Instalarea unui VPN este o parte vitală a utilizării Kodi în siguranță și în siguranță. Acest ghid include instrucțiuni pas cu pas pentru configurarea Kodi cu un VPN pe orice dispozitiv.

Grafic care arată VPN conectat la Kodi

Dacă utilizați Kodi, atunci trebuie să executați un VPN.

Fără VPN, activitatea dvs. este lăsată expusă hackerilor, hoților de identitate, ISP-ului dvs. și oricărui alt amator.

Există o mulțime de dispozitive care pot rula Kodi și în fiecare caz, instalarea funcționează ușor diferit. Același lucru este valabil și în cazul instalării unui VPN pe dispozitivul dvs. pentru a proteja Kodi, dar acest lucru nu înseamnă că nici nu trebuie să fie dificil.

Cu un mic ghid pas cu pas, puteți obține Kodi rulând și protejat de un VPN pe aproape orice – așa că am scris ghiduri specifice pentru aproape fiecare dispozitiv popular la care ne putem gândi.

Contents

Ce este Kodi?

Kodi este o platformă multimedia open source care vă permite să redați toate media dvs. de pe diferite dispozitive într-un singur loc.

Kodi funcționează cu un număr foarte mare de sisteme de operare și dispozitive și este, de asemenea, compatibil cu o listă foarte lungă de tipuri de fișiere.

Dar unul dintre cele mai mari apeluri ale Kodi sunt numeroasele pluginuri disponibile online, care aduc o serie de caracteristici noi pentru media player. Kodi poate fi complet modificat și pentru că este open-source nu este nimic să oprești pe nimeni, inclusiv pe tine, să te joci în jurul său.

De ce am nevoie de un VPN pentru Kodi?

Indiferent de ce intenționați să utilizați Kodi pentru, este foarte important să vă protejați datele.

Un VPN vă protejează de terțe părți rău intenționate și vă păstrează activitatea ascunsă de oricine ar putea căuta, de la hackeri la ISP.

Un beneficiu suplimentar al VPN este că vă permite să accesați conținut geore-restricționat, deschizând într-adevăr posibilitățile de streaming cu Kodi.

Care este cel mai bun VPN pentru Kodi

În plus față de o politică fiabilă și privată fără jurnal, pentru Kodi veți dori o VPN care să ofere viteze de descărcare constant rapide și să permită traficul P2P pe majoritatea serverelor sale.

Dincolo de aceasta, va trebui să vă asigurați că dispune de o aplicație nativă pentru Amazon Fire TV sau de orice altă platformă aleasă pentru Kodi.

Pentru recomandări specifice, puteți citi lista noastră cu cele mai bune VPN-uri pentru Kodi.

Cum folosesc un VPN cu Kodi?

Modul în care utilizați un VPN cu Kodi depinde foarte mult de dispozitivul pe care îl utilizați. Există tot atâtea metode de configurare a unui VPN cu Kodi, precum există dispozitive care pot rula Kodi – cu alte cuvinte, multe.

În general, nu vă recomandăm să rulați VPN-ul dvs. în Kodi – deoarece acest lucru poate fi dificil și limitează protecția oferită de VPN-ul dvs..

Pentru unele dispozitive, trebuie doar să descărcați Kodi și VPN-ul dvs. din App Store corespunzător și veți fi gata de acces, dar altele sunt mult mai implicate.

Parcurgeți pagina în jos sau folosiți Ctrl + F (pe Windows) sau Cmd + F (pe Mac) pentru a găsi instrucțiuni detaliate pentru dispozitivul ales.

Ce vei avea nevoie

Cu atât de multe opțiuni pentru a rula Kodi ceea ce ai nevoie poate varia semnificativ. Există trei ingrediente de bază necesare pentru ca Kodi să funcționeze cu VPN:

 • Un abonament la VPN la alegere
 • Ceva pentru a rula Kodi pe (acest lucru poate fi chiar orice – un computer, o tabletă, un televizor inteligent, un Xbox, un telefon etc.)
 • O conexiune la internet

Pentru unele dispozitive incomode, veți avea nevoie de un computer separat pentru a vă ajuta să mergeți Kodi sau este posibil să aveți nevoie să vă instalați VPN-ul la nivel de router, dar în fond aceste trei lucruri sunt tot ce trebuie să configurați Kodi.

Metoda 1: Sideloading Kodi pe un Amazon Fire TV Stick sau Fire TV cu VPN

Puneți Kodi pe un televizor Fire pentru a face un player multimedia all-in-one nu face decât să devină mai popular și este ușor cu instrucțiunile noastre pas-cu-pas.

În primul rând, va trebui să instalați Kodi pe Fire TV Stick.

Kodi nu este disponibil direct de la Amazon App Store, dar este încă ușor de instalat. Pur şi simplu:

 1. Porniți Fire TV Stick sau Fire TV
 2. Navigheaza catre Setări, apoi Opțiuni pentru dezvoltatori și selectați Activați aplicațiile din surse necunoscute
 3. Căutați în magazinul de aplicații Amazon Downloader aplicația și instalarea acesteia
 4. Deschideți Downloader și căutați aplicația Kodi
 5. Când vi se solicită, selectați tasta Android versiunea, apoi versiunea 32-biți versiunea aplicației
 6. După ce aplicația VPN a terminat descărcarea, faceți clic pe Instalare

După ce ați făcut acest lucru, este timpul să descărcați VPN-ul pe Fire TV Stick sau Fire TV.

Există mai multe modalități de a face acest lucru, dintre care cel mai simplu este să navigați în Amazon App Store și să găsiți aplicația dvs. VPN, apoi să o descărcați așa cum s-ar face pe orice alt dispozitiv.

Alte metode includ încărcare automată a VPN-ului printr-un APK sau instalarea VPN-ului pe un router. Pentru sfaturi pas cu pas pentru realizarea fiecărei metode vă recomandăm să citiți ghidul nostru: Cum să instalați un VPN pe Amazon Fire TV Stick.

  Ce este un router VPN și cum funcționează?

Fire TV Stick este acum configurat pentru a fi utilizat cu Kodi și VPN. Asigurați-vă că VPN este activ înainte de a lansa Kodi.

Metoda 2: Utilizarea Kodi cu un VPN pe Mac sau PC

Aceasta este una dintre cele mai simple metode de a face Kodi să lucreze cu un VPN. În primul rând, veți dori să instalați VPN-ul la alegere pe desktop sau laptop.

Dacă aveți probleme cu acest lucru, puteți urma ghidul nostru pentru instalarea VPN pe Windows sau ghidul nostru pentru instalarea VPN pe Mac.

După ce VPN-ul dvs. este instalat, accesați http://kodi.tv/download și instalați aplicația corectă pentru sistemul dvs. de operare.

Metoda 3: Utilizarea suplimentelor VPN pentru Kodi

De asemenea, este posibil să instalați un VPN ca un addon în Kodi pe PC, Mac sau Linux.

Acest lucru vă permite să vă schimbați setările VPN fără a ieși din Kodi, dar vine cu două dezavantaje notabile: nu toți furnizorii VPN acceptă această configurare și poate fi un proces complicat.

Avantajele acestei configurații sunt limitate – în principal vă permite să rulați VPN-ul dvs. fără să ieșiți din Kodi – așa că îl recomandăm doar pentru utilizatorii avansați care știu exact ce vor.

Ghidul nostru de mai jos presupune că ați instalat deja Kodi pe Linux, Mac sau PC.

Ori de câte ori este posibil, vă recomandăm să utilizați Zomboided VPN Manager – care funcționează pe Windows sau Linux și este susținut de cel mai mare număr de furnizori VPN, inclusiv acces la internet privat, IPVanish, VyprVPN, ExpressVPN și NordVPN.

Deoarece aceasta este o metodă populară de instalare a unui add-on VPN pentru Kodi, există și nenumărate tutoriale și postări pe forum care să vă ajute dacă vă pierdeți pe parcurs.

Vedeți mai jos instrucțiuni pas cu pas pentru instalarea unui VPN în Kodi folosind Zomboided:

 1. Deschis Kodi, apoi navighează către Setări meniu – reprezentat de un simbol al angrenajului
  Faceți clic pe simbolul angrenajului
 2. Selectați Sistem
  Selectați sistemul din partea dreaptă jos a ecranului
 3. Faceți clic pe butonul Add-on-uri apoi filați tasta Surse necunoscute comutare
  Comutați fila surse necunoscute
 4. Vi se va prezenta un mesaj de avertizare; citiți-l și apoi apăsați da
  Citiți mesajul de avertizare și faceți clic pe Da, dacă sunteți bine să continuați
 5. Descărcați ultima versiune de Zomboided pe computer
 6. În Kodi, navigați la Setări, apoi Add-on-uri
  Faceți clic pe fila suplimentelor din setări
 7. Click pe Instalați din fișierul zip
  Selectați opțiunea de instalare din fișier zip
 8. Găsiți și selectați Fișier ZIP afișat tocmai ai descărcat – probabil în folderul „Descărcări”
 9. Mașinile Linux care rulează pe LibreELEC sau OpenELEC 7 sau mai noi pot sări la pasul 13, dar pentru dispozitivele Windows și multe alte dispozitive Linux, va trebui să instalați OpenVPN
 10. Ieșiți de Kodi
 11. Descărcați instalatorul OpenVPN corespunzător pentru sistemul dvs. de la https://openvpn.net/community-downloads/
 12. Rulați instalatorul, asigurându-vă că alegeți următoarele Dosar de destinație când vi se solicită
  C: \ Fișiere de program \ OpenVPN \
  Ar trebui să părăsiți destinația ca implicită
 13. Faceți clic dreapta pe Kodi și selectați Rulat ca administrator
 14. Faceți clic pe lupă Căutare pictogramă atunci Selectați suplimente
 15. Introduceți „VPN Manager pentru OpenVPN” și apăsați introduce
  Găsiți și instalați VPN Manager pentru OpenVPN
 16. Faceți clic pe VPN Manager pentru OpenVPN și apoi selectați Instalare
 17. Un Expertul de instalare ar trebui să înceapă automat
 18. Vrăjitorul vă va cere Selectați furnizorul VPN, urmată de detaliile de autentificare dacă acestea se aplică
 19. Completați instrucțiunile de pe ecran pentru VPN-ul dvs. și veți avea acum un anunț VPN funcțional

Dacă nu doriți să utilizați Zomboided sau dacă aveți un Mac, alternativa principală este OpenVPN pentru Kodi – care funcționează pe Mac sau Linux. OpenVPN pentru Kodi necesită să descărcați manual un fișier de configurare OpenVPN pentru fiecare furnizor sau locație a serverului, astfel încât utilitatea sa este ușor limitată comparativ cu Zomboided.

Metoda 4: Utilizarea Kodi cu un VPN pe iPhone sau iPad

Dispozitivele Apple (cu excepția Mac-urilor) sunt în general mai greu de configurat pe Kodi decât dispozitivele de la alți producători. Dar este în continuare foarte posibil, iar ghidul nostru pas cu pas îl face și mai ușor – nu va trebui nici măcar să închideți dispozitivul.

Înainte de a instala Kodi, vă recomandăm să instalați VPN-ul. În cele mai multe cazuri, va trebui să descărcați aplicația lor din App Store iOS, apoi să vă autentificați. Pentru instrucțiuni mai detaliate, puteți citi ghidurile noastre „Cum se instalează o VPN pe iPhone” sau „Cum se instalează o VPN pe iPad”..

Kodi nu este disponibil în prezent în App Store, dar poate fi încărcat destul de ușor folosind Cydia Impactor pentru Windows sau Mac.

Ceva ce trebuie să țineți cont atunci când încărcați Kodi pe dispozitivul dvs. iOS este că, dacă nu aveți acces la un cont de dezvoltator plătit (care costă un abrupt de 99 $ pe an), va trebui să descărcați aplicația la fiecare șapte zile..

Acesta nu este un proces dificil, dar mult mai mult decât o instalare pe un dispozitiv Android.

Iată instrucțiuni pentru utilizarea Cydia Impactor pentru a reîncărca Kodi pe iOS:

 1. Descărcați Cydia Impactor pe computer sau Mac
 2. Descărcați pe computer cel mai recent fișier IPA Kodi, pe care îl puteți găsi aici
 3. Conectați iPhone-ul sau iPad-ul la computer și închideți iTunes dacă se deschide automat
 4. Deschide Cydia Impactor și glisează și fixează fișierul Kodi IPA în el
  Interfața Cydia Impactor
 5. Selectați dispozitivul iOS din meniul derulant (probabil va fi singura opțiune), apoi selectați start
 6. Introduceți ID-ul Apple când vi s-a solicitat (acesta va fi e-mailul cu care v-ați înscris)
 7. Pe iPhone sau iPad navigați la Setări, apoi General, apoi Profiluri & Gestionarea dispozitivelor
 8. Faceți clic pe profilul cu ID-ul dvs. Apple, apoi faceți clic pe Încredere
 9. Kodi este gata de utilizare (dar nu uitați să vă activați VPN-ul înainte de a-l lansa)
  Cum să instalați un VPN pe televizorul dvs.

Metoda 5: Utilizarea VPN cu Kodi pe Chromebook sau Chromebox

Chromebook și Chromebox sunt opțiuni foarte simple pentru configurarea unui VPN cu Kodi.

Atât VPN-ul, cât și Kodi ar trebui să fie disponibile pentru a fi descărcate ca aplicații din Magazinul Google Play.

Atâta nu există, dar asigurați-vă că VPN-ul dvs. este activat corect înainte de a lansa Kodi.

Un VPN și Kodi în magazinul Google Play

Metoda 6: Utilizarea Kodi cu un VPN pe un telefon sau tabletă Android

Un telefon sau o tabletă Android este cam cel mai ușor loc pentru a configura Kodi cu un VPN. Trebuie doar să căutați Kodi în Google Play Store și să selectați aplicația Kodi, apoi apăsați Instalare.

Apoi faceți același lucru pentru VPN-ul ales. În ambele cazuri, asigurați-vă că descărcați aplicația corectă.

Kodi și un VPN în magazinul Google Play pe Android

Veți dori să vă asigurați că VPN-ul dvs. este activ înainte de a porni Kodi pentru a vă asigura că sunteți complet protejat.

Metoda 7: Instalarea unui VPN pe routerul dvs.

Instalarea unui VPN pe routerul dvs. este o modalitate excelentă de a proteja Kodi fără a fi necesar să instalați VPN pe același dispozitiv.

Aceasta este o metodă excelentă pentru dispozitivele în care VPN-urile nu sunt acceptate cu aplicații native, precum și pentru situațiile în care doriți să rulați Kodi pe mai multe dispozitive, deoarece securizează toate datele din rețeaua dvs. locală.

În general, aveți două opțiuni când vine vorba de a pune un VPN pe un router. Fie puteți cumpăra un router pre-configurat pentru furnizorul dvs. VPN specific, fie puteți configura singur un router compatibil. Vă recomandăm să citiți ghidul nostru despre cum să instalați un VPN pe router.

Deoarece oferă un plus de confidențialitate și securitate la toate dispozitivele conectate la internet din casa dvs., este recomandat să instalați un VPN pe router.

Desigur, înainte de a utiliza Kodi în acest mod, va trebui să îl instalați pe dispozitivul ales. Puteți găsi sfaturi specifice dispozitivului pentru instalarea Kodi în altă parte pe această pagină.

Pentru majoritatea dispozitivelor este la fel de simplu ca descărcarea aplicației Kodi din magazinul de aplicații al dispozitivului dvs., dar există excepții, în special pe iOS, Amazon Fire TV Stick / Fire TV și Apple TV.

Metoda 8: Utilizarea Kodi cu un VPN pe Xbox One

Înainte de a-și primi numele actual, Kodi era cunoscut sub numele de Xbox Media Center. Totuși, abia în decembrie 2023, a primit o aplicație nativă pentru Xbox One.

Puteți descărca Kodi direct din magazinul Xbox One. Pur și simplu căutați aplicația și apăsați obține.
Kodi în magazinul Xbox One

Odată cu aplicația descărcată, trebuie să vă asigurați că VPN-ul dvs. este configurat corect.

Din păcate, nu există niciun suport nativ pentru VPN pe Xbox One, dar puteți evita cu ușurință acest lucru prin instalarea unui VPN la nivel de router (consultați Metoda 7 de mai sus sau ghidul nostru complet despre cum se instalează un VPN pe un router).

Cu un VPN instalat la nivel de router, puteți porni Kodi și bucurați-vă în siguranță de toate media dvs. într-un singur loc.

Metoda 9: Utilizarea Kodi cu un VPN pe Android TV Box, Mi Box, NVIDEA Shield sau Google Nexus Player

Aceste hub-uri media rulează pe sistemul de operare Android TV și au astfel procese de configurare similare.

Atât VPN-ul, cât și Kodi ar trebui să fie disponibile pentru a fi descărcate ca aplicații din Magazinul Google Play. După ce le-ați descărcat, porniți VPN-ul și configurarea va fi finalizată.

Dacă din orice motiv nu puteți accesa Magazinul Google Play de pe dispozitiv, puteți instala fișierele APK manual:

 1. Pe media player / box / TV, accesați Setări, apoi Securitate și restricții și selectați opțiunea la permiteți aplicații de la dezvoltatori necunoscuți
 2. Pe computer, accesați site-ul web al furnizorului dvs. VPN și descărcați fișierul APK corespunzător (dacă aveți probleme pentru a găsi acest lucru cei mai buni furnizori VPN au suport de chat live)
 3. Accesați http://www.kodi.tv/download, apoi faceți clic pe butonul Sigla Android și selectați Google Play pentru a descărca Kodi APK fişier
 4. Descărcați-le pe un Flash Drive USB
 5. Conectați unitatea USB la playerul dvs. / tv / cutie
 6. Navigați la stick-ul USB și instalați ambele aplicații
 7. Deschideți VPN-ul și urmați instrucțiunile ecranului pentru a-l configura complet
 8. Kodi va fi acum instalat și protejat de VPN

Metoda 10: Utilizarea Kodi pe Apple TV (a 4-a sau a doua generație)

Apple TV este un alt dispozitiv care nu are o aplicație Kodi nativă în App Store.

Atât timp cât Apple TV este a doua sau a patra generație, este posibil să obțineți Kodi pe Apple TV, deși procesul vine cu unele dezavantaje..

  Ghidul începătorului pentru criptarea VPN

Cel mai incomod, la televizoarele din a patra generație, cu excepția cazului în care aveți acces la un ID Apple dezvoltator, va trebui să descărcați din nou Kodi la fiecare șapte zile.

Pentru televizoarele Apple de a patra generație urmați aceste instrucțiuni pentru Mac sau PC folosind Cydia Impactor – dacă nu aveți deja unul, va trebui să achiziționați un adaptor USB-C la USB-A:

 1. Descărcați cea mai recentă versiune de Cydia Impactor pe computer
 2. Obțineți cel mai recent fișier Kodi DEB pentru Apple TV
 3. Acesta este un fișier DEB, dar Cydia Impactor funcționează numai cu fișiere IPA, deci va trebui să-l convertiți folosind 7-zip
 4. Dacă nu aveți deja, descărcați și instalați 7-zip
 5. Faceți clic dreapta pe fișierul DEB și navigați la 7-zip > Extrage fisierele…
  Meniul derulant care demonstrează modul de extragere a fișierelor în 7-zip
 6. presa O.K, apoi deschideți noul folder și repetați acest proces cu fișierul data.tar
 7. Navigați prin date > var > mobil > Aplicații până când vedeți folderul numit Kodi.app
 8. Creați un folder nou numit „Încărcătură utilă”(Cu un capital P)
  Dosarul Payload
 9. Trageți butonul Kodi.app folderul din acest nou Încărcătură utilă pliant
 10. Faceți clic dreapta pe butonul dvs. Încărcătură utilă folder și navigați la 7-zip > Adauga la arhiva…Meniul derulant care arată cum comprimați fișierele în 7-zip
 11. Asigurați-vă că numele fișierului termină în .ipa și câmpul Format Archive spune „zip”, apoi apăsați O.K
  Completate corect
 12. O veste bună: acum aveți un fișier IPA Kodi. Deschide Cydia Impactor și trage și aruncă noul fișier IPA în fereastră
 13. Asigurați-vă că ați conectat Apple TV la computer, selectați televizorul din meniul derulant Cydia Impactor și apăsați start
 14. Când vi se solicită introduceți adresa dvs. Numele de utilizator ID Apple (acesta va fi e-mailul cu care v-ați înscris) presa O.K
 15. Dacă totul a planificat, veți avea acum o aplicație Kodi pe televizor

Televiziunile Apple din a doua generație sunt mult mai simplu de configurat (și nu au aceeași limitare de șapte zile ca și dispozitivele de a patra generație):

 1. Pe o aplicație Mac (cmd + spațiu), apoi tastați „Terminal” și apăsați introduce
 2. Dublu click Terminal a deschide
 3. Introduceți ssh [email protected] și apăsați Enter
 4. Dacă nu ați modificat-o, parola va fi alin
 5. Tastați fiecare dintre următoarele, apoi apăsați introduce
  • wget de instalare apt-get install
  • wget -O- http://apt.awkwardtv.org/awkwardtv.pub | apt-key add –
  • ecou „deb http://apt.awkwardtv.org/ stabil principal” > /etc/apt/sources.list.d/awkwardtv.list
  • ecou „deb http://mirrors.kodi.tv/apt/atv2 ./” > /etc/apt/sources.list.d/awkwardtv.list
  • actualizare apt-get
  • apt-get install org.xbmc.kodi-atv2
  • repornire

Kodi nu mai acceptă oficial televizoare Apple din a doua generație, deci Kodi-ului îi va lipsi câteva funcții mai noi și orice alte funcții care ar putea fi adăugate în viitor, dar altfel acum va fi gata de a merge.

Dacă toate acestea par prea multe, există alternative disponibile direct din Apple TV App Store (cum ar fi MrMC Lite), dar acestea nu au funcționalitatea pluginului Kodi.

Metoda 11: Utilizarea Kodi cu un VPN pe Raspberry Pi

Cel mai simplu mod de a configura Kodi pe Raspberry Pi este să instalați un sistem de operare care deja are Kodi integrat în el, cum ar fi LibreELEC, OSMC sau XBian, dar poate fi făcut și de la Raspbian.

În primul rând, doriți să vă funcționați VPN-ul:

 1. Accesați site-ul web al furnizorului dvs. VPN și descărcați instalatorul corespunzător pe Raspberry Pi
 2. Deschis Terminal
 3. Navigați la fișierul dvs. de instalare, de ex. cd ~ / Downloads /
 4. Extrageți programul de instalare prin typingsudo dpkg -i FILENAME.deb
 5. Deschideți o nouă Terminal fereastră
 6. Introduceți-vă VPN-ul activat și apăsați introduce
 7. Introduceți codul de activare sau detaliile de conectare

Acum că VPN-ul dvs. este în funcțiune, va trebui să instalați Kodi. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să instalați LibreELEC:

 1. Accesați https://www.libreelec.tv/downloads/
 2. Selectați Linux pe 32 de biți sau Linux pe 64 de biți pe baza pe care rulează dispozitivul dvs.
 3. Urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a termina instalarea

Este Kodi Legal?

Da, Kodi este legal 100%.

Kodi este, de asemenea, o aplicație open-source pentru care este foarte ușor să creezi suplimente. Acesta este motivul pentru care are o comunitate atât de mare și activă de dezvoltatori amatori, dar înseamnă, de asemenea, că este posibil să găsiți suplimente care să faciliteze transmiterea ilegală sau descărcarea de materiale protejate de drepturi de autor.

Nu condamnăm la utilizarea acestor suplimente și, în special, avertizăm împotriva achiziționării așa-numitelor „cutii Kodi complet încărcate” – care vin cu software de piraterie preinstalat, sunt ilegale în UE și sunt cunoscute că conțin programe malware.

Este posibil să configurați Kodi pe PlayStation?

Din păcate, în prezent nu este posibil să instalați Kodi pe Playstation. Cu toate acestea, există alternative precum Plex, care au un scop similar și pot fi descărcate direct din PlayStation Store.

Pot primi Kodi pe Apple TV din prima sau a treia generație?

În momentul de față, nu există o modalitate cunoscută de a obține Kodi pe o primă sau a treia generație Apple TV. Dacă aveți un al doilea sau a patra generație Apple TV, puteți citi mai departe ghidul nostru în această pagină.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me