Ascunderea adresei IP este un mod simplu și eficient de a debloca site-urile web, de a transmite conținut de peste mări și de a vă proteja confidențialitatea online. Aflați cele patru cele mai bune metode de a vă ascunde adresa IP în acest ghid cuprinzător.

grup de oameni care își ascund fețele cu măști

Ascunderea adresei IP este o modalitate ușoară de a vă asigura că activitatea dvs. de internet rămâne privat și sigur. De asemenea, vă permite să ocoliți restricții geografice și flux de conținut de peste mări.

Există mai multe motive pentru a obține o nouă adresă IP:

 • La protejați-vă confidențialitatea online
 • La bypass blocuri de site-uri web
 • La deblocați conținutul în flux
 • La evita cenzura guvernamentala
 • La interzicerea interdicțiilor IP
 • La împiedicați publicitatea țintită

Nu trebuie să fii permanent Schimbare adresa dvs. IP pentru a obține toate aceste beneficii. Este, de asemenea, posibil – și adesea mai eficient – pur și simplu ascunde adresa dvs. IP.

Ascunderea adresei dvs. IP face să pară ca și cum adresa dvs. IP s-a schimbat atunci când, în realitate, adevărata dvs. adresă IP rămâne neatinsă. Ascunderea adresei IP este ușoară și puteți trece înapoi la adresa IP inițială.

În schimb, schimbarea permanentă a adresei IP este complicată și deseori ireversibilă.

În aproape toate cazurile, cea mai bună opțiune este să ascundeți adresa dvs. IP. Este flexibil, mult mai simplu, și în general mai efectiv.

Acest ghid explică patru moduri simple de a vă ascunde adresa IP. Vom acoperi atunci când poate doriți să vă schimbați adresa IP și exact cum se face acest lucru.

Ce este o adresă IP?

A fost introdusă o bară browser cu o adresă IP

Adresa dvs. IP (Internet Protocol) este un număr unic dat conexiunii dvs. de internet de către ISP (Furnizorul de servicii Internet). Fiecare dispozitiv care se conectează la internet primește propria sa adresă unică.

IP-ul dvs. este pașaportul dvs. către Internet. Tot ce faci online este legat de o adresă IP.

Adresa dvs. IP se bazează pe locația dvs. fizică. Acesta variază în funcție de locul în care locuiți și de routerul la care v-ați conectat, deci adresa dvs. de domiciliu diferă de adresa IP a muncii.

Folosind adresa dvs. IP, ISP-ul dvs. este capabil să înregistreze toate site-urile web pe care le vizitați si aplicații desktop sau mobile să utilizați. În mod similar, site-urile web în sine pot vedea că le-ați vizitat.

Puteți verifica adresa dvs. IP cu câțiva pași simpli.

Adresa IP publică sau privată

Există două tipuri principale de adrese IP: public și privat.

Routerului dvs. de internet i se atribuie un mod unic adresa IP publică de ISP-ul dvs. Fiecare dispozitiv care se conectează la WiFi-ul partajează această adresă IP publică pentru activitatea lor de internet. Aceasta înseamnă că smartphone-ul și laptopul dvs. vor arăta la fel ca ISP-ul dvs. dacă sunt conectate la aceeași rețea.

Adresa dvs. IP publică este deschis la internet. Este numărul afișat atunci când căutați pe Google „care este adresa mea IP” și identificatorul pe care îl folosesc site-urile web și guvernele monitorizează și cenzurează activitatea ta.

Deoarece adresa dvs. publică IP este legată de locația dvs. fizică, ascunderea sau schimbarea ei vă va ajuta să deblocați conținutul geo-blocat. Dacă vă atribuiți o adresă IP de la un server dintr-o altă țară, site-urile web pe care le vizitați vor presupune că vă conectați din acea locație.

Adrese IP private, pe de altă parte, sunt atribuite de routerul dvs. la toate dispozitivele din rețeaua dvs. Adresele IP private sunt vizibile numai altor utilizatori din rețeaua internă și sunt rareori ceva de care trebuie să vă faceți griji.

Când ne referim la o adresă IP, ne referim, de obicei, la o adresa IP publică, deoarece acesta este numărul care te identifică online.

Cum să vă ascundeți adresa IP: 4 metode simple

Cele mai populare două moduri de a vă ascunde adresa IP sunt folosind o VPN (rețea virtuală virtuală) și folosind un server proxy. Browserul Tor oferă o a treia opțiune care este excelentă pentru anonimat, dar este dureros de lent. De asemenea, vă puteți ascunde IP-ul folosind rețeaua dvs. mobilă.

Înainte de a explora mai detaliat aceste metode, iată un tabel care rezumă punctele forte și punctele slabe ale acestora:

VPN
împuternicire
pisc
Rețea de telefonie mobilă

Ascunde IP-ul dvs. da da da da
Privat da Nu Nu Nu
Anonim Nu Nu da Nu
Sigur da Nu da Nu
Rapid da da Nu da
Evită geo-blocurile da da da Nu

1Utilizați o VPN (rețea privată virtuală)

Screenshot de VPN Express pe desktop cu locații server

Captura de ecran a ExpressVPN cu lista locațiilor serverului.

Utilizarea unui serviciu VPN este cea mai populară și mai fiabilă metodă de a vă ascunde adresa IP.

Utilizarea unui VPN pentru a ascunde adresa dvs. IP va:

 • Spune-ți locația.
 • Criptați traficul web.
 • Ascundeți-vă activitatea de navigare.
 • Permiteți torentarea privată & P2P.
 • Deblocați conținutul geo-restricționat.

Unele VPN-uri vor furniza, de asemenea acces nelimitat la internet în țările cu cenzură mare ca China și Emiratele Arabe Unite.

Cum îți ascunde un VPN adresa IP?

O VPN (sau rețea privată virtuală) este o aplicație software care redirecționează întregul trafic de internet printr-un server privat. De asemenea, criptează conexiunea dvs. de internet, astfel încât ISP-ul dvs. nu poate să vă monitorizeze sau să vă blocheze activitatea.

Diagrama care arată modul în care utilizatorii se conectează la internet folosind un VPN

Cum vă conectați la internet folosind un VPN.

Furnizorii VPN reputați oferă servere în sute de țări din întreaga lume și fiecare server are propria sa adresă IP unică.

Când vă conectați la serverul VPN ales, vă asumați adresa IP pentru sesiunea de navigare. Adresa dvs. IP reală este ascunsă și este mascată de adresa IP a serverului VPN.

Puteți utiliza un VPN pentru evita cenzura guvernamentala, acces restricționat la bibliotecile Netflix, și ocoliți alte blocuri de site-uri.

Din păcate, unele servicii VPN sunt mai fiabile decât altele. Trebuie să vă asigurați că utilizați un serviciu VPN care nu se scurge, altfel adresa dvs. IP reală va fi expusă.

De asemenea, merită să luați în considerare politica de logare a furnizorului dvs. VPN și unde se bazează înainte de a face orice achiziții.

Recomandările VPN pentru 2020 țin cont de toți acești factori (și multe altele) pentru a determina care sunt cele mai bune VPN-uri disponibile astăzi.

2Utilizați un proxy web

captură de ecran a proxy-ului web HideMyAss

Captura de ecran a proxy-ului web HideMyAss.

Un server proxy acționează ca un intermediar între dvs. și site-urile web pe care le vizitați.

Utilizarea unui proxy pentru a ascunde adresa dvs. IP va:

 • Ascundeți adresa dvs. IP de anumite site-uri web.
 • Evitați restricțiile geografice pe anumite pagini.
 • Bypass blocuri de adrese IP.

Cu un proxy, traficul dvs. de internet devine mai întâi direcționat către serverul proxy, în loc să călătorească direct pe site-ul dvs. țintă. Serverul proxy vizită apoi site-ul web în numele dvs. și vă transmite conținutul acestuia.

Diagrama modului în care funcționează un server proxy

Cum vă conectați la internet printr-un server proxy.

Când navigați pe internet cu un proxy, site-urile pe care le accesați vor vedea adresa IP a serverului proxy în loc de propria dvs..

Serviciile proxy bune oferă gama de locații server – astfel încât să puteți alege locația exactă din care doriți să răsfoiți.

Utilizarea unui proxy este a liber și uşor o modalitate de a-ți ascunde adresa IP, dar este mult mai puțin sigură și mai fiabilă decât utilizarea unei VPN. Există trei motive principale pentru acest lucru:

 1. Serverele proxy nu vă criptează traficul. Aceasta înseamnă că ISP-urile, guvernele și hackerii pot să vă spioneze activitatea online atunci când utilizați un proxy.
 2. Proxy-urile web pot fi nesigure. Deoarece sunt gratuite, serverele proxy tind să fie supraaglomerate. Puteți debloca anumite conținuturi geore-restricționate folosind un proxy. Dar accesul la site-uri cu lățime mare de bandă, cum ar fi serviciile de streaming video, nu poate fi de încredere.
 3. Proxy-urile sunt specifice aplicației. Un proxy web va redirecționa doar traficul trimis din browserul cu care utilizați proxy. Un VPN criptează și redirecționează tot traficul web trimis de pe dispozitiv.

Puteți descărca unele proxies populare ca o extensie gratuită a browserului. Pur și simplu descărcați extensia din magazinul browserului dvs. web și adăugați-o în fereastra browserului.

În mod alternativ, puteți vizita un site web proxy web ca hide.me sau HideMyAss. Aici, introduceți pur și simplu adresa URL a site-ului dorit. Proxy-ul va vizita apoi site-ul web în numele dvs. și vă va transmite conținutul acestuia, ascunzându-vă adresa IP în acest proces.

Dacă doriți să deblocați un anumit videoclip sau site web, atunci un proxy este probabil cea mai bună opțiune. Dacă doriți un nivel mai mare de securitate, confidențialitate și fiabilitate, atunci trebuie să utilizați un VPN.

Pentru a afla mai multe, citiți ghidul nostru dedicat cu privire la diferențele dintre servere proxy și VPN-uri.

3Utilizați browserul Tor

Pictograma Tor Browser

Rețeaua Tor (sau Tel Oniuniipentruetapastra Rexterior) este un sursa deschisa, descentralizat sistem condus de voluntari din întreaga lume. Este un mod gratuit și popular pentru utilizatori ascunde adresa lor IP și rămâne anonim online.

Cel mai obișnuit mod de a folosi Tor este prin browserul Tor, care se bazează pe Firefox. Tor aplică o criptare stratificată pe traficul dvs. web și o transmite printr-o rețea globală de servere înainte de a ajunge pe internetul mai larg.

Pe serverul final din rețea – cunoscut sub numele de „nodul de ieșire” – stratul final de criptare este eliminat și traficul dvs. este trimis pe site-ul dvs. țintă..

În acest moment, activitatea dvs. și-a asumat adresa IP a acestui server final. Acest lucru vă ajută să vă ascundeți identitatea, locația și activitatea online de urmărire sau supraveghere.

Diagrama datelor care trec prin rețeaua Tor

Modul în care datele dvs. trec prin rețeaua Tor.

Dacă utilizați Tor, adresa dvs. IP este ascunsă și sunteți cât mai aproape de a putea fi complet anonim online. Acestea fiind spuse, Tor are dezavantaje:

 • Tor este incredibil de lent. Mai multe servere și straturi de criptare înseamnă că de multe ori site-urile web necesită o încărcare mult mai mare decât ar face în mod normal.
 • Tor este adesea asociat cu criminalitatea. Anonimatul oferit de Tor atrage o comunitate de personaje nesatisfăcătoare. Dark Web, de exemplu, este accesibil doar prin Tor. Ca atare, utilizarea Tor poate duce la o atenție nedorită din partea autorităților.
 • Dificultate de ocolire a geo-restricțiilor. Deși Tor își ascunde adresa IP în spatele serverului final din rețea, controlul unde se află acel server nu este ușor. Prin urmare, este posibil să vă luptați să evitați anumite restricții geografice.

Tor este cel mai util atunci când anonimatul online este de cea mai mare importanță – pentru jurnaliști, activiști și denunțători, de exemplu. Pentru majoritatea oamenilor, un server VPN sau proxy este un mod mult mai rapid și mai simplu de a vă ascunde adresa IP.

Dacă doriți să aflați mai multe, am creat un ghid detaliat care explică diferențele dintre Tor și VPN.

4Utilizați-vă rețeaua mobilă

Dacă credeți că adresa IP a rețelei dvs. de domiciliu a fost compromisă sau interzisă, puteți direcționa întregul trafic de internet prin intermediul dvs. rețeaua mobilă a smartphone-ului. Aceasta vă va echipa o nouă adresă IP pentru sesiunea de navigare.

Pentru a comuta la datele mobile:

 1. Accesați aplicația de setări a smartphone-ului dvs..
 2. Aprinde Hotspot personal.
 3. Pe dispozitivele dvs., conectați-vă la hotspot-ul smartphone-ului dvs..
 4. Începeți navigarea folosind date mobile.

Există câteva lucruri pe care ar trebui să le iei în considerare înainte de a utiliza această soluție:

 • Operatorul dvs. de telefonie mobilă vă va putea monitoriza în continuare activitatea online.
 • Întrucât vă mascați adresa IP cu o altă adresă o locație fizică foarte similară, este puțin probabil să nu puteți debloca conținutul restricționat geografic cu această metodă.
 • Această metodă vă va utiliza alocația lunară a smartphone-ului. Deoarece datele mobile pot costa foarte mulți bani, merită să ne gândim dacă acest lucru este util în planul dvs. de date.

Modul Incognito ascunde adresa dvs. IP?

Captura de ecran a modului incognito Google Chrome

Modul Incognito pe Google Chrome nu ascunde adresa dvs. IP.

Locația și activitatea dvs. online sunt încă vizibile atunci când utilizați modul Incognito.

Singurul avantaj al Modului Incognito sau al Modului de navigare privată al Firefox este acela site-urile web pe care le accesați nu sunt salvate în istoricul de navigare.

ISP-urile, autoritățile și site-urile web pe care le vizitați sunt încă complet gratuite urmăriți și înregistrați activitatea dvs. de navigare.

Pentru mai multe informații despre navigarea privată și modul de incognito, puteți citi ghidul nostru pentru browsere private.

Cum să vă verificați adresa IP

După ce ați utilizat o tehnică de ascundere IP, puteți testa dacă aceasta a fost eficientă verificarea adresei dvs. IP.

Pentru a verifica adresa dvs. publică, tastați „ce este ip-ul meu” în Google și apăsați Enter.

Adresa IP publică va apărea în partea de sus a paginii:

captură de ecran a fragmentului de căutare Google pentru „care este adresa mea IP”

Puteți verifica adresa dvs. IP folosind căutarea Google.

Pentru a vedea mai multe din datele personale de identificare pe care le dezvăluiți atunci când navigați pe web, puteți utiliza un site de testare a scurgerilor, cum ar fi Browser Leaks.

Aceste servicii vă vor oferi informații detaliate despre dvs. adresa IP, locația de navigare, si Servere DNS să utilizați.

Captura de ecran a unui test de scurgere a browserleaks.com.

Captura de ecran a browserleaks.com când este conectat la un server PrivateVPN SUA.

De ce trebuie să-mi ascund adresa IP?

Ascunderea adresei IP vă ajută să vă protejați intimitate și Securitate pe net.

Dacă ați configurat corect, veți putea ocoli restricțiile geografice, deblocați conținutul ascuns, și protejează-te de supravegherea online.

Un hider IP va ajuta, de asemenea, la prevenirea publicității orientate invazive și a manipulării prețurilor.

Această secțiune va explora mai detaliat de ce ar trebui să luați în considerare ascunderea adresei dvs. IP. În mod alternativ, puteți săriți direct la secțiunea noastră despre cum vă puteți schimba adresa IP.

1 Protejează confidențialitatea și securitatea

Ilustrație care arată un bărbat încețoșat ascuns în spatele unei lupi.

Fiecare site web pe care îl vizitați înregistrează adresa dvs. IP. Cu aceste informații, acestea pot determina țara dvs., orașul de reședință și ISP.

Aceste detalii pot fi combinate cu informații despre obiceiurile dvs. de navigare – cum ar fi timpul pe care îl petreceți pe o pagină sau ce faceți clic – pentru a crea un profil detaliat al dvs. și al activității dvs. online.

Mai important, furnizorii de servicii Internet (ISP) folosesc adresa dvs. IP pentru a vă identifica și înregistra comportamentul de navigare.

Folosind adresa dvs. IP, ISP-urile pot:

 • Jurnalizează-ți activitatea de navigare.
 • Vă împiedică să vizitați anumite site-uri web.
 • Partajați datele dvs. cu terțe părți și autorități.
 • Incetineste viteza de conectare.

În SUA, ISP-urilor li se permite în mod legal să vândă datele dvs. de navigare web. Într-un studiu recent a fost dezvăluit că AT&T încetinește traficul utilizatorilor către site-uri web precum Netflix și YouTube cu peste 70% – proces cunoscut sub numele de ștrangulare. Ascunderea adresei IP vă poate ajuta să evadați aceste practici.

În țări precum Marea Britanie, furnizorii de servicii Internet sunt obligați să colecteze jurnalele site-urilor web vizitate de fiecare adresă IP. Aceste jurnale sunt disponibile autorităților la cerere și sunt păstrate până la 12 luni. Dacă sunt solicitate, ISP-urile pot conecta fiecare adresă IP și activitatea asociată la un utilizator individual.

Din fericire, majoritatea metodelor de a vă ascunde adresa IP vă vor cripta și traficul de internet. Acest lucru înseamnă că vă puteți ascunde activitatea de ISP și identitatea dvs. de site-urile web pe care le vizitați, împiedicându-le colectare datele dvs. de navigare sau cenzurare activitatea ta.

2Deschideți site-urile web

Site-urile, furnizorii de servicii de internet și aplicațiile folosesc adresa dvs. IP pentru a vedea unde vă aflați. Acestea pot utiliza apoi aceste informații pentru a bloca utilizatorii din anumite locații să vadă o parte – sau toate – din conținutul lor. Aceasta este cunoscută sub numele de a restricție geografică sau geo-bloc.

Captura de ecran a unui mesaj de eroare pe YouTube care explică faptul că videoclipul a fost blocat din cauza restricțiilor geografice

Captura de ecran a unui videoclip YouTube blocat geografic.

Geo-blocurile sunt aplicate din mai multe motive:

 • Pentru cenzura guvernamentală.
 • Din cauza legile privind drepturile de autor și licențele.
 • Pentru a salva mai departe costuri de operare.

În cazuri extreme, cum ar fi în China, peste 10.000 de domenii de site-uri web sunt blocate, inclusiv site-uri web importante precum Google și Wikipedia. În alte țări, anumite emisiuni Netflix și videoclipuri YouTube sunt inaccesibile din cauza legilor privind licențele.

Singura modalitate de a debloca aceste site-uri este de a face să pară că te conectezi dintr-o altă țară. Puteți face acest lucru ascunzând adresa dvs. IP și înlocuind-o cu o adresă dintr-o țară dorită.

ISP-urile și site-urile web pot, de asemenea Lista neagră o adresă IP din orice număr de motive. De obicei, se datorează faptului că un utilizator a încălcat regulile unui site web, dar administratorii site-ului au puterea de a interzice IP-urile oricând vor.

Pentru a recâștiga accesul la site-urile web care v-au interzis IP-ul, va trebui să vă ascundeți sau să modificați adresa IP. Pentru mai multe informații despre deblocarea site-urilor web, puteți citi ghidul nostru dedicat: Cum deblocați site-urile web.

3Prevent Publicitate vizată

Site-urile și agenții de publicitate folosesc locația dvs. și alte informații personale pentru vizează-te cu reclame personalizate.

Deși ni s-a spus că este în beneficiul nostru, deseori este aproape maximizarea profiturilor lor.

Adresa dvs. IP este folosită și de companiile aeriene și de alți comercianți online umflați prețurile în funcție de locația dvs.. În funcție de locul în care locuiți, s-ar putea să vi se afișeze prețuri care sunt mult mai scumpe decât norma.

Ascunderea adresei IP vă va ajuta să vă retrageți confidențialitatea de la companii de publicitate și profită de prețuri mai ieftine.

Cum să vă schimbați adresa IP

Schimbarea adresei IP – spre deosebire de ascunderea ei – presupune efectuarea unei modificări permanente a adevăratei IP a dispozitivului.

In general vorbind, schimbarea adresei IP este mult mai dificilă decât ascunderea acesteia.

Schimbarea adresei IP este, de asemenea, mai puțin eficientă. Nu puteți ocoli cenzura sau restricțiile geografice cu o modificare de IP, deoarece noua dvs. adresă va fi aproximativ egală aceeași locație fizică Ca înainte.

Schimbarea IP vă va permite să depășiți unele probleme comune, cum ar fi interdicții personale IP și descărcați cote în rețelele P2P. Acestea fiind spuse, acestea pot fi depășite și prin ascunderea adresei IP.

Iată un tabel care arată când să schimbați adresa dvs. IP și când să o ascundeți:

Schimbați adresa IP
Ascundeți adresa IP

Creșterea confidențialității Nu da
Circumvent Geo-blocuri Nu da
Evitați cenzura guvernamentală Nu da
Bypass IP Bans da da
Evade ISP Snooping Nu da
Remediază problemele de conectare da Nu

Înainte de a lua în considerare schimbarea adresei IP, este important să rețineți că există două tipuri diferite de adrese IP alocate de ISP-uri:

 1. IP-uri statice. O adresă IP fixă ​​care este legată permanent de rețeaua dvs. sau de site-ul dvs. web. IP-urile statice rămân identice atâta timp cât rămâneți cu furnizorul de servicii.
 2. IP-uri dinamice. O adresă IP care se schimbă în timp. IP-urile dinamice se schimbă atunci când vă deconectați de la internet și apoi reconectați. De asemenea, acestea sunt setate să se schimbe periodic la intervale de timp alese de ISP.

Adresele IP dinamice sunt acum mult mai frecvente decât IP-urile statice, deoarece permit ISP-urilor să le reutilizeze și să le recicleze IP-urile inactive.

De ce trebuie să îmi schimb adresa IP?

Cei mai mulți utilizatori încearcă să își schimbe adresa IP din motive pur tehnice, adesea în acest sens probleme de conectare. Aceasta poate include:

 • O adresă IP nevalidă. Este posibil ca unui utilizator să i se fi atribuit un IP static care nu se află în intervalul numeric corespunzător.
 • Dorind o anumită adresă IP. Utilizatorii care au întâmpinat probleme cu IP-urile dinamice sau au nevoie de acces la distanță fiabil la routerul lor, ar putea dori să aleagă propriul IP static.
 • Un router defect. Un router de origine rupt ar putea începe să atribuie aceeași adresă IP privată mai multor dispozitive dintr-o rețea.
 • Un router nou. Atunci când instalați un router nou, este posibil să fie reconfigurat rețeaua locală pentru a se potrivi cu gama implicită de adrese IP a routerului..

Cum să vă schimbați adresa IP publică

Router pe un birou

Modificarea unei adrese IP publice este mult mai dificilă decât schimbarea unei adrese IP private.

Acest lucru se datorează faptului că utilizatorii au control foarte mic peste IP-ul lor public. ISP-urile dețin toate IP-urile publice și le închiriază doar utilizatorilor de internet.

IP-ul dvs. public nu este proprietatea dvs. și, prin urmare, poate fi foarte dificil de schimbat.

Există trei opțiuni principale dacă doriți schimbați adresa IP publică:

 • Reporniți routerul WiFi.
 • Sună-ți ISP.
 • Conectați-vă la WiFi public.

Ce metodă să folosești depinde de IP-ul tău static sau dinamic, și dacă sunteți după o soluție rapidă sau a soluție pe termen lung.

1 Reporniți routerul WiFi

Dacă ISP-ul dvs. vă atribuie a IP dinamic, ar trebui să puteți schimba adresa IP publică prin simpla repornire a routerului WiFi.

Din fericire, majoritatea rețelelor de domiciliu sunt atribuite IP-uri dinamice în zilele noastre.

Problema principală cu această metodă este aceea că serverul DHCP, care emite adrese IP dinamice, încearcă de obicei să-și amintească dispozitivele aflate sub jurisdicția sa și să le atribuie aceeași adresă IP ori de câte ori este posibil..

Pentru a schimba IP-ul public, va trebui să reporniți routerul de mai multe ori. Dacă acest lucru nu funcționează, încercați să îl lăsați oprit peste noapte (timp de aproximativ 8 ore) și porniți-l din nou dimineața.

2 Apelați ISP

Dacă vi s-a atribuit un adresa IP statică, va trebui să contactați ISP-ul pentru a-l schimba.

Majoritatea ISP-urilor vă permit solicitați o nouă adresă IP publică prin telefon sau pe site-ul lor web, dar aceștia percep adesea privilegiul.

Această soluție nu se limitează nici la persoane cu IP statice. Dacă aveți un IP dinamic, puteți solicita și unul nou static de la ISP.

Poate doriți să faceți acest lucru dacă sunteți în mod repetat probleme cu experiență cu misiunea IP dinamică sau dacă doriți o adresa IP specifică, permanentă.

Merită menționat faptul că adresele IP statice prezintă anumite riscuri de securitate. Ar trebui să le luați în considerare înainte de a solicita unul nou.

3Conectați-vă la WiFi public

Cel mai simplu mod de a-ți schimba adresa IP publică este: schimbați-vă locația fizică.

Nu uitați, adresele IP publice nu sunt specifice dispozitivului – IP-ul dvs. la locul de muncă va fi diferit de IP-ul dvs. acasă.

Întoarcere și conectare la WiFi public, ca la o cafenea, va temporar schimbați adresa IP.

Această metodă este o soluție rapidă mai degrabă decât orice fel de soluție adecvată, dar va funcționa doar dacă nu căutați decât să schimbați adresa dvs. IP temporar.

Acestea fiind spuse, utilizarea WiFi-ului public vă poate pune datele personale în pericol. Dacă trebuie să utilizați o rețea deschisă, asigurați-vă că urmați sfaturile noastre publice de siguranță WiFi.

Cum să vă schimbați adresa IP privată

lucrători de jucării care fac construcții pe un router wifi

Utilizatorii au un control mult mai mare asupra adresei IP private decât în ​​IP. Cu toate acestea, schimbarea IP-ului dvs. privat poate fi o procedură tehnică.

Din fericire, există un singur mod simplu de a schimba IP-ul privat pe care îl puteți încerca mai întâi.

Dacă nu aveți nicio preferință față de adresa dvs. IP privată – doriți doar una nouă – puteți încerca să reporniți routerul WiFi. Odată ce se pornește înapoi, ar trebui să reasignați aleatoriu toate dispozitivele din rețeaua dvs. o adresă IP privată completă.

Cu toate acestea, reporniți routerul nu va ajutor dacă doriți să remediați un router defect sau alegeți o anumită adresă IP.

Dacă repornirea routerului WiFi nu funcționează, puteți utiliza următoarele instrucțiuni simple pentru a schimba adresa IP privată pe un dispozitiv la alegere.

Indiferent de sistemul pe care îl utilizați, vă recomandăm să păstrați convenția de numerotare a noii dvs. adrese IP private similară cu cea deja folosită. Alegeți propriul număr între 0 și 255 pentru ultimele trei cifre.

Routere diferite desemnează diferite intervale, deci alegeți un număr mai mic care să fie pe partea sigură.

Pentru a schimba adresa IP privată pe Windows 10:

 1. Deschideți panoul de control. Faceți clic pe butonul Start din partea stângă jos a ecranului. Tastați „panou de control” și selectați Panou de control dintre rezultate.
 2. Selectați Retea si internet și apoi Network and Sharing Center.
 3. Din meniul din stânga, alegeți Modificați setările adaptorului.
 4. captură de ecran a rețelei și a centrului de partajare pe Windows 10

 5. Alegeti conexiune principală la internet (WiFi sau Ethernet) și faceți clic pe butonul Proprietăți fila.
 6. Găsi Versiunea protocolului Internet (TCP / IPv4) pe listă. Faceți clic pe ea, apoi faceți clic pe Proprietăți.
 7. captură de ecran a proprietăților conexiunii la internet pe Windows 10

 8. Asigurați-vă că Utilizați următoarea adresă IP fila este selectată și apoi introduceți adresa IP privată pe care o doriți.

Pentru a vă schimba adresa IP privată pe MacOS:

 1. Navigheaza catre Preferințe de sistem folosind Logo Apple în colțul din stânga sus al ecranului și faceți dublu clic pe butonul Reţea fila.
 2. Selectați-vă conexiune internet (WiFi sau Ethernet) din meniul din stânga, apoi faceți clic pe butonul avansat fila din colțul din dreapta jos.
 3. Comutați la TCP / IP fila.
 4. Din meniul derulant de lângă Configurați IPv4, Selectați Utilizarea DHCP cu adresă manuală.
 5. captură de ecran a setărilor TCP / IP pe MacOS

 6. Introduceți adresa dvs. IP privată preferată în caseta de introducere care apare lângă adresa IPv4 și faceți clic pe O.K.

Pentru a vă schimba adresa IP privată pe iPhone:

 1. Deschide aplicația Setări și alege Wifi.
 2. Selectați mini (i) lângă rețeaua aleasă.
 3. captură de ecran a setărilor wifi de pe iPhone

 4. Atingeți Configurare IP și apoi Manual opțiune.
 5. Introduceți adresa IP privată dorită în Caseta de adrese IP. De asemenea, poate fi necesar să introduceți numărul de mască de subnet și de router existent (care poate fi găsit pe ecranul anterior).
 6. captură de ecran a setărilor de configurare ipv4 pe iPhone

Pentru a vă schimba adresa IP privată pe Android:

 1. Deschide setările, Atingeți Conexiuni și apoi Wifi.
 2. Apăsați pe rețeaua pe care o utilizați și selectați Avansat.
 3. Folosind Setări IP meniul derulant, atingeți Static.
 4. captură de ecran a setărilor avansate ip pe Android

 5. Introduceți adresa IP privată pe care o doriți în caseta de sub adresa IP.
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me