Este ușor să configurați un VPN pe un iPhone modern, indiferent dacă instalați o aplicație sau profitați de suportul încorporat pentru anumite protocoale. Acest ghid vă arată cum, cu pași simpli de urmat.

Un iPhone Apple care rulează un VPN

Există trei moduri de instalare a unui VPN pe un iPhone, datorită suportului integrat pentru protocolul LT2P / IPSec (mai acceptat și protocolul Cisco IPSec mai popular). Puteți instala propria aplicație a furnizorului dvs., utilizați o aplicație terță parte sau introduceți manual detaliile în setările iPhone.

Le vom analiza pe toate în acest ghid și veți fi conectat în siguranță și în mod privat la internet în cel mai scurt timp.

Ce vei avea nevoie

Pentru a vă configura VPN-ul, veți avea nevoie de un iPhone capabil să funcționeze cea mai recentă versiune de iOS. Folosim un iPhone 8 Plus care rulează iOS 11.3.

De asemenea, veți avea nevoie de un cont cu un Furnizor VPN. Puteți consulta cele mai bune opțiuni VPN pentru iPhone dacă nu ați ales-o deja sau puteți începe cu o probă gratuită dacă nu sunteți încă pregătit să plătiți pentru un abonament lunar. Vă rugăm să rețineți că, de obicei, furnizorii oferă teste gratuite doar dacă vă înregistrați prin aplicație odată ce a fost descărcat, mai degrabă decât site-ul lor web.

Dacă sunteți nou la VPN, vă recomandăm să începeți descărcând aplicația furnizorului dvs. din App Store și parcurgeți pașii din „Metoda 1”, de mai jos. După ce verificați că totul funcționează, puteți experimenta cu metodele 2 și 3, care sunt ceva mai avansate.

Metoda 1: Aplicația VPN

Toți furnizorii majori oferă propria aplicație și folosind aceasta este cea mai simplă modalitate de a vă conecta la VPN. Folosim aplicația ExpressVPN în acest ghid, dar pașii pe care îi arătăm aici vor fi, în linii mari, aceiași pentru toți furnizorii.

După ce vă conectați la VPN, conexiunea trebuie să rămână activă până când o opriți sau o reporniți pe telefon.

Înainte de a începe, vă recomandăm să vă înscrieți cu un furnizor, apoi verificați e-mailul pentru a vă confirma noul cont.

De asemenea, este o idee bună să verificați în secțiunea Actualizare software din aplicația Setări înainte de a începe, astfel încât să aveți cea mai recentă versiune de iOS instalată.

 1. Găsiți și descărcați aplicația ExpressVPN în App Store.Magazin de aplicații iPhone ExpressVPN
 2. Deschide aplicația și atinge Conectare. De asemenea, puteți crea un cont nou aici, dacă nu aveți unul, dar nu uitați să vă verificați e-mailul și să-l verificați înainte de a continua.Ecran de conectare iPhone ExpressVPN
 3. Conectați-vă la aplicație folosind aceleași detalii de conectare pe care le utilizați pentru a vă conecta pe site-ul ExpressVPN.
 4. Atingeți Permite pentru a permite aplicației să creeze conexiunea VPN pe iPhone. Vă va cere să confirmați acest lucru cu Touch ID.Ecran de configurare iPhone ExpressVPN
 5. Alegeți dacă doriți să permiteți aplicației să trimită notificări. Aceasta este opțională.IPhone ExpressVPN permite notificări
 6. Atingeți Permite dacă doriți să trimiteți detalii despre conexiune către ExpressVPN pentru analiză. Din nou, aceasta este opțională și refuzul nu va afecta conexiunea VPN.Detalii despre conexiunea iPhone ExpressVPN

Asta e. ExpressVPN este acum instalat și configurat pe dispozitiv.

Aplicația o va alege automat pe cea mai bună pentru locația și conexiunea dvs. actuală, dar o puteți modifica dacă trebuie. Doar atingeți Alegeți Locația a schimba.

Ecranul principal iPhone ExpressVPN a fost deconectat

Rețineți că o pictogramă VPN apare în partea stângă sus a ecranului pentru a confirma că sunteți conectat cu succes.

Ecranul principal iPhone ExpressVPN este conectat

Metoda 2: OpenVPN

OpenVPN Connect este o aplicație VPN open source pentru iPhone. Dacă furnizorul dvs. VPN oferă profiluri .ovpn descărcabile, puteți utiliza OpenVPN Connect pentru a configura conexiunea dvs. în loc să utilizați propria aplicație a furnizorului..

Această aplicație terță parte se va conecta la rețeaua de server a furnizorului dvs. numai prin protocolul OpenVPN, folosind datele de acreditare furnizate de furnizorul dvs. Pe lângă faptul că protocolul și aplicația sunt de tip open source, aplicația este mult mai configurabilă decât multe aplicații de prim-party.

Există câteva lucruri de remarcat dacă alegeți această metodă:

 • Fiecare server are un fișier .ovpn diferit. Dacă doriți doar să vă conectați la unul sau două, acest proces este rapid. Dacă aveți nevoie de acces la zeci, va trebui să alocați mai mult timp pentru a vă configura.
 • Este posibil să primiți o eroare „directivă fragment”. Acest lucru este ușor de depășit dacă intri în ea; va trebui doar să editați fișierul .ovpn într-un editor de text și să eliminați o linie. Vă vom arăta ce să faceți mai jos.

Găsirea fișierului dvs. .ovpn

Pentru a vă configura primul server, cel mai rapid mod este să descărcați fișierul .ovpn de pe site-ul furnizorului dvs., apoi să-l trimiteți prin e-mail. Puteți deschide apoi fișierul în aplicația de e-mail pentru iPhone pentru a începe.

Dacă sunteți conștient de securitate, există alternative mai bune, cum ar fi utilizarea spațiului de stocare în cloud, cum ar fi Dropbox sau Google Drive. Dacă sunteți pe un Mac, puteți utiliza Airdrop. Cu toate acestea, vom merge cu opțiunea ușoară pentru a demonstra cum s-a făcut.

Crearea unei conexiuni OpenVPN pe iPhone

 1. Conectați-vă pe site-ul furnizorului dvs. VPN pe web.
 2. Găsiți setările pentru o configurație manuală folosind OpenVPN. Dacă utilizați ExpressVPN, de exemplu, le veți găsi conectându-vă, făcând clic Configurați ExpressVPN, apoi făcând clic Configurare manuală în partea de jos a listei.
 3. În partea dreaptă a ecranului, veți vedea o listă cu locațiile serverului. Faceți clic pe un continent, apoi faceți clic pe un server pentru a descărca profilul .ovpn.
 4. Atașați profilul la un e-mail și trimiteți-l singur sau salvați-l ca mesaj de proiect.

Lăsați această fereastră a browserului deschisă; veți avea nevoie de numele de utilizator și parola într-o clipă.

Pe iPhone:

 1. Deschide aplicația pe care o folosești pentru a verifica e-mailul și localizează e-mailul pe care ți l-ai trimis. Deschideți-l și atingeți fișierul atașat.
 2. Aplicația de e-mail arată o gamă de aplicații pe care le puteți utiliza pentru a deschide fișierul. Găsiți OpenVPN și atingeți pentru a deschide.
 3. OpenVPN confirmă că fișierul este gata de import. Atingeți pictograma verde plus.Fișier de importare ExpressVPN pentru iPhone OpenVPN
 4. Atingeți Permite pentru a configura conexiunea VPN. Va trebui să confirmați acest lucru cu Touch ID.Configurație ExpressVPN pentru iPhone OpenVPN

În acest moment, trebuie să reveniți la computerul de desktop și să vă uitați la Configurare manuală instrucțiuni pe care le-ați folosit mai devreme:

 1. Pe iPhone, tastați tasta Configurare manuală nume de utilizator și parolă furnizate de furnizorul dvs. în câmpurile ID utilizator și parolă. Nu uitați: aceste detalii nu sunt aceleași cu datele dvs. de conectare pentru web. Deci, dacă introduceți, de exemplu, adresa dvs. de e-mail, nu va funcționa.Configurare manuală iPhone ExpressVPN pentru iPhone OpenVPN
 2. Dacă doriți să vă salvați detaliile, atingeți tasta salva glisor pentru al porni.
 3. Atingeți Conectați pentru a testa conexiunea dvs., apoi faceți clic pe da.IPhone ExpressVPN OpenVPN permite conectarea

Cum să abordați eroarea Directivei privind fragmentele care nu este acceptată

Dacă conexiunea dvs. nu reușește, este posibil să vedeți un mesaj despre directiva fragmentului care nu este acceptată de aplicație.

Pentru a remedia acest lucru, reveniți la computerul dvs. și deschideți fișierul .ovpn într-un editor de text.

Localizați linia care începe cu fragmentul de cuvinte, ștergeți-l și salvați fișierul. Este important să nu schimbați nimic altceva și să vă asigurați că extensia de fișier este încă .ovpn.

Eroare ExpressVPN iPhone OpenVPN

Trimiteți fișierul din nou către dvs. și repetați a doua și a treia secțiune din secvența de mai sus.

Metoda 3: Setări manuale

Configurarea manuală a unei conexiuni VPN este un proces surprinzător de rapid. Este, de asemenea, o modalitate bună de a economisi spațiu pe dispozitivul dvs., deoarece toate detaliile conexiunii sunt salvate în Aplicația Setări iOS. Este nevoie de câteva minute în plus pentru a configura.

Dacă utilizați deja o aplicație pentru a vă conecta, poate doriți să o eliminați de pe iPhone înainte de a continua.

Fiți conștient de faptul că veți fi limitat la utilizarea protocolului L2TP / IPSec și veți lipsi de funcționalitatea suplimentară - cum ar fi un killswitch - pe care îl obțineți utilizând o aplicație.

Nu este necesar să descărcați nimic pentru acest proces. Va trebui să găsiți detaliile de configurare manuale de pe site-ul furnizorului dvs. Dacă utilizați ExpressVPN, asigurați-vă că selectați Manual Config, apoi LT2P / IPSec pentru a dezvălui informațiile corecte.

Apoi, procedați după cum urmează:

 1. Pe iPhone, deschideți-vă Setări aplicație, atingeți General, apoi atingeți VPN.Setări ExpressVPN pentru iPhone L2TP
 2. Atingeți Adăugați configurare VPN ...Configurație pentru adăugarea ExpressVPN iPhone L2TP
 3. Apasă pe Tip și selectați L2TP.ExpressVPN tip de configurare iPhone L2TP
 4. Completați celelalte câmpuri după cum urmează:
  • Descriere: Orice text alegeți
  • Server: Introduceți numele serverului furnizat de furnizorul dvs. VPN
  • Cont: Numele dvs. de utilizator pentru L2TP / IPSec
  • RSA SecurID: Oprit
  • Parola: Parola dvs. pentru L2TP / IPSec. Aceasta este opțională. Dacă lăsați acest câmp necompletat, iPhone-ul dvs. vă va solicita să introduceți parola de fiecare dată când vă conectați.
  • Secret: 123456
  • Trimiteți tot traficul: Pornit.IPhone Express L2TP ExpressVPN trimite tot traficul

Salvați profilul, apoi atingeți comutatorul pentru a vă conecta. VPN-ul dvs. va rămâne conectat în fundal pe măsură ce utilizați alte aplicații.

IPhone L2TP ExpressVPN conectat

Unde să primiți ajutor

Configurarea unui VPN pe iPhone ar trebui să fie destul de simplă, dar diferiți furnizori au cerințe de conectare ușor diferite. Dacă aveți probleme, contactați departamentul de asistență al furnizorului dvs. pentru a afla mai multe detalii despre problema pe care o întâmpinați.

În cele mai multe cazuri, utilizarea aplicației furnizorului oficial va prezenta câteva probleme și ar trebui să fiți în funcțiune cu VPN-ul iPhone în câteva minute.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me