Ymmärtäminen, minkä tyyppisiä tietoja VPN kerää on tärkeä tekijä yksityisyyden suojaamisessa. Tämä kattava VPN-kirjauskäytäntöjen opas selvittää, mitkä tarjoajat voivat luottaa.

Esimerkki miehestä, jota hänen laite tarkkailee

Kun selaat Internetiä VPN: n avulla, luotat palveluntarjoajaasi runsaasti arkaluontoisia tietoja.

Rekisteröintikäytännöstään riippuen VPN-palveluntarjoajasi voi seurata ja tallentaa IP-osoite, palvelimen sijainnin valinta, ja jopa käymäsi sivustot. Lyhyesti sanottuna, on olemassa kymmeniä arkaluontoisia lokit, joita VPN voi kerätä ja jakaa, jos se on pakko tehdä niin.

Tietenkin, tämä on kriittinen kysymys, jos olet huolissasi digitaalisesta jalanjäljestäsi.

Tarkistimme tosiasiallisesti 90 markkinoiden suosituinta VPN-palveluntarjoajaa. Tutkimuksemme paljasti, että suurin osa VPN-palveluista kirjaa jonkinlaista tietoa palvelujen parannusten tai vianmäärityksen perusteella:

 • 46% pitää yhteyden aikaleimat
 • 44% pitää kaistanleveyden käyttölokeja
 • 26% lokin alkuperäistä IP-osoitetta
 • 6% kirjaa selailutoiminnan tietoja

Jotkut suosituimmista VPN-palveluntarjoajista jopa keräävät käyttäjiensä verkkotoimintaa ja jakavat tietoja kolmansille osapuolille.

Katso luettelo kaikista 90 VPN: stä ja niiden kirjaamista tiedoista tutustumalla VPN-kirjauskäytäntöjen vertailutaulukkoon.

Parhaat VPN-palveluntarjoajat tekevät kaikkensa suojatakseen käyttäjiensä yksityisyyttä. Tämä tarkoittaa täysin avointa tietoa siitä, minkä tyyppisiä tietoja kerätään, miksi nämä tiedot ovat välttämättömiä ja kuinka kauan niitä säilytetään.

Valitettavasti näin on harvoin.

Suosittujen VPN-palveluntarjoajien lokitiedot ovat usein epämääräisiä, monimutkaisia ​​tai harhaanjohtavia.

Monet palveluntarjoajat väittävät virheellisesti keräävän minimaalisen määrän tietoja tai ei lainkaan tietoja, kun taas jotkut ovat tietoisesti epämääräisiä tietotyypistä, johon heidän politiikassaan viitataan..

Sekaannuksen lisäämiseksi VPN-verkkosivustojen markkinointilausekkeet ovat harvoin tarkkoja tietoja todellisista tietosuojakäytännöistä. Yli 300 VPN-palveluntarjoajaa markkinoilla on vaikea tietää ketä uskoa.

Joten miten voit löytää VPN: n, joka on todella luottamuksen arvoinen?

Tässä oppaassa tarkastelemme muutamia VPN-palveluita, joille ei ole lokia koskevia käytäntöjä vahvistettu. Tarkastelemme erityyppisiä VPN-lokit, miksi niitä pidetään ja mitä voit tehdä suojautuaksesi.

Millaisia ​​tietotyyppejä VPN-lokit kirjaavat?

VPN: n voi tallentaa kolmen tyyppisiä tietoja: toimintalokit, yhteyslokit ja aggregoidut lokit. Tärkeää on ymmärtää, minkä tyyppisiä tietoja näihin luokkiin kuuluu, jos haluat suojata yksityisyyttäsi tehokkaasti.

1Toimintalokit

Aktiviteettitietojen kerääminen on kaikkein invasiivisin kirjautumistyyppi: poistetaan käytännössä kaikki yksityisyyden suojaan tai nimettömyyteen liittyvät edut, jotka VPN muuten voisi tarjota.

Tunnetaan myös nimellä ”käyttölokit”, sillä tarkoitetaan kaikkia tietoja, jotka liittyvät nimenomaisesti online-toimintaasi. Tähän voisi kuulua:

 • Selaushistoria
 • DNS-pyynnöt
 • Käytetyt URL-osoitteet
 • Käytön metatiedot

Hola VPN: n tietosuojakäytäntö tarjoaa hyvän esimerkin toiminnan kirjaamisesta:

Kuvakaappaus Hola VPN: n tietosuojakäytännöstä

Kuvakaappaus Hola VPN: n tietosuojakäytännöstä.

Ilmaiset VPN-sovellukset, kuten Hola VPN, ovat yhteinen syy toiminnan tietojen keräämiselle. Tietoja jaetaan tai myydään usein kolmansille osapuolille mainostarkoituksiin, mikä tukee tilauksen kustannuksia tehokkaasti.

Jotkut tilaukseen perustuvat no-log-VPN-palvelut, kuten F-Secure Freedome, seuraavat käyttäjän toimintaa, jos he epäilevät henkilöä tai jos heidät on laillisesti pakko tehdä niin. Jotkut, kuten SkyVPN, tallentavat käyttäjän toiminnan reaaliajassa ja poistavat sen sitten, kun VPN-istunto on ohi:

Kuvakaappaus SkyVPN: n tietosuojakäytännöstä

Kuvakaappaus SkyVPN: n tietosuojakäytännöstä.

Koska nämä tiedot poistetaan niin nopeasti, tämäntyyppinen toiminnan kirjaaminen ei ole liian huolestuttava. On kuitenkin parasta välttää sitä mahdollisuuksien mukaan.

Muut palveluntarjoajat, kuten Hide.me, eivät teknisesti kykene keräämään toimintalokkeja verkonsa konfiguroinnin vuoksi. Yksityisyyden kannalta nämä tarjoajat ovat paras vaihtoehto.

Sanomattakin on selvää, että kaikkia VPN: tä, joka tallentaa aktiviteettitietoja, tulisi välttää hinnalla millä hyvänsä. Jos olet huolestunut aktiviteettien kirjaamisesta, tutustu suosituimpiin VPN-verkkoihin, jotka kirjaavat aktiviteettitietosi.

2Kytkentälokit

Yhteyslokit voivat sisältää:

 • Kaistanleveyden käyttö
 • Yhteyden päivämäärät ja ajat
 • Alkuperäinen IP-osoite
 • VPN-palvelimen IP-osoite

Yhteyslokit voidaan kerätä palvelintasolla (esim. Palvelimen kaistanleveyden kokonaiskäyttö) tai käyttäjätasolla (esim. Alkuperäinen IP-osoitteesi).

Tietoja käytetään yleensä verkon suorituskyvyn optimointiin ja asiakaskyselyjen vianmääritykseen.

Palvelintason yhteyslokit ovat loistava esimerkki miksi kaikki hakkuut eivät ole ongelmia. VPN: n on käytännössä mahdotonta ylläpitää suorituskykyä ilman, että kirjataan mitään tietoja. Itse asiassa seuranta ja varastointi oikea, tunnistamattomat tiedot auttavat varmistamaan, että saat parhaan mahdollisen kokemuksen VPN: stä.

Varastointi kuitenkin väärä yhteyslokit voivat antaa VPN-palveluntarjoajan sovittaa sinut VPN-toimintaasi. Tätä voitaisiin käyttää tunnistamaan henkilökohtaisesti, mikä on suuri ongelma yksityisyyttä tietoisille käyttäjille.

Jos olet huolestunut siitä, minkä tyyppisiä yhteydetietoja VPN kirjaa, jatka lukemista selvittääksesi tarkalleen, minkä tyyppistä kirjaamista ei voida hyväksyä.

Tässä on esimerkki yksityiskohtaisista käyttäjätason yhteyslokeista Thunder VPN: n kirjauskäytännöstä:

Kuvakaappaus Thunder VPN: n tietosuojakäytännöstä

Näyttökuva Thunder VPN: n tietosuojakäytännöstä.

Väitteet, että näitä tietoja käytetään vain "parhaan mahdollisen kokemuksen tarjoamiseen" tai "asiakaspalvelun parantamiseen", ovat yleisiä, mutta kokemuksesta tiedämme, että tämä yksityiskohtaisuuden taso ei ole tarpeen hyvin toimivan VPN-verkon ylläpitämiseksi.

3Kokoistuneet lokit

Jotkut markkinoiden suosituimmista VPN-verkoista keräävät aggregoidut lokit. Tämä tarkoittaa, että VPN-palveluntarjoaja kerää tietoja ja väittää varmistavansa, että se on nimettömänä ja että sitä on mahdotonta jäljittää tietyille käyttäjille.

VPN-palveluntarjoaja saattaa kerätä vierailemasi verkkosivustot, käyttämäsi kaistanleveys tai päivämäärät ja ajat, jolloin muodostat yhteyden VPN-palvelimeen. Tämän jälkeen he poistavat nämä tiedot kaikista tunnistekijöistä ja lisäävät ne suurempiin tietokantoihin.

On tärkeää tietää, että jotkut VPN: t väittävät pitämättä mitään lokit, kun ne tosiasiassa pitävät koottuja lokit. Anchorfree-tietosuojakäytäntö on hyvä esimerkki siitä, mitä kannattaa etsiä:

Kuvakaappaus Anchorfree-tietosuojakäytännöstä

Näyttökuva Anchorfree-tietosuojakäytännöstä.

Loppujen lopuksi aggregoitavan datan tarkka tyyppi ja anonymisointiprosessin tehokkuus määräävät, onko tämäntyyppinen kirjaaminen hyväksyttävä. Yksinkertaisesti sanottuna, sinun on luotettava siihen, että VPN-palvelusi nimettöi tietosi tehokkaasti.

Jos tämä on epämiellyttävän uskon harppaus, sinun on parempi valita todella VPN-loki, jota ei kirjata.

4Ei lokit

Todella kirjautumaton VPN-palvelu ei kerää tai tallenna mitään toimintaa tai yhteydetietoja, joita voitaisiin käyttää henkilöiden tunnistamiseen. Mikä tärkeintä, se ei kerää tai säilytä mitään VPN-tunnelin kautta välitettyä tietoa.

Tämä varmistaa, että ketään käyttäjää ei voida kytkeä mihinkään tiettyyn toimintaan tai yhteyteen VPN-verkossa. Jokainen käyttäjä on yksityinen, tuntematon ja tuntematon edes VPN-palveluntarjoajalle.

Ainoat tunnistetiedot, jotka näillä VPN: llä on, ovat sähköpostiosoitteesi (tilisi rekisteröimiseksi) ja laskutus (jos haluat hyvityksen). Jotkut palveluntarjoajat, kuten ExpressVPN, sallivat sinun maksaa Bitcoinissa tämän prosessin välttämiseksi kokonaan.

Tämä tarkoittaa, että VPN-palvelua ei voida pakottaa antamaan käyttäjätietoja viranomaisten tai kolmansien osapuolten saataville, koska tietoja ei yksinkertaisesti ole.

Tästä syystä vahva kirjauskäytäntö voi kompensoida huonon lainkäyttötavan, kuten yksityisen Internet-yhteyden tapauksessa.

On tärkeää huomata, että "ei-lokit" ei välttämättä tarkoita sitä mitään tietoa ei pidetä ollenkaan. Todella "nolla kirjautumista" on käytännössä mahdotonta toteuttaa säilyttäen vahva verkko tai valvomalla rajoituksia, kuten laiterajoituksia.

Useimmat VPN: t säilyttävät hyvin perustiedot, kuten palvelimen kokonaistiedot (käyttäjien lukumäärä tai kaistanleveys palvelinta kohti). Tämä on oikeutetusti minimaalinen lähestymistapa hakkuiden kirjaamiseen, johon ei sisälly mitään tunnistetietoja. Tämä luokitellaan edelleen lokitonta VPN-verkkoa.

Tämän oppaan viimeisessä luvussa on luettelo ulkopuolisista VPN-palveluista, jotka eivät ole kirjautuneita kolmansien osapuolien vahvistamiin.

Millainen puunkorjuu on hyväksyttävää?

Jotkut markkinoiden parhaista tarjoajista pitävät perustiedot, joita ei voida käyttää tietyn henkilön tunnistamiseen. Seuraavien tietojen kerääminen on perusteltua laillisille VPN-palveluille, jotka sitoutuvat käyttäjien yksityisyyteen:

 • Yhdistetty kaistanleveyden käyttö
 • Yhdistetyt yhteyslokit
 • VPN-palvelimen sijainti
 • Palvelimen lataustiedot
 • Alkuperäisen IP-osoitteen aliverkko *

* Katkelma IP-osoitteestasi. Tätä voidaan käyttää Internet-palveluntarjoajan tunnistamiseen, mutta et henkilökohtaisesti.

Millaista puunkorjuuta ei voida hyväksyä?

Virtuaaliverkot ovat ennen kaikkea tietosuojatyökaluja. Tästä syystä on olemassa tietyn tyyppisiä tietoja, joita ei tulisi kerätä missään olosuhteissa. Vältä kaikkia VPN-palveluita, jotka tallentavat seuraavat tiedot:

 • Selaaminen
 • Alkuperäinen IP-osoite
 • Määritetty VPN-palvelimen IP-osoite
 • Yksittäiset aikaleimat *
 • Yksilöllinen kaistanleveyden käyttö *
 • DNS-kyselyt

* Tämäntyyppiset tiedot ovat vaarallisia vain, jos ne kirjataan yhdessä muiden yksityiskohtaisten yhteysdatojen kanssa.

Mitkä VPN: t pitävät lokit? (90+ testattu)

Esimerkki kädestä, joka varastaa tiedostoja kannettavasta tietokoneesta

Auttaaksemme valaisemaan tätä VPN-teollisuuden hämärää näkökohtaa, tarkistimme tosiasiallisesti verkkopalvelun kirjauskäytännöt 90 suosituinta VPN-palvelua Marketissa.

Tutkimuksemme paljasti, että suurin osa VPN-verkoista tallentaa jonkinlaista käyttäjätietoja:

 • 46% lokiyhteyden aikaleimat
 • Lokin kaistanleveyden käyttölokit 44%
 • 26% tallentaa alkuperäisen IP-osoitteen
 • 6% tallentaa selailutoiminnan tietoja

Seuraavissa taulukoissa on luettelo kaikista 90 VPN: stä ja niiden rekisteröimistä tietotyypeistä. Jos etsit tiettyä VPN: tä, käytä Ctrl + F löytää etsimäsi palveluntarjoaja.

Jos haluat ohittaa nämä taulukot, voit siirtyä suoraan VPN: iin, jotka pitävät aktiivisuuslokeja, tai siirtyä seuraavaan kohtaan, joka sisältää VPN-lokien syyt.

Kirjauskäytännöt 1 - 15

Palveluntarjoajan nimi
VPN 360
Norton Secure VPN
SkyVPN
Psiphon
Astrill
VPNHub ilmainen
F-Secure Freedome
VPN.ac
SurfEasy
Hola Free VPN
VPN99
Puskuroitu VPN
McAfee Safe Connect
Encrypt.me
Le VPN
Selaaminen

IP-osoite

Palvelimen IP

Yhteyden aikaleimat

Kaistanleveyden käyttö

Palvelimen sijainti

Joo* Joo* Joo* Joo Ei yhteenlaskettu Joo* Ei Joo* Joo Joo Joo Joo Ei Ei
Joo* Joo* Joo* Joo* Joo* Joo* Joo Joo* Joo Joo Joo Joo Joo Joo Joo
Joo Ei Ei Ei Ei Ei Joo Ei Ei Joo Joo Ei Ei Joo Joo
Joo Ei Ei Joo Joo yhteenlaskettu Joo Joo* Ei Joo Joo Joo Joo Joo Joo
yhteenlaskettu yhteenlaskettu yhteenlaskettu Joo Joo yhteenlaskettu Joo Joo* yhteenlaskettu Joo Joo Joo Ei Joo Joo
Joo Ei Joo* Joo Ei Ei Joo Ei Ei Joo Joo Joo Ei Joo Joo

* Reaaliaikainen seuranta, poistettu VPN-istunnon jälkeen.

Kirjauskäytännöt 16 - 30

Palveluntarjoajan nimi
Yksityinen tunneli
Kaspersky-suojattu yhteys
Thunder VPN
KeepSolid VPN
#VPN
Välityspalvelimen päällikkö
VPN-välityspalvelimen päällikkö
DotVPN
VPNBook
BitDefender VPN
SuperVPN ilmainen
Betternet ilmainen VPN
Hotspot-kilpi
Kosketa VPN
Snap VPN

Selaaminen

IP-osoite

Palvelimen IP

Yhteyden aikaleimat

Kaistanleveyden käyttö

Palvelimen sijainti

Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei yhteenlaskettu yhteenlaskettu yhteenlaskettu Joo*
Joo Joo Joo Joo Joo Joo Joo Joo Joo Joo Joo Joo Joo Joo Ei
Joo Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei
Joo Joo Joo Joo Joo Joo Joo Joo Joo Ei Ei Joo Joo Joo Joo
Joo Joo Joo Joo Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Joo Joo Joo Joo
Joo Joo Joo Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Joo

* Reaaliaikainen seuranta, poistettu VPN-istunnon jälkeen.

Kirjauskäytännöt 31 - 45

Palveluntarjoajan nimi
Turbo VPN
Webroot-WiFi-suojaus
AVG-suojattu VPN
HideMyAss!
Piilota minut
BlackVPN
IVPN
Mullvad VPN
Windscribe
Piilotettu VPN
SaferVPN
Nimetön VPN
ExpressVPN
PureVPN
TigerVPN
Selaaminen

IP-osoite

Palvelimen IP

Yhteyden aikaleimat

Kaistanleveyden käyttö

Palvelimen sijainti

Joo* Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei
Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei
Ei Joo Joo Joo Joo Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei
Joo Joo Joo Joo Ei Joo* Joo* Joo* Joo Joo Joo Joo Joo Joo Joo
Joo Joo Joo Joo Joo Joo* Ei yhteenlaskettu Joo Joo Joo Joo Joo Joo Joo
Joo Joo Joo Ei Ei Ei Ei Ei Joo* Joo Joo Joo Joo Joo Joo

* Reaaliaikainen seuranta, poistettu VPN-istunnon jälkeen.

Kirjauskäytännöt 46 - 60

Palveluntarjoajan nimi
Avast SecureLine
Avira Phantom
TunnelBear
ProtonVPN
Surfshark
X-VPN
AceVPN
AirVPN
Vahvistettu VPN
DefenceVPN
Hanhen VPN
HotVPN
ZPN ilmainen
NordVPN
Täydellinen yksityisyys
Selaaminen

IP-osoite

Palvelimen IP

Yhteyden aikaleimat

Kaistanleveyden käyttö

Palvelimen sijainti

Ei Ei Ei Ei Ei yhteenlaskettu Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei
Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei
Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei
Joo Joo Joo Joo Joo Joo Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei
Joo Joo Joo Ei Ei Joo Joo Joo Joo Joo Joo Joo Joo yhteenlaskettu yhteenlaskettu
Ei Ei Ei Ei Ei Joo Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei

* Reaaliaikainen seuranta, poistettu VPN-istunnon jälkeen.

Kirjauskäytännöt 61 - 75

Palveluntarjoajan nimi
ZoogVPN
CyberGhost
Ivacy
BolehVPN
Trust.Zone
Zenmate
mySteganos Online Shield
AzireVPN
CactusVPN
Celo VPN
FastestVPN
FreeVPN.org ilmainen VPN
FrootVPN
ibVPN
IPVanish
Selaaminen

IP-osoite

Palvelimen IP

Yhteyden aikaleimat

Kaistanleveyden käyttö

Palvelimen sijainti

Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei
Ei Ei Ei Ei Ei Ei yhteenlaskettu Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei
Ei Ei Ei Ei Ei Ei yhteenlaskettu Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei
Ei yhteenlaskettu yhteenlaskettu yhteenlaskettu yhteenlaskettu yhteenlaskettu yhteenlaskettu Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei
yhteenlaskettu Ei yhteenlaskettu yhteenlaskettu yhteenlaskettu yhteenlaskettu Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei
Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei

* Reaaliaikainen seuranta, poistettu VPN-istunnon jälkeen.

Kirjauskäytännöt 76 - 90

Palveluntarjoajan nimi
OneVPN
PersonalVPN
Yksityinen Internet-yhteys
PrivateVPN
proXPN
Liukas VPN
Vahva VPN
SwitchVPN
TorGuard
VPN.ht
VPNArea
VPNSecure
VPNShazam
VyprVPN
Jooga VPN
Selaaminen

IP-osoite

Palvelimen IP

Yhteyden aikaleimat

Kaistanleveyden käyttö

Palvelimen sijainti

Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei
Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei
Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei
Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei
Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei
Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei Ei

* Reaaliaikainen seuranta, poistettu VPN-istunnon jälkeen.

Suositut VPN: t, jotka pitävät toimintalokkeja

Seuraavat VPN-palvelut kirjaa selaushistoriaa ja toimintaa koskevat tiedot. Tämä on kaikkein räikein hakkuumuoto, ja sitä tulisi välttää kaikin hinnoin.

Tämä ei missään nimessä ole tyhjentävä luettelo kaikista VPN: istä, jotka pitävät aktiivisuuslokeja. Sinun tulisi aina tarkistaa palveluntarjoajan käytännöt henkilökohtaisesti ennen heidän luottamusta tietosi.

Palveluntarjoajan nimi
Tiedot kirjautunut
Varastointiaika
Puskuroitu VPN
 • DNS-palvelimen osoitteet *
 • IP-osoite*
 • Ainutlaatuiset laitteen tunnistetiedot
 • OS-versio
 • Verkkotiedot
 • Istunnon kesto
30 päivää
Hola Free VPN
 • Käytetyt URL-osoitteet
 • Web-sivuilla vietetty aika
 • Pääsy päivämäärät ja ajat
 • Alkuperäinen IP-osoite
 • Selaintyyppi
”Niin kauan kuin tarpeen”
McAfee Safe Connect
 • Käytetyt URL-osoitteet
 • Web-sivuilla vietetty aika
 • Yhteyden aikaleimat
 • Alkuperäinen IP-osoite
 • Yksilöivä laitetunnus
 • Selaintyyppi
 • Paikkatieto
 • Tiedostotiedot (sähköpostit, liitteet jne.)
”Niin kauan kuin tarpeen”
Psiphon
 • Verkkotunnukset vierailivat
 • Käytetty VPN-protokolla
 • VPN-istunnon aika
 • Kaistanleveyden käyttö
 • Sijaintitiedot
 • ISP
60 päivää
VPN99
 • Käytetyt URL-osoitteet
 • Yksilöivä laitetunnus
 • Alkuperäinen IP-osoite
 • Yhteyden aikaleimat
 • OS-versio
 • Selaintyyppi
5 vuotta

* Kerätty oletuksena sovelluksen raportin toiminnallisista virheistä -ominaisuuden kautta.

Mitkä ovat syyt VPN-kirjaamiseen?

On olemassa useita päteviä syitä, joiden vuoksi VPN-palveluntarjoaja voi ylläpitää joitain peruslokeja. Tähän voisi kuulua seuraavat:

1Kaistaleveyden rajoitukset

Ilmaiset tai ”freemium” VPN-verkot asettavat usein ylärajoja tietomäärälle, jonka käyttäjä voi siirtää tietyn ajanjakson aikana. Tietyn tilin käyttämän kaistanleveyden rajoittaminen vaatii tietysti lokitiedon.

Vaikka tämäntyyppinen kirjaaminen ei ole tyypillisesti ongelma, jos VPN väittää olevansa täysin nolla lokit, mutta asettaa myös kaistanleveysrajoja, on todennäköistä, että heidän vaatimukset eivät ole täysin totta.

2 Laitteiden rajoitukset

Tilillä käytettyjen laitteiden määrän rajoittaminen on yksi yleisimmistä syistä lokien ylläpitämiseen. Näiden rajoitusten noudattaminen vaatii melkein aina jonkinlaista väliaikaista kirjaamista, ainakin jokaisen VPN-istunnon aikana.

Tarkka, kuinka kukin palveluntarjoaja noudattaa laitteen rajoituksia, on subjektiivinen. Jotkut tietosuojakäytännöt, kuten KeepSolid VPN ja Windscribe, ovat läpinäkyviä samanaikaisten yhteyksien lukumäärää tiliä kohden. Sitä vastoin jotkut "lokiton" VPN-asetukset asettavat laiterajoja selittämättä tarkalleen kuinka.

NordVPN on loistava esimerkki VPN: stä, joka menee ylimääräisen mailin suojaamaan käyttäjien yksityisyyttä huolimatta laitteen rajoitusten asettamisesta. Käyttäjäyhteystietojen tallentamisen sijaan NordVPN luottaa yksilölliseen algoritmiin seurataksesi samanaikaisia ​​istuntoja:

”Rajoittaaksesi aktiivisen käyttäjän samanaikaisten istuntojen määrää, algoritmi pitää käyttäjän käyttäjänimen ja viimeisen istunnon tilan aikaleiman istunnon ollessa aktiivinen. Nämä tiedot pyyhitään 15 minuutin kuluessa istunnon päättymisestä. "

3Virtuaaliset yksityiset palvelimet

Jotkin VPN-palvelut vuokraavat virtuaalisia yksityisiä palvelimia (VPS) säästääkseen kustannuksia. Nämä ovat huomattavasti halvempia kuin erilliset fyysiset palvelimet, etenkin maissa, joissa ei ole vahvaa digitaalista infrastruktuuria.

Vaikka tämä saattaa vähentää VPN-palveluntarjoajan yleiskustannuksia, se voi olla ongelmallista yksityisyyden kannalta.

Vuokrapalvelimet voivat ylläpitää lokitietoja riippumatta VPN-yrityksen kirjauskäytännöstä. Kiinteän palvelimen lainkäyttövallasta riippuen paikallisviranomaiset voivat pakottaa palvelimen isäntä kirjaamaan tai jakamaan nämä tiedot.

Tässä tapauksessa VPN-yrityksen kirjauskäytäntö on tarpeeton. Paikalliset viranomaiset voivat mennä suoraan palvelimen isäntään löytääkseen tarvitsemansa tiedot.

Tämä ongelma osoitettiin vuonna 2014, kun EarthVPN-käyttäjä pidätettiin Alankomaissa. Huolimatta EarthVPN: n kirjaamaton käytännöstä, asiaankuuluvat viranomaiset pakottivat virtuaalipalvelimen isäntä luovuttamaan epäillyn tunnistamiseksi tarvittavat tiedot.

4Lakisääteiset velvollisuudet

Kansallisilla tiedustelutoimistoilla, kuten NSA: lla ja GCHQ: lla, on valta pakottaa organisaatiot kirjaamaan ja jakamaan yksityisiä tietoja. Koska niiden joukkovalvontaohjelmat ulottuvat, kohdistaminen tiettyyn yritykseen tai palvelinverkkoon on erityisen helppoa.

Näihin kirjauspyyntöihin voi liittyä suukappausmääräys, jonka perusteella yrityksen on laitonta paljastaa julkisesti mitä heidän on pakko tehdä. Jotkut VPN-yritykset julkaisevat optiokanarioita yrittääkseen puuttua tähän ongelmaan.

Lisätietoja VPN-kanarioista ja siitä, kuinka VPN: n sijainti voi vaikuttaa yksityisyyteesi, voit lukea VPN-tuomioiden oppaasta.

5Suorituskyvyn optimointi

Nopean, yksityisen ja luotettavan VPN-palvelun ylläpitäminen ei välttämättä edellytä kirjautumista, mutta se auttaa ehdottomasti. Yhteyden perustiedot voivat auttaa valitsemaan sopivimman palvelimen yhteyden muodostamiseksi tai jakamaan resursseja suosituimpiin palvelinpaikkoihin.

Monet VPN-palveluntarjoajat käyttävät suorituskyvyn optimointia perustellakseen laajoja ja tunkeutuvia kirjauskäytäntöjä. On tärkeätä olla tietoinen siitä, että useimmat perustiedot ylittävät tiedot eivät ole välttämättömiä hyvin toimivan VPN-verkon ylläpitämiseksi..

VPN-kirjauskäytäntöjen ongelma

Esimerkki naisesta, joka suojaa itseään silmiltä sateenvarjo

Epättävät VPN-käyttäjät harhauttavat yleensä epämääräisiä, vääriä tai tahallisesti hämmentäviä kirjauskäytäntöjä, joiden tarkoituksena on luoda illuusio yksityisyydestä.

Jos et tiedä mitä etsiä, voit käyttää VPN-palvelua, joka asettaa sinut vaaraan.

Jos arvioit VPN: n tietosuojakäytäntöä tai sijoitat tilaukseen, sinun tulee olla tietoinen seuraavista yleisistä ongelmista.

Jos olet jo perehtynyt näihin ongelmiin, voit siirtyä suoraan kohtaan Kuinka suojautua.

1Väärä mainonta

Riippumattomia tarkastuksia lukuun ottamatta on melkein mahdotonta todentaa VPN: n kirjauskäytäntöä todella, kunnes on liian myöhäistä.

Tämän osoittamiseksi on olemassa useita esimerkkejä oletettavasti 'yksityisistä' tai 'ei lokista' VPN-palveluntarjoajista, jotka on pyydetty jakamaan yksityiskohtaiset lokit viranomaisten kanssa.

Lontoossa sijaitsevalla VPN-palveluntarjoajalla HideMyAss (HMA) oli vuonna 2011 avainasemassa 23-vuotiaan Phoenixin asukkaan Cody Kretsingerin pidättämisessä. Kretsinger oli jäsen LulzSec: ssä, joka on nimettömän hakkeri-aktivistiryhmän perusta.

HMA väitti olevansa ensisijaisesti tietosuojapalvelu, jonka avulla käyttäjät voivat ”surffata nimettömästi verkossa täydellisessä yksityisyydessä”:

Kuvakaappaus HideMyAssin kotisivun arkistosta

Kuvakaappaus HideMyAssin kotisivun arkistosta, 18. heinäkuuta 2011.

FBI jäljitti Kretsingerin hakkerit HMA: n omistamaan IP-osoitteeseen ja antoi viipymättä Yhdistyneessä kuningaskunnassa oikeuden määräyksen, jossa vaaditaan lokit. HMA noudatti ja jakoi yhteyslokit, jotka lopulta tunnistivat Kretsingerin.

Vaikka on selvää, että laitonta toimintaa ei pidä missään olosuhteissa tunnustaa, tämä tapaus on vain yksi esimerkki VPN-ekosysteemin vakavasta puutteesta. Tuotteen myynti, joka väittää nimenomaisesti suojaavan käyttäjän identiteettiä, ja sitten toimiminen päinvastoin, on kiistatta harhaanjohtava.

HideMyAss ei ole ainoa VPN-palveluntarjoaja, jolla on ollut väärän mainonnan historiaa - IPVanishilla on myös vakava menneisyys tietojen kirjaamisessa.

Vuonna 2016 IPVanish teki yhteistyötä FBI: n kanssa avustaakseen rikostutkinnassa. Huolimatta tietosuojakäytännöstä, joka ilmaisti selkeästi nollakirjautumiskäytänteensä, IPVanish hyväksyi lopulta lailliset pyynnöt ja toimitti yksityiskohtaiset yhteydetiedot viranomaisille.

Kuvakaappaus IPVanishin tietosuojakäytännön arkistosta

Kuvakaappaus IPVanishin tietosuojakäytännöstä, 13. maaliskuuta 2016.

Vaikka tämä on ilmeisesti huolestuttavaa, on tärkeää huomata, että tämä tapaus tapahtui yrityksen ollessa täysin eri omistuksessa ja johdossa. Lisätietoja tästä tapauksesta voit lukea koko IPVanish-arvosteluamme.

On todennäköistä, että on olemassa monia muita esimerkkejä oletettavasti "lokitonta" VPN-verkosta, joka jakaa tietoja viranomaisten kanssa tai esittää vääriä väitteitä, joista emme yksinkertaisesti koskaan tiedä. Nykyisessä muodossaan on tärkeää tutkia palveluntarjoajan historiaa ennen päätöksen tekemistä.

2Tarkoitettu moniselitteisyys

Ihanteellisessa maailmassa kaikki VPN-kirjauskäytännöt selittäisivät selvästi, mitä tietoja VPN-istunnon aikana ja sen jälkeen säilytetään. Valitettavasti monet palveluntarjoajat luottavat epäselvyyteen väärän tietoturvan luomiseksi.

Suurin osa käyttäjistä ei ymmärrä, että laajat lauseet, kuten "ei kirjaudu" eivät ole aina mitä ne näyttävät. Jotkut VPN-palveluntarjoajat hyödyntävät sitä tosiseikkaa, että "lokit" ei ole vakiomääritelmiä koko toimialalla.

Tämän porsaanreiän ansiosta VPN-palvelut voivat välttää nimenomaisen ilmoittamisen millaista tietoa heidän "ei kirjaudu" -vaatimuksissaan viitataan.

Palveluntarjoaja saattaa laillisesti mainostaa aktiviteettitietojen "lokitonta", mutta jatkaa henkilökohtaisesti tunnistettavien yhteydetietojen tallentamista.

Yksinkertaisesti sanottuna, monet VPN-palveluntarjoajat leimaavat itsensä "ei lokiksi" pelkästään omien standardiensa perusteella.

Vaikka jotkut yhteyslokit eivät ole välttämättä huonoja, väärien tai ristiriitaisten lausumien tekeminen lisää vain sekaannusta ja epäluottamusta valittaessa VPN: ää.

Samoin on melko yleistä, että VPN: n markkinointiväitteet ovat suoraan ristiriidassa heidän tietosuojakäytäntöjensä kanssa. Yleensä he tekevät lihavoidun nollakirjautumisvaatimuksen kotisivullaan ja paljastavat sitten huolellisesti tiedot, joita he tosiasiallisesti pitävät käyttöehdoissaan..

ThunderVPN on loistava esimerkki näistä taktikoista. Yhtiö mainostaa selkeästi "tiukkaa" kirjautumattomuuden käytäntöä Google Play Kauppa -luettelossaan:

Kuvakaappaus ThunderVPN: n Google Play -kaupasta

Näyttökuva ThunderVPN: n Google Play Kauppa -luettelosta.

Sen tietosuojakäytännön nopea lukeminen osoittaa kuitenkin, että se on täysin totta:

Kuvakaappaus Thunder VPN: n tietosuojakäytännöstä

Näyttökuva Thunder VPN: n tietosuojakäytännöstä.

Nämä käytännöt ovat paitsi epärehellisiä myös potentiaalisesti vaarallisia VPN-käyttäjille, jotka eivät ole lukeneet tarjoajansa käytäntöä kokonaan.

Jos löydät VPN: n, joka antaa ristiriitaisia ​​tai harhaanjohtavia lausumia heidän hakumenettelystään, on järkevää miettiä kahdesti heidän luotettavuudestaan. Useimmissa tilanteissa on epätodennäköistä, että se olisi VPN, johon sinun tulisi luottaa arkaluonteisiin tietoihisi.

3Pienen yksityiskohdan puute

On yllättävän yleistä, että vähemmän suositut VPN-palveluntarjoajat toimivat ilman yksityisyyden suojaa. Sanomattakin on selvää, että jos palveluntarjoajan verkkosivustolla ei ole tietoja tiedonkeruusta, VPN: ään ei pitäisi luottaa.

Samoin kannattaa katsoa epätavallisen lyhyitä käytäntöjä. Monet palveluntarjoajat ilmoittavat yksinkertaisesti:

"Emme kirjaa mitään toimintasi ollessasi yhteydessä VPN-palveluun."

Nämä lausunnot eivät selitä mitään siitä, kuinka tietojasi voidaan kerätä muilla tavoilla.

Jooga VPN: n tietosuojakäytäntö on hyvä esimerkki välttämättömyydestä. Vain 371 sanan pituinen koko asiakirja selittää tuskin yhden asian Yoga VPN: n toiminnasta.

Jotkut palvelut ovat myös huolestuttavasti epämääräisiä siitä, kuinka heidän palvelusehtojaan sovelletaan. Kymmenet palveluntarjoajat kehuvat kirjautumattomuudesta, mutta myös varoittavat käyttäjiä "tutkimaan epäilyttävää käyttäytymistä" tai "kieltämään väärinkäyttäjät" samassa lauseessa.

Kysymys on siis seuraava: Jos VPN-palveluntarjoaja ei kirjaa IP-osoitteesi tai toimintasi, miten he pystyvät tutkimaan epäilyttävää käyttäytymistä?

Jos VPN: n kirjauskäytäntö on lyhyt tai epämääräinen, ota yhteyttä palveluntarjoajan tukitiimiin saadaksesi lisätietoja. Älä käytä tuotetta, joka ei halua sijoittaa aikaa selkeyttääkseen toimintaansa käytännössä.

4Jurisdiction

Hakkuupolitiikat ja lainkäyttöalueet ovat tiiviisti toisiinsa liittyviä. Vaikka hämärät lainkäyttöalueet voivat olla suuret yksityisyyden suojan kannalta, ne voivat myös aiheuttaa vastuuvelvollisuuteen liittyviä ongelmia.

On paljon vaikeampaa pitää etäyritystä vastuussa väärien mainoslakien rikkomisesta tai asiakkaiden pettämisestä. Jos Panaman VPN harhaan johtaa harhaan Saksaa, asiaa ei voi tehdä paljon.

Vielä tärkeämpää on, että VPN-palveluntarjoajan lainkäyttövalta vaikuttaa sen lailliseen velvoitteeseen kirjata tietoja ja jakaa niitä viranomaisten kanssa. Esimerkiksi Yhdysvaltoihin sijoittautunut palvelu voitaisiin pakottaa seuraamaan käyttäjiään salassa.

Nämä tunkeutuvat lainkäyttöalueet ovat vähemmän ongelmallisia, jos VPN on todella ei-lokit. Palvelun valitseminen näiden maiden ulkopuolella voi kuitenkin tarjota enemmän suojaa.

Lisätietoja tiedon jakamisesta viiden, yhdeksän ja 14 silmän liittolaisten kesken saat lukemalla oppaan VPN-tuomioihin.

Kuinka suojautua

Jos olet huolissasi siitä, että VPN ei ehkä suojaa yksityisyyttäsi kokonaan, voit suorittaa useita vaiheita arkaluontoisten tietojen suojaamiseksi..

1Valitse VPN varmennetulla käytännöllä

On ollut useita tapauksia, joissa oikeudelliset tapaukset ja reaalimaailman tapahtumat ovat todenneet VPN-palveluntarjoajan nollakirjauskäytännön.

ExpressVPN: n ja yksityisen Internet-yhteyden kaltaisten palveluiden palvelimet ovat olleet takavarikoituja, eivätkä ne ole pystyneet toimimaan yhteistyössä säilytetyn tiedon puutteen vuoksi. Lisäksi molemmilla palveluntarjoajilla on ollut kirjauskäytäntönsä kolmansien osapuolien tilintarkastajat ovat todenneet.

Muita VPN-palveluntarjoajia, jotka ovat läpäisseet riippumattoman tarkastuksen, ovat:

 • Piilota minut
 • IVPN
 • Mullvad VPN
 • PureVPN
 • TunnelBear
 • Surfshark
 • IPVanish
 • VyprVPN

Jos olet huolissasi VPN-kirjaamisesta, on turvallisempaa valita VPN, jolla on todistettu tietue.

2Yhdistä VPN Torin kanssa

Jos määritetään oikein, käyttämällä VPN: ää yhdessä Tor-selaimen kanssa, voit siirtyä sinut askeleen kohti nimettömyyttä.

On syytä muistaa, että Tor-selain on hidas parhaina aikoina. Yhdistämällä VPN Toriin vähentää huomattavasti VPN: n suorituskykyä ja yhteysnopeutta.

3kerros VPN-palvelut

Useiden VPN-palvelujen samanaikainen käyttö lisää uuden suojakerroksen henkilöllisyyteesi.

Yksinkertaisin tapa tehdä tämä on määrittää VPN-reititin ja kytkeä laite. Asenna VPN toisen palveluntarjoajan kautta samaan laitteeseen ja aja sitten sovellus. Tämän jälkeen siirrät tietosi molempien palveluntarjoajien kautta samanaikaisesti.

Aivan kuten VPN: n käyttäminen yhdessä Torin kanssa, useiden VPN-palvelujen kerrostamisella on huomattava vaikutus suorituskykyyn.

4Valitse yksityisyyttä suojaava tuomioistuin

Turvallisin vaihtoehto on tilata VPN-pohjainen avaintietojen jakamisen tärkeimpien maiden ulkopuolelle.

Muista, että toimiminen näiden tunkeutuvien lainkäyttöalueiden ulkopuolella ei välttämättä tarkoita, että VPN-palveluntarjoajaan voidaan luottaa. VPN-yritys voisi silti tehdä yhteistyötä ulkomaisten viranomaisten kanssa ja jopa kirjata tietosi, jos he ovat niin taipuvaisia.

Vahvistetut lokiton VPN-palvelut

Esimerkki miehestä, joka suojaa arkaluontoisia tietoja silmiltä

On ollut useita tapauksia, joissa oikeudelliset tapaukset, riippumattomat tarkastukset ja reaalimaailman tapahtumat ovat todenneet VPN-palveluntarjoajan kirjauskäytännön.

Vaikka jokaisella seuraavista palveluista on rajoitettu, tunnistamaton yhteysloki, toisin kuin tässä oppaassa olevat muut VPN: t, ne selittävät tämän selvästi tietosuojakäytännöissään ja ovat läpäisseet täydelliset kolmansien osapuolien arvioinnit.

Mikä tärkeintä, nämä VPN-palveluntarjoajat ei vaarantanut käyttäjän yksityisyyttä ja nimettömyyttä kun viranomaiset painostavat lokit.

Tutkimme alla olevia palveluntarjoajia ja tarkat olosuhteet, joissa heidän ei-loki-käytännöt on vahvistettu.

1NordVPN

 • Vahvistettu lokiton VPN
 • Yksityiskohtainen tietosuojakäytäntö
 • Perustuu Panamassa
 • Laaja kolmansien osapuolien tarkastus
 • Lisäominaisuudet, kuten ”Double VPN”
 • Lue koko NordVPN-arvostelu

Yli 12 miljoonalla asiakkaalla NordVPN on yksi suurimmista VPN-palveluntarjoajista maailmassa. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Panaman laillisella lainkäyttöalueella, mikä tarkoittaa, että tietosi ovat turvallisesti tunkeutumattomien EU: n ja Yhdysvaltojen tietojen säilyttämistä koskevien lakien ulottumattomissa..

Panama ei vaadi yrityksiä säilyttämään käyttäjien tietoja millään tavalla, eikä se kuulu mihinkään kansainväliseen liittoon, joka saattaa pakottaa sen jakamaan tietoja muiden maiden kanssa. Tämä tarkoittaa, että NordVPN: llä on valta hylätä kolmansien osapuolten tietopyynnöt, joten online-toimintaasi ei voida jäljittää sinua..

NordVPN ei valvo aktiviteettiasi tai tallenna käyttäjälokeja.

Vaikka NordVPN kirjaa palvelimien kokonaislatauksia, näitä tietoja ei voida mitenkään tunnistaa ja ne auttavat ylläpitämään suorituskykyä verkossa.

Vuonna 2018 NordVPN suoritti täydellisen, riippumattoman tarkastuksen tarkistaakseen kirjautumattomuusvaatimuksensa. Tilintarkastuksen suoritti PricewaterhouseCoopers, jolla oli täydet käyttöoikeudet yrityksen palvelimiin, koodiin, työntekijöihin ja tietokantoihin.

Tarkastus virallisesti varmennettu NordVPN: n hakkuupolitiikka ja vahvisti, että yritys ei tallenna IP-osoitteita, yhteyslokeja, liikennetietoja tai mitään selaustoimintaan liittyvää tietoa.

Katso lisätietoja NordVPN-koko arvosteluomme.

2ExpressVPN

 • Tunnistamattomat yhteyslokit
 • TrustedServer -järjestelmä
 • Perustuu Britannian Neitsytsaaret
 • Laaja kolmansien osapuolien tarkastus
 • Todellisen elämän todentaminen
 • Lue koko ExpressVPN-arvostelu

ExpressVPN: ää ylläpitää Britannian Neitsytsaaret toimiva Express VPN International Ltd..

Brittiläiset Neitsytsaaret ovat täysin itsenäisiä omien tietosääntöjensä suhteen, joten se on erinomainen sijaintipaikka yksityisyyttä ajattelevalle VPN-palvelulle..

Vaikka ulkomaiset hallitukset voivat edelleen vaatia tietoja, ExpressVPN on tehnyt selväksi, ettei se koskaan hyväksy näitä pyyntöjä ja mikä tärkeintä, että se sillä ei ole henkilökohtaisesti tunnistettavissa olevaa tietoa, jota voitaisiin jakaa.

Ainoat ExpressVPN: n säilyttämät tiedot ovat valitsemasi VPN-palvelimen sijainti, yhteyspäivämäärä ja siirretyn tiedon kokonaismäärä.

Vaikka tämä vaikuttaa tarpeellisemmalta, tärkein tekijä on, että näitä tietoja ei voida koskaan käyttää tunnistamaan sinua tai toimintaa.

Tämä testattiin joulukuussa 2017, kun Andrei Karlovin murhasta tehty tutkimus nosti yrityksen hakkuupolitiikan esille..

Turkin viranomaiset yrittivät pakottaa ExpressVPN: n toimittamaan asiakastietoja ja takavarikoivat yhden yrityksen paikallisista palvelimista. Viranomaiset eivät pystyneet saamaan tietoja, koska tietoja ei yksinkertaisesti ollut saatavilla.

ExpressVPN antoi myöhemmin lausunnon tapauksesta:

”Kuten totesimme Turkin viranomaisille tammikuussa 2017, ExpressVPN: llä ei ole eikä ole koskaan ollut asiakasyhteyslokeja, joiden avulla voisimme tietää, mikä asiakas käytti tutkijoiden mainitsemia erityisiä IP-osoitteita..

Lisäksi emme pystyneet näkemään, mitkä asiakkaat käyttivät Gmailia tai Facebookia kyseisenä aikana, koska meillä ei ole toimintalokkeja. "

Jokainen ExpressVPN-verkon palvelin on myös päivitetty toimimaan RAM-levy-tilassa. Tämä on tärkeä parannus yksityisyyden ja turvallisuuden kannalta, sillä poistetaan perinteisten kiintolevyjen tarve ja taataan, että kaikki tiedot pyyhkiytyvät aina, kun palvelin sammutetaan ja käynnistetään uudelleen.

Yhtiö on myös riippumattomasti tarkastanut PricewaterhouseCoopers, joka vahvisti kirjautumattomuusvaatimuksensa ja yksityisyydensuojaansa. Lue lisää lukemalla täydellinen ExpressVPN-arvostelu.

3Yksityinen Internet-yhteys

 • Zero-Logs VPN
 • Säännölliset avoimuusraportit
 • Perustuu Britannian Neitsytsaaret
 • Laaja tosielämän todentaminen
 • Uskomattoman nopeasti
 • Lue koko yksityisen Internet-käytön arvostelu

Yksityinen Internet-yhteys (PIA) on uskomattoman nopea VPN, joka perustuu Yhdysvaltoihin. Vaikka sen lainkäyttövalta ei ole kaukana ihanteellisesta, sen kanta puunkorjuuseen on todennettu itsenäisesti useita kertoja.

PIA pitää ehdottomasti mitään VPN-lokit. Voit käyttää palvelua täysin varmasti, että tietojasi ei valvota tai tallenneta, eikä siitä voida jäljittää sinua. Lisäksi yhtiö julkaisee säännöllisesti täydelliset avoimuusraportit, jotka voit lukea täältä.

Yksityinen Internet-yhteys on ainutlaatuinen siinä mielessä, että sen kirjauskäytäntö on ulkoisesti varmistettu kahdessa erillisessä tapauksessa.

Vuonna 2016 FBI haastoi PIA: n käyttäjän yhteydessä, jonka epäiltiin tekevän pommiuhkia. VPN-palvelulla ei ollut yksinkertaisesti mitään tietoja toimitettavista, kuten virallisissa tuomioistuimen asiakirjoissa kuvailtiin, vaikka heillä oli virallisia lokien vaatimuksia..

PIA kehotettiin todistamaan jälleen toisessa tapauksessa kesäkuusta 2018 alkaen. Yhtiöllä ei ollut jälleen kerran käytettävissä olevia lokitiedostoja luovuttamista varten..

Näiden kahden tapauksen perusteella on turvallista pitää yksityistä Internet-yhteyttä varmennettuna lokittumattoman VPN-palveluntarjoajana.

Lue koko yksityisen Internet-käyttökatsauksen lisätietoja.

Älä pelkää kysyä kysymyksiä

VPN-lokit eivät ole aina huono asia. Viime kädessä niiden merkitys riippuu nimettömyysasteesta, jonka haluat saavuttaa.

Pääkysymys on kuitenkin laaja puute rehellisyys ja läpinäkyvyys. Laillinen VPN-palveluntarjoaja ei jätä sinulle mitään epäilystä siitä, että henkilökohtaiset tietosi ovat turvallisissa käsissä.

Jos huomaat, että palveluntarjoajan kotisivulla olevat vaatimukset eivät ole yhdenmukaisia ​​palveluntarjoajan tietosuojakäytännön kanssa, vie rahasi muualle. Jos jokin näyttää epäselvältä tai epäilyttävältä, älä epäröi ottaa yhteyttä palveluntarjoajan tukitiimiin.

Tärkeintä on ymmärtää tarkalleen, kuinka VPN-palvelut voivat manipuloida käytäntöjään. Kun sinulla on vakaa ymmärrys, voit etsiä rehellisiä tarjoajia ja ryhtyä ylimääräisiin varotoimiin, jos tarvitset korkeampaa nimettömyysastetta..

Kun yksityisyyttäsi on vaakalaudalla, käyttäjälläsi on oikeus odottaa ainakin avoimuutta.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me