Vi legger regelmessig hver VPN på nettstedet vårt gjennom et omfattende, strengt og rettferdig testprogram. Vi tester for personvern og sikkerhet, hastighet og pålitelighet, omgår webgeo-blokker og mye mer. Vi sørger for at bare de aller beste VPN-tjenestene tjener vår godkjenning.

En visualisering av Top10VPN.coms 10-trinns vurderingsprosess

Våre anmeldelser er alltid partiske

I motsetning til andre VPN-vurderingssider der ute, er våre anmeldelser 100% upartisk og uten påvirkning utenfra.

Vi tar aldri erstatning i bytte mot positiv dekning, og VPN-leverandører vil aldri ha noe å si for hvordan vi vurderer produktene vi vurderer.

Vårt team av VPN-eksperter kjører hvert VPN gjennom det samme dyptgående testprogrammet, og sikrer at alle resultatene du ser er direkte sammenlignbare uten favorisering eller skjevhet.

Vi gjør alt for å gjøre kjøpsbeslutningen din så enkel som mulig, og dine behov kommer alltid først. Vi er alltid ærlige, transparente og åpne i våre anmeldelser.

Hvis du ønsker å lære mer om hvordan vi har råd til å opprettholde så høye redaksjonelle standarder, kan du finne ut mer i vår guide til hvordan vi tjener penger.

Vår 10-trinns vurderingsprosess

Hver VPN vi tester gjennom den unike Top10VPN.com metodikken - ingen unntak. Dette er hva som skjer når vi gjennomgår en VPN:

1 Kjøp av VPN

Ingen presseprøver og ingen freebies (‘testkontoer’ levert av VPN-leverandører) - vi vil sørge for at vi får nøyaktig samme opplevelse som den gjennomsnittlige brukeren hjemme.

Den eneste måten å garantere at vi mottar en offisiell detaljversjon av en VPN er å kjøpe en selv - så det er akkurat hva vi gjør for hver VPN vi tester.

Vi har et løpende abonnement for hver betalt VPN som for øyeblikket er oppført på vår hjemmeside. Bare i fjor brukte vi over 5000 dollar på VPN-abonnement. Vi har konstant tilgang til VPN-programvaren vi gjennomgår, slik at vi kan oppdatere våre anmeldelser på en dråpe.

Å kjøpe og vedlikeholde våre egne abonnementer betyr at vi kan følge med på hvilke VPN-er som representerer god verdi for deg i dagens marked - og hvilke som drar deg av.

2 Installere og teste på flere enheter

Hvordan vi tester og gjennomgår VPN-er

Vi har en dedikert test bærbar PC med virtuelle maskiner installert, klar og venter på å kjøre den nyeste VPN på test. Vi har også en Apple MacBook Pro 2017, Apple iPhone 7, Apple iPad, Samsung Galaxy S8 og Amazon Fire TV Stick som er avsatt spesielt for VPN-testing, hver og en tørket ut etter hver test.

Vi fremhever hvor bredt tilgjengelig hver VPN er, og om den har dedikerte apper for en rekke populære enheter eller ikke. Ingen egen støtte for din telefon, datamaskin eller strømmenhet som du velger, betyr at du kan risikere mindre enn total beskyttelse.

3Kan vi raskt finne det vi ønsker?

Er alle menyene tydelig merket? Gjør hver knapp det du forventer at den skulle gjøre? Hjelper det deg å finne en server for den spesifikke tjenesten du er ute etter, som Netflix? Er det et gjennomgang for å installere det på ruteren din?

Vi lar ingen steiner være urolige, og sørger for at det ikke er noen overraskelser når du fyrer opp din nye VPN for første gang.

4 Har den alle nødvendige funksjoner?

I løpet av denne tiden er det visse funksjoner som vi anser som viktige for en topp VPN - funksjoner som en kill switch, automatisk offentlig WiFi-beskyttelse og AES-256-kryptering.

Utover det ser vi imidlertid også etter nyttige tilleggsutstyr som kan være inkludert som split-tunneling eller nettleserutvidelser.

Noen vil tilby dedikerte servere for spesifikke strømmetjenester, som Netflix eller BBC iPlayer, mens andre vil gi deg servere optimalisert for torrenting og P2P.

5 Beskytter det ditt privatliv og sikkerhet?

Ditt personvern og sikkerhet er av største viktighet. Vi ville ikke gjort jobben vår ordentlig hvis vi ikke sørget for at hver anbefalt VPN holder deg trygg og privat på nettet.

Vi utfører avanserte krypteringstester for å bekrefte at en VPN krypterer tilkoblingen din på riktig måte.

Vi sjekker også for DNS-lekkasjer, IP-lekkasjer og WebRTC-lekkasjer for å bekrefte at din sanne beliggenhet er skjult når du er koblet til en VPN.

For å oppnå de mest pålitelige resultatene bruker vi programvare for nettverkstrafikkanalyse kalt Wireshark, et høyt ansett, åpen kildekodeverktøy som brukes av sikkerhetsfolk over hele verden..

Vi har også laget et tilpasset testmiljø som sikrer at ingen misvisende data kan forurense pakkedataene som vi fanger opp og analyserer for potensielle lekkasjer og feil i kryptering..

6 Hvor raskt er det?

Hastighet og tilkoblingssikkerhet er ryggraden i enhver god VPN, så vi visste at vi måtte finne en måte å teste dem så strengt som mulig.

For å gjøre det utviklet vi to forskjellige testmetoder:

Metode nr. 1 (manuell)

Denne testteknikken gjør det mulig for oss å måle hastigheten på hver eneste VPN-tjeneste du ser gjennomgått på nettstedet vårt.

Til å begynne med registrerer vi internetthastigheten vår uten at VPN kjører.

Deretter lanserer vi VPN, og kobler oss til servere i USA (østkysten), Storbritannia, Australia, Sentral-Europa (vanligvis Tyskland eller Frankrike) og Singapore. Hvis et av disse stedene ikke er tilgjengelig, tester vi et land eller region i nærheten.

Testing av steder over hele verden gir en god oversikt over hvordan VPN-hastighetsytelsen over korte, mellomstore og lange avstander.

Vi tester hvert sted flere ganger, og vi sammenligner gjennomsnittet for hvert sted med hastighetene våre uten at VPN er aktivt, beregner prosentandelen av tapt hastighet.

For hver region tildeles mengden tapt hastighet en spesifikk poengsum. Dette gjelder tapt nedlastings- og opplastingshastighet, samt oppnådd latenstid. Nedenfor er hvor mye hver av disse tre faktorene påvirker den totale hastighetsscore:

 • Nedlastingshastighet: 70%
 • Last opp hastighet: 20%
 • Ping: 5%

NB Lokal tilkoblingshastighet (for eksempel fra London til London) blir prioritert.

De fleste hastighetsdataene du ser, er fra testing med OpenVPN-protokollen, for å holde resultater mellom VPN-leverandører sammenlignbare.

Vi vil også kjøre tester på andre tilgjengelige protokoller (WireGuard, IKEv2, etc.), ettersom visse VPN-tjenester prioriterer andre sikkerhetsprotokoller (inkludert proprietære protokoller), så det er viktig å teste disse også. Hvis hastighetsdata forholder seg til en hastighetstest på en annen protokoll enn OpenVPN, vil vi sørge for at de er tydelig angitt.

Vi registrerer alle hastighetsmålinger ved bruk av Ooklas internett-hastighetskontroll.

Metode nr. 2 (automatisert)

Vi har utviklet et globalt testverktøy som tester VPN-hastigheter gjennom hver dag, for å levere nøyaktige og oppdaterte tall. Stedene vi for øyeblikket tester er:

 • Amsterdam, NL
 • Frankfurt, DE
 • London, Storbritannia
 • New York, USA
 • Paris, FR
 • San Francisco, USA
 • Singapore
 • Sydney, AU
 • Tokyo, JP
 • Toronto, CA
 • Vancouver, CA

Testinfrastrukturen vår, laget av vårt ingeniørteam, kjører automatiserte tester begge mellom og innenfor hver by listet over, for å gi deg god innsikt i hvordan en VPN vil prestere for deg over hele verden.

For øyeblikket bruker vi verktøyet vårt til å automatisk teste følgende VPN-er:

 • CyberGhost
 • ExpressVPN
 • Gjem meg
 • HideMyAss!
 • IPVanish
 • NordVPN
 • Privat internettilgang
 • PrivateVPN
 • PureVPN
 • SaferVPN
 • Surfshark
 • VyprVPN

Vi har stor tro på at dataene fra det automatiserte verktøyet vårt er de mest pålitelige der ute.

Ikke alle VPN-leverandører har konfigurasjonsfiler som er kompatible med verktøyet vårt, men vi ser etter å legge til flere VPN-er til det i nærmeste fremtid.

7 Fungerer det med populære webtjenester?

Når den tekniske analysen er fullført, tester vi deretter VPN for å se hvor godt det blokkerer populære webtjenester. Lar den deg få tilgang til amerikanske Netflix fra noe sted? Kan du se BBC iPlayer hvor som helst? Hva med torrenting - er det tillatt på alle servere?

Hvis svaret på alle disse spørsmålene er "nei", ser du på en veldig begrenset VPN som kanskje ikke passer for deg.

8Kan den omgå sensur?

VPN-er er viktige verktøy for å bekjempe regjeringens online sensur. Enten du bor under en digitalt undertrykkende regjering eller bare er igjennom, en VPN er avgjørende for å gjenvinne tilgang til et gratis og åpent internett.

Vi sjekker grundig for å se om hver VPN vi tester kan stole på for å slå geo-begrensninger i sterkt sensurerte land som Kina og UAE.

9Hva er retningslinjene for personvern og logging?

Hvis en VPN ikke beskytter personvernet ditt, kan det være at du ikke bruker det i det hele tatt - men vi har funnet noen retningslinjer for personvern og logging som forlot oss målløse.

De aller beste VPN-tjenestene håndhever retningslinjer for ikke-logger eller minimalt med logger, som, hvis de implementeres riktig, vil lagre null identifiserbare data for brukeren. Imidlertid har det vært tilfeller hvor en leverandør uten logger har blitt fanget og lyver, så sørg for å gjøre undersøkelser før du stoler på en VPN-leverandør til pålydende.

Selv om det kan være veldig vanskelig å vite med sikkerhet om en leverandør logger eller ikke, går vi over alle retningslinjer for personvern og logging med et lupe. Vi griller også hver VPN-leverandør for å finne ut nøyaktig hvor privat hver VPN egentlig er.

Og det stopper ikke der. Vi gjør vår due diligence og utfører grundig undersøkelse av hvem som eier og driver hvert VPN-selskap. For eksempel ser vi på hvor de har hovedkontor - faktisk har vi sett mange VPN-selskaper satt i personvernsvennlige jurisdiksjoner, noe som kan være et alvorlig problem hvis leverandørens loggføringsrutiner ikke er vanntette.

Sist men ikke minst holder vi oss oppdatert på de siste nyhetene og utviklingen i VPN-bransjen, slik at vi alltid er fullt informert og godt utstyrt for å gi verdifulle råd til leserne våre.

10Ho bra er kundesupporten?

Nå som vi har sett alt VPN har å tilby, og vet nøyaktig hva det er med manglene, tar vi kontakt med kundesupporten deres for å se om det kan hjelpe oss med å fylle ut feltene.

Vi tester kvaliteten på en VPN-leverandørens kundesupport på live chat (hvis tilgjengelig) og e-post.

Vi ber om en blanding av enkle og tekniske spørsmål for å se hvor godt supportagentene virkelig kjenner produktet sitt - og om de vil være i stand til å hjelpe deg i tilfelle et problem.

Hvordan vi scorer VPN-er

Etter å ha gått gjennom de 10 trinnene ovenfor, er vi klar til å rangere VPN. Alle faktorene vi har testet er kondensert til seks hovedkriterier.

Disse kriteriene tildeles deretter en viss prosentandel av den totale poengsummen, basert på hvor viktig vi føler de er for en VPN. Fordelingen er som følger:

 • Personvern & Loggpolicy - 30%
 • Hastighet & Pålitelighet - 25%
 • Funksjoner - 20%
 • Streaming - 15%
 • Brukervennlighet - 5%
 • Støtte - 5%

For at en VPN skal score høyt, må den prestere i hver kategori.

Du vet prosessen vår, hvorfor kan du ikke lese gjennom VPN-gjennomgangene våre eller sjekke de beste VPN-anbefalingene våre.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me