Tor ja VPN lupaavat pitää sinut nimettömänä verkossa, mutta kuinka yksityiset he todella ovat? Tässä Torin ja VPN: n kattavassa oppaassa kerrotaan kuinka Tor toimii, kuinka pysyä turvassa ja kuinka sitä verrataan VPN: ään..

Kuva kahdesta hahmosta, jotka valitsevat VPN-suojan tai Tor-sipulin välillä.

Torilla ja VPN: llä on paljon yhteistä. He molemmat lupaavat antaa sinun käyttää Internetiä nimettömästi, ne ovat molemmat yhä suositumpia ja molemmat ymmärretään usein väärin.

Mutta mikä erottaa Tor-verkon VPN-palveluista? Onko Tor-selaimen käyttö turvallista? Ja mikä vaihtoehto on paras online-yksityisyyttä varten?

Tässä oppaassa vastaamme kaikkiin kysymyksiin, jotka olemme vastaanottaneet Tor- ja VPN-palveluista. Me selitämme kuinka he toimivat, miten päästä turvallisesti Toriin, ja hyödyt ja haitat molemmista.

Jos tiedät jo, kuinka Tor toimii, voit siirtyä suoraan Torin ja VPN: n vertailuun. Vaihtoehtoisesti voit siirtyä osioihimme, jotka koskevat Torin käyttöä ja kuinka pysyä turvallisena torin käyttämisessä.

Mikä on Tor?

Tor-verkko - johon usein viitataan vain nimellä Tor - on ilmainen, avoimen lähdekoodin järjestelmä, joka on suunniteltu mahdollistamaan anonyymi viestintä verkossa. Nimi on johdettu alkuperäisestä projektinimestä: “The Onion Router”.

Tor-verkko nimittää online-aktiviteettini salauksen viestintääsi ja satunnaisesti heittämällä ne globaalin tukiasemaverkon tai 'solmujen' kautta, joita kaikki vapaaehtoiset ylläpitävät.

Yleisin tapa käyttää Toria on Tor-selain. Tämä on ilmainen, Firefox-pohjainen sovellus, jonka voi ladata ja asentaa tietokoneellesi. Tor-selain käyttää Tor-verkkoa piilottaaksesi identiteetti, sijainti, ja online-toiminta seurannasta tai valvonnasta.

Teknologia on alun perin suunniteltu Yhdysvaltain armeijalle, ja sitä suosii poliittiset aktivistit ja yksityisyyden suojan puolustajat - samoin kuin jotkut epämiellyttävät hahmot, jotka haluavat kiertää havaitsemista. Se auttaa sinua käyttää estettyä sisältöä maasi tai Internet-palveluntarjoajasi.

Tärkeintä on se piilottaa henkilöllisyytesi sekä käymistäsi verkkosivustoista että itse verkosta.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Tor-verkon avulla voit:

 • Piilota IP-osoitteesi käytetyiltä verkkosivustoilta.
 • Pääset piilotettuihin .onion-verkkotunnuksiin.
 • Anonymise online-aktiviteettisi.
 • Viesti luottamuksellisesti.
 • Käytä sensuroitua sisältöä.
 • Torin ympärillä olevan infrastruktuurin koko ja keskitetyn viranomaisen puute ovat siirtäneet sen valtavirtaan viimeisen vuosikymmenen aikana. Tämän suuren yhteisöhallittujen solmujen verkon kompromissi on kuitenkin epäluotettava yhteys ja usein erittäin hitaat nopeudet.

  Tor-verkko on edelleen aktiivisin Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa, mutta sen laajuus kasvaa tasaisesti ympäri maailmaa. Se on erityisen suosittu maissa, joissa verkkoviestintää valvotaan tai sensuroidaan, ja yksityisyyden puute voi johtaa vankilaan.

  TorFlowista otettu kuvaus Torin tiedonkulusta ympäri maailmaa.

  TorFlow: n visualisointi Torin globaalista tiedonkulusta 3.-6. Tammikuuta 2016.

  Torin kasvaessa Tor on saanut suosituksia ja kiitosta monilta kansalaisvapauksien järjestöiltä, ​​kuten Amnesty International ja Electronic Frontier Foundation (EFF)..

  Toria voidaan käyttää useiden käyttöjärjestelmien ja protokollien kanssa, mutta suurin osa käyttäjistä käyttää sitä Tor-selaimen avulla tietokoneella. Jos haluat lisätietoja Tor-selaimen asentamisesta ja käytöstä, siirry suoraan kohtaan Kuinka käyttää Toria?

  Tor-sovelluksen avulla voit myös käyttää useita noteeraamattomia verkkosivustoja .onion-verkkotunnuksella - osa ns.Tumma verkko’. Kaikkein tunnetuin näistä sivustoista on nyt suljettu Silk Road -markkinat, mutta toiminnassa on myös vähemmän pahasti tekeviä sivustoja, kuten BBC News -peili, joka on suunniteltu voittamaan sensuuri.

  Tor on epäilemättä halvin tietosuojatyökalu. Mutta Torin käyttöön liittyy riskejä. Ellet muuta selaustottumistasi, olet vaarassa paljastamalla oikea IP-osoitteesi tai muut henkilökohtaisesti tunnistetiedot: tuhoa anonyymiisi kokonaan. Voit oppia lisää tästä osiossamme kuinka pysyä turvassa käyttämällä Toria.

  Emme suvaitse Torin (tai VPN: n) käyttöä mihinkään laittomaan ja suosittelemme, että pysyt poissa pimeästä verkosta yleisenä varotoimenpiteenä.

  Kuinka Tor toimii?

  Kaavio Tor-verkon kautta kulkevista tiedoista

  Kuinka tietosi kulkevat Tor-verkon läpi.

  Torilla on kerroksia, kuten sipulilla. Tor-verkko pomppii liikennettä useiden palvelimien välillä tehdäksesi sinusta täysin nimettömänä.

  Tässä osassa kerrotaan tarkalleen kuinka Tor toimii. Jos haluat ohittaa tämän osan, voit siirtyä suoraan kohtaan Tor vs. VPN: Mikä on parempi? tai Kuinka voin käyttää Toria?

  Tor-verkko salaa ja anonyymisi Internet-liikenteen seuraavasti:

  1. Ennen yhteyden muodostamista Tor-verkkoon Tor valitsee kolme tai enemmän satunnaiset palvelimet (solmut) yhteyden muodostamiseen.
  2. Tor-ohjelmisto salaa liikenteesi siten, että vain lopullinen solmu, nimeltään poistosolmu, voi purkaa sen..
  3. Tor-ohjelmisto lisää sitten lisää salauskerroksia jokaiselle liikenteesi läpi kulkevalle solmulle, joka päättyy ensimmäiseen solmuun, johon yhdistät, nimeltään vartijasolmu..
  4. Prosessin tässä vaiheessa liikenne on ainakin suojattu kolme salauskerrosta.
  5. Kun tietokoneesi ottaa yhteyttä suojaussolmuun, vartijasolmu tietää IP-osoitteesi, mutta ei näe mitään liikenteestäsi (sen sisältö tai kohde).
  6. Suojaussolmu purkaa ensimmäisen salauskerroksen seuraavan solmun löytämiseksi ketjussa. Sitten se lähettää liikenteesi eteenpäin - silti suojattu ainakin kahdella salauskerroksella.
  7. Ketjun seuraava solmu vastaanottaa salatun liikenteen. Se tietää ketjun edellisen palvelimen IP-osoitteen, mutta ei tiedä oikea IP-osoite tai kuinka monta vaihetta ketjussa on tapahtunut tähän pisteeseen saakka. Tämä solmu poistaa salauskerroksen paljastaaksesi ketjun seuraavan palvelimen identiteetin. Sitten se lähettää tietosi eteenpäin.
  8. Tämä prosessi toistetaan, kunnes liikenne saavuttaa poistosolmun. Poistosolmu purkaa salauksen viimeisen kerroksen. Tämä paljastaa liikenteen, mutta poistosolmulla ei ole mitään keinoa tietää, kuka olet.
  9. Liikenne viimeistelee matkansa Internetiin.

  Mikään solmu ei tunne prosessin missään vaiheessa molempia kuka sinä olet ja mitä sinä teet. Koska kukin solmu tietää vain suoraan ketjussa olevan vieressä olevan palvelimen henkilöllisyyden, minkä tahansa palvelimen on myös mahdotonta suunnitella reittiäsi suunnitellaan sipuliverkon läpi - vaikka sillä olisi haitallinen tarkoitus.

  Turvallisuuden lisäämiseksi polkusi sipuliverkoston läpi on satunnaisesti uudelleen noin kymmenen minuutin välein.

  Tämä prosessi on suunniteltu olemaan täysin anonyymi, mutta se ei ole täysin yksityinen. Poistumissolmulla ei ole keinoa tietää, kuka olet, mutta se voi teoreettisesti tarkkailla mitä teet. Jos lähettäisit sähköpostiin jollekin nimesi tai todellisen IP-osoitteesi, heikentät koko prosessia.

  Tor on suunniteltu käsittelemään vain liikennettä käyttämällä suosittua TCP-protokollaa, joka edustaa suurimman osan normaalista selausliikenteestä. Rajoittaminen tähän protokollaan luo mahdollisen haavoittuvuuden, koska kaikki UDP: tä tai muuta Internet-protokollaa käyttävä liikenne kulkee Tor-verkon ulkopuolella. Ääni- ja videoliikenne siirretään yleensä UDP: n avulla.

  Onko Tor VPN?

  Vaikka Tor ja VPN ovat usein sekoitettuja, ne ovat tosiasiassa hyvin erilaisia ​​tekniikoita.

  Virtuaalinen yksityinen verkko (VPN) on yksityisomistuksessa palvelinverkko, johon voit muodostaa yhteyden monista syistä, mukaan lukien turvallisuuden parantaminen, sensuurin kiertäminen ja todellisen IP-osoitteen peittäminen.

  Kun käytät VPN-yhteyttä, yhteys tietokoneesi ja VPN-palvelimen välillä on salattu. Tämä estää Internet-palveluntarjoajaasi tai muita kolmansia osapuolia näkemästä online-toimintaa.

  VPN-palveluntarjoajalla on kuitenkin aina tekninen kyky tarkkaile aktiivisuuttasi. He voivat tarkastella ja mahdollisesti tallentaa todellisen IP-osoitteesi, joten sinun on voitava luottaa palveluntarjoajaasi.

  Siksi on niin tärkeää löytää VPN-palveluntarjoaja, jolla on sekä minimaalinen kirjauskäytäntö että seurantatiedot verkon turvallisuuden ylläpitämiseksi..

  Toisaalta Tor on verkosto yhteisö ja vapaaehtoiset palvelimet - tai 'solmut'. Tämän verkon käyttäminen antaa sinun selata Internetiä nimettömästi, mutta se ei tarjoa samoja tietoturvaetuja kuin VPN tai samoja apuohjelmia pääsyyn estettyyn sisältöön.

  Tor-projekti, joka ylläpitää Tor-selainohjelmistoa, ei omista palvelinverkkoa, jolla ohjelmisto toimii. Toisin kuin VPN-palvelin, joka tietää, kuka olet ja mitä teet, mikään Tor-verkon palvelin ei voi käyttää molempia identiteetti ja toiminta.

  Tor saavuttaa tämän käyttämällä useita salauskerroksia ja reitittämällä liikennettä useiden palvelimien läpi ennen kuin vapauttaa sen laajempaan Internetiin. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse luottaa palveluntarjoajaan kuten VPN: n kanssa, mutta se johtaa myös hidas selausnopeus ja joitain erityisiä tietoturva-aukkoja, joista sinun ei tarvitse huolehtia luotettavan VPN: n kanssa.

  Lyhyesti sanottuna VPN on työkalu yksityisyys ennen kaikkea. Toisaalta Tor on työkalu nimettömyys.

  Yhteenvetona voidaan todeta, että VPN antaa sinun:

  • Piilota IP-osoitteesi käytetyiltä verkkosivustoilta.
  • Salaa selausliikenne.
  • Pääset maantieteellisesti rajoitettuihin verkkosivustoihin.
  • Valitse useiden yksityisten palvelinpaikkojen välillä.
  • Käytä sensuroitua sisältöä.
  • Suojaa tietosi julkisissa WiFi-verkoissa.

  Jos haluat tietää enemmän siitä, mitä VPN on, olemme kirjoittaneet kattavan oppaan, joka sisältää kaiken mitä sinun tarvitsee tietää.

  Vaihtoehtoisesti voit löytää suoran vertailun Torin ja VPN-palveluiden välillä Tor vs. VPN: Mikä on parempi? tämän oppaan kohta.

  Sipulireititin vs VPN-salaus

  Tor ja VPN käyttävät molemmat salausta tarjotakseen sinulle lisää yksityisyyttä verkossa, mutta he molemmat Käytä salaus hyvin eri tavalla.

  Kun käytät VPN: tä, kaikki liikenteesi suojataan salauksen tunnelilla ja lähetetään yhdelle VPN-palvelimelle, joka kuuluu VPN-palveluntarjoajallesi. Saatuaan liikenne salataan ja vapautetaan lopulliseen määränpäähänsä.

  Ellei käytössä ole edistyneitä hämärtämistyökaluja, VPN-tunneli ei estä Internet-palveluntarjoajaasi tietämästäsi VPN-tunnusta, mutta se estää sitä näkemästä millä verkkosivustoilla vierailet ja mitä teet, kun saavut.

  Sitä vastoin Torin "sipuliverkosto" käyttää useita salauskerroksia, joista jokaisen voi salata vain satunnaisesti määritetty palvelin. Nämä palvelimet eivät kuulu Torille, mutta ovat vapaaehtoisten omistamia ja ylläpitämiä.

  Internet-palveluntarjoajasi voi ehkä kertoa, että käytät Toria, mutta alkuperäinen salauskerros estää heitä näkemästä missä selaat.

  Vaikka sinun on luottamus VPN-palveluntarjoajaasi erittäin vahvasti, Tor on rakennettu poistamaan tarve luottaa mihinkään yksittäiseen palvelinoperaattoriin.

  Salausvoiman suhteen jotkut VPN-verkot luottavat heikkoihin ja vanhentuneisiin salausprotokollisiin, kuten PPTP, jotka voidaan rikkoa raa'alla voimalla 24 tunnin sisällä.

  Laadukkaat VPN: t käyttävät kuitenkin paljon turvallisempia protokollia, kuten IKEv2 / IPSec ja OpenVPN. Nämä protokollat ​​toimivat turvallisilla salaussalauksilla, kuten AES-256 ja RSA-1024, joista yhtäkään ei ole vielä rikki. Nykyisessä tietotekniikassa tämän saavuttaminen vie kauemmin kuin maailmankaikkeuden elämä.

  Tor käyttää näiden samojen suojattujen salausten yhdistelmää. Toisin sanoen Torin käyttämä korkea salausaste poistetaan poistosolmussa, mikä tarkoittaa, että selailutehtäväsi paljastetaan. Niin kauan kuin mikään ei vuoda, on mahdotonta yhdistää tätä toimintaa henkilöllisyyteesi. Voit lukea lisää näistä vuodoista kohdasta Onko Tor turvallista käyttää? jakso.

  Lisätietoja VPN-salausprotokollisista ja salaisuuksista on VPN-salausoppaassa.

  Mikä on parempi: Tor tai VPN?

  Suurin ero Torin ja VPN: n välillä on se, että Tor on olemassa täydellinen nimettömyys, kun taas VPN-verkkoilla on laajempi valikoima yksityisyys ja turvallisuus sovellukset.

  Tässä on nopea vertailutaulukko, joka näyttää kunkin työkalun edut ja haitat:

  Taulukko, jossa verrataan VPN: tä ja Tor: ta.

  Tor vs. VPN-vertailutaulukko.

  Jokaisessa verkossa on etuja ja haittoja, ja tietyt toiminnot sopivat paremmin toisiinsa verrattuna.

  Tässä osassa kerrotaan yksityiskohtaisesti Torin ja VPN: n eduista ja haitoista. Ohita nämä edut ja haitat siirtymällä suoraan yhteenvetoomme siitä, mitä työkalua sinun tulisi käyttää.

  Tor-edut

  Kuva, joka näyttää Torin edut

  1. Hajautettu verkko. Koska Tor koostuu hajautetusta tuhansien palvelimien verkosta ympäri maailmaa - ilman pääkonttoria, toimistoa tai keskuspalvelinta - minkä tahansa hallituksen tai organisaation on erittäin vaikea sulkea se.

   Jokaisen, joka haluaa ottaa Torin alas, olisi mentävä jokaisen palvelimen jälkeen. Tämä tarkoittaa myös sitä, että haitallisella toimijalla ei ole keskitettyä pistettä hyökkäykseen. Ei ole myöskään keskipalvelinta, johon voitaisiin tarttua käyttölokeja tarkastelemaan.

  2. Täydellinen nimettömyys. Torin käyttämä reititysmenetelmä estää mahdollisen yhteyden muodostamisen todellisen IP-osoitteesi ja online-toimintosi välillä. Ensimmäinen solmu, johon yhteyden muodostat (vartijasolmu), tietää IP-osoitteesi, mutta et voi nähdä mitään toiminnastasi.

   Mitkään myöhemmät solmut eivät näe todellista IP-osoitettasi, eikä myöskään sivustot, joihin olet muodostanut yhteyden. Tor muuttaa myös reitin verkon kautta kymmenen minuutin välein, kun taas VPN ylläpitää yhtä palvelinyhteyttä yhteyden ajan.

  3. Rajat ylittävä. Tor pystyy ohittamaan maantieteelliset rajoitukset ohjaamalla liikenteesi solmuihin eri maissa. Verkkosisältöön, johon aiemmin ei ollut pääsy sijaintisi, voidaan käyttää Tor-selainta Tor-verkon avulla. Tämä johtuu siitä, että kaikki käymäsi sivustot näkevät poistosolmun IP-osoitteen, ei todellista IP-osoitettasi, ja käyttävät tätä sijaintisi määrittämiseen.

   Tor-verkon läpi kulkema reitti on kuitenkin täysin satunnainen. Tietyn palvelimen sijainnin valitseminen huijaukseksi on mahdollisuuksien mukaan erittäin vaikeaa. Yhdistelmä teknistä monimutkaisuutta ja hitaita nopeuksia tekevät Torista väärän valinnan geo-estettyjen videoiden suoratoistamiseen.

  4. Vapaa. Sinun ei tarvitse koskaan maksaa Torista. Ohjelmisto ja verkko ovat sekä ilmaisia ​​että avoimen lähdekoodin tuotteita, joita ylläpitävät vapaaehtoiset ja hyväntekeväisyysjärjestöt ympäri maailmaa. Toisin kuin eräät ilmaiset VPN: t, siellä ei ole mitään ilmoituksia, eikä sinun tarvitse huolehtia siitä, että Tor itse kirjaa ja myy tietosi..

  Tor-haitat

  Kuva, joka osoittaa Torin haitat

  1. Hyvin hidas. Tor on erittäin hidas verrattuna VPN: ään. Tor-verkon tiedot reititetään useiden satunnaisten ja laajasti hajautettujen solmujen läpi, jokaisella on kaistanleveys vaihteleva, ja salattu ja purettu useita kertoja. Olet reitin hitaimman solmun armoilla.

   Tämä tarkoittaa, että Tor ei ole hyvä valinta katsella korkealaatuisia suoratoistovideoita, P2P-tiedostojen jakamista tai kaikkea muuta, joka vaatii nopeaa yhteyttä.

   Erityisesti torrentia ei suositella, koska se saattaa paljastaa todellisen IP-osoitteesi. Se rasittaa myös paljon verkkoa ja hidastaa kaikkien muiden yhteyksiä.

  2. Huono yhteensopivuus. Voit käyttää Tor-verkkoa vain Tor-selaimessa tai sovelluksessa, jossa Tor-yhteys on sisäänrakennettu. Jos haluat käyttää toista selainta tai sovellusta, Tor ei suojaa sinua.

   Androidilla on sovellus, mutta Ei Tor-selainta iOS: lle, eli et voi käyttää sitä iPhonessa tai iPadissa.

   On joitain edistyneempiä menetelmiä sovellusten reitittämiseen verkon kautta, kuten "Torifying" -ohjelmat tai "VPN over Tor" -ohjelman suorittaminen. Nämä ovat molemmat hankalia prosesseja, jotka vaarassa vuotaa todellisen henkilöllisyytesi, jos niitä ei toteuteta oikein.

  3. Ei asiakastukea. Koska Tor-verkkoa ylläpitää vapaaehtoistyöntekijöiden verkosto, koko verkoston ylläpidosta ja päivittämisestä ei ole suoraa rahoitusta. Jotkut verkon palvelimet ovat vanhoja ja hitaita, eikä ole mitään keskitettyä tukitiimiä, jonka puoleen kääntyä, jos ilmenee ongelmia.

   On kuitenkin aktiivinen harrastajayhteisö, joka saattaa olla halukas auttamaan, jos joudut juuttuneeksi - älä odota live-chatia.

  4. Ei toivottu huomio. Kuten jo tiedät, Torilla on maine houkutella niitä, jotka haluavat välttää havaitsemista. Tähän kuuluvat toimittajat ja rikkomuksista ilmoittajat - mutta myös rikolliset.

   Internet-palveluntarjoajasi näkee, että käytät Toria, vaikka he eivät tiedä mitä teet. Tästä syystä Torin toistuva käyttö voi merkitä sinut tarkkailuun.

   Voit myös joutua paljon vaikeuksiin Dark Webissä (.onion-sivustot), joihin pääsee vain Tor-selaimen kautta. Nämä ovat useimmiten vaarallisia paikkoja olla.

  5. Monimutkaisuus. Toisin kuin VPN: ssä, et voi vain kytkeä Tor-selainta päälle ja piilottaa IP-osoitteesi. Jos et määritä selaintasi oikein ja muokkaa selaustottumuksiasi, on uskomattoman helppoa paljastaa todellinen IP ja sen mukana todellisen elämän identiteetti.

   Torrentin torrentäyttö, Torin kautta ladattujen asiakirjojen avaaminen tai Windowsin käyttö ovat vain muutamia esimerkkejä toiminnoista, jotka saattavat paljastaa IP: si. Lisätietoja on luvussamme kuinka pysyä turvassa käyttämällä Toria.

  6. Haitalliset poistosolmut. Vaikka liikenteesi on salattu suurimmaksi osaksi matkaansa Tor-verkon läpi, se paljastetaan, kun se kulkee viimeisen solmun, nimeltään poistosolmun, läpi.

   Tämä tarkoittaa, että poistosolmulla on kyky vakoile toimintaa, aivan kuten Internet-palveluntarjoaja tekisi, jos et käyttäisi Toria tai VPN: ää.

   Kuka tahansa voi perustaa poistosolmun vakoilla käyttäjiä, mukaan lukien hallitukset ja rikolliset. Saat lisätietoja haitallisista poistosolmuista siirtymällä seuraavaan lukuun: Onko torni turvallinen?

  7. Puuttuu tarkkuus. Kuten jo mainitsimme, Toria voidaan käyttää ohittamaan sisällön maantieteelliset rajoitukset, mutta se on erittäin tehoton tapa huijata tiettyä sijaintia. Lisäksi hidas nopeus voi tehdä maantieteellisesti rajoitetun median virtaamisen melkein mahdottomaksi.

  VPN-edut

  Kuva, joka näyttää VPN: n edut Toriin nähden.

  1. Paljon nopeampi. VPN: n käyttö on melkein aina paljon nopeampaa kuin Tor: n. VPN: n kanssa salatut tiedot siirtyvät suoraan yhteen VPN-palvelimeen ja sitten määränpäähän. Torin avulla se kulkee kolmen palvelimen välillä, jotka ovat levinneet ympäri maailmaa.

   Tästä syystä näet vain pienet nopeuden laskut, kun muodostat yhteyden läheiseen VPN-palvelimeen. Tietyissä niche-tapauksissa - kuten silloin, kun Internet-palveluntarjoajasi kuristaa yhteyden tiettyihin sivustoihin - saatat jopa nähdä nopeuden pienen paranemisen.

  2. Asiakaspalvelu. VPN-palveluita tarjoavat omistautuneet yritykset. Luotettavilla on infrastruktuureja, joilta voi kysyä apua tai pitää vastuussa, kun asiat menevät pieleen.

   VPN-tilaukset maksavat verkon ylläpidosta ja joissain tapauksissa suurista asiakastukitiimistä. Tämä tarkoittaa, että voit tunnistaa hyvät huonoista, toisin kuin haitalliset Tor-poistosolmut, joita et voi nähdä tulevia.

  3. Lisäominaisuudet. Korkealaatuisissa VPN-verkoissa on edistyneitä ominaisuuksia, jotka on suunniteltu auttamaan yksityisyyttäsi entistä paremmin.

   Näitä ovat tap-kytkimet, jotka katkaisevat Internet-yhteytesi automaattisesti, jos katkaiset yhteyden VPN-verkkoon, vuodonsuojaus IP- tai DNS-vuotojen estämiseksi, häiriötekniikat sensuurin kiertämiseksi, erikoistuneet palvelimet suoratoistoa tai torrenttia varten ja paljon muuta.

  4. Helppo sijaintihuijaus. VPN: n käyttö on tehokkain tapa päästä nopeasti maantieteellisesti rajoitettuihin verkkosivustoihin. Useimmat VPN-palveluntarjoajat tarjoavat palvelimia kymmenissä sijainneissa ympäri maailmaa, jolloin voit valita haluamasi sijainnin.

   Torissa poistosolmun sijaintia on mahdollista hallita jonkin verran, mutta se ei ole helppoa tai luotettavaa. VPN: n avulla sijainnin valinta on yhtä helppoa kuin sen valitseminen luettelosta.

   Koska VPN-yhteydet ovat paljon nopeampia, ne ovat ihanteellisia muiden maiden medioiden suoratoistoon tai P2P-tiedostojen jakamiseen.

  5. Helppokäyttöisyys. VPN: ien takana oleva tekniikka saattaa olla monimutkainen, mutta niiden asennus ja käyttö ovat yleensä erittäin yksinkertaisia.

   Useimmissa tapauksissa lataat vain asennustiedoston ja noudatat sitten näytön ohjeita. Usein voit jopa asettaa VPN: n muodostamaan yhteyden automaattisesti, kun käynnistät laitteen.

  6. Laaja yhteensopivuus. Parhaat VPN-palvelut ovat yhteensopivia melkein kaikkien laitteiden kanssa, jotka saatat muodostaa Internet-yhteyden. Sitä vastoin Tor on todella saatavissa vain työpöydällä tai Androidilla.

   Melkein kaikilla VPN-palveluntarjoajilla on työpöytä- ja mobiilisovelluksia sekä selainlaajennuksia. Jotkut palveluntarjoajat tarjoavat jopa kodin reitittimellä toimivia ohjelmistoja, jotka suojaavat kaikkia Internet-yhteyteen kytkettyjä laitteita kerralla ja yksityisyyttäsi pysyvästi.

  7. Verkonlaajuinen suojaus. Tor suojaa liikennettä vain itse Tor-selaimesta. VPN reitittää ja salaa kaiken liikenteen, mukaan lukien kaikki taustasovellukset.

  VPN-haitat

  Kuva, joka näyttää VPN: n haitat vs. Tor.

  1. Puunkorjuukäytännöt. VPN-palvelut saattavat suojata tietosi ISP: ltäsi, mutta sinun on luotettava VPN-palveluntarjoajaasi. Toisin kuin täysin hajautettu Tor, luotat tietosi kokonaan yhteen yritykseen, koska käytät sen ohjelmistoja ja palvelimia.

   Jotkut palveluntarjoajat pitävät lokit aktiviteettiasi tai yhteydetietojasi. Tämä voi olla omaan käyttöön tai viranomaisten pakottamana siihen. Tietoja voidaan säilyttää päivinä, kuukausina tai jopa vuosina.

   Jotkut palvelut mainostavat väärin "nollalokeja" koskevia käytäntöjä. Jos lokit ovat, virastolla on mahdollisuus käyttää näitä tietoja sinua vastaan, ja VPN: llä on rajoja, joita VPN voi tehdä suojaamaan sinua. Siksi on elintärkeää valita palveluntarjoaja, jolla ei ole mitään henkilökohtaisia ​​lokitietoja.

   Jopa VPN-palveluilla, joilla ei ole kirjautumiskäytäntöjä, on tekninen kyky pitää lokit. Ulkoiset auditoinnit takaavat jonkin verran, että VPN-yritys todella tekee sen, mitä se sanoo olevansa - mutta se ei voi taata, että yritys jatkaa tätä tulevaisuudessa.

   Torin poistosolmut saattavat nähdä ja kirjata aktiviteettisi, mutta he eivät tiedä todellista henkilöllisyyttäsi. VPN: n avulla sinun täytyy elää tietäen, että sekä henkilöllisyytesi että toiminta ovat VPN-palveluntarjoajan käsissä.

  2. Kalliimpi. On ilmaisia ​​VPN-verkkoja, mutta melkein kaikki suolan arvoiset VPN: t veloittavat jonkinlaisen tilauksen.

   Verkon ylläpito ja ohjelmistojen kehittäminen vaativat rahaa. Jos et maksa VPN: tä käteisellä, maksat sille ilmoituksia tai käyttäjätietoja. Monet ilmaiset VPN-verkot sisältävät jopa mainosohjelmia.

   Jos sinun on käytettävä ilmaista VPN-palvelua, suosittelemme valitsemaan jotakin parhaiden ilmaisten VPN-osoitteiden listasta, jotta vältetään vaaralliset palveluntarjoajat.

  3. Taukoja yhteydessä. Laitteen VPN-ohjelmiston on toimittava kunnolla voidakseen pysyä suojattuna. Jos ohjelmisto kaatuu jostain syystä, on vaara, että tietokoneellesi lähetettävät ja tietokoneellesi lähetetyt tiedot voivat vuotaa. Tämä heikentäisi täysin nimettömyyttäsi ja jättäisi sinut haavoittuvaiseksi kolmansien osapuolten silmissä.

   Monet VPN-verkot sisältävät tappokytkimen suojautuakseen tästä asiasta. Tämä on ominaisuus, joka katkaisee Internet-yhteytesi kokonaan, jos VPN katkaisee yhteyden. Suosittelemme VPN: n käyttöä tappamiskytkimen kanssa.

  4. Laadun vaihtelu. VPN: t ovat yksityisiä yrityksiä. Seurauksena on, että heillä on laatua ja luotettavuutta. Jotta viestintä olisi turvallista, VPN-palvelun käyttämän salauksen on oltava särkymätöntä ja yhteyden täysin vuotovapaa..

   Luotettava tarjoaja voi korvata melkein kaikki VPN: n haitat Toriin verrattuna.

   Parhaat VPN: t käyttävät AES-256-bittistä salausta, mutta jotkut alemman tason palvelut käyttävät heikompia algoritmeja, kuten PPTP ja Blowfish. Katso huolellisesti tekniset tiedot, kun valitset VPN-tilauksen, tai valitse suositeltavista VPN-palveluntarjoajistamme.

  Mitä sinun tulisi käyttää: Tor tai VPN?

  Kuva, jossa kaksi kättä valitaan Tor-sipulin ja VPN-suojauksen välillä.

  Paras tietosuojatyökalu vaihtelee tilanteesta riippuen. Tässä on konkreettisia vinkkejä, milloin on parasta käyttää VPN: ää tai Tor: ta.

  Milloin sinun pitäisi käyttää VPN-verkkoa

  Hyvä VPN on paras ratkaisu useimmille ihmisille, koska se tasapainottaa yksityisyys, turvallisuus ja käytettävyys. Se on myös paljon vähemmän todennäköisesti vuoto, koska se suojaa kaikkea Internet-liikennettäsi (ei vain selaimesi liikennettä).

  Lisäksi VPN ei vaadi samanlaista teknistä ymmärrystä, jotta asiat eivät menisi pieleen.

  Niin kauan kuin luotettavaa, nollalokeista VPN-palveluntarjoajaa käytetään, VPN tarjoaa erittäin turvallisen yksityisyysratkaisun, joka tarjoaa erinomaisen esitys ja joustavuus verrattuna Toriin.

  Sinun pitäisi käytä VPN: tä jos olet:

  • Huoli ensisijaisesti yksityisyydestäsi.
  • Matkalla voimakkaasti sensuroituun maahan.
  • Yhdistäminen julkiseen WiFi-verkkoon.
  • Ostoiden tekeminen verkossa.
  • Median suoratoisto tai torrentti.
  • Maantieteellisesti rajoitetun sisällön käyttö.

  Kun sinun pitäisi käyttää toria

  Torin suurin vahvuus on, että se poistaa tarpeen uskoa yksityiseen VPN-yritykseen. Sen kaksi suurinta heikkoutta - turvallisuuden puute ja erittäin hidas nopeus - tekevät siitä huono valinta monille suosituille aktiviteetteille, kuten tiedostonjako, suoratoisto, tai ostokset.

  On tilanteita, joissa suosittelemme Torin valitsemista VPN: n kautta. Erityisesti Tor on erinomainen valinta nimettömyys - mutta vain jos olet valmis uhraamaan turvallisuuden ja yksityisyyden sen saavuttamiseksi. Aktiviteetti on avoin muille nähdä, mutta mahdotonta linkittää takaisin sinuun.

  Tällaista nimettömyyttä tarvitaan oikeastaan ​​vain sellaisille ilmoittajille ja toimittajille, jotka haluavat heidän viestinsä näkyvän, mutta heidän on pidettävä alkuperänsä salassa. Jos päätät käyttää Toria, muista lukea kappaleesta Kuinka pysyä turvassa käyttämällä Toria.

  Sinun pitäisi käytä Toria jos olet:

  • Huoli ensisijaisesti täydellisestä nimettömyydestä.
  • Ei voida varata luotettavaa VPN-verkkoa.
  • Huolestunut pääsystä piilotettuihin verkkosivustoihin .onion-verkkotunnuksella.
  • Pyrkimys vapauttaa arkaluonteisia tietoja esimerkiksi olet toimittaja, aktivisti tai ilmoittaja.

  Onko Tor-käyttö turvallista?

  Tor-projekti on olemassa auttamaan ratkaisemaan online-luottamuksen ongelma. Mutta voitko todella luottaa Tor-verkkoon?

  Tämä on perusteltu kysymys, mutta siihen ei vielä ole tarkkaa vastausta. Niitä on kuitenkin, useita tunnettuja ja epäiltyjä haavoittuvuuksia Torin suunnittelussa.

  Onko Tor kompromissi?

  Epäilyjä siitä, että FBI ja muut Yhdysvaltain hallituksen virastot voivat poistaa Torin käyttäjiä nimettömänä, on ollut jo vuosia. Varmasti he ovat käyttäneet resursseja tämän kyvyn saavuttamiseen. Se tosiseikka, että Yhdysvaltojen hallitus rahoittaa edelleen suurelta osin Toria, on erittäin huonosti pidetty salaisuus.

  Tällaiset epäilyt näyttivät vahvistuneen vuoden 2017 oikeudenkäynnissä, mutta FBI kieltäytyi lopulta antamasta todisteita tai paljastamasta mahdollisia Tor-haavoittuvuuksia, romahtaen asian kokonaan..

  Columbian yliopiston tutkijat ovat myös kehittäneet hyökkäyksiä, jotka antavat heidän mahdollisesti poistaa nimettömänä jopa 81% Torin käyttäjistä.

  Jos tiedustelutoimisto paljastaisi julkisesti Tor-haavoittuvuuden, tavalliset käyttäjät parvivat alustalta. Tällöin olisi mahdotonta käyttää alustaa seurantaan, ja jäljellä oleva liikenne on helppo tunnistaa valtionyhtiöksi.

  Tämän takia kaikki mahdollisuudet tor-käyttäjien nimettömyyden poistamiseen ovat edelleen olemassa vahvistamaton, samoin kuin mekanismi, jolla se voi tehdä sen, tai mittakaava, jolla tämä voitaisiin ottaa käyttöön.

  Paljon selkeämpää on se, että Torin suunnitteli ja kehitti Yhdysvaltain merivoimat. Tämä ei ole välttämättä sinänsä ongelma, mutta jatkuva yhteistyö Torin kehittäjien ja Yhdysvaltain hallituksen välillä - jonka Yasher Levine on todennut kirjassaan Surveillance Valley - on enemmän huolta.

  Viime vuosina on julkistettu useita Tor-kehittäjien ja Yhdysvaltain valtion virastojen välisiä sähköpostiviestejä. Tässä on esimerkki, jossa Tor-perustaja keskustelee yhteistyö oikeusministeriön kanssa, mukaan lukien viittaus takaovien asennukseen:

  Kuvakaappaus Torin perustajan Roger Dingledinen lähettämästä sähköpostiviestistä.

  Kuvakaappaus Torin perustajan Roger Dingledinen lähettämästä sähköpostiviestistä.

  Voit nähdä lisää tästä kirjeenvaihdosta yhdessä useiden muiden Tor-kehittäjien ja Yhdysvaltain tiedustelupalvelujen välisten vaihtojen kanssa täällä.

  Onko Tor laillinen?

  se on oikeudellinen käyttää Toria. Jotkin Tor-verkon kautta päästävistä verkkosivustoista ovat suosittuja rikollisten keskuudessa ja isännöivät laitonta sisältöä. Kun Tor on laillinen käyttää, toistuva käyttö voi merkitä sinut tarkkailuun.

  Windowsin haavoittuvuudet

  Windowsia ei rakennettu nimettömyyden vuoksi. Vaikka olet varovainen ja käytät Internetiä vain Tor-selaimen sisällä, käyttöjärjestelmä lähettää tiedot takaisin Microsoftille oletuksena, mikä voi johtaa henkilöllisyytesi paljastamiseen. Torin ajamista Linuxissa pidetään turvallisempana ja luotettavampana, kun se on mahdollista.

  Tails ja Whonix ovat molemmat suosittuja Linux-variantteja, jotka on rakennettu käytettäväksi Torin kanssa, mutta voit käyttää Toria turvallisesti missä tahansa käytännössä missä tahansa Linux-käyttöjärjestelmän versiossa..

  IP & DNS-vuodot

  Oikein käytettynä Tor ei pitäisi vuotaa IP- tai DNS-tietojasi. Jos käytät sitä kuin normaalia selainta, se johtaa kuitenkin varmasti DNS- tai IP-vuotoihin.

  Jos haluat estää IP- ja DNS-vuodot Toria käytettäessä, sinun on tehtävä välttää:

  • Selainlaajennusten käyttäminen.
  • Tiedostojen lataaminen ja avaaminen.
  • Torrent-tiedostojen lataaminen.
  • JavaScriptin käyttöönotto.

  Kaikilla näillä toiminnoilla on mahdollisuus reitittää liikennettä Tor-selaimen ulkopuolelle tai säilyttää tietoja, jotka voivat poistaa sinut anonyyminä jopa Tor-selaimessa..

  Toinen yleinen virhe on käyttää HTTP-sivustoja. Tämä ei paljasta IP-osoitteitasi suoraan, mutta tekee sinusta paljon alttiimman valvonnalle ja lisää riskiä jokaiselle edellä mainituista käyttäytymisistä. Voit oppia lisää Tor-laitteen turvallisesta käytöstä tämän oppaan seuraavassa luvussa.

  Haitalliset poistosolmut

  Yksi tapa, jolla Tor on ehdottomasti vaarannettu, on haitallisten poistosolmujen kautta.

  Vaikka liikenteesi on salattu suurimmaksi osaksi matkaansa Tor-verkon läpi, niin se on avoin kun se kulkee viimeisen solmun läpi - kutsutaan poistosolmuksi.

  Tämä tarkoittaa, että poistosolmulla on kyky katsele toimintaa, aivan kuten Internet-palveluntarjoaja tekisi, jos et käyttäisi Toria tai VPN: ää. Tämä ei kuitenkaan välttämättä heikentä nimettömyyttäsi, koska poistosolmulla ei ole tapa nähdä todellista IP-osoitettasi.

  Jos saisit käyttöoikeustietosi liittyvän sähköpostitilin tai Facebook-sivun, tätä voidaan havaita ja heikentää nimettömyyttäsi.

  Kuka tahansa voi käyttää poistosolmua. Niiden on tiedetty käyttävän rikollisten tarkkailua ja jopa keskellä tapahtuvien ihmisten hyökkäyksiä.

  Jotkut terveelliset epäilyt voivat pitää sinut turvassa täällä, ja on viisasta olettaa aina, että joku seuraa sinua.

  Voidaanko Tor jäljittää?

  Jos olet varovainen ja Tor on määritetty oikein, niin ei, et voi jäljittää.

  Kun aktiviteetti poistuu Tor-verkosta, se salataan. Tämä tarkoittaa sitä, että hallituksesi tai toinen kolmas osapuoli näkee sen, mutta he eivät voi kertoa kuka olet, ellei selaamistoimintasi kertoa heille.

  On parasta olettaa aktiivisuutesi voidaan aina nähdä, mutta katsojilla on Ei aavistustakaan kuka olet. Niin kauan kuin et tee mitään tunnistaaksesi itsesi (kuten käy henkilökohtaisilla tileillä tai anna Torin vuotaa), toimintaa ei voida jäljittää sinulle Tor-verkon kautta.

  Kuinka voin käyttää Toria?

  Jos olet päättänyt käyttää Toria, voit asentaa Tor-selaimen tietokoneellesi tai matkapuhelimeesi noudattamalla näitä yksinkertaisia ​​ohjeita. Jos olet jo asentanut Tor-selaimen, voit siirtyä seuraavaan lukuun, kuinka pysyä turvassa Torin avulla.

  Kuinka asentaa Tor-selain tietokoneellesi

  Tor-selain toimii kaikissa Windows, Linux tai Mac käyttöjärjestelmä tietokoneeseen, ja se on helppo asentaa.

  Tor-selaimen asentaminen tietokoneellesi:

  1. Siirry Tor-projektisivuston lataussivulle.

   Koska Internet-palveluntarjoajasi tai verkonvalvojasi epäilemättä seuraa selaustottumistasi, saatat haluta, että VPN on aktiivinen, kun vierailet Tor-sivustossa.

   Tämä saattaa kuulostaa vainoharhaiselta, mutta on olemassa tosielämän esimerkkejä ihmisistä, jotka tunnistavat itsensä tällä tavalla. Vuonna 2013 Harvardin opiskelija, joka lähetti vääriä pommiuhkia Torin välityksellä testin välttämiseksi, tunnistettiin yliopiston WiFi-yhteyslokeilla. Opiskelija erotettiin, koska hän oli ainoa käyttäjä, joka oli päässyt Toriin kampuksen verkossa.

  2. Valitse haluamasi käyttöjärjestelmä:

   Kuvakaappaus Tor-selaimen lataussivulta

  3. .Exe-tiedosto ladataan: avaa se.
  4. Valitse kieli avattavasta valikosta:

   Kuvakaappaus Tor-kielen valinta -ikkunasta.

  5. Paina, ellet halua lisäasetuksia kytkeä:
   Kuvakaappaus Tor-asennusikkunasta
  6. Tor asettaa itsensä automaattisesti.

   Kuvakaappaus asennetusta tor-selaimesta

  Kun olet ladannut tiedoston, sinun ei tarvitse asentaa mitään muuta. Tor on täysin itsenäinen - voit käyttää sitä jopa USB-peukaloasemasta.

  Ainoastaan ​​selaimesi toiminnot ohjataan Torin kautta. Kaikille ulkopuolelle jääville - mukaan lukien erillisestä sovelluksesta, kuten Outlook, lähetetyt sähköpostiviestit - tapahtuu valvonta.

  Kuinka asentaa Tor-selain mobiililaitteille

  Android-laitteille on saatavana Tor-selainsovellus, jota ylläpitää Guardian Project. Se on helppo ladata ja käyttää, mutta samat rajoitukset pätevät kuin käytettäessä selainta työpöydällä: vain selaimessa tekemäsi pysyy nimettömänä verkossa.

  Jos haluat ohittaa tämän osan, voit siirtyä suoraan kohtaan Kuinka pysyä turvassa käyttämällä Toria.

  Tor-selaimen asentaminen Android-laitteelle:

  1. Paina asentaa Google Play Kauppa -sivulle.
  2. Lehdistö kytkeä päästäksesi Tor-verkkoon. Lataus kestää muutaman minuutin.
  3. Selaa tervehdysviestejä.
  4. Olet nyt valmis käyttämään Tor-selainta mobiililaitteella. Napsauta yläreunassa olevaa osoiteriviä siirtyäksesi verkkosivustolle, johon haluat käydä.

  Valitettavasti Applen rajoittaman App Store -sovelluksen vuoksi iOS-sovellusta ei ole tällä hetkellä, eikä sitä todennäköisesti ole tulevaisuudessa. Tämä tarkoittaa, että et voi käyttää Toria iPhonessa tai iPadissa.

  Muut Tor-aktivoidut sovellukset

  Mainitsimme aiemmin, että Tor pystyy käsittelemään kaiken liikenteen, joka käyttää TCP-protokollaa. Vaikka tämä on totta, ei ole helppoa saada paljon sovelluksia toimimaan vain TCP: n kanssa.

  Kaikki tiedot, joita ei välitetä TCP: n kautta, ovat oletusarvoisesti Tor-verkon ulkopuolella. Tämä aiheuttaa DNS-, WebRTC- tai IP-vuotoja, paljastaen henkilöllisyytesi ja aktiivisuutesi kaikille katsojille.

  Tor tarjoaa oman syvällisen oppaansa "Torifying" -sovelluksiin, joita suosittelemme vain edistyneemmille käyttäjille.

  Linux-variantti Tails reitittää kaiken toiminnan Tor-verkon kautta oletuksena. Siihen kuuluu useita esiasennettuja ja esiasetettuja sovelluksia, ja se katkaisee kaiken muun kuin Tor-liikenteen vuotojen estämiseksi.

  Tämä on tehokas asennus, mutta se ei ole yhteensopiva useiden suosittujen sovellusten kanssa - älä odota käyttävänsi YouTubea, Facebook Messengeriä tai Spotifea työpöydältäsi.

  Valitettavasti suurin osa VoIP-sovelluksista luottaa UDP-protokollaan. Koska Tor ei ole tällä hetkellä yhteensopiva tämän protokollan kanssa, Torin verkon kautta ei ole mahdollista käyttää Skypen kaltaisia ​​videokeskustelusovelluksia.

  Kuinka pysyä turvassa käyttämällä Tor: ta

  Suurin osa Toriin liittyvistä riskeistä voidaan ratkaista käyttäytymisen muuttaminen kun selaat Internetiä.

  Jos käytät Toria kuin normaalia selainta, se johtaa varmasti DNS- tai IP-vuotoihin.

  Muistaa: vain verkkoliikenne on suojattu, kun käytät Tor-selainta. Muita sovelluksia, kuten sähköpostia tai jopa muita selaimia, ei kanavoida verkon kautta.

  Suosittelemme, että luet luettelon Torin kanssa tunnetuista nykyisistä ongelmista ennen selaimen ensimmäistä käyttöä.

  Kolme suurinta riskiä Torin käytössä ovat:

  • Tutkitaan tai kärsit keskitieteen hyökkäyksestä haitalliselta poistussolmulta.
  • Vahingossa vuotaa muuta kuin Tor-liikennettä ja paljastaa oikea henkilöllisyytesi.
  • Muuten paljastaa henkilöllisyytesi vierailemalle sivustolle.

  Tärkeimmät varotoimenpiteet, jotka sinun on suoritettava, ovat:

  • Käyttäytymisen välttäminen, joka voi johtaa tekniseen tiedonvuotoon.
  • Vältä käyttäytymistä, jota katsoja voi käyttää päättelemään henkilöllisyytesi.

  Vuotojen välttäminen edellyttää yleensä vain TCP-liikenteen käyttöä ja pysymistä itse Tor-selaimessa. On myös tunnettuja erityisiä haavoittuvuuksia, kuten JavaScript tai BitTorrent, molemmat voivat vuotaa IP-osoitteesi.

  Katsojan henkilöllisyyden estäminen edellyttää, että vältät pääsy mistään henkilöllisyyteesi liittyviin tietoihin, kuten nimeltä sähköpostitili tai Facebook-tili.

  Paras tapa välttää keskeltä-hyökkäyksiä on käyttää vain salattuja HTTPS-yhteyksiä.

  Kuinka pysyä nimettömänä Tor: n avulla

  Tässä ovat tärkeimmät säännöt Turvallisuudellesi Torissa:

  1. Älä käytä mobiili kaksivaiheista vahvistusta.
  2. Älä koskaan lähetä henkilökohtaisia ​​tilejäsi.
  3. Vältä käyttämästä samoja tilejä Torissa ja sen ulkopuolella.
  4. Käytä vain suojattuja, HTTPS-salattuja verkkosivustoja.
  5. Poista evästeet ja paikallisten verkkosivustojen tiedot jokaisen selausistunnon jälkeen.
  6. Älä käytä Googlea (DuckDuckGo on hyvä vaihtoehto).
  7. Älä muodosta yhteyttä samaan etäpalvelimeen Tor-selaimen kanssa ja ilman sitä samanaikaisesti.
  8. Vältä torrentia (se hidastaa verkkoa) - ja etenkin BitTorrent.
  9. Kuinka käyttää VPN: tä Torin kanssa

   Onko VPN: n ja Tor: n käyttö samanaikaisesti entistä turvallisempaa??

   Joskus.

   Toria ja VPN: ää voidaan käyttää yhdessä kahdella tavalla: Tor VPN: n yli ja VPN Torin yli. Molemmilla on joitain ainutlaatuisia etuja sekä joitain melko suuria haittoja, joita käsittelemme tässä osiossa.

   Tor yli VPN

   Kaavio, joka osoittaa Tor: n ajavan VPN: n yli.
   'Tor over VPN' tarkoittaa, että muodostat yhteyden VPN-verkkoon ennen Tor-selaimen suorittamista. Tämä on yleisin tapa yhdistää Tor ja VPN.

   Se on helppo tehdä: yhdistä vain VPN: ään ja käynnistä Tor-selain työpöydältäsi tai älypuhelimelta.

   VPN toimii kuin ylimääräinen solmu ennen Tor-verkkoa.

   Kun yhdistät Torin VPN: ään tällä tavalla:

   1. Internet-palveluntarjoajasi ja verkko-operaattorisi ei tiedä, että olet yhteydessä Tor-verkkoon.
   2. Tor-verkon sisääntulosolmu ei näe todellista IP-osoitettasi.
   3. VPN-palveluntarjoajasi ei näe liikennettäsi.

   Tämä on erityisen hyödyllistä, jos et halua verkon järjestelmänvalvojan tietävän yhteyden muodostamista Toriin tai jos VPN-palveluntarjoajasi on tunkeutuva tai epämääräinen kirjauskäytäntö.

   On kuitenkin huomattava, että:

   1. VPN-palveluntarjoajasi näkee todellisen IP-osoitteesi.
   2. VPN-palveluntarjoajasi voi myös nähdä, että olet yhteydessä Tor-verkkoon.
   3. Torin poistosolmut - mukaan lukien haitalliset poistosolmut - voivat silti nähdä liikenteen.

   Joillakin VPN-palveluilla, kuten NordVPN ja ProtonVPN, on Tor-liikenteelle omistettu palvelimia.

   VPN yli Tor

   Kaavio VPN: n suorittamisesta Torin yli.
   Tämä vaihtoehto toimii päinvastoin: muodostetaan yhteys Tor-verkkoon ennen VPN: n käyttöä.

   Tämä on teknisesti mahdollista, mutta ei helppoa. Tarvitset nimenomaisen Tor-tuen VPN-palveluntarjoajalta. Tällä hetkellä hyvin harvat VPN-verkot tarjoavat tukea ajamiseen Torin kautta tällä tavalla.

   Teoriassa tällä menetelmällä on neljä tärkeimmät edut:

   1. Kaikki VPN-liikenteesi kulkee Tor-verkon kautta, ei vain Web-selailu. Tämä antaa sinulle kaksinkertaisen vahvuuden yksityisyyden suojaan riippumatta siitä, mitä teet verkossa.
   2. Torin etujen lisäksi saat myös VPN: n edistyneet ominaisuudet. Tähän sisältyy kyky vaihtaa palvelimia paremmin nopeuksiksi tai käyttää tapikytkintä estääksesi ei-toivottuja IP-osoitteita vuotamasta.
   3. Jos sinun on käytettävä .onion-resursseja, pääset niihin vaihtoehtoisen selaimen (ei vain Tor-selaimen) kautta VPN: n kautta..
   4. Torin poistosolmut eivät enää voi nähdä liikennettäsi.

   Vaikka tämä menetelmä eliminoi haitallisiin poistosolmuihin liittyvät vaarat, se heikentää myös yhtä Torin käytön tärkeimmistä tarkoituksista. Kolmas osapuoli - VPN-palveluntarjoajasi - saa pääsyn molempiin identiteetti ja toiminta.

   Useimmille käyttäjille tämä menetelmä on resurssien tuhlausta. VPN: n käyttö Tor-palvelun avulla tarjoaa palveluntarjoajalle pääsyn samoihin tietoihin kuin pelkästään VPN: n käyttö vain Tor-verkon lisätyn hitauden ja haittojen kanssa.

   Muutamia muita avaimen alaosat mainitsemisen arvoinen, kun käytät VPN-palveluntarjoajaa, joka tarjoaa tietyn Tor-vaihtoehdon:

   1. Valitsemasi VPN-palveluntarjoajan on rajoitettu.
   2. Koet valtavan lyönnin yhteyden nopeudelle. VPN: n käyttö Torilla voi tehdä hitaasta VPN: stä entistäkin enemmän työtä.
   3. Tietojen salaaminen VPN: llä ja sen jälkeen uudelleen salaaminen Torilla on ylenmääräistä, mikä ei paranna yksityisyyttäsi merkittävästi.
   4. VPN: n käyttö Torin kautta vaatii yleensä ylimääräisiä määrityksiä. Saatat joutua asentamaan tietyn asiakkaan, lataamaan tietyn yhteydetiedoston tai muuttamaan asetuksia - kaikki tämä vaatii aikaa, teknistä tietoa ja kärsivällisyyttä.

   VPN ja Tor-selain parantavat yksityisyyttäsi toisistaan ​​riippumatta. Voit muodostaa yhteyden VPN-verkkoon ja käyttää sitten Tor-selainta, jos olet todella huolissasi, mutta näiden kahden yhdistäminen on ylenmääräistä useimmille ihmisille.

   Sinun on parempi käyttää Toria, jos tarvitset täydellistä nimettömyyttä äärimmäisissä olosuhteissa. Jos kyseessä on vain etsimäsi kaikenlainen Internet-tietosuoja, valitse VPN.

   Brayan Jackson
   Brayan Jackson Administrator
   Sorry! The Author has not filled his profile.
   follow me