Oikea VPN salaa Internet-liikenteesi, piilottaa IP-osoitteesi ja auttaa suojaamaan yksityisyyttäsi verkossa. Löydät kaiken, mitä sinun on tiedettävä VPN-verkkoista, tästä täydellisestä virtuaaliverkkojen oppaasta.

pelata

Maailma kasvaa yhä enemmän vihamielisenä verkkotietosuojaan. Joka kerta kun käytät Internetiä, voit joutua uhriksi valvonta, sensuuri, tietojen varkaus, ja joukko muita asioita.

Pahemman tilanteen vuoksi hallitukset ympäri maailmaa sensuroivat internetiä hälyttävästi, estäen kykyämme saada tietoja ja kommunikoida vapaasti toistensa kanssa.

Tähän kohtaan VPN tulee.

VPN (Virtual Private Network) on yksinkertainen ohjelmisto, jonka voit asentaa melkein mihin tahansa laitteeseen. Se suojaa yksityisyyttäsi, auttaa sinua pysymään turvassa verkossa ja antaa sinulle rajoittamattoman pääsyn Internetiin.

Tärkeintä on, että VPN tulee salaa tietosi ja piilota IP-osoitteesi luomalla yksityisen tunnelin Internetin kautta.

VPN antaa sinun:

 • Piilota IP-osoitteesi käytetyiltä verkkosivustoilta
 • Salaa selausliikenne
 • Käytä maantieteellisesti rajoitettua sisältöä
 • Suoratoista tai torrent-sisältöä muista maista
 • Valitse useiden yksityisten palvelinpaikkojen välillä
 • Suojaa tietosi julkisissa WiFi-verkoissa

Mutta kuinka VPN: t toimivat oikein? Ovatko he turvassa? Ja miten löydät oikean VPN-palveluntarjoajan?

Tämä kattava opas kattaa kaiken, mitä sinun on tiedettävä VPN-verkkoista. Hajotamme teknisen žargonin, jotta voit käyttää VPN: ää luottavaisesti ja turvallisesti.

Löydät kuinka VPN-verkot toimivat, kuinka VPN asennetaan, kuinka valita turvallinen VPN ja paljon muuta.

Contents

Mikä on VPN?

Virtuaalinen yksityinen verkko (VPN) on osa ohjelmistoa, jota käytetään pitämään Internet-toimintaa yksityinen ja turvallinen.

VPN luo suojatun tunnelin laitteen ja yksityisen VPN-palvelimen välillä ennen liikenteen siirtämistä vierailemalle verkkosivustolle tai sovellukselle..

Tämä estää Internet-palveluntarjoajia ja viranomaisia ​​seuraamasta, mitä teet verkossa. Se myös suojaa sinua hakkereilta, jotka haluavat siepata liikenteesi.

VPN pitää selaamisen yksityisenä salauksen Internet-liikenteesi, reititys - turvallisen tunnelin läpi, ja - rajauksella oikea IP-osoitteesi.

VPN-verkot luovat suojatun tunnelin, salaamalla verkkoliikenteen ja piilottamalla sen snooppereilta ja hakkereilta.

Käyttämästäsi VPN-palveluntarjoajasta riippuen voit valita kymmenien tai jopa satojen VPN-palvelinpaikkojen joukosta ympäri maailmaa.

Tämä tarkoittaa, että voit huijata verkkosivustoja ajattelemaan selaamasi, suoratoistamista tai torrentia tietystä kaupungista tai maasta.

Salaamalla yhteytesi ja reitittämällä liikennettä uudelleen etäpalvelimen kautta, Internet-palveluntarjoajasi tai kukaan muu verkossa ei voi valvoa Internet-toimintaa. Jos joku tarkkailee yhteyttäsi, kaikki he näkevät vain turhia kirjaimia ja numeroita.

Tämä suojaa sinua hallituksen valvonnalta, verkkosivustojen seurannalta ja kaikilta vahingollisilta kolmansilta osapuolilta, jotka saattavat yrittää siepata liikenteesi.

teidän IP-osoite muuttuu ja selaustietojasi ei linkitetä oikeaan sijaintiisi, mikä tekee kaikesta verkossa tekemästään paljon yksityisemmästä.

Sinun ei tarvitse vaihtaa Internet-palveluntarjoajaasi käyttämään VPN: tä, eikä sinun tarvitse ostaa uusia laitteita, kuten modeemi tai reititin. Kaikki VPN: n asentaminen ja käyttö tapahtuu verkossa muutamassa minuutissa.

Jos haluat lisätietoja VPN: n toiminnasta, siirry suoraan tämän oppaan seuraavaan lukuun. Voit myös hypätä suoraan kohtaan Kuinka asentaa VPN.

Miksi tarvitsen VPN: n?

Voit luottaa VPN: ään pysyäksesi nimettömänä verkossa, ylläpitää yksityisyyttäsi, käyttää estettyä sisältöä tai piilottaaksesi toimintasi. Tässä on yleisimmät syyt VPN: n käyttöön:

1Piilota verkkotoimintasi hallitukselta tai Internet-palveluntarjoajalta.

Kuva, jossa näkyy epäselvä mies piilotettuna suurennuslasin takana.

Internet-palveluntarjoajasi (ISP) voi nähdä kaikki käymäsi sivustot ja tallentaa melkein varmasti nämä tiedot.

Joissakin maissa Internet-palveluntarjoajien on kerättävä ja tallennettava käyttäjätietoja pitkään, ja hallitus voi käyttää, tallentaa ja etsiä näitä tietoja.

Näin on Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa, Australiassa ja suuressa osassa Eurooppaa - vain muutamia mainitakseni. Voit lukea lisää näistä laeista VPN-tuomioiden oppaassa.

Koska VPN: t salaavat Internet-liikenteen laitteeltasi VPN-palvelimelle, palveluntarjoajasi tai muu kolmas osapuoli ei voi vakoilla online-toimintaa.

Lisätietoja valvontateknologioista ja globaalista joukkovalvonnasta on EFF: llä ja Privacy International -sivustolla. Täältä löydät myös päivitetyn luettelon globaalista seurannasta.

2Piilota IP-osoitteesi käytetyiltä verkkosivustoilta.

Kuva oven sulkemisesta.

Yksi yleisimmistä syistä VPN: n käyttöön on peitä oikea IP-osoitteesi.

IP-osoitteesi on Internet-palveluntarjoajan määrittämä yksilöllinen numeerinen osoite. Kaikki verkossa tekemäsi on linkitetty IP-osoitteeseesi, joten sitä voidaan käyttää vastaamaan sinua online-toimintoihisi. Suurin osa verkkosivustoista tallentaa kävijöidensä IP-osoitteet.

Mainostajat voivat käyttää IP-osoitettasi myös palvella sinua kohdistetut ilmoitukset henkilöllisyytesi ja selaushistorian perusteella.

Kun muodostat yhteyden VPN-palvelimeen, otat kyseisen VPN-palvelimen IP-osoitteen. Kaikilla vierailemillasi verkkosivustoilla näkyy VPN-palvelimen IP-osoite kuin oma.

Voit ohittaa IP-osoitelohkot ja selata verkkosivustoja ilman, että aktiviteettiasi jäljitetään sinusta yksilöksi.

3Poista verkkosivustoja ja ohittaa maantieteelliset rajoitukset.

Kuva naisesta, joka selaa maailmaa.

IP-osoitteesi linkittää sinut fyysinen sijainti. Sitä voidaan käyttää estämään tiettyjen maiden käyttäjiä pääsemästä tietyille verkkosivustoille.

Tietyt palvelut - kuten Netflix tai BBC iPlayer - muuttaa heidän kirjastojaan käymästäsi maasta riippuen. VPN: n käyttö on ainoa luotettava tapa ohittaa nämä maantieteelliset rajoitukset ja avata piilotettu sisältö. Voit käydä suositelluissa VPN-osoitteissa Netflixille saadaksesi lisätietoja.

Vielä tärkeämpää on, että VPN: t voivat auttaa sinua kiertää sensuuria salaamalla liikenteesi ja peittämällä todellisen IP-osoitteesi. Jos haluat katsoa sisältöä, joka on lukittu toiseen maahan tai sensuroitu alueellesi, voit käyttää VPN: ää ohittaa nämä rajoitukset.

VPN: n käyttö voi auttaa kansalaisia ​​ohittamaan verkkosivustojen pääsyn pääsyyn globaaliin mediaan ja kommunikoimaan vapaasti. Maissa, jotka rajoittavat sananvapautta ja lehdistönvapautta, VPN voi auttaa yksilöitä puhumaan hallitusta vastaan ​​turvallisesti ja yksityisesti.

Lisätietoja hallituksen sensuurista on toimittajien suojaamiskomitealla (CPJ) toimittajien turvallisuuspaketti, joka tarjoaa ohjeita esimerkiksi riskinarvioinnista ja digitaalisesta turvallisuudesta.

EFF: llä on myös joukko digitaalisia turvallisuusoppaita aktivisteille, ihmisoikeuksien puolustajille ja kansainvälisille toimittajille.

Lisätietoja verkkosivustojen lukituksen poistamisesta on erillisessä oppaassa: Kuinka verkkosivustojen lukitus poistetaan.

4Suojaa tietosi julkisissa WiFi-verkoissa.

Kuva miehestä, joka on yhteydessä julkiseen wifi-verkkoon matkalla.

Kun käytät julkista WiFi-yhteyttä kahvilassa, hotellissa tai lentokentällä, käytät arkaluontoiset tiedot vaarassa.

Julkisten WiFi-verkkojen hyödyntäminen tiedon keräämiseksi on yksinkertaista ja uskomattoman halpaa. Rikolliset voivat hyödyntää avoimia ja salaamattomia verkkoja varastaaksesi tärkeitä tietoja, kuten pankkitietojasi, luottokortteja, valokuvia ja muita henkilökohtaisia ​​tietoja.

Hakkerit kohdistavat yhä enemmän hotelleja ja ostoskeskuksia saavuttaakseen arvokkaita kohteita. Äskettäisessä Bloombergin raportissa selitetään, kuinka jotkut rikolliset kirjautuvat hotellille nimenomaisella tavoitteellaan varastaa arvokasta tietoa.

Emolevy tarjoaa myös hyvän yhteenvedon julkisten WiFi-verkkojen ongelmasta. Tähän sisältyy suosittu ”WiFi-ananas”, joka antaa melkein jokaiselle mahdollisuuden hyödyntää julkisia verkkoja alle 99 dollarilla.

Voit suojata laitteesi käyttämällä VPN: ää, joka salaa Internet-liikenteesi ja tekee hakkereista paljon, entistä vaikeamman sieppaamaan ja varastamaan tietojasi..

Valitettavasti suurin osa käyttäjistä on edelleen tietoinen avointen WiFi-verkkojen todellisista vaaroista. Jos matkustat usein ja sinun täytyy pysyä verkossa, luotettava VPN on korvaamaton tietosuojatyökalu.

Lisätietoja julkisen WiFi-yhteytesi suojaamisesta on kattavassa oppaassa julkisen WiFi-yhteyden suojaamiseksi.

5Pysäytä ISP-kuristus ja torrent turvallisesti.

Kuva miehestä, joka nopeuttaa yhteyttään

Internet-palveluntarjoajasi valvoo lähes varmasti online-toimintaa. Jos asut maassa, jossa ei ole voimakkaita verkon neutraalisuuslakeja, Internet-palveluntarjoajasi voi jopa tarkoituksella hidastaa yhteytesi, kun suoritat kaistanleveyttä raskaita toimintoja, kuten lataat suuren tiedoston tai torrentit. Tätä kutsutaan kaistanleveyden kuristus.

VPN-salaus voi auttaa estämään Internet-palveluntarjoajien kuristamista, mikä tarkoittaa, että voit nauttia parhaista nopeuksista lataamisessa, torrentissa, pelaamisessa ja suoratoistossa - kaiken aikaa avaamalla sisältöä ympäri maailmaa.

Torrentin tekeminen ilman VPN: tä on myös melko riskialtista. IP-osoitteesi ei vain näy ikäryhmille, vaan Internet-palveluntarjoajasi voi myös nähdä, että käytät myös torrentisivustoja ja -sovelluksia..

Emme suvaitse tekijänoikeuksilla suojatun materiaalin lataamista, mutta VPN: n käyttö on välttämätöntä, jos haluat, että P2P-toiminnot pidetään yksityisinä. Tutustuksesi parhaisiin VPN-tornereihin suosittelemme torrentia varten.

Milloin sinun pitäisi käyttää VPN-verkkoa?

Suosittelemme VPN: n käyttämistä koko ajan jatkuvan suojauksen hyödyntämiseksi, mutta on muutamia tapauksia, joissa VPN: n käyttö on erityisen tärkeää.

Sinun tulisi käyttää VPN: tä, jos:

 • Olet huolissasi online-yksityisyydestäsi
 • Olet maassa, joka sensuroi Internetiä
 • Olet kiinnostunut sisällön virtaamisesta ulkomailta
 • Käytät julkista WiFi-verkkoa
 • Sinun on ohitettava IP-pohjainen verkkosivusto estää
 • Olet toimittaja, aktivisti tai ilmiantaja, joka käsittelee arkaluontoisia tietoja

Kaavio, joka näyttää syyt miksi ihmiset käyttävät VPN: tä.

Yleisimmät syyt VPN: n käyttöön. Tiedot otettu Global Web Indexin VPN-käyttöraportista.

Kuinka VPN toimii?

VPN luo yksityinen ja salattu Internet-yhteys laitteen ja a yksityinen palvelin. Tämä tarkoittaa, että Internet-palveluntarjoajasi tai muut kolmannet osapuolet eivät voi lukea tai ymmärtää tietojasi. Yksityinen palvelin lähettää sitten liikenteen verkkosivustolle tai palveluun, jota haluat käyttää.

Jos tiedät jo VPN: n toiminnan, voit siirtyä suoraan tämän oppaan seuraavaan kohtaan: Onko VPN-turvattu?

Kaavio VPN: n toiminnasta.

Näin VPN toimii::

 1. Kirjaudut valitsemasi VPN-palveluun. Ohjeita siitä, mikä VPN-palveluntarjoaja valitaan, siirry kohtaan, kuinka valita paras VPN.
 2. Asenna VPN-ohjelmisto laitteeseesi. Tätä ohjelmistoa kutsutaan a VPN-asiakas. Se voi olla VPN-palveluntarjoajan (kuten ExpressVPN tai NordVPN) toimittama sovellus tai kolmannen osapuolen ohjelmisto, kuten OpenVPN tai Tunnelblick.
 3. Kirjaudu sisään VPN-asiakasohjelmaan tilitietosi kanssa ja valitse sen VPN-palvelimen sijainti, johon haluat muodostaa yhteyden.
 4. Kun napsautat yhteyden muodostamista VPN-sovelluksessa, VPN-asiakas etsii valitsemasi VPN-palvelimen IP-osoitteen.
 5. VPN-asiakas käynnistää yhteyden VPN-palvelimeen. Sitten he vaihtavat tietoja, mukaan lukien kirjautumistietosi, luodakseen salattu VPN-tunneli.

  VPN-tunneli on turvallinen yhteys laitteen ja VPN-palvelimen välillä. Tietojen salaaminen tarkoittaa, että niitä ei voida lukea tai ymmärtää, jos ne on siepattu laitteen ja palvelimen välillä.

  Ulkopuoliset tarkkailijat, kuten palveluntarjoajasi, voivat nähdä, että tietoja siirretään, mutta eivät mitä ne ovat. Voit lukea lisää VPN-salauksesta tämän oppaan seuraavasta osasta.

 6. Laitteesi Internet-liikenne lähetetään salatun VPN-tunnelin kautta VPN-palvelimelle.
 7. VPN-palvelin purkaa laitteen Internet-liikenteen salauksen ja välittää sen verkkosivustolle tai palvelulle, johon yrität käyttää. Jos VPN toimii niin kuin pitäisi, verkkosivusto näkee vain VPN-palvelimen IP-osoite, ei alkuperäisen IP-osoitteesi.

Jokaisessa VPN-palvelussa on luettelo palvelinpaikoista, ja parhaiden VPN: ien avulla voit valita useista maista ja kaupungeista ympäri maailmaa..

Kuvakaappaus Cyberghost VPN -palvelimen sijainneista.

Näyttökuva CyberGhost VPN -palvelimen sijainneista Windows-sovelluksessa.

VPN-salaus selitetty

Salaus on prosessi koodaus tietoja, jotta vain oikea avaimella varustettu tietokone pystyy lukemaan sen.

VPN on vain yhtä turvallinen kuin salaus, jota se käyttää tietosi suojaamiseen.

VPN: n avulla VPN-tunnelin molemmissa päissä olevat tietokoneet salaavat tunneliin tulevat tiedot ja purkavat sen toisessa päässä. VPN tarvitsee kuitenkin muutakin kuin vain parin avaimet salauksen käyttämiseksi.

Siellä missä VPN-protokollat käy peremmälle.

VPN-protokollat

VPN-protokollat ​​viittaavat sääntöjen ja prosessien joukkoon, joita VPN-asiakas noudattaa suojatun yhteyden luomiseksi laitteen ja VPN-palvelimen välille. Käyttämäsi VPN-protokolla määrittää, kuinka suojattu tunneli todella muodostetaan.

Käytetystä protokollasta riippuen VPN: llä voi olla eri nopeudet, ominaisuudet tai jopa haavoittuvuudet. Useimmat VPN-palveluntarjoajat antavat sinulle valinnan, mitä protokollaa haluat käyttää.

Käytettävissä on useita VPN-protokollia, mutta kaikki eivät ole turvallisia käyttää. Tässä on taulukko yleisimmistä VPN-protokollista:

Taulukko VPN-salausprotokollia ja niiden tietoturvariskejä.

 • OpenVPN. Tämä on ensisijainen VPN-protokollamme. Se on avoimen lähdekoodin, erittäin turvallinen ja toimiva melkein kaikissa VPN-yhteensopivissa laitteissa. OpenVPN on testattu hyvin ja pysyy alan kultastandardina. Käytä OpenVPN: ää, jos se on saatavana.
 • IKEv2 / IPSec. IPSecin rinnalla käytetty IKEv2 on uudempi, suljetun lähdekoodin VPN-protokolla. Se on erittäin turvallinen, melko nopea ja käsittelee verkon muutokset helposti. Tämä tekee siitä ihanteellisen protokollan mobiililaitteille, jotka vaihtavat jatkuvasti langattoman ja mobiilitiedon välillä.
 • L2TP / IPSec. Tämä protokolla on melko vanhentunut ja mukana on muutama turvallisuusvirheet. Jos sitä käytetään AES-salauksen kanssa, sitä pidetään yleensä turvallisena, mutta on ollut joitain ehdotuksia, joiden mukaan NSA on vaarannut protokollan.
 • SSTP. SSTP on toinen suljetun lähdekoodin VPN-protokolla. Se on Microsoftin omistama ja perustuu SSL 3.0: een, joka on alttiina tietylle MITM-hyökkäykselle nimeltä Villakoira. Vaikka ei ole vahvistettu, vaikuttaako tämä hyökkäys SSTP: hen, emme usko sen olevan riskin arvoinen.
 • PPTP. Sinun pitäisi välttää PPTP: tä jos voisit. Tätä vanhentunutta protokollaa ei ole turvallista käyttää, ja se voidaan hakkeroida muutamassa minuutissa.
 • Wireguard. Tähän päivään mennessä uusin VPN-yhteyskäytäntö, WireGuard, on lupaava, mutta on edelleen kehitteillä. Sen tavoitteena on olla nopea, turvallinen ja helpommin toteuttaa kuin muut VPN-protokollat ​​käyttämällä paljon vähemmän koodiriviä. Toistaiseksi ei ole ollut vakaata 1.0-julkaisua, joten WireGuardia tulisi pitää siihen asti kokeellisena.

Salauksen salaus

Salakirjoittajat viittaavat algoritmeihin, joita käytetään tietojen salaamiseen ja salauksen purkamiseen. Samalla kun VPN-protokolla luo VPN-tunnelin, salauksen avulla salataan tunnelin läpi virtaava data..

Salauksen toiminta riippuu yleensä avaimesta kutsutusta tiedosta. Ilman avaimen tuntemusta on äärimmäisen vaikeaa - ellei mahdotonta - purkaa tuloksena olevat tiedot.

Kun puhutaan salauksesta, tarkoitamme yleensä sekoitusta salauslaji ja key-pituus, joka ilmaisee bittien lukumäärän tietyssä avaimessa.

Esimerkiksi Blowfish-128 on Blowfish-salaus, jonka avaimen pituus on 128 bittiä. Yleisesti ottaen lyhyt näppäimen pituus tarkoittaa huonoa tietoturvaa, koska se on alttiimpi rikoksille raa'illa joukkohyökkäyksillä.

Avaimen pituus 256 bittiä on nykyinen "kultastandardi". Tätä ei voida pakottaa raa'asti, koska kaikkien mahdollisten yhdistelmien suorittaminen kesti miljardeja vuosia.

Kuten VPN-protokollien kohdalla, VPN-ohjelmistot voivat käyttää useita erilaisia ​​salauksia. Tässä ovat VPN-ohjelmissa nykyään suosituimmat salaukset:

 • AES. Kuten OpenVPN on protokollille, AES on salausten kultastandardi. Yhdysvaltojen hallitus käyttää sitä luottamuksellisiin tietoihin, ja sen katsotaan olevan erittäin turvallinen. Löydät yleensä kaksi näppäinpituutta: AES-128 ja AES-256. Molempia pidetään turvallisina.
 • blowfish. Blowfish oli aiemmin OpenVPN: ssä käytetty oletussalaus, mutta se on suurelta osin korvattu AES: llä nyt. Blowfishia ei pidetä yhtä turvallisena kuin AES, ja se on alttiina syntymäpäivän hyökkäyksille..
 • kamelia. Vaikka Camellia on turvallisuuden ja nopeuden suhteen hyvin samanlainen kuin AES, toisin kuin AES, sitä ei ole varmennettu kansallisessa standardi- ja teknologiainstituutiossa (NIST). Sitä ei ole testattu niin perusteellisesti kuin AES, ja sitä käytetään harvoin VPN-ohjelmistoissa.

VPN-verkot käyttävät myös kädenpuristusta ja hajautunnistusta yhteyden suojaamiseksi. Voit lukea kaiken näistä - ja paljon muuta VPN-protokollien ja salausten yksityiskohdista - VPN-salauksen täydellisessä oppaassa.

Ovatko VPN: t turvassa?

Luotettava VPN on ensiarvoisen tärkeä askel yksityisyytesi suojelemisessa ja turvassa verkossa pitämisessä.

valitettavasti, Kaikkia VPN-verkkoja ei ole turvallista käyttää.

Monet suositut VPN-palvelut ovat huonosti tehtyjä, epäluotettavia ja jopa vaarallisia.

Väärä VPN voi:

 • Loki selailutoimintosi
 • Tietojen salaaminen epäonnistui
 • Jaa tietosi viranomaisille
 • Vuota tunnistetiedot
 • Saastuta laite haittaohjelmilla
 • On tiettyjä tärkeitä kysymyksiä, jotka sinun on esitettävä selvittääksesi, onko VPN turvallinen vai ei.

  Tämä osa käsittelee VPN-ohjelmistojen mahdolliset vaarat ja selitä kuinka voit pysyä turvassa. Voit myös hypätä suoraan seuraavaan lukuun saadaksesi selville, ovatko VPN: t laillisia vai voidaanko sinua seurata VPN: ää käytettäessä.

  1Tarkoittaa VPN-lokit?

  Esimerkki kädestä, joka varastaa tiedostoja kannettavasta tietokoneesta

  Yksi VPN-palvelun tärkeimmistä näkökohdista on sen hakkuupolitiikka.

  Kun käytät VPN-palvelua, luotat VPN-palveluntarjoajaan kaikkeen Internet-liikenteeseesi - joka sisältää IP-osoite, kaikki käymäsi sivustot, lähettämäsi viestit, ja kaikki sinun henkilökohtaiset tiedot.

  Tutkimme 90 suosituimman VPN-palvelun kirjauskäytäntöä ja havaitsimme sen 26% suosituista VPN-osoitteista kirjaa alkuperäisen IP-osoitteesi. Lisätietoja siitä, mitkä VPN ylläpitävät lokit, tutustu VPN-kirjauskäytäntöjen erityiseen oppaaseemme.

  Muista lukea VPN-palveluntarjoajasi tietosuojakäytäntö ennen luottamusta yritykseesi henkilökohtaisilla tiedoillasi. Jos huomaat, että VPN tallentaa henkilökohtaisen IP-osoitteesi tai toimintotietosi, Vältä tätä VPN: ää hinnalla millä hyvänsä.

  Paras VPN älä Hirsi:

  1. DNS-pyynnöt tai käydyt verkkosivustot
  2. Alkuperäinen IP-osoitteesi
  3. VPN-palvelimen IP-osoite
  4. Yhteyden aikaleimat
  5. Yksilöllinen kaistanleveyden käyttö

  Lyhyesti sanottuna, a turvallinen VPN suojaa yksityisyyttäsi olematta kirjautumalla tietoja, jotka voisivat yhdistää sinut käyttäjäksi online-toimintoihisi. Valitettavasti jotkut VPN: t toimivat edelleen.

  Tämä kuva Hola VPN: n tietosuojakäytännöstä tarjoaa hyvän esimerkin vältettävistä asioista:

  Kuvakaappaus Hola VPN: n tietosuojakäytännöstä

  Kuvakaappaus Hola VPN: n tietosuojakäytännöstä.

  Valitettavasti VPN-palveluntarjoajien lokitiedot ovat usein epämääräisiä ja harhaanjohtavia.

  Jotkut tarjoajat väittää väärin kerätä mahdollisimman vähän tietoja, kun taas toiset ovat tahallisesti epämääräisiä tietotyypistä, jota heidän politiikassaan viitataan.

  Parhaat VPN-palveluntarjoajat ovat täysin avoimia siitä, minkä tyyppisiä tietoja he keräävät ja miksi nämä tiedot ovat välttämättömiä.

  He kertovat myös, jakaako VPN tietosi kolmansien osapuolten, kuten mainostajien, valtion virastojen ja holdingyhtiöiden kanssa.

  Varmista, että kaikki mainoksissa näkemättömät väitteet on varmuuskopioitu VPN: n tietosuojakäytännössä. Jos et löydä tietoja siitä, mitä tietoja kerätään VPN-palveluntarjoajasi verkkosivustolla, sinun tulee viedä rahat muualle.

  2Missä on VPN-pohjainen?

  Missä VPN-yritys sijaitsee - tunnetaan muuten nimellätoimivalta'- voi olla valtava vaikutus henkilötietojesi yksityisyyteen.

  Jotkut maat ovat mukana kansainvälisissä tiedustelunvaihto-liittoutumissa, joita kutsutaan Viiden Eyes, Yhdeksän Eyes, ja Neljäntoista Eyes. Yksityisyyden kannalta nämä maat ovat pahin paikkoja perustaa VPN-yritys.

  Viiden silmän maat ovat MEILLE, UK, Kanada, Australia, ja Uusi Seelanti.

  Näiden maiden tiedustelulaitoksilla on valta pakottaa organisaatiot siihen loki yksityiset tiedot ja jaa se keskenään. Näihin kirjauspyyntöihin voi liittyä vaakamääräys, jonka perusteella yrityksen on laitonta paljastaa julkisesti mitä heidän on pakko tehdä.

  Kartta tiedusteluliittoista ja VPN-lainkäyttöalueista.

  Ei ole myöskään turvallista sisällyttää VPN: tä voimakkaasti sensuroidussa maassa, kuten Kiina, Venäjä, tai Turkki. Nämä maat pakottavat VPN-yritykset todennäköisemmin kirjaamaan tai sensuroimaan VPN: n kautta käytettävää sisältöä.

  Ihannetapauksessa VPN tulisi sisällyttää maahan, jolla on vahva verkko yksityisyys ja verkon neutraalisuus lait. Lainkäyttöalueella ei saisi olla kansainvälisiä siteitä häiritsevimpiin valtioihin eikä historiaa syyttää kansalaisia ​​heidän selaushistoriansa sisällön perusteella.

  Joitakin parhaimmista VPN - lainkäyttöalueista ovat Britannian Neitsytsaaret, Caymansaaret, Panama, Seychellit, ja
  Sveitsi.

  Jos etsit luotettavaa VPN: ää, joka perustuu näihin maihin, tutustu ExpressVPN-, NordVPN-, PrivateVPN- ja Trust.Zone-arvosteluihimme..

  Jos haluat tietää enemmän Five-Eyes-maista, VPN-lainkäyttöalueista ja missä VPN sijaitsee, voit lukea VPN-lainkäyttöalueille omistetun oppaamme.

  3 Kuinka vahva on VPN: n tekninen suojaus?

  Turvallisimmat VPN-palvelut ovat avoinna teknisistä toimenpiteistä, joita heillä on käytössään asiakkaiden ja heidän liiketoimintansa suojelemiseksi.

  Jokainen kannattava VPN-palvelu tarjoaa viimeisimmät ja turvallisimmat tasot salaus, laaja protokollien valinta, ja erilaisia edistyneet suojausominaisuudet mukaan lukien tappavat kytkimet, split-tunnelointi ja hämärtäminen.

  Sinun tulisi aina olla varovainen OpenVPN ja IKEv2, koska nämä ovat turvallisimpia käytettäviä protokollia. Jos VPN tarjoaa vain PPTP: n, niin älä käytä sitä.

  Sinun tulisi myös etsiä vahvaa salausta, kuten AES-256. Jos VPN-palveluntarjoaja ei halua paljastaa mitä salausta ohjelmisto käyttää, se ei ole turvallinen VPN.

  Lisätietoja VPN-salauksesta saat lukemalla tämän oppaan edellisen osan tai käymällä VPN-salausta käsittelevässä erillisessä oppaassa.

  4Onko VPN vuotanut tietosi?

  Heikkolaatuiset VPN-palvelut voivat vuotaa henkilökohtaisia ​​tietojasi kolmansille osapuolille edes tietämättä. Tämä voi sisältää sijaintisi, IP-osoitteesi, käymäsi sivustot ja paljon muuta.

  Sanomattakin on selvää, että ei ole mitään syytä käyttää VPN: ää, joka vuotaa henkilötietojasi. Vaikka VPN: llä ei olisi kirjauskäytäntöä, kuka tahansa yhteysasi tarkasteleva henkilö - mukaan lukien palveluntarjoajasi - voi nähdä henkilöllisyytesi tai toimintasi.

  Vuotoja, joista on oltava tietoisia, on neljä:

  • IP-vuotoja. Näin tapahtuu, kun VPN-verkko ei peitä yksityisyyttäsi IP-osoite yhdellä omalla. Tämä on merkittävä yksityisyyden riski; Internet-palveluntarjoajasi ja kaikki käymäsi verkkosivustot voivat linkittää online-toimintosi todelliseen henkilöllisyyteesi.
  • DNS vuotaa. VPN: n on tarkoitus reitittää DNS-pyynnöt omiin DNS-palvelimiin. Jos VPN reitittää DNS-pyynnöt salatun VPN-tunnelin ulkopuolella palveluntarjoajan DNS-palvelimiin, sitä kutsutaan DNS-vuotoksi. Tämä paljastaa sinun selaustoiminta ja mikä tahansa verkkosivustot, joissa olet käynyt palveluntarjoajallesi tai muille salakuuntelijoille.
  • WebRTC vuotaa. WebRTC on selainpohjainen tekniikka, jonka avulla ääni- ja videoliikenne toimii verkkosivujen sisällä. WebRTC: llä on fiksuja tapoja löytää oikea IP-osoite vaikka VPN olisi päällä. Paras VPN estää WebRTC-pyyntöjä. Vaihtoehtoisesti voit poistaa WebRTC: n kokonaan käytöstä selaintasolla.
  • IPv6 vuotaa. IPv6 on uusi IP-osoitteiden muoto, mutta monet VPN: t eivät tällä hetkellä tue sitä. Ellei VPN: t tue tai estä aktiivisesti IPv6: ta, sinun henkilökohtainen IPv6-osoite voi altistua. Tätä kutsutaan IPv6-vuotoksi.

  Testaamme tiukasti jokaisen tarkistetun VPN: n saadaksesi selville, vuotaako se tietosi. Lisätietoja VPN-vuotojen tyypeistä, VPN-vuotojen testaamisesta ja VPN-vuotoista on VPN-vuotojen kattavassa oppaassa.

  Kuinka suorittaa VPN-vuototesti

  Seuraavat vaiheet osoittavat, kuinka suorittaa oma VPN-vuototestisi kotona. Se vie melkein teknisen tietämättömyyden, ja olet valmis muutamassa minuutissa.

  VPN-vuototestin suorittaminen:

  1. Siirry osoitteeseen browserleaks.com ja suorita vuototesti, kun VPN on irrotettu. Merkitse muistiinpanosi IP-osoite ja sinun osoitteesi ISP: n DNS-palvelimet.
  2. Varmista ennen yhteyden muodostamista VPN-palvelimeen, että VPN-tappokytkin. Tämä estää vuodot äkillisistä VPN-katkaisuista. Ota DNS-, WebRTC- ja IPv6-vuodonsuojaus käyttöön VPN-sovelluksessa, jos mahdollista.
  3. Yhdistä VPN-palvelimeen ja päivitä selaimesi vuodotestisivu.
  4. Jos VPN toimii niin kuin pitäisi, se näyttää eri luvun oikea IP-osoite ja ISP: n DNS-palvelimet.

  Seuraava kuvakaappaus näyttää PrivateVPN US Server -palvelimen vuototestin. Punaiset nuolet merkitsevät kentät, joihin sinun tulee kiinnittää huomiota:

  Näyttökuva browserleaks.com-vuototestistä.

  Näyttökuva browserleaks.com-palvelusta, kun yhteys on muodostettu Yhdysvaltain PrivateVPN-palvelimeen. Vuotoja ei havaittu.

  Jos näet lähtö IP-osoite tai DNS-palvelimet, VPN vuotaa.

  On joitain tapoja korjata nämä vuodot - tutustu vuoto-oppaamme saadaksesi selville miten - mutta joskus se voi olla poistumaton loppusi. Jos näin on, on aika löytää turvallisempi VPN.

  5Onko VPN sisällä haittaohjelmia tai seurantatyökaluja?

  Jotkut markkinoiden suosituimmista VPN-palveluista ovat huonosti valmistettuja ja joskus jopa vaarallisia.

  Vaikka jotkut jakavat arkaluontoisia tietojasi tai vuotavat tietoja, toiset ovat saaneet haittaohjelmia, jotka voivat vahingoittaa laitettasi peruuttamattomasti.

  Epäselvien yritysten ilmaiset VPN: t ovat yleisiä syyllisiä tämän tyyppisten haittaohjelmien ylläpitämisessä.

  Testasimme 150 suosituinta ilmaista VPN-Android-sovellusta useiden kriteerien perusteella, mukaan lukien vuodot, virukset ja haittaohjelmat, liialliset luvat ja paljon enemmän. Yhdistettynä näillä sovelluksilla on yli 260 miljoonaa latausta.

  Huomasimme, että 18% testatuista ilmaisista VPN-sovelluksista palasi positiiviset ottelut, kun viruksia ja haittaohjelmia tutkitaan.

  Vuoden 2016 akateemisessa raportissa todettiin myös, että 38% 283 testatusta Android-sovelluksesta sisälsi jonkinlaista haittaohjelmaa ja 16% käytti läpinäkymättömiä välityspalvelimia manipuloimaan HTTP-liikennettä..

  Lyhyesti sanottuna ilmaisen VPN-sovelluksen suosio Applessa tai Google Play Kaupassa ei takaa sen turvallisuutta tai legitiimiyttä. Voit saada lisätietoja ilmaisen VPNS: n vaaroista myöhemmin tässä oppaassa.

  Turvallisuuden vuoksi etsiä tunnettuja VPN-sovelluksia, jotka ovat olleet riippumattomasti tarkastettu tietoturvahaavoille, kuten ExpressVPN, Surfshark ja TunnelBear. Älä koskaan luota VPN-tietoihin tutkimatta ensin sen mainetta.

  Välttää kopiointisovellukset lataamalla VPN-ohjelmistosi aina valitsemasi palveluntarjoajan viralliselta VPN-verkkosivustolta tai sovelluskaupan sivulta.

  Ovatko VPN: t laillisia?

  esimerkki maailmankartasta.

  VPN: n käyttö on täysin laillista useimmissa maissa, kuten Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa, Kanadassa ja suurimmassa osassa Eurooppaa. On kuitenkin tärkeää huomata, että kaikki mikä on laitonta ilman VPN: tä jäännökset laiton, kun sitä käytetään.

  Joissakin paikoissa, joissa VPN-verkot ovat laillisia, joissakin maissa on tunkeilevaa valvontaa ja tietojen säilyttämistä koskevia lakeja, jotka saattavat olla harkitsemisen arvoisia. Saat lisätietoja tästä VPN-lainkäyttöalueiden oppaasta.

  Missä VPN: t ovat laittomia?

  Tarkastelimme 195 maan lakeja ja löysimme vain neljä maata missä VPN: t ovat täysin laiton:

  • Valko-Venäjä. VPN-verkot on kielletty helmikuusta 2015 lähtien, ja niillä kiinni joutuneille voidaan määrätä määrittelemätön sakko.
  • Irak. Irakin hallitus kielsi VPN: t vuonna 2014 estääkseen terroristijärjestöjä vaikuttamasta yleisöön sosiaalisen median kautta.
  • Pohjois-Korea. Pohjois-Korean salaisen luonteen vuoksi on epäselvää, milloin VPN: t tulivat laittomiksi tai mikä on rangaistus yhden käytöstä..
  • Turkmenistan. VPN-verkot tehtiin laittomiksi vuonna 2015, ja hallitus estää niitä aktiivisesti. Jos käytät VPN: tä Turkmenistanissa, riski sakkojen ja "kutsun" saamisesta kansallisen turvallisuuden ministeriöltä voi aiheutua..

  Missä VPN-verkot ovat rajoitettuja?

  On myös kuusi maata, joissa VPN: t ovat erittäin korkeat säännellyn tai rajoitettu. Löydät alla olevasta taulukosta täydellisen luettelon maista, joissa VPN: t ovat laitonta tai rajoitettua.

  Maa
  VPN-tila
  Sosiaalisen median lohkot
  Sensuuri
  valvonta
  Valko-Venäjä laiton Kohtalainen laaja laaja
  Kiina rajoitetut laaja laaja laaja
  Iran rajoitetut Kohtalainen laaja laaja
  Irak laiton Kohtalainen Kohtalainen vähäinen
  Pohjois-Korea laiton laaja laaja laaja
  Oman rajoitetut vähäinen laaja Kohtalainen
  Venäjä rajoitetut Kohtalainen laaja Kohtalainen
  Turkki rajoitetut Kohtalainen laaja laaja
  Turkmenistan laiton laaja laaja laaja
  UAE rajoitetut Kohtalainen laaja Kohtalainen

  Maat, joissa VPN-verkot ovat laittomia tai rajoitettuja.

  Jos kotimaasi ei mainita kummassakaan yllä olevassa luettelossa, VPN: t ovat täysin laillista käyttää siellä.

  Jos päätät käyttää VPN: ää missä tahansa yllä luetelluissa maissa, on välttämätöntä, että valitset luotettavan, luotettavan ja yksityisen VPN-palvelun.

  Lisätietoja harvoista maista, joissa VPN-verkkoja säännellään tai kielletään, voit lukea erillisessä oppaassamme: Ovatko VPN: t lailliset?

  Voidaanko sinut seurata, jos käytät VPN-verkkoa?

  Online-aktiviteettisi on paljon yksityisempiä verrattuna surffaukseen verkossa ilman yhtä. VPN ei kuitenkaan tee sinusta täysin tunnistamaton.

  Jos joku yrittää tosissasi seurata sinua Internetissä, IP-osoitteesi olisi vain yksi näkökohta, jota hän tutkii tunnistaaksesi sinut.

  Kuva siitä, kuinka voit seurata verkossa.

  Voit jopa seurata VPN: ää:

  1. Evästeet ja seurantalaitteet. Verkkosivustot käyttävät evästeitä mukauttaakseen palvelujaan tiettyjen käyttäjien perusteella. Evästeet tallentavat vapaaehtoisesti antamasi tiedot, kuten nimesi, sukupuolesi tai sijaintisi. Tätä voidaan käyttää käyttäjän tunnistamiseen, vaikka IP-osoitteesi olisi peitetty.

   Toinen huolenaihe ovat verkkoseurantajat jotka on upotettu mainoksiin. Ne antavat verkkosivustoille mahdollisuuden tarjota räätälöityjä mainoksia ainutlaatuisten selaustottumustesi mukaan.

  2. Selaimen sormenjäljet. Laitteesi tarjoaa käytetyille verkkosivustoille yksityiskohtaisia ​​tietoja käyttöjärjestelmästäsi, selaimestasi ja laitteistostasi. Näiden tietojen summaa voidaan käyttää luomaan ainutlaatuinen ”sormenjälki”.

   Näiden tietojen käyttäjien tunnistaminen ja seuraaminen tunnetaan nimellä “selaimen sormenjäljet”. Lisätietoja selainten turvallisuudesta on Yksityisselainten oppaassa.

  3. VPN-palveluntarjoajasi. Vaikka VPN: n käyttö piilottaa liikenteesi Internet-palveluntarjoajalta, VPN-palveluntarjoajalla itsellään on silti tekninen kyky tarkastella identiteetti ja toiminta. Jos VPN kerää tunnistuslokeja ja jakaa nämä tiedot, henkilöllisyytesi vaarantuu.
  4. IP-, DNS- ja WebRTC-vuodot. Heikkolaatuinen VPN voi paljastaa todellisen IP-osoitteesi tai DNS-pyyntösi ja paljastaa henkilöllisyytesi tai Internet-historian.
  5. Liikenteen sormenjäljet. Internet-palveluntarjoajasi näkee kaikki tietokoneelta VPN-palvelimelle lähetetyt datapaketit. Vaikka he eivät osaa kertoa mitä nämä paketit sisältävät tai mihin ne suuntautuvat, on silti mahdollista tunnistaa lähetetyn liikenteen tyyppi (ts. Verkkosivut, suoratoisto, P2P jne.) Analysoimalla kunkin paketin ajoitus ja tiheys.
  6. Selaaminen Käyttäytyminen. Vaikka liikenteesi on salattu, verkkoyritykset, kuten Facebook ja Google, näkevät silti online-aktiviteetin. Jos olet kirjautunut sisään näihin verkkoa selatessasi, VPN ei estä niitä tarkkailemasta sinua tai yhdistämästä VPN-IP-osoitteesi.

  Kuinka voin pitää aktiviteettini yksityisenä?

  Sinun on maksimoitava yksityisyytesi ja tietoturvasi VPN: n käytön aikana muuttaa selaustottumuksiasi. Vältä käyttäytymistä, joita katsoja voi käyttää henkilöllisyytesi päättämiseen.

  Tässä on tärkeimmät säännöt yksityisyytesi ylläpitämiseksi:

  1. Valitse luotettava VPN-palvelu joka ei pidä lokiasi toiminnastasi ja on testattu vuotojen varalta. Varmista, että VPN-verkossasi on tappikytkin, jotta henkilöllisyytesi ei paljastu, jos yhteys katkeaa.
  2. Kytke VPN päälle ennen ohjelman käynnistämistä tai verkkosivustolle pääsyä.
  3. Käytä erillistä yksityisyyteen keskittyvää selainta, kuten Firefox tai IceCat, kaikissa VPN-selauksissa. Tyhjennä selaimen keksit ja kätkö ennen jokaista VPN-istuntoa.
  4. Harkitse joidenkin yksityisyyttä suojaavien selainlaajennusten asentamista mainosten ja seurantakoodien estämiseksi. Privacy Badger, uBlock, Decentraleyes ja NoScript ovat kaikki hyviä vaihtoehtoja.
  5. Vältä selaamista, kun olet kirjautunut sosiaaliseen mediaan, Google-, Apple- tai Microsoft-tiliin. Älä käytä Google-hakua (DuckDuckGo on hyvä vaihtoehto).
  6. Vältä mobiili kaksivaiheista vahvistusta, kun olet yhteydessä VPN-verkkoon.
  7. Jos teet ostoksia verkossa, käytä kryptovaluuttaa, jos se on saatavana. Pankkikortti tai PayPal-tili tunnistaa sinut.
  8. Sammuta älypuhelimesi GPS-sijaintitiedot.
  9. Harkitse Tor-selaimen käyttöä, jos olet erittäin huolestunut nimettömästä. Voit lukea lisää Torista myöhemmin tässä oppaassa.

  Jos pidät kaiken edellä mainitun, hyvä VPN yksityisyyttä suojaavalla kirjauskäytännöllä tekee sinusta huomattavasti vaikeampi seurata verrattuna online-jalanjälkeesi ilman yhtä. Varsinkin Internet-palveluntarjoajaltasi on erittäin vaikea selvittää, missä verkkosivustoissa olet käynyt.

  Kuinka voin valita VPN: n?

  VPN-verkkojen välillä on eroja. Kuten olemme maininneet, jotkut VPN-palveluntarjoajat voivat jopa vaarantaa niiden suojaaman yksityisyyden ja turvallisuuden.

  Ilman oikeita tietoja monet käyttäjät joutuvat valitsemaan VPN: n ilman paljon selkeyttä. Jos olet jo valinnut palveluntarjoajan, voit hypätä suoraan seuraavaan VPN-asennusosioon.

  Kuva, joka näyttää hyvän VPN: n ominaisuudet.

  Kun valitset VPN: ää, on tärkeää kysyä:

  • Paljonko se maksaa?
  • Kuinka turvallista se on?
  • Mitä laitteita se tukee?
  • Kuinka nopea se on?
  • Toimiiko se streaming-palveluiden kanssa?
  • Voiko se voittaa sensuurin??

  Muista, että yhden henkilön oikea VPN ei ehkä ole oikea VPN sinulle. Jos haluat matkustaa esimerkiksi Kiinaan, tarvitset VPN: n, jolla on vahva salaus ja edistyneet ominaisuudet, kuten hämärtäminen. Jos olet huolestunut ensisijaisesti suoratoistosta tai torrentista, tarvitset kuitenkin nopeaa VPN-verkkoa.

  Jos haluat luotettavan monipuolisen VPN: n, lue parhaat VPN-suosituksemme vuodelle 2020. Jos olet jo valinnut VPN-palveluntarjoajan, voit siirtyä seuraavaan lukuun, joka käsittelee VPN: n asentamista..

  Tässä on päätekijät sinun on otettava huomioon valittaessa VPN-palveluntarjoajaa:

  1Kuinka paljon VPN maksaa?

  Tiedät kuinka paljon haluat käyttää VPN-verkkoon, joten ei ole mitään syytä valita palvelua, joka ylittää mahdollisuutesi.

  Korkealaatuinen VPN-palvelu maksaa yleensä noin 10 dollaria kuukaudessa jos maksat kuukausittain. Tämä voi pudota niin vähän kuin 50 dollaria vuodessa, jos olet valmis maksamaan etukäteen.

  Jos joudut käyttämään ilmaista VPN-verkkoa, muista lukea Voinko käyttää VPN: ää ilmaiseksi? osio myöhemmin tässä oppaassa. On tiettyjä haitat ja vaarat että sinun on oltava tietoinen VPN-markkinoista.

  2 Kuinka turvallista se on?

  Kun olet päättänyt, kuinka paljon olet valmis käyttämään VPN-tilausta, on tärkeää löytää turvallinen VPN.

  Harkitse kaikkia kohdassa VPNs turvalliset mainitut kohdat? tämän oppaan luku. Yhteenvetona tarkista, että VPN: lläsi on:

  • Yksityisyyttä edistävä hakkuupolitiikka & toimivalta.
  • Vahvat VPN-protokollat & salaus.
  • IP-, DNS- tai WebRTC-vuotoja ei ole.
  • VPN-tappokytkin.
  • Ei haittaohjelmia.
  • Ei häiritseviä käyttöoikeuksia tai kolmansien osapuolien pääsyä.

  3Jos laitteet tukevat VPN: tä?

  Nyt kun sinulla on useita turvallisia VPN-palveluita, sinun on löydettävä palvelut, jotka toimivat suojattavilla laitteilla.

  Onko sinulla Windows- tai Mac-tietokone? Android tai iPhone? Haluatko kattaa suoratoistolaitteet ja pelikonsolit? Kuinka monta laitetta sinun täytyy peittää?

  Varmista, että valitset VPN: n, joka tukee suojattavia laitteita.

  Helpoin tapa käyttää VPN-tietokonetta, älypuhelinta tai tablet-laitetta on asentaa mukautettu sovellus VPN: n verkkosivustolta. Jotkut VPN-verkot tarjoavat myös mukautettuja sovelluksia Amazon Fire TV Stick -sovellukselle. On kuitenkin tärkeää huomata, että joillakin palveluilla on laitteiden määrän rajoitus Voit muodostaa yhteyden VPN: ään samanaikaisesti.

  Jos haluat suojata kaikkia laitteita, jotka ylittävät tämän rajan, sinun on asennettava VPN-reitittimen taso, joka puolestaan ​​salaa kaiken siihen liitettyjen laitteiden Internet-liikenteen.

  4Nopea VPN on?

  Kuten jo mainittiin, VPN: t hidastavat Internet-nopeutta jonkin verran salaamalla ja tunneloimalla, mutta jotkut ovat hitaampia kuin toiset.

  Jos käytät VPN: ää suoratoistoon, torrenttiin tai peliin, tarvitset nopean VPN: n, joka pystyy seuraamaan toimintaasi. Lisätietoja VPN-nopeuksista saat lukemalla suosituksemme nopeimmista VPN-palveluista vuonna 2019.

  5Missä VPN: n palvelimet sijaitsevat?

  Jos haluat ohittaa sensuurin tai maantieteelliset rajoitukset, sinun on varmistettava, että VPN: lläsi on palvelimet, jotka sijaitsevat tarvitsemissasi maissa. Jos esimerkiksi haluat käyttää vain USA: n uutissisältöä, tarvitset VPN: n, jonka palvelimet ovat Yhdysvalloissa.

  Samoin, jos nopeus on prioriteetti, sinun on varmistettava, että VPN-palvelimellasi on palvelin lähellä fyysistä sijaintiasi - mitä lähempänä palvelimia, sitä paremmat nopeudet ovat..

  Katso valitsemasi VPN-palveluntarjoajan verkkosivustolta tai arvosteluistamme saadaksesi selville, missä VPN: n palvelimet sijaitsevat.

  6Toimiiko se suoratoisto- ja torrent-palveluiden kanssa?

  Jos aiot suoratoistaa palveluita, kuten Netflix, tai käytät VPN-torrentia, tarvitset VPN: n, joka toimii vaivattomasti kunkin palvelun kanssa.

  Sinun tulisi valita VPN erityisiä tarpeitasi varten. Kaikki VPN: t, jotka toimivat Netflixin kanssa, eivät toimi esimerkiksi esimerkiksi Hulun tai BBC iPlayerin kanssa. Vastaavasti streaming-friendly VPN: t eivät aina salli P2P-liikennettä.

  Katso lisätietoja tämän oppaan streaming- ja torrent-osioista.

  7Toimiiko se korkean sensuurin maissa?

  Jos asut tai matkustat voimakkaasti sensuroimaan maahan, joka estää aktiivisesti VPN-liikennettä, sinun on valittava VPN-palvelu, joka käyttää erityisiä tekniikoita kiertääkseen sensuureja..

  Kutsumme näitä erityistekniikoita hämärtämisvälineet. Joskus niitä kutsutaan myös "varkain" protokolliksi.

  Hämmennystyökalut sekoittavat yleensä VPN-liikenteen niin, että se näyttää HTTPS-liikenteeltä, mikä vaikeuttaa havaitsemista.

  Jos VPN: ää ei tule näiden työkalujen mukana, on epätodennäköistä, että se toimisi Kiinassa, ja sen ei pitäisi olla ensimmäinen valintasi muille korkean sensuurin maille, kuten Iran tai UAE.

  Jos etsit häiriötyökaluja hyödyntävää VPN: ää, ExpressVPN, StrongVPN ja VyprVPN ovat kaikki hyviä vaihtoehtoja.

  Päätöksesi tekeminen

  Korkealaatuinen VPN tarjoaa nopeita, edistyneitä ominaisuuksia, eikä koskaan tallenna, jaa tai myy tietojasi ilman asianmukaista oikeusperustaa. Muista tutkia VPN-verkkoasi tekninen turvallisuus, bisnesmalli, toimivalta, ja Tietosuojakäytäntö. Jos VPN-palveluntarjoaja ei pysty vastaamaan kaikkiin näihin kysymyksiin, sinun ei pitäisi luottaa siihen.

  Tutki palveluntarjoajan mainetta ja älä koskaan käytä VPN-verkkoa, josta et ole täysin tyytyväinen. Jos olet todella huolissasi turvallisuudesta, suorituskyvystä ja yksityisyydestä, sinun tulee käyttää tilauspohjaista VPN-verkkoa, joka on itsenäisesti testattu ja tarkistettu.

  Kuinka voin asentaa VPN: n?

  VPN: n asentamiseen laitteellesi on paljon erilaisia ​​tapoja, ja prosessi vaihtelee kyseisen laitteen tyypin mukaan. Ylivoimaisesti helpoin ja yleisin tapa on ladata mukautettu sovellus suoraan VPN-palveluntarjoajalta.

  Useimmat kaupalliset VPN-verkot, jotka voit tilata, tulevat mukautettujen sovellusten mukana Windows, Mac käyttöjärjestelmä, Android, ja iOS, mutta jotkut tarjoavat myös natiivisovelluksia reitittimille ja suoratoistolaitteille, kuten myös Amazon Fire TV Stick.

  VPN: n asentaminen mukautetulla sovelluksella:

  1. Osta VPN-tilauksesi palveluntarjoajan verkkosivustolta ja vahvista tilisi sähköpostitse. Käytämme esimerkkiä NordVPN: stä.
   Näyttökuva NordVPN-liittymävaihtoehdoista.
  2. Lataa VPN-ohjelmisto VPN-palveluntarjoajan verkkosivustolta tai napsauta Google Play -kaupassa tai Apple App Store -sovelluksessa Android- ja iOS-laitteille. Napsauta asennuskehotteita ja hyväksy käyttöehdot.
   Näyttökuva NordVPN: n latausnäytöstä.
  3. Kirjaudu VPN-sovellukseen tilitietosi avulla.
   Näyttökuva NordVPN: n kirjautumisnäytöstä.
  4. Siirry VPN-asetusvalikkoon ja ota käyttöön VPN-tappokytkin ja vuotojen estäminen, jos se on käytettävissä. Valitse valitsemasi VPN-protokolla. Suosimme OpenVPN: ää.
   Näyttökuva NordVPN: n asetusvalikosta.
  5. Palaa sovelluksen päänäyttöön ja Valitse VPN-palvelimen sijainti sijaintiluettelosta.
   Näyttökuva NordVPN: n palvelinluettelosta.
  6. Klikkaa kytkeä painiketta. Sinut yhdistetään nyt valitsemasi sijainnin VPN-palvelimeen.
   Näyttökuva kytketystä NordVPN: stä.

  On tärkeää huomata, että kaikissa VPN-palveluissa ei ole mukautettuja sovelluksia jokaiselle laitteelle. Saatat kuitenkin käyttää VPN: ääsi erilaitteessa, jos VPN tukee manuaalinen määritys.

  Manuaalinen määritys voi olla monimutkainen prosessi, mutta jos noudatat VPN-palveluntarjoajan verkkosivustolla annettuja ohjeita, laitteesi määrittämisessä ei pitäisi olla ongelmia..

  Useimmissa laitteissa on integroitu VPN-tuki, mikä tarkoittaa, että sinun tarvitsee vain ladata VPN-palvelun asetustiedostot sisäänrakennettuun asiakasohjelmaan. Voit yleensä löytää asiakkaan verkkoasetuksista.

  Jos haluat käyttää OpenVPN: ää, sinun on ladattava kolmannen osapuolen sovellus - kuten OpenVPN: n asiakasohjelmisto - ja lähetettävä sitten VPN-palvelun määritystiedostot.

  Olemme sisällyttäneet yksityiskohtaisempia ohjeita seuraaviin oppaisiin:

  • Kuinka asentaa VPN Windowsiin
  • Kuinka asentaa VPN Mac-tietokoneelle
  • Kuinka asentaa VPN Androidille
  • Kuinka asentaa VPN iPhoneen & iPad
  • Kuinka asentaa VPN Fire TV Stick -muistikortille
  • Kuinka asentaa VPN Apple TV: hen

  Voit määrittää oman VPN-palvelimen kotona, mutta se on monimutkainen prosessi, jossa on paljon tilaa virheille. Kotitekoiset VPN-palvelimet eivät ole ihanteellisia rajoitetun sisällön käyttämiseen tai online-tietosuojaan, koska Internet-palveluntarjoajasi voi silti kirjata verkkotoimintasi.

  Jos haluat tietää, kuinka rakentaa oma VPN-palvelimesi kotona, tutustu oppaaseemme oman VPN-palvelimen määrittämiseksi.

  Voinko käyttää VPN: ää ilmaiseksi?

  Markkinoilla on paljon ilmaisia ​​VPN-osoitteita, mutta suurin osa niistä on rajallinen parhaimmillaan ja vaarallinen pahimmillaan.

  Jos päätät käyttää ilmaista VPN-verkkoa, katso seuraavaa:

  • Kuukausittainen tietokatto.
  • Rajoitettu palvelinvalinta.
  • Hitaat nopeudet.
  • Henkilötietojesi väärinkäyttö.
  • Ei tekniikkaa sensuurin ohittamiseksi.
  • Ei palvelimia, jotka avaavat suoratoistopalvelut.

  Ilmaisten VPN-verkkojen todelliset kustannukset

  VPN-palvelut voivat rahaa tietosi odottamattomalla tavalla. Luotettavan VPN: n kehittäminen ja käyttäminen on kallista, ja monet edulliset tai ilmaiset palvelut päättävät tukea tilauksen hintaa muilta kanavilta saatavilla tuloilla..

  Jos et maksa VPN-palvelustasi ollenkaan, on todennäköistä, että jossain muodossa tiedonkeruu, jakaminen, tai myynti tapahtuu tuotteen kustannusten kattamiseksi. Monet näistä ilmaisista palveluista luottavat myös suuresti mainonta, joka on vähemmän kuin ihanteellinen yksityisyydelle.

  Olemme tutkineet paljon ilmaisia ​​VPN-verkkoja ja olemme löytäneet useita häiritseviä tietosuojavirheitä.

  Tutkimuksemme ovat paljastaneet, että joillakin markkinoiden suosituimmista ilmaisista VPN-verkoista on salaiset linkit Manner-Kiinaan, kun taas 85% suosituimmista ilmaisista Android VPN -sovelluksista on ominaisuus liialliset luvat joilla on potentiaalia yksityisyyden loukkaukset.

  Kuva ilmaisten VPN-verkkojen vaaroista.

  Lähteet: 1 Global Mobile VPN -raportti, 2 ilmaista VPN-sovellustutkimusta, 3 ilmaista VPN-riski-indeksiä: Android-sovellukset

  Useimpien ilmaisten VPN-verkkojen tietosuojakäytäntöjen lukeminen ei myöskään tarjoa toivoa. Jotkut ilmaiset VPN: t, kuten HolaVPN, kirjaa kaikki mitä teet verkossa.

  Sanomattakin on selvää, että mikään näistä löytöistä ei tarjoa erittäin myönteisiä näkymiä ilmaisiin VPN-verkkoihin. Jos päätät käyttää ilmaista VPN-palvelua, etene varovaisesti.

  Lisätietoja ilmaisten VPN-verkkojen vaaroista saat lukemalla ilmaisen VPN-sovellustutkimuksen tai ilmaisen VPN-riski-indeksin.

  Jos sinulla ei ole varaa tai et halua vain käyttää rahaa VPN: ään, olemme myös laatineet luettelon tällä hetkellä saatavilla olevista turvallisimmista ilmaisista VPN-palveluista..

  'Freemium' VPN: t

  Freemium-VPN-verkot ovat yleensä turvallisempia kuin täysin ilmaiset palvelut. Nämä VPN-palveluntarjoajat tarjoavat ilmaisen kokeiluversion tai rajoitettu palvelu samoin kuin paljon laajempi maksettu versio.

  Freemium VPN: t ansaitsevat rahansa maksetun tuotteen kautta, mikä antaa heille mahdollisuuden tarjota rajoitettu ilmainen palvelu. ”Freemium” -tuotteita tarjoavia VPN-palveluntarjoajia ovat Windscribe, ProtonVPN ja Tunnelbear.

  Freemium VPN: t pyrkivät:

  • Ota kuukausittaiset tietokatot käyttöön.
  • Rajoita palvelimen sijaintivaihtoehtoja.
  • Kaasunopeudet.
  • Ei tue suoratoistopalveluita, kuten Netflix.
  • Kielto kaiken P2P-liikenteen.

  Kuvakaappaus ProtonVPN: n 'freemium' tuotteesta.

  Kuvakaappaus ProtonVPN: n 'freemium' VPN: stä.

  Kuinka paljon VPN maksaa?

  VPN-liittymien hinta vaihtelee huomattavasti, ja VPN-palvelun hinta ei välttämättä ole yhtä suuri kuin sen tarjoama laatutaso.

  VPN-yritykset tarjoavat yleensä alennuksia pidempiin liittymiin. Kuukauden palvelu voi maksaa 10 dollaria, mutta jos kirjaudut vuoden tilaukseen, saatat saada 60% kuukausimaksusta.

  Huomaa, että joudut yleensä maksamaan tilauksen kokonaiskustannukset etukäteen, mikä voi tehdä siitä tunteen kallista, eikä se välttämättä sovi kaikille budjeteille.

  Yleisesti ottaen halvemmat VPN: t ovat yleensä lähellä 6-8 dollaria kuukaudessa ja kalliimpia ympäri 12-15 dollaria kuukaudessa.

  VPN-UKK: Usein kysytyt kysymykset

  Nyt kun olemme perehtyneet perusteisiin, seuraavat luvut vastaavat yleisimpiin kysymyksiin, joita saamme VPN: n käytöstä. Jos sinulla on jo kysymys mielessä, voit siirtyä sinulle parhaiten liittyvään lukuun:

  • Voinko käyttää VPN-torrenttia?
  • Voinko käyttää VPN: ää Netflixin katselemiseen?
  • Tarvitsenko VPN-puhelimen?
  • Onko VPN parempi kuin välityspalvelin?
  • Onko Tor sama kuin VPN?
  • Hidastaako VPN-verkkoja Internet?

  Hidastaako VPN-verkkoja Internet?

  Kaikki VPN: t hidastavat Internet-nopeuttasi jossain määrin. Parhaiden VPN-verkkojen kanssa tämä vaikutus on kuitenkin merkityksetön.

  Pohjimmiltaan VPN toimii ohjaamalla verkkoliikennettä omien palvelimiensa kautta. Kuten mikä tahansa matka, siirtämiset hidastavat sitä - ja juuri niin tapahtuu Internet-nopeuksillesi, kun käytät VPN-verkkoa.

  Salaus voi myös lisätä aikaa, joka kuluu myös sivustojen lataamiseen tai tiedostojen lataamiseen. Mitä vahvempi salaus, sitä pidempi viive.

  VPN-nopeuksien maksimointi:

  1. Valitse VPN-palvelin lähellä fyysistä sijaintiasi.

   Mitä lähempänä VPN-palvelinta valitset yhteyden muodostamisen, sitä vähemmän se vaikuttaa Internet-nopeuteen. Siksi on tärkeää tarkistaa VPN-palveluntarjoajan toimittama täydellinen palvelinpaikkojen luettelo ennen rekisteröitymistä.

  2. Valitse VPN-palvelin, jolla on pienin kuormitus.

   Jotkut VPN-sovellukset osoittavat, kuinka kiireinen palvelin käyttää prosenttikuormaa. Mitä suurempi palvelimen kuormitus on, sitä enemmän käyttäjiä on yhteydessä kyseiseen palvelimeen. Ylikuormitettu palvelin tarjoaa hitaamman nopeuden.

  3. Vaihda VPN-protokolla.

   Joskus käytetyn VPN-protokollan muuttaminen voi lisätä kokemasi nopeutta. Kokeile vaihtaa OpenVPN TCP: n ja UDP: n välillä tai käyttää tiettyä nopeaa protokollaa IKEv2. Älä kuitenkaan tee kompromisseja turvallisuudesta. Vaikka heikommat protokollat ​​ja salauskirjat ovat yleensä nopeampia, ne vaarantavat online-tietoturvasi ja yksityisyytesi.

  Viime kädessä, jos käytät hidasta VPN-palvelua, et voi tehdä paljon nopeuttaaksesi asioita. Jos nopeus on etusijalla, muista katsoa suosituksemme vuoden 2020 nopeimmista VPN-verkoista.

  Liiketoiminta vs. henkilökohtainen VPN: Mikä ero on??

  Olet ehkä kuullut VPN-palveluista työpaikan yhteydessä. VPN-palveluita on kahta päätyyppiä: liiketoiminta (tai yritys) VPN ja henkilökohtainen (tai kuluttajan) VPN: t.

  Vaikka tekniikka on hyvin samankaltainen, syy, miksi käytät yritys-VPN: ää, on aivan erilainen kuin se, kuinka käyttäisit henkilökohtaista VPN: ää työn ulkopuolella.

  Yritysten VPN-verkot antavat työntekijöille pääsyn toimistoverkkoon kaukaista ja turvallisesti. Tämä antaa työntekijöille pääsyn verkkokansioihin, tulostimiin, intranet-sivustoihin, palvelimiin ja tietokantoihin toimiston ulkopuolelta.

  Internet-liikenteesi on salattu käyttäjän laitteen ja toimistossa olevan VPN-palvelimen välillä, mikä estää kolmansia osapuolia sieppaamasta liikennettä.

  Internet-liikenteesi on kuitenkin edelleen yrityksen politiikan alaista, mikä tarkoittaa, että pomosi voi silti nähdä mitä teet verkossa, vaikka et ole fyysisesti toimistossa.

  Toisaalta henkilökohtaiset VPN: t - joita testaamme ja tarkistamme - ovat hiukan erilaisia.

  Henkilökohtaisia ​​VPN-verkkoja käyttävät yleensä henkilöt, jotka eivät tarvitse etäkäyttöä koti- tai työverkon tiedostoihin. Niitä käytetään tyypillisesti henkilökohtaiseen yksityisyyteen ja turvallisuuteen liittyvistä syistä sekä online-maantieteellisten lohkojen ohittamiseen.

  Toisin kuin yritys-VPN, voit käyttää henkilökohtaista VPN: ää pääsemään satojen eri maiden sisältöön käyttämällä eri IP-osoitteita.

  Liikenne on edelleen salattua, ja - jos käytät luotettavaa VPN-palvelua - kukaan ei voi lukea Internet-liikennettäsi. Et kuitenkaan voi käyttää verkkokohtaisia ​​tiedostoja etäyhteyden kautta.

  Tältä verkkosivustolta ei löydy yritys-VPN-arvosteluita - tarkistamme vain kuluttaja-VPN: t.

  Voinko käyttää VPN-torrenttia?

  Kyllä sinä voida ja pitäisi käytä VPN: ää torrenttiin.

  Kun torrent IP-osoitteesi on näkyvissä muille ikäisille. Internet-palveluntarjoajasi voi myös seurata verkossa tekemääsi, estää torrentia ja tiedostojen jakamista tarjoavia verkkosivustoja ja jopa kuristaa nopeutta.

  VPN: n käyttö pitää torrentitoiminnot yksityinen ja estää Internet-palveluntarjoajaa hidastumista ja sensuuri.

  Kaikki VPN: t eivät kuitenkaan salli P2P-liikennettä. Joillakin on nollatoleranssi torrentin suhteen, ja toiset asettavat rajoituksia tietyille VPN-palvelimille. Jos joudut käyttämään VPN: ää torrenttiin, lue VPN: n suositukset torrentista.

  On syytä huomata, että jotkut käyttäjät saattavat torrentia ilmaisen ja avoimen lähdekoodin mediasoittimen Kodi-sovelluksen kautta. Samat VPN: t, joita suosittelemme torrentia varten, ovat myös loistavia valintoja Kodi-liikenteen suojelemiseksi.

  Löydät kaiken, mitä sinun on tiedettävä oppaastamme VPN: n asentamisesta Kodiin.

  Voinko käyttää VPN: ää Netflixin katselemiseen?

  kuva puhelimesta pöydällä, joka lataa Netflixin

  Kaikkien tietosuoja- ja tietoturvaetujensa lisäksi VPN: t antavat sinun myös avata rajoitetun suoratoistosisällön lukituksen. Se sisältää Netflixin.

  Kun käytät VPN-palvelua, olettamassa yhteytesi VPN-palvelimen IP-osoitteen ja sijainnin. Tämän avulla voit katsella kyseisen maan tai alueen sisältöä.

  Erityisesti Netflixin kanssa se ei ole aina yhtä helppoa kuin yhteydenotto toiseen VPN-palvelimeen ja välittömän pääsyn saaminen kaikkiin suosikki-ohjelmiin.

  Tämä johtuu siitä, että Netflix estää aktiivisesti VPN-IP-osoitteita. Sisällön katseleminen sen maan ulkopuolella, johon olet perustanut tilisi, on Netflixin ehtojen vastaista..

  Käyttäjien on tarkoitus käyttää Netflixiä "vain maantieteellisissä paikoissa, joissa tarjoamme [] palvelua ja jotka ovat lisensoineet tällaisen sisällön".

  Kuvakaappaus Netflixin käyttöehdoista
  Onneksi on olemassa useita laadukkaita VPN: iä ohita tämä lohko ja Poista Netflix-esto, jonka avulla voit katsella sisältöä kirjastoista ympäri maailmaa. Nämä VPN-palvelut pyrkivät luomaan uusia IP-osoitteita heti, kun Netflix estää aiemmat IP-osoitteet.

  VPN ei kuitenkaan salli sinun katsella Netflixiä ilmaiseksi - joudut silti maksamaan tilauksesta, jotta pääset streaming-palveluun. Sama tilanne on myös muissa suosituissa suoratoistopalveluissa, kuten Hulussa ja BBC iPlayerissä.

  Lyhyesti sanottuna VPN: n käyttö Netflixin kanssa antaa sinulle mahdollisuuden:

  • Suoratoista turvallisesti.
  • Avaa muiden maantieteellisten alueiden sisältö.

  Testaamme säännöllisesti verkkosivustollamme olevia VPN-verkkoja varmistaaksemme, toimivatko ne suosituimpien suoratoistopalveluiden kanssa.

  Jos etsit suoratoistoa varten tarkoitettua VPN-verkkoa, muista hankkia se, joka toimii suosikkipalveluidesi kanssa. Tässä on suosituksemme:

  • Paras yleinen VPN suoratoistoa varten
  • Paras VPN Netflixille
  • Paras VPN BBC iPlayerille

  Tarvitsenko VPN-puhelimen?

  Jos olet huolissasi yksityisyytesi suojelemisesta, sinä tarvitset VPN älypuhelimellasi. VPN: n käyttäminen puhelimessa on yhtä tärkeää kuin pöytätietokoneesi suojaaminen ollessasi kotona tai tien päällä.

  Itse asiassa mobiili-VPN-sovellusten maailmanlaajuinen kysyntä kasvaa nopeasti. Maailmassa ladattujen mobiili-VPN-verkkojen määrä on kasvanut yli 50% kaksi vuotta peräkkäin. Vuodesta 2018 vuoteen 2019, yli 480 miljoonaa VPN-mobiilisovellusta ladattiin.

  VPN auttaa estämään hakkereita varastamasta yksityisiä tietojasi julkisissa verkoissa. Se estää myös Internet-palveluntarjoajaasi pitämästä lokit verkkosivustossasi älypuhelimellasi.

  Se sanoi, varokaa, että se on erittäin vaikea tehdä älypuhelimestasi täysin nimetön. Olet todennäköisesti aina kirjautuneena Apple- tai Google-tiliisi käyttäessäsi sitä. Tämä muodostaa konkreettisen yhteyden henkilöllisyyteesi käyttäessäsi muita sovelluksia ja palveluita.

  Jos sinun on valittava älypuhelimellesi VPN, tutustu seuraaviin kokoamiin oppaisiin:

  • Paras VPN Androidille
  • Paras VPN iOS: lle

  Voit käyttää näitä VPN-sovelluksia myös Android- ja iOS-tableteissa.

  Voinko käyttää VPN: tä ilman WiFi?

  Niin kauan kuin laitteesi on yhteydessä Internetiin, voit käyttää VPN: tä. Tämä tarkoittaa, että voit muodostaa yhteyden VPN-verkkoon, kun käytät 3G- tai 4G-yhteyttä.

  Turvallisuuden kannalta tarve tehdä niin ei ole niin suuri, mutta et voi koskaan olla liian turvallinen. VPN: n käyttö mobiilitiedon kanssa antaa silti huijata sijaintiasi ja piilottaa online-toimintosi matkapuhelinoperaattoriltasi.

  Onko VPN parempi kuin välityspalvelin?

  VPN- ja välityspalvelimet voivat sekä auttaa piilottamaan IP-osoitteesi että käyttää rajoitettua sisältöä.

  Vaikka molemmat työkalut yhdistävät sinut etäpalvelimeen ja piilottavat sijaintisi, yksityisyys, turvallisuus, ja nimettömyys ne tarjoavat vaihtelevat villisti.

  Välityspalvelimen käytön tärkein etu on, että sinä älä muodosta yhteyttä suoraan käymiisi verkkosivustoihin. Välityspalvelin muodostaa yhteyden verkkosivustollesi puolestasi, hakee verkkosivun sisällön ja välittää sitten nämä tiedot sinulle.

  Jos se on määritetty oikein, tämä tarkoittaa, että verkkosivustot eivät näe henkilökohtaista IP-osoitettasi. Sen sijaan he näkevät välityspalvelimen IP-osoitteen ja sijainnin pitäen todellisen sijaintisi salassa.

  Välityspalvelimet ovat usein epäluotettavia, niissä ei ole edistyneitä ominaisuuksia ja ne voivat jopa vahingoittaa yksityisyyttäsi.

  Välityspalvelimet ovat ei pidetä tietosuojatyökaluina. Vaikka he voivat peittää IP-osoitteesi, suurin osa heistä ei salaa liikennettäsi. Kuka tahansa, joka tarkastelee tietojasi ennen kuin se saavuttaa välityspalvelimen - esimerkiksi Internet-palveluntarjoajan - voi nähdä tarkalleen mitä teet.

  Sinun tulisi käyttää välityspalvelinta, jos:

  • Sinun on ohitettava nopeasti maantieteellinen rajoitus.
  • Et ole huolissasi yksityisyydestäsi tai nimettömästäsi.
  • Et siirrä arkaluontoisia henkilötietoja.
  • IP-pohjaisten verkkosivustojen estäminen on vältettävä nopeasti.

  Toisaalta virtuaaliset yksityiset verkot (VPN) luovat salattu ja turvallinen tunneli laitteen ja käymäsi verkkosivustosi tai sovelluksen välillä. Verkkoliikenne ohjataan valitsemallesi yksityiselle palvelimelle ja sitten verkkosivustolle tai sovellukselle, johon haluat käydä.

  VPN suojaa ja ohjaa kaiken laitteelta tulevan liikenteen, ei vain selainikkunasta tulevan liikenteen.

  Vielä tärkeämpää on, että VPN myös salaa Internet-liikenteesi ja estää kolmansia osapuolia vakoilemasta selaustoimintasi. Tästä syystä VPN-verkkoja pidetään tietosuojatyökalut ennen kaikkea.

  Jos joudut kiertämään sisältölohkon nopeasti ja et yritä piilottaa tietojasi keneltäkään, voit liittää URL-osoitteen HTTPS-välityspalvelimeen ja käyttää kyseistä sivua kertaluonteisena.

  Välityspalvelimet ovat usein epäluotettavia, niissä ei ole edistyneitä ominaisuuksia ja ne voivat jopa vahingoittaa yksityisyyttäsi. Olisi typerää käyttää ilmaista välityspalvelinta ja olettaa, ettei kukaan katso, mitä teet.

  Vaikka he eivät ole yksityisyyden kannalta parhaita, ne ovat hienoja, jos et käsittele arkaluontoisia tietoja. Suosittuihin verkkopalvelimiin kuuluvat Hide.me, HideMyAss, kproxy ja Whoer.

  Voit oppia lisää välityspalvelimien eduista ja haitoista oppaastamme: Välityspalvelin vs. VPN: Mikä on ero?

  Onko Tor sama kuin VPN?

  Tor ja VPN tarjoavat molemmat yksityisen selauksen, mutta he eivät ole samoja.

  Tor-verkko - johon usein viitataan vain nimellä Tor - on ilmainen, avoimen lähdekoodin järjestelmä, joka on suunniteltu mahdollistamaan nimettömän viestinnän verkossa.

  Tor-verkko anonysoi verkkotoimintasi salaamalla viestinnän ja pomppimalla ne satunnaisesti globaalin tukiasemaverkon tai 'solmujen' kautta, joita kaikki vapaaehtoiset ylläpitävät..

  Yleisin tapa käyttää Toria on Tor-selain. Tämä on ilmainen, Firefox-pohjainen sovellus, jonka voi ladata ja asentaa tietokoneellesi.

  kuvakaappaus tor-selaimesta.

  Kuvakaappaus otettu Tor-selaimesta.

  Toisin kuin useimmat VPN-palvelut, joista joudut maksamaan, Tor on vapaa ja avoin lähdekoodi, ilman keskusviranomaista.

  Toimittajat, aktivistit ja kampanjat käyttävät Toria tietosuojatyökaluna. Tor antaa käyttäjille myös pääsyn web-osiin, joita hakukoneet eivät indeksoi - tätä kutsutaan syväverkkoksi. Syvä verkko tunnetaan .onion-sivustoistaan.

  Lyhyesti sanottuna Tor-verkon avulla voit:

  • Piilota IP-osoitteesi käytetyiltä verkkosivustoilta.
  • Pääset piilotettuihin .onion-verkkotunnuksiin.
  • Anonymise online-aktiviteettisi.
  • Viesti luottamuksellisesti.

  Vaikka Torin käyttöön on edelleen perusteltuja syitä, suosittelemme VPN: n käyttöä useimmissa tapauksissa. Tästä syystä:

  1. Tor on hidas. Tor-verkon tiedot reititetään useiden satunnaisten solmujen läpi ja salataan ja salataan useita kertoja. Tämä tarkoittaa, että Tor on erittäin, hyvin hidas. Tor ei ole hyvä valinta korkealaatuisten suoratoistovideoiden katseluun, P2P-tiedostojen jakamiseen tai muuhun nopeaa yhteyttä vaativaan.
  2. Tor suojaa vain selaimen liikennettä. Ilman manuaalista määritystä Tor suojaa vain liikennettä Tor-selaimen sisällä. Se jättää kaikkien muiden sovellusten ja palveluiden liikenteen paljaksi. Sitä vastoin VPN: t ohjaavat ja salaavat koko laitteesi liikenteen.
  3. Monimutkaisuus. Toisin kuin VPN: ssä, et voi vain kytkeä Tor-selainta päälle ja piilottaa IP-osoitteesi. Jos et määritä selainta oikein ja muokkaa selaustapoja, on uskomattoman helppo paljastaa oikea IP-osoitteesi.
  4. Ei toivottu huomio. Kuten jo tiedät, Torilla on maine houkutella niitä, jotka haluavat välttää havaitsemista. Tähän kuuluvat toimittajat ja rikkomuksista ilmoittajat - mutta myös rikolliset. Internet-palveluntarjoajasi näkee, että käytät Toria, vaikka he eivät tiedä mitä teet. Tästä syystä Torin toistuva käyttö voi merkitä sinut tarkkailuun.

  Jos haluat lisätietoja siitä, kuinka pysyä turvassa Torissa, lue oppaamme Tor vs. VPN-kohtaan.

  Ovatko VPN: t sen arvoisia?

  Hyvää VPN: ää tulisi pitää arvokkaana sijoituksena turvallisuuteen, yksityisyyteen ja vapauteen - kalliiden tietojen menettämisen estämiseksi, selausominaisuuksien avaamiseksi ja yksityisyyden suojaamiseksi..

  Testaamme kaikki verkkosivustollamme tarkistetut VPN: t perusteellisesti ja pidämme suositukset ajan tasalla, jotta voit tehdä tietoisen päätöksen. Lisätietoja tarkistusprosessistamme löydät täältä kaiken siitä, kuinka tarkistamme VPN: t.

  Brayan Jackson
  Brayan Jackson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me