Google Chrome este cel mai popular browser web din lume în 2020 și, probabil, sunteți pe această pagină, deoarece sunteți unul dintre milioanele care îl utilizează în fiecare zi.

Dar această popularitate face, de asemenea, Google Chrome țintă majoră.

Știați că, fără a utiliza un VPN pentru Chrome, ISP-ul dvs., guvernul sau terții rău intenționat vă pot conecta activitățile online și chiar pot interfera cu traficul dvs. de internet.?

Vestea bună este că este foarte ușor de instalat și de configurat o VPN pentru Google Chrome.

Cel mai simplu (și cel mai sigur) mod de a proteja traficul de internet în timp ce utilizați browserul web Chrome este să instalați un VPN la nivel de dispozitiv, pe desktop sau laptop sau computer sau smartphone.

Trebuie doar să descărcați software-ul VPN și să vă conectați - tot traficul de internet, de la Chrome sau orice altă aplicație pe care o rulați, va trece prin tunelul VPN criptat.

Urmați linkurile pentru a citi ghidurile noastre de instalare separate pentru aceste dispozitive:

 • Microsoft Windows
 • Apple MacOS
 • Android
 • iOS (iPhone & iPad)

Unele VPN vin cu instrumente suplimentare special pentru Google Chrome.

Acestea se numesc extensii ale browserului VPN și pe acest lucru ne concentrăm în acest ghid de instalare.

Deși, în general, nu oferă același nivel de confidențialitate ca utilizarea software-ului VPN la nivel de sistem de operare, extensiile de browser VPN pentru Chrome pot fi o funcție adăugată excelentă pentru utilizatorii de browser grei.

S-ar putea să vină chiar și cu instrumente suplimentare, cum ar fi blocanții WebRTC și blocatorii de reclame.

Configurarea extensiei browser-ului VPN durează doar câteva minute cu instrucțiunile noastre utile și ușor de utilizat pentru a vă ghida în acest proces.

Înainte de a începe, va trebui...

 • Cea mai recentă versiune a versiunii Browserul web Google Chrome.
 • Abonament la un serviciu VPN care oferă o extensie de browser pentru Google Chrome. Nu toți furnizorii realizează extensii Chrome, așa că este mai bine să verificați înainte de a plăti pentru un plan pe termen lung. Puteți citi aici lista noastră cu cele mai bune VPN-uri pentru Chrome pentru a vă ușura decizia.
 • Un cont VPN verificat. Asigurați-vă că ați dat clic pe linkul de verificare prin e-mail pentru a activa contul sau este posibil să nu funcționeze.
 • Aplicația desktop pentru VPN-ul dvs. (poate). Unii furnizori VPN au nevoie de dvs. pentru a rula aplicațiile desktop și Chrome între ele. Verificați cu furnizorul de servicii VPN dacă acest lucru este necesar.

Cum să configurați extensia VPN în Chrome

Iată cum se instalează un VPN în Chrome, folosind ExpressVPN ca exemplu (credem că are cea mai bună extensie Chrome de pe piață):

 1. Accesați site-ul web al furnizorului de servicii VPN și găsiți linkul de descărcare pentru extensia browserului Google Chrome. Dacă faceți clic pe linkul respectiv, vă va duce la magazinul web Chrome.
  Parcurgând site-ul furnizorului VPN, veți evita potențialul extensii periculoase copycat pozând ca fiind adevăratul lucru.Captura de ecran a paginii de extensie a browserului Google Chrome pe site-ul ExpressVPN
 2. Apasă pe Adăugați la crom buton pentru instalarea extensiei VPN.Screenshot de intrare ExpressVPN în Chrome Web Store
 3. Dacă vedeți o alertă derulantă care vă indică permisiunile de care are nevoie extensia pentru a le rula, consultați-le cu atenție. Dacă sunteți de acord cu permisiunile, faceți clic pe Adaugă extensie.Captura de ecran a permisiunilor de extensie ExpressVPN Chrome
 4. Butonul de pe Chrome Web Store va fi afișat acum Eliminați de pe Chrome, care indică faptul că extensia VPN este instalată acum (nu o faceți clic pe ea).Screenshot de Chrome Web Store când ExpressVPN este instalat
 5. În browserul dvs. Google Chrome, în colțul din dreapta sus, veți vedea pictograma pentru extensia dvs. Acesta este de obicei logo-ul furnizorului VPN. Faceți clic pe pictogramă o dată.
  Aceasta va deschide interfața de extensie a browserului. ExpressVPN vă oferă câteva informații despre extensia browserului. Clic Ocolire pentru a trece pe diapozitivul următor.Screenshot de diapozitive de introducere extensie Chrome ExpressVPN
 6. Clic Incepe pentru a termina instalarea.Captura de ecran a extensiei ExpressVPN Chrome la sfârșitul instalării
 7. Ecranul principal al extensiei browserului va fi afișat acum. Extensia browser-ului Google Chrome a ExpressVPN are în centru un buton de conectare mare, care este foarte frecvent și în cazul altor servicii VPN.Captura de ecran a interfeței de extensie Chrome ExpressVPN
 8. Înainte de a vă conecta la un server, aruncați o privire la setările de securitate. De obicei, puteți accesa acestea făcând clic pe un simbol cog sau pe un meniu burger (trei linii orizontale), așa cum se întâmplă în cazul ExpressVPN.
  Asigurați-vă că blocarea de scurgeri WebRTC este activată și HTTPS peste tot pentru a vă optimiza securitatea online.Captura de ecran a setărilor extensiei ExpressVPN Chrome
 9. Pentru a selecta locația serverului faceți clic pe cele trei puncte alăturate Locația selectată. Găsiți locația preferată și faceți clic pe ea.
  Unele servicii VPN, cum ar fi ExpressVPN, vin cu o caracteristică Smart Location, care selectează automat cel mai bun server pentru dvs. - de obicei este cel mai apropiat de locația dvs. fizică.Captura de ecran a locațiilor serverului extensiei Chrome ExpressVPN
 10. Faceți clic pe butonul de conectare. Butonul de conectare al ExpressVPN devine verde atunci când s-a conectat cu succes.Captura de ecran a extensiei ExpressVPN Chrome conectată

Nu este necesar să adăugați un nume de utilizator și o parolă dacă folosiți extensia Chrome ExpressVPN, deoarece preia detaliile de conectare din aplicația desktop.

Alte servicii VPN pot solicita să introduceți datele de autentificare ale contului dvs. înainte de a vă conecta la un server.

Iată ecranul de conectare din extensia browser-ului NordVPN pentru Chrome:

Screenshot al ecranului de logare extensie browser NordVPN Chrome

Obținerea de ajutor cu extensia browserului & Depanare

Dacă ceva nu funcționează așa cum este de așteptat cu extensia browser-ului VPN pentru Chrome, primul port de apel ar trebui să fie furnizorul dvs. de servicii VPN, deoarece echipa de asistență pentru clienți este cea mai bine echipată pentru a rezolva problemele..

De asemenea, ar trebui să verificați dacă datele de acreditare sunt corecte - în funcție de serviciul VPN, poate fi necesar să vă conectați la aplicație folosind un nume de utilizator și nu adresa dvs. de e-mail..

Dacă vedeți un X gri pe pictograma extensiei Chrome ExpressVPN, este un semn că extensia nu poate găsi aplicația pentru desktop.

Captura de ecran a stărilor de conexiune ale browserului ExpressVPN Chrome

ExpressVPN funcționează în tandem cu aplicația pentru desktop, deci asigurați-vă că aplicația este instalată mai întâi pentru a vă conecta.

Majoritatea celorlalte servicii VPN au extensii de browser care funcționează independent de aplicația pentru desktop, deci nu este necesar să rulați cele două bucăți de software împreună - deși vă recomandăm să faceți o protecție confidențială finală.

Dacă extensia browserului dvs. VPN încă nu funcționează, este posibil să nu o configurați corect sau să fiți instalată în locația greșită a computerului. Pentru a remedia acest lucru, faceți clic pe pictograma din Chrome și reinstalați-l.

Ce este o extensie de browser VPN pentru Chrome?

Multe servicii VPN oferă extensii de browser pentru Google Chrome, Mozilla Firefox și alte browsere web, dar care sunt exact?

Ei bine, o extensie de browser creează, în general, o conexiune proxy. Nu este de fapt un VPN.

În timp ce unele extensii ale browserului VPN criptează traficul browserului, nu toate le fac, așa că aveți grijă de cei care nu oferă protecție completă.

Chiar și extensiile browserului care criptează traficul browserului nu criptează traficul în afara browserului, astfel încât alte aplicații sunt lăsate neprotejate.

Puteți citi mai multe despre diferența dintre proxy și VPN-uri în ghidul nostru dedicat.

Cu toate acestea, este o poveste diferită pentru ExpressVPN, deoarece extensia browserului funcționează alături de aplicația desktop pentru a oferi o acoperire completă nu numai pentru traficul dvs. Chrome, dar și pentru toate celelalte traficuri de pe dispozitivul dvs..

Vă puteți gândi la extensia browser-ului Chrome ExpressVPN ca la o telecomandă pentru aplicația principală. Vă permite să schimbați serverele VPN fără a ieși sau a minimaliza browserul dvs. web.

Care este cel mai bun VPN pentru Google Chrome?

Cel mai bun VPN pentru Google Chrome este ExpressVPN - serviciul VPN pe care l-am folosit pentru a realiza acest ghid de instalare.

ExpressVPN este pachetul complet; este rapid, fiabil, sigur, sigur și este livrat cu o extensie de browser completă pentru Google Chrome.

Spre deosebire de alte extensii de browser VPN, extensia Chrome ExpressVPN funcționează alături de aplicația desktop pentru a oferi o protecție completă, oferind în același timp o interfață și mai ușoară și mai accesibilă pentru utilizatorii de browser grei.

Puteți citi recenzia noastră completă și independentă a ExpressVPN aici.

Extensiile browserului VPN sunt sigure?

Ilustrație care prezintă pericolele potențiale ale utilizării unei extensii de browser VPN

Nu toate extensiile de browser VPN sunt sigure.

Hola este un exemplu de extensie periculoasă a browserului care se maschează ca un serviciu VPN.

Nu numai că înregistrează toate activitățile tale online, dar funcționează și prin includerea adevăratei tale adrese IP în rețeaua sa. Aceasta înseamnă că altcineva îți poate folosi adresa IP pentru a face orice dorește pe web.

Cu toate că nu toate extensiile browserului sunt atât de extreme, trebuie să aveți în vedere că extensiile browserului sunt proxy (nu VPN-uri adevărate).

Acest lucru lasă tot traficul de internet în afara browserului web expus terților.

Unele extensii proxy nu criptează nici măcar traficul browserului. Pur și simplu vă strică adresa IP, făcând să pară că vă conectați dintr-o altă locație.

Din aceste motive, nu recomandăm să folosiți singuri extensiile browserului, deoarece nu oferă aceleași niveluri de confidențialitate ca aplicațiile VPN corespunzătoare.

Dacă VPN-ul dvs. are o extensie de browser, poate fi posibil să o utilizați alături de aplicația principală VPN.

Nu uitați decât să consultați în prealabil furnizorul de servicii VPN, deoarece unele extensii de browser nu pot fi utilizate atunci când aplicația principală VPN este conectată.

Puteți obține gratuit o extensie de browser VPN?

Da, puteți obține unele extensii de browser VPN gratuit, dar, așa cum am mai spus, unele dintre ele sunt periculoase de utilizat.

Iată câteva extensii gratuite ale browserului pentru Chrome care sunt sigure de utilizat:

 • CyberGhost
 • Ascunde-mă
 • TunnelBear
 • Windscribe

Screenshot a paginii de descărcare a extensiei browserului TunnelBear

Majoritatea extensiilor de browser VPN gratuite vin cu limitări, inclusiv date și restricții de viteză și o rețea mică de server.

Dacă doriți cea mai bună experiență de navigare VPN, va trebui să o plătiți.

Ce trebuie să faceți dacă VPN-ul dvs. nu are o extensie de browser Chrome

Nu vă faceți griji!

Dacă serviciul dvs. VPN nu vine cu o extensie de browser pentru Google Chrome, nu este sfârșitul lumii.

Atâta timp cât utilizați un serviciu VPN sigur și de calitate, după ce vă conectați la un server VPN, tot traficul dvs. de internet (inclusiv unul de pe Google Chrome) va fi amplasat prin tunelul VPN criptat..

Extensiile browserului sunt elemente utile, dar nu sunt esențiale.

Există extensii de browser VPN pentru Mozilla Firefox, Opera sau Safari Apple?

Ilustrația unui browser cu trei logo-uri: Safari, Opera și Firefox

Da, există extensii de browser VPN disponibile și pentru acele browsere web.

Majoritatea extensiilor de browser VPN sunt disponibile fie pentru Google Chrome, fie pentru Mozilla Firefox - puteți citi despre recomandările noastre de top pentru Mozilla Firefox aici - dar există unii furnizori VPN care au extensii pentru Opera și Safari.

TunnelBear și Accesul la internet privat sunt exemple de servicii VPN care vin cu o extensie de browser pentru Opera.

În prezent, nu există extensii de browser VPN pentru Safari pe care le-am recomanda - în testarea noastră, toate nu au respectat standardele noastre.

Cum să dezinstalați o extensie de browser VPN pentru Chrome

Dacă nu mai doriți să folosiți extensia browserului VPN, este foarte ușor să o dezinstalați pe Google Chrome.

Trebuie doar să deschideți o fereastră Chrome, faceți clic dreapta pe pictograma extensiei și faceți clic Eliminați de pe Chrome.

Captura de ecran a dezinstalării extensiei ExpressVPN Chrome

Ce sunt scurgerile WebRTC?

WebRTC este o tehnologie browser care permite comunicațiilor audio și video să funcționeze în paginile web.

Cu toate acestea, această tehnologie poate duce la expunerea adresei dvs. IP, chiar și atunci când utilizați o VPN - deși cele mai bune VPN-uri se vor asigura că acest lucru nu se va întâmpla.

Când adresa dvs. IP este dezvăluită, se numește scurgere WebRTC. Puteți citi totul despre scurgerile WebRTC în ghidul nostru de testare a scurgerilor.

Puteți rula un test de scurgere pentru a afla dacă adresa dvs. IP este expusă accesând această pagină. Dacă puteți vedea adevărata dvs. adresă IP în rezultatele testelor, întâmpinați o scurgere WebRTC.

Unele extensii ale browserului VPN vin cu blocare de scurgeri WebRTC, deci asigurați-vă că le activați înainte de a începe navigarea.

Dacă după aceea încă mai experimentați scurgeri de WebRTC, cel mai bine este să dezactivați WebRTC cu totul.

Dezactivarea WebRTC este puțin complicată dacă folosești Google Chrome.

Spre deosebire de alte browsere web, cum ar fi Mozilla Firefox, care vă permit să dezactivați WebRTC prin setările browserului, va trebui să utilizați un supliment sau o extensie terță parte pentru a-l dezactiva pe Chrome.

Chiar și atunci, aceste extensii nu sunt întotdeauna eficiente 100%.

Cel mai bine este să utilizați un serviciu VPN de înaltă calitate, cum ar fi ExpressVPN, pentru a bloca solicitările WebRTC, sau chiar să începeți să utilizați o alternativă prietenoasă cu confidențialitatea cu Google Chrome.

Dacă se pare că ceva v-ar interesa, atunci citiți câteva sugestii.

Alternative la browserul web Google Chrome

Google Chrome poate fi unul dintre cele mai populare browsere web din jur, dar este departe de cele mai private.

De fapt, când v-ați conectat la contul dvs. Google, colectează o mulțime de date despre dvs. și folosește aceste informații în scopuri publicitare..

De asemenea, nu există nicio modalitate de a dezactiva WebRTC în setările Google Chrome, lucru care ar putea duce la expunerea adresei dvs. IP.

Deși Google susține că îmbunătățește confidențialitatea Chrome, unii critici sunt sceptici.

Cu toate acestea, există o mână de browsere web concepute cu confidențialitate - aceste alternative Google Chrome oferă cele mai ridicate niveluri de confidențialitate și securitate.

 • Firefox
 • Firefox Focus
 • Waterfox
 • GNUzilla IceCat
 • Navigator curajos
 • Croniu dezlănțuit

Este posibil să fiți nevoit să vă jucați cu setările pentru a optimiza nivelul de confidențialitate - puteți citi toate acestea în ghidul nostru de browsere private.

De asemenea, ar trebui să luați în considerare utilizarea unui motor de căutare pentru confidențialitate, precum DuckDuckGo.com, pentru a vă proteja în continuare datele personale.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me