ZenMate este unul dintre cele mai populare VPN-uri de acolo. Dar această popularitate este justificată?

Am trecut ZenMate printr-un proces riguros și aprofundat de testare Top10VPN.com pentru a descoperi:

 • ZenMate este la fel de demn de încredere pe cât pretinde?
 • Cât de sigură este ZenMate?
 • ZenMate vă protejează cu un comutator de ucidere?
 • ZenMate este bun pentru streaming și torrenting?
 • ZenMate îți ascunde IP-ul?

Voi dezvălui răspunsurile la toate aceste întrebări, împreună cu o mulțime de alte întrebări importante, în recenzia mea de VPN.

Prezentare generală

ZenMate Pros & Contra

Pro-uri

 1. Viteze destul de rapide
 2. Acces rapid și ușor la Netflix
 3. Torrenting și P2P permise pe toate serverele
 4. Configurare simplă pe cele mai populare platforme
 5. Conectați-vă în siguranță la 30 de țări

Contra

 1. Viteze inconsecvente în rețeaua de server
 2. Asistența clienților nu are chat live, iar răspunsul la e-mail este necompletat
 3. Foarte puține setări configurabile
 4. Bazat în Germania, neprietenos

Rezumat cheie ZenMate

Viteza de descărcare de top

Politica de logare

IP, DNS sau WebRTC Scurgeri

competență


Servere

Adrese IP

ţări

SUA Netflix

torrenting

Funcționează în China

A sustine

Cel mai ieftin preț

Site oficial

86Mbps
Fără jurnale
Nu
Germania (membru cu 14 ochi)
1500+
3000+
27
da
Nelimitat
Nu
E-mail & Doar resurse online
2,05 USD / lună peste 24 de luni
Zenmate.com

Despre & Politica de logare

Cine este ZenMate?

Din octombrie 2018, ZenMate este deținut de compania-mamă Kape Technologies, care deține, de asemenea, o serie de alte companii de securitate pe internet.

ZenMate însuși operează sub jurisdicția Germaniei, făcând-o supusă legilor UE privind detenția. Aceasta este mai puțin decât ideală, dar politica cu jurnalele aproape zero de ZenMate înseamnă că aceasta nu ar trebui să fie o problemă. 

Singura dată când ZenMate va transmite informațiilor utilizatorilor către terți este în conformitate cu legislația atunci când este obligat să furnizeze date de inventar, date privind utilizarea sau facturare.

Având în vedere cantitatea limitată de date pe care le colectează, este puțin probabil să vă afecteze. Până în prezent, nu există nicio înregistrare a nimănui condamnat ca urmare a colaborării ZenMate cu autoritățile.

Politica de logare

Politica de confidențialitate a ZenMate este una dintre cele mai confuze pe care le-am întâlnit.

Cu toate acestea, după ce am examinat în detaliu și am contactat serviciul, sunt sigur că ZenMate este un VPN fără jurnal.

Am pus o serie de întrebări ZenMate și mi-a răspuns astfel:

Screenshot de schimb de e-mail cu ZenMate

Extras de schimb de e-mailuri cu ZenMate

După cum vedeți, ZenMate cunoaște foarte puține informații despre activitatea utilizatorilor săi.

Cunoaște numărul de persoane care folosesc un anumit server, dar nu cine.

De asemenea, cunoaște cantitatea de date transferate printr-un server specific, dar, din nou, nu cine.

Acest lucru face imposibilă identificarea utilizatorilor individuali. 

Aceasta este aproximativ la fel de aproape de o politică cu zero jurnaluri pe care o puteți obține păstrând performanța.

Screenshot al Politicii de confidențialitate ZenMate

Extras din politica de confidențialitate ZenMate

Merită să consultați ghidul nostru privind logistica VPN pentru a afla ce fel de jurnaluri cred că sunt acceptabile și care VPN nu corespund standardelor înalte ale site-ului nostru.

Viteză & Fiabilitate

Viteze locale mari, dar dezamăgitoare pe distanțe lungi

Viteza rezultă din locația noastră fizică din Londra (conexiune fibră optică 100Mbps) la un server de testare din Londra.

Înainte de a utiliza ZenMate:

 1. DescarcaMbps

  94.68

 2. ÎncărcațiMbps

  97,5

 3. Recenzie ZenMatePingDomnișoară

  3

Când este conectat la ZenMate:

 1. DescarcaMbps

  86

 2. ÎncărcațiMbps

  79

 3. Recenzie ZenMatePingDomnișoară

  20

Viteza de descărcare fără ZenMate: 95 Mbps

Viteza de descărcare cu ZenMate: 86 Mbps

Pierderea vitezei mele de descărcare atunci când ZenMate rulează: 9%

ZenMate oferă viteze foarte rapide la conexiunile locale. Am primit viteze impresionante de descărcare și încărcare atât în ​​rețelele de server din Marea Britanie, cât și pe cele europene.

Problema este că conexiunile pe distanțe lungi ale lui ZenMate s-au comportat foarte prost, trăgând-o în general. Vitezele serverului din SUA și Australia au fost mult sub ceea ce mă așteptam, ajungând la o medie de 13Mbps și respectiv 4Mbps.. 

ZenMate este, de asemenea, redus printr-o latență mare / ping, atât la nivel local, cât și la conexiuni mai îndepărtate, ceea ce înseamnă că sunteți un jucător, puteți lupta dacă jucați când este conectat.

Totuși, pe conexiunile din apropiere vă puteți aștepta la viteze mai mult decât capabile să transmită streaming HD, cu o consistență mult mai mare decât am văzut în trecut de ZenMate. 

Am pus toate VPN-urile pe site printr-un proces riguros de testare științifică a vitezei, determinând viteza medie din mai multe locații de pe glob. Aceasta este viteza medie pe care vă puteți aștepta să o ridicați din aceste locații:

 • STATELE UNITE ALE AMERICII: 13Mpbs (Descarca) & 17Mbps (Încărcare)
 • Germania: 76Mbps (Descarca) & 76Mbps (Încărcare)
 • Australia: 4Mbps (Descarca) & 3Mbps (Încărcare)

Locații server

Rețea foarte mică de servere

Glob cu un steag albastru27CountriesImagine a unui peisaj al orașului32CitiesImaginea unui marker roz3.000 + Adrese IP

Pentru un furnizor VPN destul de repede, ZenMate are una dintre cele mai mici rețele de servere de pe piață. Există doar 27 de țări oferite, ceea ce este mult sub medie. Am văzut unele VPN-uri cu până la 190 de țări - cum ar fi HideMyAss.

Abia există servere la nivel de oraș, chiar și în SUA. Comparați acest lucru cu ibVPN, care oferă mai mult de 20 de orașe doar în SUA. Cu țări mari, precum SUA, Canada și Australia, trebuie să văd servere la nivel de oraș răspândite de la coastă la coastă pentru a asigura viteze maxime. 

De asemenea, întreaga Asia este limitată la trei locații și există o singură unitate de server în Africa, Australia și America de Sud..

În ceea ce privește adresele IP individuale, ZenMate are doar 3.000. Acest număr mic poate duce la congestie, deși sperăm că locațiile cele mai populare primesc un procent mare din acestea.

Screenshot de harta serverelor ZenMate de pe site-ul ZenMate

Streaming & torrenting

O mulțime de servere dedicate & funcționează cu BBC iPlayer

ZenMate este o alegere bună pentru deblocarea serviciilor de streaming

Aplicația vine cu o opțiune de a vizualiza servere dedicate pentru streaming. Dincolo de oferirea de servere dedicate pentru Netflix și BBC iPlayer, ZenMate are, de asemenea, servere dedicate de streaming pentru conținut geore-restricționat într-un număr întreg de țări, inclusiv:

 • Comedy Central în SUA
 • RMC în Franța
 • Da, în Finlanda
 • Digi Online în România
 • Fox Sport în Brazilia

Și o mulțime de alții. Acest lucru este destul de rar și un bonus mare pentru dependenții de televiziune.

Testele mele arată că ZenMate este de încredere atunci când vine vorba de BBC iPlayer. Cel mai bun pariu pentru accesarea acestuia este prin extensia browserului mai puțin sigură.

Când versiunea actualizată ZenMate 5 a inclus un server dedicat BBC iPlayer care a avut succes în deblocare și în streaming cu zero probleme. in orice caz, Testele recente au arătat că aplicația este inconsecventă încă o dată, ceea ce este o rușine.

Ecranul de televiziune Afișează BBC iPlayer

Cu toate acestea, rămâne o alegere solidă pentru fanii Kodi, deoarece software-ul ZenMate va funcționa atât timp cât este instalat într-un sistem de operare care are o aplicație personalizată ZenMate, cum ar fi Windows sau MacOS. 

torrenting

Traficul torrenting a fost permis întotdeauna pe fiecare server ZenMate. Cu toate acestea, cu actualizările sale recente, ZenMate oferă și o serie de servere dedicate pentru P2P, majoritatea europene, dar includ și Canada, Africa de Sud și Japonia. 

Acest lucru face ca ZenMate să fie o opțiune excelentă pentru torrenteri să o considere VPN.

Există, de asemenea, un comutator de ucidere VPN, iar politica sa de logare care colectează doar o cantitate minimă de metadate ar trebui să o facă în siguranță.

Evitând Cenzura

Nici o promisiune pentru a evita cenzura globală

ilustrarea unei hărți a lumii.În urma defalcării VPN din 2018, ZenMate nu mai este o alegere potrivită pentru China. Nu își poate publica aplicațiile în China, deoarece nu există nicio garanție că vor funcționa în mod fiabil, iar ZenMate recomandă că, chiar dacă alegeți să descărcați software-ul pentru a nu achiziționa un cont premium.. 

Îmi place deschiderea ZenMate în această privință, dar, din păcate, confirmă doar că nu este potrivit pentru a învinge cenzorii. Faceți clic pe link pentru a arunca o privire asupra listei mele cele mai bune VPN-uri pentru China.

Clienții potențiali din Iran și Arabia Saudită sunt, de asemenea, sfătuiți să descarce aplicația din același motiv. ZenMate afirmă că investighează modalități de a rezolva problemele de cenzură, dar nu poate promite o soluție imediată. 

Totuși, alte țări cu cenzură ridicată sunt mai bune - în secțiunea de asistență a site-ului ZenMate există o listă cu toate platformele acceptate, disponibile în Turcia, Pakistan și Emiratele Unite. În această listă sunt incluse ISP-uri care sunt cunoscute sau suspectate de a fi blocate, ajutând utilizatorii să găsească cea mai bună modalitate de conectare.

platforme & Dispozitive

Gama standard de aplicații

Aplicații

Logo WindowsferestreLogo MacMacLogo iOSiOSLogo AndroidAndroid

ZenMate oferă gama obișnuită de aplicații native pentru diverse platforme, inclusiv:

 • Microsoft Windows
 • MacOS
 • iOS
 • Android
 • Android TV
 • Amazon Fire TV

Site-ul oferă ghiduri de configurare manuale pentru dispozitive fără aplicații personalizate, cum ar fi Linux, dar le-am găsit destul de dificil de urmărit.

ZenMate oferă, de asemenea, un set de instrucțiuni pentru configurarea manuală a altor câteva dispozitive cu VPN-ul său, inclusiv routere și câteva console de jocuri. Din nou, acestea nu sunt suficient de detaliate pentru plăcerea mea, iar noii pot lupta.

Captura de ecran a dispozitivelor ZenMate disponibile preluate de pe site-ul web ZenMate

Console de jocuri & Dispozitive de difuzare

De la cea de-a 5-a generație a ZenMate, aplicația sa a funcționat cu Android TV, Amazon Fire TV și Fire TV Stick. 

Dacă doriți să utilizați ZenMate în console de jocuri, precum Xbox și PlayStation, va trebui să configurați routerul dvs., care protejează toate dispozitivele conectate.

ZenMate oferă un ghid de configurare pe site-ul său web, dar nu este specific pentru routere - mai mult un ghid general pentru dispozitivele care acceptă clientul OpenVPN. Este destul de de bază - va fi mai bine să citiți propriul meu ghid complet pentru instalarea unui VPN la nivel de router.

Uitați-vă la avantajele și dezavantajele instalării unui VPN pe router:

Trei avantaje principale ale utilizării unui VPN pe un routerPatru dezavantaje principale ale utilizării unui VPN pe router

Extensii browser

Logo ChromeCromLogo FirefoxFirefox

ZenMate a început de fapt ca o extensie de browser. Acest lucru este foarte clar când vă uitați la extensiile complete pentru Google Chrome, Mozilla Firefox și Opera.

Extensiile browserului sunt într-adevăr impresionante, oferind malware și blocaje de urmărire a anunțurilor, precum și o caracteristică inteligentă care vă permite să setați diferite „locații inteligente” pentru anumite site-uri web. Sunt o modalitate fiabilă de a accesa servicii de streaming majore, însă oferă o criptare ușor mai puțin sigură - criptare AES pe 128 biți.

Din păcate m-am confruntat cu câteva erori cu extensia ZenMate Chrome, ceea ce m-a determinat să trebuiască să o șterg și să o reinstalez. De asemenea, am întâmpinat conflicte atunci când am rulat atât aplicația desktop, cât și extensia în același timp.

Criptarea & Securitate

Nivel decent de securitate

Protocoale

Criptarea

Securitate

Caracteristici avansate

IKEv2 / IPSec

L2TP / IPSec

OpenVPN (TCP / UDP)

AES-256

Blocarea scurgerii DNS

Switch Kill Switch

Blocator de anunțuri

Vă rugăm să consultați Glosarul nostru VPN dacă acești termeni vă confundă și doriți să aflați mai multe.

ZenMate oferă un nivel decent de confidențialitate în comparație cu rivalii VPN de prim nivel. 

Multă vreme, dacă vrei să folosești OpenVPN (așa cum cred că ar trebui), trebuia să te supui unei configurații manuale și chiar atunci era limitat doar la serverele din SUA și Marea Britanie. De atunci, totuși, ZenMate a creat protocolul OpenVPN încorporat în aplicație și este disponibil pe toate serverele alături de IKEv2 și L2TP.

De asemenea, criptarea este foarte puternică: ZenMate folosește AES-256, un cifru de top și considerat „neschimbător”.

ZenMate are, de asemenea, un comutator de ucidere VPN, care oprește ca adevărata dvs. adresă IP să nu fie eliminată prin blocarea întregului trafic web în cazul în care VPN-ul să fie deconectat din orice motiv.

Protecția împotriva scurgerilor DNS este o altă caracteristică foarte apreciată, care împiedică trimiterea solicitărilor DNS către ISP și, prin urmare, păstrarea activității online private.

Asigurați-vă că activați această setare înainte de a vă conecta, deoarece am găsit aplicația să scurgă solicitările DNS atunci când a fost oprită.

Ne-ar fi plăcut să vedem serverele DNS pentru prima parte la acest nivel, cu toate acestea, o politică aproape de zero jurnaluri oferă o modalitate de a compensa acest lucru.

ZenMate oferă, de asemenea, câteva „funcții premium” pe extensiile sale de browser, cum ar fi blocarea de malware și protecția de urmărire. Acestea blochează site-urile dăunătoare și împiedică serviciile terților să vă urmărească și să colecteze informații despre activitatea dvs. online.

Cu toate acestea, este dezamăgitor faptul că acestea nu sunt disponibile pe clientul desktop.

Alți furnizori oferă mai multe suplimente de securitate dacă căutați niveluri mai ridicate de securitate - unul pe care l-am recomanda este Astrill.

Ușurință în utilizare

La fel de simplu ca un serviciu VPN devine

Cum să instalați & Configurați ZenMate

 • Captura de ecran a butonului de descărcare ZenMate în revizuirea noastră VPN ZenMate

  Descărcarea software-ului este la fel de ușoară ca să faceți clic pe un buton din secțiunea de aplicații de pe site-ul ZenMate.

 • Instrucțiuni de Windows cu instrucțiuni ZenMate în revizuirea noastră VPN ZenMate

  Ne plac instrucțiunile de instalare pas cu pas în secțiunea de asistență a site-ului.

 • Captura de ecran a ecranului de conectare ZenMate în revizuirea noastră VPN ZenMate

  După instalarea software-ului, tot ce mai rămâne de făcut este să vă autentificați și să începeți să utilizați VPN.

 • Ecranul principal al ecranului principal ZenMate în revizuirea VPN ZenMate

  Vizualizarea principală a aplicației Windows. Pur și simplu faceți clic pe butonul mare pentru a vă conecta.

 • Captura de ecran a listei de server ZenMate în recenzia noastră VPN ZenMate

  Selectarea serverului este suficient de simplă, cu filtru simplu și funcționalități favorite pentru a accelera procesul.

 • Setările ZenMate vizualizează ecranul în revizuirea noastră VPN ZenMate

  Meniul de setări este foarte limitat și nu oferă foarte mult pentru tweakers VPN.

 • Captura de ecran a statisticilor ZenMate în recenzia noastră VPN ZenMate

  Câteva statistici foarte simple despre conexiunea dvs. Am prefera să vedem un pic mai multe informații aici în mod ideal.

Gama de aplicații personalizate ZenMate a fost întotdeauna simplă, dar ZenMate 5 actualizat a făcut-o și mai atrăgătoare. Aplicația desktop este cea mai de bază dintre toate, bună pentru începători cu o conexiune securizată cu un singur clic.

Există setări configurabile pentru a schimba protocolul și a activa comutatorul de ucidere și protecția împotriva scurgerii DNS. Cu toate acestea, este departe de a fi exhaustiv. M-am trezit să tânjesc câteva funcții mai avansate de modificat, precum și o mai mare transparență cu privire la detaliile conexiunii mele, cum ar fi noua adresă IP. 

Extensiile browserului ZenMate oferă o experiență excelentă pentru utilizator, dar, din păcate, criptați doar traficul browserului, ceea ce înseamnă că nu este posibil să le utilizați ca înlocuitor complet.

Relații Clienți

Nu există live chat sau informații de bază

E-mail

Resurse online

da
da

Asistența clienților ZenMate este foarte limitată în comparație cu furnizorii de nivel superior, fără chat live și lipsă de informații de bază despre specificul produsului.

Mai mult decât atât, răspunsurile prin e-mail au fost foarte fiabile, ceea ce a fost incredibil de frustrant atunci când nu am găsit răspunsul la întrebările mele din lista de întrebări frecvente..

Chiar și când am primit în cele din urmă o replică, a fost de obicei de la „Rosa the SupportBot” și a constat în principal în răspunsuri irelevante copiate și lipite de pe site-ul web.

ZenMate trebuie să se descurce într-adevăr mai bine pe acest front pentru a concura cu alți furnizori - există un număr care oferă asistență autentică 24/7 din partea oamenilor efectivi, precum VPNArea foarte impresionantă.

Pe partea de plus, mi-au plăcut informațiile generale privind confidențialitatea din secțiunea Academiei a site-ului ZenMate, care acoperă totul, de la siguranța WiFi publică la problemele de neutralitate netă.

Întrebările frecvente de depanare sunt, de asemenea, bine organizate și clare, dar ar putea beneficia de câteva imagini și videoclipuri suplimentare pentru a le face puțin mai accesibile.

Screenshot de asistență ZenMate

Prețuri & oferte

Oferta specială este ieftină, dar abonamentul lunar este scump

Cupon ZenMate

Planul de prețuri ZenMate

Pe un plan de trei ani, ZenMate este unul dintre cele mai ieftine VPN-uri de pe piață. În prezent costă doar 1,64 USD pe lună - o economie de 84% (facturat la 59 USD la fiecare trei ani).

Abonamentul pentru o singură lună continuă să fie destul de scump, la 9,99 USD. Există, de asemenea, opțiunea unei opțiuni de un an, la 4,49 USD în fiecare lună (plătită într-o sumă forfetară de 53,88 USD pe an).

ZenMate oferă, de asemenea, o garanție de returnare a banilor și un proces gratuit. Garanția de returnare a banilor este cu adevărat „fără întrebări” fără capace sau restricții de date ascunse, atât timp cât anulați înainte de sfârșitul zilei 14 a abonamentului.

De asemenea, puteți profita de cele ZenMate șapte zile de încercare gratuită. Acest lucru vă oferă o utilizare nelimitată a serviciului timp de o săptămână, iar mare lucru este că nu sunteți actualizat automat la versiunea plătită, ceea ce înseamnă că nu trebuie să predați informații de facturare atunci când vă înscrieți..

 1. Lunar

  US $ 9.99 / mo

  Plătite 9,99 USD în fiecare lună

 2. 12 luni

  US $ 4,49 / mo

  Plătite 53,88 USD la fiecare 12 luni Economisiți 55%

 3. 2 ani

  US $ 1,64 / mo

  Plătite 59,00 USD la fiecare an - Economisiți 84%

Toate planurile au 14 zile de returnare a banilor

Plată & Opțiuni de rambursare

ZenMate acceptă gama obișnuită de metode de plată, inclusiv:

 • Cele mai multe carduri de credit și debit majore
 • PayPal
 • UnionPay

Puteți plăti, de asemenea, prin transfer bancar din Marea Britanie sau internațional. Acest lucru este destul de limitat în comparație cu rivalii de top, care, de obicei, vor accepta criptomonedele, precum și o gamă mult mai largă de opțiuni internaționale, ceea ce este o opțiune de plată mult mai prietenoasă cu confidențialitatea..

Linia de jos

Recomandăm ZenMate?

Nu pot recomanda ZenMate chiar acum. Este o VPN care excelează rar, dar, de asemenea, rareori dezamăgește.

La un punct de preț extrem de scăzut, ZenMate este o VPN pe care nu am decât să o recomand cuiva cu așteptări scăzute, sau nu este nevoie de o VPN de top. În ceea ce privește toți ceilalți, cred însă că ar trebui să analizezi alternativele de mai jos.

Alternative la ZenMate

Logo ExpressVPN

ExpressVPN

Dacă sunteți dispus să plătiți orice este nevoie pentru a obține cel mai bun VPN posibil, atunci ExpressVPN este alegerea evidentă. Punctele slabe ale ZenMates (viteze internaționale inconsecvente, asistență slabă pentru clienți) sunt punctele forte ale ExpressVPN, ca să nu mai vorbim de orice alt lucru pe care îl face atât de bine. Citiți recenzia ExpressVPN

Logo-ul Surfshark

Surfshark

Surfshark aproape se potrivește cu ZenMate la preț atunci când vă înscrieți la un abonament de 24 de luni, dar îl depășește în aproape toate celelalte aspecte. Este fiabil, sigur și excelent pentru streaming. Citiți recenzia Surfshark

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me