ExpressVPN har meddelat ett nytt partnerskap med Dynabook (tidigare Toshiba Client Solutions), där VPN-programvaran kommer att förinstalleras på alla nya och framtida Dynabook-datorer..

Talande om det nya partnerskapet i ett pressmeddelande Damian Jaume, ordförande för Dynabook EMEA sa: ”VPN: er har blivit ett oumbärligt verktyg för integritet och säkerhet på internet, så vi är glada att få en säkrare upplevelse till våra användare direkt utanför boxen detta partnerskap,

”Vi valde att samarbeta med ExpressVPN eftersom de är helt oöverträffade i branschen när det gäller avancerad säkerhet, supersnabba anslutningshastigheter globalt och användarvänlighet. De delar vårt djupa engagemang för att bygga en säker och öppen internetupplevelse. ”

ExpressVPN: s vice ordförande Harold Li har uttryckt lika entusiasm för samarbetet och sagt: ”Vi är glada över att samarbeta med Dynabook för att ge sina kunder större integritet, säkerhet och frihet på internet.

”Det är oerhört glädjande för oss att se att VPN inte längre bara är verktyg för cybersäkerhetsexperter, utan att både företag och individer erkänner sin betydelse för alla internetanvändare.

Den anpassade ExpressVPN-appen för Windows 10 fästs som standard på datorns aktivitetsfält och är också tillgänglig från startmenyn. Partnerskapet är ”öppet”, och inget slut planeras av något företag.

Användare kommer att erbjudas en 30-dagars kostnadsfri testversion av premium-VPN-tjänsten innan de har möjlighet att köpa ett längre abonnemang. Den kostnadsfria testversionen är tillgänglig med endast en e-postadress som krävs för en installation, ingen betalnings- eller kreditkortsinformation krävs.

Priserna varierar från $ 6,67 per månad eller till $ 12,95 per månad beroende på planens längd.

ExpressVPN försäkrar oss att användare lätt kan avinstallera programmet från sin nya Dynabook-enhet om de inte vill ha det, men om de väljer att göra så kommer de inte längre att kunna dra nytta av deras kostnadsfria testversion.

Enligt pressmeddelandet har Dynabook aldrig arbetat med en VPN-leverantör tidigare och utnämnt ExpressVPN till sin officiella partner efter en "rigorös urvalsprocess."

Dynabook-teamet utförde due diligence genom att utföra tester på ExpressVPNs programvara, med hänsyn till olika faktorer inklusive dess säkerhet, tillförlitlighet, snabbhet, användarvänlighet, sekretesspolicy och backend-arkitektur.

Dynabook är något av ett nytt namn på marknaden för konsumentbärbar dator. Det grundades som ett namn i juni 2018 då det japanska elektronikföretaget Sharp förvärvade PC-armen av landsmannen och det rivaliserande företaget Toshiba, och omdirigerade sina produkter med Dynabook-etiketten.

ExpressVPN grundades 2009 och är baserat på de brittiska Jungfruöarna. Den har nu en infrastruktur som omfattar över 3 000 VPN-servrar i 94 länder.

Det tillhandahåller fristående VPN-appar som kan installeras på Windows-datorer, MacBooks och iMac, iPhones, Androids, Linux-enheter, routrar och Amazon Fire TV-enheter.

Förutom VPN-tjänsten finns det webbläsarförlängningar för Google Chrome och Mozilla Firefox, samt en smart DNS-tjänst som heter MediaStreamer, som också är kompatibel med smarta TV-apparater och spelkonsoler..

Apparna använder toppkryptering AES-256 för att kryptera internettrafik, liksom OpenVPN, som är branschens guldstandard för VPN-protokoll.

ExpressVPNs teknik har genomgått olika oberoende revisioner innan Dynabook testade.

År 2018 genomförde cybersecurity-företaget Cure53 en oberoende granskning av sin Google Chrome-webbläsarförlängning, vilket gav åtta "säkerhetsrelevanta" fynd. Fyra av dessa kategoriserades som "sårbarheter" och fyra som "allmänna svagheter."

ExpressVPN fortsatte med framgång att fixa eller mildra sju av de åtta frågorna, som Cure53 verifierade i sin slutrapport, och drog slutsatsen att ”inga säkerhetsproblem som skulle göra det möjligt för en angripare att påverka VPN-anslutningens tillstånd via en skadlig webbsida eller lika upptäckt."

Följande år i juli 2019 genomförde PwC sin oberoende granskning av ExpressVPN, i syfte att bekräfta att ExpressVPN fungerade i enlighet med sin sekretesspolicy, som påstod att inte lagra några VPN-anslutningsloggar som användarens IP-adress, anslutningsstämpel , eller sessionens varaktighet.

ExpressVPN: s policy förblir ungefär densamma och samlar in data som gäller det datum en användare ansluten till tjänsten, deras val av VPN-serverplats och den totala mängden data som överförs per dag.

PwCs granskning täckte också VPN-företagets interna TrustedServer-teknik, som ExpressVPN lanserade i april 2019 som en del av sitt åtagande att se till att det aldrig lagrar känslig användardata på någon av sina servrar.

Tekniken torkar all data med varje omstart och skriver aldrig data till hårddisken.

Dynabook har inte samarbetat med en VPN-leverantör tidigare, men det är inte första gången ExpressVPN arbetar med ett hårdvarumärke.

I september 2019 samarbetade ExpressVPN med PC- och skrivarföretaget HP för att "hjälpa sina användare att hålla sig privata och säkra online."

Partnerskapet, som pågår, liknar Dynabooks; HP förinstallerar ExpressVPN-programvaran på sina Specter x360 13-datorer med en 30-dagars kostnadsfri provperiod.

Hittills har VPN inte inkluderats i någon av HP: s andra modeller, men ExpressVPN har sagt att det kommer att lansera integrationen till fler HP-enhetsmodeller inom en snar framtid.

Li sade: ”[Vi] är glada att säga att vi snart kommer att ha fler partnerskap att dela. Vårt arbete med stora teknikmärken som Dynabook och HP återspeglar det faktum att VPN nu ses som ett oumbärligt verktyg för integritet och säkerhet online.

”Vi tror att när allmän kunskap i VPN stärks kommer alla VPN-spelare och användare att dra nytta av det. Och i slutändan betyder en starkare VPN-bransch ett säkrare, bättre internet. ”

Det enda andra liknande partnerskapet mellan en VPN-leverantör och en hårdvaruföretag hittills är det mellan Private Internet Access (PIA) och Purism, ett företag med socialt syfte som designar och producerar säker hårdvara (bärbara datorer och smartphones) och programvara.

I april 2019 tillkännagav PIA att en ”PIA-baserad” programvara som standard skulle inkluderas i Librem 5-telefonen, liksom inom PureOS för bärbara datorer Librem 18 och Librem 15. Det rapporteras att PIA också kommer att samarbeta med Purism för framtida servicepaket.

Webbläsarföretaget Mozilla Firefox har också arbetat med VPN-leverantörer för att erbjuda ett mer holistiskt säkerhetspaket - ProtonVPN i oktober 2018 och senare Mullvad i slutet av 2019.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me