Dölja din IP-adress är ett enkelt och effektivt sätt att avblockera webbplatser, strömma innehåll från utlandet och skydda din integritet online. Lär dig de fyra bästa sätten att dölja din IP-adress i denna omfattande guide.

grupp människor som döljer ansikten med masker

Dölja din IP-adress är ett enkelt sätt att se till att din internetaktivitet kvarstår privat och säkra. Det låter dig också förbikoppla geografiska begränsningar och strömma innehåll från utlandet.

Det finns många skäl för att få en ny IP-adress:

 • Till skydda din integritet online
 • Till kringgå webbplatsblock
 • Till låsa upp strömmande innehåll
 • Till undvika regeringscensur
 • Till förbikoppla IP-förbud
 • Till förhindra riktad annonsering

Du behöver inte permanent förändra din IP-adress för att få alla dessa fördelar. Det är också möjligt – och ofta mer effektivt – helt enkelt Dölj din IP-adress.

Om du döljer din IP-adress ser det ut som om din IP-adress har ändrats när din verkliga IP-adress i verkligheten förblir orörd. Det är enkelt att dölja din IP-adress och du kan när som helst gå tillbaka till din ursprungliga IP-adress.

Däremot är att ändra din IP-adress permanent komplicerat och ofta irreversibelt.

I nästan alla fall är det bästa alternativet att dölja din IP-adress. Det är flexibel, mycket enklare, och i allmänhet mer effektivt.

Den här guiden förklarar fyra enkla sätt att dölja din IP-adress. Vi täcker sedan när du kanske vill ändra din IP-adress och exakt hur detta görs.

Contents

Vad är en IP-adress?

En webbläsarfält med en IP-adress inmatad

Din IP-adress (Internet Protocol) är ett unikt nummer som din internetleverantör (Internetleverantör) har fått till din internetanslutning. Varje enhet som ansluter till internet får sin egen unika adress.

Din IP är ditt pass till Internet. Allt du gör online är kopplat till en IP-adress.

Din IP-adress är baserad på din fysiska plats. Det varierar beroende på var du bor och routern du är ansluten till, så din hem-IP-adress skiljer sig från din IP-adress.

Med din IP-adress kan din ISP spela in alla webbplatser du besöker och den stationära eller mobila appar du använder. På samma sätt kan webbplatser själva se att du har besökt dem.

Du kan kontrollera din IP-adress med några enkla steg.

Offentlig kontra privat IP-adress

Det finns två huvudtyper av IP-adress: offentlig och privat.

Din internetrouter tilldelas en unik offentlig IP-adress av din ISP. Varje enhet som ansluter till din WiFi delar denna offentliga IP-adress för sin internetaktivitet. Det betyder att din smartphone och din bärbara dator kommer att se samma ut för din Internetleverantör om de är anslutna till samma nätverk.

Din offentliga IP-adress är öppet för internet. Det är numret som visas när du söker på Google efter “vad är min IP-adress” och identifieraren som webbplatser och regeringar använder till övervaka och censurera din aktivitet.

Eftersom din offentliga IP-adress är knuten till din fysiska plats, kan du dölja eller ändra den ge dig blockerad geo-blockerat innehåll. Om du tilldelar dig en IP-adress från en server i ett annat land antar webbplatserna du besöker att du ansluter från den platsen.

Privata IP-adresser, å andra sidan tilldelas din router alla enheter i ditt nätverk. Privata IP-adresser är bara synliga för andra användare i det interna nätverket och är sällan något du behöver oroa dig för.

När vi hänvisar till en IP-adress refererar vi vanligtvis till en offentlig IP-adress, eftersom detta är numret som identifierar dig online.

Hur du döljer din IP-adress: 4 enkla metoder

De två mest populära sätten att dölja din IP-adress är använder ett VPN (Virtual Private Network) och med en proxyserver. Tor-webbläsaren ger ett tredje alternativ som är bra för anonymitet, men är smärtsamt långsamt. Du kan också dölja din IP med ditt mobilnätverk.

Innan vi utforskar dessa metoder mer detaljerat, här är en tabell som sammanfattar deras styrkor och svagheter:

VPN
Ombud
Tor
Mobilt nätverk

Gömmer din IP Ja Ja Ja Ja
Privat Ja Nej Nej Nej
Anonym Nej Nej Ja Nej
Säkra Ja Nej Ja Nej
Snabb Ja Ja Nej Ja
Undviker geo-block Ja Ja Ja Nej

1 Använd ett VPN (Virtual Private Network)

Skärmdump av Express VPN på skrivbordet med serverplatser

Skärmdump av ExpressVPN med lista över serverplatser.

Att använda en VPN-tjänst är det mest populära och pålitliga sättet att dölja din IP-adress.

Att använda en VPN för att dölja din IP-adress kommer att:

 • Skylta din plats.
 • Kryptera din webbtrafik.
 • Dölj din surfaktivitet.
 • Tillåt privat torrenting & P2P.
 • Avblockera geo-begränsat innehåll.

Vissa VPN kommer också att tillhandahålla obegränsad internetanslutning i högcensurländer som Kina och Förenade Arabemiraten.

Hur döljer en VPN din IP-adress?

Ett VPN (eller virtuellt privat nätverk) är en mjukvara som leder all din internettrafik via en privat server. Det krypterar också din internetanslutning så att din Internetleverantör inte kan övervaka eller blockera din aktivitet.

Diagram som visar hur användare ansluter till internet med hjälp av ett VPN

Hur du ansluter till internet med hjälp av ett VPN.

Anerkända VPN-leverantörer erbjuder servrar i hundratals länder runt om i världen, och varje server har sin egen unika IP-adress.

När du ansluter till din valda VPN-server antar du dess IP-adress för din surfningssession. Din riktiga IP-adress blir dold och maskeras av VPN-serverns IP-adress.

Du kan använda ett VPN till undvika regeringscensur, åtkomstbegränsade Netflix-bibliotek, och kringgå andra webbplatsblock.

Tyvärr är vissa VPN-tjänster mer tillförlitliga än andra. Du måste se till att använda en VPN-tjänst som inte läcker, annars kommer din riktiga IP-adress att exponeras.

Det är också värt att överväga din VPN-leverantörs loggningspolicy och var den är baserad innan du gör några inköp.

Våra VPN-rekommendationer för 2023 tar alla dessa faktorer med i beräkningen (och många fler) för att avgöra vilka som är de bästa VPN som finns idag.

2 Använd en webbproxy

skärmdump av HideMyAss webbproxy

Skärmdump av HideMyAss ‘webbproxy.

En proxyserver fungerar som en mellanhand mellan dig och de webbplatser du besöker.

Att använda en proxy för att dölja din IP-adress kommer att:

 • Dölj din IP-adress från specifika webbplatser.
 • Omgå geografiska begränsningar på vissa sidor.
 • Omkoppla IP-adressblock.

Med en proxy dirigeras din internettrafik först till proxyservern istället för att resa direkt till din målwebbplats. Proxy-servern besöker sedan webbplatsen för din räkning och vidarebefordrar det till dess innehåll.

Diagram över hur en proxyserver fungerar

Hur du ansluter till internet via en proxyserver.

När du surfar på internet med en proxy ser webbplatserna du besöker proxyserverns IP-adress snarare än din egen.

Bra proxy-tjänster erbjuder a utbud av serverplatser – så att du kan välja den exakta platsen du vill bläddra bland.

Att använda en proxy är en fri och lätt sätt att dölja din IP-adress, men den är mycket mindre säker och pålitlig än att använda ett VPN. Det finns tre huvudskäl till detta:

 1. Proxyservrar krypterar inte din trafik. Detta innebär att internetleverantörer, regeringar och hackare kan spionera på din onlineaktivitet när du använder en proxy.
 2. Webproxyer kan vara opålitliga. Eftersom de är gratis tenderar proxyservrar att bli överfulla. Du kan ta bort blockering av något geobegränsat innehåll med en proxy. Men åtkomst till webbplatser med hög bandbredd, som videostreamningstjänster, kan vara opålitliga.
 3. Proxies är applikationsspecifika. En webbproxy omdirigerar endast trafiken som skickas från webbläsaren du använder proxy med. En VPN krypterar och omdirigerar all webbtrafik som skickas från din enhet.

Du kan ladda ner några populära proxyer som en gratis webbläsarförlängning. Ladda bara ner tillägget från din webbläsares butik och lägg till det i webbläsarfönstret.

Alternativt kan du besöka en webbproxywebbplats som hide.me eller HideMyAss. Här anger du helt enkelt webbadressen till din önskade webbplats. Proxy kommer sedan att besöka webbplatsen för din räkning och vidarebefordra dess innehåll, dölja din IP-adress i processen.

Om du vill avblockera en specifik video eller webbplats är ett proxy förmodligen ditt bästa alternativ. Om du vill ha en högre nivå av säkerhet, integritet och tillförlitlighet måste du använda ett VPN.

För att lära dig mer, läs vår dedikerade guide om skillnaderna mellan proxyservrar och VPN: er.

3 Använd Tor-webbläsaren

Tor Browser-ikonen

Tor-nätverket (eller Than Onion Ryttre) är en öppen källa, decentraliserat system drivs av frivilliga runt om i världen. Det är ett gratis och populärt sätt för användare att dölja deras IP-adress och förbli anonym online.

Det vanligaste sättet att använda Tor är via Tor Browser, som är baserad på Firefox. Tor tillämpar en skiktad kryptering på din webbtrafik och studsar den genom ett globalt nätverk av servrar innan det når bredare internet.

På den slutliga servern i nätverket – känd som “exit-noden” – tas det sista krypteringsskiktet bort och din trafik skickas till din målwebbplats.

Vid denna tidpunkt har din aktivitet antagit IP-adressen för den slutliga servern. Detta hjälper till att dölja din identitet, plats och online-aktivitet från spårning eller övervakning.

Diagram över data som passerar genom Tor-nätverket

Hur dina data passerar genom Tor-nätverket.

Om du använder Tor är din IP-adress dold och du är så nära du kan komma att vara helt anonym online. Som sagt, Tor har nackdelar:

 • Tor är otroligt långsam. Flera servrar och krypteringslager innebär att webbplatser ofta tar mycket längre tid att ladda än de normalt skulle göra.
 • Tor förknippas ofta med kriminalitet. Torens anonymitet lockar till sig en grupp av otrevliga karaktärer. Dark Web, till exempel, är bara tillgänglig via Tor. Som sådan kan användning av Tor leda till oönskad uppmärksamhet från myndigheterna.
 • Svårigheter att kringgå geo-restriktioner. Även om Tor döljer din IP-adress bakom den slutliga servern i nätverket, är det inte lätt att kontrollera var servern finns. Du kanske därför kämpar för att kringgå specifika geografiska begränsningar.

Tor är mest användbar när online anonymitet är av yttersta vikt – till exempel för journalister, aktivister och visselpipor. För de flesta människor är en VPN- eller proxyserver ett mycket snabbare och enklare sätt att dölja din IP-adress.

Om du vill lära dig mer har vi skapat en djupgående guide som förklarar skillnaderna mellan Tor och VPN.

4 Använd ditt mobilnätverk

Om du tror att ditt hemnätverkets IP-adress har äventyrats eller förbjudits kan du dirigera all din internettrafik genom din smarttelefonens mobilnätverk. Detta kommer att utrusta dig med en ny IP-adress för din surfningssession.

Så här byter du till mobildata:

 1. Gå till din smarttelefons inställningsapp.
 2. Sätta på Personlig hotspot.
 3. Anslut till din smartphones hotspot på dina enheter.
 4. Börja surfa med mobildata.

Det finns några saker du bör tänka på innan du använder den här lösningen:

 • Din mobiloperatör kommer fortfarande att kunna övervaka din aktivitet online.
 • Eftersom du maskerar din IP-adress med en annan från en mycket likadan fysisk plats, Det är osannolikt att du kommer att kunna blockera geografiskt begränsat innehåll med den här metoden.
 • Den här metoden kommer att använda din smarttelefonens månatliga datatillägg. Eftersom mobildata kan kosta mycket pengar är det värt att överväga om detta är en värdefull användning av din dataplan.

Döljer inkognitoläge din IP-adress?

Skärmdump av inkognitoläge för Google Chrome

Inkognitoläge på Google Chrome döljer inte din IP-adress.

Din plats och din online-aktivitet är fortfarande helt synliga när du använder inkognitoläge.

Den enda fördelen med inkognitoläge eller Firefox privata surfläge är den webbplatserna du besöker sparas inte i din surfhistorik.

Internetleverantörer, myndigheter och webbplatser som du besöker är fortfarande helt gratis att använda spåra och spela in din surfaktivitet.

För mer information om privat surfning och inkognitoläge, kan du läsa vår guide till privata webbläsare.

Hur du kontrollerar din IP-adress

När du har använt en IP-döljteknik kan du testa om den har varit effektiv senast kontrollera din IP-adress.

Om du vill kontrollera din offentliga IP-adress skriver du “what is my ip” i Google och trycker på Enter.

Din offentliga IP-adress visas högst upp på sidan:

skärmdump av Googles sökavsnitt för

Du kan kontrollera din IP-adress med Google-sökning.

För att se mer av de personligt identifierande uppgifterna du avslöjar när du surfar på webben kan du använda en läcktestningssida som webbläsarläckor.

Dessa tjänster kommer att ge dig detaljerad information om din IP-adress, surfar plats, och den DNS-servrar du använder.

Skärmdump av ett läckertest för browserleaks.com.

Skärmdump av browserleaks.com när den är ansluten till en PrivateVPN US-server.

Varför behöver jag dölja min IP-adress?

Dölja din IP-adress skyddar din Integritet och säkerhet uppkopplad.

Om du har konfigurerat det korrekt kan du göra det kringgå geografiska begränsningar, avblockera doldt innehåll, och skydda dig mot onlineövervakning.

En IP-hider hjälper också till att förhindra invasiv riktad annonsering och prismanipulation.

Det här avsnittet undersöker mer varför du bör överväga att dölja din IP-adress. Alternativt kan du hoppa direkt till vårt avsnitt om hur du ändrar din IP-adress.

1 Skydda din integritet och säkerhet

Illustration som visar en suddig man gömd bakom ett förstoringsglas.

Varje webbplats du besöker loggar din IP-adress. Med den här informationen kan de bestämma ditt land, hemort och ISP.

Dessa detaljer kan kombineras med information om dina surfvanor – till exempel hur mycket tid du spenderar på en sida eller vad du klickar på – för att skapa en detaljerad profil av dig och din online-aktivitet.

Ännu viktigare är att Internet-leverantörer (ISP: er) använder din IP-adress för att identifiera och registrera ditt beteende.

Använda din IP-adress kan ISP: er:

 • Logga din surfaktivitet.
 • Blockerar dig från att besöka vissa webbplatser.
 • Dela dina data med tredje parter och myndigheter.
 • Sakta ner din anslutningshastighet.

I USA är ISP: er lagligt tillåtna att sälja dina webbsökningsuppgifter. I en ny studie avslöjades också att AT&T bromsar användartrafiken till webbplatser som Netflix och YouTube med över 70% – en process som kallas strypning. Om du döljer din IP-adress kan du undvika dessa metoder.

I länder som Storbritannien tvingas internetleverantörer att samla in loggar över de webbplatser som besöks av varje IP-adress. Dessa loggar är tillgängliga för myndigheter på begäran och lagras i upp till 12 månader. På begäran kan ISP: er ansluta varje IP-adress och dess tillhörande aktivitet till en enskild användare.

Lyckligtvis kommer de flesta metoder för att dölja din IP-adress också kryptera din internettrafik. Detta betyder att du kan dölja din aktivitet från din Internetleverantör och din identitet från webbplatserna du besöker – förhindra dem från samlar dina surfdata eller censurering din aktivitet.

2Oblockera webbplatser

Webbplatser, internetleverantörer och applikationer använder din IP-adress för att se var du befinner dig. De kan sedan använda den här informationen för att blockera användare på vissa platser från att se något – eller allt – av sitt innehåll. Detta är känt som en geografisk begränsning eller geo-blocket.

Skärmdump av ett felmeddelande på YouTube som förklarar att videon har blockerats på grund av geografiska begränsningar

Skärmdump av en YouTube-video som är geografiskt blockerad.

Geo-block verkställs av ett antal skäl:

 • För regeringscensur.
 • På grund av upphovsrätts- och licenslagar.
 • För att spara på driftskostnader.

I extrema fall som i Kina är över 10 000 webbplatsdomäner blockerade inklusive stora webbplatser som Google och Wikipedia. I andra länder är vissa Netflix-program och YouTube-videor otillgängliga på grund av licenslagar.

Det enda sättet att avmarkera dessa webbplatser är att få det att se ut som om du ansluter från ett annat land. Du kan göra detta genom att dölja din IP-adress och ersätta den med en adress från ett valfritt land.

ISP: er och webbplatser kan också svarta listan en IP-adress av alla orsaker. Vanligtvis beror det på att en användare har brutit en webbplatss regler, men webbplatsadministratörer har befogenhet att förbjuda IP-adresser när de vill.

För att få åtkomst till webbplatser som har förbjudit din IP måste du dölja eller ändra din IP-adress. För mer information om avblockering av webbplatser kan du läsa vår dedikerade guide: Hur du avmarkerar webbplatser.

3 Förhindra riktad annonsering

Webbplatser och annonsörer använder din plats och annan personlig information för riktar dig med personliga annonser.

Medan vi får höra att det är till vår fördel, handlar det ofta bara om maximera deras vinster.

Din IP-adress används också av flygbolag och andra återförsäljare online blåsa priser baserat på din plats. Beroende på var du bor kanske du får priser som är mycket dyrare än normen.

Dölja din IP-adress hjälper dig att ta tillbaka din integritet från reklamföretag och dra fördel av billigare priser.

Hur du ändrar din IP-adress

Att ändra din IP-adress – i motsats till att helt enkelt dölja den – innebär att göra en permanent ändring av din enhets sanna IP.

Generellt, att ändra din IP-adress är mycket svårare än att dölja den.

Att ändra din IP-adress är också mindre effektivt. Du kan inte kringgå censur eller geografiska begränsningar med en IP-ändring eftersom din nya adress är ungefär i samma fysiska plats som förut.

IP-förändring gör att du kan övervinna vissa vanliga problem, t.ex. personliga IP-förbud och ladda ner kvoter på P2P-nätverk. Som sagt, dessa kan också övervinnas genom att dölja din IP-adress också.

Här är en tabell som jämför när du ska ändra din IP-adress och när du ska dölja den:

Ändra IP-adress
Dölj IP-adress

Öka integriteten Nej Ja
Omgå Geo-block Nej Ja
Undvik regeringscensur Nej Ja
Bypass IP-förbud Ja Ja
Undvika ISP Snooping Nej Ja
Fixa anslutningsproblem Ja Nej

Innan du överväger att ändra din IP-adress är det viktigt att notera att det finns två olika typer av IP-adress som tilldelats av ISP: er:

 1. Statiska IP: er. En fast IP-adress som är permanent knuten till ditt nätverk eller webbplats. Statiska IP: er förblir desamma så länge du förblir hos tjänsteleverantören.
 2. Dynamiska IP: er. En IP-adress som ändras över tiden. Dynamiska IP: er ändras när du kopplar bort från internet och sedan ansluter igen. De är också inställda på att ändras med jämna mellanrum vid tidsintervall som valts av ISP.

Dynamiska IP-adresser är nu mycket vanligare än statiska IP-adresser, eftersom de tillåter ISP: er att återanvända och återvinna sina inaktiva IP-adresser.

Varför behöver jag ändra min IP-adress?

De flesta användare ser ut för att ändra sin IP-adress av rent tekniska skäl, ofta att göra med anslutningsproblem. Detta kan inkludera:

 • En ogiltig IP-adress. En användare kan ha tilldelats en statisk IP som inte ligger inom lämpligt numeriskt intervall.
 • Vill ha en specifik IP-adress. Användare som har upplevt problem med dynamiska IP: er eller behöver tillförlitlig fjärråtkomst till sin router kanske vill välja sin egen statiska IP.
 • En felaktig router. En trasig hem router kan börja tilldela samma privata IP-adress till flera enheter i ett nätverk.
 • En ny router. När du installerar en ny router kan det lokala nätverket behöva konfigureras om för att passa routerns standardintervall för IP-adresser.

Hur du ändrar din offentliga IP-adress

Router på ett skrivbord

Att byta en offentlig IP-adress är mycket svårare än att ändra en privat IP-adress.

Detta beror på att användare har väldigt lite kontroll över deras offentliga IP. ISP: er äger alla offentliga IP: er och hyr dem bara till internetanvändare.

Din offentliga IP är inte din egendom och kan därför vara mycket svårt att förändra.

Det finns tre huvudalternativ om du vill ändra din offentliga IP-adress:

 • Starta om din WiFi-router.
 • Ring din Internetleverantör.
 • Anslut till offentlig WiFi.

Vilken metod du ska använda beror på om din IP är statisk eller dynamisk, och om du är ute efter en snabb fix eller a långsiktig lösning.

1 Starta om din WiFi-router

Om din ISP tilldelar dig a dynamisk IP, Du bör kunna ändra din offentliga IP-adress genom att bara starta om din WiFi-router.

Lyckligtvis tilldelas de flesta hemnätverk dynamiska IP-adresser idag.

Huvudproblemet med denna metod är att DHCP-servern, som ger ut dynamiska IP-adresser, ofta försöker komma ihåg enheterna under dess jurisdiktion och tilldela dem samma IP-adress när det är möjligt.

Om du vill ändra din offentliga IP måste du starta om din router flera gånger. Om det inte fungerar kan du försöka lämna det stängde av över natten (i cirka 8 timmar) och slå på den igen på morgonen.

2Kalla din Internetleverantör

Om du har fått en statisk IP-adress, måste du kontakta din Internetleverantör för att ändra den.

De flesta Internetleverantörer gör det möjligt för dig begära en ny offentlig IP-adress via telefon eller på deras webbplats, men de debiterar ofta för privilegiet.

Den här lösningen är inte heller begränsad till individer med statiska IP-adresser. Om du har en dynamisk IP kan du också begära en ny statisk från din ISP.

Du kanske vill göra detta om du har upprepade gånger erfarna problem med din dynamiska IP-tilldelning eller om du önskar en specifik, permanent IP-adress.

Det är värt att notera att statiska IP-adresser medför vissa säkerhetsrisker. Du bör överväga dessa innan du begär en ny.

3 Anslut till offentlig WiFi

Det enklaste sättet att ändra din offentliga IP-adress är att ändra din fysiska plats.

Kom ihåg att offentliga IP-adresser inte är enhetsspecifika – din IP på jobbet kommer att skilja sig från din IP hemma.

På väg ut och ansluta till allmän WiFi, som på ett kafé, kommer tillfälligt ändra din IP-adress.

Denna metod är en snabb fix snarare än någon form av rätt lösning, men det fungerar om du bara vill ändra din IP-adress tillfälligt.

Som sagt, genom att använda offentlig WiFi kan du riskera dina personuppgifter. Om du måste använda ett öppet nätverk måste du följa våra offentliga WiFi-säkerhetstips.

Hur du ändrar din privata IP-adress

leksaksarbetare som bygger på en wifi-router

Användare har mycket större kontroll över sin privata IP-adress än de gör med sin offentliga IP. Att ändra din privata IP kan dock vara en ganska teknisk procedur.

Lyckligtvis finns det ett enkelt sätt att ändra din privata IP som du kan prova först.

Om du inte föredrar vad din privata IP-adress är – vill du bara ha en ny – Du kan försöka starta om din WiFi-router. När det startats upp bör det slumpmässigt tilldela alla enheter i ditt nätverk en helt ny privat IP-adress.

Starta om din router vana hjälp om du vill fixa en felaktig router eller välja en specifik IP-adress.

Om omstart av din WiFi-router inte fungerar kan du använda följande enkla instruktioner för att ändra den privata IP-adressen på en enhet du väljer.

Oavsett vilket system du använder rekommenderar vi att numret för din nya privata IP-adress liknar den som redan används. Välj bara ditt eget nummer mellan 0 och 255 för de tre sista siffrorna.

Olika routrar utser olika områden, så välj ett mindre antal för att vara på den säkra sidan.

Så här ändrar du din privata IP-adress i Windows 10:

 1. Öppna kontrollpanelen. Klicka på Start-knappen längst ner till vänster på skärmen. Skriv in ‘kontrollpanelen’ och välj Kontrollpanelen från resultaten.
 2. Välj Nätverk och internet och då Nätverk och delningscenter.
 3. Välj från vänster-menyn Ändra adapterinställningar.
 4. skärmdump av nätverk och delningscenter på Windows 10

 5. Välj din huvudanslutning till internet (WiFi eller Ethernet) och klicka på Egenskaper flik.
 6. Hitta Internetprotokollversion (TCP / IPv4) på listan. Klicka på den och klicka sedan på Egenskaper.
 7. skärmdump av internetanslutningsegenskaper på Windows 10

 8. Se till att Använd följande IP-adress fliken väljs och sedan mata in den privata IP-adress du vill ha.

Så här ändrar du din privata IP-adress på MacOS:

 1. Navigera till Systeminställningar använda Apple-logotyp i det övre vänstra hörnet av skärmen och dubbelklicka på Nätverk flik.
 2. Välj din Internet anslutning (WiFi eller Ethernet) från vänster-menyn och klicka sedan på Avancerad i nedre högra hörnet.
 3. Byt till TCP / IP flik.
 4. Från rullgardinsmenyn bredvid Konfigurera IPv4, Välj Använda DHCP med manuell adress.
 5. skärmdump av TCP / IP-inställningar på MacOS

 6. Ange din privata IP-adress i inmatningsrutan som visas bredvid IPv4-adressen och klicka på OK.

Så här ändrar du din privata IP-adress på iPhone:

 1. Öppna inställningsappen och välj WiFi.
 2. Välj mini (i) bredvid ditt valda nätverk.
 3. skärmdump av wifi-inställningarna på iPhone

 4. Kran Konfigurera IP och sedan Manuell alternativ.
 5. Ange önskad privat IP-adress in i IP-adressruta. Du kan också behöva skriva in det befintliga Subnet Mask och routernumret (som finns på föregående skärm).
 6. skärmdump av konfigurera ipv4-inställningarna på iPhone

Så här ändrar du din privata IP-adress på Android:

 1. Öppna Inställningar, kran anslutningar och då WiFi.
 2. Tryck på det nätverk du använder och välj Avancerad.
 3. Använda IP-inställningar rullgardinsmeny, tryck på Statisk.
 4. skärmdump av avancerade ip-inställningar på Android

 5. Ange den privata IP-adress du vill ha in i lådan under IP-adress.
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Vilka VPN-läcker läcker dina data? IP-, DNS- och WebRTC-läckor förklarade (90+ testade)