Het is mogelijk om je teen in online fraude te steken voor minder dan de prijs van een goedkope afhaalkoffie, volgens nieuw onderzoek naar de illegale verkoop van hacktools op het dark web. Een van de goedkoopste verhandelde artikelen zijn neppagina's en wachtwoordhacktools voor een enorm scala aan merken uit appel en Facebook naar Tesco en Amazone, verkopen voor ongeveer £ 2 of minder.

Voor meer informatie over de getroffen websites en apps, zie het gedeelte over merken van onze bevindingen. Raadpleeg voor VS-gerichte gegevens de Amerikaanse editie van de Dark Web Market Price Index.

We ontdekten dat ook voor zo weinig als rond £ 100 je kunt een indrukwekkende set hacktools kopen die cybercriminaliteit mogelijk maken, van het infecteren van mensen met malware tot het hacken van wifi-netwerken, allemaal met het oog op het stelen van persoonlijke informatie om identiteitsdiefstal te plegen.

Andere hackhulpmiddelen voor zakgeld zijn onder meer keyloggers (£ 1,58 gemiddeld), WiFi-hacksoftware (£ 2,29), Bluetooth-hacktools (£ 2,65) en zelfs krachtig malware voor niet veel meer dan de meeste mensen besteden aan hun lunch (Remote Access Trojans, £ 8,47).

Aan de andere kant van de schaal vonden we krachtige apparaten die meestal door de politie worden gebruikt en die mobiele telefoons torpederen en dat kunnen onderschep mobiele telefoongegevens, met de versies met de hoogste bandbreedte hoger dan £ 38.000.

De alarmerende lage toegangsdrempel voor online fraude wordt nog verder verlaagd door de proliferatie van hacken van handleidingen meestal verkopen voor £ 8 of minder of zelfs gratis als zoetstof worden weggegooid met de verkoop van hacktools.

De meesten van ons hebben tientallen online accounts die kunnen worden gehackt met de juiste tools en technieken. Ons team van beveiligingsexperts heeft tienduizenden aanbiedingen op vijf van de populairste dark web-markten beoordeeld; Droom; Punt; Wall Street Market; Berlusconi Market; en rijk. Met deze gecodeerde websites, die alleen te bereiken zijn met de Tor-browser, kunnen criminelen anoniem hackinghulpmiddelen verkopen, samen met allerlei andere smokkelwaar, zoals illegale drugs, gestolen informatie en wapens.

We hebben ons gericht op lijsten met hackingsoftware en -hardware, digitale bestanden die worden gebruikt bij fraude, handleidingen voor online oplichting en frauduleuze accounts om deze editie van de Dark Web Market Price Index. We hebben elke aanbieding geanalyseerd en de gemiddelde verkoopprijzen berekend voor categorieën verkochte artikelen om het Britse publiek te helpen begrijpen hoe gemakkelijk het is voor een beginnende fraudeur om aan de slag te gaan.

Dark Web Market Price Index - Hacking Tools (juli 2018 - UK Edition)

Item te koop Gemiddelde verkoopprijs
Gereedschap Wachtwoord Hacking Tool Aangepaste bestanden £ 1,57
Keylogger £ 1.58
Phishingpagina £ 2,07
WiFi-hacksoftware £ 2,29
Bluetooth-hacksoftware £ 2.65
FBI / NSA Hacking Tools £ 4,62
Cryptocurrency Fraude Malware £ 5.01
Software hacken £ 7,63
Toegang op afstand Trojan £ 8.47
Anonimiteitstools £ 10.51
Vervalsingsjablonen £ 12.21
Kaartsoftware £ 33,83
malware £ 37,43
Software voor het hacken van wachtwoorden £ 38,61
Cryptocurrency Miner-malware £ 58,47
Frauduleus account £ 110,59
Cell Tower Simulator Kit £ 21,602.33
Gidsen malware £ 1.03
phishing £ 1.90
Account hacken £ 2,98
Postsysteem Stealth £ 3.24
Uitbetalen £ 5,91
WiFi hacken £ 6.62
Carding £ 9,64
Beveiligingsbypass £ 13.37
Dark Web £ 23.79
Exploiteren £ 1,933.96

Bron: Dark web market listings verzameld in de periode van 2-25 juli 2018. Gemarkeerde markten waren Dream, Point, Wall Street Market, Berlusconi Market en Empire Market. Prijzen verzameld in USD en geconverteerd naar GBP tegen de wisselkoers op het moment van notering.


Verkoopprijzen verklaard

Wachtwoord Hacking Tool Aangepaste bestanden

Talloze programma's voor het kraken van wachtwoorden zijn slechts een zoekopdracht van Google verwijderd, zelfs op het normale internet. Legitically nuttig voor het verbeteren van serverveiligheid door zwakke wachtwoorden te ontdekken, kunnen zij ook kwaadaardig worden gebruikt.

Ondernemende hackers hebben een juiste configuratie voor elk doel nodig en verkopen bestanden met aangepaste instellingen voor vrijwel elke app of website die je maar kunt bedenken, van e-mail en sociale media tot gamen en online winkelen. Elke set kost u doorgaans slechts £ 1,57. We hebben een lijst met merken verzameld die we hebben gevonden bij dergelijke geadverteerde bestanden, maar er verschijnen er dagelijks veel meer.

Keylogger

Eenvoudige maar effectieve software die elke toetsaanslag op uw computer vastlegt. Het kan op een aantal manieren worden geïnstalleerd, inclusief op afstand, en wordt door oplichters gebruikt om inloggegevens te verkrijgen en frauduleus toegang te krijgen tot accounts. De gemiddelde prijs op het dark web was slechts £ 1,58.

Phishingpagina

Phishing - of de frauduleuze poging om persoonlijke informatie te verkrijgen door zich voor te doen als een vertrouwde entiteit, zoals een populaire website of financiële instelling - is een van de meest voorkomende manieren waarop cybercriminelen niet alleen aanmeldingen stelen, maar ook wat creditcard-hackers 'fullz' noemen, of het volledige pakket met identificatiegegevens dat identiteitsdiefstal mogelijk maakt.

We hebben geconstateerd dat kant-en-klare phishing-pagina's voor 's werelds populairste consumentenmerken zich verspreiden op het dark web, waardoor de prijs daalt tot een bijna uniforme £ 1,58. We merkten op dat de enige merken meer kosten dan dit appel, meer dan het dubbele van de prijs bij £ 4,81, Netflix voor £ 4,06 en Paypal voor £ 1,68, wat duidt op de grotere waarde van hun klanten voor oplichters.

WiFi-hacksoftware

Dit type software is bedoeld voor het testen en verbeteren van de beveiliging van uw draadloze netwerk door brute wachtwoorden te forceren en de gegevens die worden uitgezonden te snuiven. Het kan illegaal zijn om het op een netwerk te gebruiken zonder toestemming van de eigenaar, maar dat houdt niet in dat hackers vastbesloten zijn om uw gegevens te stelen.

Het is mogelijk om gratis toegang te krijgen tot dit soort software op het normale internet, dus verkopers van dark web verkopen goedkoop (£ 2,29) en hebben de neiging om bundels met extra middelen en zelfs klantenondersteuning aan te bieden om kopers te verleiden.

Bluetooth-hacksoftware

De Bluetooth-hacksoftware die we ontdekten had een heel specifiek doel: smartphones hacken en premium-nummers bellen, waardoor de kosten op de accounts van slachtoffers oplopen. De gemiddelde kosten waren £ 2,65.

Let op, het meer typische type Bluetooth-hacking wordt meestal gedaan via hardwaregadgets die op het normale internet worden verkocht.

FBI / NSA Hacking Tools

De reeks lekken van het Amerikaanse inlichtingenbureau cybertools in de afgelopen jaren heeft een aantal uiterst krachtige hacktools in het publieke domein gebracht en heeft aantoonbaar geleid tot een toename van cybercriminaliteit. Enorme bundels van deze professionele software worden verhandeld voor de prijs van een pint (£ 4,62), ondanks het feit dat ze duizenden dollars waard zijn.

We ontdekten lijsten met tools die verwijderde teksten van smartphones konden ophalen; bypass lockscreens; wachtwoorden vinden voor gecodeerde back-ups; gegevens uit cloudservices halen; decodering van items die worden beschermd door BitLocker, TrueCrypt en andere coderingsservices; wachtwoorden ophalen uit tal van applicaties; en veel meer dan dat.

Cryptocurrency Fraude & Mijnwerker-malware

Cryptocurrency, zoals Bitcoin of Monero, is zeer aantrekkelijk voor cybercriminelen vanwege het potentieel voor anonieme transacties en een raketwaarde. We hebben twee soorten malware gevonden die betrekking hebben op crypto: hulpmiddelen om deze te stelen of te maken.

Malware of kwaadaardige software wordt meestal op de computer van het slachtoffer geïmplanteerd om een ​​of ander kwaad te veroorzaken. De cryptofraude-malware die we hebben gevonden, kost £ 5,01 en belooft de Bitcoin van een doel te stelen, die momenteel op £ 6,000 wordt verhandeld op het moment van schrijven.

Omdat er geen centrale bank is die nieuwe bankbiljetten uitgeeft, worden cryptocurrencies in plaats daarvan gecreëerd door "mining", dwz het uitvoeren van berekeningen die vereist zijn om transacties te verifiëren. Simpel gezegd, gezien het moeilijker wordt om dit succesvol te doen, aangezien mijnwerkers concurreren om de berekeningen te voltooien, hoe meer rekenkracht u hebt, hoe meer valuta u kunt genereren. Een manier om dit te doen is om zoveel mogelijk mensen te infecteren met mining-malware en het proces op de achtergrond op meerdere machines uit te voeren.

De malware die we vonden was voor Monero in plaats van Bitcoin omdat het minder waardevol is - het handelde op £ 108 op het moment van schrijven - en daarom gemakkelijker te minen. Niettemin heeft deze malware gemiddeld £ 58.47 op het dark web, en soms veel meer dan dat.

Software hacken

Dit is een verzamelcategorie die andere soorten hacktools bevat die niet elders in onze index worden behandeld. Het bevat tools voor het controleren van creditcardsaldi, passpassers van telefooncodes en een tool voor het hacken van pc's via het Remote Desktop Protocol.

Toegang op afstand Trojan

Door deze bijzonder vervelende vorm van malware kan een hacker de volledige controle over uw computer overnemen. Niet alleen kunnen ze al uw toetsaanslagen registreren en toegang krijgen tot privébestanden om identiteitsdiefstal te plegen en u te bedriegen, maar het is helaas ook gebruikelijk voor voyeurs om deze zogenaamde RAT's te gebruiken voor webcamspionage.

We hebben verschillende vermeldingen gevonden voor de beruchte en extreem krachtige Blackshades RAT waarvan wordt aangenomen dat deze meer dan een half miljoen apparaten heeft geïnfecteerd. Met deze trojan kunnen hackers ook geïnfecteerde computers in een botnet opnemen. We hebben ook RAT's gevonden voor gebruik op het Android-besturingssysteem. De gemiddelde kosten voor deze krachtige tools waren slechts £ 8,47.

Anonimiteitstools

Rookie-hackers kunnen betalen om hun sporen af ​​te leggen met een reeks anonimiteitstools die gemiddeld £ 10,51 verhandelen. Deze omvatten aangepaste webbrowsers, zoals de sterk gewijzigde versie van Firefox genaamd FraudFox VM, en crypters, hulpmiddelen die malware vermommen als goedaardige bestanden. We hebben ook anonieme sms- en telefoongesprekken gevonden voor gebruik bij oplichting, die elk minder dan £ 1 kosten.

Vervalsingsjablonen

We hebben een breed scala aan digitale sjablonen gevonden voor bankafschriften, hulpprogramma's, paspoorten, loonstroken en rijbewijzen met gedetailleerde handleidingen over hoe u ze effectief kunt gebruiken. De typische prijs voor deze bestanden was £ 12,21, wat hun waarde weerspiegelt bij gebruik in combinatie met gestolen informatie om kredietlijnen te openen.

Kaartsoftware

Wanneer gebruikt met goedkope en direct beschikbare hardware, stelt deze zeer krachtige software con artiesten in staat om credit- en debetkaarten te klonen en wisselt van hand voor een gemiddelde van £ 33,83. Het verkoopt voor ongeveer £ 2.000 via officiële kanalen.

Software voor het hacken van wachtwoorden

We hebben een breed prijsspectrum voor wachtwoordcrackers gevonden. Het duurste was bijna £ 600 voor een programma dat is ontworpen om accounts te kraken bij een populair Canadees loyaliteitsprogramma dat al het voorwerp is geweest van een spraakmakende aanval. Meer gebruikelijk waren programma's ontworpen om wachtwoorden voor sociale media bruut te forceren, met Facebook en Instagram zwaar gericht, en meer algemene accountcrackers die toegang beloven tot onder andere Netflix, Spotify en Amazon, kosten minder dan £ 10.

malware

Onder de gevonden malware (gemiddeld £ 37,43) waren aangepaste exemplaren van ransomware die uw computer vergrendelen en de inhoud permanent coderen, tenzij een losgeld wordt betaald. Verkopers schepten op dat hun malware niet detecteerbaar was door antivirus en kon worden aangepast op basis van uw eigen voorkeuren. We hebben ook de gevonden Blackhole exploit kit te koop, een methode om malware te verspreiden en ooit beschreven als de meest beruchte malware in zijn soort.

Frauduleus account

Een essentieel onderdeel van een succesvolle zwendel zal vaak een veilige bestemming zijn voor de onrechtmatig verkregen winsten, of dat nu een verdacht account of een postadres is zonder verbinding met de fraudeur. Dit wordt weerspiegeld in de relatief hoge kosten van dergelijke items op het dark web voor £ 110,59 op onze index.

We hebben vermeldingen gevonden voor Swiss Post-accounts die beweerden volledig te zijn geverifieerd en "niet gehackt - niemand weet van hun bestaan, dus u kunt ze veilig gebruiken". We hebben ook verouderde en geverifieerde zakelijke PayPal-accounts en andere vergelijkbare accounts gevonden.

Cell Tower-simulatiekit

Met deze kits kunt u een back-up maken van £ 38.000, maar het zijn ongelooflijk krachtige apparaten, bekend als IMSI-catchers of meer in de volksmond als "pijlstaartroggen" en meestal gebruikt door politie- en inlichtingendiensten om in het geheim mobiel telefoonverkeer te onderscheppen. Een hacker die in het bezit is van een van deze kan een toren van een mobiele telefoon vervalsen en signalen uitzenden die apparaten in de buurt dwingen verbinding te maken, zichzelf te identificeren en sms-berichten en oproepen via de nep-toren te verzenden. Dit dragnet verzamelt een ongelooflijke hoeveelheid gegevens waar een hacker gebruik van kan maken.

Gidsen

Dankzij het dark web vormt een gebrek aan kennis of technische ervaring geen belemmering voor het succesvol plegen van cybercriminaliteit. Niet alleen zijn de tools beschikbaar voor kleingeld, maar handleidingen voor het plegen van deze daden zijn ook even goedkoop en gemakkelijk toegankelijk.

Naast stapsgewijze handleidingen over het hacken van accounts of het infecteren van mensen met malware, hebben we ook exploits te koop ontdekt. Deze lijsten waren soms erg duur (ongeveer £ 7.000 in één geval) en beloofden details te delen van kwetsbaarheden die de koper vele duizenden ponden winst zouden opleveren.

Andere, meer verontrustende, geadverteerde methoden voor het targeten van de jonge gebruikersbasis van populaire videogames Minecraft voor infectie met de hierboven besproken trojans voor externe toegang.

Hackers Toolkit

We hebben de volgende reeks tools geselecteerd waarmee een wannabe-hacker online fraude op de meest voorkomende manieren kan plegen, terwijl ook detectie wordt vermeden om de financiële drempel voor toegang tot dit type cybercriminaliteit te bepalen. De totale gemiddelde kosten waren £ 101,19.

Item Gemiddelde verkoopprijs
Anonimiteitstools £ 10.51
Kaartsoftware £ 33,83
Cryptocurrency Fraude Malware £ 5.01
Keylogger £ 1.58
malware £ 37,43
Phishingpagina £ 2,07
Toegang op afstand Trojan £ 8.47
WiFi-hacksoftware £ 2,29
TOTAAL £ 101,19

Gerichte merken

We hebben phishingpagina's en aangepaste hulpprogramma's voor wachtwoordhacking gevonden voor meer dan 60 grote apps en websites. Voor ongeveer £ 2 of minder, zijn deze items ontworpen om niet alleen oplichters aan die specifieke accounts te geven, maar ook voldoende voet aan de grond te krijgen in uw persoonlijke gegevens om identiteitsdiefstal te plegen. Als een hacker eenmaal voldoende persoonlijke gegevens heeft verzameld, kunnen deze kredietlijnen in uw naam openen en grote problemen veroorzaken die levensveranderend en zeer tijdrovend kunnen zijn om op te lossen.

Dit zijn enkele van de grootste merken die we hebben gevonden, zie voor de volledige lijst de gegevensset van onze dark web market-merken.

Merk Gemiddelde verkoopprijs
appel £ 4.81
Netflix £ 4,06
Paypal £ 1.68
Facebook £ 1.58
Uber £ 1.58
Tesco £ 1.58
BT Sport £ 1.58
Dominos £ 1.58
Spotify £ 1,56
Amazone £ 1,48

Methodologie

Ons team heeft alle fraude-gerelateerde vermeldingen op vijf van de grootste dark web-markten, Dream, Point, Wall Street Market, Berlusconi Market en Empire Market over 2-25 juli, 2018 beoordeeld. Relevante listings werden verzameld en gecategoriseerd om de gemiddelde verkoop te berekenen prijzen. Prijzen werden verzameld in USD en geconverteerd naar GBP met behulp van de wisselkoers op het moment van notering ($ 1,31 koers). Dark Web Market Price Index: Hacking Tools (juli 2018)

Raadpleeg de hoofdeditie van Dark Web Market Price Index voor prijzen van gestolen consumentengegevens.

Over ons

Top10VPN.com is 's werelds grootste VPN-beoordelingswebsite. We raden de beste VPN-services aan om de online privacy van consumenten te helpen beschermen. We streven er ook naar het grote publiek te informeren over digitale privacy en cyberveiligheidsrisico's via onze gratis online bronnen en onderzoek.

Bekijk voor meer leesmateriaal onze gerelateerde Free VPN Risk Index (Android), VPN Ownership Investigation (2019) of de nieuwste editie van de Dark Web Market Price Index (UK).

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me