Det er fem hovedmåter å sette opp en VPN på din Android-smarttelefon eller -brett, men den enkleste metoden er bare å bruke den tilpassede appen som leveres av din valgte VPN-tjeneste.

Det er like enkelt å installere en tilpasset VPN-app for Android-enheten din som å installere andre apper.

Bare last det ned, logg inn, trykk på "koble til", og det er det. Hvis du trenger litt ekstra hjelp med appinstallasjon, har vi inkludert detaljerte instruksjoner nedenfor under 'Metode 1'.

Heldigvis tilbyr alle de beste VPN-tjenesteanbefalingene en Android-app av noe slag, så du vil aldri bli tvunget til å bruke andre metoder med mindre du vil.

Du kan også sjekke ut de siste VPN-valgene våre for Android for å gjøre din beslutning enklere.

Vi ser også på alternative metoder for å bruke en VPN på din Android-telefon, inkludert å sette den opp manuelt, bruke en APK-fil og sette opp VPN på ruternivå.

Hva du trenger

Først trenger du en Android-enhet: enten en smarttelefon eller et nettbrett.

Denne guiden ble skrevet med en Samsung Galaxy A6 smarttelefon som kjører Android 9.1.0 (Pie).

Du kan bruke en VPN på en eldre Android-enhet, men trinnene og skjermene kan avvike noe fra dem i denne guiden.

Du trenger også det en konto hos en VPN-tjenesteleverandør. Det er to måter å gjøre dette på:

 1. Besøk noen få leverandørers nettsteder og registrer deg den du foretrekker; Det er lurt å logge på og finne enhetsoppsettssidene før du fortsetter.
 2. Last ned appen til den foretrukne leverandøren din fra Google Play Store, og registrer deg for en ny konto i appen.

  Vi anbefaler vanligvis ikke dette fordi VPN-leverandørens refusjonspolicy kanskje ikke gjelder, eller kontoen din kan være begrenset til å bruke med Android-enheter, mens det å kjøpe et abonnement via VPN-leverandørens nettsted generelt vil tillate deg å bruke VPN med flere enheter typer.

Sørg for å bekrefte VPN-kontoen din via e-post om nødvendig.

Metode 1: VPN-app

Før du registrerer deg for et VPN-abonnement, sjekk at VPN-tjenesten kommer med en tilpasset VPN-app for Android.

Hvis det gjør det, kan du laste ned VPN-appen fra Google Play Store. Hvis du bor i et land hvor du ikke får tilgang til Google Play Store, hopp til 'Metode 4: APK-fil'.

Vi har brukt ExpressVPN for denne guiden fordi den har en veldig enkel Android-app, og den tilbyr 30 dager pengene tilbake-garanti.

Det er også den beste VPN-en - du kan lese vår komplette, uavhengige ExpressVPN-anmeldelse her.

Hvis du har valgt en annen VPN-leverandør, må du følge en litt annen prosess, men denne guiden vil gi deg det grunnleggende.

Å installere VPN-appen som leveres av VPN-tjenesten din er den enkleste måten å komme raskt i gang.

I de fleste tilfeller vil det også gi praktisk og brukervennlig tilgang til forskjellige servere, noe som er praktisk hvis du vil bytte mellom VPN-lokasjoner.

Å få konfigurert med en tilpasset VPN-app for Android vil ta deg mindre enn fem minutter. Slik gjør du det:

 1. Finn VPN-leverandørens tilpassede Android-app i Google Play Store.
  Vi anbefaler å følge lenken til Google Play Store gjennom VPNs offisielle nettsted for å unngå å laste ned potensielt farlig copycat-programvare.Skjermbilde av ExpressVPN-profilen i Google Play Store
 2. Tap Installere for å laste ned VPN-appen. Når dette trinnet er fullført, vil den grønne knappen si Åpen.Skjermbilde av ExpressVPN i Google Play Store når appen er installert
 3. Tap Åpen for å starte VPN-appen og trykk deretter på Logg inn.Skjermbilde av ExpressVPN gratis prøveversjon installasjons lysbilde
 4. Skriv inn VPN-abonnementsopplysningene dine i de aktuelle boksene - i dette tilfellet din e-postadresse og passord - og trykk deretter på Logg inn.Skjermbilde av ExpressVPN-appens påloggingsside
 5. ExpressVPN spør nye brukere om de vil dele krasjrapporter, hastighetstester og informasjon om VPN-tilkoblingsforsøkene lykkes eller ikke.

  Selv om denne informasjonen ikke er personlig identifiserbar, anbefaler vi å tappe Nei takk.

  Skjermbilde av ExpressVPN-autorisasjonen for krasjrapportinstallasjon

 6. Tap OK for å starte konfigureringsprosessen for VPN-tilkoblingen.Skjermbilde av ExpressVPN Android konfigurasjonsprosess
 7. Tap OK for å godta forespørselen om VPN-tilkobling.Skjermbilde av ExpressVPN Android-appforbindelsesforespørsel
 8. Her er hovedskjermen til ExpressVPN Android-appen. Det er et ganske typisk eksempel på tilpassede VPN-apper for Android, med en stor tilkoblingsknapp i midten og det valgte serverstedet nedenfor.

  For å se listen over serverplasseringer, trykk på de tre horisontale punktene til høyre for serverposisjonsnavnet.

  Skjermbilde av ExpressVPN Android-appens hovedskjerm

 9. Du kan velge mellom hvilke som helst av VPN-serverplasseringene som er oppført her. Bare trykk på den du vil koble til.Skjermbilde av ExpressVPN Android-appserverens lokasjonsliste
 10. Før du kobler deg til VPN, er det best å sjekke sikkerhetsinnstillingene. Vanligvis kan du finne dette ved å klikke på et kuggesymbol eller, i tilfelle av ExpressVPN, burgermenyen (tre horisontale linjer).

  Sørg for å aktivere drepebryteren og lekkasjebeskyttelsen hvis appen kommer med disse funksjonene.

  Her er ExpressVPNs innstillingsmeny. Trykk på Nettverksbeskyttelse for å aktivere ExpressVPNs Android-appversjon av en kill switch.

  Skjermbilde av ExpressVPN Android-appinnstillinger

 11. Når du har sett på VPN-innstillingene, er det på tide å koble seg til VPN. Trykk på den sirkulære tilkoblingsknappen midt på hovedskjermen til VPN-appen.

  ExpressVPNs tilkoblingsknapp blir grønn når VPN-en er tilkoblet. Trykk på denne knappen igjen for å koble fra.

  Du bør alltid teste VPN-en din for eventuelle lekkasjer. Du kan finne ut hvordan du gjør dette og hvordan du løser eventuelle problemer i vår IP, DNS, WebRTC lekkasjeguide.

  Skjermbilde av ExpressVPN Android-app tilkobletNå som ExpressVPN-tilkoblingen er konfigurert, vil den forbli tilkoblet i bakgrunnen, og du kan bruke telefonen din normalt. Bare blikk på statuslinjen og se etter nøkkelen for å bekrefte at telefonen er tilkoblet.

Metode 2: Bruke tredjepartsprogramvare (OpenVPN for Android)

Hvis du ikke vil bruke den tilpassede VPN-appen fra VPN-tjenesteleverandøren din, eller den ikke følger med en, kan du konfigurere VPN-konfigurasjonsfilene ved hjelp av en tredjeparts VPN-app i stedet, som OpenVPN for Android.

Du bruker disse tredjepartsappene for å koble deg til leverandørens servernettverk ved å bruke kontooplysninger. Det gir deg en samlet totalopplevelse som å bruke leverandørens egen app.

Tredjepartsapper kan være mer konfigurerbare enn VPN-tjenesteleverandørens tilpassede app, og de tillater deg til og med å bruke flere leverandører i en enkelt app, hvis du har mer enn ett abonnement.

Vi vil bruke OpenVPN for Android for denne guiden, ettersom den er åpen kildekode, noe som betyr at den kan granskes for sikkerhetsfeil og sårbarheter, og OpenVPN-protokollen i seg selv gir den beste balansen mellom ytelse og sikkerhet.

Du kan også bruke OpenVPN Connect, OpenVPN, Incs offisielle app for Android.

ExpressVPN anbefaler OpenVPN for Android da det fungerer bedre med konfigurasjonsfilene, mens NordVPN anbefaler OpenVPN Connect. Det er best å kontakte VPN-tjenesteleverandøren din for å finne ut hvilken app den anbefaler.

Hvis VPN-leverandøren din ikke har OpenVPN-konfigurasjonsfiler tilgjengelig, kan du hoppe til 'Metode 3', som viser deg hvordan manuelt konfigurerer L2TP-filer.

Slik konfigurerer du en VPN manuelt på Android ved hjelp av OpenVPN for Android-programvaren:

 1. Finn OpenVPN for Android (eller OpenVPN Connect) i Google Play Store og trykk på Installere.Skjermbilde av OpenVPN for Android-appen i Google Play Store
 2. Når appen har lastet ned, vil den grønne knappen lese Åpen. Trykk for å åpne OpenVPN for Android-appen.Skjermbilde av OpenVPN for Android-app installert i Google Play Store
 3. Dette er hovedskjermen til OpenVPN for Android-appen. Vi kommer tilbake til dette etter at vi har lastet ned konfigurasjonsfilene fra ExpressVPNs nettsted.
  Skjermbilde av OpenVPN for Android-app uten VPN-profiler
 4. Gå til VPN-tjenesteleverandørens nettsted i mobilnettleseren og logg deg på VPN-kontoen din med legitimasjonsbeskrivelsen.
  Skjermbilde av ExpressVPN-påloggingssiden
 5. Gå nå til delen av VPN-kontosiden der du kan sette opp VPN på forskjellige enheter. Tap Sett opp ExpressVPN.
  Skjermbilde av konfigureringssiden for ExpressVPN-konto
 6. Tap Vis andre enheter.
  Skjermbilde av ExpressVPN-kontoens aktiveringskode
 7. Bla gjennom listeenhetene og trykk på Manuell konfigurering.
  Skjermbilde av ExpressVPN-listen over forskjellige oppsett
 8. Tap OpenVPN. Her vil du se ditt unike brukernavn og passord for manuell OpenVPN-konfigurasjon. Du trenger disse senere.
  Skjermbilde av ExpressVPN manuell konfigurer brukernavn og passord
 9. Du kan laste ned så mange konfigurasjonsfiler du vil - hver og en lar deg koble til et annet VPN-serversted - men vi anbefaler at du starter med en til du vet hvordan du gjør hele installasjonsprosessen..

  Trykk på serverplassen du ønsker å koble deg til, og den lastes automatisk ned til telefonens lagring. Vi valgte USA - New York.

  Skjermbilde av konfigurasjonsfiler for ExpressVPN-serverplasseringer

 10. Gå tilbake til OpenVPN for Android-appen og trykk på nedlastingssymbolet for mappen øverst til høyre i appen (mellom + -symbolet og de tre vertikale prikkene).
  Skjermbilde av OpenVPN for Android-app uten VPN-profiler
 11. Finn VPN-konfigurasjonsfilen i din Nedlastinger mappe. Noen brukere vil måtte gå til Intern lagring før du navigerer til Nedlastinger mappe for å velge filen. Når du har funnet filen, trykk på den.
  Skjermbilde av ExpressVPN-konfigurasjonsfilen lastet ned
 12. Trykk på sett kryss symbol for å fullføre nedlastingen av config filen.
  Skjermbilde av ExpressVPN-konfigurasjonsfilen i OpenVPN for Android-appen
 13. Trykk på Redigere symbol til høyre for konfigurasjonsfilnavnet.
  Skjermbilde av ExpressVPN konfigurasjonsfil i OpenVPN for redigering av Android-apper
 14. Under grunn~~POS=TRUNC kategorien angi det unike OpenVPN brukernavnet og passordet som vises i kontoen din på ExpressVPN nettstedet. Trykk deretter på Tilbake ikonet på enheten din.

  Merk: OpenVPN for Android har mange konfigurasjonsalternativer; Vi viser bare det grunnleggende her, men du kan komme tilbake og tilpasse VPN-profilen din senere.

  Skjermbilde av redigering av ExpressVPN-konfigurasjonsfilen i OpenVPN for Android

 15. Trykk på det opprettede profil.
  Skjermbilde av ExpressVPN konfigurasjonsfil i OpenVPN for redigering av Android-apper
 16. Tap OK for å godta tilkoblingsforespørselen.
  Skjermbilde av VPN-tilkoblingsforespørsel i OpenVPN for Android-appen
 17. Når VPN har koblet seg vellykket, vil du se en tilkoblingsvarsel, og et nøkkelikon vil forbli øverst til venstre på skjermen i løpet av VPN-tilkoblingen. Sørg for å teste VPN-tilkoblingen for eventuelle IP-, DNS- eller WebRTC-lekkasjer.
  Skjermbilde av VPN-tilkobling øverst på skjermen
 18. For å koble fra VPN, tapp OpenVPN-profilen fra OpenVPN for Android-appen og trykk på KOBLE FRA.
  Skjermbilde av frakoblingsmelding på OpenVPN for Android

Det er mange konfigurerbare alternativer som du kan spille med i OpenVPN for Android-appen for å skreddersy forbindelsen din.

For eksempel kan du veksle mellom UDP og TCP, overstyre DNS-innstillingene, blokkere IPv6- og IPv4-lekkasjer, og la Internett-trafikk for bestemte apper reise utenfor VPN-tunnelen (delt tunneling).

Du bør bare leke med disse innstillingene hvis du er sikker på at du vet hva du gjør.

Det er andre open source-apper fra tredjepart som du kan bruke til å konfigurere forskjellige VPN-protokoller, for eksempel strongSwan for IKEv2 / IPsec og WireGuard for WireGuard-protokoll, men OpenVPN er fortsatt vår foretrukne protokoll og programvare.

Nybegynnere bør prioritere å bruke VPN-leverandørens tilpassede app fremfor manuell konfigurasjon.

Metode 3: Innebygd Android VPN-klient

Hvis VPN-leverandøren din ikke har OpenVPN-konfigurasjonsfiler, er det mulig å konfigurere L2TP / IPSec, IKEv2 / IPSec og PPTP-konfigurasjonsfiler ved å bruke den innebygde Android VPN-klienten.

Dette betyr at du ikke trenger å laste ned noen tredjepartsapper i det hele tatt.

Vi anbefaler imidlertid ikke denne metoden.

Selv om denne typen oppsett ikke tar så mye plass på enheten din, er den i noen tilfeller ikke så sikker som å bruke VPN-leverandørens app eller OpenVPN for Android.

Det er på grunn av VPN-protokollene som den innebygde Android VPN-klienten støtter, eller - i noen tilfeller - måten de er satt opp på.

PPTP er en veldig utdatert og usikker VPN-protokoll og kan hackes på få minutter. L2TP / IPSec bruker forhåndsdelte nøkler, som er offentlig tilgjengelige på VPN-nettsteder og åpner døren for potensielle mann-i-midten-angrep.

Våre topp anbefalte VPN-er leverer bare installasjonsinstruksjoner for å installere IKEv2 ved å bruke open-source strongSwan-appen i stedet for Android's innebygde VPN-klient.

Du kan lese mer om kryptering og protokoller i vår detaljerte guide.

Selv om vi ikke anbefaler dette VPN-oppsettet, viser vi deg hvordan du installerer en VPN på denne måten som en siste utvei.

Den manuelle tilkoblingsmetoden vil variere litt avhengig av VPN-protokollen og enheten du bruker, men prosessen er lik nok til at du får mest mulig ut av disse instruksjonene.

I dette eksemplet bruker vi ExpressVPN til å opprette en L2TP / IPSec-tilkobling.

Vi bruker Android 9.1.0. I andre versjoner av Android kan plasseringen og utseendet til VPN-innstillingsskjermene være litt annerledes.

Slik oppretter du VPN-tilkoblingen manuelt:

 1. Gå til VPN-leverandørens nettsted på Android-enheten din og logg på VPN-kontoen din med legitimasjonsbeskrivelsen.
  Skjermbilde av ExpressVPN-påloggingssiden
 2. Tap Sett opp ExpressVPN i delen konfigurasjonsenhet.
  Skjermbilde av konfigureringssiden for ExpressVPN-konto
 3. Bla nedover listen over enheter, og trykk på Manuell konfigurering.
  Skjermbilde av ExpressVPN-listen over forskjellige oppsett
 4. Trykk på PPTP & L2TP-IPsec. ExpressVPN advarer om at disse VPN-protokollene gir svake sikkerhetsfordeler.
  Skjermbilde av ExpressVPN L2TP manuell konfigurasjonsside
 5. Bla nedover, så ser du brukernavnet og passordet ditt for dette oppsettet. Du trenger disse senere, så hold fanen åpen.
  Skjermbilde av ExpressVPN L2TP manuell konfigurer brukernavn og passord
 6. Trykk på + symbol ved siden av VPN-serverplasseringene og kopier serveradressen til den valgte VPN-serveren. Du kan konfigurere flere VPN-serverplasseringer, men la oss starte med en på en enkel måte. Vi valgte USA - New York.
  Skjermbilde av ExpressVPN-serveradresser
 7. Gå nå til telefonene dine innstillinger Meny. Finne tilkoblinger innstillinger, trykk Flere tilkoblingsinnstillinger, og så VPN. Dette vil få opp Androids innebygde VPN-klient. Hvis du ikke har installert et VPN før det vil si "Ingen VPN-er."
  Skjermbilde av Android’s innebygde VPN-klient
 8. Trykk på tre vertikale prikker øverst til høyre hjørne og trykk deretter på Legg til VPN-profil.
  Skjermbilde av Android innebygd VPN legge til profil
 9. Fyll nå ut feltene med følgende informasjon:

  Navn: Legg alt du vil her. Vi anbefaler å skrive VPN-tjenestenavnet og servernavnet. F.eks ExpressVPN New York.
  Type: Veksle L2TP / IPSec PSK. PSK står for forhåndsdelt nøkkel.
  Server adresse: Lim inn VPN-serveradressen fra kontoen din på VPN-leverandørens nettsted.
  L2TP-hemmelighet: La dette feltet stå tomt.
  IPSec-ID: La dette feltet stå tomt.
  IPSec forhåndsdelt nøkkel: Lim inn VPN-leverandørens forhåndsdelte nøkkel her. Du finner dette i VPN-leverandørens installasjonsinstruksjoner.
  Tap Lagre.Skjermbilde av Android innebygd VPN redigeringsprofil

 10. Trykk nå på VPN-profilen fra hovedskjermbildet, og skriv inn brukernavnet og passordet som ble vist i VPN-kontoen din under PPTP & L2TP-IPsec manuell konfigurasjonsdel. Tap Koble.
  Skjermbilde av ExpressVPN manuell Android-pålogging
 11. Når VPN har koblet seg vellykket, vil du se nøkkelsymbolet i øverste venstre hjørne av enheten. Som alltid, bør du teste VPN-tilkoblingen din for eventuelle IP-, DNS- eller WebRTC-lekkasjer.
  Skjermbilde av Android VPN tilkoblet
 12. For å koble fra, bare trykk på VPN-profilen i den innebygde Android-klienten og trykk på Koble fra.
  Skjermbilde av manuell Android VPN-utkoblingsknapp

Metode 4: APK-fil

Hvis du ikke får tilgang til Google Play Store, er det fortsatt mulig å installere VPN-leverandørens tilpassede app på Android-enheten din hvis tjenesten gir en APK-fil.

APK-filer kan lastes ned direkte til Android-enheter utenfor Google Play Store.

Du må endre noen av telefonens tillatelser for å tillate APK-filnedlastinger fra eksterne kilder, og du bør ikke laste dem ned fra uoffisielle nettsteder.

Last alltid ned APK-filer fra VPN-leverandørens offisielle nettsted.

Hvis du ikke risikerer å laste ned filer som er tuklet med - kan de inneholde skadelig innhold som kan skade enheten din og din online sikkerhet.

Her er våre trinn-for-trinn-instruksjoner for å installere en APK-fil VPN-app for din Android-enhet:

 1. Først må du endre telefonens tillatelser for å tillate nedlasting av filer fra utenfor Google Play Store.

  Gå til telefonens innstillinger menyen, deretter til Sikkerhet. Trykk nå Installer ukjente apper (noen ganger merket Installer apper fra eksterne kilder) og trykk på nettleseren du vil bruke til å laste ned APK-filer.

  Slå på Tillat fra denne kilden.

  Skjermbilde av Installer ukjente app-innstillinger på Android-telefon

 2. Gå til VPN-leverandørens nettsted og logg inn på kontoen din ved å bruke legitimasjonen.
  Skjermbilde av ExpressVPN-påloggingssiden
 3. Tap Sett opp ExpressVPN under delen konfigurasjonsenhet.
  Skjermbilde av konfigureringssiden for ExpressVPN-konto
 4. Tap Last ned APK.
  Skjermbilde av ExpressVPN APK-filnedlastningsskjerm
 5. Det vises en advarsel om at filen kan skade enheten din. Hvis du laster ned APK-filen fra det offisielle nettstedet til en VPN-leverandør du stoler på - vi stoler på ExpressVPN - trykk OK.
  Skjermbilde av advarsel om nedlasting av APK-filer på Android-telefon
 6. Tap Installere for å fullføre installasjonsprosessen.
  Skjermbilde av ExpressVPN APK installasjonsskjerm
 7. Appen er nå installert. Tap Åpen for å åpne VPN-tilpassede appen for Android.
  Skjermbilde av ExpressVPN APK-installasjons komplett skjerm

Du kan nå følge trinn 3-11 fra metode 1 hvis du vil vite hvordan du bruker ExpressVPN-appen, og i forlengelse av det store flertallet av VPN-apper for Android som fungerer på samme måte som ExpressVPN.

Metode 5: Ruter

En VPN-ruter

Den siste måten å beskytte internetttrafikken på Android-enheten din er å installere VPN på ruternivå.

Når du installerer en VPN på ruteren din, beskytter den all trafikken som flyter gjennom ruteren, og gir fordelene med en VPN til alle enhetene i hjemmet samtidig.

Dette er ideelt hvis du vil beskytte enheter som ikke har tilpassede VPN-apper, for eksempel smarte TV-er og spillkonsoller.

Det er imidlertid ikke den beste måten å beskytte Android-enheten din på.

Når du installerer en VPN på ruternivå, er det vanskeligere å endre VPN-innstillingene og serverplasseringene enn hvis du bruker den tilpassede VPN-appen for Android.

En ting til å huske er at ikke alle rutere støtter VPN-programvare, spesielt modemrutere som følger med internettpakken din.

Hvis ruteren din ikke støtter VPN-klientprogramvare og du ønsker å kjøpe en ny maskinvare, er det verdt å sjekke VPN-leverandørens nettsted for å sjekke kompatibilitet først.

Sette opp et VPN på ruteren

Det er noen forskjellige måter å bruke en VPN på ruteren på:

 1. Kjøp en forhåndskonfigurert ruter.
 2. Konfigurer VPN manuelt ved å bruke den opprinnelige VPN-klientprogramvaren som følger med den gjeldende programvaren (unngå PPTP- eller L2TP / IPSec-oppsett da de er usikre).
 3. Flash din nåværende ruter med ny firmware som støtter OpenVPN, og konfigurer deretter VPN manuelt.
 4. Bruk en VPN-applet. Disse er for tiden ganske sjeldne, og ikke mange VPN-tjenester tilbyr dem. ExpressVPN har en applet.

For å lese de detaljerte instruksjonene for ruterinstallasjon, se vår separate rutereveiledning.

Husk at å sette opp et VPN på ruternivå betyr at Internett-trafikk bare blir kryptert når den når ruteren.

Det betyr at trafikken mellom enheter og ruteren ikke er sikret, så hvis noen er i stand til å koble seg til nettverket ditt, kan de fortsatt lese trafikken din.

Vi anbefaler å sette opp VPN på ruternivå og bruke funksjonen Per enhet (ligner på delt tunneling) for å ekskludere alle enheter som du kan installere native VPN-apper, for eksempel Android.

Gå til metode 1 for å se hvordan du konfigurerer disse opprinnelige VPN-appene.

Få mer hjelp med Android VPN

Det er umulig for oss å gi instruksjoner for hver ruter her, og noen Android-enheter - spesielt de som kjører eldre versjoner av Android - vil se annerledes ut enn disse instruksjonene.

Hvis du blir sittende fast, bør VPN-tjenesteleverandøren din være den første anløpshavnen.

De vil kunne lede deg gjennom prosessen og komme deg i gang med VPN-en på Android-telefonen din.

Hva er den beste måten å sette opp en VPN for Android?

Den beste måten å sette opp en VPN for din Android-smarttelefon eller nettbrett er å laste ned den tilpassede VPN-appen fra VPN-tjenesteleverandøren.

Det er raskt, enkelt og trygt.

For de som ønsker mer konfigurerbarhet, kan det å bruke OpenVPN for Android for å konfigurere ruteren manuelt være bedre egnet enn den tilpassede VPN-appen.

Vi anbefaler ikke å bruke Androids innebygde VPN-klient, da den bare støtter mindre sikre VPN-protokoller som PPTP og L2TP / IPSec.

Trenger jeg en VPN på telefonen min?

Ja, du trenger å bruke en VPN på Android-smarttelefonen.

Når du er ute og er, kobler du sannsynligvis til offentlig WiFi.

Offentlig WiFi er notorisk usikkert, og lar dine personlige data bli sårbare for hackere.

Hvis du vil holde din personlige informasjon trygg og sikker, må du bruke en VPN.

VPN-er krypterer all Android-Internett-Internett-trafikken din, og forhindrer at tredjepart får se hva du gjør på nettet.

I tillegg til personvernfordelene, bruker du en VPN på telefonen din, hjelper deg å låse opp begrenset eller sensurert innhold.

Biblioteker, skoler og myndigheter blokkerer visse nettsteder. VPNs lar deg få tilgang til disse nettstedene sikkert og privat.

Bør jeg bruke et VPN hjemme?

Du vet nå at VPN-er er viktige verktøy hvis du vil bruke offentlig Wifi sikkert og trygt.

Men skulle du bruke VPN hjemme også?

Ja.

Selv om WiFi i hjemmet ditt er sikrere enn offentlige hotspots, er internetttrafikken din fortsatt sårbar.

Uten VPN logger Internett-leverandøren alt du gjør online og kan selge det til tredjepart, noen ganger uten din tillatelse.

Regjeringen kan også få tak i den personlige informasjonen din.

Å bruke en VPN er viktig hjemme og borte.

Hva er den beste VPN-en for Android?

Det er mange VPN-er som gir støtte for Android-enheter, men det beste av dem alle er ExpressVPN.

Derfor brukte vi det til alle installasjonseksemplene i denne guiden.

ExpressVPN har en enkel og sikker tilpasset VPN for Android-enheter. Det er raskt, sikkert og kan installeres på få minutter.

Du kan lese om resten av de beste VPN-anbefalingene våre for Android her.

Kan du få en gratis VPN for Android?

Illustrasjon av et kredittkort med en linje gjennom det og noen mynter

Vil du beskytte Android-smarttelefonen eller nettbrettet ditt uten å bruke en cent?

Du kan. Men det er en fangst ...

Det er mange gratis VPN-apper tilgjengelig for Android, men noen av dem er farlige og utrygge å laste ned og bruke.

Hvis du vil bruke en Android VPN gratis, kan du se på listen over de beste og sikreste gratis VPN-tjenestene du kan bruke.

Den beste gratis VPN for Android er Windscribe.

Er det mulig å installere en VPN på Android TV?

Du kan installere en VPN på Android TV-en, men det er ikke helt den samme prosessen som å sette opp en på Android-smarttelefonen eller nettbrettet.

Noen VPN-tjenester tilbyr tilpassede VPN-apper for Android TV, som ExpressVPN og NordVPN, som du kan laste ned og konfigurere på få minutter, men de aller fleste VPN-er kommer ikke med en.

Hvis du vil installere en VPN på Android TV og det ikke er noen tilpasset app for det, må du installere VPN på ruternivå.

Ta en titt på vår guide for å installere en VPN på TV-en din.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me