Het installeren van een VPN op uw Amazon Fire TV Stick of Fire TV is snel en gemakkelijk als u eenmaal weet wat u doet. In deze gids laten we u zien hoe eenvoudig het is, met behulp van verschillende methoden.

Een VPN gebruiken op uw Amazon Fire TV of Fire TV Stick is een eenvoudige manier om geografische beperkingen te omzeilen en meer video-inhoud te streamen.

Deze handige gids leidt u stap voor stap door hoe u uw VPN op een Fire TV-apparaat kunt instellen.

Waarom u een VPN op uw Firestick nodig hebt

Er zijn veel verschillende redenen waarom u een VPN op uw Amazon Fire TV Stick moet gebruiken.

De belangrijkste redenen zijn:

 1. U wilt meer video-inhoud bekijken

  Veel inhoud op Fire TV is geografisch beperkt, dus u hebt mogelijk geen toegang tot bepaalde video's of apps, afhankelijk van uw locatie. Een goede VPN-service ontgrendelt al deze inhoud.

 2. U moet alle Kodi-add-ons gebruiken

  Een betrouwbare VPN-service is ook essentieel als u van plan bent om Kodi-add-ons te gebruiken zoals Yoda of Exodus Redux.

  Waarom is dit wel??

  Omdat je per ongeluk auteursrechtelijk beschermde inhoud kunt streamen, waardoor je een hoge boete kunt krijgen - of zelfs een gevangenisstraf!

  Als u een VPN met Kodi gebruikt, wordt uw ware IP-adres verborgen, zodat uw streamingactiviteit privé is.

  Bekijk onze gids voor het installeren van een VPN op Kodi voor stapsgewijze instructies om u op weg te helpen.

 3. U wilt niet dat uw ISP (internetprovider) ziet wat u online doet of uw snelheden vertragen

  ISP's over de hele wereld kunnen de snelheid van uw internetverbinding vertragen, afhankelijk van de websites of apps die u gebruikt.

  Dit betekent dat het streamen van Netflix of BBC iPlayer op je Amazon Fire TV Stick een stuk sneller kan zijn.

  Dat lijkt me niet eerlijk, toch?

  U kunt voorkomen dat dit gebeurt met een beveiligde VPN, omdat uw ISP hierdoor niet kan zien wat u online doet.

Wat je nodig hebt

Om uw VPN op uw Amazon Firestick te installeren, hebt u het volgende nodig:

 • Een Fire TV (of Fire TV Stick v2 of hoger) bijgewerkt naar de nieuwste versie van het besturingssysteem
 • Een bevestigd account met de door u gekozen VPN-service.

Als u nog geen VPN-service hebt gekozen, is het de moeite waard om eerst een kijkje te nemen in de Amazon App Store om te controleren of deze een eigen app heeft. U kunt hier ook onze beste VPN-services voor Firestick bekijken.

Als u een VPN-service kiest met een aangepaste app voor de Amazon Firestick, verloopt het installatieproces een stuk sneller en eenvoudiger. Een trage VPN maakt het streamen van media naar je Fire TV of Fire Stick erg moeilijk, dus misschien wil je een gratis proefperiode testen voordat je je aanmeldt voor een betaald VPN-abonnement.

Als u problemen ondervindt bij het installeren van de VPN-app op uw Firestick, of als uw gekozen VPN-provider geen app voor Amazon-apparaten heeft, is het mogelijk om verbinding te maken met een VPN via uw router, Mac of Windows-pc. We zullen dit behandelen in methoden 3, 4 en 5.

Het is ook mogelijk om een ​​VPN-app op uw Fire TV of Fire TV Stick te laden, maar dit is iets ingewikkelder en vereist dat u de instellingen op uw apparaat wijzigt. We zullen u stap voor stap door dit proces leiden in methode 2 en 6.

Vergeet niet uw e-mailadres te controleren en uw VPN-account te verifiëren voordat u doorgaat, anders werkt uw VPN-verbinding mogelijk niet op uw Firestick.

Methode 1: Fire TV VPN-app

Hoewel Fire TV gesloten software gebruikt, is het een van de gemakkelijkste apparaten om met een VPN in te stellen. Als uw gekozen VPN-service een aangepaste app heeft voor de Amazon Fire TV Stick, hoeft u deze alleen te downloaden en op uw apparaat te installeren.

Starten:

 1. Open de Amazon App Store op uw apparaat
  Schermafbeelding van de App Store op Firestick
 2. Zoeken naar de app van uw provider (bijv. ExpressVPN)
 3. Klik op 'Get' om het op uw apparaat te installeren. U moet meestal de toegangscode van uw Amazon-account invoeren om te bevestigen Schermafbeelding van de ExpressVPN-app in de Fire TV-winkel
 4. Open de app, voer uw inloggegevens in en u bent klaar om te gaan Schermafbeelding van de Firestick-app van ExpressVPN

U moet vervolgens verbinding maken met een VPN-serverlocatie voordat u inhoud op uw Amazon-apparaat kunt streamen. Degenen die iets specifieks willen bekijken, moeten mogelijk verbinding maken met een bepaalde server, bijvoorbeeld als u BBC iPlayer wilt bekijken, werkt dit alleen via een Britse server.

Als u problemen ondervindt tijdens het installeren van een VPN-app op uw Amazon Fire TV Stick, neemt u gewoon contact op met het klantenserviceteam van uw VPN en zij zouden u kunnen helpen. Als u dat niet kunt doen, hebben de meeste VPN-services hoe dan ook stapsgewijze installatiehandleidingen op hun website voor de meest populaire apparaten.

Momenteel is IPVanish onze hoogst aanbevolen VPN-service voor Firestick vanwege de speciale app voor het apparaat en de positieve benadering van torrenting. We raden ook CyberGhost, PrivateVPN, ExpressVPN en NordVPN aan.

Als u op zoek bent naar een VPN om te gebruiken op uw Amazon Fire TV-stick maar wilt voorkomen dat u zich nu inschrijft voor een betaald abonnement, raden we u aan onze beste gratis VPN-services voor Firestick te bekijken.

Methode 2: sideloading met een VPN-app APK

Als u een VPN-service heeft gekozen die geen aangepaste app voor Firestick aanbiedt, is het nog steeds mogelijk om deze met een beetje werk te installeren. Ten eerste moet u de instellingen van uw Firestick wijzigen, zodat u apps van derden kunt installeren.

 1. Nadat je je Fire TV of Fire TV Stick hebt opgestart, ga je naar 'Instellingen' en vervolgens 'Apparaat' Schermafbeelding van het Firestick-instellingenmenu
 2. Zoek ‘Ontwikkelaaropties’ en schakel ze allebei in - ‘Debugging’ en ‘Apps from Unknown Sources’ Schermafbeelding van het menu met ontwikkelaarsopties in Firestick
 3. Ga terug naar het ‘Systeem’ menu, klik op ‘About’ en selecteer vervolgens ‘Network’ Schermafbeelding van het menu met netwerkinstellingen in Firestick
 4. Noteer het IP-adres van uw Fire TV of Fire TV Stick en leg deze opzij

Met uw Firestick kunt u nu apps installeren die niet beschikbaar zijn in de App Store van Amazon.

Nadat u de bovenstaande stappen heeft voltooid, moet u controleren of uw gekozen VPN-service zijn Android APK-bestand beschikbaar stelt om rechtstreeks van zijn website te downloaden. Download dit soort bestanden alleen rechtstreeks van uw VPN-provider. Bestanden van derden kunnen besmet zijn met malware en uw apparaat beschadigen.

Om deze methode te laten werken, hebt u een tweede generatie Firestick (of nieuwer) en een download-URL nodig voor het APK-bestand van uw VPN-service.

 1. Open uw Fire TV, zoek naar ‘Downloader’ en installeer de ‘Downloader-app’ Schermafbeelding van de Downloader-app in de Firestick app store
 2. Voer de ‘Downloader-app’ uit en voer de download-URL in voor het APK-bestand van uw VPN Schermafbeelding van de Downloader-app op de Firestick
 3. Nadat de download is voltooid, wordt u gevraagd de app te installeren. Als dit niet gebeurt, opent u het downloadgedeelte in ‘Downloader’ en selecteert u het APK-bestand

Uw VPN-app is nu geïnstalleerd en klaar voor gebruik - u hoeft alleen maar in te loggen en verbinding te maken.

 1. Ga op uw Fire TV naar ‘Instellingen’ en vervolgens ‘Toepassingen’ en selecteer ‘Geïnstalleerde toepassingen beheren’ Schermafbeelding van het instellingenmenu van de applicatie in Firestick
 2. Zoek de VPN-app die u op uw Fire TV hebt geïnstalleerd en klik op ‘Toepassing starten’ in het submenu dat verschijnt
 3. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord voor de VPN-service in. Mogelijk moet u een Bluetooth-muis gebruiken om het een beetje eenvoudiger te maken
 4. Als u eenmaal in de VPN-app bent, selecteert u eenvoudig een serverlocatie en drukt u op 'Verbinden'

Methode 3: Uw router gebruiken

Een VPN-router

Als u geen VPN-service kunt vinden die u bevalt en een aangepaste Fire TV Stick-app biedt, of als u problemen ondervindt bij het downloaden van de app naar uw Fire TV of Fire TV Stick, kunt u de VPN ook op routerniveau installeren . Op deze manier worden alle apparaten met internetverbinding in uw huis automatisch beveiligd via wifi.

Als dit de door u gekozen methode is, moet u ervoor zorgen dat u zich aanmeldt bij een VPN-service die compatibel is met routers. De meeste van onze beste algehele VPN's zijn, evenals vele andere - bekijk gewoon de ‘Platforms & Apparaten secties van de VPN-beoordeling om ervoor te zorgen.

De meeste VPN-services zullen ook op hun eigen websites duidelijk maken of ze al dan niet op routers kunnen worden geïnstalleerd. Als u twijfelt, neem dan contact op met een medewerker van de klantenservice.

Zorg er ook voor dat uw router VPN-clients ondersteunt - de meeste ISP-uitgegeven routers niet.

Het veiligste en veiligste VPN-protocol om te gebruiken met uw router is OpenVPN. Niet alle routers ondersteunen echter OpenVPN. Sommigen ondersteunen in plaats daarvan PPTP, maar dit protocol wordt als zeer onveilig beschouwd en kan binnen enkele minuten worden gehackt.

Nadat u hebt vastgesteld dat u uw gekozen VPN op routerniveau kunt installeren (en bij voorkeur met OpenVPN), volgt hier het basisproces:

 1. Log in op uw router admin dashboard.
 2. Flash je router met VPN-compatibele firmware als deze nog geen native OpenVPN ondersteunt.
 3. Configureer de router met de configuratiebestanden van uw VPN-serviceprovider.
 4. Maak verbinding met de VPN.
 5. Test de VPN-verbinding op eventuele IP-, DNS- en WebRTC-lekken.
 6. Verbind uw Firestick met WiFi van de VPN-router.

Voor meer manieren om uw router in te stellen, kunt u onze routerinstallatiegids raadplegen.

Helaas kunnen we u geen stapsgewijze handleiding voor elk afzonderlijk routermodel geven, maar de meeste premium VPN-services bieden gedetailleerde installatie-instructies voor populaire routermerken.

ExpressVPN biedt bijvoorbeeld handmatige configuratiehandleidingen voor 15 verschillende soorten router op zijn website. ExpressVPN biedt ook een router-applet om het instellen supergemakkelijk te maken.

Methode 4: Uw pc gebruiken

Als u geen VPN op uw router kunt installeren, kunt u deze ook op uw Windows-pc uitvoeren en vervolgens de verbinding met uw Fire TV of Fire TV Stick delen.

Eerst moet u een virtuele router op uw computer instellen en vervolgens verbindt u uw Firestick met de VPN. Nadat u verbinding hebt gemaakt met de VPN op uw pc, wordt het verkeer van de Fire TV Stick ook gecodeerd.

We zullen u door de basisprincipes leiden:

 1. Open de opdrachtprompt op uw pc, typ ‘netsh wlan show drivers’ en zoek de regel met ‘Hosted network ondersteund: ja’ - houd dit venster open Schermafbeelding van het opdrachtpromptvenster op een computer
 2. Installeer de desktop-app van uw VPN-provider op uw pc
 3. Ga terug naar het opdrachtpromptvenster en volg de instructies in methode 2 van onze VPN TV-installatiegids om de virtuele router op te starten
 4. Open Netwerkverbindingen in het configuratiescherm van uw computer
 5. Zoek het netwerk dat u samen met een TAP-adapter hebt gemaakt
 6. Klik met de rechtermuisknop op het lijstitem, klik op 'Eigenschappen' en vervolgens op 'Delen' en vink vervolgens 'Andere netwerkgebruikers toestaan ​​verbinding te maken via de internetverbinding van deze computer' aan Schermafbeelding van het WiFi-eigenschappenvenster op een pc
 7. Selecteer de naam van uw netwerk in het vervolgkeuzemenu

Zodra uw apparaat is ingesteld, verbindt u gewoon uw Fire TV of Fire TV Stick met de nieuwe WiFi-verbinding vanaf uw Windows-pc, in plaats van rechtstreeks met uw router.

Methode 5: Uw Mac gebruiken

Het verbinden van uw Firestick met de VPN via uw Mac is een beetje eenvoudiger dan op pc, omdat Macs ingebouwde VPN-mogelijkheden hebben. U gebruikt de functie voor het delen van verbindingen om een ​​handmatige verbinding tot stand te brengen met de door u gekozen VPN-server.

De ingebouwde VPN-client van MacOS ondersteunt echter een beperkt aantal VPN-protocollen. Het ondersteunt geen OpenVPN.

Houd er rekening mee dat PPTP is een zeer onzekere VPN-protocol en L2TP / IPSec hebben ook beveiligingsfouten. Om deze reden, we raden deze installatiemethode niet aan en het zou een laatste redmiddel moeten zijn.

De VPN-verbinding van uw Mac met uw Fire TV of Fire TV Stick delen:

 1. Zorg ervoor dat uw Mac via een Ethernet-kabel met internet is verbonden.
 2. Maak uw VPN-verbinding op uw Mac met behulp van handmatige configuratie - u vindt stapsgewijze instructies hiervoor in onze Mac VPN-handleiding
 3. Maak verbinding met de VPN, open ‘Systeemvoorkeuren’, ‘Delen’ en vervolgens ‘Internet delen’ Schermafbeelding van de instellingen voor delen via internet op de Mac
 4. Vink het vakje ‘WiFi’ aan en selecteer ‘WiFi Options’
 5. Kies ‘WPA Personal’ en typ uw netwerknaam en wachtwoord
 6. Klik op OK en vink vervolgens het selectievakje naast 'Internet delen' aan en vervolgens 'Start' Schermafbeelding van het bevestigingsbericht voor delen via internet op de Mac

Nu kunt u uw Fire TV of Fire TV Stick via wifi verbinden met het gedeelde VPN-netwerk van uw Mac.

Methode 6: sideloading met een tweede Android-apparaat

Als uw gekozen VPN-service geen APK-bestand heeft, is het nog steeds mogelijk om het op uw Firestick te installeren met een klein element van handmatige configuratie. U moet eerst controleren of het ten minste een tweede generatie versie van het apparaat is en u hebt ook een extra Android-apparaat nodig met toegang tot de Google Play Store.

Bij deze methode wordt de VPN-app eerst naar het tweede Android-apparaat gedownload en vervolgens naar uw Firestick overgebracht. U kunt controleren welke generatie Firestick u hebt aan de hand van de modelnaam aan de buitenkant - apparaten van de tweede generatie hebben de modelnaam "LY73PR".

Voordat u met deze methode begint, moet u de stappen volgen die aan het begin van methode 2 zijn beschreven om uw Firestick voor te bereiden op het sideloading-proces.

 1. Download en installeer een app met de naam ‘Apps2Fire’ uit de Google Play Store, evenals de Android-app voor de door u gekozen VPN-service Schermafbeelding van de apps2fire-app in de Google Play Store
 2. Open de app, tik op het menupictogram in de rechterbovenhoek en tik vervolgens op ‘Setup’
 3. Waar 'IP-adres van uw Fire TV' staat, voert u het IP-adres in dat u hebt genoteerd toen u de netwerkinstellingen van uw Firestick hebt gewijzigd en tikt u op 'Opslaan' Schermafbeelding van het setup-gedeelte van de apps2fire Android-app
 4. Tik nogmaals op het menupictogram, selecteer 'Apps uploaden' en selecteer vervolgens de VPN-app die u op uw Fire TV wilt gebruiken Schermafbeelding van het helpgedeelte van de apps2fire Android-app
 5. De VPN-app moet automatisch worden geïnstalleerd op uw Fire TV of Fire TV Stick

Nadat u dit hebt gedaan, moet u de stappen volgen die zijn beschreven in methode 5 om de VPN-app te starten, in te loggen en verbinding te maken.

Meer hulp nodig?

Als uw VPN-provider een aangepaste app voor de Amazon Fire TV of Fire TV Stick aanbiedt, moet dit uw eerste aanspreekpunt zijn als u meer hulp nodig hebt. Let op: een eerste generatie Fire TV Stick werkt mogelijk niet met alle VPN-services.

Als u verbinding maakt via een ander apparaat, zoals een Mac of Windows-pc, moet u contact opnemen met uw provider voor verdere begeleiding.

Een handvol VPN-services biedt ondersteuning specifiek voor Fire TV Stick-gebruikers - u kunt deze hier vinden:

 • IPVanish
 • CyberGhost
 • PrivateVPN
 • ExpressVPN
 • NordVPN

Of aarzel niet om ons vragen te mailen - u kunt het e-mailadres hieronder vinden.

{
"@context": "http://schema.org",
"@type": "Hoe",
"naam": "Hoe een VPN op Amazon Fire Stick te installeren",
"Beschrijving": "Het installeren van een VPN op uw Amazon Fire TV Stick of Fire TV is snel en gemakkelijk als u eenmaal weet wat u doet. In deze gids laten we u zien hoe eenvoudig het is, met behulp van verschillende methoden.",
"beeld": {
"@type": "ImageObject",
"url": "https://www.top10vpn.com/images/2018/06/hero_firetv.svg",
"hoogte": "738",
"breedte": "286"
},
"totale tijd": "PT15M",
"gereedschap": "VPN-abonnement, Fire TV (of Fire TV Stick v2 of hoger) ",
"levering": "Elektriciteit",
"stap": [
{
"@type": "HowToStep",
"url": "https://www.top10vpn.com/guides/how-to-install-a-vpn-on-amazon-fire-stick/#step-1",
"beeld": "https: //www.top10vpn.comimages/how-to-install-a-vpn-on-amazon-fire-stick.jpg",
"naam": "Open de Amazon App Store",
"tekst": "Open de Amazon App Store op uw apparaat"
},
{
"@type": "HowToStep",
"url": "https://www.top10vpn.com/guides/how-to-install-a-vpn-on-amazon-fire-stick/#step-2",
"beeld": "https: //www.top10vpn.comimages/how-to-install-a-vpn-on-amazon-fire-stick.jpg",
"naam": "Zoek provider",
"tekst": "Zoeken naar de app van uw provider (bijv. ExpressVPN)"
},
{
"@type": "HowToStep",
"url": "https://www.top10vpn.com/guides/how-to-install-a-vpn-on-amazon-fire-stick/#step-3",
"beeld": "https: //www.top10vpn.comimages/how-to-install-a-vpn-on-amazon-fire-stick.png",
"naam": "Installeren",
"tekst": "Klik op 'Get' om het op uw apparaat te installeren. U moet meestal de toegangscode van uw Amazon-account invoeren om te bevestigen"
},
{
"@type": "HowToStep",
"url": "https://www.top10vpn.com/guides/how-to-install-a-vpn-on-amazon-fire-stick/#step-4",
"beeld": "https: //www.top10vpn.comimages/how-to-install-a-vpn-on-amazon-fire-stick-2.png",
"naam": "Open de app",
"tekst": "Open de app, voer uw inloggegevens in en u bent klaar om te gaan"
}
]
}

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me