Het is gemakkelijk om een ​​VPN op een moderne iPhone in te stellen, of u nu een app installeert of profiteert van de ingebouwde ondersteuning voor bepaalde protocollen. Deze gids laat u zien hoe met eenvoudige stappen te volgen.

Een Apple iPhone met een VPN

Er zijn drie manieren om een ​​VPN op een iPhone te installeren, dankzij geïntegreerde ondersteuning voor het LT2P / IPSec-protocol (het minder populaire Cisco IPSec-protocol wordt ook ondersteund). U kunt de eigen app van uw provider installeren, een app van derden gebruiken of de details handmatig invoeren in uw iPhone-instellingen.

We zullen ze allemaal in deze gids bekijken en u bent snel en veilig met internet verbonden.

Wat je nodig hebt

Om uw VPN in te stellen, heeft u een iPhone nodig die de nieuwste versie van iOS. We gebruiken een iPhone 8 Plus met iOS 11.3.

Je hebt ook een account nodig met een VPN provider. Je kunt onze top VPN-keuzes voor iPhone bekijken als je er nog geen hebt gekozen, of je kunt beginnen met een gratis proefperiode als je nog niet klaar bent om te betalen voor een maandelijks abonnement. Houd er echter rekening mee dat providers meestal alleen gratis proefversies aanbieden als u zich aanmeldt via de app nadat deze is gedownload in plaats van hun website.

Als u nieuw bent met VPN's, raden we u aan om te beginnen met het downloaden van de app van uw provider uit de App Store en de stappen in "Methode 1" hieronder uit te voeren. Nadat u hebt gecontroleerd dat alles werkt, kunt u experimenteren met methoden 2 en 3, die iets geavanceerder zijn.

Methode 1: VPN-app

Alle grote providers bieden hun eigen app en dit is de eenvoudigste manier om verbinding te maken met uw VPN. We gebruiken de ExpressVPN-app in deze handleiding, maar de stappen die we hier tonen, zijn in grote lijnen dezelfde voor alle providers.

Nadat u verbinding hebt gemaakt met de VPN, moet de verbinding actief blijven totdat u deze uitschakelt of uw telefoon opnieuw start.

Voordat u begint, raden we u aan om u aan te melden bij een provider en vervolgens uw e-mail te controleren om uw nieuwe account te bevestigen.

Het is ook een goed idee om in het gedeelte Software-update van uw app Instellingen te controleren voordat u begint, zodat u de nieuwste versie van iOS hebt geïnstalleerd.

 1. Zoek en download de ExpressVPN-app in de App Store.ExpressVPN iPhone app store
 2. Open de app en tik op Inloggen. Je kunt hier ook een nieuw account maken als je er nog geen hebt, maar vergeet niet je e-mail te controleren en je account te verifiëren voordat je verdergaat.ExpressVPN iPhone-inlogscherm
 3. Meld u aan bij de app met dezelfde inloggegevens die u gebruikt om u aan te melden op de ExpressVPN-website.
 4. Kraan Toestaan om de app de VPN-verbinding op uw iPhone te laten maken. U wordt gevraagd dit te bevestigen met Touch ID.ExpressVPN iPhone-configuratiescherm
 5. Kies of je wilt dat de app meldingen verzendt. Dit is optioneel.ExpressVPN iPhone staat meldingen toe
 6. Kraan Toestaan als u verbindingsgegevens naar ExpressVPN wilt verzenden voor analyse. Nogmaals, dit is optioneel en weigeren heeft geen invloed op uw VPN-verbinding.ExpressVPN iPhone-verbindingsdetails

Dat is het. ExpressVPN is nu geïnstalleerd en geconfigureerd op uw apparaat.

De app kiest automatisch de beste voor uw huidige locatie en verbinding, maar u kunt deze indien nodig wijzigen. Tik gewoon op Kies locatie om te schakelen.

Hoofdscherm van ExpressVPN iPhone verbroken

Houd er rekening mee dat links bovenaan uw scherm een ​​VPN-pictogram verschijnt om te bevestigen dat u verbinding hebt.

ExpressVPN iPhone hoofdscherm verbonden

Methode 2: OpenVPN

OpenVPN Connect is een open source VPN-app voor iPhone. Als uw VPN-provider downloadbare .ovpn-profielen biedt, kunt u OpenVPN Connect gebruiken om uw verbinding in te stellen in plaats van de eigen app van de provider.

Deze app van derden maakt alleen via het OpenVPN-protocol verbinding met het servernetwerk van uw provider, met behulp van de referenties die door uw provider zijn verstrekt. Behalve dat het protocol en de app beide open source zijn, is de app veel configureerbaarder dan veel first-party-apps.

Er zijn een aantal dingen waar u op moet letten als u deze methode kiest:

 • Elke server heeft een ander .ovpn-bestand. Als u gewoon verbinding wilt maken met een of twee, gaat dit proces snel. Als u toegang tot tientallen nodig hebt, moet u meer tijd reserveren om in te stellen.
 • Mogelijk krijgt u een foutmelding 'fragmentrichtlijn'. Dit is gemakkelijk te overwinnen als je het tegenkomt; u hoeft alleen het .ovpn-bestand in een teksteditor te bewerken en een regel te verwijderen. Hieronder laten we u zien wat u moet doen.

Uw .ovpn-bestand zoeken

Om uw eerste server in te stellen, is de snelste manier om het .ovpn-bestand te downloaden van de website van uw provider en het vervolgens naar uzelf te e-mailen. U kunt het bestand vervolgens in uw iPhone-e-mailapp openen om te beginnen.

Als u veiligheidsbewust bent, zijn er betere alternatieven, zoals het gebruik van cloudopslag zoals Dropbox of Google Drive. Als u een Mac gebruikt, kunt u Airdrop gebruiken. We gaan echter met de eenvoudige optie om te laten zien hoe het is gedaan.

Een OpenVPN-verbinding maken op de iPhone

 1. Meld u aan op de website van uw VPN-provider op internet.
 2. Zoek uw instellingen voor een handmatige configuratie met OpenVPN. Als u ExpressVPN gebruikt, vindt u deze bijvoorbeeld door in te loggen en op te klikken ExpressVPN instellen, en vervolgens klikken Handmatige configuratie onderaan de lijst.
 3. Aan de rechterkant van het scherm ziet u een lijst met serverlocaties. Klik op een continent en klik vervolgens op een server om het .ovpn-profiel te downloaden.
 4. Voeg het profiel toe aan een e-mail en verzend het naar uzelf of sla het op als conceptbericht.

Laat dit browservenster open; je hebt de gebruikersnaam en het wachtwoord zo nodig.

Op je iPhone:

 1. Open de app die u gebruikt om e-mail te controleren en zoek de e-mail die u naar uzelf hebt verzonden. Open het en tik op de bestandsbijlage.
 2. De e-mailapp toont een keuze aan applicaties die u kunt gebruiken om het bestand te openen. Zoek OpenVPN en tik om te openen.
 3. OpenVPN bevestigt dat het bestand klaar is om te importeren. Tik op het groene pluspictogram.ExpressVPN iPhone OpenVPN importbestand
 4. Kraan Toestaan om de VPN-verbinding in te stellen. U moet dit bevestigen met Touch ID.ExpressVPN iPhone OpenVPN-configuratie

Op dit punt moet u terugschakelen naar uw desktopcomputer en kijken naar de Handmatige configuratie instructies die u eerder hebt gebruikt:

 1. Typ de op uw iPhone Handmatige configuratie gebruikersnaam en wachtwoord verstrekt door uw provider in de velden Gebruikers-ID en Wachtwoord. Onthoud: deze gegevens zijn niet hetzelfde als uw inloggegevens voor internet. Dus als u bijvoorbeeld uw e-mailadres typt, werkt dit niet.ExpressVPN iPhone OpenVPN handmatige configuratie
 2. Als u uw gegevens wilt opslaan, tikt u op Opslaan schuifregelaar om deze in te schakelen.
 3. Kraan Aansluiten om uw verbinding te testen en klik vervolgens op Ja.ExpressVPN iPhone OpenVPN staat verbinding toe

Hoe om te gaan met de Fragmentrichtlijn Niet ondersteund Fout

Als uw verbinding mislukt, ziet u mogelijk een bericht dat de fragmentrichtlijn niet door de app wordt ondersteund.

Om dit op te lossen, gaat u terug naar uw computer en opent u het .ovpn-bestand in een teksteditor.

Zoek de regel die begint met het woordfragment, verwijder deze en sla het bestand op. Het is belangrijk om niets anders te wijzigen en ervoor te zorgen dat de bestandsextensie nog steeds .ovpn is.

ExpressVPN iPhone OpenVPN-fout

E-mail het bestand opnieuw naar uzelf en herhaal het tweede en derde gedeelte van de bovenstaande reeks.

Methode 3: Handmatige instellingen

Een VPN-verbinding handmatig instellen is een verrassend snel proces. Het is ook een goede manier om ruimte op uw apparaat te besparen, omdat alle verbindingsdetails worden opgeslagen in de app iOS-instellingen. Het duurt slechts een paar minuten om op te zetten.

Als u al een app gebruikt om verbinding te maken, wilt u deze mogelijk van uw iPhone verwijderen voordat u doorgaat.

Houd er echter rekening mee dat u beperkt bent tot het gebruik van het L2TP / IPSec-protocol en de extra functionaliteit - zoals een killswitch - misloopt die u krijgt door een app te gebruiken.

U hoeft niets te downloaden voor dit proces. U moet de handmatige configuratiegegevens vinden op de site van uw provider. Als u ExpressVPN gebruikt, zorg dan dat u Manual Config selecteert en vervolgens LT2P / IPSec om de juiste informatie te onthullen.

Ga dan als volgt te werk:

 1. Open uw op uw iPhone instellingen app, tik op Algemeen, tik vervolgens op VPN.ExpressVPN iPhone L2TP-instellingen
 2. Kraan VPN-configuratie toevoegen ...ExpressVPN iPhone L2TP configuratie toevoegen
 3. Druk op Type en selecteer L2TP.Type configuratie van de ExpressVPN iPhone L2TP
 4. Vul de andere velden als volgt in:
  • Beschrijving: Elke gewenste tekst
  • Server: Voer de servernaam in die door uw VPN-provider is verstrekt
  • Account: Uw gebruikersnaam voor L2TP / IPSec
  • RSA SecurID: Uit
  • Wachtwoord: Uw wachtwoord voor L2TP / IPSec. Dit is optioneel. Als u dit veld leeg laat, vraagt ​​uw iPhone u om het wachtwoord te typen telkens wanneer u verbinding maakt.
  • Geheim: 123456
  • Stuur alle verkeer: Ingeschakeld.ExpressVPN iPhone L2TP verzendt al het verkeer

Sla het profiel op en tik op de schakelaar om verbinding te maken. Uw VPN blijft op de achtergrond verbonden terwijl u andere apps gebruikt.

ExpressVPN iPhone L2TP verbonden

Waar kunt u hulp krijgen?

Het instellen van een VPN op uw iPhone moet redelijk eenvoudig zijn, maar verschillende providers hebben iets andere verbindingsvereisten. Neem bij problemen contact op met de ondersteuningsafdeling van uw provider voor meer informatie over het probleem dat u ondervindt.

In de meeste gevallen levert het gebruik van de officiële provider-app weinig problemen op en zou u binnen enkele minuten met uw iPhone VPN moeten kunnen werken.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me