale de înregistrare zero, IPVanish a admis în cele din urmă cereri legale și a furnizat date de conexiune detaliate autorităților.

O captură de ecran dintr-o arhivă a politicii de confidențialitate a IPVanish

Captura de ecran dintr-o arhivă a politicii de confidențialitate a IPVanish, 13 martie 2016.

Deși acest lucru se referă în mod evident, este important de menționat că acest incident s-a produs în timp ce compania se afla sub cu totul altă proprietate și conducere. Pentru mai multe informații despre acest caz, puteți citi recenzia noastră completă IPVanish.

Este probabil să existe multe alte exemple de VPN-uri „fără jurnal” care împărtășesc date cu autoritățile sau să facă afirmații false despre care pur și simplu nu vom ști niciodată. După cum este, este important să consultați istoricul furnizorului dvs. înainte de a lua o decizie.

2 Ambiguitate deliberată

Într-o lume ideală, toate politicile de logare VPN ar explica clar ce date sunt păstrate în timpul și după o sesiune VPN. Din păcate, mulți furnizori se bazează pe ambiguitate pentru a ajuta la crearea unui sentiment fals de securitate.

Majoritatea utilizatorilor nu își dau seama că expresii largi precum „fără jurnal” nu sunt întotdeauna ceea ce par. Unii furnizori VPN profită de faptul că nu există o definiție standard a „jurnalelor” în întreaga industrie.

Această lacună permite serviciilor VPN să evite explicit declararea ce tip de date revendicările lor „fără logare” se referă.

Un furnizor poate face publicitate în mod legitim „fără jurnaluri” pentru datele de activitate, dar poate înregistra în continuare datele de conexiune identificabile personal.

Pur și simplu, mulți furnizori VPN se etichetează drept „fără jurnale” numai de propriile lor standarde.

În timp ce unele jurnale de conexiune nu sunt neapărat rele, a face declarații false sau contradictorii nu face decât să aducă confuzie și neîncredere atunci când selectați un VPN.

Într-o perspectivă similară, este destul de comun ca afirmațiile de marketing ale unui VPN să contrazică direct politica de confidențialitate. În mod obișnuit, vor face o cerere îndrăzneață de „înregistrare zero” pe pagina lor de pornire și apoi vor dezvălui cu atenție datele pe care le păstrează de fapt în termenii și condițiile lor.

ThunderVPN oferă un excelent exemplu al acestor tactici. Compania face publicitate în mod clar a unei politici "stricte" de neînregistrare în lista Google Play Store:

O captură de ecran din lista Google Play Store a ThunderVPN

Captura de ecran din lista Google Play Store de la ThunderVPN.

Cu toate acestea, o citire rapidă a politicii sale de confidențialitate dovedește că aceasta este complet neadevărată:

O captură de ecran din politica de confidențialitate a Thunder VPN

Screenshot din politica de confidențialitate a Thunder VPN.

Nu numai că aceste practici sunt necinstite, dar sunt potențial periculoase pentru utilizatorii VPN care nu au respectat politica care nu a citit în întregime politica furnizorului lor..

Dacă găsiți o VPN care face declarații contradictorii sau înșelătoare cu privire la practicile lor de logare, este bine să vă gândiți de două ori la încrederea lor. În majoritatea situațiilor, este puțin probabil să fie un VPN în care ar trebui să ai încredere în datele tale sensibile.

3 Lipsa de detaliu

Este surprinzător de comun ca furnizorii VPN mai puțin populari să funcționeze fără o politică de confidențialitate. Inutil să spun, dacă pe site-ul furnizorului nu există detalii despre colectarea datelor, VPN nu ar trebui să aibă încredere.

În mod similar, aveți grijă pentru politici neobișnuit de scurte. Mulți furnizori afirmă pur și simplu:

„Nu vă înregistrăm nicio activitate în timp ce vă conectați la serviciul VPN.”

Aceste declarații nu explică nimic despre modul în care datele dvs. ar putea fi colectate în alte moduri.

Politica de confidențialitate a Yoga VPN este un bun exemplu de ce trebuie evitat. La doar 371 de cuvinte, întregul document abia explică un singur lucru despre modul în care funcționează VPN Yoga.

Unele servicii sunt, de asemenea, îngrijorător de vagi cu privire la modul în care sunt aplicate condițiile lor de serviciu. Zeci de furnizori se laudă cu „fără jurnal”, dar îi avertizează și pe utilizatori că vor „cerceta comportament suspect” sau „vor interzice utilizatorii abuzivi” în aceeași propoziție.

Întrebarea este apoi: dacă un furnizor VPN nu își înregistrează adresa sau activitatea IP, cum pot să investigheze comportamentul suspect?

Dacă politica de înregistrare a VPN este scurtă sau vagă, contactați echipa de asistență a furnizorului pentru mai multe detalii. Nu folosiți un produs care nu este dispus să investească timpul pentru a fi clar și transparent cu privire la practicile lor.

4Jurisdiction

Politicile de înregistrare și jurisdicțiile sunt strâns legate între ele. În timp ce jurisdicțiile obscure pot fi foarte bune pentru confidențialitate, ele pot provoca probleme și în ceea ce privește responsabilitatea.

Este mult mai greu să ții cont de o afacere de la distanță pentru încălcarea legilor publicitare false sau înșelarea clienților. Dacă un VPN din Panama induce în eroare în mod deliberat un client în Germania, nu se pot face multe.

Mai important, competența unui furnizor VPN va afecta obligația legală de a înregistra datele și de a le împărtăși cu autoritățile. Un serviciu bazat în SUA, de exemplu, ar putea fi obligat să-și monitorizeze utilizatorii în secret.

Aceste jurisdicții invazive au o problemă mai mică dacă VPN este cu adevărat fără jurnal. Cu toate acestea, alegerea unui serviciu în afara acestor țări poate oferi mai multă protecție.

Pentru a afla mai multe despre distribuirea datelor între cele cinci, nouă și 14 ochi, citiți Ghidul nostru pentru jurisdicții VPN.

Cum să te protejezi

Dacă vă preocupă faptul că VPN-ul dvs. nu vă poate proteja pe deplin confidențialitatea, puteți face mai mulți pași pentru a vă proteja în continuare datele sensibile.

1 Alegeți un VPN cu o politică verificată

Au existat mai multe cazuri în care cazuri juridice și evenimente din lumea reală au verificat politica de logare zero a unui furnizor VPN.

Serviciile precum ExpressVPN și Accesul la internet privat și-au luat serverele confiscate și nu au putut coopera din cauza lipsei de date păstrate. Ba mai mult, ambii furnizori au avut politicile de logare verificat de auditori terți.

Alți furnizori VPN care au trecut cu succes un audit independent includ:

 • Ascunde-mă
 • IVPN
 • VPM Mullvad
 • PureVPN
 • TunnelBear
 • Surfshark
 • IPVanish
 • VyprVPN

Dacă vă preocupă înregistrarea VPN, este mai sigur să alegeți o VPN cu o înregistrare dovedită.

2Combinați un VPN cu Tor

Dacă este configurat corect, utilizarea unui VPN în combinație cu browserul Tor vă poate muta cu un pas mai aproape de anonimat.

Merită să ne amintim că browserul Tor este lent în cel mai bun moment. Combinarea unui VPN cu Tor va reduce considerabil performanța și viteza de conectare a VPN-ului.

Servicii VPN 3Layer

Utilizarea simultană a mai multor servicii VPN va adăuga un alt strat de protecție identității tale.

Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să configurați un router VPN și să vă conectați dispozitivul. Instalați un VPN de la un furnizor diferit pe același dispozitiv și apoi executați aplicația. Vei trece apoi datele prin ambii furnizori simultan.

La fel ca utilizarea unui VPN în combinație cu Tor, stratificarea mai multor servicii VPN va avea un impact considerabil asupra performanței.

4 Alegeți o jurisdicție favorabilă vieții private

Abonarea la o VPN bazată în afara țărilor cheie de partajare a informațiilor este cea mai sigură opțiune.

Nu uitați că operarea în afara acestor jurisdicții invazive nu înseamnă neapărat că un furnizor VPN poate fi de încredere. Compania VPN ar putea încă să coopereze cu autoritățile străine și chiar să vă înregistreze datele dacă sunt atât de înclinate.

Servicii VPN verificate fără jurnal

O ilustrare a unui om care protejează datele sensibile de la ochi

Au existat mai multe ocazii în care cazuri legale, audituri independente și evenimente din lumea reală au verificat politica de logare a unui furnizor VPN..

În timp ce fiecare dintre următoarele servicii păstrează jurnalele de conexiune limitate, care nu sunt identificabile, spre deosebire de alte VPN-uri din acest ghid, acestea explică clar acest lucru în politicile lor de confidențialitate și au trecut evaluări complete ale terților.

Cel mai important, acești furnizori VPN nu a compromis confidențialitatea utilizatorului și anonimatul atunci când autoritățile sunt presate pentru jurnale de către autorități.

Vom examina mai jos acești furnizori și circumstanțele exacte în care politicile lor „fără jurnal” au fost verificate.

1NordVPN

 • VPN verificat fără jurnal
 • Politica de confidențialitate detaliată
 • Cu sediul în Panama
 • Auditul extins al terților
 • Funcții avansate, inclusiv „Double VPN”
 • Citiți recenzia noastră completă NordVPN

Cu peste 12 milioane de clienți, NordVPN este unul dintre cei mai mari furnizori de VPN din lume. Compania are sediul în jurisdicția legală a Panama, ceea ce înseamnă că datele dvs. sunt în siguranță dincolo de atingerea legilor invazive ale UE și ale SUA privind păstrarea datelor.

Panama nu solicită întreprinderilor să păstreze date despre utilizatori și nici nu face parte din alianțele internaționale care ar putea obliga-o să partajeze informații cu alte țări. Acest lucru înseamnă că NordVPN are puterea de a refuza orice solicitare de date de la terți, astfel încât nu există nicio modalitate în care activitatea dvs. online să poată fi urmărită.

NordVPN nu monitorizează activitatea dvs. și nu stochează niciun fel de jurnal de utilizatori.

În timp ce NordVPN înregistrează încărcări de server agregate, aceste informații nu sunt în niciun caz identificabile personal și ajută la menținerea performanței în rețea.

În 2018, NordVPN a finalizat un audit complet, independent, pentru a-și verifica revendicările fără jurnal. Auditul a fost realizat de PricewaterhouseCoopers, care a avut acces complet la serverele, codul, angajații și bazele de date ale companiei..

Auditul politica de logare a NordVPN verificată oficial și a confirmat că compania nu stochează adrese IP, jurnalele de conexiune, date despre trafic sau orice informații legate de activitatea de navigare.

Pentru mai multe detalii, aruncați o privire la recenzia noastră completă NordVPN.

2ExpressVPN

 • Jurnalele de conexiune neidentificabile
 • Sistemul TrustedServer
 • Cu sediul în Insulele Virgine Britanice
 • Auditul extins al terților
 • Verificarea vieții reale
 • Citiți recenzia noastră completă ExpressVPN

ExpressVPN este operată de Express VPN International Ltd., o companie cu sediul în Insulele Virgine Britanice.

Insulele Virgine Britanice are suveranitate completă asupra propriilor sale reglementări privind datele și, prin urmare, este o alegere excelentă a locației pentru un serviciu VPN care se bazează pe confidențialitate..

În timp ce guvernele străine pot solicita în continuare informații, ExpressVPN a precizat că nu va accepta niciodată aceste solicitări și, mai important, că nu are nicio informație de identificare personală pe care să o partajați în primul rând.

Singurele informații păstrate de ExpressVPN sunt locația serverului VPN ales, data conectării și cantitatea totală de date transferate.

Deși acest lucru pare mai extins decât este necesar, cel mai important factor este că aceste date nu pot fi niciodată folosite pentru a vă identifica pe dvs. sau pe activitatea dvs..

Aceasta a fost pusă la încercare în decembrie 2017, când o anchetă privind asasinarea lui Andrei Karlov a pus în centrul atenției politica companiei de exploatare..

Autoritățile turce au încercat să forțeze ExpressVPN să furnizeze datele clienților și au confiscat unul dintre serverele locale ale companiei. Autoritățile nu au putut obține nicio informație, deoarece pur și simplu nu existau date disponibile.

Ulterior, ExpressVPN a emis o declarație cu privire la acest caz:

„Așa cum am declarat autorităților turce în ianuarie 2017, ExpressVPN nu deține și nu a deținut niciodată jurnalele de conectare a clienților care să ne permită să știm ce client folosea IP-urile specifice menționate de anchetatori..

Mai mult, nu am putut vedea ce clienți au accesat Gmail sau Facebook în perioada respectivă, deoarece nu păstrăm jurnalele de activitate. "

Fiecare server din rețeaua ExpressVPN a fost, de asemenea, modernizat pentru a rula în modul RAM-disc. Aceasta reprezintă o îmbunătățire majoră din punct de vedere al confidențialității și securității, eliminând nevoia de hard disk-uri tradiționale și garantează că toate informațiile sunt șterse de fiecare dată când serverul este oprit și din nou..

De asemenea, compania a fost auditată în mod independent de PricewaterhouseCoopers, care și-a validat cererile de neînregistrare și protecția vieții private. Pentru a afla mai multe, citiți recenzia noastră completă ExpressVPN.

3 Acces la internet privat

 • Zero-Logs VPN
 • Rapoarte periodice de transparență
 • Cu sediul în Insulele Virgine Britanice
 • Verificare reală extinsă
 • Viteze incredibil de rapide
 • Citiți recenzia noastră completă de acces la internet privat

Accesul la internet privat (PIA) este o VPN incredibil de rapidă cu sediul în Statele Unite. În timp ce jurisdicția sa este departe de a fi ideală, poziția sa asupra înregistrării a fost verificată în mai multe rânduri în mod independent.

PIA nu păstrează absolut jurnalele VPN. Puteți utiliza serviciul cu încredere totală că datele dvs. nu sunt monitorizate sau stocate și nici nu vă pot fi identificate. În plus, compania publică periodic rapoarte complete de transparență, pe care le puteți citi aici.

Accesul la internet privat este unic prin faptul că politica sa de logare a fost verificată extern în două ocazii separate.

În 2016, FBI a numit PIA în legătură cu un utilizator care era suspectat că ar fi amenințat cu bombe. Deși se confruntau cu cereri oficiale de jurnal, serviciul VPN pur și simplu nu avea date de furnizat, așa cum este descris în documentele oficiale ale instanței.

PIA a fost invocată din nou pentru probe într-un al doilea caz din iunie 2018. Încă o dată, compania nu a avut jurnalele disponibile de predat.

Pe baza acestor două cazuri, este sigur să considerăm Accesul la Internet privat un furnizor VPN verificat fără jurnal.

Citiți recenzia noastră completă de acces la internet privat pentru mai multe informații.

Nu vă fie frică să puneți întrebări

Jurnalele VPN nu sunt întotdeauna un lucru rău. În cele din urmă, importanța lor depinde de nivelul de anonimat pe care vrei să-l obții.

Problema principală este însă o lipsă largă de onestitate și transparenţă. Un furnizor VPN legitim vă va lăsa absolut fără îndoială că informațiile dvs. personale sunt în mâini sigure.

Dacă vedeți că revendicările de pe pagina principală a unui furnizor nu se aliniează politicii sale de confidențialitate, luați-vă banii în altă parte. Dacă ceva pare ambiguu sau suspect, nu ezitați să contactați echipa de asistență a furnizorului.

Cheia este să înțelegeți exact modul în care serviciile VPN își pot manipula politicile. După ce înțelegeți solid, puteți căuta furnizori cinstiți și să luați măsuri de precauție suplimentare dacă aveți nevoie de niveluri mai mari de anonimat.

Cu confidențialitatea în joc, este dreptul tău ca utilizator să se aștepte cel puțin la transparență.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me