ExpressVPN je napovedal novo partnerstvo z Dynabook-om (prej Toshiba Client Solutions), v katerem bo programska oprema VPN že vnaprej nameščena na vse nove in prihodnje računalnike Dynabook.

Damian Jaume, predsednik družbe Dynabook EMEA, o novem partnerstvu je dejal: "VPN-ji so postali nepogrešljivo orodje za internetno zasebnost in varnost, zato smo navdušeni, da bomo uporabnikom prinesli varnejšo izkušnjo takoj iz škatle. to partnerstvo,

»Za partnerstvo z ExpressVPN smo se odločili, ker so v industriji popolnoma brez primere, ko gre za vrhunsko varnost, zelo visoke hitrosti povezave na globalni ravni in enostavnost uporabe. Skupno se zavzemamo za izgradnjo varne in odprte internetne izkušnje. "

Podpredsednik ExpressVPN-a Harold Li je izrazil enako navdušenje nad skupnim podvigom in dejal: "Navdušeni smo za sodelovanje z Dynabook-om, da bi svojim strankam zagotovili večjo zasebnost, varnost in svobodo v internetu..

"Za nas je izredno razveseljivo, da VPN-ji niso več samo orodja za strokovnjake za kibernetsko varnost, ampak da podjetja in posamezniki prepoznajo svoj pomen za vse uporabnike interneta.

Aplikacija ExpressVPN po meri za Windows 10 bo privzeto pripeta v opravilno vrstico računalnika in dostopna tudi v začetnem meniju. Partnerstvo je "odprto", pri čemer nobena družba ne načrtuje konca.

Uporabnikom bo na voljo brezplačna 30-dnevna preizkusna različica premium VPN storitve, preden bodo lahko kupili dolgoročno naročnino. Brezplačna preizkusna različica je dostopna samo z e-poštnim naslovom, potrebnim za namestitev, podatkov o plačilu ali kreditni kartici ni potrebno.

Cene se gibljejo od 6,67 USD na mesec ali do 12,95 USD na mesec, odvisno od dolžine načrta.

ExpressVPN nam zagotavlja, da bodo uporabniki lahko enostavno odstranili program z svoje nove naprave Dynabook, če tega ne bodo želeli, če pa se za to odločijo, ne bodo mogli več izkoristiti svoje brezplačne preskusne različice.

Glede na sporočilo za javnost Dynabook še nikoli ni sodeloval s ponudnikom VPN in je po "strogem izbirnem postopku" imenoval ExpressVPN za svojega uradnega partnerja.

Ekipa Dynabook je izvedla skrbne preglede z izvajanjem testov na programski opremi ExpressVPN, pri čemer je upoštevala različne dejavnike, vključno z njeno varnostjo, zanesljivostjo, hitrostjo, enostavnostjo uporabe, politiko zasebnosti in varnostno arhitekturo.

Dynabook je nekaj novega imena na trgu potrošniških prenosnikov. Kot ime se je uveljavila junija 2018, ko je japonska elektronska družba Sharp pridobila računalniško roko rojaka in rivalskega podjetja Toshiba, ki je svoje izdelke rebragirala z oznako Dynabook.

Podjetje ExpressVPN je bilo ustanovljeno leta 2009 in ima sedež na britanskih Deviških otokih. Zdaj ima infrastrukturo, ki obsega več kot 3.000 strežnikov VPN, ki se nahajajo v 94 državah.

Ponuja samostojne VPN aplikacije, ki jih je mogoče namestiti na računalnike Windows, MacBooks in iMacs, iPhone, Android, Android naprave, usmerjevalnike in naprave Amazon Fire TV.

Poleg storitve VPN obstajajo razširitve brskalnika za Google Chrome in Mozilla Firefox ter pametna storitev DNS z imenom MediaStreamer, ki je združljiva tudi s pametnimi televizorji in igralnimi konzolami..

Aplikacije uporabljajo vrhunski šifer AES-256 za šifriranje internetnega prometa, pa tudi OpenVPN, ki je industrijski zlati standard za protokole VPN.

Tehnologija ExpressVPN je bila pred preizkusom Dynabook-a podvržena različnim neodvisnim revizijam.

Leta 2018 je podjetje za kibernetsko varnost Cure53 izvedlo neodvisno revizijo razširitve brskalnika Google Chrome, ki je prinesla osem ugotovitev, pomembnih za varnost. Štiri od teh so bile razvrščene kot "ranljivosti" in štiri kot "splošne slabosti".

ExpressVPN je nadaljeval uspešno odpravljanje ali ublažitev sedmih od osmih vprašanj, kar je Cure53 potrdil v svojem končnem poročilu in ugotovil, da "ni nobenih varnostnih vprašanj, ki bi napadalcu omogočile vpliv na stanje povezave VPN prek zlonamerne spletne strani ali podobno" odkriti."

Naslednje leto, julija 2019, je PwC izvedel neodvisno revizijo ExpressVPN, da bi potrdil, da ExpressVPN deluje v skladu s svojo politiko zasebnosti, ki je trdila, da ne shranjuje nobenih dnevnikov povezav VPN, kot so uporabnikov IP naslov, časovni žig povezave ali trajanje seje.

Pravilnik ExpressVPN ostaja skoraj enak in zbira podatke v zvezi z datumom, ko je uporabnik povezan s storitvijo, njihovo izbiro lokacije strežnika VPN in skupno količino podatkov, prenesenih na dan.

Revizija PwC je zajela tudi lastno tehnologijo TrustedServer družbe VPN, ki jo je ExpressVPN lansirala aprila 2019 kot del svoje zaveze glede zagotavljanja, da nikoli ne shrani občutljivih uporabniških podatkov na nobenem od svojih strežnikov.

Tehnologija ob vsakem ponovnem zagonu obriše vse podatke in nikoli ne zapiše podatkov na trdi disk.

Medtem ko Dynabook že prej ni sodeloval s ponudnikom VPN, to ni prvič, da ExpressVPN sodeluje z blagovno znamko strojne opreme.

Septembra 2019 je ExpressVPN združil moči z osebnim računalnikom in tiskalnikom HP, da bi "svojim uporabnikom pomagal ostati zasebni in varni v spletu."

Partnerstvo, ki traja, je veno podobno kot pri Dynabook-u; HP na svoje osebne računalnike Specter x360 13 predhodno namesti programsko opremo ExpressVPN s 30-dnevno brezplačno preskusno različico.

Do zdaj VPN ni bil vključen v noben od HP-jevih drugih modelov, vendar je ExpressVPN dejal, da bo v bližnji prihodnosti uvedel integracijo na več HP-jevih modelov naprav.

Li je dejal: "[Z veseljem] rečemo, da bomo kmalu imeli več partnerstev. Naše delo z velikimi tehnološkimi blagovnimi znamkami, kot sta Dynabook in HP, odraža dejstvo, da so VPN zdaj nepogrešljivo orodje za spletno zasebnost in varnost.

„Verjamemo, da bodo, ko se bo javno znanje o VPN-jih okrepilo, vsi igralci in uporabniki VPN-ja od tega imeli koristi. In končno, močnejša panoga VPN pomeni varnejši in boljši internet. "

Edino drugo podobno partnerstvo med ponudnikom VPN in ponudnikom strojne opreme do zdaj je med zasebnim dostopom do interneta (PIA) in Purismom, družbenim podjetjem, ki oblikuje in izdeluje varno strojno opremo (prenosni računalniki in pametni telefoni) in programsko opremo.

Aprila 2019 je PIA sporočila, da naj bi bila v telefon Librem 5 in pri PureOS za prenosni računalnik Librem 18 in Librem 15 privzeto vključena programska oprema, ki temelji na PIA. Poroča se, da bo PIA sodelovala s Purismom tudi pri prihodnjih servisnih svežnjih.

Podjetje za spletni brskalnik Mozilla Firefox je sodelovalo tudi s ponudniki VPN, da bi ponudilo celovitejši varnostni paket - ProtonVPN oktobra 2018 in kasneje Mullvad konec leta 2019.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me