De la imaginile centrelor sale de date elvețiene până la Raportul de transparență actualizat și Canary Warrant actualizat pe site-ul său web, ProtonVPN dorește cu siguranță utilizatorii să se simtă în siguranță folosind produsul său.

Dar se adaugă pretențiile ProtonVPN cu privire la „transparență”, „onestitate” și „securitate” mai întâi? Clienții gratuite obțin același nivel de securitate și confidențialitate online ca și abonații premium?

Am testat fiecare aspect al serviciului gratuit al ProtonVPN pentru a răspunde la aceste întrebări, precum și următoarele:

 • ProtonVPN este în siguranță gratuit?
 • ProtonVPN Free funcționează cu Netflix?
 • Cât de rapid este ProtonVPN Free?
 • Este o VPN bună?
 • Puteți torrent folosind ProtonVPN Free?

Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre versiunea plătită pentru ProtonVPN, puteți citi recenzia noastră completă aici.

Înainte de a intra în detalii, iată o privire uimitoare la argumentele pro și contra lui ProtonVPN Free:

Prezentare generală

Pro ProtoniVPN Free Pros & Contra

Pro-uri

 1. Viteze mari de descărcare: 60Mbps (la un server VPN din apropiere)
 2. Politica de înregistrare minimă
 3. Comutator de omor VPN & nu există scurgeri IP / DNS / WebRTC
 4. Lățime de bandă nelimitată – fără capac de date VPN
 5. Aplicații VPN personalizate ușor de utilizat (open-source) & auditate)

Contra

 1. Poate accesa doar trei locații server VPN
 2. P2P nu este permis pe orice servere VPN gratuite
 3. Nu funcționează cu Netflix sau BBC iPlayer
 4. Nu funcționează în China

Rezumat cheie gratuită ProtonVPN

Viteza de descărcare de top

Politica de logare

IP, DNS sau WebRTC Scurgeri

competență

Servere

Adrese IP

ţări

SUA Netflix

torrenting

Funcționează în China

A sustine

Site oficial

59Mbps
Date de utilizare a serverului anonim
Nu
Elveția (Private Haven)
8
Nu este dezvăluit
3
Nu
Nu
Nu
E-mail & Doar resurse online
ProtonVPN.com

Adesea VPN-urile gratuite sunt frustrant lent, dar ProtonVPN s-a dovedit altfel. Înainte de a dezvălui cât de bine a făcut ProtonVPN în testele noastre de viteză, să aruncăm o privire la cine se află în spatele VPN și politica sa de logare.

Despre & Politica de logare

Cine este ProtonVPN Free?

ProtonVPN a fost fondată în 2007 și este operată de ProtonVPN AG. Are legături strânse cu Proton Technologies AG, compania care deține serviciul de e-mail criptat ProtonMail.

ProtonVPN AG are sediul la Geneva, Elveția, ceea ce înseamnă că utilizatorii săi sunt protejați de unele dintre cele mai puternice legi ale vieții private și de protecție a datelor din lume..

În politica sa de confidențialitate, ProtonVPN afirmă că va „dezvălui datele limitate ale utilizatorului pe care le deținem atunci când este solicitat de o instanță elvețiană”, dar, întrucât acest lucru nu poate fi legat de dvs. ca persoană fizică, nu lăsați să vă preocupați și dvs. mult.

Politica de logare

Politica de confidențialitate pentru ProtonVPN Basic, Plus și Visionary se aplică, de asemenea, la ProtonVPN Free, ceea ce este excelent, deoarece este aproape la fel de aproape de log-urile pe care le puteți obține fără a sacrifica performanțele serverului VPN..

Singurul lucru pe care ProtonVPN Free îl colectează este momentul de marcare al ultimei tale încercări de conectare reușite, iar acest lucru este suprascris de fiecare dată când vă conectați cu succes la VPN.

Aceste informații sunt utilizate pentru a proteja conturile de utilizator împotriva atacurilor de forță brută cu parolă și, de asemenea, pentru a determina dacă nimeni altcineva nu utilizează contul.

Jurnalele ProtonVPN nu conține informații de identificare, cum ar fi:

 • Adresa dvs. IP sau locația fizică
 • Aplicațiile și site-urile web (solicitări DNS) pe care le accesați în timpul conectării

Aceasta înseamnă că nimic din ceea ce faceți când sunteți conectat la ProtonVPN Free vă poate lega înapoi.

Viteză & Fiabilitate

Destul de rapid pentru un VPN gratuit

Proton VPN Free este destul de rapid pentru un VPN gratuit și nu există capace de date care să te încetinească. Cu toate acestea, am înregistrat viteze mai scăzute în timpul perioadelor de vârf, deoarece prioritatea utilizatorilor sunt acordate.

Deși o pierdere de viteză de aproximativ 36% care se conectează la cel mai apropiat server VPN (Marea Britanie în Olanda) nu este atât de rapid în comparație cu cele mai bine plătite VPN-uri, ProtonVPN este încă rapid pentru un serviciu gratuit.

Viteza rezultă din locația noastră fizică din Londra (conexiune fibră optică 100Mbps) la un server de testare din Amsterdam.

Înainte de a utiliza ProtonVPN Free:

 1. DescarcaMbps

  93.78

 2. ÎncărcațiMbps

  97.77

 3. ProtonVPN Review gratuitPingDomnișoară

  3

Când este conectat la ProtonVPN Free:

 1. DescarcaMbps

  59.77

 2. ÎncărcațiMbps

  59.25

 3. ProtonVPN Review gratuitPingDomnișoară

  22

Viteza de descărcare fără ProtonVPN Gratuit: 93.78Mbps

Viteza de descărcare cu ProtonVPN Gratuit: 59.77Mbps

Pierderea vitezei noastre de descărcare când ProtonVPN Free rulează: 36%

Vitezele au avut un succes dacă vă conectați la serverele VPN mai departe de locația dvs. fizică – am experimentat o abandonare a 78% din Marea Britanie la SUA.

Iată viteza medie de așteptați din Marea Britanie la celelalte servere VPN gratuite ale ProtonVPN:

 • STATELE UNITE ALE AMERICII: 21Mbps (Descarca) & 15Mbps (Încărcare)
 • Japonia: 19Mbps (Descarca) & 15Mbps (Încărcare)

Deși viteza ProtonVPN pe serverele din apropiere sunt suficiente pentru streaming și torrenting, aceste servicii nu sunt acceptate pe aplicațiile gratuite.

Pentru a afla cum testăm viteza VPN, puteți să consultați pagina noastră Cum examinăm VPN-urile.

Locații server

Limitat la trei locații server VPN

Glob cu un steag albastru3CountriesImagine a unui peisaj al orașului3CitiesImaginea unui marker rozNumăr de dezvăluire a adreselor IP

Versiunea gratuită a ProtonVPN vă permite să accesați doar trei locații de server VPN diferite – Japonia, Olanda și SUA.

Captura de ecran a ProtonVPN Free Server în aplicație

Deși acest lucru nu poate fi o problemă pentru utilizatorii din apropierea serverelor VPN gratuite, cei din altă parte din lume vor experimenta în mod natural viteze mai scăzute atunci când folosesc ProtonVPN Free.

Există un număr de opt servere VPN individuale disponibile pentru utilizatorii liberi, un număr foarte mic, care va încetini și viteza la orele de vârf.

Nu este posibil să vă descurcați pe servere VPN la nivel de oraș, dar dacă treceți la un abonament ProtonVPN premium, veți fi tratat în 11 orașe din SUA și în total la 43 de țări din întreaga lume..

În timp ce ProtonVPN nu are servere virtuale, acesta închiriază unele dintre serverele metalice goale din rețeaua sa. ProtonVPN închiriază aceste servere de la centre de date de încredere, care permit accesul complet companiei VPN pentru a se menține politica minimă de jurnal..

Streaming & torrenting

Alegere necorespunzătoare pentru streaming și fani torrenting

Versiunea gratuită a ProtonVPN nu este proiectată pentru a oferi acces rapid și fără probleme la site-urile de streaming populare. De fapt, ProtonVPN Free nu funcționează pur și simplu cu Netflix sau BBC iPlayer.

Deoarece nu este posibil să vă conectați la un server VPN în Marea Britanie, nu veți putea urmări BBC iPlayer. ProtonVPN Free nu va lucra nici cu Hulu.

Dacă doriți să urmăriți Netflix și Hulu folosind ProtonVPN, va trebui să faceți upgrade la un abonament premium (planuri Plus și Visionary).

torrenting

Deși ProtonVPN este suficient de sigur și sigur pentru P2P, acesta nu acceptă torentarea pe niciunul dintre serverele VPN gratuite – aceasta este o caracteristică rezervată exclusiv abonaților plătiți (planuri Basic, Plus și Visionary).

Pop-up de avertizare P2P în aplicația ProtonVPN Free

Dacă încercați să vă torrentați când sunteți conectat la unul dintre serverele VPN gratuite ale ProtonVPN, acest mesaj de avertizare va apărea.

Dacă aveți nevoie de un VPN gratuit pentru a vă menține în siguranță în timp ce faceți torent, consultați recomandările noastre de top aici.

Evitând Cenzura

Nu funcționează în China

VPN-ul gratuit al ProtonVPN nu este bun pentru ocolirea cenzurii în țările care blochează VPN-urile, cel puțin în China.

Nu numai că ProtonVPN funcționează pe OpenVPN, protocolul care este cel mai ușor pentru detectarea și blocarea cenzorilor de la Marele Firewall, dar utilizatorii liberi nu au acces la serverele Secure Core.

Secure Core este conceput pentru a furniza un strat suplimentar de oftalmizare prin dirijarea traficului prin mai multe servere VPN, dar chiar și atunci nu este întotdeauna suficient pentru a trece de cenzorii Chinei..

Dacă aveți nevoie de un VPN de încredere pentru China, va trebui să plătiți pentru asta – aici sunt recomandările noastre de top.

Datorită rețelei minime de servere gratuite a lui ProtonVPN, nu va fi o alegere VPN bună pentru cei din alte țări cu cenzură înaltă, precum Turcia, Rusia sau Emiratele Arabe Unite..

platforme & Dispozitive

Aplicații VPN personalizate pentru platformele principale & funcționează cu routere

Aplicații

Logo WindowsferestreLogo MacMacLogo iOSiOSLogo AndroidAndroidLogo LinuxLinuxLogo RouterRouter

VPN-ul gratuit al ProtonVPN este disponibil pe:

 • Microsoft Windows
 • Apple MacOS
 • Android
 • iOS

Toate aplicațiile VPN sunt open-source și au fost auditate de firma consultantă SEC Consult, ceea ce face ProtonVPN super transparent.

Există, de asemenea, o soluție manuală simplă pentru utilizatorii Linux.

Spre deosebire de planurile sale VPN premium, planul gratuit al ProtonVPN vă permite doar să vă conectați pe un dispozitiv simultan.

Console de jocuri & Dispozitive de difuzare

Logo AppleTVAppleTVLogo-ul Amazon Fire TVAmazon Fire TVLogo ChromecastChromecastLogo NintendoNintendoLogo PlayStationPlay StationLogo RokuRokuLogo XboxXbox

ProtonVPN Free nu are aplicații native pentru streaming de dispozitive sau console de jocuri, dar există o soluție.

Având în vedere că planul gratuit al ProtonVPN vă permite să utilizați serviciul VPN pe un singur dispozitiv simultan, instalarea acestuia la nivel de router este o mișcare bună dacă doriți să protejați mai multe dispozitive, inclusiv dispozitive de streaming precum Amazon TV Fire Stick și console de jocuri precum Xbox sau Play Station.

Puteți găsi lista completă de modele de routere compatibile pe secțiunea de asistență a site-ului web al ProtonVPN.

Dacă sunteți utilizator Fire TV Stick, vă recomandăm să aruncați o privire la aceste aplicații VPN gratuite Firestick, pentru o configurare mult mai simplă și mai rapidă.

Extensii browser

ProtonVPN nu oferă extensii de browser pentru utilizatorii gratuit sau plătit. Dacă sunteți în căutarea unei VPN gratuite cu extensii de browser, consultați Windscribe.

Criptarea & Securitate

Versiunea gratuită oferă aceeași securitate robustă ca VPN premium

Protocoale

Criptarea

Securitate

Caracteristici avansate

IKEv2 / IPSec

OpenVPN (TCP / UDP)

AES-256

Blocarea scurgerii DNS

IPV6 Blocarea scurgerilor

Switch Kill Switch

Tunel Split

Vă rugăm să consultați Glosarul nostru VPN dacă acești termeni vă confundă și doriți să aflați mai multe.

Utilizatorii de ProtonVPN Free beneficiază de același nivel de securitate ca și abonații VPN premium, ceea ce îl face unul dintre cele mai sigure VPN-uri gratuite din jur.

Captura de ecran a meniului Setări gratuite ProtonVPN în aplicație

Aplicațiile desktop rulează exclusiv pe OpenVPN, cel mai sigur protocol VPN, astfel încât puteți fi sigur că informațiile dvs. personale vor fi protejate. Criptarea se face prin intermediul cifrului de top AES-256. Aplicația Android oferă opțiunea de a vă conecta fie cu OpenVPN, fie cu IKEv2, care este, de asemenea, foarte sigur, în timp ce aplicația iOS este doar IKEv2.

Funcția de comutare VPN este absolut esențială, deoarece împiedică expunerea adevărată a adresei dvs. IP în cazul unei căderi neașteptate a conexiunii. Tunelul Split este de asemenea disponibil, permițând utilizatorilor să excludă o parte din traficul de internet din tunelul VPN.

ProtonVPN Free vă protejează, de asemenea, împotriva scurgerilor DNS și IPv6, confirmate de testele noastre de scurgere independente.

Captura de ecran a rezultatelor testelor de scurgere pe browserleaks.com

Scurgerea rezultatelor testului pe browserleaks.com în timp ce este conectat la un server gratuit ProtonVPN din SUA. Testăm din Marea Britanie.

Din păcate, există o serie de funcții care sunt limitate la utilizatorii plătiti, cum ar fi serverele Secure Core ale ProtonVPN, care sporesc confidențialitatea prin rutarea traficului prin mai multe servere VPN. ProtonVPN Free îi lipsește, de asemenea, servere optimizate pentru a fi utilizate cu Tor.

Cu toate acestea, este unul dintre cei mai siguri (și siguri) furnizori gratuit pe care i-am văzut.

Ușurință în utilizare

Configurare ușoară & aplicații personalizate intuitive

Cum să instalați & Configurați ProtonVPN Free

 • Screenshot a caracteristicilor planului gratuit ProtonVPN

  Pe site-ul ProtonVPN, puteți vedea diferența dintre planul VPN gratuit și fiecare dintre planurile plătite.

 • Screenshot de Descărcare gratuită ProtonVPN

  Trebuie să furnizați adresa dvs. de e-mail înainte de a putea începe utilizarea VPN.

 • Screenshot de verificare prin e-mail gratuit ProtonVPN

  ProtonVPN trimite un cod de confirmare la adresa dvs. de e-mail pentru a vă putea valida contul VPN.

 • Captura de ecran a asistentului de configurare gratuit ProtonVPN

  După ce ați descărcat fișierul VPN, expertul de instalare vă va ghida în procesul de configurare VPN.

 • Captura de ecran a aplicației gratuite pentru ProtonVPN

  Înainte de a utiliza aplicația VPN pentru prima dată, vi se va solicita să introduceți detaliile de conectare pentru contul creat.

 • Ecranul ecranului principal al aplicației pentru desktop gratuit ProtonVPN

  Ne place cantitatea de detalii de pe ecranul principal al aplicației VPN, dar uriașa hartă mondială pare puțin inutilă.

 • Captura de ecran a aplicației desktop gratuite ProtonVPN conectată

  Posibilitatea de a vedea încărcarea serverului VPN este foarte utilă atunci când vine vorba de alegerea unei locații.

 • Captura de ecran a profilurilor de conexiune gratuite ProtonVPN

  Puteți crea profiluri de conexiune de aceea nu trebuie să selectați un server VPN specific de fiecare dată.

 • Captura de ecran a setărilor pentru aplicațiile desktop gratuite pentru ProtonVPN

  Setările VPN sunt încărcări mai bune decât am văzut de la alți furnizori gratuite și vin cu informații contextuale utile.

Trecerea în funcțiune cu ProtonVPN Free este super ușoară și vă va lua doar câteva minute de la început până la sfârșit.

Odată descărcate, aplicațiile gratuite ale ProtonVPN sunt la fel de ușor de utilizat ca și aplicațiile sale premium, cu mai puține locații de server singura diferență notabilă..

Spre deosebire de multe VPN-uri gratuite, care vin cu limite de date restrictive, ProtonVPN oferă utilizatorilor gratuit lățime de bandă nelimitată.

Nu suntem obișnuiți să vedem niciun fel de opțiuni configurabile de la VPN-urile gratuite, așa că a făcut o modificare revigorantă pentru a putea configura funcția de comutare a uciderilor VPN, protecția împotriva scurgerii DNS și comutarea între protocoalele UDP și TCP.

Informații contextuale pot fi găsite lângă majoritatea acestor setări, ceea ce va fi deosebit de util pentru noii VPN.

Relații Clienți

Multe resurse online & suport intermitent de chat live

E-mail

Resurse online

da
da

Asistența pentru clienți a ProtonVPN Free este mult mai bună decât cea oferită de majoritatea celorlalți furnizori noștri gratuit, dar nu a primit o corecție la serviciile premium, deoarece nu există chat live.

Există un centru de asistență online care va acoperi întrebările VPN de bază și problemele de depanare (utilizați bara de căutare pentru a naviga) și există, de asemenea, ghiduri de instalare pas cu pas pentru toate dispozitivele acceptate, inclusiv cele care trebuie configurate manual.

ProtonVPN are asistență prin e-mail și este util, dacă este destul de lent, ceea ce face destul de ușor să obțineți asistența de care aveți nevoie.

Linia de jos

Vă recomandăm gratuit ProtonVPN?

Dacă sunteți în căutarea unei VPN gratuite, vă recomandăm cu siguranță ProtonVPN. Este foarte sigur de utilizat, toate aplicațiile sunt open-source și sunt furnizate cu date nelimitate, ceea ce înseamnă că puteți proteja atât de mult sau cât mai puțin din activitatea dvs. online.

Există unele dezavantaje, cum ar fi limita a trei locații de server și lipsa de streaming și suport P2P, dar ProtonVPN ar trebui să fie o alegere de top pentru cei care caută niveluri ridicate de confidențialitate, fără să cheltuiască un cent.

Alternative la ProtonVPN Free

Logo TunnelBear Free

TunnelBear Free

Serviciul VPN gratuit al TunnelBear vă permite să alegeți între 23 de locații de server, care este cel mai generos pe care l-am văzut pentru un serviciu gratuit. Este sigur, sigur și ușor de utilizat, de asemenea. Citiți recenzia TunnelBear Free

Logo gratuit pentru parbriz

Parbriz gratuit

Nu există VPN-uri gratuite care să funcționeze cu încredere cu Netflix, dar Windscribe este o alegere bună dacă aveți nevoie de un VPN gratuit pentru torrenting. Protejează traficul P2P cu un comutator de omor VPN și protecție împotriva scurgerii DNS. Citiți recenzii gratuite pentru Windscribe

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me