Google Chrome er den mest populære nettleseren i verden i 2020, og du er sannsynligvis på denne siden fordi du er en av millionene som bruker den hver eneste dag.

Men den populariteten gjør også Google Chrome til hovedmål.

Visste du at uten å bruke en VPN for Chrome kan Internett-leverandøren din, myndighetene eller ondsinnede tredjeparter logge online aktivitetene dine og til og med forstyrre internettrafikken din?

Den gode nyheten er at det er superenkelt å installere og sette opp en VPN for Google Chrome.

Den enkleste (og sikreste) måten å beskytte Internett-trafikk mens du bruker Chrome-nettleseren er å installere en VPN på enhetsnivå, på din stasjonære eller bærbare datamaskin eller smarttelefon.

Bare last ned VPN-programvaren og koble til - all Internett-trafikk, fra Chrome eller en annen app du kjører, vil strømme gjennom den krypterte VPN-tunnelen.

Følg lenkene for å lese våre separate installasjonsveiledninger for disse enhetene:

 • Microsoft Windows
 • Apple MacOS
 • Android
 • iOS (iPhone & iPad)

Noen VPN-er har ekstra verktøy spesielt for Google Chrome.

Disse kalles VPN-nettleserutvidelser, og det er det vi fokuserer på i denne installasjonsveiledningen.

Selv om de generelt sett ikke gir samme personvernnivå som å bruke VPN-programvare på OS-nivå, kan VPN-nettleserutvidelser for Chrome være en flott funksjon for tunge nettlesere..

De kan til og med komme med ekstra verktøy som WebRTC lekkasjeblokkere og annonseblokkere.

Å installere VPN-nettleserutvidelsen tar bare noen minutter med våre nyttige, brukervennlige instruksjoner for å veilede deg gjennom prosessen.

Før du begynner, trenger du det...

 • Den siste versjonen av Google Chrome nettleser.
 • Et abonnement på en VPN-tjeneste som tilbyr nettleserutvidelse for Google Chrome. Ikke alle leverandører lager Chrome-utvidelser, så det er best å sjekke før du betaler for en langsiktig plan. Du kan lese listen vår over de beste VPN-ene for Chrome her for å gjøre din beslutning enklere.
 • En bekreftet VPN-konto. Forsikre deg om at du har klikket på koblingen for bekreftelse av e-post for å aktivere kontoen, ellers fungerer det kanskje ikke.
 • Desktop-applikasjonen for VPN (kanskje). Noen VPN-leverandører trenger deg for å kjøre desktop- og Chrome-appene ved siden av hverandre. Kontakt VPN-tjenesteleverandøren din om dette er nødvendig.

Slik konfigurerer du VPN-utvidelsen din i Chrome

Slik installerer du en VPN i Chrome ved å bruke ExpressVPN som et eksempel (vi tror det har den beste Chrome-utvidelsen på markedet):

 1. Gå til VPN-tjenesteleverandørens nettsted og finn nedlastingslenken for Google Chrome nettleserutvidelse. Hvis du klikker på den lenken, vil du ta deg til Chrome Web Store.
  Ved å gå gjennom VPN-leverandørens nettsted unngår du potensielt farlige kopycat-utvidelser poserer som den virkelige tingen.Skjermbilde av ExpressVPN-nettsted Google Chrome nettleserutvidelsesside
 2. Klikk på Legg til Chrome -knappen for å installere VPN-utvidelsen.Skjermbilde av ExpressVPN-oppføringen i Chrome Nettmarked
 3. Hvis du ser en rullegardinvarsel som forteller deg tillatelsene utvidelsen trenger for å kunne kjøre dem nøye. Hvis du godtar tillatelsene, klikker du på Legg til utvidelse.Skjermbilde av ExpressVPN Chrome utvidelsestillatelser
 4. Knappen i Chrome Nettbutikk vil nå si Fjern fra Chrome, som indikerer at VPN-utvidelsen din nå er installert (ikke klikk på den).Skjermbilde av Chrome Web Store når ExpressVPN er installert
 5. I Google Chrome-nettleseren din, øverst til høyre i hjørnet, ser du ikonet for utvidelsen. Dette er vanligvis VPN-leverandørens logo. Klikk på ikonet en gang.
  Dette vil åpne nettleserutvidelsesgrensesnittet. ExpressVPN gir deg litt informasjon om nettleserutvidelsen. Klikk Skip for å gå videre til neste lysbilde.Skjermbilde av Intro-lysbildene til ExpressVPN Chrome-utvidelsen
 6. Klikk Kom i gang for å fullføre installasjonen.Skjermbilde av ExpressVPN Chrome-utvidelsen slutten av installasjonen
 7. Nå vises hovedskjermbildet i nettleserutvidelsen. ExpressVPNs Google Chrome nettleserutvidelse har en stor tilkoblingsknapp i sentrum, noe som også er veldig vanlig blant andre VPN-tjenester..Skjermbilde av ExpressVPNs Chrome-utvidelsesgrensesnitt
 8. Før du kobler til en server, kan du se på sikkerhetsinnstillingene. Du kan vanligvis få tilgang til disse ved å klikke på et kog-symbol eller en burger-meny (tre horisontale linjer), som tilfellet er med ExpressVPN.
  Forsikre deg om at WebRTC lekkasjeblokkering er aktivert og HTTPS overalt for å optimalisere din online sikkerhet.Skjermbilde av ExpressVPN Chrome-utvidelsesinnstillinger
 9. For å velge en serverplassering, klikk på de tre punktene neste Valgt sted. Finn ønsket sted og klikk på det.
  Noen VPN-tjenester, som ExpressVPN, har en Smart Location-funksjon, som automatisk velger den beste serveren for deg - vanligvis er den den nærmeste til din fysiske beliggenhet.Skjermbilde av ExpressVPN Chrome-lokasjonsserverplasseringer
 10. Klikk på koble til-knappen. ExpressVPNs tilkoblingsknapp blir grønn når den har koblet til.Skjermbilde av ExpressVPN Chrome-utvidelsen tilkoblet

Du trenger ikke å legge til et brukernavn og passord hvis du bruker ExpressVPN Chrome-utvidelsen, da det henter innloggingsdetaljene dine fra skrivebordsappen.

Andre VPN-tjenester kan kreve at du oppgir kontoopplysningene dine før du kobler deg til en server.

Her er påloggingsskjermen på NordVPNs nettleserutvidelse for Chrome:

Skjermbilde av NordVPN Chrome nettleserutvidelse logg inn skjerm

Få hjelp med nettleserutvidelsen & Feilsøking

Hvis noe ikke fungerer som forventet med VPN-nettleserutvidelsen din for Chrome, bør den første anropshavnen din være VPN-tjenesteleverandøren, da kundestøtteteamet er best mulig utstyrt for å feilsøke eventuelle problemer.

Du bør også dobbeltsjekke at legitimasjonen din er korrekt - avhengig av VPN-tjenesten, kan det hende du må logge deg på appen ved å bruke et brukernavn i stedet for e-postadressen din.

Hvis du ser et grått X på ExpressVPN Chrome-utvidelsesikonet, er det et tegn på at utvidelsen ikke finner skrivebordsapplikasjonen.

Skjermbilde av ExpressVPN Chrome nettleserutvidelsestilkobling

ExpressVPN fungerer sammen med skrivebordsapplikasjonen, så sørg for at appen er installert først for å koble til.

De fleste andre VPN-tjenester har nettleserutvidelser som fungerer uavhengig av skrivebordsappen, slik at du ikke trenger å kjøre de to programvarestykkene sammen - selv om vi anbefaler at du gjør det for å gi deg en endelig personvern.

Hvis VPN-nettleserutvidelsen din fremdeles ikke fungerer, kan det hende du ikke har konfigurert den ordentlig, eller den kan installeres på feil sted på datamaskinen din. For å fikse dette, klikk på ikonet i Chrome og installer det på nytt.

Hva er en VPN-nettleserutvidelse for Chrome?

Mange VPN-tjenester tilbyr nettleserutvidelser for Google Chrome, Mozilla Firefox og andre nettlesere, men hva er de nøyaktig?

Vel, en nettleserutvidelse oppretter vanligvis en proxy-tilkobling. Det er ikke egentlig en VPN.

Mens noen VPN-nettleserutvidelser krypterer nettlesertrafikk, er det ikke alle, så pass på dem da de ikke tilbyr full beskyttelse.

Selv ikke nettleserutvidelsene som krypterer nettlesertrafikk, krypterer ikke trafikk utenfor nettleseren, så andre apper blir ikke beskyttet.

Du kan lese mer om forskjellen mellom fullmakter og VPN-er i vår dedikerte guide.

Det er en annen historie for ExpressVPN, ettersom nettleserutvidelsen fungerer sammen med skrivebordsappen for å gi full dekning for ikke bare Chrome-trafikken din, men også all annen internettrafikk på enheten din..

Du kan tenke på ExpressVPNs Chrome-nettleserutvidelse som en fjernkontroll for hovedappen. Det lar deg endre VPN-serverne uten å gå ut eller minimere nettleseren din.

Hva er den beste VPN-en for Google Chrome?

Den beste VPN-en for Google Chrome er ExpressVPN - VPN-tjenesten vi har brukt for å lage denne installasjonsguiden.

ExpressVPN er hele pakken; det er raskt, pålitelig, trygt, sikkert, og det kommer med en fullverdig nettleserutvidelse for Google Chrome.

I motsetning til andre VPN-nettleserutvidelser, fungerer ExpressVPNs Chrome-utvidelse sammen med skrivebordsappen for å gi full beskyttelse, samtidig som den gir et enda enklere og mer tilgjengelig grensesnitt for tunge nettlesere brukere.

Du kan lese vår fulle, uavhengige anmeldelse av ExpressVPN her.

Er VPN-nettleserutvidelser trygge?

Illustrasjon som viser de potensielle farene ved å bruke en VPN-nettleserutvidelse

Ikke alle VPN-nettleserutvidelser er trygge.

Hola er ett eksempel på en farlig nettleserutvidelse som maskerer seg som en VPN-tjeneste.

Ikke bare logger den alle dine online aktiviteter, men det fungerer også ved å inkludere din sanne IP-adresse i nettverket. Dette betyr at noen andre kan bruke IP-adressen din til å gjøre hva de vil på nettet.

Selv om ikke alle nettleserutvidelser er så ekstreme, må du huske på at nettleserutvidelser er fullmektiger (ikke sanne VPN-er).

Dette etterlater all Internett-trafikk utenfor nettleseren utsatt for tredjepart.

Noen proxy-utvidelser krypterer ikke engang nettlesertrafikk. De bare forfalsker IP-adressen din, slik at det ser ut til at du kobler til fra et annet sted.

Av disse grunner anbefaler vi ikke å bruke nettleserutvidelser av seg selv, da de ikke tilbyr de samme nivåene av personvern som riktige VPN-apper.

Hvis VPN-en din har en nettleserutvidelse, kan det være mulig å bruke den sammen med den viktigste VPN-appen.

Bare husk å ta kontakt med VPN-tjenesteleverandøren din på forhånd, da noen nettleserutvidelser ikke kan brukes når VPN-appen er tilkoblet.

Kan du få en VPN-nettleserutvidelse gratis?

Ja, du kan få noen VPN-nettleserutvidelser gratis, men som vi har sagt før, noen av dem er farlige å bruke.

Her er noen gratis nettleserutvidelser for Chrome som er trygge å bruke:

 • CyberGhost
 • Gjem meg
 • TunnelBear
 • Windscribe

Skjermbilde av nedlastingssiden for TunnelBear nettleserutvidelse

De fleste gratis VPN-nettleserutvidelser har begrensninger, inkludert data og hastighetsbegrensninger, og et lite servernettverk.

Hvis du vil ha den beste VPN-surfeopplevelsen, må du betale for den.

Hva gjør du hvis VPN-en ikke har en Chrome-nettleserutvidelse?

Ikke bekymre deg!

Hvis VPN-tjenesten din ikke kommer med en nettleserutvidelse for Google Chrome, er ikke verdens ende.

Så lenge du bruker en sikker, sikker VPN-tjeneste, når du har koblet til en VPN-server, vil all Internett-trafikken (inkludert en hvilken som helst fra Google Chrome) bli traktet gjennom den krypterte VPN-tunnelen.

Nettleserutvidelser er nyttige ekstrautstyr, men er på ingen måte essensielle.

Finnes det VPN-nettleserutvidelser for Mozilla Firefox, Opera eller Apple Safari?

Illustrasjon av en nettleser med tre logoer: Safari, Opera og Firefox

Ja, det er også VPN-nettleserutvidelser tilgjengelig for disse nettleserne.

De fleste VPN-nettleserutvidelsene er tilgjengelige for enten Google Chrome eller Mozilla Firefox - du kan lese om de beste anbefalingene våre for Mozilla Firefox her - men det er noen VPN-leverandører som har utvidelser for Opera og Safari også.

TunnelBear og privat internettilgang er eksempler på VPN-tjenester som leveres med nettleserutvidelse for Opera.

Det er for øyeblikket ingen VPN-nettleserutvidelser for Safari som vi vil anbefale - i vår test har de alle gått under standardene våre.

Slik avinstallerer du en VPN-nettleserutvidelse for Chrome

Hvis du ikke ønsker å bruke VPN-nettleserutvidelsen lenger, er det superenkelt å avinstallere det på Google Chrome.

Bare åpne et Chrome-vindu, høyreklikk på utvidelsesikonet og klikk Fjern fra Chrome.

Skjermbilde av avinstallering av ExpressVPN Chrome-utvidelse

Hva er WebRTC-lekkasjer?

WebRTC er en nettleserteknologi som lar lyd- og videokommunikasjon fungere på websider.

Imidlertid kan denne teknologien føre til at IP-adressen din blir utsatt, selv når du bruker en VPN - selv om de beste VPN-ene vil sikre at dette ikke skjer.

Når IP-adressen din blir avslørt, kalles den en WebRTC-lekkasje. Du kan lese alt om WebRTC-lekkasjer i vår lekkasjetesting guide.

Du kan kjøre en lekkasjetest for å finne ut om IP-adressen din blir utsatt ved å besøke denne siden. Hvis du kan se den sanne IP-adressen din i testresultatene, opplever du en WebRTC-lekkasje.

Noen VPN-nettleserutvidelser kommer med WebRTC-lekkasjeblokkering, så sørg for å aktivere det før du begynner å bla.

Hvis du fortsatt opplever WebRTC-lekkasjer etter det, er det best å deaktivere WebRTC helt.

Det er imidlertid litt vanskelig å deaktivere WebRTC hvis du bruker Google Chrome.

I motsetning til andre nettlesere, for eksempel Mozilla Firefox, som lar deg deaktivere WebRTC gjennom nettleserinnstillingene, må du bruke et tredjeparts tillegg eller utvidelse for å deaktivere det på Chrome.

Selv da er ikke disse utvidelsene alltid 100% effektive.

Det er best å bruke en høy kvalitet VPN-tjeneste som ExpressVPN for å blokkere WebRTC-forespørsler, eller til og med begynne å bruke et personvernvennlig alternativ til Google Chrome.

Hvis det høres ut som noe du vil være interessert i, kan du lese videre for noen forslag.

Alternativer til Google Chrome nettleser

Google Chrome er kanskje en av de mest populære nettleserne rundt, men den er langt fra den mest private.

Når du er logget på Google-kontoen din, samler den faktisk inn masse data om deg og bruker denne informasjonen til annonseringsformål.

Det er heller ingen måte å deaktivere WebRTC i innstillingene for Google Chrome, noe som kan føre til at IP-adressen din blir utsatt.

Selv om Google påstår å forbedre Chromes personvern, er noen kritikere skeptiske.

Imidlertid er det en håndfull nettlesere designet med hensyn til personvern - disse Google Chrome-alternativene tilbyr de høyeste nivåene av personvern og sikkerhet.

 • Firefox
 • Firefox Fokus
 • Waterfox
 • GNUzilla IceCat
 • Modig nettleser
 • Ungoogled Chronium

Du må kanskje leke deg med innstillingene for å optimalisere personvernnivåene, skjønt - du kan lese alt om dette i vår private nettleserveiledning.

Du bør også vurdere å bruke en personvernvennlig søkemotor som DuckDuckGo.com for å beskytte dine personlige data ytterligere.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me