Het instellen van een VPN op uw iPad is eenvoudig, of u nu een app gebruikt of de geïntegreerde ondersteuning voor geselecteerde protocollen gebruikt. In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u het in gebruik neemt met behulp van handige, stapsgewijze instructies.

Een Apple iPad met een VPN

Je hebt drie keuzes als het gaat om het instellen van een VPN op je iPad. U kunt de aangepaste app van uw provider downloaden, een app van derden installeren, zoals OpenVPN, of een directe verbinding maken met de app Instellingen die al op uw apparaat staat.

In deze handleiding bespreken we al deze opties. Verbinding maken kost slechts een paar minuten, en als je het eenmaal hebt gedaan, kun je veilig op internet surfen, zonder je zorgen te maken over bewaking of tracking.

Wat je nodig hebt

Om de apps uit te voeren die we in deze handleiding hebben gebruikt, hebt u een iPad nodig die de nieuwste software kan uitvoeren. We gebruikten een iPad Pro met iOS 11.3.

U moet ook een account instellen bij een VPN-provider. Je kunt onze beste VPN-keuzes voor iPad bekijken als je er nog geen hebt gekozen, maar als je niet klaar bent om je te binden aan een betaald abonnement, werkt een gratis proefversie prima. ExpressVPN biedt 7 dagen gratis service - maar alleen als u zich aanmeldt via de app, omdat de proefversie niet beschikbaar is via hun website.

Als u nog nooit een VPN hebt gebruikt, raden we u aan om te beginnen met "Methode 1", die net zo eenvoudig is als het downloaden van de app van uw provider uit de App Store. Als je er zeker van bent dat alles is zoals het hoort, kun je de Methoden 2 en 3 proberen, die wat geavanceerder zijn. Onthoud: controleer uw e-mail en bevestig uw VPN-account voordat u deze handleiding doorloopt.

Methode 1: VPN-app

Alle grote VPN-providers produceren hun eigen app voor iOS. Dit is waarschijnlijk de gemakkelijkste en snelste manier om uw nieuwe VPN op de iPad te laten werken.

We zullen ExpressVPN gebruiken om aan te tonen hoe het installatieproces werkt. Als u een andere provider gebruikt, krijgt u nog steeds het algemene idee van wat er aan de hand is in de volgende screenshots. Uw provider kan meer ondersteuning bieden als u vastloopt.

Nadat u verbinding hebt gemaakt met de VPN, moet de verbinding actief blijven totdat u deze uitschakelt of uw iPad opnieuw start.

Het is een goed idee om in te checken Software-update gedeelte van uw instellingen app voordat u begint, zodat u de nieuwste versie van iOS hebt geïnstalleerd.

Uw VPN instellen met de ExpressVPN-app:

 1. Open de Express VPN-app op uw iPad.
 2. Kraan Maak account als u een nieuw account nodig heeft. Tik anders op Inloggen en vul het inlogformulier in.ExpressVPN-aanmeldpagina
 3. Kraan Toestaan om de ExpressVPN-app de VPN op uw iPad te laten instellen. U moet dit bevestigen met Touch ID of uw toegangscode.ExpressVPN iPad configuratiescherm
 4. Tik op het scherm Meldingen op Toestaan als je meldingen van de app wilt ontvangen. Dit is optioneel.ExpressVPN iPad-meldingen
 5. Als u tevreden bent dat geanonimiseerde gegevens voor analyse naar ExpressVPN worden verzonden, tikt u op Toestaan.ExpressVPN iPad data-analyse

Dat voltooit het installatieproces voor ExpressVPN. U ziet nu het hoofdverbindingsscherm. De app selecteert automatisch de beste VPN-serverlocatie; tik gewoon op de ronde knop om verbinding te maken.

Hoofdscherm van ExpressVPN iPad verbroken

ExpressVPN blijft verbonden terwijl u andere apps op uw iPad gebruikt. Je ziet een klein VPN-pictogram linksboven in het scherm naast het wifi-symbool.

ExpressVPN iPad hoofdscherm verbonden

Methode 2: OpenVPN Connect

OpenVPN Connect is een open source VPN-app van derden. U kunt dit gebruiken in plaats van de app van uw provider te downloaden als u liever open source software gebruikt.

Deze app van derden maakt alleen via het OpenVPN-protocol verbinding met het servernetwerk van uw provider, met behulp van de referenties die door uw provider zijn verstrekt. Behalve dat het protocol en de app beide open source zijn, is de app veel configureerbaarder dan veel first-party-apps.

De meest recente versie van OpenVPN Connect produceert soms een fragment richtlijn fout. We hebben de oplossing hiervoor hieronder opgenomen, als u het probleem tegenkomt.

Uw .ovpn-bestand zoeken

Wanneer u de OpenVPN Connect-app voor het eerst opent, ziet u een lijst met verschillende importmethoden voor het verkrijgen van een .ovpn-verbindingsprofiel. Dit is het bestand dat alle verbindingsinformatie voor een server bevat en u kunt er meerdere installeren als u dat wilt.

De eenvoudigste manier om het bestand te importeren is om het op een desktopcomputer te downloaden en naar uzelf te e-mailen. Om dit te laten werken, moet u een werkend e-mailaccount hebben in de Mail-app op uw iPad.

Het verzenden en ontvangen van .ovpn-profielen per e-mail is niet de veiligste methode, maar het is de gemakkelijkste methode, dus het is de methode die we in deze beginnershandleiding zullen gebruiken. Als u beveiligingsgevoelig bent, raden we u aan andere opties te onderzoeken, zoals het gebruik van cloudopslag, zoals Dropbox of Google Drive. Als u een Mac gebruikt, kunt u Airdrop gebruiken.

OpenVPN Connect gebruiken op de iPad

Dit proces is de gemakkelijkste manier om een ​​bestand te verkrijgen zonder al te veel gedoe. We gebruiken Express VPN om dit proces te demonstreren, beginnend op een desktopcomputer en vervolgens terug naar de iPad:

  1. Meld u op uw computer aan bij de ExpressVPN-website.
  2. Klik op het groen ExpressVPN instellen knop.
  3. Klik Andere apparaten weergeven, scrol vervolgens naar beneden en tik op Handmatige configuratie.
  4. Klik op het blauw OpenVPN om de instellingen weer te geven die u nodig heeft.
  5. Download minstens één OpenVPN-configuratieprofiel naar uw computer. Download bij twijfel een kaart die geografisch dicht bij uw huidige locatie ligt.
  6. E-mail het bestand naar uzelf of sla het op in een concept.

Op dit moment moet u de pagina open houden in uw browser. Controleer ook of je de e-mail in de Mail-app op je iPad kunt zien voordat je verdergaat:

  1. Open de Mail-app op uw iPad.
  2. Zoek het bericht met het bestand dat u naar uzelf hebt gemaild. Tik op de bijlage.
  3. Op uw iPad wordt een keuze aan apps weergegeven die het bestand kunnen openen. Gelegen Kopiëren naar OpenVPN, en tik erop.
  4. De OpenVPN Connect-app wordt geopend en het profiel wordt onder aan het scherm weergegeven. Controleer of de details overeenkomen met de server die u wilt toevoegen en tik vervolgens op het groene pluspictogram om het profiel aan de app toe te voegen.ExpressVPN iPad OpenVPN instellen
  5. Tik in de pop-up die verschijnt Toestaan.ExpressVPN iPad OpenVPN-configuratie
  6. Gebruik Touch ID om te bevestigen.

  OpenVPN Connect opent nu het profiel en nodigt u uit om de verbindingsdetails aan te passen. Het gebruikers-ID en wachtwoord dat u hier nodig heeft, zijn niet hetzelfde als uw gebruikersnaam en wachtwoord voor de ExpressVPN-website. U vindt ze na het inloggen op de ExpressVPN instellen - Andere apparaten weergeven - Handmatige configuratie bladzijde.

  Helaas zal het schakelen tussen apps op de iPad de velden Gebruikers-ID en wachtwoord in OpenVPN Connect wissen. We vonden de beste optie om ze handmatig in te typen:

  1. Kopieer uw gebruikers-ID van de ExpressVPN-site naar het veld Gebruikers-ID in de ExpressVPN-app. Herhaal het proces met uw wachtwoord.
  2. Tik desgewenst op Opslaan schuifregelaar om uw gegevens op te slaan.

  U kunt nu verbinding maken met uw gekozen VPN.

  ExpressVPN iPad OpenVPN connect-scherm

  Hoe de fragmentrichtlijnfout in OpenVPN Connect op te lossen

  Tijdens het testen hebben we vastgesteld dat OpenVPN Connect soms een fragmentfout meldt en geen verbinding maakt. Dit is niet uniek voor iOS. Het gebeurt ook op andere apparaten.

  Als u deze fout ziet, moet u het .ovpn-bestand bewerken dat u van uw provider hebt gedownload. Open het bestand op uw computer in een teksteditor en verwijder de regel met het woord "fragment".

  ExpressVPN iPad OpenVPN-fragmentfout

Methode 3: Handmatige instellingen

U kunt verbinding maken met uw VPN-provider zonder een app te gebruiken, wat de beste manier is om door te gaan als u waardevolle opslagruimte op uw iPad wilt besparen.

In dit voorbeeld gaan we ExpressVPN handmatig instellen met L2TP.

Voordat u begint, logt u in op uw ExpressVPN-account en navigeert u naar de ExpressVPN instellen - Andere apparaten weergeven - Handmatige configuratie bladzijde. Kraan PPTP & L2TP-IPSec om uw verbindingsdetails te onthullen.

Houd er echter rekening mee dat u beperkt bent tot het gebruik van het L2TP / IPSec-protocol en de extra functionaliteit - zoals een killswitch - misloopt die u krijgt door een app te gebruiken.

Selecteer de server die u wilt instellen en ga als volgt verder:

 1. In uw instellingen app, tik op Algemeen, vervolgens VPN.ExpressVPN iPad L2TP instellen
 2. Kraan Voeg VPN-configuratie toe... om het verbindingsscherm weer te geven.ExpressVPN iPad L2TP VPN-configuratie
 3. In de Type vak, tik en selecteer L2TP.
 4. Vul de verbindingsgegevens in met behulp van de informatie in uw ExpressVPN-account, die u al hebt geopend:
  • Beschrijving: Iedere naam.
  • Server: Kopieer en plak (of typ) het serveradres voor de server die u eerst wilt instellen.
  • Account: De gebruikersnaam op de PPTP & L2TP-IPSec pagina in uw ExpressVPN-account. Typ hier niet uw gebruikersnaam voor inloggen; dit zal niet werken.
  • RSA SecurID: Uit
  • Wachtwoord: Het wachtwoord dat in uw account is opgegeven voor PPTP & L2TP-IPSec-verbindingen. Dit is niet hetzelfde als uw inlogwachtwoord.
  • Geheim: Typ ‘12345678’ (zonder de aanhalingstekens)
  • Stuur alle verkeer: Ingeschakeld.
 5. Kraan Gedaan.Scherm met ExpressVPN iPad L2TP verbonden

Om verbinding te maken met de VPN-server, schakelt u de statusschakelaar naar de aan-positie en wacht u 5-10 seconden. U ziet de Statuswijziging in Verbonden en het kleine VPN-pictogram verschijnt linksboven op uw iPad-display.

Meer hulp nodig?

Deze instructies zouden moeten werken op de meeste iPads met up-to-date software. Als je problemen hebt:

 • Probeer een andere app. We raden u aan om in eerste instantie de app van uw provider te gebruiken om te controleren of uw account correct is ingesteld.
 • Probeer een andere server. U kunt er zoveel instellen als u wilt als u OpenVPN Connect of een handmatige configuratie gebruikt, en het is het beste om te beginnen met één bij u in de buurt om uw instellingen te testen voordat u servers op verafgelegen plaatsen toevoegt.

Neem voor meer hulp contact op met uw VPN-provider. De meeste hebben handleidingen op maat van hun eigen instellingen en ze kunnen u helpen met eventuele foutmeldingen die u ziet wanneer u verbinding maakt met uw VPN op uw iPad.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me