Het verbergen van uw IP-adres is een eenvoudige en effectieve manier om websites te deblokkeren, content vanuit het buitenland te streamen en uw online privacy te beschermen. Leer de vier beste manieren om uw IP-adres te verbergen in deze uitgebreide gids.

groep mensen die hun gezichten verbergen met maskers

Het verbergen van uw IP-adres is een eenvoudige manier om ervoor te zorgen dat uw internetactiviteit blijft bestaan privaat en beveiligen. Hiermee kunt u ook omzeilen geografische beperkingen en inhoud streamen vanuit het buitenland.

Er zijn veel redenen om een ​​nieuw IP-adres te krijgen:

 • Naar bescherm uw online privacy
 • Naar omzeil website blokken
 • Naar ontgrendel streaming inhoud
 • Naar vermijd overheidscensuur
 • Naar IP-verboden omzeilen
 • Naar gerichte reclame voorkomen

U hoeft dit niet permanent te doen verandering uw IP-adres om al deze voordelen te krijgen. Het is ook mogelijk - en vaak effectiever - om eenvoudig verbergen uw IP-adres.

Als u uw IP-adres verbergt, lijkt het alsof uw IP-adres is gewijzigd, terwijl uw echte IP-adres in werkelijkheid onaangeroerd blijft. Uw IP-adres verbergen is eenvoudig en u kunt op elk gewenst moment terugschakelen naar uw oorspronkelijke IP-adres.

Het permanent wijzigen van uw IP-adres is daarentegen ingewikkeld en vaak onomkeerbaar.

In bijna alle gevallen is de beste optie om uw IP-adres te verbergen. Het is flexibel, veel eenvoudigere, en in het algemeen effectiever.

In deze handleiding worden vier eenvoudige manieren uitgelegd om uw IP-adres te verbergen. We zullen dan aangeven wanneer u uw IP-adres wilt wijzigen en hoe dit precies gebeurt.


Wat is een IP-adres??

Een browserbalk met een ingevoerd IP-adres

Uw IP-adres (Internet Protocol) is een uniek nummer dat door uw ISP (internetprovider) aan uw internetverbinding wordt toegekend. Elk apparaat dat verbinding maakt met internet krijgt zijn eigen unieke adres.

Uw IP is uw paspoort naar internet. Alles wat u online doet, is gekoppeld aan een IP-adres.

Uw IP-adres is gebaseerd op uw fysieke locatie. Het varieert afhankelijk van waar u woont en de router waarmee u verbonden bent, dus uw IP-adres thuis verschilt van uw IP-adres op het werk.

Met behulp van uw IP-adres kan uw ISP opnemen alle websites die u bezoekt en de desktop- of mobiele apps je gebruikt. Op dezelfde manier kunnen websites zelf zien dat u ze hebt bezocht.

U kunt uw IP-adres met een paar eenvoudige stappen controleren.

Openbaar versus privé-IP-adres

Er zijn twee hoofdtypen IP-adres: openbaar en privaat.

Uw internetrouter heeft een uniek toegewezen openbaar IP-adres door uw ISP. Elk apparaat dat verbinding maakt met uw WiFi deelt dit openbare IP-adres voor hun internetactiviteit. Dit betekent dat uw smartphone en uw laptop er hetzelfde uitzien voor uw ISP als ze zijn verbonden met hetzelfde netwerk.

Uw openbare IP-adres is open voor internet. Het is het nummer dat wordt weergegeven wanneer u op Google zoekt naar 'wat is mijn IP-adres' en de identificatie die websites en overheden gebruiken controleer en censureer uw activiteit.

Omdat uw openbare IP-adres is gekoppeld aan uw fysieke locatie, kunt u door het verbergen of wijzigen van geo-geblokkeerde inhoud de blokkering opheffen. Als u zichzelf een IP-adres toewijst van een server in een ander land, gaan de websites die u bezoekt ervan uit dat u verbinding maakt vanaf die locatie.

Privé IP-adressen, anderzijds worden door uw router toegewezen aan alle apparaten in uw netwerk. Privé-IP-adressen zijn alleen zichtbaar voor andere gebruikers op het interne netwerk en zijn zelden iets waar u zich zorgen over hoeft te maken.

Wanneer we naar een IP-adres verwijzen, verwijzen we meestal naar een openbaar IP-adres, omdat dit het nummer is dat u online identificeert.

Hoe uw IP-adres te verbergen: 4 eenvoudige methoden

De twee meest populaire manieren om uw IP-adres te verbergen zijn met behulp van een VPN (Virtual Private Network) en met behulp van een proxyserver. De Tor-browser biedt een derde optie die geweldig is voor anonimiteit, maar pijnlijk traag is. U kunt ook uw IP verbergen met behulp van uw mobiele netwerk.

Voordat we deze methoden in meer detail onderzoeken, is hier een tabel met een overzicht van hun sterke en zwakke punten:

VPN
volmacht
Tor
Het mobiele netwerk

Verbergt uw IP Ja Ja Ja Ja
Privaat Ja Nee Nee Nee
Anoniem Nee Nee Ja Nee
Secure Ja Nee Ja Nee
Snel Ja Ja Nee Ja
Vermijdt Geo-blokken Ja Ja Ja Nee

1Gebruik een VPN (Virtual Private Network)

Schermafbeelding van Express VPN op desktop met serverlocaties

Schermafbeelding van ExpressVPN met lijst met serverlocaties.

Het gebruik van een VPN-service is de meest populaire en betrouwbare manier om uw IP-adres te verbergen.

Het gebruik van een VPN om uw IP-adres te verbergen zal:

 • Spoof je locatie.
 • Versleutel uw webverkeer.
 • Verberg uw browse-activiteit.
 • Sta privé torrenting toe & P2P.
 • Deblokkeer geo-beperkte inhoud.

Sommige VPN's bieden ook onbeperkte internettoegang in landen met hoge censuur zoals China en de Verenigde Arabische Emiraten.

Hoe verbergt een VPN uw IP-adres?

Een VPN (of Virtual Private Network) is een stukje software dat al uw internetverkeer via een privéserver omleidt. Het codeert ook uw internetverbinding zodat uw ISP uw activiteit niet kan volgen of blokkeren.

Diagram dat laat zien hoe gebruikers verbinding maken met internet via een VPN

Hoe u verbinding maakt met internet via een VPN.

Gerenommeerde VPN-providers bieden servers in honderden landen over de hele wereld, en elke server heeft zijn eigen unieke IP-adres.

Wanneer u verbinding maakt met de door u gekozen VPN-server, neemt u het IP-adres aan voor uw browsesessie. Uw echte IP-adres wordt verborgen en wordt gemaskeerd door het IP-adres van de VPN-server.

U kunt een VPN gebruiken om vermijd overheidscensuur, toegang tot beperkte Netflix-bibliotheken, en andere websiteblokken omzeilen.

Helaas zijn sommige VPN-services betrouwbaarder dan andere. U moet ervoor zorgen dat u een VPN-service gebruikt die niet lekt, anders wordt uw echte IP-adres zichtbaar.

Het is ook de moeite waard om het logboekbeleid van uw VPN-provider te overwegen en waar het zich bevindt voordat u aankopen doet.

Onze VPN-aanbevelingen voor 2020 houden rekening met al deze factoren (en nog veel meer) om te bepalen welke de beste VPN's zijn die vandaag beschikbaar zijn.

2Gebruik een webproxy

screenshot van de HideMyAss webproxy

Schermafbeelding van de webproxy van HideMyAss.

Een proxy-server fungeert als een tussenpersoon tussen u en de websites die u bezoekt.

Het gebruik van een proxy om uw IP-adres te verbergen zal:

 • Verberg uw IP-adres voor specifieke websites.
 • Omzeil geografische beperkingen op bepaalde pagina's.
 • Blokkeer IP-adresblokken.

Met een proxy wordt uw internetverkeer eerst naar de proxyserver geleid in plaats van rechtstreeks naar uw doelsite te reizen. De proxyserver bezoekt vervolgens de website voor u en stuurt u de inhoud door.

Diagram van hoe een proxyserver werkt

Hoe u verbinding maakt met internet via een proxyserver.

Wanneer u op internet surft met een proxy, zien de websites die u bezoekt het IP-adres van de proxy-server in plaats van uw eigen.

Goede proxy-services bieden een bereik van serverlocaties - zodat u de precieze locatie kunt kiezen waaruit u wilt bladeren.

Het gebruik van een proxy is een vrij en gemakkelijk manier om uw IP-adres te verbergen, maar het is veel minder veilig en betrouwbaar dan het gebruik van een VPN. Hier zijn drie belangrijke redenen voor:

 1. Proxyservers coderen uw verkeer niet. Dit betekent dat ISP's, overheden en hackers uw online activiteiten kunnen bespioneren wanneer u een proxy gebruikt.
 2. Webproxy's kunnen onbetrouwbaar zijn. Omdat ze gratis zijn, zijn proxy-servers vaak overvol. U kunt bepaalde geografische inhoud met een proxy deblokkeren. Maar toegang tot sites met een hoge bandbreedte, zoals videostreamingdiensten, kan onbetrouwbaar zijn.
 3. Proxy's zijn applicatiespecifiek. Een webproxy zal alleen het verkeer doorsturen dat is verzonden vanuit de browser waarmee u de proxy gebruikt. Een VPN codeert en stuurt al het webverkeer van uw apparaat om.

U kunt enkele populaire proxy's downloaden als gratis browserextensie. Download eenvoudig de extensie uit de winkel van uw webbrowser en voeg deze toe aan uw browservenster.

U kunt ook een webproxy-website bezoeken, zoals hide.me of HideMyAss. Hier voert u eenvoudig de URL van uw gewenste website in. De proxy zal vervolgens de website namens u bezoeken en u de inhoud doorsturen, waarbij uw IP-adres tijdens het proces wordt verborgen.

Als u een specifieke video of website wilt deblokkeren, is een proxy waarschijnlijk uw beste optie. Als u een hoger niveau van beveiliging, privacy en betrouwbaarheid wilt, moet u een VPN gebruiken.

Lees voor meer informatie onze speciale gids over de verschillen tussen proxyservers en VPN's.

3Gebruik de Tor Browser

Tor Browser-pictogram

Het Tor-netwerk (of Thij Onie Rbuitenste) is een open source, gedecentraliseerd systeem gerund door vrijwilligers over de hele wereld. Het is een gratis en populaire manier voor gebruikers om hun IP-adres verbergen en anoniem online blijven.

De meest gebruikelijke manier om Tor te gebruiken is via de Tor Browser, die is gebaseerd op Firefox. Tor past een gelaagde codering toe op uw webverkeer en stuurt deze terug via een wereldwijd netwerk van servers voordat deze het bredere internet bereikt.

Op de laatste server in het netwerk - bekend als het 'exit-knooppunt' - wordt de laatste coderingslaag verwijderd en wordt uw verkeer naar uw doelsite gestuurd.

Op dit punt heeft uw activiteit het IP-adres van deze eindserver overgenomen. Dit helpt uw ​​identiteit, locatie en online activiteit te verbergen voor tracking of surveillance.

Diagram van gegevens die door het Tor-netwerk gaan

Hoe uw gegevens door het Tor-netwerk gaan.

Als u Tor gebruikt, is uw IP-adres verborgen en bent u zo dicht mogelijk bij het volledig anoniem zijn online. Dat gezegd hebbende, Tor heeft wel nadelen:

 • Tor is ongelooflijk langzaam. Meerdere servers en coderingslagen zorgen ervoor dat websites vaak veel meer tijd nodig hebben om te laden dan normaal.
 • Tor wordt vaak geassocieerd met criminaliteit. De anonimiteit die Tor biedt, trekt een gemeenschap van onsmakelijke karakters aan. Het Dark Web bijvoorbeeld is alleen toegankelijk via Tor. Als zodanig kan het gebruik van Tor leiden tot ongewenste aandacht van autoriteiten.
 • Moeilijkheid om geografische beperkingen te omzeilen. Hoewel Tor uw IP-adres achter de uiteindelijke server in het netwerk verbergt, is het niet eenvoudig om te bepalen waar die server zich bevindt. U kunt daarom moeite hebben om specifieke geografische beperkingen te omzeilen.

Tor is het handigst wanneer online anonimiteit is van het grootste belang - bijvoorbeeld voor journalisten, activisten en klokkenluiders. Voor de meerderheid van de mensen is een VPN- of proxyserver een veel snellere en eenvoudigere manier om uw IP-adres te verbergen.

Als je meer wilt weten, hebben we een uitgebreide gids gemaakt waarin de verschillen tussen Tor en VPN worden uitgelegd.

4Gebruik uw mobiele netwerk

Als u denkt dat het IP-adres van uw thuisnetwerk is aangetast of verbannen, kunt u al uw internetverkeer via uw route routeren mobiel netwerk van de smartphone. Hiermee krijgt u een nieuw IP-adres voor uw browsesessie.

Overschakelen naar mobiele gegevens:

 1. Ga naar de instellingen-app van uw smartphone.
 2. Aanzetten Persoonlijke hotspot.
 3. Maak op uw apparaat (en) verbinding met de hotspot van uw smartphone.
 4. Begin met bladeren met behulp van mobiele gegevens.

Er zijn een paar dingen die u moet overwegen voordat u deze oplossing gebruikt:

 • Uw mobiele provider kan uw activiteit nog steeds online volgen.
 • Omdat je je IP-adres maskeert met een ander van een zeer vergelijkbare fysieke locatie, het is onwaarschijnlijk dat u geografisch beperkte inhoud met deze methode kunt deblokkeren.
 • Deze methode verbruikt uw maandelijkse hoeveelheid gegevens voor smartphones. Aangezien mobiele gegevens veel geld kunnen kosten, is het de moeite waard om te overwegen of dit een nuttig gebruik van uw gegevensplan is.

Verbergt de incognitomodus uw IP-adres?

Schermafbeelding van de Google Chrome-incognitomodus

Incognitomodus op Google Chrome verbergt uw IP-adres niet.

Uw locatie en uw online activiteit zijn nog steeds volledig zichtbaar wanneer u de incognitomodus gebruikt.

Het enige voordeel van de incognitomodus of de privénavigatiemodus van Firefox is dat de websites die u bezoekt, worden niet opgeslagen in uw browsegeschiedenis.

ISP's, autoriteiten en de websites die u bezoekt, zijn nog steeds volledig gratis volg en neem uw browse-activiteit op.

Voor meer informatie over privé-browsen en incognitomodus, kunt u onze gids over privé-browsers lezen.

Hoe uw IP-adres te controleren

Nadat u een techniek voor het verbergen van IP's hebt gebruikt, kunt u testen of deze effectief was tegen uw IP-adres controleren.

Om uw openbare IP-adres te controleren, typt u "wat is mijn ip" in Google en drukt u op Enter.

Uw openbare IP-adres verschijnt bovenaan de pagina:

screenshot van Google-zoekfragment voor 'wat is mijn ip-adres'

U kunt uw IP-adres controleren met Google Zoeken.

Om meer van de persoonlijk identificeerbare gegevens te zien die u onthult wanneer u op internet surft, kunt u een lektestwebsite gebruiken zoals Browser Leaks.

Deze services bieden u gedetailleerde informatie over uw IP adres, browselocatie, en de DNS-servers je gebruikt.

Schermafbeelding van een lektest van browserleaks.com.

Schermafbeelding van browserleaks.com wanneer verbonden met een Amerikaanse PrivateVPN-server.

Waarom moet ik mijn IP-adres verbergen??

Het verbergen van uw IP-adres helpt uw ​​te beschermen privacy en veiligheid online.

Als dit correct is geconfigureerd, kunt u dat geografische beperkingen omzeilen, deblokkeer verborgen inhoud, en bescherm uzelf tegen online surveillance.

Een IP-hider helpt ook om invasieve gerichte advertenties en prijsmanipulatie te voorkomen.

In dit gedeelte wordt meer gedetailleerd beschreven waarom u zou moeten overwegen uw IP-adres te verbergen. Als alternatief kunt u rechtstreeks naar onze sectie over het wijzigen van uw IP-adres gaan.

1Bescherm uw privacy en beveiliging

Illustratie die een vage man toont die achter een vergrootglas wordt verborgen.

Elke website die u bezoekt logt uw IP-adres. Met deze informatie kunnen zij uw land, woonplaats en ISP bepalen.

Deze details kunnen worden gecombineerd met informatie over uw surfgedrag - zoals hoeveel tijd u op een pagina doorbrengt of waarop u klikt - om een ​​gedetailleerd profiel van u en uw online activiteit op te bouwen.

Wat nog belangrijker is, Internet Service Providers (ISP's) gebruiken uw IP-adres om uw surfgedrag te identificeren en vast te leggen.

Met behulp van uw IP-adres kunnen ISP's:

 • Registreer uw browse-activiteit.
 • Blokkeer u om bepaalde websites te bezoeken.
 • Deel uw gegevens met derden en autoriteiten.
 • Vertraag uw verbindingssnelheden.

In de VS is het ISP's wettelijk toegestaan ​​om uw browsegegevens te verkopen. In een recente studie werd ook onthuld dat AT&T vertraagt ​​het gebruikersverkeer naar websites zoals Netflix en YouTube met meer dan 70% - een proces dat bekend staat als smoren. Het verbergen van uw IP-adres kan deze praktijken helpen omzeilen.

In landen als het VK zijn ISP's gedwongen logboeken te verzamelen van de websites die door elk IP-adres worden bezocht. Deze logboeken zijn op aanvraag beschikbaar voor autoriteiten en worden maximaal 12 maanden bewaard. Op verzoek kunnen ISP's elk IP-adres en de bijbehorende activiteit verbinden met een individuele gebruiker.

Gelukkig coderen de meeste methoden om uw IP-adres te verbergen ook uw internetverkeer. Dit betekent dat u uw activiteit voor uw internetprovider en uw identiteit kunt verbergen voor de websites die u bezoekt, zodat u ze niet kunt bereiken verzamelen uw browsegegevens of censureren uw activiteit.

2 Blokkeer websites

Websites, internetproviders en applicaties gebruiken uw IP-adres om te zien waar u zich bevindt. Ze kunnen deze informatie vervolgens gebruiken om te voorkomen dat gebruikers op bepaalde locaties een deel van of hun volledige inhoud zien. Dit staat bekend als een geografische beperking of geo-block.

Schermafbeelding van een foutmelding op YouTube waarin wordt uitgelegd dat de video is geblokkeerd vanwege geografische beperkingen

Schermafbeelding van een YouTube-video die geografisch wordt geblokkeerd.

Geo-blokken worden afgedwongen om een ​​aantal redenen:

 • Voor censuur van de overheid.
 • Vanwege auteursrechten en licentiewetten.
 • Om op te besparen operationele kosten.

In extreme gevallen, zoals in China, worden meer dan 10.000 websitedomeinen geblokkeerd, waaronder grote websites zoals Google en Wikipedia. In andere landen zijn bepaalde Netflix-shows en YouTube-video's ontoegankelijk vanwege licentiewetgeving.

De enige manier om deze websites te deblokkeren is door het te laten lijken alsof u verbinding maakt vanuit een ander land. U kunt dit doen door uw IP-adres te verbergen en te vervangen door een adres uit een land naar keuze.

ISP's en websites kunnen ook blacklist een IP-adres om een ​​aantal redenen. Meestal komt dit omdat een gebruiker de regels van een website heeft overtreden, maar sitebeheerders kunnen IP's verbieden wanneer ze maar willen.

Als u weer toegang wilt krijgen tot websites die uw IP-adres hebben verboden, moet u uw IP-adres verbergen of wijzigen. Voor meer informatie over het deblokkeren van websites, kunt u onze speciale gids lezen: Websites deblokkeren.

3Voorkom gerichte advertenties

Websites en adverteerders gebruiken uw locatie en andere persoonlijke informatie om target u met gepersonaliseerde advertenties.

Hoewel ons is verteld dat dit in ons voordeel is, gaat het vaak zo ongeveer hun winst maximaliseren.

Uw IP-adres wordt ook gebruikt door luchtvaartmaatschappijen en andere online retailers verhoog de prijzen op basis van uw locatie. Afhankelijk van waar u woont, worden mogelijk prijzen getoond die veel duurder zijn dan de norm.

Door uw IP-adres te verbergen, kunt u uw privacy terugnemen van reclamebedrijven en profiteer van goedkopere prijzen.

Hoe u uw IP-adres kunt wijzigen

Als u uw IP-adres wijzigt - in plaats van het gewoon te verbergen - moet u het echte IP-adres van uw apparaat permanent wijzigen.

In het algemeen, het wijzigen van uw IP-adres is veel moeilijker dan het verbergen.

Het wijzigen van uw IP-adres is ook minder effectief. U kunt censuur of geografische beperkingen niet omzeilen met een IP-wijziging omdat uw nieuwe adres ongeveer in de dezelfde fysieke locatie zoals eerder.

Door IP te wijzigen, kunt u enkele veelvoorkomende problemen oplossen, zoals persoonlijke IP-verboden en quota downloaden op P2P-netwerken. Dat gezegd hebbende, deze kunnen ook worden verholpen door ook je IP-adres te verbergen.

Hier is een tabel waarin wordt vergeleken wanneer u uw IP-adres moet wijzigen en wanneer u het moet verbergen:

Wijzig IP-adres
IP-adres verbergen

Verhoog de privacy Nee Ja
Omzeil Geo-blokken Nee Ja
Vermijd overheidscensuur Nee Ja
IP-ban omzeilen Ja Ja
Ontwijk ISP Snooping Nee Ja
Los verbindingsproblemen op Ja Nee

Voordat u overweegt uw IP-adres te wijzigen, is het belangrijk op te merken dat er twee verschillende soorten IP-adressen zijn toegewezen door ISP's:

 1. Statische IP's. Een vast IP-adres dat permanent is gekoppeld aan uw netwerk of website. Statische IP-adressen blijven hetzelfde zolang u bij de serviceprovider blijft.
 2. Dynamische IP's. Een IP-adres dat in de loop van de tijd verandert. Dynamische IP's veranderen wanneer u de verbinding met internet verbreekt en vervolgens opnieuw verbinding maakt. Ze zijn ook ingesteld om periodiek te veranderen op door de ISP gekozen tijdsintervallen.

Dynamische IP-adressen komen nu veel vaker voor dan statische IP's, omdat ISP's hun inactieve IP's kunnen hergebruiken en recyclen.

Waarom moet ik mijn IP-adres wijzigen?

De meeste gebruikers proberen hun IP-adres te wijzigen om puur technische redenen, vaak om daarmee te maken verbindingsproblemen. Dit kan omvatten:

 • Een ongeldig IP-adres. Aan een gebruiker is mogelijk een statisch IP-adres toegewezen dat niet binnen het juiste numerieke bereik ligt.
 • Een specifiek IP-adres willen. Gebruikers die problemen hebben ondervonden met dynamische IP's of betrouwbare externe toegang tot hun router nodig hebben, willen misschien hun eigen statische IP kiezen.
 • Een defecte router. Een defecte thuisrouter kan mogelijk hetzelfde privé-IP-adres toewijzen aan meerdere apparaten op één netwerk.
 • Een nieuwe router. Wanneer u een nieuwe router installeert, moet het lokale netwerk mogelijk opnieuw worden geconfigureerd om te passen in het standaardbereik van IP-adressen van de router.

Hoe u uw openbare IP-adres kunt wijzigen

Router op een bureau

Het wijzigen van een openbaar IP-adres is veel moeilijker dan het wijzigen van een privé-IP-adres.

Dit komt omdat gebruikers hebben heel weinig controle via hun openbare IP. ISP's zijn eigenaar van alle openbare IP's en verhuren deze alleen aan internetgebruikers.

Uw openbare IP is niet uw eigendom en kan daarom zeer moeilijk te veranderen zijn.

Er zijn drie hoofdopties als je wilt wijzig uw openbare IP-adres:

 • Start uw WiFi-router opnieuw op.
 • Bel uw ISP.
 • Maak verbinding met openbare wifi.

Welke methode u moet gebruiken, hangt af van uw IP-adres statisch of dynamisch, en of je op zoek bent naar een snelle oplossing of een lange termijn oplossing.

1 Start uw WiFi-router opnieuw op

Als uw ISP u een Dynamische IP, u moet uw openbare IP-adres kunnen wijzigen door uw WiFi-router eenvoudig opnieuw te starten.

Gelukkig krijgen de meeste thuisnetwerken tegenwoordig dynamische IP's toegewezen.

Het belangrijkste probleem met deze methode is dat de DHCP-server, die dynamische IP-adressen uitgeeft, meestal probeert de apparaten onder zijn rechtsgebied te onthouden en waar mogelijk hetzelfde IP-adres toe te wijzen.

Om uw openbare IP te wijzigen, moet u uw router opnieuw opstarten meerdere keren. Als dat niet werkt, probeer het te verlaten 's nachts uitgeschakeld (ongeveer 8 uur) en schakel het 's morgens weer in.

2Bel uw ISP

Als aan u een is toegewezen statisch IP-adres, moet u contact opnemen met uw internetprovider om deze te wijzigen.

Bij de meeste internetproviders kunt u vraag een nieuw openbaar IP-adres aan via de telefoon of op hun website, maar ze vragen vaak voor het voorrecht.

Deze oplossing is ook niet beperkt tot personen met statische IP's. Als u een dynamisch IP-adres hebt, kunt u ook een nieuw statisch IP-adres aanvragen bij uw ISP.

Misschien wilt u dit doen als u dit herhaaldelijk hebt gedaan ervaren problemen met uw dynamische IP-toewijzing of als u een wenst specifiek, permanent IP-adres.

Het is vermeldenswaard dat statische IP-adressen bepaalde beveiligingsrisico's met zich meebrengen. U moet deze overwegen voordat u een nieuwe aanvraagt.

3 Maak verbinding met openbare wifi

De eenvoudigste manier om uw openbare IP-adres te wijzigen is door verander uw fysieke locatie.

Onthoud dat openbare IP-adressen niet apparaatspecifiek zijn - uw IP op het werk zal anders zijn dan uw IP thuis.

Op weg naar en verbinden met openbare wifi, zoals bij een koffieshop, zal tijdelijk verander uw IP-adres.

Deze methode is een snelle oplossing in plaats van een goede oplossing, maar het werkt als u alleen uw IP-adres tijdelijk wilt wijzigen.

Dat gezegd hebbende, het gebruik van openbare wifi kan uw persoonlijke gegevens in gevaar brengen. Als u een open netwerk moet gebruiken, volg dan onze openbare wifi-veiligheidstips.

Hoe u uw privé-IP-adres kunt wijzigen

speelgoedarbeiders die op een wifi-router bouwen

Gebruikers hebben veel meer controle over hun privé-IP-adres dan met hun openbare IP. Het wijzigen van uw privé-IP kan echter een nogal technische procedure zijn.

Gelukkig is er een eenvoudige manier om je privé-IP te wijzigen die je eerst kunt proberen.

Als u geen voorkeur heeft voor wat uw privé-IP-adres is - u wilt gewoon een nieuw - u kunt proberen uw WiFi-router opnieuw op te starten. Nadat het is opgestart, zou het willekeurig aan alle apparaten in uw netwerk een geheel nieuw privé-IP-adres moeten toewijzen.

Het opnieuw opstarten van uw router zal niet hulp als u een defecte router wilt repareren of een specifiek IP-adres wilt kiezen.

Als het opnieuw opstarten van uw WiFi-router niet werkt, kunt u de volgende eenvoudige instructies gebruiken om het privé-IP-adres op een apparaat naar keuze te wijzigen.

We raden aan om, ongeacht het systeem dat u gebruikt, de nummeringsconventie van uw nieuwe privé-IP-adres vergelijkbaar te houden met het al gebruikte IP-adres. Kies gewoon uw eigen nummer tussen 0 en 255 voor de laatste drie cijfers.

Verschillende routers wijzen verschillende bereiken aan, dus kies een kleiner aantal om aan de veilige kant te zijn.

Uw privé-IP-adres op Windows 10 wijzigen:

 1. Open het configuratiescherm. Klik op de Start-knop linksonder in het scherm. Typ 'configuratiescherm' en selecteer Configuratiescherm uit de resultaten.
 2. kiezen Netwerk en internet en toen Netwerkcentrum.
 3. Kies in het menu aan de linkerkant Wijzig adapterinstellingen.
 4. screenshot van netwerk- en deelcentrum op Windows 10

 5. Kies jouw belangrijkste internetverbinding (WiFi of Ethernet) en klik op Eigendommen tab.
 6. Vind Internet Protocol-versie (TCP / IPv4) op de lijst. Klik erop en klik vervolgens op Eigendommen.
 7. screenshot van eigenschappen van de internetverbinding op Windows 10

 8. Zorg ervoor dat de Gebruik het volgende IP-adres tab is geselecteerd en vervolgens voer het gewenste privé-IP-adres in.

Uw privé-IP-adres op MacOS wijzigen:

 1. Navigeren naar Systeem voorkeuren de ... gebruiken Apple-logo in de linkerbovenhoek van het scherm en dubbelklik op Netwerk tab.
 2. Selecteer uw internetverbinding (WiFi of Ethernet) in het menu aan de linkerkant en klik vervolgens op Geavanceerd tab in de rechteronderhoek.
 3. Schakel naar de TCP / IP tab.
 4. In het vervolgkeuzemenu naast Configureer IPv4, kiezen DHCP gebruiken met handmatig adres.
 5. screenshot van TCP / IP-instellingen op MacOS

 6. Voer het privé-IP-adres van uw voorkeur in in het invoervak ​​dat naast IPv4-adres verschijnt en klik op OK.

Uw privé-IP-adres op iPhone wijzigen:

 1. Open de app Instellingen en kies Wifi.
 2. Selecteer de mini (i) naast uw gekozen netwerk.
 3. screenshot van de wifi-instellingen op de iPhone

 4. Kraan Configureer IP en dan de Handleiding optie.
 5. Voer het gewenste privé-IP-adres in in de IP-adresvakje. Mogelijk moet u ook het bestaande subnetmasker en routernummer typen (die u op het vorige scherm kunt vinden).
 6. screenshot van de configuratie van ipv4-instellingen op de iPhone

Uw privé-IP-adres op Android wijzigen:

 1. Open instellingen, kraan aansluitingen en toen Wifi.
 2. Druk op het netwerk dat u gebruikt en selecteer Geavanceerd.
 3. De ... gebruiken IP-instellingen vervolgkeuzemenu, tik op Statisch.
 4. screenshot van geavanceerde ip-instellingen op Android

 5. Voer het gewenste privé-IP-adres in in het vak eronder IP adres.
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me