Att installera en VPN på din Amazon Fire TV Stick eller Fire TV är snabb och enkel när du vet vad du gör. I den här guiden visar vi dig hur enkelt det är, med hjälp av en rad olika metoder.

Att använda en VPN på din Amazon Fire TV eller Fire TV Stick är ett enkelt sätt att kringgå geo-restriktioner och strömma mer videoinnehåll.

Den här praktiska guiden leder dig igenom steg för steg hur du ställer in din VPN på en Fire TV-enhet.

Varför du behöver ett VPN på din Firestick

Det finns många olika skäl som du behöver för att använda ett VPN på din Amazon Fire TV Stick.

De viktigaste orsakerna är:

 1. Du vill titta på mer videoinnehåll

  Massor av innehåll på Fire TV är geobegränsat, så du kanske inte kommer åt vissa videor eller appar beroende på din plats. En bra VPN-tjänst låser upp allt detta innehåll.

 2. Du måste använda alla Kodi-tillägg

  En pålitlig VPN-tjänst är också nödvändig om du planerar att använda några Kodi-tillägg som Yoda eller Exodus Redux.

  Varför är detta dock?

  Eftersom du av misstag kan strömma upphovsrättsskyddat innehåll, vilket kan landa dig med en stor böter - eller till och med en fängelse!

  Om du använder ett VPN med Kodi döljer du din verkliga IP-adress så att din strömningsaktivitet är privat.

  Kolla in vår guide för att installera ett VPN på Kodi för steg-för-steg-instruktioner för att komma igång.

 3. Du vill inte att din Internetleverantör (Internet Service Provider) ska se vad du gör online eller stryka dina hastigheter

  Internetleverantörer över hela världen kan bromsa din internetanslutningshastighet beroende på vilka webbplatser eller appar du använder.

  Detta innebär att strömning av Netflix eller BBC iPlayer på din Amazon Fire TV Stick kan vara mycket snabbare.

  Det verkar inte rättvist, rätt?

  Du kan förhindra att detta händer med en säker VPN, eftersom det kommer att förhindra din Internetleverantör att kunna se vad du gör online.

Vad du behöver

För att installera ditt VPN på din Amazon Firestick behöver du:

 • En Fire TV (eller Fire TV Stick v2 eller högre) uppdaterad till den senaste versionen av operativsystemet
 • Ett bekräftat konto med din valda VPN-tjänst.

Om du ännu inte har valt en VPN-tjänst är det värt att titta först genom Amazon App Store för att kontrollera om den har en egen app. Du kan också kolla in våra bästa VPN-tjänster för Firestick här.

Om du väljer en VPN-tjänst med en anpassad app för Amazon Firestick kommer installationsprocessen att bli mycket snabbare och enklare. En långsam VPN kommer att göra strömmande media till din Fire TV eller Fire Stick väldigt svårt, så du kanske vill testa en gratis provperiod innan du registrerar dig till en betalad VPN-plan.

Om du har problem med att installera VPN-appen på din Firestick, eller om din valda VPN-leverantör inte har en app för Amazon-enheter, är det möjligt att ansluta till en VPN via din router, Mac eller Windows PC. Vi täcker detta i metoderna 3, 4 och 5.

Det är också möjligt att sidladda en VPN-app på din Fire TV eller Fire TV Stick, men det är lite mer komplicerat och kommer att kräva att du ändrar inställningarna på din enhet. Vi kommer att leda dig genom denna process steg för steg i metoderna 2 och 6.

Kom ihåg att kontrollera din e-postadress och verifiera ditt VPN-konto innan du fortsätter, annars kanske din VPN-anslutning inte fungerar på din Firestick.

Metod 1: Fire TV VPN-app

Även om Fire TV använder stängd programvara, är det en av de enklaste enheterna att konfigurera med VPN. Om din valda VPN-tjänst har en anpassad app för Amazon Fire TV Stick, behöver du bara ladda ner och installera den på din enhet.

För att starta:

 1. Öppna Amazon App Store på din enhet
  Skärmdump av App Store på Firestick
 2. Sök efter din leverantørs app (t.ex. ExpressVPN)
 3. Klicka på "Get" för att installera den på din enhet - du behöver vanligtvis ange ditt Amazon-lösenord för att bekräfta Skärmdump av ExpressVPNs app i Fire TV-butiken
 4. Öppna appen, ange dina inloggningsuppgifter så går du bra Skärmdump av ExpressVPNs Firestick-app

Du måste sedan ansluta till en VPN-serverplats innan du strömmar något innehåll på din Amazon-enhet. De som vill titta på något specifikt kan behöva ansluta till en viss server - t.ex. Om du vill titta på BBC iPlayer fungerar det bara via en UK-server.

Om du stöter på problem när du installerar en VPN-app på din Amazon Fire TV Stick kan du bara kontakta VPN: s kundtjänstteam så ska de kunna hjälpa dig. Om du inte kan göra det har de flesta VPN-tjänster stegvisa installationsguider på sin webbplats för de populäraste enheterna.

För närvarande är vår högsta rekommenderade VPN-tjänst för Firestick IPVanish på grund av sin dedikerade app för enheten och positivt förhållningssätt till torrenting. Vi rekommenderar också CyberGhost, PrivateVPN, ExpressVPN och NordVPN.

Om du letar efter ett VPN att använda på din Amazon Fire TV Stick men vill undvika att registrera dig för ett betalt abonnemang för nu, rekommenderar vi att du kolla in våra bästa gratis VPN-tjänster för Firestick.

Metod 2: Sidledning med hjälp av en VPN-app-APK

Om du har valt en VPN-tjänst som inte erbjuder en anpassad app för Firestick, är det fortfarande möjligt att installera den med lite arbete. Först måste du ändra dina Firesticks inställningar så att du kan installera tredjepartsappar.

 1. När du har startat upp din Fire TV eller Fire TV Stick, navigerar du till 'Inställningar' och sedan till 'Enhet' Skärmdump av inställningsmenyn Firestick
 2. Leta reda på "Utvecklaralternativ" och slå på båda båda - "Felsökning" och "Appar från okända källor" Skärmdump av menyn för utvecklaralternativ i Firestick
 3. Gå tillbaka till 'System' -menyn, klicka på 'Om' och välj sedan 'Nätverk' Skärmdump av nätverksinställningsmenyn i Firestick
 4. Ange IP-adressen för din Fire TV eller Fire TV Stick och ställ den in på ena sidan

Din Firestick låter dig nu installera appar som inte är tillgängliga i Amazons App Store.

När du har slutfört stegen ovan, måste du kontrollera om din valda VPN-tjänst gör sin Android APK-fil tillgänglig för att ladda ner direkt från sin webbplats. Du bör bara ladda ner dessa typer av filer direkt från din VPN-leverantör - alla tredjepartsfiler kan infekteras med skadlig kod och skada din enhet.

För att den här metoden ska fungera behöver du en andra generationens Firestick (eller nyare) och en nedladdningsadress för APK-filen för din VPN-tjänst.

 1. Öppna din Fire TV, sök efter 'Downloader' och installera 'Downloader App' Skärmdump av Downloader-appen i Firestick-appbutiken
 2. Kör "Downloader-app" och ange nedladdningsadressen för din VPNs APK-fil Skärmdump av Downloader-appen på Firestick
 3. När nedladdningen är klar ser du en uppmaning att installera appen. Om detta inte händer öppnar du nedladdningsavsnittet i "Downloader" och väljer APK-filen

Din VPN-app är nu installerad och klar att använda - allt du behöver göra är att logga in och ansluta.

 1. På din Fire TV går du till 'Inställningar', sedan 'Program' och väljer 'Hantera installerade applikationer' Skärmdump av applikationsinställningsmenyn i Firestick
 2. Hitta VPN-appen som du laddade på din Fire TV och klicka på 'Starta applikation' på undermenyn som dyker upp
 3. Ange ditt användarnamn och lösenord för VPN-tjänsten - det kan kräva att du använder en Bluetooth-mus för att göra det lite lättare
 4. När du är in i VPN-appen väljer du bara en serverplats och trycker på 'Anslut'

Metod 3: Använda din router

En VPN-router

Om du inte hittar en VPN-tjänst som du gillar som erbjuder en anpassad Fire TV Stick-app, eller om du har svårt att ladda ner appen till din Fire TV eller Fire TV Stick, har du också möjligheten att installera VPN på routernivå . På detta sätt skyddas alla internetanslutna enheter i ditt hem automatiskt via WiFi.

Om det här är din valda metod måste du se till att du registrerar dig för en VPN-tjänst som är kompatibel med routrar. De flesta av våra bästa övergripande VPN: er är såväl som många andra - kolla bara plattformarna & Enhetsdelar i VPN-granskningen för att se till.

De flesta VPN-tjänster kommer också att göra det klart på sina egna webbplatser om de kan installeras på routrar eller inte. Om du inte är säker, tala med en kundtjänstmedlem.

Se också till att din router stöder VPN-klienter - De flesta ISP-utfärdade routrar gör det inte.

Det säkraste och säkraste VPN-protokollet som används med din router är OpenVPN. Men inte alla routrar stöder OpenVPN. Vissa stöder PPTP istället, men detta protokoll anses vara mycket osäkert och kan hackas på några minuter.

När du har fastställt att du kan installera ditt valda VPN på routernivå (och helst med OpenVPN) är här den grundläggande processen:

 1. Logga in på din routeradministrationspanel.
 2. Flash din router med VPN-kompatibel firmware om den inte redan stöder OpenVPN naturligt.
 3. Konfigurera routern med konfigurationsfilerna för din VPN-tjänsteleverantör.
 4. Anslut till VPN.
 5. Testa VPN-anslutningen för eventuella IP-, DNS- och WebRTC-läckor.
 6. Anslut din Firestick till VPN-routerns WiFi.

För fler sätt att konfigurera din router kan du titta på vår routerinstallationsguide.

Tyvärr kan vi inte ge dig en steg-för-steg-guide för varje enskild routermodell, men de flesta premium-VPN-tjänster kommer att ge detaljerade installationsinstruktioner för populära routermärken..

ExpressVPN erbjuder till exempel manuella konfigurationsguider för 15 olika typer av router på sin webbplats. ExpressVPN tillhandahåller också en routerapplet för att göra installationen superenklad.

Metod 4: Använda din dator

Om du inte kan installera ett VPN på din router har du också möjlighet att köra den på din Windows PC och sedan dela anslutningen till din Fire TV eller Fire TV Stick.

Först måste du ställa in en virtuell router på din dator, och sedan ansluter du din Firestick till VPN genom det. När du har anslutit dig till VPN på din PC kommer Fire TV Stick-trafiken också att krypteras.

Vi kommer att leda dig genom grunderna:

 1. Öppna kommandotolken på din dator, skriv 'netsh wlan show drivers' och leta efter raden som säger 'Hosted nätverk stött: ja' - håll det här fönstret öppet Skärmdump av kommandotolkfönstret på en dator
 2. Installera din VPN-leverantörs stationära app på din dator
 3. Gå tillbaka till kommandotolken och följ instruktionerna i metod 2 i vår VPN TV-installationsguide för att starta den virtuella routern
 4. Öppna nätverksanslutningar i datorns kontrollpanel
 5. Leta upp nätverket du skapade tillsammans med en TAP-adapter
 6. Högerklicka på listobjektet, klicka på "Egenskaper" och sedan på "Dela" - markera sedan "Låt andra nätverksanvändare ansluta via den här datorns Internet-anslutning" Skärmdump av fönstret WiFi-egenskaper på en PC
 7. Välj namnet på ditt nätverk i rullgardinsmenyn

När din enhet har konfigurerats, anslut bara din Fire TV eller Fire TV Stick till den nya WiFi-anslutningen från din Windows PC, snarare än direkt till din router.

Metod 5: Använda din Mac

Att ansluta din Firestick till VPN via din Mac är lite enklare än på PC, eftersom Mac-datorer har inbyggd VPN-kapacitet. Du använder funktionen för delning av anslutningar för att skapa en manuell anslutning till din valda VPN-server.

MacOS-inbyggda VPN-klienten stöder emellertid ett begränsat antal VPN-protokoll. Det stöder inte OpenVPN.

Vänligen notera att PPTP är en mycket osäker VPN-protokollet och L2TP / IPSec har också säkerhetsbrister. Av denna anledning, vi rekommenderar inte den här installationsmetoden och det borde vara en sista utväg.

Så här delar du VPN-anslutningen från din Mac till din Fire TV eller Fire TV Stick:

 1. Se till att din Mac är ansluten till internet via en Ethernet-kabel.
 2. Skapa din VPN-anslutning på din Mac med manuell konfiguration - du hittar steg-för-steg-instruktioner om hur du gör detta i vår Mac VPN-guide
 3. Anslut till VPN, öppna "Systeminställningar", "Dela" och sedan "Internetdelning" Skärmdump av inställningarna för Internetdelning på Mac
 4. Markera rutan 'WiFi' och välj 'WiFi-alternativ'
 5. Välj "WPA Personal" och skriv in ditt nätverksnamn och lösenord
 6. Klicka på OK och markera sedan rutan bredvid 'Internet Sharing' och sedan 'Start' Skärmdump av bekräftelsemeddelandet på internetdelning på Mac

Nu kan du ansluta din Fire TV eller Fire TV Stick till din Mac delade VPN-nätverk via WiFi.

Metod 6: Sidlastning med hjälp av en andra Android-enhet

Om din valda VPN-tjänst inte har en APK-fil, är det fortfarande möjligt att installera den på din Firestick med ett litet element i manuell konfiguration. Du måste först se till att det är minst en andra generationens version av enheten, och du behöver också en extra Android-enhet med åtkomst till Google Play Store.

Den här metoden handlar om att ladda ner VPN-appen till den andra Android-enheten först och sedan överföra den till din Firestick. Du kan kontrollera vilken generation av Firestick du har med modellnamnet på utsidan av den - andra generationens enheter har modellnamnet "LY73PR."

Innan du börjar den här metoden, se till att du slutför stegen som beskrivs i början av metod 2 för att förbereda din Firestick för sidoplastning.

 1. Ladda ner och installera en app som heter 'Apps2Fire' från Google Play Store samt Android-appen för din valda VPN-tjänst Skärmdump av appen apps2fire i Google Play Store
 2. Öppna appen, tryck på menyikonen i det övre högra hörnet och tryck sedan på 'Setup'
 3. Där det står "IP-adress för din Fire TV", ange den IP-adress du angav när du ändrade nätverksinställningarna för din Firestick och tryck sedan på "Spara" Skärmdump av installationsavsnittet i apps2fire Android-appen
 4. Klicka på menyikonen igen, välj 'Ladda upp appar' och välj sedan VPN-appen du vill använda på din Fire TV Skärmdump av hjälpavsnittet i apps2fire Android-appen
 5. VPN-appen ska automatiskt installeras på din Fire TV eller Fire TV Stick

När du har gjort det måste du följa stegen som beskrivs i metod 5 för att starta VPN-appen, logga in och ansluta.

Behöver mer hjälp?

Om din VPN-leverantör erbjuder en anpassad app för Amazon Fire TV eller Fire TV Stick, bör de vara din första samtalshavn om du behöver ytterligare hjälp. Kom ihåg: en första generationens Fire TV Stick kanske inte fungerar med alla VPN-tjänster.

Om du ansluter via en annan enhet, som en Mac eller Windows PC, måste du kontakta din leverantör för ytterligare vägledning.

En handfull VPN-tjänster ger support specifikt för Fire TV Stick-användare - du kan hitta dessa här:

 • IPVanish
 • Cyberghost
 • PrivateVPN
 • ExpressVPN
 • NordVPN

Tveka inte att skicka e-post till oss - du kan hitta e-postadressen nedan.

{
"@sammanhang": "http://schema.org",
"@typ": "Hur",
"namn": "Hur man installerar en VPN på Amazon Fire Stick",
"beskrivning": "Att installera en VPN på din Amazon Fire TV Stick eller Fire TV är snabb och enkel när du vet vad du gör. I den här guiden visar vi dig hur enkelt det är, med hjälp av en rad olika metoder.",
"bild": {
"@typ": "Imageobject",
"url": "https://www.top10vpn.com/images/2018/06/hero_firetv.svg",
"höjd": "738",
"bredd": "286"
},
"total tid": "PT15M",
"verktyg": "VPN-prenumeration, Fire TV (eller Fire TV Stick v2 eller högre) ",
"tillförsel": "Elektricitet",
"steg": [
{
"@typ": "HowToStep",
"url": "https://www.top10vpn.com/guides/how-to-install-a-vpn-on-amazon-fire-stick/#step-1",
"bild": "https: //www.top10vpn.comimages/how-to-install-a-vpn-on-amazon-fire-stick.jpg",
"namn": "Öppna Amazon App Store",
"text": "Öppna Amazon App Store på din enhet"
},
{
"@typ": "HowToStep",
"url": "https://www.top10vpn.com/guides/how-to-install-a-vpn-on-amazon-fire-stick/#step-2",
"bild": "https: //www.top10vpn.comimages/how-to-install-a-vpn-on-amazon-fire-stick.jpg",
"namn": "Sökleverantör",
"text": "Sök efter din leverantørs app (t.ex. ExpressVPN)"
},
{
"@typ": "HowToStep",
"url": "https://www.top10vpn.com/guides/how-to-install-a-vpn-on-amazon-fire-stick/#step-3",
"bild": "https: //www.top10vpn.comimages/how-to-install-a-vpn-on-amazon-fire-stick.png",
"namn": "Installera",
"text": "Klicka på "Get" för att installera den på din enhet - du behöver vanligtvis ange ditt Amazon-lösenord för att bekräfta"
},
{
"@typ": "HowToStep",
"url": "https://www.top10vpn.com/guides/how-to-install-a-vpn-on-amazon-fire-stick/#step-4",
"bild": "https: //www.top10vpn.comimages/how-to-install-a-vpn-on-amazon-fire-stick-2.png",
"namn": "Öppna appen",
"text": "Öppna appen, ange dina inloggningsuppgifter så går du bra"
}
]
}

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me