Yhdistäminen julkiseen WiFi-verkkoon ottamatta tarvittavia varotoimenpiteitä saattaa antaa hyökkääjille pääsyn selaustoimintaasi, tilitietoihisi ja paljon muuhun. Selvitä, kuinka pysyt turvassa näiden 4 tärkeän tietoturvavinkin avulla.

Kuva ihmisistä julkisessa ympäristössä wifi: n avulla

Julkinen WiFi on muuttanut työskentelytapaa, matkustamista ja jopa kommunikointia. Yli 350 miljoonan internetpisteen kasvavan maailmanlaajuisen verkon ansiosta ilmaisesta julkisesta langattomasta WiFi: stä on tullut välttämätön työkalu miljoonille internetin käyttäjille päivittäin.

yritykset usein yliarvioitu julkisen WiFi: n riskit napsautusten tuottamiseksi ja tietoturvatuotteiden myymiseksi. Itse asiassa julkinen WiFi ei ole niin vaarallinen kuin se on suunniteltu. HTTPS: n nousun ansiosta olet avoimessa verkossa turvallisempi kuin koskaan ennen.

Mutta julkinen WiFi ei ole riskitön. Kun käytät turvattomaan verkkoon ottamatta tarvittavia varotoimia, olet silti vaarassa antaa hyökkääjälle pääsyn:

 • Selaaminen
 • Arkaluonteiset henkilötiedot
 • Tilin tiedot & salasanat
 • Lähetä sähköpostia keskusteluihin & viestien

Kaikki nämä tiedot voivat paljastua, jos et ryhdy toimenpiteisiin selailukäyttäytymisen muuttamiseksi tai yhteyden suojaamiseksi. Nortonin raportin mukaan, 87% kuluttajista ovat vaaranneet tietonsa käytettäessä julkista WiFi-verkkoa.

Olitko yhteydessä todelliseen julkiseen WiFi-verkkoon tai väärennettyyn hotspot-verkkoon, julkisen verkon käyttö antaa hakkereille enemmän tilaa siepata ja kerätä tietosi.

Ajattele Internet-liikennettä kuin keskustelua: aivan kuten tosielämässäkin, julkinen puhuminen on paljon alttiimpi salakuuntelulle kuin yksityisellä puhuminen..

Emme liioittele potentiaalisia vaaroja tai sano, ettet koskaan käytä julkista WiFi-yhteyttä.

Sen sijaan annamme sinulle rehellinen kaatuminen julkisten WiFi-verkkojen käytön riskeistä.

Tarkastelemme todellisia yksityisyys- ja tietoturvaongelmia ja selitämme neljä yksinkertaista vaihetta vähentää mahdollisuuksiasi saada hakkerointi tai tietojen varastaminen.

Mikä on julkinen WiFi?

Julkinen WiFi on kohta ilmainen langaton internetyhteys kaikkien saatavilla tietyllä alueella. Julkisissa verkoissa on yleensä helposti saatavilla oleva salasana tai ei lainkaan salasanaa - mikä tarkoittaa kukaan voi muodostaa yhteyden heihin.

Ilmaisia ​​WiFi-yhteyspisteitä löytyy yleensä kiireisistä julkisista paikoista, kuten kaupoista, ravintoloista, lentokentiltä ja hotelleista. Useimmat käyttäjät odottavat nyt löytävänsä ilmaisen verkon melkein minne ikinä meneekin - jota verkkorikolliset käyttävät hyväkseen.

Onko julkinen WiFi turvallinen?

Julkisen langattoman Internet-yhteyden vaarat ovat usein liioiteltu yrittää myydä tietoturvatuotteita. Totuus on, että HTTPS: n nousun ansiosta julkiset WiFi-verkot eivät ole koskaan olleet turvallisempia.

Näyttökuva julkisesta wifi-otsikosta

Julkisen langattoman verkon vaarat ovat usein liian suuria.

Julkinen Wi-Fi-verkko on edelleen luonnostaan ​​vähemmän turvallinen kuin henkilökohtainen, yksityinen verkko, koska et tiedä joka perusti sen tai kuka muu on yhteydessä siihen.

Liikenteen sieppaamis- ja salakuunteluvälineet ovat helposti saatavissa verkkokaupasta, ja henkilötietojen markkinat kasvavat päivittäin. Hyökkääjän on edelleen hämmentävän helppoa perustaa väärennös WiFi-yhteyspiste varastamaan tietosi.

Äskettäisen Bloombergin tutkimuksen mukaan verkkorikolliset etsivät jopa hotelleja vain kerätä arvokasta verkkotietoa:

”Johtaja oli käyttänyt puhelimensa yhteyspistettä luodakseen uuden Wi-Fi-verkon nimeämällä sen hotellin jälkeen. Muutamassa minuutissa kuusi laitetta oli liittynyt hänen huijattuun verkkoonsa paljastaen heidän Internet-toimintansa hakkereille. "

Jos verkolla ei ole salasanaa, kaikki kyseiseen hotspot-pisteeseen ja sieltä virtaava HTTP-liikenne on salaamaton. Tämä tarkoittaa, että kaikki tietokoneeltasi lähetetyt tiedot siirretään selkeänä tekstinä.

Yhdistäminen suojaamaton julkinen WiFi-verkko jättää sinut alttiiksi:

 • Mies-keskellä (MitM) -hyökkäykset
 • DNS-väärentäminen
 • Fake hotspot
 • Istunnon kaappaus

Paras tapa välttää nämä vaarat on ymmärtää ne. Seuraavassa osassa käsittelemme viittä yleisintä julkisen langattoman verkon riskiä.

Jos haluat oppia suojaamaan itseäsi, voit siirtyä suoraan neljään tärkeään turvallisuusvinkkiin.

Mitkä ovat julkisen langattoman Internet-yhteyden vaarat??

1http & HTTPS

Monet VPN-yritykset yrittävät vakuuttaa sinulle, että julkiset WiFi-verkot ovat aina vaarallisia. HTTPS-nimisen asiakirjan ansiosta tämä ei ole totta.

HTTPS tarkoittaa Hypertext Transfer Protocol Secure. Se on HTTP-protokollan salattu laajennus, Internetin perusstandardi, jonka avulla verkkosivuja voidaan pyytää ja ladata.

HTTP: n perustoimintojen lisäksi HTTPS on suunniteltu suojaamaan yksityisyys ja turvallisuus siirrettävien tietojen määrä.

HTTPS tarjoaa salaus TLS: n (Transport Layer Security) kautta, joka turvaa yhteyden asiakkaan (esim. Selain) ja palvelimen (esim. Esimerkki.org) välillä. Tämä tarkoittaa, että yhteys HTTPS-verkkosivustoon on salattu, Autentikoiva, ja tarkistetaan säännöllisesti eheys.

HTTPS tekee hyökkääjästä huomattavasti vaikeamman sieppaamaan viestejä selaimesi ja käymäsi verkkosivuston välillä, koska tiedot ovat ei enää tekstiä.

Tarkista, onko vierailemasi verkkosivusto salattu HTTPS: llä, tarkista URL-osoite osoitepalkista. Jos se on HTTPS-käytössä, näet riippulukon vasemmassa yläkulmassa.

Kuvakaappaus HTTPS-osoitepalkista.

Jos kytket julkisen WiFi-sivuston, joka ei suojaa itseään HTTPS: llä, jätät itsesi auki hyökkäykseen. Kuka tahansa kolmas osapuoli voi seurata selailutoimintaasi, nähdä, mitä URL-osoitteita lataat, ja tallentaa lähettämiäsi tietoja.

Onneksi jopa 94% Google-palveluiden liikenteestä on nyt salattu HTTPS: llä. Tämä tarkoittaa sitä, että suurin osa käydyistä verkkosivustoista on suojattu.

Täältä löydät luettelon verkkosivustoista, jotka eivät ole HTTPS: n mukaisia, joista monet tunnet.

2Man-in-the-Middle (MitM) hyökkäykset

HTTPS: n yleisyys ei tee julkisesta WiFi täysin turvallisesta. Mikä tärkeintä, se ei suojaa DNS-kyselyitäsi.

Jos muodostat yhteyden vaaralliseen WiFi-verkkoon, hyökkääjä voi käyttää sitä sieppata DNS-pyyntösi ja lähettää sinut heidän hallussaan olevaan vaihtoehtoiseen palvelimeen. Tätä kutsutaan Mies-keskellä (MitM) -hyökkäykseksi.

Man-in-the-Middle (MitM) -hyökkäys tarkoittaa teknisesti kaikkia tilanteita, joissa kolmas osapuoli keskeyttää tai muuttaa kahden järjestelmän välistä viestintää..

Kun MitM-hyökkäys tapahtuu julkisessa WiFi: ssä, hyökkääjä keskeyttää yhteyden välillä Sinun tietokoneesi ja verkkopalvelin yrität muodostaa yhteyden. IBM: n uhkatietoraportin mukaan 35% kaikesta haitallisesta online-toiminnasta alkaa MitM-hyökkäyksellä.

Miesten keskellä -hyökkäyksiä voi olla monissa muodoissa, mukaan lukien:

 • DNS-väärentäminen
 • HTTPS-huijaus
 • Mies-selaimessa -hyökkäys (MitB)
 • Fake hotspot
 • Tietokalasteluviestit

Turvattomassa verkossa hyökkääjät voivat muuta keskeisiä osia verkkoliikenteestä, uudelleenohjaus tämä liikenne, tai injektoida haitallista sisältöä olemassa olevaan datapakettiin.

Hyökkääjä voi näyttää väärennetyn verkkosivuston tai kirjautumislomakkeen, korvata linkit haitallisilla vaihtoehdoilla, lisätä kuvia ja paljon muuta.

Hakkerit voivat huijata ihmisiä paljastamaan tai muuttamaan salasanansa paljastaen erittäin henkilökohtaisia ​​tietoja.

MitM-hyökkäykset ovat suosittuja, koska ne ovat halpa, helppo, ja tehokas. Hakkerit tarvitsevat vain 99 dollarin WiFi Pineapple -laitteen kaltaisen laitteen - taskukokoisen laitteen, joka näyttää ristiltä USB-muistitikun ja WiFi-reitittimen välillä.

valokuva WiFi-ananaslaitteesta, jota hakkerit käyttävät Ihmiselle Lähi-iskuissa

99 dollarin WiFi-ananas antaa käytännössä kenelle tahansa mahdollisuuden hyödyntää julkisia verkkoja kerätäkseen henkilökohtaisia ​​tietoja.

Näiden yksinkertaisten laitteiden avulla käytännössä kuka tahansa voi luoda väärennetyn WiFi-tukiaseman ja suorittaa MitM-hyökkäyksen. Niitä on kaupallisesti saatavana ja myydään vakiona useimmissa tietokonelaitteistokaupoissa.

Hakan kehitti ensin ananaksen työkaluna tunkeutumisen testaajille. Yritykset ovat palkanneet vetoomuksia testaamaan tai hyökkäämään omaa verkkoaan heikkouksien esiin tuomiseksi.

WiFi Pineapple pystyy toimimaan käyttöliittymänä satojen laitteiden kanssa kerrallaan. Turvallisuustutkijat voivat käyttää sitä suorittamaan useita hyökkäyksiä julkisiin WiFi-verkkoihin saadakseen selville miten ne toimivat ja kuinka suojautua heiltä.

Kehittäjät tarjoavat jopa kattavia oppaita tällaisten hyökkäysten toteuttamiseen ja foorumeita, jotka auttavat sinua jumissa.

Vaikka se tekee siitä arvokkaan työkalun tutkijoille, se on myös vaarallinen työkalu väärissä käsissä. Hyökkääjät voivat helposti ananaksen avulla kerätä arkaluonteisia henkilötietoja tahattomille julkisen Wi-Fi-käyttäjille.

Hackernoon suoritti kokeilun WiFi-ananasella ja havaitsi, että 49 laitetta oli kytketty yhdessä iltapäivällä.

Lisätietoja opas suojaamisesta MitM-hyökkäyksiltä on tämän oppaan seuraavassa luvussa.

3DNS-huijaus

DNS-huijaus tai ”DNS-välimuistimyrkytys” on tietyntyyppinen keskellä-ihminen -hyökkäys, joka on suunniteltu ohjata liikenne pois laillisista palvelimista ja ohjaa se väärennöksiin. Tämän tyyppinen hyökkäys on erityisen suosittu suojaamattomissa julkisissa WiFi-verkoissa.

DNS-kyselyt lähetetään laitteeltasi joka kerta, kun muodostat yhteyden verkkosivustoon. Kun kirjoitat URL-osoitteen selaimen osoiteriville, otat ensin yhteyttä DNS-nimipalvelin joka löytää vastaavan IP-osoitteen (esim. 192.168.1.1) etsimällesi verkkotunnukselle (esim. esimerkki.com).

DNS-huijaus on, kun kolmas osapuoli muuttaa merkintöjä DNS-nimipalvelimen ratkaisuvälimuistissa. Tämä on kuin puhelinnumeron vaihtaminen hakemistossa - jos joku muutti ”example.com” -merkintää, kuka tahansa käyttäjä, joka yrittää käyttää kyseistä verkkosivustoa, lähetetään hakkeri määrittelemään toiseen IP-osoitteeseen.

On olemassa kaksi pääasiallista syytä, miksi hyökkääjä voi tehdä tämän:

 • "Palvelunestohyökkäyksen" (DDoS) hyökkäyksen käynnistäminen. Hyökkääjä voi muuttaa yleisen verkkotunnuksen, kuten Google.com, IP-osoitetta ohjatakseen valtavan määrän liikennettä toiselle palvelimelle. Jos vaihtoehtoinen palvelin ei kykene käsittelemään niin suuria määriä, se voi usein hidastaa tai jopa pysähtyä. Tällainen DDoS-hyökkäys voi viedä kokonaisia ​​verkkosivustoja.

 • uudelleenohjaus. Vioittuneita DNS-merkintöjä voidaan käyttää uhrien ohjaamiseen petollisille verkkosivustoille. Hyökkääjät käyttävät tätä lähettämään käyttäjiä tietojenkalastelusivustoille, jotka näyttävät melkein identtisiltä aiotulle kohteelle. Nämä verkkosivustot on suunniteltu huijaamaan käyttäjiä syöttämään arkaluontoisia tietoja, kuten omia käyttäjätunnus ja Salasana.

Useimmat hyökkääjät päättävät konfiguroida omat haitalliset DNS-nimipalvelimet. He voivat sitten käyttää useita strategioita jakaa DNS-vaihtajan haittaohjelmat käyttäjän tietokoneelle, älypuhelimelle tai WiFi-reitittimelle.

DNS-vaihtajan haittaohjelma muuttaa laitteen asetuksia osoittamaan DNS-kyselyitä hakkerin haitalliselle palvelimelle. Hyökkääjä voi sitten ohjata laillisten verkkosivustojen liikenteen haittaohjelmien ja tietojenkalastelusivustojen suuntaan.

DNS-vaihtajan haittaohjelmien koodi löytyy usein roskapostien kautta lähetetyistä URL-osoitteista. Nämä sähköpostit yrittävät pelotella käyttäjiä napsauttamaan toimitettua URL-osoitetta, mikä puolestaan ​​tartuttaa heidän tietokoneensa. Bannerimainokset ja kuvat - sekä sähköposteissa että epäluotettavissa verkkosivustoissa - voivat myös ohjata käyttäjiä tähän koodiin.

Laitteesi lisäksi hyökkääjät voivat myös kohdereitittimet samalla DNS: llä muuttuvalla haittaohjelmalla. Reitittimet voivat ohittaa laitteen DNS-asetukset, mikä on erityinen uhka julkisiin WiFi-verkkoihin yhteydessä oleville käyttäjille.

4Fake Hotspotit & Pahat twin hyökkäykset

valokuva epäilyttävistä julkisista wifi-nimistä

Fake hotspot tai “Evil Twin -hyökkäykset” ovat yleisimpiin ja vaarallisimpiin uhkiin julkisissa WiFi-yhteyksissä.

Hyökkääjä vain jäljittelee julkista WiFi-verkkoa näennäisesti laillisella nimellä, kuten 'Free_Cafe_WiFi', ja odottaa uhriensa muodostavan yhteyden.

Vähemmän kehittyneet hakkerit saattavat jopa valita nimiä, kuten ”ILMAINEN INTERNETI” yrittääkseen houkutella ihmisiä. Evil Twin -hyökkäys on erittäin helppo vetää pois - voit nähdä tämän seitsemän vuoden ikäisen tekevän sen 11 minuutissa.

WiFi-ananas sisältää jopa alkuperäisen kapasiteetin tutkia aktiivisesti SSID-signaaleja. Puhelimet käyttävät näitä signaaleja etsimään ja yhteyden muodostamiseen tunnetut WiFi-verkot, ja haitalliset kolmannet osapuolet voivat helposti kopioida ne.

Tämä tarkoittaa, että kuka tahansa, jolla on WiFi-ananas, voi huijata puhelinta tai kannettavaa tietokonetta yhteyden muodostamiseen vaaralliseen WiFi-verkkoon vain olemalla lähellä. Käyttäjälle näyttää siltä, ​​että hän olisi kytketty tuttuun verkkoon, johon he ovat aiemmin yhteydessä.

On uskomattoman helppoa pudota väärennetystä WiFi-yhteyspisteestä. Yhdysvaltain vuoden 2016 republikaanien kongressissa yli 1200 ihmistä liittyi vaarallisiin ilmaisiin WiFi-verkkoihin, koska he olivat kohdistaneet nimiään kuten “I Vote Trump! Ilmainen Internet. ”Tämä maksoi heille arkaluontoisia tietoja, sähköposteja ja viestejä.

Itse asiassa 68% kongressin käyttäjistä paljasti henkilöllisyytensä jollain tavalla julkisen WiFi: n kautta. Nämä olivat vääriä verkkoja, jotka Avast oli perustanut testiin julkisen langattoman verkon asettamiseksi - mutta seuraukset olisivat voineet olla vakavia.

Ole aina varovainen verkkoyhteyden muodostamisessa, varsinkin jos sen nimi tai sijainti vaikuttaa epäilyttävältä.

5-istunnon kaappaus

Istunnon kaappaus on eräs keskittymisen keskeinen hyökkäys, jonka avulla pahantahtoinen kolmas osapuoli voi hyötyä online-tilien täydellinen hallinta.

Hyökkääjät voivat käyttää tätä tekniikkaa siirtääksesi yhteyden laitteesi ja toisen koneesi välille. Tämä voi olla web-palvelin, sovellus tai verkkosivusto, jossa on sisäänkirjautumislomake.

”Istunnot” ovat väliaikaisia ​​tiloja, jotka on muodostettu kahden kommunikoivan laitteen välille. Istunnon tarkoituksena on todentaa molemmat osapuolet ja antaa yksityiskohtia heidän kommunikaatiostaan seurataan ja tallennettu.

Istunnot perustetaan käyttämällä erilaisia ​​todennusprotokollia, jotka varmistavat, että molemmat osapuolet tietävät kuka ovat. Tähän sisältyy HTTP-istuntoeväste - tiedosto, joka sisältää yksityiskohdat vuorovaikutustasi verkkopalvelimen kanssa.

Kun kirjaudut verkkosivustoon, sinulle määritetään istuntoeväste. Kun selaat verkkosivustoa, palvelin jatkaa koneesi autentikointia itse lähettämällä tämä eväste.

Istunnon kaappaus hyödyntää näitä evästeitä. Verkkopalvelin, jonka kanssa vuorovaikutuksessa olet, käyttää istuntoevästettä laitteen tunnistamiseen ja todentamiseen - jos se varastetaan, varas voi myös varastaa henkilöllisyytesi.

Arvokkaimpia istuntoevästeitä ovat ne, jotka lähetetään käyttäjille, jotka kirjautuvat sisään erittäin turvallinen sivustot.

Näillä tiedoilla aseistettu hyökkääjä voi:

 • Osta tavaroita nimesi
 • Siirrä rahaa tilien välillä
 • Vaihda kirjautumistietosi
 • Lukitse sinut tiliisi

Hakkerit voivat varastaa istuntoevästeitä monin tavoin. Yleensä he tartuttavat käyttäjän laitteen haittaohjelmalla, joka tallentaa istunnon tiedot ja lähettää asiaankuuluvat evästeet hyökkääjälle..

Suojaamattomassa verkossa hyökkääjät voivat myös käyttää istuntohahmottajiksi kutsuttuja erikoistuneita ohjelmistoja tunnistaaksesi ja sieppaamaanksesi istunnotunnuksesi.

Nuuskeohjelmisto on uskomattoman helppo käyttää huolimatta siitä, että se on laiton käyttää sitä salakuuntelu ja tietojen snooping. Aikaisemmin suosittuja nuuskimisohjelmistoja ovat Ethereal, FaceNiff ja Firesheep.

Tehokkain tapa suojautua istuntojen kaappaukselta on Vältä suojaamattomia WiFi-verkkoja. Kaappaus on paljon alttiimpaa, jos lähetät kaikki istuntoevästeesi salaamattomassa ilmaisessa verkossa..

Istunnon kaappaamisen ei yleisesti ottaen pitäisi olla mahdollista, jos muodostat yhteyden verkkosivustoon HTTPS-yhteydellä, koska evästeesi on suojattu salaustasolla.

Älykkäät hakkerit voivat huijata selaimesi käymään verkkosivuston HTTP-versiona prosessissa, jota kutsutaan HTTP-väärentämiseksi, ja käynnistämään hyökkäyksen perinteisillä menetelmillä..

Kuinka pysyä turvassa julkisessa WiFi: ssä: 4+ turvallisuusvinkkejä

Tässä luvussa selitetään neljä yksinkertaista vaihetta, joita voit noudattaa vähentämällä mahdollisuuksiasi hakkeroida tai varastaa tietojasi julkiseen WiFi-yhteyteen.

Kuva miehestä, joka on yhteydessä julkiseen wifi-verkkoon matkalla.

1Muuta selauskäyttäytymistä

Vaarallisimmat julkiset WiFi-verkot ovat älä vaadi salasanaa liittymiseen.

Meillä on taipumus siirtyä kohti näitä verkkoja, koska ne ovat yleisiä ja erittäin käteviä, mutta ne lisäävät vakavan rikkomuksen riskiä dramaattisesti.

Jos joudut käyttämään julkista WiFi-verkkoa, valitse salasanalla suojattu verkko.

Jos et löydä avointa verkkoa, johon luotat, on syytä harkita verkkoasi käyttämistä mobiilitietosuunnitelma sen sijaan. Tämä vaihtoehto on paljon turvallisempi ja se löytyy laitteen Asetukset-valikosta. Molemmilla Applella ja Androidilla on hyödyllisiä oppaita, joissa selitetään, miten tämä tehdään.

Jos on ehdottoman välttämätöntä muodostaa yhteys avoimeen verkkoon, muista rajoita toimintaa välttää kaikenlainen käyttäytyminen, johon voi liittyä henkilötietojasi.

Vältä verkkopankkia tai ostoksia sivustoilla, kuten eBay tai Amazon. Jos jotakin liittyy rahoitustapahtumiin tai henkilökohtaisten tietojen lähettämiseen, vältä asiaa.

Väärennöskohteiden välttämiseksi on myös hyvä käytäntö kysyä työntekijältä, mikä on WiFi-nimi, jos olet ravintolassa tai hotellissa - varsinkin jos lähellä on vastaavasti nimettyjä verkkoja.

2Muuta laitteen asetuksia

Laitteillesi on joitain yksinkertaisia ​​säätöjä, jotka tekevät niistä paljon vähemmän alttiita hyökkäyksille.

Sammuta automaattinen WiFi-yhteys

Yksi ensimmäisistä asioista, jotka voit tehdä, on sammuta automaattiset yhteydet. Tämä auttaa sinua välttämään yhteyden muodostamista satunnaisiin avoimiin yhteyspisteisiin.

Automaattisten WiFi-yhteyksien poistaminen käytöstä Windowsissa:

 1. Siirry Asetukset-valikkoon.
 2. Napsauta Verkko & Internet > Wi-Fi > Hallitse tunnettuja verkkoja.
 3. Napsauta hiiren kakkospainikkeella mitä tahansa verkkoa, johon et halua muodostaa automaattisesti yhteyttä.
 4. Valitse Ominaisuudet ja poista valinta, jonka otsikko on "Yhdistä automaattisesti, kun kantamalla".

kuvakaappaus siitä, kuinka WiFi-yhteydet poistetaan käytöstä Windowsissa

Kuinka poistaa automaattiset WiFi-yhteydet käytöstä Windowsissa.

Automaattisen WiFi-yhteyden kytkeminen pois päältä Mac:

 1. Siirry Järjestelmäasetukset-valikkoon.
 2. Valitse Verkko.
 3. Valitse vasemmasta reunasta verkko, johon et halua muodostaa automaattisesti yhteyttä.
 4. Poista valinta ruudun vieressä ”Liity automaattisesti tähän verkkoon”.
 5. Napsauta Käytä.

Kuvakaappaus automaattisten WiFi-yhteyksien poistamisesta käytöstä Mac-tietokoneessa

Kuinka poistaa automaattiset WiFi-yhteydet Macista.

Automaattisten WiFi-yhteyksien poistaminen käytöstä iPhonessa:

 1. Siirry Asetukset-valikkoon.
 2. Napauta WiFi-vaihtoehtoa.
 3. Valitse verkko, johon et halua muodostaa automaattisesti yhteyttä.
 4. Kytke “Auto-Join” -kytkin automaattisen yhteyden estämiseksi.

On hyvä saada tapana poistaa julkisia WiFi-verkkoja laitteestasi. Pienen WiFi-historian pitäminen auttaa välttämään mahdollisuuden, että muodostat yhteyden väärennettyyn tukiasemaan myöhemmin.

On myös parasta, että poistat tiedostojen jakamisen, Bluetoothin ja AirDropin käytöstä laitteellasi, ellet aio käyttää sitä erityisesti. Sillä ei ole jatkuvaa käyttöä, ja se lisää riskiä, ​​että haittaohjelmien saastuttamat tiedostot löytävät tiensä järjestelmään.

Ota palomuuri käyttöön

Palomuuri on verkon suojausominaisuus, joka valvoo verkkoon tai verkkoon virtaavaa liikennettä. Se sallii tai estää liikenteen ennalta määritettyjen turvasääntöjen perusteella.

Palomuuri estää luvattoman tai haitallisen pääsyn laitteeseesi.

Useimmissa tietokoneissa on nyt sisäänrakennettu palomuuri.

Jos et ole varma siitä, onko palomuuri käytössä vai pois päältä, se kannattaa tarkistaa.

Palomuurin ottaminen käyttöön Macissa:

 1. Avaa Järjestelmäasetukset-valikko.
 2. Valitse Suojaus & yksityisyys’.
 3. Valitse Palomuuri-välilehti sivun yläosasta.
 4. Avaa ikkuna napsauttamalla vasemmassa alakulmassa olevaa lukkoa.
 5. Ota palomuuri käyttöön napsauttamalla Ota palomuuri käyttöön.

Kuvakaappaus palomuurin ottamisesta käyttöön Macissa

Palomuurin ottaminen käyttöön Macissa.

Palomuurin ottaminen käyttöön Windows:

 1. Avaa Käynnistä-valikko ja siirry kohtaan Asetukset.
 2. Valitse Suojaus & yksityisyys’.
 3. Valitse Päivitä & turvallisuus’.
 4. Valitse Windowsin suojaus ja sitten Palomuuri & Verkkosuojaus ”.
 5. Varmista, että palomuuri on päällä.

kuvakaappaus palomuurin ottamisesta käyttöön Windowsissa

Kuinka ottaa palomuuri käyttöön Windowsissa.

Ohjelmistopäivitykset

On tärkeää, että muistat pitää tietokoneesi, kannettavan tietokoneesi tai puhelimesi mahdollisimman ajan tasalla. Onneksi suurin osa ohjelmistopäivityksistä otetaan käyttöön automaattisesti.

Ohjelmistopäivitykset sisältävät yleensä suojauskorjauksia. Pysymällä ajan tasalla suojaat sinua tunnetuilta haavoittuvuuksilta, joita hakkerit voivat helposti hyödyntää.

On mahdollista käynnistää väärennetty ohjelmistopäivitys tietokoneellasi, jos olet julkisessa verkossa. Tästä syystä sinun ei pitäisi koskaan ladata ohjelmistopäivityksiä julkisen langattoman verkon kautta - varsinkin jos hälytysruutu avautuu, kun olet kyseisessä hotspotissa.

Muista irrottaa ja tarkistaa päivitykset, kun muodostat suojatun ja yksityisen yhteyden.

3Turvallisuussovellukset & laajennukset

Laiteasetusten lisäksi on joitain ylimääräisiä sovelluksia, laajennuksia ja palveluita, jotka kannattaa ladata julkisen WiFi-verkon tietoturvan parantamiseksi.

HTTPS Everywhere on hieno ilmainen selainlaajennus, jonka on kehittänyt Electronic Frontier Foundation yhteistyössä The Tor -projektin kanssa. Se on saatavana Chromessa, Firefoxissa ja Operassa, ja se pakottaa verkkosivustot käyttämään suojattuja HTTPS-yhteyksiä aina kun mahdollista.

Jos käytät Firefoxia, myös DNS HTTPS: n kautta suojaa sinua paljon. Olemme nähneet, että DNS-pyynnöt paljastuvat edelleen HTTPS-yhteyksien aikana. DNS yli HTTPS: n (DoH) pyrkii kattamaan nämä halkeamat salaamalla DNS-kyselysi.

Löydät DNS HTTPS -asetuksista Firefox-selaimen Verkko-asetuksista.

kuvakaappaus Ota DNS käyttöön HTTPS-asetuksella Firefoxissa

Ota käyttöön DNS yli HTTPS -asetus Firefoxissa

Vaikka DNS HTTPS: n kautta on tällä hetkellä saatavana vain Firefoxissa, Microsoft pyrkii lisäämään sen myös Windowsiin. Yksityisyyden suojan puolustajat ympäri maailmaa puoltavat myös sen käyttöönottoa mahdollisimman monissa selaimissa ja alustoissa.

Yhtä kannattaa investoida luotettaviin tietoturvaohjelmistoihin, kuten MalwareBytes. Nämä tuotteet tarjoavat viruksille ja lunasuojaohjelmille suojauksen sekä mahdollisuuden puhdistaa järjestelmäsi perusteellisesti jo noudetuista haittaohjelmista tai vakoiluohjelmista.

Kaksifaktorisen todennuksen käyttöönotto tililläsi on myös pitkä tapa suojata sinua tietojen varkauksilta. Tämä tarkoittaa, että vaikka hyökkääjä onnistuisi vaarantamaan käyttäjänimesi ja salasanasi, he eivät voi kirjautua tilillesi ilman ylimääräistä vahvistuskoodia.

Saat lisätietoja yksityisyyden ja turvallisuuden parhaista selaimen laajennuksista Yksityisselainten oppaasta.

4Virtuaaliset yksityiset verkot (VPN)

Näyttökuva Express VPN: stä työpöydällä palvelimen sijainneilla

Näyttökuva ExpressVPN: stä palvelinpaikkojen luettelolla.

Jos käytät julkisia WiFi-verkkoja säännöllisesti, VPN (Virtual Private Network) on kiistatta paras sijoitus, jonka voit tehdä turvallisuuteen ja mielenrauhaan.

VPN: t toimivat luomalla turvallinen tunneli laitteen ja yksityisen VPN-palvelimen välillä. Tämän jälkeen tämä palvelin välittää liikenteesi vierailemalle verkkosivustolle tai sovellukselle.

VPN: t estävät Internet-palveluntarjoajia seuraamasta selailutoimintaasi ja estävät myös hakkereita ja kolmansia osapuolia sieppaamasta liikennettäsi. Jos joku tarkkailee yhteyttäsi, kaikki he näkevät vain turhia kirjaimia ja numeroita.

Lyhyesti sanottuna VPN pitää selaimesi suojattuna salauksen Internet-liikenteesi, reititys - turvallisen tunnelin läpi, ja - rajauksella oikea IP-osoitteesi.

Luotettava VPN poistaa tehokkaasti kaikki tässä oppaassa mainitut mahdolliset uhat riippumatta käyttämästäsi verkosta.

Se on syytä huomata Kaikkia VPN-verkkoja ei luoda yhtäläisesti. Jotkut palvelut tarjoavat vahvemman suojan kuin toiset, kun taas jotkut ilmaiset palvelut voivat tosiasiassa aiheuttaa turvallisuusriskin.

Yleisesti ottaen korkealaatuinen VPN tarjoaa nopeita nopeuksia, edistyneitä suojausominaisuuksia ja avoimen kirjautumattomuuden käytännön. Muista tutkia palveluntarjoajasi tekninen turvallisuus, toimivalta, ja Tietosuojakäytäntö ennen kuin luotat siihen henkilötietoihisi.

Jos olet todella huolissasi tietoturvasta ja yksityisyydestä, sinun tulee käyttää tilauspohjaista VPN-verkkoa, joka on itsenäisesti testattu ja tarkistettu.

Älä pelkää julkista Wi-Fi-yhteyttä

Kiireessämme muodostaa yhteys tarvitsemmemme sovelluksiin on luonnollista siirtyä julkiseen WiFi-verkkoon. Se on helppoa ja ilmaista, ja se on saatavilla melkein missä tahansa.

HTTPS ja TLS ovat vaikeuttaneet hakkereita sieppaamaan ja hyödyntämään tietojasi. Toisin sanoen, vain kannettavan tietokoneen, jonkin verran ilmaisen ohjelmiston ja WiFi-ananasin ansiosta olet hämmästynyt siitä, kuinka paljon vahinkoa voidaan tehdä..

Yksinkertaisimmat ratkaisut ovat usein vahvimpia. Jos olet valmistautunut oikein, julkinen WiFi ei aiheuta suurta riskiä satunnaisille käyttäjille. Sijoita luotettavaan VPN-verkkoon ja paranna tietoturvaasi tarkistamalla asetukset ja olemalla tietoisia avoimessa verkossa paljastamasi tiedoista..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me