ExpressVPN heeft een nieuw partnerschap aangekondigd met Dynabook (voorheen Toshiba Client Solutions), waarbij de VPN-software vooraf wordt geïnstalleerd op alle nieuwe en toekomstige Dynabook-pc's.

Over het nieuwe partnerschap gesproken in een persbericht Damian Jaume, president van Dynabook EMEA, zei: “VPN's zijn een onmisbaar hulpmiddel geworden voor internetprivacy en -beveiliging, dus we zijn verheugd om onze gebruikers direct uit de doos een veiligere ervaring te bieden deze samenwerking,

“We hebben ervoor gekozen om samen te werken met ExpressVPN omdat ze absoluut ongeëvenaard zijn in de branche als het gaat om geavanceerde beveiliging, supersnelle verbindingssnelheden wereldwijd en gebruiksgemak. Ze delen onze diepe toewijding aan het opbouwen van een veilige en open internetervaring. ”

Vice-president Harold Li van ExpressVPN heeft evenveel enthousiasme voor de joint venture uitgesproken als volgt: "We zijn verheugd om samen te werken met Dynabook om hun klanten meer internetprivacy, beveiliging en vrijheid te bieden.

"Het geeft ons enorm veel voldoening om te zien dat VPN's niet langer alleen hulpmiddelen zijn voor cybersecurity-experts, maar dat bedrijven en particulieren hun belang voor alle internetgebruikers erkennen.

De aangepaste ExpressVPN-app voor Windows 10 wordt standaard vastgezet op de taakbalk van de pc en is ook toegankelijk via het startmenu. De samenwerking is "open-end", zonder een einde gepland door een van beide bedrijven.

Gebruikers krijgen een gratis proefversie van 30 dagen van de premium VPN-service aangeboden voordat ze de mogelijkheid hebben om een ​​abonnement op langere termijn te kopen. De gratis proefversie is alleen toegankelijk met een e-mailadres dat nodig is voor een installatie, geen betalings- of creditcardgegevens nodig.

Prijzen variëren van $ 6,67 per maand of tot $ 12,95 per maand, afhankelijk van de lengte van het plan.

ExpressVPN verzekert ons dat gebruikers het programma gemakkelijk van hun nieuwe Dynabook-apparaat kunnen verwijderen als ze het niet willen, maar als ze ervoor kiezen om dit te doen, zullen ze niet langer kunnen profiteren van hun gratis proefperiode.

Volgens het persbericht heeft Dynabook nooit eerder met een VPN-provider gewerkt en ExpressVPN aangesteld als zijn officiële partner na een "rigoureus selectieproces".

Het Dynabook-team heeft due diligence uitgevoerd door tests op de software van ExpressVPN uit te voeren, rekening houdend met verschillende factoren, waaronder de beveiliging, betrouwbaarheid, snelheid, gebruiksgemak, privacybeleid en backend-architectuur.

Dynabook is een nieuwe naam in de markt voor consumentenlaptops. Het werd opgericht als een naam in juni 2018 toen het Japanse elektronicabedrijf Sharp de pc-arm van landgenoot en rivaliserende onderneming Toshiba verwierf, en haar producten rebranded met het Dynabook-label.

ExpressVPN is opgericht in 2009 en is gevestigd in de Britse Maagdeneilanden. Het heeft nu een infrastructuur met meer dan 3000 VPN-servers in 94 landen.

Het biedt zelfstandige VPN-apps die kunnen worden geïnstalleerd op Windows-pc's, MacBooks en iMacs, iPhones, Androids, Linux-apparaten, routers en Amazon Fire TV-apparaten.

Naast de VPN-service zijn er browserextensies voor Google Chrome en Mozilla Firefox, evenals een slimme DNS-service genaamd MediaStreamer, die ook compatibel is met smart-tv's en gameconsoles..

De apps gebruiken topcijfer AES-256 om internetverkeer te coderen, evenals OpenVPN, de industriële gouden standaard voor VPN-protocollen.

De technologie van ExpressVPN heeft verschillende onafhankelijke audits ondergaan voorafgaand aan het testen van Dynabook.

In 2018 heeft cybersecuritybedrijf Cure53 een onafhankelijke audit van zijn Google Chrome-browserextensie uitgevoerd, die acht 'beveiligingsrelevante' bevindingen opleverde. Vier hiervan werden gecategoriseerd als "kwetsbaarheden" en vier als "algemene zwakheden".

ExpressVPN ging vervolgens met succes zeven van de acht problemen repareren of verminderen, die Cure53 in zijn eindrapport verifieerde, met de conclusie dat “geen beveiligingsproblemen waardoor een aanvaller de status van de VPN-verbinding via een kwaadaardige webpagina of dergelijke kon beïnvloeden ontdekt.”

Het volgende jaar in juli 2019 voerde PwC zijn onafhankelijke audit van ExpressVPN uit, met als doel te bevestigen dat ExpressVPN functioneerde in overeenstemming met zijn privacybeleid, dat beweerde geen VPN-verbindingslogboeken op te slaan, zoals het IP-adres van een gebruiker, tijdstempel van de verbinding of sessieduur.

Het beleid van ExpressVPN blijft vrijwel hetzelfde en verzamelt gegevens met betrekking tot de datum waarop een gebruiker verbinding heeft gemaakt met de service, de keuze van de VPN-serverlocatie en de totale hoeveelheid overgedragen gegevens per dag.

De audit van PwC omvatte ook de interne TrustedServer-technologie van het VPN-bedrijf, die ExpressVPN in april 2019 lanceerde als onderdeel van zijn streven om ervoor te zorgen dat nooit gevoelige gebruikersgegevens op een van zijn servers worden opgeslagen.

De technologie wist alle gegevens bij elke herstart en schrijft nooit gegevens naar de harde schijf.

Hoewel Dynabook niet eerder heeft samengewerkt met een VPN-provider, is dit niet de eerste keer dat ExpressVPN heeft gewerkt met een hardwaremerk.

In september 2019 sloot ExpressVPN de handen ineen met pc en printerbedrijf HP om "haar gebruikers te helpen privé en veilig online te blijven."

Het partnerschap, dat nog steeds loopt, lijkt op dat van Dynabook; HP installeert vooraf ExpressVPN-software op zijn Spectre x360 13 pc's met een gratis proefperiode van 30 dagen.

Tot nu toe is de VPN nog niet opgenomen in de andere modellen van HP, maar ExpressVPN heeft gezegd dat het de integratie met meer HP apparaatmodellen in de nabije toekomst zal uitrollen.

Li zei: "[We] zijn verheugd om te zeggen dat we binnenkort meer partnerschappen zullen hebben om te delen. Ons werk met grote technologiemerken zoals Dynabook en HP weerspiegelt het feit dat VPN's nu worden gezien als een onmisbaar hulpmiddel voor online privacy en beveiliging.

“Wij geloven dat wanneer de publieke kennis in VPN's wordt versterkt, alle VPN-spelers en gebruikers ervan zullen profiteren. En uiteindelijk betekent een sterkere VPN-industrie een veiliger, beter internet. ”

De enige andere soortgelijke samenwerking tussen een VPN-provider en een hardwareprovider tot nu toe is die tussen Private Internet Access (PIA) en Purism, een sociaal doelbedrijf dat veilige hardware (laptops en smartphones) en software ontwerpt en produceert.

In april 2019 kondigde PIA aan dat een "PIA-gebaseerde" software standaard zou worden opgenomen in de Librem 5-telefoon, evenals in de PureOS voor de Librem 18- en Librem 15-laptops. Het is gemeld dat PIA ook voor toekomstige servicebundels met Purism zal samenwerken.

Webbrowser Mozilla Firefox heeft ook samengewerkt met VPN-providers om een ​​meer holistisch beveiligingspakket aan te bieden - ProtonVPN in oktober 2018 en later Mullvad eind 2019.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me