ProtonVPN este un VPN care dorește să facă cunoscute două lucruri mai presus de toate: este sigur și este de încredere.

Puteți lua ProtonVPN la cuvântul său? Recenzia noastră nepărtinitoare ProtonVPN dezvăluie:

 • ProtonVPN este o VPN rapidă?
 • ProtonVPN deblochează Netflix-ul american?
 • ProtonVPN este în siguranță?
 • Unde este într-adevăr amplasat ProtonVPN?
 • ProtonVPN este sigur pentru torrenting?
 • Și, desigur, ProtonVPN este un bun VPN?

Rețineți că această pagină este dedicată versiunilor plătite ale ProtonVPN - puteți găsi recenzia noastră despre ProtonVPN Gratuit aici.

Prezentare generală

Pro ProtoniVPN Pro & Contra

Pro-uri

 1. Aplicații open-source și auditate
 2. Jurnal minim & nu există pierderi de IP, DNS sau WebRTC
 3. Deblochează Netflix și alte site-uri de streaming
 4. Securizați serverele Core și Tor pentru a ajuta la combaterea cenzurii & rămâi în privat
 5. Aplicații prietenoase pentru PC, Mac, iOS, & Android
 6. 10 conexiuni simultane permise pe planul Visionar

Contra

 1. Rețea de server destul de mică în 44 de țări
 2. Nu ocolește cenzura în țări precum China
 3. Torrenting este restricționat la patru locații server
 4. Fără aplicații pentru dispozitive de nișă, fără extensii de browser
 5. Nu există asistență pentru clienți live chat

Rezumat cheie ProtonVPN

Viteza de descărcare de top

Politica de logare

IP, DNS sau WebRTC Scurgeri

competență

Servere

Adrese IP

ţări

SUA Netflix

torrenting

Funcționează în China

A sustine

Cel mai ieftin preț

Site oficial

85 Mbps
Date de utilizare a serverului anonim
Nu
Elveția (Private Haven)
610
610+
44
da
restricționat
Nu
E-mail & Doar resurse online
4,00 USD / lună peste 12 luni
ProtonVPN.com

ProtonVPN este rapid și sigur, acolo fiind cele mai bune VPN-uri de pe piață. Totuși, este departe de a fi perfect - citiți mai departe pentru a vedea ce ne place la ProtonVPN și ce credem că are nevoie de îmbunătățiri.

Despre & Politica de logare

Cine este ProtonVPN?

ProtonVPN poate să fi fost fondată doar în primăvara lui 2017, dar provine de la o companie cu pedigree în lumea cibersecurității.

ProtonVPN este operat de ProtonVPN AG, dar împărtășește o echipă de conducere, birou și resurse cu Proton Technologies AG - aceeași companie cu serviciul de e-mail criptat ProtonMail.

ProtonVPN AG operează sub jurisdicția Elveției.

Acest lucru permite utilizatorilor săi să beneficieze de unele dintre cele mai puternice legi de confidențialitate din lume, în afara legilor UE privind datele și a alianței de supraveghere a 14 ochi.

În timp ce ProtonVPN va dezvălui „datele limitate” pe care le deține în cazul în care se confruntă cu o hotărâre judecătorească elvețiană, faptul că aceasta nu este identificabilă personal înseamnă că nu este ceva care să vă îngrijoreze prea mult.

Politica de logare

ProtonVPN menține o politică de logare minimă sensibilă, care nu stochează nicio informație de identificare personală sau nu înregistrează activitățile online.

ProtonVPN înregistrează doar un lucru:

 • o oră de timp (ora și data) celei mai recente date de conectare VPN de succes

Acest jurnal este stocat pentru a determina că nimeni altcineva nu utilizează contul dvs. și este suprascris de fiecare dată când utilizați serviciul VPN. În mod crucial, aceste date nu vă pot fi identificate în niciun fel.

ProtonVPN nu Buturuga:

 • Adrese IP
 • Aplicațiile și site-urile web (solicitări DNS) pe care le accesați în timpul conectării

Viteză & Fiabilitate

Vitezele peste medie

ProtonVPN oferă viteze mari de încărcare și descărcare atunci când este conectat la servere VPN din aceeași țară și în apropiere, ceea ce va satisface atât fanii de streaming conștienți de confidențialitate, cât și torrenterii.

ProtonVPN a redus viteza internetului nostru cu doar 3% atunci când este conectat la un server din Londra (avem sediul la Londra), ceea ce este fantastic.

Viteza rezultă din locația noastră fizică din Londra (conexiune fibră optică 100Mbps) la un server de testare din Londra.

Înainte de a utiliza ProtonVPN:

 1. DescarcaMbps

  88.93

 2. ÎncărcațiMbps

  88.29

 3. Revizuirea ProtonVPNPingDomnișoară

  14

Când este conectat la ProtonVPN:

 1. DescarcaMbps

  85.89

 2. ÎncărcațiMbps

  45.35

 3. Revizuirea ProtonVPNPingDomnișoară

  27

Viteza de descărcare fără ProtonVPN: 88.93Mbps

Viteza de descărcare cu ProtonVPN: 85.89Mbps

Pierderea vitezei noastre de descărcare atunci când ProtonVPN rulează: 3%

ProtonVPN are performanțe mai puțin în cazul conexiunilor internaționale, cu un abandon de 45% atunci când este conectat la serverul VPN de pe coasta de est a SUA..

Cu toate acestea, în funcție de viteza internetului dvs. (avem o conexiune fibră optică de 100 Mbps), aceasta va fi în continuare suficient de rapidă pentru utilizare generală.

Puteți arunca o privire asupra rezultatelor testelor noastre de viteză care se conectează din Marea Britanie la diverse servere ProtonVPN de mai jos:

 • STATELE UNITE ALE AMERICII: 49Mbps (Descarca) & 18Mbps (Încărcare)
 • Germania: 80Mbps (Descarca) & 41Mbps (Încărcare)
 • Singapore: 33Mbps (Descarca) & 15Mbps (Încărcare)
 • Australia: 19Mbps (Descarca) & 6 Mbps (Încărcare)

Frecvența este destul de mare pe serverele ProtonVPN - și există mai bune VPN-uri pentru care jucătorii pot alege.

Viteza de încărcare nu se potrivește destul de mult cu ritmul descărcărilor, însă pe unele servere VPN din apropiere (Olanda și Franța) procentul de abandonare a vitezei este de doar 18%, astfel încât ProtonVPN nu vă va lăsa să steați în jurul.

Dacă sunteți interesat de modul în care testăm viteza VPN, consultați pagina noastră despre Cum examinăm VPN-urile.

Locații server

Rețea de servere mici în 44 de țări

Glob cu un steag albastru44CountriesImagine a unui peisaj al orașului58CitiesImaginea unui marker rozAdrese IP 610 +

Rețeaua de servere a ProtonVPN este una destul de mică din punct de vedere al locațiilor - există doar 44 de țări disponibile în întreaga lume. Cu toate acestea, ProtonVPN adaugă rapid tot mai multe locații de server.

Totuși, selecția ProtonVPN de aproximativ 610 servere este ceva mai aproape de medie. Acestea sunt, de asemenea, toate serverele fizice, niciunul nu este virtual.

Captura de ecran a listei de servere ProtonVPN în aplicație

ProtonVPN acoperă bine Europa de Vest și America de Nord - cele mai populare locații precum Marea Britanie, SUA, Canada și Australia sunt disponibile, precum și unele opțiuni în fiecare dintre celelalte continente..

Hong Kong, Israel, India, Japonia, Coreea de Sud și Singapore sunt disponibile pentru utilizatorii din Asia, în timp ce Brazilia, Costa Rica și Africa de Sud sunt singurele țări care acoperă America Centrală și de Sud, respectiv Africa..

Dacă aveți nevoie de servere VPN în locații mai îndepărtate, este mai bine să vă uitați la alți furnizori - de exemplu, NordVPN servește peste 60 de țări din întreaga lume.

40 dintre serverele ProtonVPN fac parte din rețeaua „Secure Core” a ProtonVPN. Aceste servere vă salvează traficul printr-o locație de la distanță (cum ar fi Islanda sau Suedia) înainte de a o transmite la destinația dorită.

Secure Core este similar cu funcțiile Doublehop sau DoubleVPN pe care le-ați putut vedea de la alte VPN - vă face mult mai greu de urmărit, deși vă va încetini destul de mult conexiunea. Toate aceste servere sunt deținute și operate exclusiv de ProtonVPN.

În timp ce ProtonVPN închiriază unele dintre serverele din rețeaua sa de la furnizori de încredere, puteți fi sigur că serviciul VPN deține toate serverele sale Secure Core VPN.

ProtonVPN are servere VPN în mai multe orașe din patru țări:

 • Australia (2)
 • Canada (3)
 • Marea Britanie (2)
 • SUA (11)

Puterea de a merge până la nivelul orașului în aceste țări nu este numai bună pentru viteză și fiabilitate, dar permite utilizatorilor să acceseze conținut geo-specific.

Streaming & torrenting

Deblochează Netflix & foarte sigur pentru torent

ProtonVPN este o alegere excelentă pentru streamer.

ProtonVPN s-a dovedit de încredere în deblocarea Netflix din SUA și a BBC iPlayer - un program realizat doar de cei mai buni furnizori VPN.

În plus, ProtonVPN a adăugat recent suport pentru Disney +, ceea ce înseamnă că toate serviciile de streaming majore sunt acum gratuite pentru a accesa atunci când rulează ProtonVPN.

Ne place în mod deosebit modul în care ProtonVPN poate debloca conținutul geo-blocat atunci când este conectat la orice server din țara dorită.

Acest lucru înseamnă că nu trebuie să pierdeți timp de transmisie valabil pentru a căuta pe serverul Netflix dedicat, adesea numit ambiguu.

Site-ul ProtonVPN conține, de asemenea, o serie de ghiduri utile care detaliază modul de conectare la serviciul de streaming preferat.

torrenting

Vitezele de încărcare și descărcare constant ridicate fac ProtonVPN bun pentru torrentere, dar activitatea P2P este limitată la doar patru locații de server VPN: Elveția, Olanda, Suedia și Singapore.

Serverele prietenoase cu P2P sunt marcate cu o pictogramă care prezintă două săgeți. Este o răspândire slabă care poate lăsa utilizatorii din America sau Africa care suferă de o încetinire semnificativă.

Dacă optați pentru planul ProtonVPN Basic - mai degrabă decât Plus sau Visionary - torrentingul este restricționat și mai mult. P2P nu este permis deloc pe planul gratuit.

Acestea fiind spuse, ProtonVPN este suficient de sigur pentru a vă păstra în siguranță și în timp ce faceți un torent, iar comutatorul său de omor va împiedica identitatea dvs. să fie dezvăluită în cazul în care conexiunea sa scade.

Utilizator mare P2P? Aruncați o privire la ghidul nostru dedicat al celor mai rapide și mai private VPN-uri torrentante.

Evitând Cenzura

Nu este o alegere bună pentru China

ProtonVPN nu este un VPN fiabil pentru conectarea din China, în ciuda serverelor și serverelor Secure Core ale ProtonVPN optimizate pentru a fi utilizate cu Tor.

Serviciul clienți a raportat că mulți utilizatori aflați în China se luptă să folosească ProtonVPN. Un utilizator Reddit a detaliat o soluție care poate sau nu face acest lucru, dar ProtonVPN este departe de a fi de încredere.

Dacă aveți nevoie de un VPN pentru utilizare în țară, ghidul nostru pentru cele mai bune servicii VPN din China este un loc bun pentru a începe.

Rețeaua limitată de servere ProtonVPN o elimină și pentru alte țări cu cenzură înaltă, cum ar fi Turcia și Rusia (urmați linkurile pentru ghidurile noastre dedicate), deoarece conectarea pe distanțe lungi va afecta viteza.

platforme & Dispozitive

Gama limitată de aplicații VPN, dar routerele sunt acceptate

Aplicații

Logo WindowsferestreLogo MacMacLogo iOSiOSLogo AndroidAndroidLogo LinuxLinuxLogo RouterRouter

Aplicațiile personalizate ale ProtonVPN sunt limitate la:

 • Microsoft Windows
 • Apple MacOS
 • iOS
 • Android

Este posibil să instalați ProtonVPN pe Linux, dar acest lucru necesită să descărcați software-ul OpenVPN de la terți, care ar putea fi un pic fiddly pentru utilizatorii VPN pentru prima dată.

Puteți utiliza ProtonVPN pe până la trei dispozitive simultan pe planul de bază, cinci pe planul Plus și 10 dacă vă abonați la planul Visionar.

Console de jocuri & Dispozitive de difuzare

Logo AppleTVAppleTVLogo-ul Amazon Fire TVAmazon Fire TVLogo ChromecastChromecastLogo NintendoNintendoLogo PlayStationPlay StationLogo RokuRokuLogo XboxXbox

ProtonVPN nu are o aplicație nativă pentru Amazon Fire TV Stick.

Cu toate acestea, este posibil să utilizați ProtonVPN pe dispozitive de streaming și console de jocuri.

Cel mai simplu mod este să instalați VPN-ul pe routerul de acasă. Trebuie doar să vă asigurați că routerul dvs. este compatibil, consultând paginile de asistență ale ProtonVPN.

După ce ați terminat, toate dispozitivele conectate la internet din casa dvs. vor fi protejate.

Extensii browser

ProtonVPN nu are extensii VPN pentru browserele Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari sau Opera (urmați linkurile pentru a afla care sunt VPN-urile de înaltă calificare).

Criptarea & Securitate

Sigur & VPN open-source cu unele funcții avansate

Protocoale

Criptarea

Securitate

Caracteristici avansate

IKEv2 / IPSec

OpenVPN (TCP / UDP)

AES-256

Blocarea scurgerii DNS

DNS pentru prima parte

IPV6 Blocarea scurgerilor

Switch Kill Switch

Tunel Split

TOR prin VPN Server

Vă rugăm să consultați Glosarul nostru VPN dacă acești termeni vă confundă și doriți să aflați mai multe.

ProtonVPN este o alegere excelentă dacă sunteți serios în privința vieții private și doriți să vă mențineți în siguranță online.

ProtonVPN este unul dintre primele servicii VPN care își publică codul sursă și devine complet open-source. Acest lucru înseamnă că ProtonVPN poate fi inspectat de oricine, asigurându-se că datele utilizatorului nu sunt manipulate greșit și că tehnicile de criptare și securitate ale ProtonVPN sunt etanșe..

În plus, ProtonVPN a publicat un audit de securitate terț al serviciului VPN pe toate platformele, toate vulnerabilitățile fiind fie acceptate, fie fixate.

Ne place asta. Ne dorim ca mai multe servicii VPN să ia notă și să pună în aplicare pași similari pentru a ajuta industria VPN să fie cât mai transparentă și accesibilă.

Screenshot din Meniul Setări ProtonVPN în aplicație

Aplicația desktop ProtonVPN folosește exclusiv OpenVPN, cel mai sigur protocol VPN, astfel încât puteți fi sigur că traficul dvs. web nu este compromis.

Același lucru este valabil și pentru utilizatorii de iPhone și iPad, OpenVPN fiind singurul protocol VPN disponibil.

Faptul că nu puteți alege protocolul dvs. este un rușine, dar având în vedere că OpenVPN este protocolul nostru de alegere, nu îl judecăm prea aspru pe ProtonVPN..

Aplicația Android are cele mai multe opțiuni dintre toate aplicațiile ProtonVPN, oferind atât OpenVPN cât și IKEv2.

Criptarea pe toate platformele se face prin AES-256, o cifră de top, care este considerată pe scară largă.

Dacă doriți să citiți mai multe despre motivul pentru care OpenVPN este protocolul nostru preferat sau doriți să aflați mai multe despre AES-256 și alte tehnici de criptare VPN, consultați ghidul nostru care detaliază elementele de bază ale criptării.

Funcția de comutație de ucidere a ProtonVPN este absolut esențială, deoarece împiedică scurgerea adevăratei tale adrese IP în cazul în care conexiunea VPN scade din orice motiv. Același lucru este valabil și pentru protecția împotriva scurgerilor DNS și IPv6, pe care testele noastre de scurgere independente s-au dovedit că funcționează eficient.

O captură de ecran cu ProtonVPN care trece toate testele de scurgere IP și DNS

ProtonVPN oferă și Secure Core VPN, un mod care vă forțează traficul prin mai multe servere înainte de a părăsi rețeaua VPN.

Aceste servere funcționează pe rețelele dedicate ale ProtonVPN în anumite țări, cu legi puternice de confidențialitate, ceea ce înseamnă că sunteți protejat și mai mult împotriva atacurilor cibernetice.

Tunelul Split este disponibil pentru cei care doresc să ruta un anumit trafic de internet în afara tunelului VPN, iar serverele optimizate pentru Tor sunt ideale pentru cei care caută niveluri de confidențialitate și mai ridicate.

Ușurință în utilizare

Configurare super simplă și aplicații VPN ușor de utilizat

Cum să instalați & Configurați ProtonVPN

 • Screenshot de descărcare Windows ProtonVPN

  Pur și simplu accesați site-ul web al ProtonVPN și faceți clic pe butonul corespunzător pentru a descărca software-ul VPN pentru a începe procesul de instalare.

 • Expertul de instalare ProtonVPN

  Faceți clic pe prompturile oferite de expertul de instalare VPN pentru a termina procesul.

 • Captura de ecran a ecranului de conectare ProtonVPN

  După instalarea software-ului VPN, introduceți detaliile de conectare și sunteți în funcțiune.

 • Captura de ecran a ProtonVPN Desktop App Ecran principal

  Ecranul principal al ProtonVPN este ordonat și informativ, cu câteva informații utile, cum ar fi adresa dvs. IP și performanțele actuale ale serverului VPN.

 • Captura de ecran a setării conexiunii nucleare ProtonVPN

  Puteți utiliza conexiunea Secure Core a ProtonVPN pentru un strat suplimentar de confidențialitate.

 • Screenshot de Opțiuni de profil personalizate ProtonVPN

  Puteți crea profiluri de server VPN personalizate pentru a face conexiunile cu un singur clic și mai rapid.

 • Captura de ecran a Setărilor generale ale aplicației desktop ProtonVPN

  Lista de setări VPN este păstrată destul de simplă, dar are toate caracteristicile de bază de care ai putea avea nevoie.

Funcționarea ProtonVPN este extrem de ușoară și întregul proces durează doar câteva minute de la început până la sfârșit.

După ce ați ales abonamentul, pur și simplu conectați-vă la contul dvs. pe site-ul web și descărcați software-ul corespunzător pentru dispozitivul dvs. Urmați instrucțiunile de instalare simple și apoi conectați-vă în aplicație.

Aplicațiile pe desktop ale ProtonVPN sunt ușor de utilizat, fără a depăși detaliile.

Ecranul principal afișează o mulțime de informații utile, inclusiv statistici despre viteza de încărcare a serverului, încărcare și descărcare și noua dvs. adresă IP.

Locațiile sunt listate alfabetic, ceea ce le face ușor de navigat. Serverele compatibile cu Tor sunt etichetate în mod clar, la fel și cele optimizate pentru P2P și torrenting.

Setările sunt limitate la lucruri destul de de bază, dar aici puteți activa comutatorul esențial de omor VPN și protecția împotriva scurgerii DNS.

Aplicațiile Android și iOS ale ProtonVPN sunt elegante, dar încă nu au unele funcții în comparație cu clienții desktop.

Relații Clienți

Asistență de bază pentru clienți cu răspunsuri e-mail lente

Asistență prin e-mail prin intermediul unui formular online

Resurse online

da
da

Asistența clienților ProtonVPN este destul de limitată și va acoperi doar cele mai de bază dintre întrebări. ProtonVPN nu are suport pentru chat live.

Centrul de asistență online oferă o serie de întrebări frecvente pe diverse subiecte generale, cu o funcție de căutare la îndemână pentru a căuta cuvinte cheie.

Există, de asemenea, ghiduri detaliate de configurare pentru dispozitivele care trebuie configurate manual și câteva sfaturi simple de depanare.

Dacă întrebările dvs. sunt lăsate fără răspuns de paginile de asistență, va trebui să trimiteți un e-mail deoarece nu există nicio opțiune de chat în direct. Am găsit răspunsuri care să nu fie aproape nicăieri, așa că ProtonVPN va trebui să-și îmbunătățească jocul dacă dorește să concureze cu VPN-urile de ultimă generație concentrate pe clienți.

Prețuri & oferte

Planurile de prețuri potrivite pentru nevoile diferite & bugetele

Cupon ProtonVPN

Planul de prețuri ProtonVPN

ProtonVPN oferă câteva niveluri diferite de servicii adaptate pentru a se potrivi cu diferite cazuri de utilizare, fiecare având opțiunea de a plăti lunar sau anual. Indiferent de obiceiurile dvs. de surfing, va exista o combinație care să vă potrivească.

Planul de bază este cea mai ieftină opțiune la 4 dolari pe lună în planul anual, dar acest lucru vă limitează la două conexiuni simultane, comparativ cu cinci din planul Plus.

Planul Plus este de 8 dolari pe lună dacă este achiziționat anual și vine, de asemenea, cu servere optimizate pentru a fi utilizate cu Tor. Acest plan oferă, de asemenea, acces Netflix.

Planul Visionary este cel mai scump pe care l-am văzut de la orice furnizor la un preț de 24 de dolari pe lună (sau 7,50 USD pe lună timp de doi ani), dar acesta include totul în celelalte pachete, plus zece conexiuni simultane și utilizarea ProtonMail Visionary, care pe propriile sale costă 30 de dolari pe an.

 1. Lunar

  US $ 5 / mo

  Planul de bază: Plătite 5 dolari în fiecare lună

 2. 12 luni

  US $ 4 / mo

  Planul de bază: Plătite 48 USD la 12 luni Economisiți 20%

 3. Lunar

  US $ 10 / mo

  Plan suplimentar: Plătite 10 USD în fiecare lună

 4. 12 luni

  US $ 8 / mo

  Plan suplimentar: Plătite 96 USD la fiecare 12 luni Economisiți 20%

Toate planurile au 30 de zile garanție de returnare a banilor

Plată & Opțiuni de rambursare

Card de credit

PayPal

Bitcoin

da
da
da

Puteți plăti pentru oricare dintre planurile ProtonVPN prin:

 • PayPal
 • Card de Credit / Card de Debit
 • Bitcoin
 • Bani lichizi

Nu există opțiuni de plată internaționale, cum ar fi AliPay, pentru cele cu sediul extern din America sau Europa.

ProtonVPN oferă o garanție de returnare a sumelor de 30 de zile, care într-adevăr nu este pusă la întrebări și nu este supusă niciunei restricții de utilizare a datelor. Solicitați o rambursare prin e-mail prin echipa de asistență, iar banii vor fi înapoi în contul dvs. în termen de 30 de zile.

Dacă doriți să testați serviciul înainte de a vă angaja la un abonament plătit, ProtonVPN oferă un plan gratuit pe care îl puteți utiliza atât timp cât doriți. Puteți citi recenzia noastră independentă despre ProtonVPN Gratuit aici.

Linia de jos

Recomandăm ProtonVPN?

Da. Nu avem nicio problemă în a recomanda ProtonVPN, mai ales dacă principala dvs. îngrijorare este confidențialitatea și securitatea online.

ProtonVPN este unul dintre cele mai fiabile servicii VPN pentru streaming Netflix și iPlayer, iar faptul că ProtonVPN a ales să meargă open-source și să publice un audit de securitate terț este un plus uriaș.

Nu este cel mai rapid, iar asistența sa pentru clienți rămâne mult în urma VPN-urilor cu scoruri mai mari, dar ProtonVPN este încă o VPN bine rotunjită și sigură pentru aproape toată lumea.

Alternative la ProtonVPN

Logo ExpressVPN

ExpressVPN

ExpressVPN are cel mai bun suport clienți pentru orice serviciu VPN disponibil. Este prietenos, extrem de bine informat și este întotdeauna acolo pentru a răspunde la întrebări prin chat live atunci când ai nevoie. Citiți recenzia ExpressVPN

Acces la internet privat

Acces la internet privat

ProtonVPN este rapid - dar există VPN-uri mai rapide disponibile. Accesul la internet privat s-a dovedit constant în testarea noastră ca fiind unul dintre cele mai rapide VPN-uri de acolo. Citiți recenzia de acces la internet privat

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me