Att installera ett VPN på din iPad är enkelt, oavsett om du väljer att använda en app eller använda det integrerade stödet för utvalda protokoll. Den här guiden förklarar hur du kommer igång med användbara steg-för-steg-instruktioner.

En Apple iPad som kör ett VPN

Du har tre val när det gäller att ställa in ett VPN på din iPad. Du kan ladda ner leverantörens anpassade app, installera en tredjepartsapp som OpenVPN eller alternativt skapa en direktanslutning med appen Inställningar som redan finns på din enhet.

Vi talar dig genom alla dessa alternativ i den här guiden. Att få anslutning tar bara några minuter, och när du har gjort det kommer du att kunna surfa på internet säkert, utan att oroa dig för att övervakas eller spåras.

Vad du behöver

För att kunna köra apparna som vi har använt i den här guiden behöver du en iPad som kan köra den senaste programvaran. Vi använde en iPad Pro som kör iOS 11.3.

Du måste också ställa in ett konto hos en VPN-leverantör. Du kan kolla in våra bästa VPN-val för iPad om du inte redan har valt en, men om du inte är redo att förbinda dig till ett betalt prenumeration, fungerar en kostnadsfri prövning helt bra. ExpressVPN erbjuder 7 dagars gratis tjänst - men bara om du registrerar dig via appen, eftersom rättegången inte är tillgänglig via deras webbplats.

Om du aldrig har använt ett VPN tidigare rekommenderar vi att du börjar med "Metod 1", vilket är lika enkelt som att ladda ner din leverantørs app från App Store. När du är övertygad om att allt är som det ska vara kan du gå vid metod 2 och 3, som är lite mer avancerade. Kom ihåg: kolla din e-post och bekräfta ditt VPN-konto innan du går igenom den här guiden.

Metod 1: VPN-app

Alla stora VPN-leverantörer producerar sin egen app för iOS. Det är troligtvis det enklaste och snabbaste sättet att få din nya VPN igång på iPad.

Vi använder ExpressVPN för att visa hur installationsprocessen fungerar. Om du använder en annan leverantör får du fortfarande den allmänna uppfattningen om vad som är involverat från skärmdumparna som följer. Din leverantör kan erbjuda mer support om du fastnar.

När du har anslutit dig till VPN bör anslutningen förbli aktiv tills du stänger av den eller startar om din iPad.

Det är en bra idé att kolla in Programuppdatering avsnitt av din inställningar app innan du börjar så att du har den senaste versionen av iOS installerad.

Så här ställer du in ditt VPN med ExpressVPN-appen:

 1. Öppna Express VPN-appen på din iPad.
 2. Kran Skapa konto om du behöver ett nytt konto. Tryck annars på Logga in och fyll i inloggningsformuläret.ExpressVPN-registreringssida
 3. Kran Tillåta för att låta ExpressVPN-appen ställa in VPN på din iPad. Du måste bekräfta detta med Touch ID eller ditt lösenord.ExpressVPN iPad-konfigurationsskärm
 4. Klicka på på meddelandeskärmen Tillåta om du gärna får aviseringar från appen. Detta är valfritt.ExpressVPN iPad-aviseringar
 5. Om du är glad för att anonymiserad data skickas till ExpressVPN för analys klickar du på Tillåta.ExpressVPN iPad-dataanalys

Det slutför installationsprocessen för ExpressVPN. Nu ser du huvudanslutningsskärmen. Appen väljer automatiskt den bästa VPN-serverplatsen; tryck bara på cirkulärknappen för att ansluta.

ExpressVPN iPad-huvudskärmen är frånkopplad

ExpressVPN förblir ansluten medan du använder andra appar på din iPad. Du ser en liten VPN-ikon bredvid WiFi-symbolen längst upp till vänster på skärmen.

ExpressVPN iPad huvudskärm ansluten

Metod 2: OpenVPN Connect

OpenVPN Connect är en tredjeparts, open source VPN-app. Du kan använda den här istället för att ladda ner leverantörens app om du föredrar att använda open source-programvara.

Denna tredjepartsapp kommer att ansluta till din leverantørs servernätverk endast via OpenVPN-protokollet med hjälp av referenser från din leverantör. Förutom att protokollet och appen båda är öppen källkod, är appen mycket mer konfigurerbar än många appar från första parten.

Den senaste versionen av OpenVPN Connect producerar ibland en fragmentdirektiv fel. Vi har inkluderat lösningen för detta nedan om du stöter på problemet.

Hitta din .ovpn-fil

När du öppnar OpenVPN Connect-appen först ser du en lista över olika importmetoder för att få en .ovpn-anslutningsprofil. Det här är filen som innehåller all anslutningsinformation för en server, och du kan installera flera om du vill.

Det enklaste sättet att importera filen är att ladda ner den på en stationär dator och skicka den till dig själv. För att detta ska fungera måste du ha ett fungerande e-postkonto i Mail-appen på din iPad.

Att skicka och ta emot .ovpn-profiler via e-post är inte den säkraste metoden, men det är den enklaste, så det är metoden som vi kommer att använda i den här nybörjarguiden. Om du är säkerhetsberoende rekommenderar vi att du undersöker andra alternativ, till exempel att använda molnlagring som Dropbox eller Google Drive. Om du är på en Mac kan du använda Airdrop.

Använda OpenVPN Connect på iPad

Denna process är det enklaste sättet att få en fil utan för mycket krångel. Vi använder Express VPN för att visa den här processen, börja på en stationär dator och sedan flytta tillbaka till iPad:

  1. Logga in på ExpressVPN-webbplatsen på din dator.
  2. Klicka på det gröna Ställ in ExpressVPN knapp.
  3. Klick Visa andra enheter, bläddra sedan ner och tryck på Manuell konfig.
  4. Klicka på det blå OpenVPN för att visa de inställningar du behöver.
  5. Ladda ner minst en OpenVPN-konfigurationsprofil till din dator. Om du är osäker, ladda ner en som är geografiskt nära din nuvarande plats.
  6. Skicka filen via e-post till dig själv eller spara den i ett utkast.

Vid denna tidpunkt bör du hålla sidan öppen i din webbläsare. Kontrollera också att du kan se e-postmeddelandet i Mail-appen på din iPad innan du fortsätter:

  1. Öppna Mail-appen på din iPad.
  2. Leta upp meddelandet som innehåller filen du mailade till dig själv. Klicka på bilagan.
  3. Din iPad visar ett urval av appar som kan öppna filen. Belägen Kopiera till OpenVPN, och knacka på den.
  4. OpenVPN Connect-appen öppnas och profilen visas längst ner på skärmen. Kontrollera att detaljerna matchar servern du tänkte lägga till och tryck sedan på den gröna plusikonen för att lägga till profilen i appen.ExpressVPN iPad OpenVPN-installation
  5. I popup-fönstret som visas trycker du på Tillåta.ExpressVPN iPad OpenVPN-konfiguration
  6. Använd Touch ID för att bekräfta.

  OpenVPN Connect öppnar nu profilen och inbjuder dig att anpassa anslutningsinformationen. Användar-ID och lösenord du behöver här är inte samma som ditt användarnamn och lösenord för ExpressVPN-webbplatsen. Du hittar dem efter att du har loggat in, på Ställ in ExpressVPN - Visa andra enheter - Manuell konfiguration sida.

  Tyvärr, byta mellan appar på iPad kommer att torka av användar-ID och lösenordsfält i OpenVPN Connect. Vi fann att det bästa alternativet var att skriva in dem manuellt:

  1. Kopiera ditt användar-ID från ExpressVPN-webbplatsen till fältet Användar-ID i ExpressVPN-appen. Upprepa processen med ditt lösenord.
  2. Om du vill, tryck på Spara skjutreglaget för att spara dina detaljer.

  Du kan nu ansluta till ditt valda VPN.

  ExpressVPN iPad OpenVPN anslutningsskärm

  Hur man löser problemet med fragmentdirektivet i OpenVPN Connect

  Vi testade att OpenVPN Connect ibland rapporterar ett fragmentfel och inte kommer att ansluta. Detta är inte unikt för iOS. Det händer också på andra enheter.

  Om du ser det här felet måste du redigera .ovpn-filen som du laddade ner från din leverantör. Öppna filen i en textredigerare på din dator och radera raden som innehåller ordet "fragment".

  ExpressVPN iPad OpenVPN-fragmentfel

Metod 3: Manuella inställningar

Du kan ansluta till din VPN-leverantör utan att använda en app, vilket är det bästa sättet att fortsätta om du vill spara värdefullt lagringsutrymme på din iPad.

Vi kommer att ställa in ExpressVPN manuellt med L2TP i det här exemplet.

Innan du börjar loggar du in på ditt ExpressVPN-konto och navigerar till Ställ in ExpressVPN - Visa andra enheter - Manuell konfiguration sida. Kran PPTP & L2TP-IPSec för att avslöja dina anslutningsinformation.

Var dock medveten om att du kommer att vara begränsad till att använda L2TP / IPSec-protokollet och kommer att missa den ytterligare funktionaliteten - till exempel en killswitch - du får med en app.

Välj den server du vill ställa in och fortsätt på följande sätt:

 1. I din inställningar app, tryck på Allmän, sedan VPN.ExpressVPN iPad L2TP-installation
 2. Kran Lägg till VPN-konfiguration... för att avslöja anslutningsskärmen.ExpressVPN iPad L2TP VPN-konfiguration
 3. I Typ ruta, tryck på och välj L2TP.
 4. Fyll i anslutningsinformationen med informationen i ditt ExpressVPN-konto som du redan har öppnat:
  • Beskrivning: Något namn.
  • server: Kopiera och klistra in (eller skriv) serveradressen för den server du vill ställa in först.
  • konto: Användarnamnet som anges på PPTP & L2TP-IPSec sidan i ditt ExpressVPN-konto. Skriv inte in ditt användarnamn här. detta fungerar inte.
  • RSA SecurID: Avstängd
  • Lösenord: Lösenordet i ditt konto för PPTP & L2TP-IPSec-anslutningar. Detta är inte samma sak som ditt inloggningslösenord.
  • Hemlighet: Skriv "12345678" (utan citat)
  • Skicka all trafik: Påslagen.
 5. Kran Gjort.ExpressVPN iPad L2TP ansluten skärm

För att ansluta till VPN-servern, slå på statusomkopplaren till läge och vänta i 5-10 sekunder. Du ser statusen ändras till Ansluten, och den lilla VPN-ikonen visas längst upp till vänster på din iPad-skärm.

Behöver mer hjälp?

Dessa instruktioner bör fungera på de flesta iPads som kör uppdaterad programvara. Om du har problem:

 • Prova en annan app. Vi rekommenderar att du från början använder din leverantørs app för att verifiera att ditt konto är korrekt konfigurerat.
 • Prova en annan server. Du kan ställa in så många du vill om du använder OpenVPN Connect eller en manuell konfiguration, och det är bäst att börja med en nära dig för att testa dina inställningar innan du lägger till servrar på långtgående platser.

Kontakta din VPN-leverantör för mer vägledning. De flesta har guider anpassade efter sina egna inställningar, och de kan hjälpa dig med alla felmeddelanden du ser när du ansluter till ditt VPN på din iPad.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me