TunnelBear este poate cel mai amuzant VPN de pe piață - tema sa de urs este sigur că va câștiga oamenii, dar există ceva înfricoșat sub toată atâta înțelepciune?

Aceasta este o întrebare deosebit de importantă când vine vorba de un serviciu VPN gratuit, cu care atitudinea noastră implicită este neîncrederea, deoarece costurile sunt mai des sau nu ceva - de obicei, confidențialitatea. 

Nu ne este ușor să ne impresionăm, așa că punem ursul la microscop pentru a putea primi răspunsuri la aceste întrebări:

 • Este un VPN sigur?
 • TunnelBear Free este bun?
 • Care sunt limitările sale?
 • Plătit vs TunnelBear Free?

Dacă sunteți interesat de versiunea premium a TunnelBear, am scris și o recenzie separată pentru aceasta, pe care o puteți citi aici.

Înainte de a începe, iată o privire rapidă asupra avantajelor și contra lui TunnelBear Free:

Prezentare generală

TunnelBear Free Pros & Contra

Pro-uri

 1. Descărcări locale bune
 2. Aplicații excelente pentru utilizatori pentru dispozitive populare
 3. Politica de înregistrare minimă
 4. Conectați-vă în siguranță la 23 de țări
 5. Comutator de ucid VPN și protecție împotriva scurgerii DNS

Contra

 1. Stingy 500MB capac lunar
 2. Fără acces la Netflix sau iPlayer
 3. Fără suport de chat live

TunnelBear Rezumat cheie gratuită

Viteza de descărcare de top

Politica de logare

IP, DNS sau WebRTC Scurgeri

competență

Servere

Adrese IP

ţări

SUA Netflix

torrenting

Funcționează în China

A sustine

Site oficial

52Mbps
Date de utilizare a serverului anonim
Nu
Canada (membru cu cinci ochi)
Nu este dezvăluit
Nu este dezvăluit
23
Nu
Nelimitat
nedemn de încredere
E-mail & Doar resurse online
Tunnelbear.com

Despre & Politica de logare

Cine este TunnelBear Free?

TunnelBear a fost fondată independent în 2011, dar acum este deținută de McAfee, un gigant american de software de securitate cu sediul în California.

TunnelBear în sine se află în Toronto, Canada. Aceasta înseamnă că este supusă unor legi de supraveghere intruzive și acorduri de partajare a informațiilor cu țări precum SUA și Marea Britanie.

Politica prevede că va respecta agențiile canadiene de aplicare a legii dacă sunt furnizate citații, mandate sau alte documente legale.

Dar contează ceva din asta?

Nu suntem deloc preocupați de aceasta, întrucât TunnelBear Free nu colectează nicio informație care să vă poată urmări activitatea online..

Politica de logare

Screenshot al ilustrației Politicii de confidențialitate TunnelBearPolitica de logare a TunnelBear este aplicabilă utilizatorilor premium și gratuit și este una dintre cele mai clare politici de confidențialitate pe care le-am văzut până acum.. 

TunnelBear Free este destul de aproape de jurnalele zero, colectând date foarte minime, inclusiv lățimea de bandă folosită, conexiunile pe viață și dacă v-ați conectat în ultima lună.

Următoarele metadate de conexiune de bază sunt stocate și utilizate pentru asistența clienților TunnelBear:

 • Versiunea dvs. de sistem de operare
 • Versiunea aplicației TunnelBear pe care o utilizați
 • Lățimea totală de bandă folosită în această lună
 • Dacă v-ați conectat sau nu în ultima lună

Așadar, TunnelBear înregistrează unele date, dar acestea nu sunt identificabile personal și sunt utilizate în scopuri de depanare pentru a monitoriza capacele de date din planul gratuit. Cu alte cuvinte: este în siguranță. 

TunnelBear a fost, de asemenea, prezentat recent într-un raport realizat de CDT (Centrul pentru Democrație & Tehnologie) pe Semnalele VPN-urilor de încredere.

Acesta afirmă că fiecare server VPN dispune de criptarea completă a discului, scanări împotriva malware și tehnici de protecție împotriva intruziunilor, concepute pentru a proteja confidențialitatea utilizatorului cât mai mult posibil. 

De asemenea, lansează un audit anual al metodologiei sale și un raport de transparență și pune la dispoziția publicului acest lucru.

Viteză & Fiabilitate

Viteză de performanță surprinzător de bună

Viteza rezultă din locația noastră fizică din Londra (conexiune fibră optică 100Mbps) la un server de testare din Londra.

Înainte de a utiliza TunnelBear Free:

 1. DescarcaMbps

  95

 2. ÎncărcațiMbps

  78

 3. TunnelBear Review gratuitPingDomnișoară

  12

Când este conectat la TunnelBear Free:

 1. DescarcaMbps

  52

 2. ÎncărcațiMbps

  45

 3. TunnelBear Review gratuitPingDomnișoară

  34

Viteza de descărcare fără TunnelBear Free: 95Mbps

Viteza de descărcare cu TunnelBear Free: 52Mbps

Pierderea vitezei noastre de descărcare atunci când TunnelBear Free rulează: 46%

Viteza TunnelBear Free a fost surprinzător de bună - aproape la fel de rapid ca serviciul premium. Permite fluxul fără buffer și mai multe descărcări de fișiere. 

Dar, performanța TunnelBear Free este limitată la o capacitate de date lunară de 500 MB. Acest lucru a făcut ca testarea să dureze foarte mult timp, întrucât am atins limita noastră de lățime de bandă și a trebuit să creăm patru conturi diferite. 

Latența locală a fost, de asemenea, una dintre cele mai scăzute pe care le-am văzut dintr-o VPN gratuită - la doar 8ms în Londra (unde ne bazăm). Cu toate că, jucătorii interesați ar putea dori să ia în considerare alternative care oferă timpi de ping chiar mai mici, cum ar fi unul dintre alegerile noastre de top, IPVanish. 

Locații server

Rețea de dimensiuni decente pentru servicii gratuite

Glob cu un steag albastru23CountriesImagine a unui peisaj al orașului23CitiesImaginea unui marker rozNumăr de dezvăluire a adreselor IP

Pentru un serviciu VPN gratuit, rețeaua de server TunnelBear Free are o dimensiune decentă: există 23 de țări disponibile. Locațiile populare sunt acoperite și există câteva situate în Asia și una în America de Sud, dar niciuna în Africa. Dacă locuiești departe de servere, este posibil să suferi performanțe VPN slabe. 

Screenshot a listei de locații TunnelBear Server

TunnelBear Free nu are o alegere a serverului VPN la nivel de oraș, dar acesta este și cazul serviciului premium.

Streaming & torrenting

Complet inutil pentru streaming și torrenting

TunnelBear Free este absolut nimic bun pentru streaming.

Nu funcționează pentru Netflix sau BBC iPlayer, iar capacul de date lunar de 500MB înseamnă că nu puteți viziona mai mult de jumătate de oră de conținut video HD..

Dacă sunteți în căutarea unui acces rapid și ușor la site-urile de streaming populare, cel mai probabil va trebui să luați în considerare un furnizor plătit - alegerea noastră principală este ExpressVPN.

torrenting

Dar TunnelBear Free este bun pentru torrenting? Putem confirma că TunnelBear Free este un VPN sigur, care permite torentarea în toate locațiile.

Cu toate acestea, nu veți putea încărca sau descărca mult conținut fără a rămâne fără date. Este păcat, având în vedere viteza mare a serverului local și politica de confidențialitate robustă.

TunnelBear Free are un comutator de ucidere VPN, care ar trebui să vă ajute să vă păstrați în siguranță în timp ce torrenting, ceea ce este bun, în timp ce politica sa de logare înseamnă că activitățile dvs. sunt păstrate private.

Dacă doriți să torrentați cu o VPN, cel mai bine este să vizitați cele mai bune VPN-uri gratuite pentru torrenting aici.

Evitând Cenzura

Modul GhostBear eludează cenzura, dar nu și în China

Restricțiile dure ale Chinei asupra furnizorilor de VPN înseamnă că TunnelBear Free nu va funcționa în interiorul țării.

TunnelBear Free oferă instrumente suplimentare de ofuscare pentru a ajuta la ocolirea Marelui Firewall (modul GhostBear), dar nu este garantat să funcționeze 100% din timp. Unii se plâng că nu funcționează deloc.

Captura de ecran a modului GhostBear Graphic pe site-ul TunnelBear

Dacă aveți nevoie de un VPN pentru China care funcționează cu siguranță, consultați ghidul nostru pentru cel mai bun VPN pentru China.

Totuși, TunnelBear Free rămâne o opțiune decentă pentru alte țări cu cenzură înaltă, precum Turcia și Emiratele Arabe Unite, datorită protocolului GhostBear conceput pentru a deghiza conexiunea dvs. la un VPN.

Capacul de date este din nou o problemă, dar va face treaba dacă trebuie să accesați rapid câteva site-uri blocate de guvern.

platforme & Dispozitive

Dispozitive populare acoperite, dar nu există soluții manuale

Aplicații

Logo WindowsferestreLogo MacMacLogo iOSiOSLogo AndroidAndroidLogo LinuxLinux

VPN-ul gratuit al TunnelBear este disponibil pe:

 • ferestre
 • Mac
 • iOS
 • Android 

Este de asemenea disponibil, cu unele configurații manuale, pe Linux. Nu există soluții manuale pentru alte platforme, din păcate, inclusiv routere. 

Puteți utiliza aplicația TunnelBear Free pe până la cinci dispozitive simultan. Dar cu plafonul de date de 500 MB, nu l-am recomanda.

Screenshot de pe site-ul TunnelBear

Extensii browser

Logo ChromeCromLogo FirefoxFirefox

TunnelBear oferă extensii proxy pentru browserele Google Chrome, Mozilla Firefox și Opera.

Acestea nu oferă același nivel de protecție ca și celelalte aplicații personalizate, întrucât nu sunt VPN-uri complete. Extensiile browserului proxy TunnelBear vă vor ascunde pur și simplu adresa IP pentru a accesa conținut blocat.

Criptarea & Securitate

Măsuri de securitate foarte bune

Protocoale

Criptarea

Securitate

Caracteristici avansate

IKEv2 / IPSec

OpenVPN (TCP / UDP)

AES-256

Blocarea scurgerii DNS

DNS pentru prima parte

Switch Kill Switch

Tunel Split

Vă rugăm să consultați Glosarul nostru VPN dacă acești termeni vă confundă și doriți să aflați mai multe.

Este TunnelBear Free în siguranță? Ei bine, oferă același nivel de confidențialitate ca serviciul său plătit, ceea ce este excelent. 

OpenVPN și IKEv2 sunt protocoalele VPN utilizate pentru Windows și iOS, iar OpenVPN este utilizat exclusiv pentru MacOS și Android. OpenVPN este protocolul nostru preferat pentru echilibrul său de performanță și confidențialitate, dar și IKEv2 este foarte sigur. 

În plus, criptarea TunnelBear Free se face prin intermediul cifrei AES-256.

De asemenea, ne place foarte mult „Modul Vigilant”, versiunea TunnelBear Free a unui comutator de ucidere VPN. Testele noastre au confirmat și protecția împotriva scurgerilor IP și DNS.

Ușurință în utilizare

Aplicații distractive cu temă de urs, cu setări avansate bune

Cum să instalați & Configurați TunnelBear Free

 • Captura de ecran a descărcărilor gratuite TunnelBear în revizuirea noastră VPN gratuită TunnelBear

  Pur și simplu faceți clic pe butonul relevant pentru a începe descărcarea software-ului pe dispozitiv.

 • Captura de ecran de confirmare prin e-mail gratuit a TunnelBear în revizuirea noastră VPN gratuită TunnelBear

  Va trebui să faceți clic pe linkul din e-mailul dvs. de confirmare înainte de a putea finaliza procesul.

 • Captura de ecran a termenilor și condițiilor gratuite pentru Tunnelbear în revizuirea noastră VPN gratuită TunnelBear

  Trebuie să fiți de acord cu termenii și condițiile TunnelBear pentru a utiliza VPN.

 • TunnelBear captură de ecran de destinație liberă în revizuirea noastră TunnelBear Free VPN

  Trebuie să decideți unde doriți să stocați fișierele de instalare pe dispozitivul dvs..

 • Captura de ecran a asistentului pentru instalarea gratuită TunnelBear în revizuirea noastră VPN gratuită TunnelBear

  Expertul de instalare vă oferă o indicație despre cât mai mult trebuie să așteptați.

 • Captura de ecran de conectare gratuită TunnelBear în revizuirea noastră VPN gratuită TunnelBear

  Introduceți adresa de e-mail și parola și sunteți gata să vă conectați.

 • Captura de ecran de sfaturi gratuite TunnelBear în revizuirea noastră VPN gratuită TunnelBear

  Când deschideți VPN-ul pentru prima dată, TunnelBear vă prezintă câteva sfaturi și sfaturi utile.

 • Ecranul principal al ecranului principal TunnelBear free a deconectat în revizuirea noastră VPN Free TunnelBear

  Înainte de a vă conecta, ecranul de pornire este gri și vă solicită să porniți VPN-ul.

 • Ecranul principal de vizualizare conectat la ecranul principal TunnelBear din revizuirea noastră VPN gratuită TunnelBear

  După ce v-ați conectat, ecranul se umple de culoare și puteți vedea alocația de date rămasă.

 • TunnelBear captură de ecran cu setările gratuite de TunnelBear în revizuirea noastră TunnelBear Free VPN

  Setările de securitate sunt destul de limitate, dar destul de ușor de activat și dezactivat.

 • TunnelBear captură de ecran prompt Twitter gratuit în revizuirea noastră VPN gratuit TunnelBear

  De fiecare dată vi se va solicita să trimiteți un mesaj despre serviciul dvs. dacă doriți să primiți un extra de 1 GB de date.

Dacă vă plac ursii, vă va plăcea designul lui TunnelBear. Tot ce trebuie să faceți este să faceți clic pe o locație a serverului pe o hartă mondială interactivă și să așteptați ca ursul să se tunse prin pământ și să apară în locația aleasă de server. Aplicațiile sale sunt foarte simple de instalat și utilizat.

Puteți urmări modul de utilizare a lățimii de bandă, care este și o atingere frumoasă. Dezavantajul aplicațiilor TunnelBear Free este că nu primiți un pop-up atunci când v-ați depășit limita. Asta înseamnă că dacă nu aveți activat modul Vigilant, adresa dvs. IP reală va fi expusă fără să știți.

Este revigorant să vezi o VPN gratuită care oferă setări avansate. Totuși, trecerea pe harta mondială a lui TunnelBear pentru a găsi o locație a serverului poate fi plictisitoare după ce ai făcut-o deja de câteva ori.

Relații Clienți

Nu există chat live, dar asistența prin e-mail este bună

Asistență prin e-mail prin intermediul unui formular online

Resurse online

da
da

Ecran de pe pagina de ajutor TunnelBear

Asistența clienților TunnelBear pentru utilizatori gratuit este acolo, cu unele dintre cele mai bune pe care le-am văzut de la un serviciu gratuit.

Resursele online sunt alcătuite bine și fac un efort pentru a asigura accesibilitatea pentru începători. 

Cu toate acestea, pe măsură ce asistența clientului VPN merge, TunnelBear este destul de de bază și nu oferă prea mult utilizatorilor cu experiență care doresc răspunsuri detaliate.

Nu există niciun chat în direct TunnelBear, ci doar ajutorul suportilor Bears prin e-mail. Am trimis un formular și am primit un răspuns 24 de ore mai târziu, care este mai târziu decât ne-am dori, dar a răspuns la întrebare.

Trebuie să vă creați un cont pentru a contacta asistența, ceea ce nu este bun pentru cei care au întrebări înainte de a se înscrie. 

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me