ExpressVPN en NordVPN zijn twee van de populairste VPN's en worden consequent beoordeeld als onze twee beste VPN's. Met zo weinig tussen de twee, wat is het verschil? En welke VPN is beter?

ExpressVPN versus BestVPN

We hebben zowel ExpressVPN als NordVPN al jaren uitgebreid getest, dus we kennen beide redelijk goed.

Wil je gewoon weten welke VPN het beste is? ExpressVPN heeft in onze tests een score behaald die 0,1 punten hoger is dan NordVPN.

Hoewel dit genoeg is om het onze nummer één positie te geven, betekent dit niet dat ExpressVPN voor elke gebruiker definitief beter is dan NordVPN.

Elke VPN heeft zijn eigen voordelen en unieke kwaliteiten. Wil je weten wat voor jou de beste keuze is? We hebben de onderstaande verschillen onderzocht.

Snelheid & Betrouwbaarheid

ExpressVPN
NordVPN

Download 85Mbps 91Mbps
Uploaden 91Mbps 86Mbps
Wachttijd 8ms 5ms
Gemiddeld% daling 11% 5%

Downloads, uploads en ping van ExpressVPN en NordVPN via een lokale (VK naar VK) verbinding

Wat snelheid betreft, neemt ExpressVPN een vroege voorsprong. We hebben ontdekt dat NordVPN betere lokale snelheden kan krijgen, maar verbinding maken met servers die verder weg liggen, toont aan dat ExpressVPN echt beter presteert dan NordVPN.

Verbinding maken vanuit het VK (waar we zijn gevestigd) gaf ons bijvoorbeeld de volgende snelheden:
ExpressVPN

  • Duitsland: 79Mbps (Download) & 66Mbps (uploaden)
  • VERENIGDE STATEN VAN AMERIKA: 77Mbps (Download) & 40Mbps (uploaden)
  • Singapore: 73Mbps (Download) & 22Mbps (uploaden)
  • Australië: 59Mbps (Download) & 1Mbps (uploaden)

NordVPN

  • Duitsland: 78Mbps (Download) & 77Mbps (uploaden)
  • VERENIGDE STATEN VAN AMERIKA: 47Mbps (Download) & 66Mbps (uploaden)
  • Singapore: 12Mbps (Download) & 6Mbps (uploaden)
  • Australië: 22Mbps (Download) & 3Mbps (uploaden)

De betrouwbaar snelle verbindingen over de hele wereld onderscheiden ExpressVPN van alle concurrenten, niet alleen NordVPN.

Serverlocaties

ExpressVPN
NordVPN

Totaal landen 94 60
Landen met keuze op stadsniveau 10 5
Totaal aantal servers 3000+ 5600+

NordVPN en ExpressVPN's wereldwijde serverlocaties

Zowel NordVPN als ExpressVPN hebben een indrukwekkend aantal VPN-servers in een groot aantal landen. ExpressVPN biedt echter servers in meer landen en heeft meer specifieke keuzes op stadsniveau beschikbaar - dubbele het nummer dat wordt aangeboden door NordVPN.

NordVPN daarentegen heeft een veel groter servernetwerk, met meer dan 5.600 servers tot meer dan 3.000 ExpressVPN.

Het verschil in serveraantallen lijkt misschien groot, maar met dit aantal zult u het waarschijnlijk niet opmerken. Wat specifieke locaties betreft, de impact is volledig afhankelijk van uw behoeften. Als u toegang tot specifieke locaties nodig hebt, raden we u aan de serverlijsten voor ExpressVPN en NordVPN te bekijken voordat u zich op een van beide abonneert.

Tot voor kort bood NordVPN ook een tweede serverlocatie in het VK, Manchester, maar deze heeft deze verwijderd onder vermelding van prestatieproblemen. In plaats daarvan heeft NordVPN extra Londense servers toegevoegd.

streaming & torrenting

ExpressVPN
NordVPN

Netflix Ja Ja
BBC iPlayer Ja Ja
Amazon Prime Video Ja Ja
Hulu Ja Ja
Streaming servers Nee Nee
torrenting & P2P Ja Ja
HBO Ja Ja

De toegang van NordVPN en ExpressVPN tot streaming-sites

Laat ExpressVPN of NordVPN je kijken naar Netflix? Ze doen het allebei.

Voor streaming op de meeste apparaten lopen NordVPN en ExpressVPN ver voor op het pakket met betrouwbare toegang tot streaming-sites zoals Netflix, BBC iPlayer, Hulu, HBO, Amazon Prime Video en meer.

Geen van beide heeft speciale streaming-servers, maar ze hebben ze echt niet nodig omdat de meeste van hun Amerikaanse en Britse servers perfect werken. Als u ooit problemen ondervindt bij het vinden van de juiste server, staat de klantenservice voor u klaar.

Beide hebben echter hun eigen kleine fouten op dit gebied: ExpressVPN heeft moeite om toegang te krijgen tot iPlayer vanuit het VK, terwijl NordVPN over het algemeen zeer slechte streamingtoegang heeft indien geïnstalleerd op routerniveau.

Hoewel ExpressVPN die geen toegang heeft tot iPlayer vanuit het VK, onhandig kan zijn, hoeven alle gebruikers in het VK de VPN uit te schakelen of de tunnel iPlayer buiten de VPN te splitsen en hebben ze volledige toegang tot iPlayer.

Niet kunnen streamen met NordVPN geïnstalleerd op routerniveau, is echter potentieel veel meer een ongemak en beperkt echt uw mogelijkheden om het te gebruiken met apparaten zoals Apple TV.

Het is een zeer specifieke applicatie, maar een deal-breaker als je op deze manier je VPN wilt gebruiken.

Censuur omzeilen

leverancier
ExpressVPN
NordVPN
Werkt in China Ja Ja (maar minder vaak)
Werkt in Rusland Ja Ja
Werkt in Iran Ja Ja
Werkt in Turkije Ja Ja
Obfuscation tools Ja Ja

ExpressVPN en het vermogen van NordVPN om censuur te omzeilen

Beide VPN's werken goed in landen met agressieve censuur, zoals Turkije of Iran, met hun eigen ingebouwde verduisteringstools om nationale firewalls te omzeilen.

Als het gaat om de moeilijkste uitdaging in VPN-censuur, China's Great Firewall, komt ExpressVPN bovenaan. Dankzij aanzienlijke inspanningen blijft het de beste VPN om detectie door Chinese censoren te voorkomen.

NordVPN werkt ook in China, maar met minder consistentie sinds het VPN-optreden van China. We weten dat sommige gebruikers problemen hebben gehad om verbinding te maken met NordVPN in China. De verduisteringstools zijn ook niet beschikbaar via iOS, dus iPhone-gebruikers kunnen moeite hebben om beschermd te blijven.

Encryption & Veiligheid

ExpressVPN
NordVPN

VPN-protocollen IKEv2 / IPSec, L2TP, OpenVPN, PPTP, SSTP IKEv2 / IPSec, OpenVPN
Encryption AES-256 AES-256
Dodemansknop Ja Ja
Lekbescherming DNS, IPv6, WebRTC DNS, IPv6, WebRTC
First-party DNS Ja Ja
IPv6 geblokkeerd geblokkeerd

ExpressVPN en de coderings- en beveiligingsfuncties van NordVPN

ExpressVPN komt bovenaan met zijn geweldige automatische protocolselectietool. Zolang u de functie hebt ingeschakeld, kiest de VPN het beste veilige protocol.

NordVPN is recent verbeterd en biedt eenvoudige schakelaars in zijn apps om te schakelen tussen coderingsprotocollen, maar ExpressVPN biedt nog steeds meer keuze.

Anders dan dat, is het een hechte oproep tussen de twee VPN-providers omdat ze allebei geweldige geavanceerde functies hebben.

ExpressVPN biedt bijvoorbeeld een split tunneling-optie, waarmee u kunt beslissen welke apps verbinding maken met de VPN en welke niet.

Anderzijds kunt u met NordVPN uw webverkeer via twee verschillende VPN-servers routeren om een ​​extra coderingslaag te bieden (die het Double VPN noemt).

Beide blokkeren IPv6-verbindingen en beschermen u tegen potentiële IP- of DNS-lekken. NordVPN heeft verklaard dat het in de toekomst ondersteuning voor IPv6 zal introduceren, maar we verwachten dat ExpressVPN hetzelfde zal doen wanneer het protocol uiteindelijk de mainstream raakt.

Logbeleid & Jurisdictie

Geannoteerde kaart met de locaties van NordVPN en ExpressVPN

ExpressVPN
NordVPN

Verbindingslogboeken Ja Ja
Activiteitslogboeken Nee Nee
Jurisdictie Britse Maagdeneilanden Panama
Extern gecontroleerd Juli 2019 November 2018

ExpressVPN en het logboekbeleid en de rechtsgebieden van NordVPN

Beide VPN's zijn onderworpen aan externe audits om hun logbeleid te bevestigen, NordVPN door PwC in november 2018 en ExpressVPN ook door PwC in juli 2019.

Deze audits vormen een bemoedigende standaard voor de industrie, maar bevestigen alleen dat de VPN-providers doen wat ze zeggen in hun logbeleid, niet de sterkte van dat logbeleid.

Het logbeleid van NordVPN omvat het volgende:

Een screenshot van het logbeleid van NordVPN

En ExpressVPN claimt het volgende:

Een screenshot van het logboekbeleid van ExpressVPN

Geen van deze verklaringen hebben betrekking op het volledige beeld; beide VPN's bewaren sommige gegevens, maar de aard en omvang van die gegevens is niet hetzelfde.

Om het aantal verbindingen van een individuele gebruiker te beperken, slaat NordVPN de gebruikersnaam en tijdstempel van elke verbinding op voor de duur van de sessie, maar deze gegevens worden binnen 15 minuten gewist nadat de verbinding is verbroken.

ExpressVPN slaat iets meer informatie op - verbindingsdata, keuze van serverlocatie en totale hoeveelheid gegevens - en het is momenteel niet duidelijk hoe lang deze gegevens worden bewaard. Door dit, we classificeren NordVPN als een no-logs provider maar beschouw ExpressVPN als iets minder dan die prestigieuze titel.

Geen van de verzamelde informatie is echter persoonlijk identificeerbaar en beide VPN-providers bevinden zich in privacyvriendelijke rechtsgebieden (de Britse Maagdeneilanden voor ExpressVPN en Panama voor NordVPN), waarvoor ze geen gebruikersinformatie hoeven op te slaan.

Compatibiliteit & Makkelijk te gebruiken

ExpressVPN
NordVPN

Desktop-apps Windows, Mac, Linux Windows, Mac, Linux
Mobiele apps iOS, Android iOS, Android
Andere apps Android TV, Amazon Firestick Android TV, Amazon Firestick
Router ondersteuning Ja Ja
Voorgeconfigureerde routers Ja Ja
Browser-extensies Chrome, Firefox, Safari Chrome, Firefox

ExpressVPN en NordVPN's apparaatcompatibiliteit

NordVPN en ExpressVPN zijn beide toonaangevend op het gebied van compatibiliteit met uitgebreide apparaten. Ze hebben allebei apps voor alle belangrijke besturingssystemen. Ze hebben allebei ook routerondersteuning.

ExpressVPN en NordVPN hebben beide browserextensies, maar ze hebben zeer verschillende benaderingen.

De extensie van ExpressVPN is echt een controller en je hebt de desktop-app nodig om te werken - dus hij is niet zo licht als je misschien denkt. We houden ervan dat u de VPN kunt bedienen vanuit uw browservenster, maar het is geen conventionele extensie.

Het alternatief dat NordVPN biedt, werkt als een op zichzelf staand, maar is in feite een proxy, geen VPN en biedt geen volledige bescherming.

NordVPN heeft een eenvoudige, gebruiksvriendelijke interface, met een interactieve kaartvisualisatie van hun servers. Dit is een leuke gimmick, die niet noodzakelijk veel toevoegt aan de meer kale benadering van ExpressVPN, maar ook zeker niets aftrekt.

Een screenshot van de gebruikersinterface van NordVPN

NordVPN PC-app

Als het gaat om geavanceerde opties, hebben de twee VPN-providers verschillende benaderingen. ExpressVPN plaatst zijn instellingen in een apart optievenster, terwijl NordVPN een tab- en wisselontwerp gebruikt.

Een screenshot van de ExpressVPN-app voor pc

ExpressVPN PC-app en optiemenu

De apps van ExpressVPN hebben allemaal een grote aan / uit-schakelaar en weinig anders in hun hoofdvenster. De basisinterface is ook vrijwel identiek tussen apparaten, terwijl NordVPN meer merkbaar varieert.

Dit betekent bijvoorbeeld dat de NordVPN-tabbladen raar aanvoelen op onze test-iPhone, maar niet op onze Android-telefoon.

De Android en iPhone NordVPN-apps naast elkaar

NordVPN Android (links) en iOS (rechts) apps naast elkaar

Hoe dan ook, de apps van beide VPN-providers zijn zeer intuïtief op alle apparaten - zelfs als ze verschillende benaderingen gebruiken.

Klantenservice

ExpressVPN
NordVPN

Live chat 24/7 24/7
E-mail ondersteuning Ja Ja
Telefonische ondersteuning Nee Nee
Online kennisbank Ja Ja
Installatiehandleidingen Ja Ja
Videomateriaal Ja Ja

ExpressVPN en de klantondersteuningsopties van NordVPN

Dit leidt ons tot klantenondersteuning, waar beide providers ook in excelleren.

ExpressVPN en NordVPN hebben beide uitgebreide online handleidingen, wat deel uitmaakt van de reden waarom ze zo gemakkelijk te gebruiken zijn op een breed scala aan apparaten. Ze hebben ook e-mail en 24/7 livechat, wat erg handig is van beide providers.

Deze providers gaan zowel nek als nek in termen van beschikbare materialen voor klantenservice, met af en toe een exemplaar met robuuster online materiaal voor een bepaald onderwerp. Geen van beiden heeft telefonische ondersteuning, wat vrij standaard is in de industrie.

Dit alles gezegd hebbende, beweert ExpressVPN hier alleen maar een overwinning omdat zijn 24/7 livechat consequent sneller en handiger is - al was het maar.

Prijs & Waarde

ExpressVPN
NordVPN

Enkele maand $ 12.95 $ 11.95
Zes maanden $ 9.99 N / A
12 maanden $ 6.67 $ 6.99
Twee jaar N / A $ 4.99
Drie jaar N / A $ 3.49

NordVPN en de maandelijkse kosten van ExpressVPN over verschillende lengteprijzen

Tenzij u zich wilt aanmelden voor een driejarig VPN-abonnement, is er niet veel tussen de prijzen van ExpressVPN en NordVPN.

Ze zijn de twee grootste VPN's ter wereld en hebben een prijs die daarmee overeenkomt. Bij kortere abonnementen zijn ExpressVPN en NordVPN niet de goedkoopste VPN's die er zijn, maar ook zeker niet de duurste.

ExpressVPN heeft momenteel een deal waarbij u drie maanden gratis krijgt op een abonnement van 12 maanden, wat een grote meerwaarde is.

Langere abonnementen zijn waar NordVPN zich echt onderscheidt. Voor degenen die graag een verbintenis van drie jaar aangaan, is NordVPN de duidelijke winnaar: het driejarenplan biedt enorme besparingen - 70% korting. De lage maandelijkse prijs van slechts $ 3,49 maakt het de best beschikbare VPN en ook onze nummer één goedkope VPN.

Dit is echter geen kleine verplichting en u moet vooraf $ 125,64 betalen voor het driejarige pakket.

Naar boven afronden & Vonnis

Het is dichtbij, maar ExpressVPN claimt overwinning als de betere VPN in 2020.

NordVPN presteert beter in zijn loggingbeleid en prijs, maar ExpressVPN komt als eerste naar voren voor snelheid, het omzeilen van censuur, codering, klantenondersteuning en streaming.

Dat gezegd hebbende, als je wordt afgeschrikt door het prijskaartje: krijg NordVPN op een langer plan voor de beste VPN op de markt.

Als je nog steeds een besluit neemt, kun je een volledig overzicht van elke VPN vinden in onze volledige ExpressVPN- en NordVPN-beoordelingen.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me