Het installeren van een VPN is een essentieel onderdeel van het veilige en veilige gebruik van Kodi. Deze handleiding bevat stapsgewijze instructies voor het instellen van Kodi met een VPN op elk apparaat.

Afbeelding van VPN verbonden met Kodi

Als u Kodi gebruikt, moet u een VPN uitvoeren.

Zonder een VPN wordt uw activiteit blootgesteld aan hackers, identiteitsdieven, uw ISP en andere snoopers.

Er zijn veel apparaten die Kodi kunnen uitvoeren en in elk geval werkt de installatie iets anders. Hetzelfde geldt voor het installeren van een VPN op uw apparaat om Kodi te beschermen, maar dit betekent niet dat beide moeilijk moeten zijn.

Met een beetje stapsgewijze begeleiding kunt u Kodi op bijna alles laten werken en beveiligen met een VPN - dus we hebben specifieke handleidingen geschreven voor zowat elk populair apparaat dat we kunnen bedenken.

Wat is Kodi?

Kodi is een open source multimediaplatform waarmee u al uw media vanaf verschillende apparaten op één plek kunt afspelen.

Kodi werkt met een serieus groot aantal besturingssystemen en apparaten, en het is ook compatibel met een zeer lange lijst met bestandstypen.

Maar een van de grootste aantrekkingskrachten van Kodi zijn de vele online plug-ins die een groot aantal nieuwe functies voor de mediaspeler bieden. Kodi kan volledig opnieuw worden opgebouwd en omdat het open-source is, is er niets dat iemand, ook jij, ervan weerhoudt ermee te spelen.

Waarom heb ik een VPN nodig voor Kodi?

Waar u Kodi ook voor wilt gebruiken, het is echt belangrijk dat u uw gegevens beschermt.

Een VPN beschermt u tegen kwaadwillende derden en houdt uw activiteit verborgen voor iedereen die zou kunnen kijken, van hackers tot uw ISP.

Een bijkomend voordeel van een VPN is dat het u toegang geeft tot geo-beperkte inhoud, waardoor de mogelijkheden van streaming met Kodi echt worden geopend.

Wat is de beste VPN voor Kodi

Naast een betrouwbaar, privébeleid zonder logboeken, wilt u voor Kodi een VPN die consistent hoge downloadsnelheden biedt en P2P-verkeer op de meeste servers toestaat.

Verder moet je ervoor zorgen dat het een native app voor Amazon Fire TV bevat, of wat je gekozen platform voor Kodi ook is.

Voor specifieke aanbevelingen kunt u onze lijst met de beste VPN's voor Kodi lezen.

Hoe gebruik ik een VPN met Kodi?

Hoe u een VPN met Kodi gebruikt, hangt sterk af van het apparaat dat u gebruikt. Er zijn net zoveel methoden om een ​​VPN met Kodi op te zetten als er apparaten zijn die Kodi kunnen uitvoeren - met andere woorden, veel.

Over het algemeen raden we af om uw VPN binnen Kodi te gebruiken, omdat dit moeilijk kan zijn en de bescherming van uw VPN beperkt.

Voor sommige apparaten hoeft u alleen Kodi en uw VPN te downloaden van de juiste App Store en bent u klaar om te gaan, maar anderen zijn veel meer betrokken.

Blader naar beneden op de pagina of gebruik Ctrl + F (op Windows) of Cmd + F (op Mac) voor gedetailleerde instructies voor het gewenste apparaat.

Wat je nodig hebt

Met zoveel opties voor het uitvoeren van Kodi kan wat je nodig hebt aanzienlijk variëren. Er zijn drie basisingrediënten nodig om Kodi met VPN te laten werken:

 • Een abonnement op de VPN van uw keuze
 • Iets om Kodi op te draaien (dit kan echt vrijwel alles zijn - een computer, een tablet, een smart-tv, een Xbox, een telefoon, enz.)
 • Een internetverbinding

Voor sommige lastige apparaten heb je een aparte computer nodig om Kodi op gang te helpen, of je moet misschien je VPN op routerniveau installeren, maar fundamenteel zijn deze drie dingen alles wat je nodig hebt om Kodi in te stellen.

Methode 1: Kodi sideloaden op een Amazon Fire TV Stick of Fire TV met VPN

Kodi op een Fire TV zetten om een ​​alles-in-één mediaspeler te maken, wordt alleen maar populairder en het wordt gemakkelijk gemaakt met onze stapsgewijze instructies.

Eerst moet u Kodi op uw Fire TV Stick installeren.

Kodi is niet rechtstreeks verkrijgbaar via de Amazon App Store, maar is nog steeds eenvoudig te installeren. gewoon:

 1. Schakel uw Fire TV Stick of Fire TV in
 2. Navigeren naar instellingen, vervolgens Ontwikkelaarsopties en selecteer Schakel apps van onbekende bronnen in
 3. Zoek in de Amazon App Store naar de downloader app en installeer het
 4. Open Downloader en zoek naar de Kodi-app
 5. Selecteer desgevraagd de Android versie en vervolgens de 32-bits versie van de app
 6. Zodra de VPN-app is gedownload, klikt u op Installeren

Als je dit eenmaal hebt gedaan, is het tijd om je VPN te downloaden naar je Fire TV Stick of Fire TV.

Er zijn verschillende manieren om dit te doen, de eenvoudigste is om naar de Amazon App Store te navigeren en je VPN-app te vinden en deze vervolgens te downloaden zoals op elk ander apparaat.

Andere methoden zijn het sideloaden van de VPN via een APK of het installeren van de VPN op een router. Voor stap voor stap advies voor het bereiken van elke methode raden we aan onze gids te lezen: Hoe een VPN op Amazon Fire TV Stick te installeren.

Uw Fire TV Stick is nu ingesteld voor gebruik met Kodi en VPN. Zorg ervoor dat de VPN actief is voordat u Kodi start.

Methode 2: Kodi gebruiken met een VPN op uw Mac of pc

Dit is een van de meest eenvoudige manieren om Kodi met een VPN te laten werken. Eerst wilt u uw gewenste VPN op uw desktop- of laptopcomputer installeren.

Als u hier problemen mee hebt, kunt u onze handleiding voor het installeren van VPN op Windows of onze handleiding voor het installeren van VPN op Mac volgen.

Nadat uw VPN is geïnstalleerd, gaat u naar http://kodi.tv/download en installeert u de juiste app voor uw besturingssysteem.

Methode 3: VPN-add-ons gebruiken voor Kodi

Het is ook mogelijk om een ​​VPN als een add-on te installeren binnen Kodi op pc, Mac of Linux.

Hiermee kun je je VPN-instellingen wijzigen zonder Kodi te verlaten, maar dit heeft twee opmerkelijke nadelen: niet alle VPN-providers ondersteunen deze installatie en het kan een lastig proces zijn.

De voordelen van deze installatie zijn beperkt - het stelt u vooral in staat uw VPN uit te voeren zonder Kodi te verlaten - dus we raden het alleen aan voor geavanceerde gebruikers die precies weten wat ze willen.

Onze onderstaande gids gaat ervan uit dat u Kodi al op uw Linux, Mac of pc hebt geïnstalleerd.

Waar mogelijk raden we aan om Zomboided VPN Manager te gebruiken - die werkt op Windows of Linux en wordt ondersteund door het grootste aantal VPN-providers, waaronder privé-internettoegang, IPVanish, VyprVPN, ExpressVPN en NordVPN.

Omdat dit een populaire methode is om een ​​VPN-add-on voor Kodi te installeren, zijn er ook talloze tutorials en forumberichten om je te helpen als je onderweg verdwaalt.

Zie hieronder voor stapsgewijze instructies voor het installeren van een VPN binnen Kodi met behulp van Zomboided:

 1. Open Kodi en navigeer vervolgens naar de instellingen menu - weergegeven door een tandwielsymbool
  Klik op het tandwielsymbool
 2. kiezen Systeem
  Selecteer systeem rechts onderaan het scherm
 3. Klik op de Add-ons en schakel vervolgens de in Onbekende bronnen toggle
  Schakel het tabblad onbekende bronnen in
 4. U krijgt een waarschuwingsbericht te zien; lees erover en druk dan op Ja
  Lees het waarschuwingsbericht en klik op Ja als u verder wilt gaan
 5. Download de nieuwste versie van Zomboided naar uw computer
 6. Navigeer in Kodi naar instellingen, vervolgens Add-ons
  Klik op het tabblad add-ons in de instellingen
 7. Klik op Installeren vanuit zipbestand
  Selecteer de optie Installeren vanuit zipbestand
 8. Zoek en selecteer de Zomboided ZIP-bestand u hebt zojuist gedownload - waarschijnlijk in uw map "Downloads"
 9. Linux-machines die draaien op LibreELEC of OpenELEC 7 of nieuwer kunnen doorgaan naar stap 13, maar voor Windows-apparaten en vele andere Linux-apparaten moet u OpenVPN installeren
 10. Kodi afsluiten
 11. Download het juiste OpenVPN-installatieprogramma voor uw systeem van https://openvpn.net/community-downloads/
 12. Voer het installatieprogramma uit en zorg ervoor dat u het volgende kiest Doelmap als daarom gevraagd wordt
  C: \ Program Files \ OpenVPN \
  U moet de bestemming als standaard verlaten
 13. Klik met de rechtermuisknop op Kodi en selecteer Als administrator uitvoeren
 14. Klik op het vergrootglas Zoeken pictogram dan Selecteer add-ons
 15. Typ "VPN-beheer voor OpenVPN" en druk op invoeren
  Zoek en installeer VPN Manager voor OpenVPN
 16. Klik op VPN-beheer voor OpenVPN en selecteer vervolgens Installeren
 17. Een Installatiewizard zou automatisch moeten starten
 18. De wizard vraagt ​​u om Selecteer uw VPN-provider, gevolgd door uw inloggegevens indien deze van toepassing zijn
 19. Volg de instructies op het scherm voor uw VPN en u hebt nu een werkende VPN-advertentie

Als je Zomboided niet wilt gebruiken, of als je een Mac hebt, is het belangrijkste alternatief OpenVPN voor Kodi - dat werkt op Mac of Linux. OpenVPN voor Kodi vereist dat u handmatig een OpenVPN-configuratiebestand voor elke provider of serverlocatie downloadt, dus het hulpprogramma is enigszins beperkt in vergelijking met Zomboided.

Methode 4: Kodi gebruiken met een VPN op iPhone of iPad

Apple-apparaten (behalve Macs) zijn over het algemeen moeilijker in te stellen op Kodi dan apparaten van andere fabrikanten. Maar het is nog steeds zeer uitvoerbaar en onze stapsgewijze handleiding maakt het nog eenvoudiger - u hoeft uw apparaat niet eens te jailbreaken.

Voordat u Kodi installeert, raden we u aan uw VPN te installeren. In de meeste gevallen hoeft u alleen hun app te downloaden van de iOS App Store en vervolgens in te loggen. Voor meer gedetailleerde instructies kunt u onze handleidingen ‘Een VPN op iPhone installeren’ of ‘Een VPN op iPad installeren’ lezen..

Kodi is momenteel niet beschikbaar in de App Store, maar kan eenvoudig genoeg aan de zijkant worden verwijderd met Cydia Impactor voor Windows of Mac.

Iets om in gedachten te houden bij het sideloaden van Kodi op je iOS-apparaat is dat je de app om de zeven dagen opnieuw moet downloaden, tenzij je toegang hebt tot een betaald ontwikkelaarsaccount (wat een steile $ 99 per jaar kost)..

Dit is geen moeilijk proces, maar veel moeilijker dan het te installeren op een Android-apparaat.

Hier zijn instructies voor het gebruik van Cydia Impactor om Kodi op iOS te sideloaden:

 1. Download Cydia Impactor naar uw pc of Mac
 2. Download het nieuwste Kodi IPA-bestand, dat u hier kunt vinden, naar uw computer
 3. Sluit uw iPhone of iPad aan op uw computer en sluit iTunes als deze automatisch wordt geopend
 4. Open Cydia Impactor en sleep het Kodi IPA-bestand erin
  De Cydia Impactor-interface
 5. Selecteer uw iOS-apparaat in het vervolgkeuzemenu (dit is waarschijnlijk de enige optie) en selecteer vervolgens Begin
 6. Voer uw Apple ID wanneer daarom wordt gevraagd (dit is de e-mail waarmee u zich heeft aangemeld)
 7. Navigeer op uw iPhone of iPad naar instellingen, vervolgens Algemeen, vervolgens profielen & Apparaatbeheer
 8. Klik op het profiel met uw Apple ID en klik vervolgens op Vertrouwen
 9. Kodi is nu klaar voor gebruik (maar vergeet niet uw VPN te activeren voordat u het start)

Methode 5: VPN gebruiken met Kodi op Chromebook of Chromebox

Chromebook en Chromebox zijn beide zeer eenvoudige opties voor het instellen van een VPN met Kodi.

Zowel uw VPN als Kodi moeten beschikbaar zijn om te downloaden als apps uit de Google Play Store.

Dat is alles wat er is - zorg er gewoon voor dat uw VPN correct is ingeschakeld voordat u Kodi start.

Een VPN en Kodi in de Google Play Store

Methode 6: Kodi gebruiken met een VPN op een Android-telefoon of -tablet

Een Android-telefoon of -tablet is zo ongeveer de eenvoudigste plek om Kodi met een VPN in te stellen. Zoek gewoon naar Kodi in de Google Play Store en selecteer de Kodi-app en druk op Installeren.

Doe daarna hetzelfde voor uw VPN naar keuze. Zorg er in beide gevallen voor dat u de juiste app downloadt.

Kodi en een VPN in de Google Play Store op Android

U wilt ervoor zorgen dat uw VPN actief is voordat u Kodi opstart om ervoor te zorgen dat u volledig beschermd bent.

Methode 7: een VPN op uw router installeren

Het installeren van een VPN op uw router is een geweldige manier om Kodi te beschermen zonder de VPN op hetzelfde apparaat te installeren.

Dit is een geweldige methode voor apparaten waar VPN's niet worden ondersteund met native apps, evenals situaties waarin u Kodi op meer dan één apparaat wilt uitvoeren, omdat het alle gegevens op uw lokale netwerk beveiligt.

Over het algemeen heb je twee opties als het gaat om het plaatsen van een VPN op een router. Of u kunt een vooraf geconfigureerde router kopen voor uw specifieke VPN-provider, of u kunt zelf een compatibele router configureren. We raden u aan onze gids te lezen over het installeren van een VPN op uw router.

Omdat het privacy en beveiliging toevoegt aan alle apparaten met internetverbinding in uw huis, wordt het sterk aanbevolen om een ​​VPN op uw router te installeren.

Voordat u Kodi op deze manier gebruikt, moet u het natuurlijk op het apparaat van uw keuze installeren. U kunt apparaatspecifiek advies voor het installeren van Kodi elders op deze pagina vinden.

Voor de meeste apparaten is het net zo eenvoudig als het downloaden van de Kodi-app uit de App Store van uw apparaat - maar er zijn uitzonderingen, met name op iOS, Amazon Fire TV Stick / Fire TV en Apple TV.

Methode 8: Kodi gebruiken met een VPN op Xbox One

Voordat het zijn huidige naam kreeg, stond Kodi bekend als Xbox Media Center. Pas in december 2017 ontving het een native app voor de Xbox One.

U kunt Kodi rechtstreeks downloaden van de Xbox One-winkel. Zoek eenvoudig naar de app en druk op Krijgen.
Kodi in de Xbox One-winkel

Met de gedownloade app moet je ervoor zorgen dat je VPN correct is ingesteld.

Helaas is er geen native ondersteuning voor VPN op je Xbox One, maar je kunt dit eenvoudig omzeilen door een VPN op routerniveau te installeren (zie methode 7 hierboven of onze volledige gids voor het installeren van een VPN op een router).

Met een VPN geïnstalleerd op routerniveau kun je Kodi opstarten en veilig genieten van al je media op één plek.

Methode 9: Kodi gebruiken met een VPN op Android TV Box, Mi Box, NVIDEA Shield of Google Nexus Player

Deze mediahubs draaien allemaal op het besturingssysteem Android TV en hebben dus vergelijkbare instellingsprocessen.

Zowel uw VPN als Kodi moeten beschikbaar zijn om te downloaden als apps uit de Google Play Store. Nadat u deze hebt gedownload, schakelt u uw VPN in en is de installatie voltooid.

Als u om welke reden dan ook geen toegang hebt tot de Google Play Store vanaf uw apparaat, kunt u de APK-bestanden ook handmatig installeren:

 1. Ga op uw mediaspeler / box / TV naar instellingen, vervolgens Beveiliging en beperkingen en selecteer de optie om apps van onbekende ontwikkelaars toestaan
 2. Ga op uw computer naar de website van uw VPN-provider en download het juiste APK-bestand (als u problemen ondervindt bij het vinden van deze, hebben de meeste goede VPN-providers livechatondersteuning)
 3. Ga naar http://www.kodi.tv/download en klik vervolgens op Android-logo en selecteer Google Play om de te downloaden Kodi APK het dossier
 4. Download deze naar een USB stick
 5. Sluit het USB-station aan op uw speler / tv / box
 6. Navigeer naar de USB-stick en installeer beide apps
 7. Open uw VPN en volg de instructies op het scherm om het volledig te installeren
 8. Kodi wordt nu geïnstalleerd en beschermd door uw VPN

Methode 10: Kodi gebruiken op Apple TV (4e of 2e generatie)

Apple TV is een ander apparaat dat geen native Kodi-app heeft in de App Store.

Zolang je Apple TV van de tweede of vierde generatie is, is het mogelijk om Kodi op je Apple TV te krijgen, hoewel het proces met een aantal nadelen gepaard gaat.

Het meest ongemakkelijk, op tv's van de vierde generatie, tenzij je toegang hebt tot een Apple ID van de ontwikkelaar, moet je Kodi elke zeven dagen opnieuw downloaden.

Voor Apple TV's van de vierde generatie volgt u deze instructies voor Mac of pc met Cydia Impactor - als u er nog geen hebt, moet u een USB-C naar USB-A-adapter aanschaffen:

 1. Download de nieuwste versie van Cydia Impactor naar uw computer
 2. Download het nieuwste Kodi DEB-bestand voor Apple TV
 3. Dit is een DEB-bestand, maar Cydia Impactor werkt alleen met IPA-bestanden, dus u moet het converteren met 7-zip
 4. Download en installeer 7-zip als je dat nog niet hebt gedaan
 5. Klik met de rechtermuisknop op het DEB-bestand en navigeer naar 7-zip > Bestanden uitpakken…
  Vervolgkeuzemenu waarin wordt getoond hoe bestanden kunnen worden uitgepakt in 7-zip
 6. druk op OK, open vervolgens de nieuwe map en herhaal dit proces met het bestand data.tar
 7. De weg wijzen gegevens > var > mobiel > toepassingen totdat je de map met de naam ziet Kodi.app
 8. Maak een nieuwe map met de naam 'payload"(Met een hoofdletter P)
  De map Payload
 9. Sleept de Kodi.app map in deze nieuwe payload map
 10. Klik met de rechtermuisknop op uw payload map en navigeer naar 7-zip > Toevoegen aan archief…Vervolgkeuzemenu waarin wordt getoond hoe u bestanden kunt comprimeren in 7-zip
 11. Zorg ervoor dat de bestandsnaam eindigt op .ipa en het veld Archive Format zegt "zip" en druk dan op OK
  Correct ingevuld
 12. Goed nieuws: je hebt nu een Kodi IPA-bestand. Open Cydia Impactor en sleep uw nieuwe IPA-bestand naar het venster
 13. Zorg ervoor dat je je Apple TV op je computer hebt aangesloten, selecteer je tv in het vervolgkeuzemenu van Cydia Impactor en druk op Begin
 14. Voer uw in wanneer daarom wordt gevraagd Apple ID gebruikersnaam (dit is de e-mail waarmee u zich heeft aangemeld) de pers OK
 15. Als alles goed is verlopen, heb je nu een Kodi-app op je tv

Tweede generatie Apple TV's zijn gelukkig eenvoudiger in te stellen (en hebben niet dezelfde beperking van zeven dagen als apparaten van de vierde generatie):

 1. Druk op een Mac op (cmd + spatie), typ vervolgens "Terminal" en druk op invoeren
 2. Dubbelklik Terminal openen
 3. Typ ssh [email protected] en druk op Enter
 4. Als u het niet hebt gewijzigd, is het wachtwoord alpien
 5. Typ elk van de volgende en druk vervolgens op invoeren
  • apt-get install wget
  • wget -O- http://apt.awkwardtv.org/awkwardtv.pub | apt-key toevoegen -
  • echo "deb http://apt.awkwardtv.org/ stable main" > /etc/apt/sources.list.d/awkwardtv.list
  • echo "deb http://mirrors.kodi.tv/apt/atv2 ./" > /etc/apt/sources.list.d/awkwardtv.list
  • apt-get update
  • apt-get install org.xbmc.kodi-atv2
  • reboot

Kodi ondersteunt niet langer officieel Apple TV's van de tweede generatie, dus je Kodi mist enkele nieuwere functies en andere functies die in de toekomst kunnen worden toegevoegd, maar anders is het nu klaar om te gaan.

Als dat allemaal te veel lijkt, zijn er alternatieven beschikbaar rechtstreeks van de Apple TV App Store (zoals MrMC Lite), maar deze hebben geen plug-infunctionaliteit van Kodi.

Methode 11: Kodi gebruiken met een VPN op Raspberry Pi

De eenvoudigste manier om Kodi op Raspberry Pi in te stellen, is door een besturingssysteem te installeren waarin Kodi al is geïntegreerd, zoals LibreELEC, OSMC of XBian, maar het kan ook worden gedaan vanuit Raspbian.

Allereerst wilt u uw VPN in gebruik nemen:

 1. Ga naar de website van je VPN-provider en download het juiste installatieprogramma naar je Raspberry Pi
 2. Open terminal
 3. Navigeer naar uw installatiebestand, bijvoorbeeld. cd ~ / Downloads /
 4. Pak het installatieprogramma uit door typingsudo dpkg -i FILENAME.deb te typen
 5. Open een nieuwe terminal venster
 6. Typ UW VPN activeren en druk op invoeren
 7. Voer uw activeringscode of inloggegevens in

Nu uw VPN actief is, moet u Kodi installeren. De eenvoudigste manier om dit te doen is om LibreELEC te installeren:

 1. Ga naar https://www.libreelec.tv/downloads/
 2. kiezen Linux 32-bit of Linux 64-bit op basis van waar uw apparaat op draait
 3. Volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien

Is Kodi legaal?

Ja, Kodi is 100% legaal.

Kodi is ook een open-source applicatie waar je heel eenvoudig add-ons voor kunt maken. Dit is waarom het zo'n grote en actieve gemeenschap van amateurontwikkelaars heeft, maar het betekent ook dat het mogelijk is om add-ons te vinden die het illegaal streamen of downloaden van auteursrechtelijk beschermde media vergemakkelijken.

We keuren het gebruik van deze add-ons niet goed en waarschuwen met name voor de aankoop van zogenaamde "volledig geladen Kodi-boxen" - die vooraf zijn geïnstalleerd met piraterijsoftware, die illegaal zijn in de EU en waarvan bekend is dat ze malware bevatten.

Is het mogelijk om Kodi op PlayStation in te stellen?

Helaas is het momenteel niet mogelijk om Kodi op Playstation te installeren. Er zijn echter alternatieven zoals Plex die een soortgelijk doel dienen en rechtstreeks van de PlayStation Store kunnen worden gedownload.

Kan ik Kodi op mijn 1e of 3e generatie Apple TV krijgen?

Vanaf nu is er geen bekende manier om Kodi op een Apple TV van de eerste of derde generatie te krijgen. Als u een tweede of vierde generatie Apple TV hebt, kunt u onze gids verderop op deze pagina lezen.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me