Er zijn vijf hoofdmanieren om een ​​VPN op uw Android-smartphone of -tablet in te stellen, maar de eenvoudigste methode is om gewoon de aangepaste app te gebruiken die door uw gekozen VPN-service wordt geleverd.

Een aangepaste VPN-app instellen voor uw Android-apparaat is net zo eenvoudig als het installeren van een andere app.

Download het gewoon, log in, tik op ‘connect’ en klaar. Als u extra hulp nodig hebt bij de installatie van de app, hebben we hieronder gedetailleerde instructies opgenomen onder 'Methode 1'.

Gelukkig bieden al onze beste VPN-serviceaanbevelingen een soort Android-app, dus je zult nooit gedwongen worden om andere methoden te gebruiken, tenzij je.

Je kunt ook onze nieuwste VPN-keuzes voor Android bekijken om je beslissing gemakkelijker te maken.

We zullen ook kijken naar alternatieve methoden om een ​​VPN op uw Android-telefoon te gebruiken, inclusief het handmatig instellen, een APK-bestand gebruiken en de VPN instellen op routerniveau.

Wat je nodig hebt

Ten eerste heb je een nodig Android-apparaat: een smartphone of een tablet.

Deze handleiding is geschreven met een Samsung Galaxy A6-smartphone met Android 9.1.0 (Pie).

U kunt een VPN gebruiken op een ouder Android-apparaat, maar de stappen en schermen kunnen enigszins verschillen van die in deze handleiding.

Je hebt het ook nodig een account bij een VPN-serviceprovider. Er zijn twee manieren om dit te doen:

 1. Bezoek de websites van enkele providers en meld u aan voor degene die u verkiest; het is een goed idee om in te loggen en de apparaatconfiguratiepagina's te vinden voordat u doorgaat.
 2. Download de app van uw voorkeursaanbieder uit de Google Play Store en meld u aan voor een nieuw account in de app.

  We raden dit over het algemeen niet aan, omdat het restitutiebeleid van de VPN-provider mogelijk niet van toepassing is of omdat uw account mogelijk alleen voor Android-apparaten kan worden gebruikt, terwijl het aanschaffen van een abonnement via de website van de VPN-provider u in het algemeen toestaat om de VPN met meerdere apparaten te gebruiken types.

Zorg ervoor dat u uw VPN-account indien nodig via e-mail verifieert.

Methode 1: VPN-app

Controleer voordat u zich aanmeldt voor een VPN-abonnement of de VPN-service wordt geleverd met een aangepaste VPN-app voor Android.

Als dit het geval is, kunt u de VPN-app downloaden van de Google Play Store. Als u in een land woont waar u geen toegang heeft tot de Google Play Store, gaat u naar ‘Methode 4: APK-bestand’.

We hebben ExpressVPN voor deze handleiding gebruikt omdat het een zeer eenvoudige Android-app heeft en het een 30-dagen geld-terug-garantie biedt.

Het is ook de beste VPN die er is - u kunt onze volledige, onafhankelijke ExpressVPN-recensie hier lezen.

Als u een andere VPN-provider hebt gekozen, moet u een iets ander proces volgen, maar deze gids geeft u de basis.

Het installeren van de VPN-app van uw VPN-service is de eenvoudigste manier om snel aan de slag te gaan.

In de meeste gevallen biedt het ook handige en gebruiksvriendelijke toegang tot verschillende servers, wat handig is als u wilt schakelen tussen VPN-locaties.

Het instellen van een aangepaste VPN-app voor Android kost u minder dan vijf minuten. Hier is hoe het te doen:

 1. Zoek de aangepaste Android-app van uw VPN-provider in de Google Play Store.
  We raden aan de link naar de Google Play Store te volgen via de officiële website van de VPN om te voorkomen dat u potentieel gevaarlijke copycat-software downloadt.Schermafbeelding van ExpressVPN-profiel op Google Play Store
 2. Kraan Installeren om de VPN-app te downloaden. Zodra deze stap is voltooid, zegt de groene knop Open.Schermafbeelding van ExpressVPN in de Google Play Store zodra de app is geïnstalleerd
 3. Kraan Open om de VPN-app te starten en tik vervolgens op Inloggen.Schermafbeelding van ExpressVPN gratis proefinstallatiedia
 4. Voer uw VPN-abonnementgegevens in de relevante vakken in - in dit geval uw e-mailadres en wachtwoord - en tik vervolgens op Inloggen.Schermafbeelding van de inlogpagina van de ExpressVPN Android-app
 5. ExpressVPN vraagt ​​nieuwe gebruikers of ze crashrapporten, snelheidstests en informatie willen delen over of de VPN-verbindingspogingen slagen of niet.

  Hoewel deze informatie niet persoonlijk identificeerbaar is, raden we aan te tikken Nee, dank u wel.

  Screenshot van ExpressVPN installatie crashrapport autorisatie

 6. Kraan OK om het instellen van de VPN-verbinding te starten.Schermafbeelding van het ExpressVPN Android-installatieproces
 7. Kraan OK om het VPN-verbindingsverzoek te accepteren.Schermafbeelding van het verbindingsverzoek van de ExpressVPN Android-app
 8. Hier is het hoofdscherm van de ExpressVPN Android-app. Het is een vrij typisch voorbeeld van aangepaste VPN-apps voor Android, met een grote verbindingsknop in het midden en de gekozen serverlocatie hieronder.

  Om de lijst met serverlocaties te zien, tikt u op de drie horizontale stippen rechts van de serverlocatienaam.

  Schermafbeelding van het hoofdscherm van de ExpressVPN Android-app

 9. U kunt kiezen uit elk van de VPN-serverlocaties die hier worden vermeld. Tik gewoon op degene waarmee u verbinding wilt maken.Schermafbeelding van ExpressVPN Android-app serverlocatielijst
 10. Voordat u verbinding maakt met de VPN, kunt u het beste de beveiligingsinstellingen controleren. Meestal kunt u dit vinden door te klikken op een tandwielsymbool of, in het geval van ExpressVPN, op het hamburgermenu (drie horizontale lijnen).

  Zorg ervoor dat u de kill-schakelaar en lekbescherming inschakelt als de app met die functies wordt geleverd.

  Hier is het instellingenmenu van ExpressVPN. Tik op Netwerk bescherming om de Android-app-versie van ExpressVPN van een kill-schakelaar in te schakelen.

  Schermafbeelding van de instellingen van de ExpressVPN Android-app

 11. Nadat u de VPN-instellingen hebt bekeken, is het tijd om verbinding te maken met de VPN. Tik op de ronde verbindingsknop in het midden van het hoofdscherm van de VPN-app.

  De verbindingsknop van ExpressVPN wordt groen wanneer de VPN is verbonden. Tik nogmaals op deze knop om de verbinding te verbreken.

  Test uw VPN altijd op eventuele lekken. U kunt ontdekken hoe u dit kunt doen en hoe u problemen kunt oplossen in onze gids voor IP, DNS en WebRTC-lekken.

  Schermafbeelding van ExpressVPN Android-app verbondenNu uw ExpressVPN-verbinding is ingesteld, blijft deze op de achtergrond verbonden en kunt u uw telefoon normaal gebruiken. Kijk gewoon naar de statusbalk en zoek de sleutel om te controleren of uw telefoon is verbonden.

Methode 2: Software van derden gebruiken (OpenVPN voor Android)

Als u de aangepaste VPN-app van uw VPN-serviceprovider niet wilt gebruiken, of als deze niet wordt meegeleverd, kunt u in plaats daarvan de VPN-configuratiebestanden configureren met een VPN-app van derden, zoals OpenVPN voor Android.

U gebruikt deze apps van derden om verbinding te maken met het servernetwerk van uw provider met accountreferenties die u een vergelijkbare algemene ervaring bieden als het gebruik van de eigen app van uw provider.

Apps van derden kunnen meer configureerbaar zijn dan de aangepaste app van de VPN-serviceprovider, en ze laten je zelfs toe om meerdere providers binnen een enkele app te gebruiken, als je meer dan één abonnement hebt.

We gebruiken OpenVPN voor Android voor deze gids, omdat het open-source is, wat betekent dat het kan worden gecontroleerd op beveiligingsfouten en kwetsbaarheden, en het OpenVPN-protocol zelf biedt de beste balans tussen prestaties en beveiliging.

Je kunt ook de officiële app van OpenVPN Connect, OpenVPN, Inc voor Android gebruiken.

ExpressVPN beveelt OpenVPN voor Android aan, omdat het beter werkt met de configuratiebestanden, terwijl NordVPN OpenVPN Connect aanbeveelt. U kunt het beste contact opnemen met uw VPN-serviceprovider om erachter te komen welke app deze aanbeveelt.

Als uw VPN-provider geen OpenVPN-configuratiebestanden beschikbaar heeft, kunt u doorgaan naar ‘Methode 3’, waarin wordt uitgelegd hoe u L2TP-bestanden handmatig kunt configureren.

Hier ziet u hoe u handmatig een VPN op Android configureert met behulp van de OpenVPN voor Android-software:

 1. Zoek OpenVPN voor Android (of OpenVPN Connect) in de Google Play Store en tik op Installeren.Schermafbeelding van de OpenVPN voor Android-app in de Google Play Store
 2. Nadat de app is gedownload, wordt de groene knop weergegeven Open. Tik om de OpenVPN voor Android-app te openen.Schermafbeelding van OpenVPN voor Android-app geïnstalleerd in Google Play Store
 3. Dit is het hoofdscherm van de OpenVPN voor Android-app. We komen hier op terug nadat we de configuratiebestanden van de website van ExpressVPN hebben gedownload.
  Schermafbeelding van OpenVPN voor Android-app zonder VPN-profielen
 4. Ga naar de website van uw VPN-serviceprovider in uw mobiele browser en log in op uw VPN-account met uw inloggegevens.
  Schermafbeelding van de ExpressVPN-inlogpagina
 5. Ga nu naar het gedeelte van de VPN-accountpagina waar u de VPN op verschillende apparaten kunt instellen. Kraan ExpressVPN instellen.
  Schermafbeelding van de pagina voor het instellen van een ExpressVPN-account
 6. Kraan Andere apparaten weergeven.
  Schermafbeelding van de activeringscode van de ExpressVPN-account
 7. Blader door de lijst met apparaten en tik op Handmatige configuratie.
  Schermafbeelding van ExpressVPN verschillende set-ups lijst
 8. Kraan OpenVPN. Hier ziet u uw unieke gebruikersnaam en wachtwoord voor handmatige configuratie van OpenVPN. U zult deze later nodig hebben.
  Schermafbeelding van ExpressVPN handmatige configuratie gebruikersnaam en wachtwoord
 9. U kunt zoveel configuratiebestanden downloaden als u wilt - met elke configuratie kunt u verbinding maken met een andere VPN-serverlocatie - maar we raden aan om met een te beginnen totdat u weet hoe u het hele installatieproces moet uitvoeren.

  Tik op de serverlocatie waarmee u verbinding wilt maken en deze wordt automatisch gedownload naar de opslag van uw telefoon. We kozen voor de VS - New York.

  Schermafbeelding van configuratiebestanden van ExpressVPN-serverlocaties

 10. Ga nu terug naar de OpenVPN voor Android-app en tik op het mapdownloadsymbool in de rechterbovenhoek van de app (tussen het + -symbool en de drie verticale stippen).
  Schermafbeelding van OpenVPN voor Android-app zonder VPN-profielen
 11. Zoek het VPN-configuratiebestand in uw downloads map. Sommige gebruikers zullen moeten gaan Intern geheugen voordat u naar de downloads map om het bestand te selecteren. Wanneer je het bestand hebt gevonden, tik je erop.
  Schermafbeelding van het gedownloade ExpressVPN-configuratiebestand
 12. Tik op de Kruis aan symbool om het downloaden van het configuratiebestand te voltooien.
  Schermafbeelding van het ExpressVPN-configuratiebestand in de OpenVPN voor Android-app
 13. Druk op Bewerk symbool aan de rechterkant van de naam van het configuratiebestand.
  Schermafbeelding van het ExpressVPN-configuratiebestand in OpenVPN voor bewerking van de Android-app
 14. Onder de basis- tabblad voert u de unieke OpenVPN-gebruikersnaam en -wachtwoord in die worden weergegeven in uw account op de ExpressVPN-website. Tik vervolgens op de Terug pictogram op uw apparaat.

  Opmerking: OpenVPN voor Android heeft veel configuratie-opties; we laten hier alleen de basis zien, maar je kunt later terugkomen en je VPN-profiel aanpassen.

  Schermafbeelding van het bewerken van het ExpressVPN-configuratiebestand in OpenVPN voor Android

 15. Tik op uw gemaakte profiel.
  Schermafbeelding van het ExpressVPN-configuratiebestand in OpenVPN voor bewerking van de Android-app
 16. Kraan OK om het verbindingsverzoek te accepteren.
  Schermafbeelding van VPN-verbindingsverzoek in de OpenVPN voor Android-app
 17. Nadat de VPN succesvol is verbonden, ziet u een verbindingsmelding en blijft er een sleutelpictogram in de linkerbovenhoek van uw scherm voor de duur van de VPN-verbinding. Test de VPN-verbinding op eventuele IP-, DNS- of WebRTC-lekken.
  Schermafbeelding van VPN-verbinding bovenaan het scherm
 18. Om de verbinding met de VPN te verbreken, tikt u op het OpenVPN-profiel vanuit de OpenVPN voor Android-app en tikt u op VERBINDING VERBREKEN.
  Schermafbeelding van ontkoppelingsbericht op OpenVPN voor Android

Er zijn veel configureerbare opties waarmee je kunt spelen in de OpenVPN voor Android-app om je verbinding aan te passen.

U kunt bijvoorbeeld schakelen tussen UDP en TCP, de DNS-instellingen negeren, IPv6- en IPv4-lekken blokkeren en internetverkeer van bepaalde apps buiten de VPN-tunnel laten reizen (gesplitste tunneling).

Speel alleen met deze instellingen als je zeker weet dat je weet wat je doet.

Er zijn andere open-source apps van derden die u kunt gebruiken om verschillende VPN-protocollen te configureren, zoals strongSwan voor IKEv2 / IPsec en WireGuard voor WireGuard-protocol, maar OpenVPN blijft ons voorkeursprotocol en software.

Beginners moeten prioriteit geven aan het gebruik van de aangepaste app van de VPN-provider boven handmatige configuratie.

Methode 3: Ingebouwde Android VPN-client

Als uw VPN-provider niet wordt geleverd met OpenVPN-configuratiebestanden, is het mogelijk om L2TP / IPSec, IKEv2 / IPSec en PPTP-configuratiebestanden te configureren met behulp van de ingebouwde Android VPN-client.

Dit betekent dat u helemaal geen apps van derden hoeft te downloaden.

We raden deze methode echter niet aan.

Hoewel dit type installatie niet zoveel ruimte op je apparaat in beslag neemt, is het in sommige gevallen niet zo veilig als het gebruik van de app van de VPN-provider of OpenVPN voor Android.

Dat komt door de VPN-protocollen die de ingebouwde Android VPN-client ondersteunt, of - in sommige gevallen - de manier waarop ze zijn ingesteld.

PPTP is een zeer verouderd en onveilig VPN-protocol en kan binnen enkele minuten worden gehackt. L2TP / IPSec maakt gebruik van vooraf gedeelde sleutels, die openbaar beschikbaar zijn op VPN-websites en de deur openen voor mogelijke man-in-the-middle-aanvallen.

Onze top-aanbevolen VPN's leveren alleen installatie-instructies voor het installeren van IKEv2 met behulp van de open-source strongSwan-app in plaats van de ingebouwde VPN-client van Android.

U kunt meer lezen over codering en protocollen in onze gedetailleerde gids.

Hoewel we deze VPN-configuratie niet aanbevelen, laten we je als laatste redmiddel zien hoe je een VPN op deze manier installeert.

De handmatige verbindingsmethode varieert enigszins, afhankelijk van het VPN-protocol en het apparaat dat u gebruikt, maar het proces is vergelijkbaar genoeg zodat u de inhoud van deze instructies begrijpt.

In dit voorbeeld gebruiken we ExpressVPN om een ​​L2TP / IPSec-verbinding te maken.

We gebruiken Android 9.1.0. In andere versies van Android kunnen de locatie en het uiterlijk van de schermen met VPN-instellingen enigszins verschillen.

Handmatig uw VPN-verbinding maken:

 1. Ga naar de website van de VPN-provider op uw Android-apparaat en log in op uw VPN-account met uw inloggegevens.
  Schermafbeelding van de ExpressVPN-inlogpagina
 2. Kraan ExpressVPN instellen in het gedeelte met apparaatinstellingen.
  Schermafbeelding van de pagina voor het instellen van een ExpressVPN-account
 3. Blader door de lijst met apparaten en tik op Handmatige configuratie.
  Schermafbeelding van ExpressVPN verschillende set-ups lijst
 4. Tik op PPTP & L2TP-IPsec. ExpressVPN waarschuwt dat deze VPN-protocollen zwakke beveiligingsvoordelen bieden.
  Schermafbeelding van de configuratiepagina van de ExpressVPN L2TP-configuratiepagina
 5. Scroll naar beneden en je ziet je gebruikersnaam en wachtwoord voor deze configuratie. Je hebt deze later nodig, dus houd het tabblad open.
  Schermafbeelding van ExpressVPN L2TP handmatige configuratie gebruikersnaam en wachtwoord
 6. Druk op + symbool naast de VPN-serverlocaties en kopieer het serveradres van de door u gekozen VPN-server. U kunt meerdere VPN-serverlocaties configureren, maar laten we voor het gemak met een beginnen. We kozen voor de VS - New York.
  Schermafbeelding van ExpressVPN-serveradressen
 7. Ga nu naar je telefoon instellingen menu. Vind aansluitingen instellingen, tik op Meer verbindingsinstellingen, en toen VPN. Hiermee wordt de ingebouwde VPN-client van Android geopend. Als u nog geen VPN hebt geïnstalleerd, wordt 'Geen VPN's' weergegeven.
  Schermafbeelding van de ingebouwde VPN-client van Android
 8. Tik op de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek en tik vervolgens op Voeg VPN-profiel toe.
  Schermafbeelding van het ingebouwde VPN VPN-profiel van Android
 9. Vul nu de velden in met de volgende informatie:

  Naam: Zet alles wat je wilt hier. We raden aan de VPN-servicenaam en de servernaam te schrijven. Bijv. ExpressVPN New York.
  Type: toggle L2TP / IPSec PSK. PSK staat voor pre-shared key.
  Server adres: Plak het VPN-serveradres van uw account op de website van de VPN-provider.
  L2TP-geheim: Laat dit veld leeg.
  IPSec-ID: Laat dit veld leeg.
  Vooraf gedeelde IPSec-sleutel: Plak hier de vooraf gedeelde sleutel van de VPN-provider. U vindt dit in de installatie-instructies van uw VPN-provider.
  Kraan Opslaan.Schermafbeelding van het ingebouwde VPN-bewerkingsprofiel van Android

 10. Tik nu op het VPN-profiel in het hoofdscherm en voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in die werden getoond in uw VPN-account onder de PPTP & L2TP-IPsec sectie handmatige configuratie. Kraan Aansluiten.
  Schermafbeelding van ExpressVPN handmatig inloggen op Android
 11. Zodra de VPN succesvol is verbonden, ziet u het sleutelsymbool in de linkerbovenhoek van uw apparaat. Zoals altijd, moet u uw VPN-verbinding testen op eventuele IP-, DNS- of WebRTC-lekken.
  Screenshot van Android VPN verbonden
 12. Om de verbinding te verbreken, tikt u op het VPN-profiel in de ingebouwde client van Android en tikt u op Verbinding verbreken.
  Schermafbeelding van handmatige Android VPN-ontkoppelknop

Methode 4: APK-bestand

Als u geen toegang hebt tot de Google Play Store, is het nog steeds mogelijk om de aangepaste app van de VPN-provider op uw Android-apparaat te installeren als de service een APK-bestand biedt.

APK-bestanden kunnen rechtstreeks naar Android-apparaten worden gedownload van buiten de Google Play Store.

U moet enkele van de machtigingen van uw telefoon wijzigen om APK-bestandsdownloads van externe bronnen toe te staan, en u moet deze niet downloaden van onofficiële websites.

Download altijd APK-bestanden van de officiële website van de VPN-provider.

Als u niet het risico loopt bestanden te manipuleren waarmee is geknoeid, kunnen ze schadelijke inhoud bevatten die uw apparaat en uw online beveiliging kan schaden.

Hier zijn onze stapsgewijze instructies voor het installeren van een APK-bestand VPN-app voor uw Android-apparaat:

 1. Eerst moet u de machtigingen van uw telefoon wijzigen om het downloaden van bestanden van buiten de Google Play Store mogelijk te maken.

  Ga naar je telefoon instellingen menu en vervolgens naar Veiligheid. Tik nu op Installeer onbekende apps (soms geëtiketteerd Installeer apps van externe bronnen) en tik op de webbrowser die u wilt gebruiken voor het downloaden van APK-bestanden.

  Aanzetten Toestaan ​​vanaf deze bron.

  Schermafbeelding van Installeer onbekende apps-instellingen op Android-telefoon

 2. Ga naar de website van de VPN-provider en log in op uw account met uw inloggegevens.
  Schermafbeelding van de ExpressVPN-inlogpagina
 3. Kraan ExpressVPN instellen onder het gedeelte apparaatinstellingen.
  Schermafbeelding van de pagina voor het instellen van een ExpressVPN-account
 4. Kraan Download APK.
  Schermafbeelding van het downloadscherm van ExpressVPN APK-bestanden
 5. Er verschijnt een waarschuwing dat het bestand uw apparaat kan beschadigen. Als u het APK-bestand downloadt van de officiële website van een VPN-provider die u vertrouwt - wij vertrouwen op ExpressVPN - tik op OK.
  Schermafbeelding van waarschuwing voor downloaden van APK-bestanden op Android-telefoon
 6. Kraan Installeren om het installatieproces te voltooien.
  Schermafbeelding van het ExpressVPN APK-installatiescherm
 7. De app is nu geïnstalleerd. Kraan Open om de aangepaste VPN-app voor Android te openen.
  Schermafbeelding van ExpressVPN APK-installatie voltooid scherm

U kunt nu stap 3-11 van methode 1 volgen als u wilt weten hoe u de ExpressVPN-app gebruikt, en bij uitbreiding de overgrote meerderheid van VPN-apps voor Android die op dezelfde manier werken als ExpressVPN.

Methode 5: Router

Een VPN-router

De laatste manier om het internetverkeer op uw Android-apparaat te beschermen, is door de VPN op routerniveau te installeren.

Wanneer u een VPN op uw router installeert, beschermt deze al het verkeer dat door de router stroomt, en biedt het tegelijkertijd de voordelen van een VPN aan alle apparaten in uw huis.

Dit is ideaal als u apparaten wilt beschermen die geen aangepaste VPN-apps hebben, zoals smart-tv's en gameconsoles.

Het is echter niet de beste manier om uw Android-apparaat te beschermen.

Wanneer u een VPN op routerniveau installeert, is het lastiger om de VPN-instellingen en serverlocaties te wijzigen dan wanneer u de aangepaste VPN-app voor Android gebruikt.

Nog een ding om te onthouden is dat niet alle routers VPN-software ondersteunen, met name modemrouters die bij uw internetpakket worden geleverd.

Als uw router geen VPN-clientsoftware ondersteunt en u een nieuw stuk hardware wilt kopen, is het de moeite waard om de website van uw VPN-provider te controleren om eerst de compatibiliteit te controleren.

Een VPN instellen op uw router

Er zijn een paar verschillende manieren om een ​​VPN op uw router te gebruiken:

 1. Koop een vooraf geconfigureerde router.
 2. Configureer de VPN handmatig met de native VPN-clientsoftware die bij uw huidige software wordt geleverd (vermijd PPTP- of L2TP / IPSec-instellingen omdat deze niet veilig zijn).
 3. Flash je huidige router met nieuwe firmware die OpenVPN ondersteunt en configureer vervolgens de VPN handmatig.
 4. Gebruik een VPN-applet. Dit zijn momenteel vrij zeldzaam en niet veel VPN-services bieden ze. ExpressVPN heeft een applet.

Raadpleeg onze afzonderlijke routershandleiding om onze gedetailleerde routerinstallatie-instructies te lezen.

Vergeet niet dat het instellen van een VPN op routerniveau betekent dat internetverkeer alleen wordt gecodeerd wanneer het de router bereikt.

Dat betekent dat verkeer tussen apparaten en de router niet beveiligd is, dus als iemand verbinding kan maken met uw netwerk, kan deze uw verkeer nog steeds lezen.

We raden aan uw VPN op routerniveau in te stellen en de functie Per apparaat te gebruiken (vergelijkbaar met split tunneling) om apparaten uit te sluiten waarop u native VPN-apps kunt installeren, zoals Android.

Ga naar methode 1 om te zien hoe u deze native VPN-apps instelt.

Meer hulp krijgen met uw Android VPN

Het is voor ons onmogelijk om hier instructies voor elke router te geven en sommige Android-apparaten - met name die met oudere versies van Android - zien er anders uit dan deze instructies.

Als je vastloopt, moet je VPN-serviceprovider je eerste aanspreekpunt zijn.

Ze kunnen je door het proces leiden en je aan de slag brengen met je VPN op je Android-telefoon.

Wat is de beste manier om een ​​VPN voor Android in te stellen?

De beste manier om een ​​VPN voor uw Android-smartphone of -tablet in te stellen, is door de aangepaste VPN-app van uw VPN-serviceprovider te downloaden.

Het is snel, gemakkelijk en veilig.

Voor degenen die meer configureerbaarheid willen, is het gebruik van OpenVPN voor Android om de router handmatig te configureren wellicht beter geschikt dan de aangepaste VPN-app.

We raden af ​​om de ingebouwde VPN-client van Android te gebruiken, omdat deze alleen minder beveiligde VPN-protocollen zoals PPTP en L2TP / IPSec ondersteunt.

Heb ik een VPN nodig op mijn telefoon?

Ja, u moet wel een VPN gebruiken op uw Android-smartphone.

Wanneer u onderweg bent, maakt u waarschijnlijk verbinding met openbare wifi.

Openbare wifi is notoir onveilig, waardoor uw persoonlijke gegevens kwetsbaar zijn voor hackers.

Als u uw persoonlijke gegevens veilig wilt houden, moet u een VPN gebruiken.

VPN's versleutelen al het internetverkeer van uw Android, waardoor derden niet kunnen zien wat u online doet.

Naast de privacyvoordelen helpt het gebruik van een VPN op uw telefoon u om beperkte of gecensureerde inhoud te ontgrendelen.

Bibliotheken, scholen en overheden blokkeren bepaalde websites. Met VPN's hebt u veilig en privé toegang tot die websites.

Moet ik thuis een VPN gebruiken?

Je weet nu dat VPN's essentiële hulpmiddelen zijn als je openbare wifi veilig en veilig wilt gebruiken.

Maar moet u ook thuis een VPN gebruiken?

Ja.

Zelfs als uw wifi thuis veiliger is dan openbare hotspots, is uw internetverkeer nog steeds kwetsbaar.

Zonder een VPN registreert uw ISP alles wat u online doet en kan dat verkopen aan derden, soms zonder uw toestemming.

De overheid kan ook uw persoonlijke informatie in handen krijgen.

Het gebruik van een VPN is belangrijk thuis en onderweg.

Wat is de beste VPN voor Android?

Er zijn veel VPN's die ondersteuning bieden voor Android-apparaten, maar het beste van allemaal is ExpressVPN.

Daarom hebben we het voor alle installatievoorbeelden in deze handleiding gebruikt.

ExpressVPN heeft een eenvoudige en veilige aangepaste VPN voor Android-apparaten. Het is snel, veilig en kan binnen enkele minuten worden geïnstalleerd.

U kunt hier de rest van onze beste VPN-aanbevelingen voor Android lezen.

Krijg je een gratis VPN voor Android?

Illustratie van een creditcard met een streep erdoorheen en enkele munten

Wilt u uw Android-smartphone of -tablet beschermen zonder een cent uit te geven?

Jij kan. Maar er is een vangst ...

Er zijn veel gratis VPN-apps beschikbaar voor Android, maar sommige zijn gevaarlijk en onveilig om te downloaden en te gebruiken.

Als je een Android VPN gratis wilt gebruiken, bekijk dan onze lijst met de beste en veiligste gratis VPN-services die je kunt gebruiken.

De beste gratis VPN voor Android is Windscribe.

Is het mogelijk om een ​​VPN op Android TV te installeren?

U kunt een VPN op uw Android TV installeren, maar dit is niet helemaal hetzelfde als het instellen op uw Android-smartphone of -tablet.

Sommige VPN-services bieden aangepaste VPN-apps voor Android TV, zoals ExpressVPN en NordVPN, die u binnen enkele minuten kunt downloaden en instellen, maar de overgrote meerderheid van VPN's wordt niet met één geleverd.

Als u een VPN op uw Android TV wilt installeren en er geen aangepaste app voor is, moet u de VPN op routerniveau installeren.

Bekijk onze gids voor het installeren van een VPN op uw tv.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me