We plaatsen elke VPN regelmatig op onze website via een uitgebreid, rigoureus en eerlijk testprogramma. We testen op privacy en beveiliging, snelheid en betrouwbaarheid, omzeilen webgeoblokken en nog veel meer. We zorgen ervoor dat alleen de allerbeste VPN-services onze goedkeuring verdienen.

Een visualisatie van het 10-stappen beoordelingsproces van Top10VPN.com

Onze beoordelingen zijn altijd onbevooroordeeld

In tegenstelling tot andere VPN-beoordelingssites die er zijn, zijn onze beoordelingen 100% onpartijdig en vrij van invloeden van buitenaf.

We nemen nooit compensatie in ruil voor positieve dekking en VPN-providers zullen nooit een stem hebben in hoe we de producten beoordelen die we beoordelen.

Ons team van VPN-experts voert elke VPN uit via hetzelfde diepgaande testprogramma, zodat alle resultaten die u ziet direct vergelijkbaar zijn, zonder favoritisme of bias.

We doen er alles aan om uw aankoopbeslissing zo gemakkelijk mogelijk te maken en uw behoeften staan ​​altijd voorop. We zijn altijd eerlijk, transparant en open in onze beoordelingen.

Als u meer wilt weten over hoe we ons kunnen veroorloven zulke hoge redactionele normen te handhaven, kunt u meer informatie vinden in onze gids over hoe we geld verdienen.

Ons 10-stappen beoordelingsproces

Elke VPN die we testen, doorloopt de unieke Top10VPN.com-methode - geen uitzonderingen. Dit gebeurt er wanneer we een VPN beoordelen:

1De VPN kopen

Geen persvoorbeelden en geen freebies ('testaccounts' geleverd door VPN-providers) - we willen ervoor zorgen dat we exact dezelfde ervaring krijgen als de gemiddelde gebruiker thuis.

De enige manier om te garanderen dat we een officiële retailversie van een VPN ontvangen, is om er zelf een te kopen - dus dat is precies wat we doen voor elke VPN die we testen.

We hebben een lopend abonnement voor elke betaalde VPN die momenteel op onze website wordt vermeld. Vorig jaar alleen hebben we meer dan $ 5.000 uitgegeven aan VPN-abonnementen. We hebben constant toegang tot de VPN-software die we beoordelen, zodat we onze beoordelingen in een handomdraai kunnen bijwerken.

Aankoop en onderhoud van onze eigen abonnementen betekent dat we kunnen bijhouden welke VPN's een goede waarde voor u vertegenwoordigen in de huidige markt - en welke u afzetten.

2Installeren en testen op meerdere apparaten

Hoe we VPN's testen en beoordelen

We hebben een speciale testlaptop waarop virtuele machines zijn geïnstalleerd, klaar om te wachten op de nieuwste VPN tijdens de test. We hebben ook een Apple MacBook Pro, Apple iPhone 7, Apple iPad, Samsung Galaxy S8 en Amazon Fire TV Stick speciaal gereserveerd voor VPN-tests, die na elke test worden schoongeveegd.

We benadrukken hoe breed elke VPN beschikbaar is en of deze wel of geen speciale apps voor verschillende populaire apparaten heeft. Geen native ondersteuning voor uw telefoon, computer of streamingapparaat naar keuze betekent dat u minder dan totale bescherming riskeert.

3Kan we snel vinden wat we willen?

Zijn de menu's allemaal duidelijk gelabeld? Doet elke knop wat je zou verwachten? Helpt het u om een ​​server te vinden voor de specifieke service waarnaar u op zoek bent, zoals Netflix? Is er een doorloop om het op uw router te installeren?

We laten geen steen ongemoeid en zorgen ervoor dat er geen verrassingen zijn wanneer u uw nieuwe VPN voor het eerst start.

4Heeft het alle nodige functies?

Tegenwoordig zijn er bepaalde functies die wij als essentieel beschouwen voor een top VPN - functies zoals een kill-schakelaar, automatische openbare wifi-beveiliging en AES-256-codering.

Afgezien daarvan zoeken we echter ook naar nuttige extra's zoals split-tunneling of browserextensies.

Sommige bieden dedicated servers voor specifieke streamingdiensten, zoals Netflix of BBC iPlayer, terwijl andere je servers bieden die zijn geoptimaliseerd voor torrenting en P2P.

5 Beschermt het uw privacy en veiligheid?

Uw privacy en veiligheid zijn van het grootste belang. We zouden ons werk niet goed doen als we er niet voor zouden zorgen dat elke aanbevolen VPN je online veilig en privé houdt.

We voeren geavanceerde coderingstests uit om te controleren of een VPN uw verbinding correct codeert.

We controleren ook op DNS-lekken, IP-lekken en WebRTC-lekken om te bevestigen dat uw ware locatie verborgen is bij verbinding met een VPN.

Om de meest betrouwbare resultaten te bereiken, gebruiken we netwerkverkeersanalysesoftware genaamd Wireshark, een hoog aangeschreven, open-source tool die wordt gebruikt door beveiligingsprofessionals over de hele wereld.

We hebben ook een aangepaste testomgeving gecreëerd die ervoor zorgt dat geen misleidende gegevens de pakketgegevens kunnen vervuilen die we vastleggen en analyseren op mogelijke lekken en fouten in de codering.

6Hoe snel is het?

Snelheid en verbindingsbetrouwbaarheid vormen de ruggengraat van elke goede VPN, dus we wisten dat we een manier moesten vinden om ze zo rigoureus mogelijk te testen.

Hiervoor hebben we twee verschillende testmethoden ontwikkeld:

Methode # 1 (handmatig)

Met deze testtechniek kunnen we de snelheid meten van elke VPN-service die u op onze website beoordeeld ziet.

Om te beginnen registreren we onze internetsnelheid zonder dat de VPN actief is.

Vervolgens lanceren we de VPN, die verbinding maakt met servers in de VS (oostkust), het VK, Australië, Midden-Europa (meestal Duitsland of Frankrijk) en Singapore. Als een van deze locaties niet beschikbaar is, testen we in plaats daarvan een nabijgelegen land of regio.

Het testen van locaties over de hele wereld geeft een goed overzicht van de prestaties van VPN-snelheid op korte, middellange en lange afstanden.

We testen elke locatie meerdere keren en we vergelijken het gemiddelde voor elke locatie met onze snelheden zonder dat de VPN actief is, en berekenen het percentage verloren snelheid.

Voor elke regio wordt de hoeveelheid verloren snelheid toegewezen aan een specifieke score. Dit geldt voor verloren download- en uploadsnelheden en verkregen latentie. Hieronder ziet u hoeveel elk van deze drie factoren de algehele snelheidsscore beïnvloedt:

 • Download snelheid: 70%
 • Upload snelheid: 20%
 • Ping: 5%

N.B. Lokale verbindingssnelheid (bijvoorbeeld van Londen naar Londen) heeft prioriteit.

De meeste snelheidsgegevens die u ziet, zijn afkomstig van tests met het OpenVPN-protocol, om de resultaten tussen VPN-providers vergelijkbaar te houden.

We zullen ook tests uitvoeren op andere beschikbare protocollen (WireGuard, IKEv2, enz.), Omdat bepaalde VPN-services prioriteit geven aan andere beveiligingsprotocollen (inclusief eigen protocollen), dus het is belangrijk om deze ook te testen. Als snelheidsgegevens betrekking hebben op een snelheidstest op een ander protocol dan OpenVPN, zullen we ervoor zorgen dat dit duidelijk wordt vermeld.

We registreren alle snelheidsmetingen met de internetsnelheidschecker van Ookla.

Methode # 2 (geautomatiseerd)

We hebben een wereldwijde testtool ontwikkeld die elke dag VPN-snelheden test om nauwkeurige en actuele cijfers te leveren. De locaties die we momenteel testen zijn:

 • Amsterdam, NL
 • Frankfurt, DE
 • London, Verenigd Koninkrijk
 • New York, VS.
 • Parijs, FR
 • San Francisco, VS.
 • Singapore
 • Sydney, AU
 • Tokyo, JP
 • Toronto, CA
 • Vancouver, CA

Onze testinfrastructuur, in eigen beheer gemaakt door ons engineeringteam, voert beide geautomatiseerde tests uit tussen en in elke stad hierboven vermeld, om u geweldige inzichten te geven in hoe een VPN over de hele wereld voor u zal presteren.

Momenteel gebruiken we onze tool om automatisch de volgende VPN's te testen:

 • CyberGhost
 • ExpressVPN
 • Verstop me
 • HideMyAss!
 • IPVanish
 • NordVPN
 • Prive internettoegang
 • PrivateVPN
 • PureVPN
 • SaferVPN
 • Surfshark
 • VyprVPN

Wij zijn ervan overtuigd dat de gegevens van onze geautomatiseerde tool de meest betrouwbare zijn die er is.

Niet elke VPN-provider heeft configuratiebestanden die compatibel zijn met onze tool, maar we willen er in de zeer nabije toekomst meer VPN's aan toevoegen.

7 Werkt het met populaire webservices?

Nadat de technische analyse is voltooid, testen we vervolgens de VPN om te zien hoe goed deze populaire webservices deblokkeert. Geeft het u toegang tot US Netflix vanaf elke locatie? Kun je BBC iPlayer overal bekijken? Hoe zit het met torrenting - is het toegestaan ​​op alle servers?

Als het antwoord op al deze vragen 'nee' is, kijk je naar een zeer beperkte VPN die misschien niet geschikt is voor jou.

8Kan het omzeilen censuur?

VPN's zijn essentiële hulpmiddelen in de strijd tegen online censuur van de overheid. Of je nu leeft onder een digitaal onderdrukkende overheid of net doorkomt, een VPN is cruciaal om weer toegang te krijgen tot een gratis en open internet.

We controleren grondig of op elke VPN die we testen kan worden vertrouwd om geografische beperkingen te verslaan in zwaar gecensureerde landen zoals China en de VAE.

9 Hoe ziet het privacy- en logboekbeleid eruit?

Als een VPN uw privacy niet beschermt, gebruikt u er misschien helemaal geen - maar we hebben een aantal privacy- en logboekregelingen gevonden die ons sprakeloos maakten.

De allerbeste VPN-services dwingen no-logs of minimal-logs beleid af dat, indien correct geïmplementeerd, nul identificeerbare gegevens op de gebruiker zal opslaan. Er zijn echter gevallen geweest waarin een no-logs provider is betrapt op liegen, dus zorg ervoor dat u uw onderzoek doet voordat u een VPN-provider vertrouwt op de nominale waarde.

Hoewel het heel moeilijk kan zijn om zeker te weten of een provider al dan niet logt, nemen we elk privacy- en logbeleid door met een vergrootglas. We grillen ook elke VPN-provider om erachter te komen hoe privé elke VPN eigenlijk is.

En daar stopt het niet. We doen onze due diligence en doen grondig onderzoek naar wie elk VPN-bedrijf bezit en beheert. We kijken bijvoorbeeld waar ze hun hoofdkantoor hebben - we hebben zelfs veel VPN-bedrijven gezien die zich in privacy-onvriendelijke rechtsgebieden bevinden, wat een ernstig probleem kan zijn als de logboekregelingen van een provider niet waterdicht zijn.

Last but not least blijven we op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen in de VPN-industrie, zodat we altijd volledig op de hoogte en goed uitgerust zijn om waardevol advies aan onze lezers te geven.

10Hoe goed is de klantenservice?

Nu we alles hebben gezien wat de VPN te bieden heeft en precies weten wat de tekortkomingen zijn, nemen we contact op met hun klantenondersteuning om te zien of het ons kan helpen de lege plekken in te vullen.

We testen de kwaliteit van de klantenservice van een VPN-provider op livechat (indien beschikbaar) en e-mail.

We vragen een combinatie van eenvoudige en technische vragen om te zien hoe goed de ondersteuningsmedewerkers hun product echt kennen - en of ze u al dan niet kunnen helpen in geval van een probleem.

Hoe we VPN's scoren

Nadat we de 10 bovenstaande stappen hebben doorlopen, zijn we klaar om de VPN te beoordelen. Alle factoren die we hebben getest, zijn samengevat in zes hoofdcriteria.

Aan die criteria wordt vervolgens een bepaald percentage van de algehele score toegewezen, op basis van hoe belangrijk we ons vinden voor een VPN. De verdeling is als volgt:

 • Privacy & Logbeleid - 30%
 • Snelheid & Betrouwbaarheid - 25%
 • Kenmerken - 20%
 • Streaming - 15%
 • Gebruiksgemak - 5%
 • Ondersteuning - 5%

Om een ​​VPN hoog te laten scoren, moet deze in elke categorie presteren.

U kent ons proces, lees nu onze VPN-beoordelingen of bekijk onze VPN-aanbevelingen.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me