Torrande utan en säker VPN-tjänst sätter din integritet betydande risk.

Din internetleverantör kan se vad du laddar ner och kan strypa dina hastigheter om du försöker strömma stora filer. Och vissa internetleverantörer blockerar till och med många flödande webbplatser (uppskattningsvis 4 000 fildelningsplatser är blockerade över hela världen).

Att använda ett VPN är helt klart avgörande om du vill torrent säkert och anonymt. Problemet är att många VPN bara inte klipper det:

 • Många VPN är inte tillräckligt snabba
 • Vissa tillåter inte strömning
 • Inte alla VPN döljer din IP-adress
 • Vissa VPN-tjänster har användarloggar

Inte bara det, utan de bästa VPN: n kan också vara dyr. Det betyder inte att du bara ska använda det första gratis VPN som du ser heller.

Vad är den säkraste kostnadsfria VPN-skivan för att torrentera då?

Efter att ha testat hundratals gratis VPN hittade vi tre som fungerar bra för att torrentera.

Låt oss vara tydliga, de är ingenstans nära så bra som de bästa VPN: erna för säker och snabb torrenting, men de gratis VPN: er nedan skyddar din integritet utan att kompromissa med hastigheten (även om datakapslarna är på plats).

Vad vi letar efter i en topp gratis VPN för Torrenting

 1. torrenta & P2P tillåtet på alla (eller de flesta) servrar
 2. Pålitliga, snabba nedladdningshastigheter
 3. Vattentät loggningspolicy & inga IP / DNS-läckor
 4. VPN-dödsbrytare & DNS-läckskydd
 5. Ingen gasspjäll av P2P-trafik
 6. Generös månatlig datakapacitet

Bästa gratis VPN för Torrenting & P2P

1. Windscribe Free

Rankat som nr 1 för gratis Torrenting VPN

Windscribe Gratis mobila skärmdumparWindscribe Gratis skrivbordsskärmdumparFördelar


 1. Torrering tillåtet på de flesta servrar
 2. Ingen hastighetsreglering
 3. Pålitliga hastigheter i samma land
 4. VPN-dödsbrytare & DNS-läckskydd
 5. Minimal loggningspolicy
 6. Ingen betalningsinformation krävs vid registreringen

Nackdelar

 1. 10 GB månatlig datakapacitet
 2. Fungerar inte för streaming
 • Toppfartjag

  54 Mbps samma stadshastighet

  Baserat på en 100Mbps testanslutning

 • servrar

  10 länder

 • Kompatibel med

  • Windows-logotypWindows
  • Mac-logotypMac
  • iOS-logotypiOS
  • Android-logotypAndroid
  • Linux-logotypLinux

Poängen

Windscribe är utan tvekan den bästa gratis VPN-tjänsten som vi har testat - det är också vårt bästa val för gratis VPN för strömning på grund av den överlägsna säkerheten den ger.

Torrering är tillåtet på nästan alla Windscribes gratis VPN-servrar, och dess snabba och tillförlitliga uppladdningshastigheter gör det idealiskt för P2P-aktivitet.

Windscribes 10 GB månatliga datakapacitet är en av de mer generösa vi har sett från ett gratis VPN, men tunga torrentrar kan fortfarande hitta det som begränsande.

Alla Windscribes gratis VPN-appar är krypterade med toppkoder AES-256 och använder det säkraste VPN-anslutningsprotokollet, OpenVPN, för att hålla dig säker medan du torrent.

Tyvärr kämpade vi för att få Windscribe Free att arbeta med populära streamingwebbplatser som Netflix och BBC iPlayer, så om detta är viktigt för dig kanske du vill undvika denna VPN.

Tunga torrentrar bör dock absolut överväga den kostnadsfria versionen av Windscribe Free på grund av dess starka paket med sekretessfunktioner och utmärkta prestanda.

För en mer djupgående titt, läs vår fullständiga recension av Windscribe Free.

2. Dölj mig gratis

Rankat # 2 för gratis Torrenting VPN

Hide.me Gratis mobila skärmdumparHide.me Gratis skrivbordsskärmdumpFördelar

 1. P2P tillåtet på tre av fem gratis servrar
 2. Inga strömmande hastighetsbegränsningar
 3. Snabb nedladdningshastighet
 4. DNS & IPv6 läckageskydd
 5. Minimal loggning
 6. Ingen betalningsinformation krävs vid registreringen

Nackdelar

 1. 2 GB månatlig datakapacitet
 2. Endast fem VPN-serverplatser
 • Toppfartjag

  81 Mbps samma stadshastighet

  Baserat på en 100Mbps testanslutning

 • servrar

  4 länder

 • Kompatibel med

  • Windows-logotypWindows
  • Mac-logotypMac
  • iOS-logotypiOS
  • Android-logotypAndroid
  • Linux-logotypLinux

Poängen

Den kostnadsfria versionen av Hide.me är en pålitlig VPN-tjänst för strömning som är lika privat som Windscribe, om inte mer.

Hide.me upprätthåller en integritetsvänlig loggningspolicy och kommer med säkerhetsutrustning som en VPN-dödsbrytare för att hålla dig säker medan du torrent.

Alla Hide.me anpassade VPN-appar är krypterade med den "obrottbara" AES-256 och använder det säkraste VPN-anslutningsprotokollet, OpenVPN.

Du kan använda Hide.me gratis appar på alla populära plattformar, till exempel Windows, MacOS, iOS och Android, och du kan till och med installera det på din router, vilket är sällsynt för en gratis VPN-tjänst.

Hide.mes 2 GB-datakapsel kommer dock att vara ett stort hinder för frekventa torrentrar, och om du inte är belägen nära en av de tre P2P-vänliga servrarna kommer hastigheter att drabbas.

Om du bara behöver överföra en liten mängd trafik och är baserad i Nederländerna, Kanada eller Singapore, kan Hide.me Free vara en utmärkt VPN-tjänst för strömning.

För en mer djupgående titt, läs vår fullständiga recension av Hide.me Free.

3. TunnelBear Free

Rankat # 3 för gratis Torrenting VPN

TunnelBear Gratis mobila skärmdumparTunnelBear Free desktop-skärmdump 100% (1 användarrecensioner) ProsConsPros

 1. Inga strömmande begränsningar
 2. Snabb, pålitlig nedladdningshastighet
 3. VPN-dödsbrytare & DNS-läckskydd
 4. Minimal loggningspolicy
 5. Generöst gratis servernätverk
 6. Ingen betalningsinformation behövs

Nackdelar

 1. 500 MB månadsdatakap
 • Toppfartjag

  52 Mbps samma stadshastighet

  Baserat på en 100Mbps testanslutning

 • servrar

  23 länder

 • Kompatibel med

  • Windows-logotypWindows
  • Mac-logotypMac
  • iOS-logotypiOS
  • Android-logotypAndroid

Poängen

TunnelBear är en nybörjarvänlig gratis VPN-tjänst för strömning som inte äventyrar säkerheten.

TunnelBears minimala loggningspolicy och en VPN-dödsbrytare kommer att skydda dig medan du torrent, och du är skyddad mot DNS-läckor också.

Alla TunnelBears anpassade VPN-appar använde vårt föredragna anslutningsprotokoll, OpenVPN, och ännu bättre, de är krypterade med 'guldstandarden' för cifrar, AES-256.

Liksom Hide.me är TunnelBears datakapacitet en fråga och det är ännu mer restriktivt med 500 MB per månad. Det kommer inte att få dig väldigt långt när det gäller stora filer - du är bättre med vårt toppval, Windscribe Free, om det är något som påverkar dig.

Torrering är dock tillåtet på alla 22 av TunnelBears VPN-servrar - det är sällsynt att se ett VPN-servernätverk så stort från en gratis VPN-tjänst.

Vi rekommenderar att du testar TunnelBears gratis VPN för strömning innan du köper en betald plan, som kommer med obegränsad data.

För en mer djupgående titt, läs vår fullständiga TunnelBear Free-recension.

Populära frågor

Vad är den bästa gratis VPN för Torrenting?

Vår föredragna gratis VPN för strömning är Windscribe, eftersom det erbjuder den bästa all-round upplevelsen utan för många stora kompromisser.

Den enda huvudsakliga nackdelen är Windscrib's 10 GB månatliga datakapacitet, men detta är en av de mest generösa utsläpp som vi har sett från en gratis VPN som tillåter strömning, och borde inte vara för mycket problem för majoriteten av användarna.

Om du förväntar dig att få mer än det från VPNs någon annanstans, så ta vårt ord för det - du kommer inte.

Skärmdump av rådande råd i supportavsnittet på Windscribes webbplats

Om du inte behöver strömma stora filer utan behöver ett olika servernätverk, så är vårt bästa val den gratisversionen av TunnelBear, tack vare dess närvaro i 22 länder världen över.

Men en varning - TunnelBear tillåter bara sina gratis VPN-användare att överföra 500 MB data per månad, vilket inte är mycket alls, än mindre för att strömma.

För den bästa obegränsade torrentupplevelsen är det dock värt att betala för en premium VPN-tjänst.

De bästa betalnings-VPN: erna har ett bredare servernumre och begränsar inte din bandbreddanvändning, så att du kan strömma så mycket du vill.

Våra nuvarande topp-tre VPN för torrent är:

 • ExpressVPN
 • NordVPN
 • IPVanish

Behöver jag verkligen en VPN för Torrenting?

Du behöver absolut en VPN för torrenting, eftersom torrenting utan en säker VPN-tjänst lämnar dig utsatt för alla typer av integritetsrisker.

För det första, om du inte använder ett VPN medan du torrent, exponeras din IP-adress, tillsammans med den för alla som deltar i filöverföringen. Detta innebär att din ISP, liksom alla andra potentiella snoopers eller hackare, kan se exakt vad du gör online.

Vissa Internetleverantörer har också varit kända för att upptäcka användare som deltar i aktiviteter med hög bandbredd (till exempel strypning) och avsiktligt minskar deras anslutningshastigheter för att jämna ut bandbreddanvändning över resten av nätverket. Detta kan få din torrenting att stoppas.

Det enda sättet att förhindra att detta händer är att installera en pålitlig VPN-tjänst på enheten som du tänker använda för att strömma - våra rekommendationer ovan är ett bra ställe att börja.

Hur en VPN skyddar din integritet medan du torrar

En VPN skyddar din integritet medan du strömmar på några olika sätt.

 1. Döljer din strömmande aktivitet från din internetleverantör

  Att använda ett VPN innebär att din Internetleverantör inte kan se vad du gör online, vare sig det rör sig eller något annat.

  Detta förhindrar dem från att övervaka eller strypa din internettrafik, vilket innebär att dina hastigheter inte kommer att drabbas av det du har valt att göra online.

 2. Förhindrar att andra torrentrar ser din IP-adress

  Om du använder en webbplats som BitTorrent, är alla som använder samma torrentfil anslutna i en "svärm", vilket innebär att varje användare kan se IP-adresserna för alla andra enheter som också är anslutna.

  Din IP-adress kan användas för att bestämma din internetleverantör och ungefärlig fysisk plats, vilket ofta är hur torrenters får slut på upphovsrättsbrott från onlinetroll.

  Att använda en VPN kommer att maskera din IP-adress så att andra användare i svärmen bara kan se P2P-serverns IP-adress. Om din VPN använder delade IP-adresser, som de flesta gör, skulle det vara praktiskt taget omöjligt att spåra torrentaktivitet tillbaka till en enda användare.

 3. Skyddar dig från eventuella hackare

  Det faktum att en VPN döljer din riktiga IP-adress kommer också att skydda dig från alla hackare som annars skulle kunna använda den som en bakdörr i ditt system för att ta reda på din konfidentiella personliga information.

  Eftersom all din trafik dirigeras via VPN: s servrar, snarare än den som ägs av din internetleverantör, är all din data krypterad till en hög standard och omöjlig för någon annan att se.

Hur man använder ett gratis VPN för spännande

Det är oerhört enkelt att använda en gratis VPN för torrent.

 1. Välj en gratis VPN-tjänst som tillåter strömning

  Välj bara VPN-tjänsten du ska använda, installera den på den enhet du ska torrent på och ange din inloggningsinformation.
  Skärmdump av vår livechattkonversation med Hide.me som diskuterar torrenting

 2. Kontrollera sekretessinställningarna och dödsbrytaren

  Innan du ansluter ska du kontrollera att VPN-dödsbrytaren och eventuellt läckskydd är aktiverat på ditt VPN. Detta kommer att hålla din personliga information ur fel händer om VPN-anslutningen misslyckas av någon anledning.

 3. Välj en VPN-serverplats

  Anslut nu till den närmaste VPN-servern till din fysiska plats för de bästa hastigheterna och börja strömma säkert. Håll koll på datalocket, om tillämpligt, för att se till att du inte slutar oväntat.

Är Torrenting säkert med en VPN?

Du använder ett VPN för att hålla dig säker online, och det är inte annorlunda när du strömmar.

Att använda en säker VPN-tjänst är kanske det mest effektiva sättet att skydda dig själv medan du torrent, eftersom den inte bara maskerar din riktiga IP-adress, den krypterar också all din onlinetrafik.

För att hålla dig så säker som möjligt medan du torrent, se till att välja ett VPN med:

 1. Stark kryptering (helst AES-256)
 2. Säkert VPN-anslutningsprotokoll (OpenVPN är vår favorit)
 3. Minimal (eller helst noll-loggar) loggningspolicy

Genom att följa dessa steg kommer du att hålla dig så säker som möjligt när du använder en VPN för att torrent.

Är VPN Legal?

Att använda en VPN-tjänst för att skydda din integritet är 100% lagligt i nästan alla länder runt om i världen. Det finns dock ett litet antal där obehörig VPN-användning är begränsad eller förbjuden. Dessa är:

 1. Kina
 2. ryssland
 3. Kalkon
 4. iran
 5. oman
 6. Förenade Arabemiraten (Förenade Arabemiraten)

Att använda en obehörig VPN-tjänst i något av dessa länder kan leda till en tung böter eller i vissa fall till och med en fängelse.

Det finns också en handfull länder där alla VPN-tjänster är helt förbjudna:

 1. Vitryssland
 2. irak
 3. Turkmenistan
 4. Nordkorea

Att fångas med en VPN-tjänst på någon av dessa platser kan leda till en ospecificerad böter och landa dig i några allvarliga problem.

Ta en titt på vår guide Är VPN: er lagliga? för mer information om länder med VPN-begränsningar och råd om hur du använder en VPN-tjänst på ett säkert sätt.

Du kan också kolla in våra bästa VPN för Kina (och andra högcensurländer) här.

Är Torrenting olagligt?

Att spåra sig själv är helt lagligt - det är copyrightbegränsningar som du måste vara försiktig med.

Om du laddar ner innehåll som bryter mot upphovsrättsregler, bryter du lagen, oavsett hur du gör det. Åtgärden är dock inte alls olaglig.

Du kan strömma lagligt i USA, Storbritannien, Australien, Kanada, Indien - vilket land du vill.

Kommer en VPN att dölja min torrande?

Ja, en säker VPN-tjänst döljer din torrenting.

Så länge din valda VPN inte samlar in några personligt identifierbara loggar, kommer ingen (inklusive din internetleverantör) att kunna berätta vad du gör när du är ansluten - detta inkluderar torrenting.

Skärmdump från Windscribes webbplats som förklarar sin minimala loggningspolicy

Om du emellertid använder ett mindre säkert gratis VPN som samlar mer detaljerade loggar (inte en av våra rekommendationer som anges ovan), finns det en mycket stor möjlighet att din VPN-leverantör och ISP kan säga att du strömmar.

För att vara säker på att du väljer ett VPN som döljer din torrenting, se till att hålla dig till en av våra bästa val.

Värsta gratis VPN för Torrenting

Inte alla gratis VPN-tjänster är säkra för strömning. Här är våra tre bästa gratis VPN-skivor att undvika, även om detta inte alls är en uttömmande lista.

 1. Hola Free VPN

  Hola Free VPN påstår sig vara en 'VPN-tjänst', men det är i själva verket ett osäkert peer-to-peer-proxy-nätverk som inte innehåller någon kryptering överhuvudtaget.

  Hola är inte bra för att torrentera eftersom den övervakar absolut allt du gör online, inklusive alla webbplatser du besöker, och till och med har varit känt för att sälja användarbandbredd utan samtycke.

  Tyvärr är det en av de mest populära gratis VPN-tjänsterna ute, men vi rekommenderar att du undviker Hola till varje pris.

 2. VPN Proxy Master

  VPN Proxy Master är en oerhört osäker gratis VPN för torrenting eftersom företaget har en skissartad historia för att skicka konfidentiell användarinformation över till Kina.

  Inte bara detta utan din IP-adress samlas in och lagras under en obestämd tid, plus det finns inget sätt att säga hur VPN Proxy Master är krypterat.

  Apparna är också fulla av popup-annonser - VPN Proxy Master är definitivt en gratis VPN att hålla sig borta från.

 3. Thunder VPN

  Ingen fråga om det, Thunder VPN är en av de värsta gratis VPN-tjänsterna du kan använda för att torrentera.

  För att inte tala om att det bara är tillgängligt på Android, använder Thunder VPN ett osäkert anslutningsprotokoll, saknar några säkerhetsfunktioner överhuvudtaget och ignorerade våra frågor om kryptering.

  ThunderVPN påstår sig också vara ingen loggar men samlar faktiskt massor av information, till exempel din IP-adress, ISP, serverplats och laddar mer.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me