ZPN este un serviciu VPN mai mic care, pe fața sa, are câteva caracteristici impresionante.

Mai multe protocoale VPN de încredere, o alocație mare de date pe un serviciu gratuit și un comutator de ucidere – acestea sunt toate lucrurile pe care le place să le vedem de la orice furnizor.

Am fost cu adevărat încântați când am văzut aceste caracteristici, așa că am efectuat ZPN prin testele noastre riguroase standardizate pentru a răspunde la întrebări precum:

 • ZPN este un furnizor VPN de încredere?
 • Are o politică de logare minimă?
 • Poate ZPN să acceseze conținut geo-blocat?
 • ZPN este în siguranță?
 • Este sigur?
 • Este ușor de utilizat ZPN?

Ce am găsit?

ZPN subperformat. Prost.

Citiți pentru a vedea cât de mult a ratat semnul.

Prezentare generală

Pro ZPN gratuit & Contra

Pro-uri

 1. Acces la BBC iPlayer
 2. Alocație de date generoasă
 3. Aplicații pentru dispozitive populare

Contra

 1. Vitezele groaznice, îngroșate
 2. Bazat în Emiratele Unite pentru confidențialitate
 3. Tăiați și lipiți politica de confidențialitate
 4. Scurgeri DNS pe toate serverele
 5. Serviciu clienți teribil

Rezumat cheie gratuită ZPN

Viteza de descărcare de top

Politica de logare

IP, DNS sau WebRTC Scurgeri

competență

Servere

Adrese IP

ţări

SUA Netflix

torrenting

Funcționează în China

A sustine

Site oficial

9.5Mbps
Unele jurnale de utilizatori
da
Emiratele Unite (Internet censurat)
Nu este dezvăluit
Nu este dezvăluit
7
Nu
Nu
Nu
Resurse online
Zpn.im

Despre & Politica de logare

Cine este ZPN gratuit?

Fotografie a orașului RAK din Emiratele Arabe Unite

RAK City

ZPN este realizat de o companie numită Vostock Soft FZC.

Compania pare să fi produs doar două produse, ZPN și un alt VPN acum întrerupt numit VPN Easy – care a fost exclusiv Android.

Potrivit site-ului ZPN, Vostock Soft FZC are sediul în Zona de comerț liber din Ras Al Khaimah, un emirat la nord de Dubai, adesea denumit RAK oraș.

Am văzut unele afirmații potrivit cărora Vostok Soft FZC este deținut de un bărbat pe nume Zlatan Mihail, din Nurenberg din Germania, dar nu am putut să confirmăm acest lucru.

Blogurile de pe site-ul ZPN sunt scrise sub numele de Richard, dar acest lucru nu înseamnă prea multe.

Nu există nici o înregistrare a Vostok Soft FZC în registrele de afaceri. Am găsit o companie de securitate numită Vostok Trading cu sediul în RAK. Nu este clar dacă cei doi sunt conectați.

În magazinul Google Play App, adresa ZPN este listată drept: „ZPN APPS”.

Pe scurt, acesta este foarte comportament umbrit. ZPN a depășit pur și simplu neglijarea informării utilizatorilor săi – încearcă în mod activ să ascundă identitatea și locația operațiunii sale de afaceri și a proprietarilor.

Lipsa de transparență a ZPN înseamnă că este dificil de confirmat că VPN se bazează chiar și acolo unde pretinde – deși este greu de imaginat pe cineva care se află într-o jurisdicție atât de proastă pentru un VPN.

Emiratele Arabe Unite au legi dure de supraveghere, iar în țară utilizarea unei VPN este pedepsită cu amenzi uriașe.

De ce cineva ar alege să-și localizeze compania VPN într-o jurisdicție atât de ostilă vieții private este mistificant (cu excepția unor cote mici de impozitare, nu a abordării UAE cu privire la confidențialitatea datelor, care o face atrăgătoare).

Indiferent, ZPN aflându-se în Emiratele Arabe Unite înseamnă că datele dvs. ar putea fi în pericol dacă utilizați VPN. După cum afirmă ZPN: „Compania nu poate fi obligată să predea informații pe care nu le are.”

Aceasta înseamnă că politica de logare a ZPN și dacă aveți încredere în companie pentru a respecta acea politică, sunt ambele cu adevărat importante.

Politica de logare

Politica de confidențialitate a ZPN este un amestec de bune și bune, și mult prea limitată pentru confort.

Secțiunea privind colectarea informațiilor personale prevede:Captura de ecran a politicii de confidențialitate ZPN

Nu colecta nimic altceva decât o adresă de e-mail sună grozav. În practică, însă, nu are sens. Pentru a fi funcțional din punct de vedere tehnic, un VPN trebuie să vadă adresa dvs. IP.
Bănuim că aceasta descrie doar ce va face ZPN cu datele dvs. de înscriere, nu și ceea ce va face odată ce utilizați serviciul VPN. Dacă este cazul, este o politică bună, dar nu spune întreaga poveste.

Mai mult în ceea ce privește abordarea ZPN de a colabora cu guvernul EAU:Screenshot a politicii de confidențialitate ZPN, afirmând că colaborează cu autoritățile din Emiratele Unite

Desigur, ZPN trebuie să respecte legea competenței sale, dar jurisdicția sa se întâmplă doar să adopte o abordare autoritară a mass-media și informațiilor.

Cu toate acestea, există mai multe informații în Termenii și condițiile ZPN.

În comparație cu ceea ce am văzut până acum, secțiunea de înregistrare a acestui document arată clar, coerent și adecvat:Captura de ecran a secțiunii politicilor de logare a Termenilor și condițiilor ZPN

Până când vă dați seama că a fost copiat și lipit, adică.

O căutare rapidă pe Google pentru această secțiune dezvăluie zeci de VPN-uri mici, cu politici de logare identice:Captura de ecran a unei căutări Google, care prezintă mai multe politici de înregistrare duplicate

Întrebarea vitală este aceasta: puteți avea încredere în ZPN pentru a adopta această politică? Este suficient un loc de copiere și lipire pentru a vă convinge să vă trimiteți datele în inima uneia dintre cele mai puțin prietenoase confidențialități de pe Pământ?

Nu suntem convinși că așa este.

Nu vedem niciun motiv pentru care ar trebui să ai încredere într-o companie care lucrează pentru a-și ascunde identitatea și nici măcar nu a scris o politică de confidențialitate originală cu datele tale.

Politica de înregistrare a ZPN-urilor este inconsistentă și plină de plagiat. Există câteva steaguri roșii, dar, cel mai mult, nu credem că puteți avea încredere în companie pentru a se conforma revendicărilor sale.

Chiar dacă performanța ZPN nu a fost groaznică, politica sa de logare și jurisdicția singură ar fi suficiente pentru a nu o utiliza.

Citiți mai departe pentru a afla totul despre acea performanță cumplită.

Viteză & Fiabilitate

Vitezele de accelerare sunt uniform proaste

Nu vă așteptați să fiți impresionați de viteza ZPN: este unul dintre cele mai lente VPN-urile pe care le-am întâlnit vreodată.

Chiar și pentru un VPN gratuit, performanța sa este constant îngrozitoare.

Viteza rezultă din locația noastră fizică din Londra (conexiune fibră optică 100Mbps) la un server de testare din Londra.

Înainte de a utiliza ZPN Free:

 1. DescarcaMbps

  95.64

 2. ÎncărcațiMbps

  98.26

 3. Recenzie gratuită ZPNPingDomnișoară

  7

Când este conectat la ZPN Free:

 1. DescarcaMbps

  9,38

 2. ÎncărcațiMbps

  1,81

 3. Recenzie gratuită ZPNPingDomnișoară

  14

Cel puțin ZPN este consecvent.

Am obținut o scădere de 90% a vitezei de descărcare de la fiecare locație a serverului, cu excepția Canadei și SUA, care a obținut o reducere de 91%, respectiv 93%. Viteza de încărcare a scăzut cu 98% în fiecare locație.

Asta pentru ca ZPN gratuit vă accelerează activ vitezele.

Acestea sunt rezultatele testelor noastre globale de viteză, efectuate de laboratorul nostru de teste din Londra, Marea Britanie:

 • STATELE UNITE ALE AMERICII: 6.17Mbps (Descarca) & 1.58Mbps (Încărcare)
 • Germania: 9.48Mbps (Descarca) & 1.73Mbps (Încărcare)
 • Olanda: 9Mbps (Descarca) & 1.77Mbps (Încărcare)
 • Canada: 7.83Mbps (Descarca) & 1.49Mbps (Încărcare)

Faptul că aceste viteze sunt atât de slabe și atât de consecvente indică puternic că sunt restricționate artificial. Oricum, vă puteți aștepta la performanțe groaznice de la ZPN pe tot globul.

Locații server

Numai Europa și America de Nord

Glob cu un steag albastru7CountriesImagine a unui peisaj al orașului7CitiesImaginea unui marker rozNumăr de dezvăluire a adreselor IP

Site-ul ZPN susține că are 926 de servere în întreaga lume. Acest lucru poate fi valabil pentru versiunea premium a aplicației, dar versiunea gratuită funcționează cu o fracțiune din aceasta.

Există șapte locații de server din care puteți alege din aplicația gratuită: Marea Britanie, SUA, Canada, Olanda, Franța, Germania și Italia.

Acest lucru nu este groaznic dacă vă bazați în America de Nord sau Europa de Vest, dar pentru utilizatorii din Orientul Mijlociu, Asia, America de Sud, Africa sau oriunde altundeva este o acoperire groaznică.

Rețeaua de servere mici înseamnă, de asemenea, că nu veți putea accesa conținut restricționat geo din țări precum Japonia, Norvegia sau Brazilia.

Nu că VPN este deosebit de bun în deblocarea de conținut în țările pe care le acoperă.

Streaming & torrenting

iPlayer funcționează, dar este dureros de lent

Nu veți obține mult streaming cu ZPN.

Netflix nu a funcționat deloc pe niciunul dintre serverele gratuite.

Screenshot de Netflix detectând un proxy

Totuși, ZPN are acces la BBC iPlayer, lucru obișnuit pentru micii furnizori VPN, dar totuși un bonus.

Gama de date de 10 GB este generoasă pentru o VPN gratuită și ar trebui să facă din streaming o opțiune reală.

Dar există o problemă.

Vitezele ZPN sunt mult prea proaste pentru a transmite ceva fără probleme.

torrenting

Când am văzut pentru prima dată ZPN are o limită de date de 10 GB, am fost optimiști.

Multe VPN-uri gratuite au cote minime de date care exclud torentarea, dar acest plafon mai mare ar putea face un concurent.

Din păcate ZPN nu este un VPN bun pentru torrenting.

Are una dintre cele mai confuze politici pentru traficul P2P pe care l-am întâlnit vreodată:Captura de ecran a politicii de torentare ZPN

Prin urmare, ZPN interzice partajarea materialelor protejate prin drepturi de autor, dar îl permite și „interzice clienții săi abține din astfel de activități ”(accentul nostru).

Nu avem idee ce spun ZPN în această afirmație.

Acest efort plictisit face o lectură bună, dar nu va afecta cu adevărat clienții pe aplicația gratuită (pe lângă faptul că nu-i vor da bani ZPN), deoarece toate serverele P2P ale ZPN sunt limitate la serviciul său premium.

Chiar dacă ZPN liber ar permite traficul P2P, viteza de accelerație este mult prea lentă pentru a fi practic.

Pentru o alternativă funcțională, consultați lista noastră cu cele mai bune VPN-uri gratuite pentru torrenting.

Evitând Cenzura

Nu există o tehnologie confirmată de obuscare

Nu este nimic care să sugereze că ZPN are capacitatea de a evita cenzura și nu am văzut niciun exemplu de oameni care îl folosesc cu succes în acest scop, nici.

În plus, ZPN are sediul în Emiratele Arabe Unite, o țară din care petrecem mult timp ajutând oamenii să-și păstreze datele. Puteți afla care credem că sunt cele mai bune VPN-uri pentru EAU aici.

Nu vă așteptați la vreun ajutor ocolind cenzura de la ZPN.

În aplicație există un protocol „AntiDPI” – pe care presupunem că ar depăși cenzorii – dar în aplicație sau online nu există nimic care să explice cum funcționează. De asemenea, nu am văzut nicio mărturie a utilizatorului care sugerează că oamenii au folosit aplicația din regiuni cenzurate.

platforme & Dispozitive

O bună acoperire a elementelor de bază

Aplicații

Logo WindowsferestreLogo MacMacLogo iOSiOSLogo AndroidAndroidLogo LinuxLinux

ZPN are aplicații pentru toate cele mai comune sisteme de operare: Windows, MacOS, iOS și Android printre ele.

Există aplicații disponibile și pentru versiunile mai vechi ale acestor sisteme de operare, inclusiv Windows XP, Vista, 7 & 8. Deși vă recomandăm să faceți upgrade la Windows 10 dacă utilizați încă unul dintre aceste sisteme, dar dacă nu puteți, atunci ZPN va funcționa în continuare pentru dvs..

Are chiar și o aplicație pentru Linux, care este un bonus minunat pe care nu îl vedem de obicei cu VPN-uri mai mici.

Pentru o VPN de această dimensiune nu este surprinzător faptul că aici se opresc opțiunile, dar ar fi bine să vedem mai multă compatibilitate.

În special, posibilitatea de a instala ZPN pe un router ar adăuga o cantitate uriașă de utilitate, permițându-vă să acoperiți console de jocuri și televizoare inteligente.

În viitor, am dori, de asemenea, să vedem o extensie de browser de la ZPN – deși există o mulțime groaznică, trebuie să se concentreze pe a merge mai întâi.

Criptarea & Securitate

Scurgeri DNS pe toate serverele

Protocoale

Criptarea

Securitate

Caracteristici avansate

OpenVPN (TCP / UDP)

secret

IPV6 Blocarea scurgerilor

Suporta portul TCP 443

Switch Kill Switch

Vă rugăm să consultați Glosarul nostru VPN dacă acești termeni vă confundă și doriți să aflați mai multe.

Pe pagina sa de pornire ZPN prezintă o declarație de misiune:

„Protejați-vă rețeaua printr-un tunel VPN criptat și stați la siguranță de hackeri”.

Dar cât de sigur este?

Nu foarte.

Am găsit scurgeri DNS pe fiecare server ZPN, un eșec critic pentru o VPN care pretinde că îmbunătățește securitatea.

Captura de ecran a unui test de scurgere eșuat de la ZPN

Conexiunile HTTPS standard către site-urile web criptează deja comunicarea, deci dacă VPN nu vă protejează informațiile DNS, nu adaugă mai multă securitate decât HTTPS o face singur.

Există o setare de remediere a scurgerii DNS – din anumite motive a fost oprită implicit – dar nu funcționează.

Pe pagina principală a ZPN, de asemenea, fac unele afirmații dubioase. Un exemplu fiind:Screenshot de pe site-ul ZPN, susținând că VPN-ul său funcționează ca

Cuvintele ZPN aleg toate sunetul autoritar: firewall virtual, adresă IP ascunsă, conexiune criptată. Dar această afirmație nu se ridică la nimic altceva decât la tehnologie și ZPN nu vă va proteja împotriva legăturilor spam sau a site-urilor periculoase.

Publicitatea falsă de genul acesta nu este o modalitate excelentă de a crea încredere. Face ZPN să pară că ar face mai degrabă o vânzare rapidă decât să îmbunătățească cu adevărat confidențialitatea și securitatea utilizatorilor săi.

Aplicația vă oferă posibilitatea de a alege între protocoalele OpenVPN, AntiDPI și SSL VPN, fără semnul L2TP, așa cum este indicat pe site-ul web.

„AntiDPI” și „SSL VPN” nu sunt protocoale standard. OpenVPN folosește SSL, dar aplicația nu oferă nicio calificare cu privire la diferența dintre aceste două opțiuni de protocol. În mod similar, nu există nicio clarificare a instrumentelor pe care le-ar putea folosi AntiDPI pentru a evita inspecția.

Deoarece nu există informații despre modul în care funcționează aceste opțiuni de protocol sau ce fel de criptare folosesc, vă recomandăm să le evitați și să rămâneți cu OpenVPN implicit.

Ușurință în utilizare

Aplicațiile se obișnuiesc puțin

Cum să instalați & Configurați ZPN Free

 • Screenshot al diferitelor planuri de stabilire a prețurilor ZPN

  Puteți vedea diferențele dintre planurile gratuite și cele plătite pe site-ul ZPN

 • Captura de ecran a butonului pentru a descărca aplicația Windows ZPN

  Pur și simplu faceți clic pe buton pentru a începe descărcarea software-ului pe dispozitivul dvs.

 • Captura de ecran a asistentului de configurare al ZPN pentru aplicația desktop

  Expertul de instalare vă va duce prin fiecare pas al procesului

 • Screenshot a ecranului de conectare ZPN în aplicația Windows

  După ce ați introdus detaliile de conectare, veți putea începe să utilizați serviciul

 • Captura de ecran a ecranului principal al ZPN în aplicația Windows

  Nu ne place cât de mic este butonul de conectare, dar bara de monitorizare a datelor este utilă

 • Screenshot a listei complete de servere gratuite ZPN

  Există câteva locații premium amestecate cu cele gratuite, ceea ce este enervant

 • Captura de ecran a setărilor generale ale ZPN în aplicația Windows

  Pur și simplu bifați casetele setărilor pe care doriți să le activați

 • Screenshot al diferitelor setări de conexiune ZPN

  Ne plac foarte mult micile sfaturi care vin cu setările de conectare

Încercăm să nu judecăm aplicațiile VPN în funcție de aspectul lor, dar uneori designul are efecte dincolo de aspectul rău.

Captura de ecran a aplicației ZPN

În mod ideal, clientul ZPN ar fi mai clar. Când schimbați locația țării, de exemplu, faceți clic pe simbolul „?”. Acesta nu este într-adevăr un simbol standard și, cu siguranță, nu arată ca un buton; am pierdut ceva timp făcând clic pe spațiul gol din dreapta înainte de a realiza ce trebuie să facem.

Micile detalii ca acestea nu sunt fundamentale, dar se adaugă. Proiectarea cu oase goale a ZPN are ca rezultat o experiență de utilizator destul de neplăcută, nu una eficientă.

Setările sunt ușor de găsit și de schimbat, ceea ce ne-a plăcut.

Captura de ecran a meniurilor cu setări ZPN

După ce te-ai obișnuit cu ea, interfața ZPN este utilizabilă, dar am văzut mult mai bine.

Relații Clienți

E-mailul nu este monitorizat, resursele online sunt minime

Resurse online

da

A spune că serviciul clienților ZPN este slab ar fi înșelător, deoarece este practic inexistent.

Există o întrebare frecventă care se adresează întrebărilor de bază. Toate link-urile de descărcare sunt livrate cu instrucțiuni destul de bune.

Dar nu există resurse adecvate pentru rezolvarea problemelor, iar majoritatea funcțiilor aplicațiilor sunt complet inexplicabile.

Dacă aceste resurse minime nu vă ajută, atunci nu aveți noroc: e-mailul de asistență nu este monitorizat, iar contul de twitter al companiei nu a fost actualizat din 2015.

Există, de asemenea, o legătură către un cont Google+ pe site-ul său web, dar rețeaua socială a pornit la jumătatea anului 2019.

Linia de jos

Vă recomandăm ZPN gratuit?

Nu.

În ciuda alocării sale generice de date de 10 GB pe lună, există prea multe probleme cu ZPN pentru a recomanda utilizarea acesteia.

Stai departe de acest VPN de încredere, prost proiectat.

Alternative la ZPN Free

Logo gratuit pentru parbriz

Parbriz gratuit

Un VPN gratuit care livrează, Windcribe Free vine cu 10 GB de date pe lună la fel ca ZPN. Spre deosebire de ZPN, oferă viteze mari unei bune alegeri de servere și permite traficul P2P pe serverele sale. De asemenea, are o politică de logare în care avem încredere. Citiți recenzii gratuite pentru Windscribe

Logo PrivateVPN

PrivateVPN

PrivateVPN este unul dintre VPN-urile de cea mai bună valoare disponibile astăzi, chiar și pentru abonamente mai scurte. Are o gamă uriașă de servere la nivel mondial, o politică fermă fără jurnaluri și o viteză rapidă constantă. De asemenea, poate debloca site-uri de streaming geo-blocate precum Netflix și BBC iPlayer. Citiți recenzia PrivateVPN

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me