Det är lätt att konfigurera en VPN på en modern iPhone, oavsett om du installerar en app eller drar nytta av det inbyggda stödet för vissa protokoll. Den här guiden visar hur du med enkla steg att följa.

En Apple iPhone som kör ett VPN

Det finns tre sätt att installera ett VPN på en iPhone tack vare integrerat stöd för LT2P / IPSec-protokollet (det mindre populära Cisco IPSec-protokollet stöds också). Du kan installera leverantörens egen app, använda en tredjepartsapp eller ange informationen manuellt i dina iPhone-inställningar.

Vi tittar på dem alla i den här guiden och du kommer att vara ansluten säkert och privat till Internet på nolltid.

Vad du behöver

För att konfigurera ditt VPN behöver du en iPhone som kan köra senaste versionen av iOS. Vi använder en iPhone 8 Plus som kör iOS 11.3.

Du behöver också ett konto med en VPN-leverantör. Du kan kolla in våra bästa VPN-plockningar för iPhone om du inte redan har valt en eller så kan du börja med en kostnadsfri testversion om du inte är redo att betala för ett månadsabonnemang ännu. Observera dock att leverantörer vanligtvis bara erbjuder gratis tester om du registrerar dig via appen när den har laddats ner snarare än deras webbplats.

Om du är ny med VPN: n rekommenderar vi att du börjar med att ladda ner leverantörens app från App Store och köra igenom stegen i "Metod 1" nedan. När du har verifierat att allt fungerar kan du experimentera med metoder 2 och 3, som är lite mer avancerade.

Metod 1: VPN-app

Alla större leverantörer erbjuder sin egen app och att använda detta är det enklaste sättet att ansluta till ditt VPN. Vi använder ExpressVPN-appen i den här guiden, men stegen vi visar här kommer i stort sett att vara desamma för alla leverantörer.

När du har anslutit dig till VPN ska anslutningen förbli aktiv tills du stänger av den eller startar om telefonen.

Innan du börjar rekommenderar vi att du registrerar dig hos en leverantör och sedan kontrollera din e-post för att bekräfta ditt nya konto.

Det är också en bra idé att kolla in avsnittet Software Update i din Inställnings-app innan du börjar så att du har den senaste versionen av iOS installerat.

 1. Hitta och ladda ner ExpressVPN-appen i App Store.ExpressVPN iPhone app store
 2. Öppna appen och tryck på Logga in. Du kan också skapa ett nytt konto här om du inte redan har ett, men kom ihåg att kontrollera din e-post och verifiera ditt konto innan du fortsätter.ExpressVPN-inloggningsskärm för iPhone
 3. Logga in på appen med samma inloggningsinformation som du använder för att logga in på ExpressVPN-webbplatsen.
 4. Kran Tillåta för att låta appen skapa VPN-anslutningen på din iPhone. Det kommer att be dig bekräfta detta med Touch ID.ExpressVPN iPhone-konfigurationsskärm
 5. Välj om du vill tillåta appen att skicka aviseringar. Detta är valfritt.ExpressVPN iPhone tillåter aviseringar
 6. Kran Tillåta om du vill skicka anslutningsinformation till ExpressVPN för analys. Återigen är detta valfritt, och att vägra inte påverkar din VPN-anslutning.ExpressVPN iPhone-anslutningsinformation

Det är allt. ExpressVPN är nu installerat och konfigurerat på din enhet.

Appen väljer automatiskt det bästa för din nuvarande plats och anslutning, men du kan ändra den om du behöver. Klicka bara på Välj plats för att växla.

ExpressVPN iPhone-huvudskärmen är frånkopplad

Observera att en VPN-ikon visas längst upp till vänster på skärmen för att bekräfta att du har anslutit.

ExpressVPN iPhone-huvudskärm ansluten

Metod 2: OpenVPN

OpenVPN Connect är en open source VPN-app för iPhone. Om din VPN-leverantör erbjuder nedladdningsbara .ovpn-profiler kan du använda OpenVPN Connect för att ställa in din anslutning istället för att använda leverantörens egen app.

Denna tredjepartsapp kommer att ansluta till din leverantørs servernätverk endast via OpenVPN-protokollet med hjälp av referenser från din leverantör. Förutom att protokollet och appen båda är öppen källkod, är appen mycket mer konfigurerbar än många första-partsappar.

Det är ett par saker att notera om du väljer den här metoden:

 • Varje server har en annan .ovpn-fil. Om du bara vill ansluta till en eller två är den här processen snabb. Om du behöver tillgång till dussintals måste du avsätta mer tid för att komma igång.
 • Du kan få ett "fragmentdirektiv" -fel. Detta är lätt att övervinna om du stöter på det; du behöver bara redigera .ovpn-filen i en textredigerare och ta bort en rad. Vi visar dig vad du ska göra nedan.

Hitta din .ovpn-fil

För att få din första server att konfigurera är det snabbaste sättet att ladda ner .ovpn-filen från din leverantørs webbplats och sedan skicka den till dig själv. Du kan sedan öppna filen i din iPhone-e-app för att komma igång.

Om du är säkerhetsmedveten finns det bättre alternativ, till exempel att använda molnlagring som Dropbox eller Google Drive. Om du är på en Mac kan du använda Airdrop. Men vi kommer med det enkla alternativet att visa hur det har gjorts.

Skapa en OpenVPN-anslutning på iPhone

 1. Logga in på din VPN-leverantørs webbplats på webben.
 2. Hitta dina inställningar för en manuell konfiguration med OpenVPN. Om du till exempel använder ExpressVPN hittar du dessa genom att logga in genom att klicka Ställ in ExpressVPN, klicka sedan Manuell konfig längst ner på listan.
 3. På höger sida av skärmen ser du en lista över serverplatser. Klicka på en kontinent och klicka sedan på en server för att ladda ner .ovpn-profilen.
 4. Bifoga profilen till ett e-postmeddelande och skicka den till dig själv eller spara den som ett utkastmeddelande.

Lämna detta webbläsarfönster öppet; du behöver användarnamn och lösenord på ett ögonblick.

På din iPhone:

 1. Öppna appen du använder för att kontrollera e-post och hitta e-postmeddelandet du skickade till dig själv. Öppna den och klicka på filbilagan.
 2. E-postappen visar ett val av program som du kan använda för att öppna filen. Hitta OpenVPN och tryck på för att öppna.
 3. OpenVPN bekräftar att filen är klar att importeras. Klicka på den gröna plusikonen.ExpressVPN iPhone OpenVPN-importfil
 4. Kran Tillåta för att ställa in VPN-anslutningen. Du måste bekräfta detta med Touch ID.ExpressVPN iPhone OpenVPN-konfiguration

Just nu måste du byta tillbaka till din stationära dator och titta på Manuell konfiguration instruktioner som du använde tidigare:

 1. Skriv din på din iPhone Manuell konfiguration användarnamn och lösenord som din leverantör tillhandahåller i fälten Användar-ID och lösenord. Kom ihåg: dessa uppgifter är inte desamma som dina inloggningsuppgifter för webben. Så om du till exempel skriver din e-postadress fungerar den inte.ExpressVPN iPhone OpenVPN manuell konfiguration
 2. Om du vill spara dina uppgifter klickar du på Spara skjutreglaget för att slå på den.
 3. Kran Ansluta för att testa din anslutning och klicka sedan på Ja.ExpressVPN iPhone OpenVPN tillåter anslutning

Hur man hanterar fragmentet inte stöds fel

Om din anslutning misslyckas kan du se ett meddelande om fragmentdirektivet som inte stöds av appen.

Åtgärda detta genom att gå tillbaka till din dator och öppna .ovpn-filen i en textredigerare.

Leta reda på den rad som börjar med ordfragmentet, ta bort den och spara filen. Det är viktigt att inte ändra något annat och se till att filändelsen fortfarande är .ovpn.

ExpressVPN iPhone OpenVPN-fel

E-posta filen till dig själv igen och upprepa det andra och tredje avsnittet i ovanstående sekvens.

Metod 3: Manuella inställningar

Att ställa in en VPN-anslutning manuellt är en förvånansvärt snabb process. Det är också ett bra sätt att spara utrymme på din enhet, eftersom alla anslutningsinformation sparas i iOS-inställningsappen. Det tar bara några minuter till att konfigurera.

Om du redan använder en app för att ansluta kanske du vill ta bort den från din iPhone innan du fortsätter.

Var dock medveten om att du kommer att vara begränsad till att använda L2TP / IPSec-protokollet och kommer att missa den ytterligare funktionaliteten - till exempel en killswitch - du får med en app.

Du behöver inte ladda ner något för den här processen. Du måste hitta de manuella konfigurationsinformationen från din leverantørs webbplats. Om du använder ExpressVPN, se till att du väljer Manual Config och sedan LT2P / IPSec för att avslöja korrekt information.

Fortsätt sedan enligt följande:

 1. Öppna din på din iPhone inställningar app, tryck på Allmän, tryck sedan på VPN.ExpressVPN iPhone L2TP-inställningar
 2. Kran Lägg till VPN-konfiguration ...ExpressVPN iPhone L2TP lägg till konfiguration
 3. Tryck på Typ och välj L2TP.ExpressVPN iPhone L2TP-konfigureringstyp
 4. Fyll i de andra fälten enligt följande:
  • Beskrivning: All text du väljer
  • server: Skriv in servernamnet från din VPN-leverantör
  • konto: Ditt användarnamn för L2TP / IPSec
  • RSA SecurID: Av
  • Lösenord: Ditt lösenord för L2TP / IPSec. Detta är valfritt. Om du lämnar detta fält tomt kommer din iPhone att uppmana dig att skriva lösenordet varje gång du ansluter.
  • Hemlighet: 123456
  • Skicka all trafik: Påslagen.ExpressVPN iPhone L2TP skickar all trafik

Spara profilen och tryck sedan på knappen för att ansluta. Din VPN kommer att förbli ansluten i bakgrunden när du använder andra appar.

ExpressVPN iPhone L2TP ansluten

Var du kan få hjälp

Att ställa in ett VPN på din iPhone borde vara ganska enkelt, men olika leverantörer har något olika anslutningskrav. Om du har problem kan du kontakta din leverantørs supportavdelning för information om problemet du har.

I de flesta fall kommer användningen av den officiella leverantörsappen att presentera några problem, och du bör vara igång med din iPhone VPN inom några minuter.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me