VPN-ul gratuit al Windscribe susține că oferă un serviciu gratuit „generos” pentru cei „cu buget redus”, dar este posibil să ofere un produs premium fără costuri absolute?


Punem versiunea gratuită a Windscribe prin pasul său pentru a descoperi:

 • De ce este gratuit Windscribe?
 • Cât de sigură este VPN Windscribe?
 • Windscribe are un comutator de ucidere?
 • Windscribe este bun pentru torrenting?
 • Windscribe ascunde IP-ul dvs.?

Vom dezvălui răspunsurile la toate acestea, împreună cu multe alte întrebări importante, în recenzia noastră VPN de lungă durată.

Această recenzie este doar pentru versiunea gratuită a Windscribe VPN. Puteți consulta aici recenzia noastră despre versiunea completă, premium a Windscribe.

Prezentare generală

Profesioniști gratuit pentru parbriz & Contra

Pro-uri

 1. Vitezele de descărcare locale fiabile
 2. Bună selecție de servere
 3. Politica de logare puternică
 4. Extrem de ușor de utilizat
 5. Disponibil pe o mulțime de dispozitive

Contra

 1. Utilizarea datelor este limitată
 2. Ar putea fi mai bun pentru streaming

Rezumatul cheii gratuite pentru parbriz

Viteza de descărcare de top

Politica de logare

IP, DNS sau WebRTC Scurgeri

competență

Servere

Adrese IP

ţări

SUA Netflix

torrenting

Funcționează în China

A sustine

Site oficial

54Mbps
Date de utilizare a serverului anonim
Nu
Canada (membru cu cinci ochi)
Nu este dezvăluit
Nu este dezvăluit
10
Nu
Nelimitat
nedemn de încredere
E-mail & Doar resurse online
Windscribe.com

Citiți mai departe pentru a afla mai multe detalii despre Windscribe Free, precum și rezultatele testării în profunzime a VPN.

Despre & Politica de logare

Cine este gratuit pentru Windscribe?

Windscribe a fost fondată în 2016 în Ontario, Canada și încă își are sediul în prezent.

De obicei, acest lucru ar fi departe de o locație ideală pentru un serviciu VPN, deoarece Canada face parte din alianța de partajare a datelor Five Eyes. Cu toate acestea, datorită politicii minime de logare a Windscribe, cu toate acestea, aceasta nu este deloc o problemă.

Există atât de puține date păstrate de Windscribe încât, chiar dacă s-ar fi obligat să-și predea jurnalele de către guvern, nu ar fi nimic de văzut.

Politica de logare

Politica de logare VPN a Windscribe este bună, deoarece descrie în termeni incerti cât de puțin este colectat cu adevărat. Nu colectează decât:

 • Cantitatea de date transferate într-o perioadă de 30 de zile
 • Momentul de timp al ultimei dvs. conexiuni VPN

Aceste cifre sunt resetate la începutul fiecărei luni.

Când sunteți conectat activ la unul dintre serverele VPN ale Windscribe, serverul stochează temporar:

 • Numele dvs. de utilizator OpenVPN / IKEv2
 • Ora de conectare
 • Suma de date transferate

După ce închei sesiunea Windscribe, informațiile despre conexiunea VPN sunt șterse.

Aceste informații sunt colectate doar pentru a vă asigura că serviciul Windscribe poate funcționa fără probleme și cu cât mai puține probleme posibil - niciuna dintre acestea nu poate fi utilizată pentru a vă urmări activitatea online..

Viteză & Fiabilitate

Vitezele locale care se apropie de 30Mbps

În ciuda pierderii procentuale mari de viteză, pentru un serviciu VPN gratuit, viteza Windscribe este încă foarte promițătoare - chiar dacă nu se potrivesc cu versiunea premium a Windscribe.

Cu toate acestea, performanța Windscribe Free este mai puțin consistentă atunci când vă conectați (de la Londra, Marea Britanie) la SUA și Canada.

În general, vitezele pe care le-am înregistrat cu Windscribe Free au fost bune, deși dacă pierderea de viteză minimă este fundamentală pentru nevoile dvs., este posibil să doriți să luați în considerare Hotspot Shield VPN.

Viteza rezultă din locația noastră fizică din Londra (conexiune fibră optică 100Mbps) la un server de testare din Londra.

Înainte de a utiliza Windscribe Free:

 1. DescarcaMbps

  98

 2. ÎncărcațiMbps

  86

 3. Recenzie gratuită pentru parbrizPingDomnișoară

  10

Când este conectat la Windscribe Free:

 1. DescarcaMbps

  28

 2. ÎncărcațiMbps

  29

 3. Recenzie gratuită pentru parbrizPingDomnișoară

  17

Viteza de descărcare fără Parbriz gratuit: 98Mbps

Viteza de descărcare cu Parbriz gratuit: 28Mbps

Pierderea vitezei noastre de descărcare atunci când Windscribe Free rulează: 71%

Viteza de încărcare a Windscribe Free a fost, în cele mai multe cazuri, chiar mai rapidă decât viteza de descărcare, ceea ce a făcut-o o alegere bună pentru torrenting (totuși fiți atenți la capacul de date). Totuși, latența în aceeași țară de 18ms nu este ideală pentru jocurile fără lag.

Dacă vă conectați la SUA din Marea Britanie, vă puteți aștepta la viteze de puțin peste 20 Mbps, ceea ce nu este deloc rău. Vitezele europene ale Windscribe sunt în mare măsură similare cu cele pe care le-am măsurat în Marea Britanie.

Din fericire, la fel ca omologul său plătit, Windscribe Free a fost destul de consistentă, iar vitezele nu au avut tendința de a schimba prea mult de la un test la altul. De asemenea, nu am observat nicio scădere a conexiunii în timpul testelor noastre.

În prezent testăm viteza folosind protocolul OpenVPN, deoarece acesta este disponibil pe scară largă printre serviciile VPN și, prin urmare, ne ajută să menținem un nivel ridicat de consecvență în rezultatele noastre.

Trebuie menționat, însă, că aplicațiile Windscribe implicit la pornirea la IKEv2, care susține că este cel mai bun protocol, deci puteți vedea viteze puțin mai rapide dacă vă conectați astfel.

Dacă doriți să aflați mai multe despre modul în care testăm performanța VPN, aruncați o privire la metodologia noastră de testare a vitezei VPN.

Locații server

Servitorii din 22 de orașe se întind pe 10 țări

Glob cu un steag albastru10CountriesImagine a unui peisaj al orașului22CitiesImaginea unui marker rozNumăr de dezvăluire a adreselor IP

Având în vedere că aceasta este o versiune gratuită a serviciului VPN premium pentru Windscribe, cele 10 țări server furnizate reprezintă un început foarte bun, dar alegerea de server specifică orașului Windscribe ne-a impresionat cu adevărat.

Locația „SUA Est”, de exemplu, vă permite să alegeți între serverele VPN ale Windscribe din Chicago, New York și Washington DC, plus două în Miami.

Există două opțiuni la nivel de oraș fiecare în centrul SUA (Atlanta) & Dallas), US West (Los Angeles) & Seattle) și locații din Marea Britanie.

Setări conexiune gratuită Windscribe

Din păcate, Windscribe nu are nicio opțiune de server disponibilă în America de Sud, Africa sau Australia și întreaga Asie este realizată printr-un singur server VPN din Hong Kong. De asemenea, nu există nicio indicație despre exact câte servere VPN sau adrese IP funcționează, ceea ce este dezamăgitor.

Dacă doriți acces la serverele din respectivele locații, plus alte zeci, va trebui să faceți upgrade la versiunea premium a Windscribe VPN.

Streaming & torrenting

Nu va funcționa cu streaming, dar torrenting este permis

Windscribe Free este un VPN slab pentru streaming.

Serverele de streaming ale Windscribe (cunoscute sub numele de „Windflix”) sunt rezervate utilizatorilor plătite, așa că nu este o surpriză faptul că nu am putut debloca Netflix-ul american în testarea noastră.

De asemenea, BBC iPlayer este dificil de transmis și nu am reușit să îl accesăm în cele mai recente teste. Totuși, am avut mai mult noroc în streaming prin proxy-ul browserului Windscribe, dar acest lucru nu oferă același tip de securitate ca VPN-ul complet.

Nu există nicio informație în Întrebările frecvente ale Windscribe despre accesarea serviciilor de streaming și nici „Garry” este bot-ul de chat live foarte util, așa că este un caz de verificare în mod regulat pentru a vedea dacă situația se schimbă.

Dacă streamingul este foarte important pentru dvs., ar trebui să vă gândiți cu adevărat la utilizarea unui serviciu VPN plătit. Consultați cele mai bune VPN-uri pentru streaming sau, alternativ, aruncați o privire mai atentă asupra celor mai bune VPN-uri generale, ExpressVPN.

torrenting

Torrenting a funcționat bine pentru noi în testare și pare permis pe majoritatea serverelor VPN de la Windscribe Free, ceea ce este excelent. Torrenterii vor beneficia, de asemenea, de funcția de comutare a opțiunii Windscribe, de protecția împotriva scurgerilor DNS și de politica de confidențialitate solidă.

Nu este surprinzător, atunci, că Windscribe este actualul nostru VPN gratuit preferat pentru torrenting. Totuși, capacul lunar de 10 GB va fi întotdeauna un factor limitativ.

Evitând Cenzura

Opțiune de încredere pe desktop, dar mai puțin pe mobil

Cu numărul mare de protocoale VPN disponibile, cel puțin pe desktop, Windscribe Free ar trebui să fie o opțiune de încredere pentru ocolirea cenzurii în locuri precum China.

Când am întrebat Windscribe cât de eficient crede că aplicațiile sale VPN pot ocoli blocurile de cenzură, Windscribe ne-a spus că poate fi „hit-and-miss” pe mobil, dar ar trebui să funcționeze fără probleme pe desktop..

Când am verificat subredditul Windscribe, părea promițător pentru utilizatorii din China, unii afirmând că este cel mai de încredere serviciu pentru țara în care există.

Comentează subredditul Windscribe care descrie performanțele sale excelente în China

Acest lucru înseamnă că versiunea gratuită a Windscribe ar trebui să fie, de asemenea, o soluție VPN eficientă pentru cei din alte țări cu cenzură înaltă, cum ar fi Turcia, Iranul și Arabia Saudită, deși rețeaua de server limitată înseamnă că vitezele dvs. vor suferi probabil.

platforme & Dispozitive

Compatibil cu toate platformele majore

Aplicații

Logo WindowsferestreLogo MacMacLogo iOSiOSLogo AndroidAndroidLogo LinuxLinuxLogo RouterRouter

Am testat aplicațiile VPN gratuite ale Windscribe pe suita noastră completă de sisteme de operare și dispozitive, inclusiv Windows, MacOS, iOS, Android și Linux, și am fost constant impresionați pe tot parcursul.

Puteți instala, de asemenea, Windscribe la nivel de router și nu există nicio limită la numărul de conexiuni simultane pe care le puteți avea, deși o instalare a routerului în rețeaua de domiciliu vă va scurge capacul de date prea repede..

Console de jocuri & Dispozitive de difuzare

Logo AppleTVAppleTVLogo-ul Amazon Fire TVAmazon Fire TVLogo ChromecastChromecastLogo NintendoNintendoLogo PlayStationPlay StationLogo RokuRokuLogo XboxXbox

Windscribe Free este chiar disponibil pe o mulțime de dispozitive suplimentare, cum ar fi Amazon Fire TV Stick și Apple TV, lucru rar pentru un serviciu VPN gratuit..

Fiți atenționat totuși - aceste dispozitive vor mânca în continuare date din aceeași cotă ca toate celelalte dispozitive pe care aveți instalat Windscribe.

Extensii browser

Logo ChromeCromLogo FirefoxFirefox

Windscribe Free partajează extensiile browser-ului Google Chrome și Mozilla Firefox cu echivalentul său premium. Au fost actualizate și ne place foarte mult cum funcționează și se simt.

Extensia browserului este un proxy, mai degrabă decât o VPN completă - dar aceasta este o practică destul de obișnuită și Windscribe nu încearcă să o ascundă (am dori să putem spune același lucru cu toți furnizorii VPN).

Spre deosebire de un VPN corespunzător, proxy-ul nu vă va proteja complet datele și va redirecționa doar traficul care trece prin browserul dvs. Pe de altă parte, este mult mai bine decât nimic, și este o măsură eficientă pentru a vă distruge locația.

Imagini ale extensiei browserului Windscribe

Componenta suplimentară include câteva caracteristici excelente, concentrate pe confidențialitate, cum ar fi un blocant de anunțuri, un firewall și instrumente pentru a vă împiedica să fiți urmăriți de agenții de publicitate online, alături de instrumente avansate pentru a vă ajuta să răsfățați locația și ora browserului dvs..

Puteți aloca în mod aleatoriu și agentul dvs. de utilizator, ceea ce împiedică browserul dvs. să poată determina ce sistem de operare și browser utilizați.

Toate aceste funcții sunt disponibile atât pentru conturi gratuite, cât și pentru plata - singura diferență este numărul de locații disponibile.

Ne place foarte mult această suită dedicată vieții private și securității. În plus, designul său minimal îi permite să se simtă ușor, chiar și cu toate aceste caracteristici.

O caracteristică pe care am dori să o vedem mai mult este integrarea aplicațiilor desktop. Începând de acum, suplimentul vă permite să vedeți dacă funcționează sau nu VPN-ul pe computer. Sperăm că acest lucru va fi actualizat pentru a permite controlul VPN complet din browserul dvs..

Criptarea & Securitate

La fel de sigur ca versiunea plătită

Protocoale

Criptarea

Securitate

Caracteristici avansate

IKEv2 / IPSec

OpenVPN (TCP / UDP)

Proprietate

AES-256

Blocarea scurgerii DNS

IPV6 Blocarea scurgerilor

Suporta portul TCP 443

Switch Kill Switch

Vă rugăm să consultați Glosarul nostru VPN dacă acești termeni vă confundă și doriți să aflați mai multe.

Windscribe Free vă permite să accesați exact aceeași serie de setări de confidențialitate acordate în versiunea completă a aplicației, ceea ce înseamnă că puteți alege dintre patru protocoale VPN diferite:

 • OpenVPN (favoritul nostru)
 • IKEv2
 • hoție
 • WStunnel

Windscribe Free este dotat, de asemenea, cu o funcție de comutație de ucidere VPN, protejându-vă de eventuale căderi de conexiune potențiale și puteți alege chiar să setați o adresă IP manual.

Recenzie gratuită pentru parbriz

Există, de asemenea, câteva setări avansate de VPN pe aplicația desktop Windscribe, de la configurarea proxy la modul în care doriți să fie sortate serverele dvs. Este doar păcat că aproape toate aceste funcții nu sunt disponibile în aplicația mobilă.

Captura de ecran a rezultatelor testului scurgerii Windscribe pe browserleaks.com

Așa arăta browserleaks.com în timp ce eram conectați la serverul Atlanta Windscribe Free

Am testat, de asemenea, Windscribe Free VPN pentru scurgeri IP și DNS și a trecut ambele cu culori zburătoare, dovedind că vă va menține în siguranță online.

De asemenea, Windscribe a anunțat recent introducerea unui nou blocator de anunțuri și blocant malware, cunoscut sub numele de R.O.B.E.R.T, care este disponibil atât pentru aplicațiile gratuite, cât și pentru cele plătite. Acest lucru diferă de cele oferite de alte servicii VPN, deoarece include opt liste de blocuri individuale, precum și o caracteristică de listă albă personalizată. Puteți citi mai multe despre R.O.B.E.R.T. aici.

Ușurință în utilizare

Modern și ușor de utilizat

Cum să instalați & Configurați gratuit Windscribe

 • Captura de ecran a butoanelor de descărcare a aplicației personalizate de pe site-ul Windscribe

  Când nu descărcați pe mobil, acestea sunt opțiunile cu care veți fi prezentate pe site-ul Windscribe - selectați doar sistemul de operare pe care îl alegeți.

 • Captura de ecran a asistentului de instalare pentru aplicația Windows Windscribe Free

  După ce executați fișierul de configurare, vi se oferă două opțiuni pentru instalare - „Instalare expresă” va fi bine pentru majoritatea utilizatorilor.

 • Captura de ecran a ferestrei de configurare finalizate pentru aplicația Windows Windscribe Free

  Câteva momente mai târziu instalarea dvs. va fi finalizată - este atât de simplu.

 • Captura de ecran a ecranului principal al aplicației Windows Windscribe Free

  Ecranul cu care sunteți prezentat atunci când porniți Windscribe Free - exact același lucru ca și în versiunea premium. Fie selectați un server din meniul derulant, fie pur și simplu faceți clic pe butonul de alimentare pentru a vă conecta imediat.

 • Screenshot a listei de servere a Windscribe Free

  Lista extinsă de server. Steagurile cu o pictogramă stelară pe ele sunt rezervate utilizatorilor plătitori. Puteți atinge orice națiune pentru a vedea lista serverelor la nivel de oraș - chiar dacă există doar unul.

 • Captura de ecran a meniului de setări din aplicația desktop Windscribe Free

  Există o mulțime de opțiuni avansate pentru utilizatorii cărora le place să se joace cu setările - chiar dacă nu este la fel de plăcut vizual ca meniul principal.

 • Captura de ecran a aspectului aplicației Windscribe Free când este conectată

  Când sunteți conectat, ecranul de pornire se luminează albastru și butonul de alimentare se schimbă în poziția „On”. De asemenea, puteți comuta comutatorul de ucidere, pe care Windscribe îl numește „Firewall”.

Indiferent de platformă, aplicația VPN gratuită Windscribe arată exact la fel ca versiunea premium. Asta înseamnă că veți obține o experiență simplă, intuitivă și simplă a utilizatorului.

De asemenea, nu există reclame, ceea ce reprezintă un aer binevenit de aer curat în lumea VPN-urilor gratuite.

Windscribe vă prezintă o rețea de server VPN și un buton de alimentare: pur și simplu alegeți locația dvs., porniți-o și sunteți în funcțiune în câteva secunde.

Relații Clienți

Resurse online utile, dar fără chat live

Asistență prin e-mail prin intermediul unui formular online

Resurse online

da
da

Windscribe nu are suport pentru chat live, ceea ce este dezamăgitor pentru un furnizor VPN de dimensiunea sa. Cel mai apropiat lucru pe care îl obțineți pentru asistența de chat live este un bot de chat automat - care s-a dovedit absolut inutil ori de câte ori i-am pus o întrebare și ne-a îndrumat pur și simplu să trimitem un bilet de asistență, astfel încât să putem „vorbi cu un om”..

Din fericire, există o serie de ghiduri utile de ajutor și întrebări frecvente online, în plus, puteți trimite întotdeauna un bilet de asistență dacă încă nu puteți găsi ceea ce aveți nevoie. De asemenea, am constatat că subredditul Windscribe este deosebit de util, solicitând detaliile noastre mai specifice.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me