Voit käyttää VPN: ää tai välityspalvelinta verkkosivustojen estämiseen, mutta et voi luottaa välityspalvelimeen yksityisyyden suojaamiseksi. Tässä oppaassa tarkastellaan eroa VPN: n ja välityspalvelimen välillä ja selitetään molempien edut ja haitat.

Kuva kahdesta henkilöstä, jotka valitsevat VPN: n tai välityspalvelimen.

VPN- ja välityspalvelimet ovat hienoja työkaluja IP-osoitteesi piilottamiseen ja estettyyn sisältöön pääsyyn. Monet ihmiset viittaavat heihin vuorottelevasti, koska ne auttavat saavuttamaan samanlaisia ​​tavoitteita. Kuitenkin tapa, jolla he saavuttavat nämä tavoitteet, on täysin erilainen.

Välityspalvelimet ja VPN: t käyttävät sekä etäpalvelinta piilottamaan IP-osoitteesi ja saamaan sen näyttämään ikään kuin selaat toisesta sijainnista.

Vaikka molemmat työkalut voivat piilottaa sijaintisi, yksityisyys, turvallisuus, ja nimettömyys ne tarjoavat vaihtelevat villisti.

Jos haluat estää verkkosivuston estämisen tai piilottaa IP-osoitteesi ja välität online-tietosuojastasi ja -turvallisuudesta, sinun on oltava varma, että käytät työssäsi oikeaa työkalua.

Tässä oppaassa tarkastellaan välityspalvelimen ja VPN: n eroa. Tarkastelemme mahdollisia riskejä ja selitämme tarkalleen, milloin sinun tulisi käyttää kutakin vaihtoehtoa.

Suoran vertailun vuoksi voit siirtyä suoraan VPN: n ja välityspalvelimen vertailutaulukkoon.

Contents

Mikä on välityspalvelin ja miten se toimii?

Välityspalvelin toimii a välikäsi sinun ja käymäsi verkkosivuston välillä.

Jos käytät välityspalvelinta, Internet-liikenteesi kulkee välityspalvelimen läpi matkalla pyytämääsi Web-osoitteeseen. Välityspalvelin tulee muodostaa yhteyden verkkosivustolle puolestasi, hakea verkkosivun sisältö ja välittää sitten nämä tiedot sinulle.

Kaavio välityspalvelimen toiminnasta

Välityspalvelimen käytön tärkein etu on, että sinä älä muodosta yhteyttä suoraan käymiisi verkkosivustoihin. Jos asetukset määritetään oikein, tämä tarkoittaa, että verkkosivustot eivät näe henkilökohtaista IP-osoitteesi. Sen sijaan he näkevät välityspalvelimen IP-osoitteen ja sijainnin pitäen todellisen sijaintisi salassa.

Tämä tarkoittaa, että voit käyttää toisessa maassa sijaitsevaa välityspalvelinta päästäksesi maantieteellisesti rajoitettuihin verkkosivustoihin. Joidenkin välityspalvelimien avulla voit jopa valita sijainnin, josta haluat muodostaa yhteyden.

Tämä tekee välityspalvelimista loistavia yksinkertaisiin tehtäviin, kuten alueellisten videoiden katseleminen tai ohittamalla lohkot tietyllä verkkosivustolla.

Useimmat ihmiset käyttävät web-välityspalvelimia Internet-selaimessa. Kirjoita vain URL, johon haluat käydä, ja vie sinut sinne samaan selainikkunaan.

Verkkopalvelin:

 • Ole välittäjä sinun ja käymäsi verkkosivuston välillä
 • Piilota IP-osoitteesi käymästäsi verkkosivustossa
 • Ohita tietyn verkkosivuston maantieteelliset rajoitukset
 • Ohita tietyn verkkosivuston IP-osoitelohkot

Hyvät välityspalvelimet voivat myös parantaa suorituskykyä tallentamalla verkkosivuston kopioita paikallisesti. Tämä tarkoittaa, että jos sata ihmistä pyytää samaa verkkosivustoa samanaikaisesti, välityspalvelimen on lähetettävä vain yksi pyyntö kyseiselle verkkosivustolle. Tätä prosessia kutsutaan välityspalvelimen välimuistiin.

Välityspalvelimet toimivat vain sovellustasolla, eli ne ohjaavat vain liikennettä, joka tulee selaimesta, jolla käytät välityspalvelinta. Vielä tärkeämpää on, että suurin osa valtakirjoista älä salaa liikennettäsi.

Ei salausta tarkoittaa, että lähetät pyyntösi selkeänä tekstinä. Jokainen katseleva voi kerätä käyttäjänimesi, salasanasi ja selaustoimintasi.

Mikä on välityspalvelimen ja VPN: n välinen ero??

tärkeimmät erot välityspalvelimen ja VPN: n välillä ovat:

 1. salaus. VPN suojaa liikennettä suojaamaan Internet-palveluntarjoajien seurannalta, viranomaisten valvonnalta ja vakoilulta avoimissa verkoissa. Useimmat välityspalvelimet eivät salaa liikennettäsi, joten sinun ei pitäisi käyttää niitä arkaluontoisten tietojen käsittelemiseen.
 2. Kattavuus. VPN: t asennetaan laitteellesi ja reitittävät kaiken liikenteen, mukaan lukien kaikki taustasovellukset. Välityspalvelimet reitittävät yleensä vain yhden tietyn ikkunan liikenteen.
 3. Hinta. Luotettavan VPN-verkon ylläpito on kallista, joten hyvä VPN-palvelu tulee yleensä maksamaan. Vaikka ilmaisia ​​VPN-palveluita onkin olemassa, niihin liittyy usein datakattoja, hitaita nopeuksia tai häiritseviä kirjauskäytäntöjä. Sitä vastoin verkkopalvelimet ovat enimmäkseen ilmaisia.
 4. turvallisuus. Sekä VPN- että välityspalvelimet voivat olla vaarallisia. Huonolaatuinen välityspalvelin tai VPN voi altistaa sinut haitallisille skripteille, haittaohjelmille ja aggressiiviselle mainonnalle. Jotkut välityspalvelimet ja VPN-palvelimet ovat olemassa jopa ainoana tavoitteenaan seurata online-toimintaa. Voit oppia lisää ilmaisten VPN-palveluiden vaaroista ilmaisissa VPN-riskiluettelossamme.
 5. Tuki. VPN-palveluita ylläpitävät yleensä suuret yritykset, joilla on taloudellinen kannustin tarjota parasta mahdollista palvelua. Tästä syystä niillä on taipumus olla luotettavampia kuin välityspalvelimia ja niillä on usein vahva asiakastukijärjestelmä. Välityspalvelimet ovat tyypillisesti paljon pienempiä toimintoja, joilla ei ole todellista tukiverkkoa.
 6. Nopeus. Tietosi salaus ja liikenteen uudelleenohjaus VPN: n avulla voi hidastaa yhteysnopeutta jonkin verran. Markkinoiden nopeimpien VPN-verkkojen tulisi kuitenkin olla merkityksettömiä. Hyvät välityspalvelimet voivat joskus tarjota paremman yleisen suorituskyvyn verkkovälimuistin ansiosta.
  Kuinka asentaa VPN Chromeen

VPN- ja välityspalvelimet eroavat toisistaan ​​useimmiten yksityisyys, turvallisuus, ja tuki. VPN salaa kaiken laitteellasi lähetetyn liikenteen, kun taas välityspalvelin ohjaa vain selainikkunasta lähetetyn liikenteen..

VPN luo yksityinen ja turvallinen tunneli laitteen ja käymäsi verkkosivustosi tai sovelluksen välillä.

VPN reitittää liikenteen uudelleen valitsemasi yksityisen palvelimen kautta ja sitten sivustoon, johon haluat käydä. teidän IP-osoite muuttuu ja selaustietojasi ei linkitetä oikeaan sijaintiisi, mikä tekee kaikesta verkossa tekemästään paljon yksityisemmästä.

VPN-palveluntarjoajastasi riippuen voit valita kymmenistä tai jopa satoista VPN-palvelimen sijainnit maailman ympäri. Tämä tarkoittaa, että voit huijata verkkosivustoja ajattelemaan selaamasi tiettyä kaupunkia tai maata.

Toisin kuin välityspalvelimet, VPN toimii kuitenkin laitetason. Tämä tarkoittaa, että se suojaa ja ohjaa uudelleen koko liikenteen jotka tulevat laitteeltasi, ei vain selainikkunasta tulevaa liikennettä.

Vielä tärkeämpää on, että VPN salaa myös Internet-liikenteesi ja estää Internet-palveluntarjoajan (ISP) kaltaisia ​​kolmansia osapuolia tarkkailemasta selaustoimintaasi. Tästä syystä VPN-verkkoja pidetään ensisijaisesti tietosuojatyökaluina.

Välityspalvelimet sitä vastoin ovat ei pidetä tietosuojatyökaluina. Vaikka he voivat peittää IP-osoitteesi, he eivät salata liikennettäsi. Kuka tahansa, joka tarkastelee tietojasi ennen kuin se saavuttaa välityspalvelimen – esimerkiksi Internet-palveluntarjoajan – voi nähdä tarkalleen mitä teet.

On tärkeää huomata, että sekä VPN- että välityspalveluntarjoajat voivat kirjata käyttäjätietoja, kuten IP-osoitteita, DNS-pyyntöjä ja yhteyden aikaleimoja. Nämä tiedot voidaan sitten välittää lainvalvontaviranomaisille, mainostajille tai muille kolmansille osapuolille. Jos haluat pitää online-aktiviteettisi todella yksityisenä, etsi VPN-palveluntarjoajaa, jolla on tiukat kirjautumattomuuskäytännöt.

Mikä on parempi: VPN tai välityspalvelin?

Välityspalvelimet ovat loistava vaihtoehto, jos tarvitset väliaikaisen ratkaisun, kun taas VPN-palvelimilla on laajempi valikoima pitkäaikaisia ​​tietosuoja- ja tietoturvasovelluksia.

Jos haluat poistaa esimerkiksi Netflixin eston, sinun on parasta käyttää VPN: ää.

Tässä on nopea vertailutaulukko, joka näyttää kunkin vaihtoehdon edut ja haitat:

VPN vs. välityspalvelimen vertailutaulukko

Tässä osassa käsittelemme välityspalvelimien ja VPN: ien etuja ja haittoja yksityiskohtaisesti. Ohita nämä hyvät ja huonot puolet siirtymällä suoraan yhteenvetoomme siitä, mitä työkalua sinun tulisi käyttää.

Välityspalvelimen edut

Kuva välityspalvelimen eduista.

 1. Yksinkertainen asennus. Useimmat välityspalvelimet vaativat hyvin vähän konfigurointia. Verkkopalvelimella kirjoitat vain URL-osoitteen, johon haluat käydä, ja vie sinut sinne samaan selainikkunaan.
 2. Nopeus. Välityspalvelimilla on yleensä hyvin vähän vaikutusta suorituskykyyn, koska ne eivät salata tietojasi. Tästä syystä ne ovat erittäin nopea tapa ohittaa tiettyjen verkkosivustojen rajoitukset.
 3. Piilottaa IP-osoitteesi. Jos konfiguroitu oikein, hyvä välityspalvelin piilottaa IP-osoitteesi vierailustasi verkkosivustolta.
 4. Vapaa. Useimmat välityspalvelimet ovat vapaasti käytettäviä. Kaistanleveyskustannuksia ei ole, ja vain pieni ylimääräinen latenssi.

Välityspalvelimen haitat

kuva, joka näyttää välityspalvelimen haitat.

 1. hakkuu & haittaohjelmat. Jotkut välityspalvelimet kirjaavat käyttäjän toimintaa ja IP-osoitteita, kun taas toiset ansaitsevat rahaa lisäämällä mainoksia tai haittaohjelmia verkkosivuille. Samoin läpinäkyvä välityspalvelin lähettää palvelimelle IP-osoitteesi ja sijaintisi. Lisätietoja tästä on tämän oppaan viimeisessä luvussa.
 2. Ei salausta. Useimmat välityspalvelimet eivät salata tietojasi. Tämä tarkoittaa, että Internet-palveluntarjoajasi, hallituksesi tai kuka tahansa verkossa snoopivasi henkilö voi nähdä selailutoimintasi.
 3. Sovelluskohtaiset. Välityspalvelimet ovat sovelluskohtaisia: ne reitittävät uudelleen vain käyttämäsi selainikkunasta lähetetyn liikenteen.
 4. Ei tukea. Koska suurin osa niistä on vapaasti käytettäviä, välityspalvelimista puuttuu yleensä korkealaatuisen VPN: n edistyneitä ominaisuuksia ja asiakastukiverkkoa.
 5. VPN-edut

  kuva, joka näyttää VPN: n edut verrattuna välityspalvelimeen

  1. salaus. VPN-verkot suojaavat yksityisyyttäsi salaamalla tietosi tekemällä niistä lukemattomia Internet-palveluntarjoajallesi tai kaikille verkossa vakoojille..
  2. Piilottaa IP-osoitteesi. VPN antaa sinulle uuden IP-osoitteen valitsemassasi sijainnissa. Tämän avulla voit kiertää sensuuria tai tiettyjen sisältöjen maantieteellisiä rajoituksia.
  3. Lisäominaisuudet. Monissa VPN-verkoissa on edistyneitä ominaisuuksia, kuten ad-estäjät, tap-kytkimet ja hämärtäminen. Nämä voivat usein auttaa yksityisyyden suojaamisessa.
  4. Verkon laaja suojaus. VPN: t salaavat ja reitittävät kaiken laitteellesi ja laitteelta lähetetyn liikenteen, mukaan lukien kaikki taustalla olevat sovellukset.
  5. Vastuulliset tarjoajat. Useimmissa VPN-verkoissa on oma asiakastukijärjestelmä, jos joudut ongelmiin.

  VPN-haitat

  kuva, joka näyttää VPN: n haitat verrattuna välityspalvelimeen

  1. Laadun vaihtelu. Ilmaisen VPN: n käyttö voi joskus olla vaarallisempaa kuin sen käyttäminen lainkaan. Jotkut vaarallisimmista ilmaisista palveluista voivat kerätä ja jakaa selaustietojasi tai injektoida laitteesi haittaohjelmilla.
  2. Kirjauskäytännöt. VPN-palvelun tarjoama yksityisyys riippuu heidän kirjauskäytännöistään. Jotkut VPN: t voivat kerätä tunnistetietoja, kuten IP-osoitteita tai yhteyden aikaleimoja, joita voidaan käyttää käyttäjien tunnistamiseen.
  3. Hitaammat nopeudet. VPN voi hidastaa yhteyden nopeutta salausprotokollien aiheuttamien yleiskustannusten vuoksi. Tämä on merkityksetöntä korkealaatuisten palveluntarjoajien suhteen: mitä parempi VPN-protokolla ja etälaitteisto, sitä vähemmän yläpuolella on.
  4. Kalliimpi. Hyvä VPN maksaa sinulle pienen kuukausittaisen tilauksen.

  Milloin minun pitäisi käyttää VPN- tai välityspalvelinta?

  Esimerkki VPN: n ja välityspalvelimen välisestä päätöksestä.

  Käytä välityspalvelinta, jos haluat piilottaa IP-osoitteesi tai poistaa Web-sivuston eston nopeasti. Arkaluonteisten tietojen ja vakavan yksityisyyden suhteen sinun on kuitenkin parempi käyttää VPN: ää.

  Milloin käyttää välityspalvelinta

  Käytä välityspalvelinta, jos joudut kiertämään estettyä verkkosivustoa nopeasti etkä yritä piilottaa tietojasi keneltäkään. Voit liittää URL-osoitteen HTTPS-välityspalvelimeen ja käyttää tätä sivua kertaluonteisena. Suurin osa meistä voi sietää mainoksia ja hitaita nopeuksia tällä perusteella.

  Välityspalvelimet ovat usein epäluotettavia, niissä ei ole edistyneitä ominaisuuksia ja ne voivat jopa vahingoittaa yksityisyyttäsi. Olisi typerää käyttää ilmaista välityspalvelinta ja olettaa, ettei kukaan katso, mitä teet.

  Käytä välityspalvelinta, jos:

   • Sinun on ohitettava nopeasti maantieteellinen rajoitus.
   • Et ole huolissasi yksityisyydestäsi tai nimettömästäsi.
   • Et siirrä arkaluontoisia henkilötietoja.
   • IP-pohjaisten verkkosivustojen estäminen on vältettävä nopeasti.

   Vaikka välityspalvelimet eivät ole yksityisyyden kannalta parhaita, ne ovat hienoja, jos et käsittele arkaluontoisia tietoja. Suosittuihin verkkopalvelimiin kuuluvat Hide.me, HideMyAss, kproxy ja Whoer.

   Milloin käyttää VPN: tä

   Jos sinun on poistettava verkkosivustojen esto säännöllisesti tai haluat kiinnostaa selaamista yksityisesti, VPN on oikea tapa. VPN-verkot tarjoavat turvallisen, yksityisen yhteyden ja lisätyillä suojaustasoilla, jotta tietosi ovat turvallisia käyttämäsi verkon turvallisuudesta riippumatta.

   VPN: n käyttö tarkoittaa, että voit estää verkkosivustojen käytön, käyttää suoratoistopalveluita ja piilottaa IP-osoitteesi altistumatta vieraalle koodille, sisällön lisäämiselle tai mainonnalle. Saat hyötyä myös salatun tunnelin suojauksesta kaikelle Internet-liikenteellesi.

   Käytettävät VPN-palvelut tulevat maksamaan, mutta jos olet vakavasti suojelemassa yksityisyyttäsi, se on arvokas sijoitus.

   Käytä VPN: tä, jos:

    • Olet yhteydessä julkiseen WiFi-verkkoon.
    • Tarvitset pitkän aikavälin ratkaisun maantieteellisiin rajoituksiin.
    • Haluat suojata toimintaasi Internet-palveluntarjoajilta tai hallituksen valvonnalta.
    • Haluat pitkäaikaisen ratkaisun IP-osoitteesi piilottamiseen.

    Korkealaatuisen VPN: n valintaprosessi on hieman monimutkaisempi kuin ilmaisen välityspalvelimen valitseminen. Jos haluat tietää tarkalleen, mitä ominaisuuksia etsit, voit valita suositeltavista VPN-palveluistamme tai lukea erillisen osan Kohdasta Mikä on VPN?

    Mitkä ovat välityspalvelimen tyypit?

    Välityspalvelimet voidaan määrittää toimimaan monella eri tavalla. On tärkeää ymmärtää tarkalleen, kuinka välityspalvelimesi toimii, jotta voidaan varmistaa, että se vastaa yksityisyyden ja turvallisuuden tarpeita.

    Välityspalvelimen yhteysprotokollat

    Aluksi on tärkeää huomata eri yhteysprotokollat, joita välityspalvelin saattaa käyttää. Tämä tarkoittaa selaimen ja välityspalvelimen välillä annettuja komentoja.

    Yleisimmin käytettyjen välityspalvelimien takana on kolme tyyppiä yhteysprotokollaa:

    1HTTP-välityspalvelin

    HTTP-välityspalvelin on yksinkertainen tapa käyttää etäpalvelinta verkkosivun tarttumiseen salaamattoman yhteyden kautta.

    Kun käytät HTTP-välityspalvelinta, selaimesi lähettää GET-pyynnön välityspalvelimelle, joka välittää tämän pyynnön sen verkkosivuston palvelimelle, jota yrität käyttää.

    Web-palvelin näkee vain välityspalvelinyhteyden ja vastaa siihen ikään kuin selaimesi olisi. Välityspalvelin vastaanottaa sitten tämän vastauksen ja välittää sen takaisin sinulle.

    Tämä on melko läpinäkyvä prosessi, joka ei ole kaukana kommunikoinnista suoraan web-palvelimen kanssa. Välityspalvelimen omistaja voi kuitenkin lisätä tai muuttaa sisältöä tietovirrassa. Tämä tarkoittaa, että saatat saada ei-toivottuja mainoksia tai jopa haittaohjelmia.

    Vaikka tällainen välityspalvelin piilottaa henkilöllisyytesi ja IP-sivustosi vierailustasi verkkosivustolta, välityspalvelin itse näkee kaiken, mitä teet, koska tietosi eivät ole HTTPS-suojattuja..

    2HTTPS / SSL-välityspalvelin

    HTTPS on HTTP-protokollan turvallinen laajennus. Kuten nimestä voi päätellä, HTTPS-välityspalvelimet toimivat HTTPS-protokollan kanssa tietojen lähettämiseksi Internetissä.

    Sama prosessi tapahtuu kuin HTTP-välityspalvelimen kanssa, mutta tietokoneesi ja välityspalvelimen väliset tiedot on suojattu TLS-salauksella.

    Kuka tahansa, jolla on pääsy verkkoosi – mukaan lukien Internet-palveluntarjoajasi, näkee käyttämäsi verkkotunnukset, mutta ei vierailemasi URL-osoitteet.

    Vaikka HTTPS-välityspalvelimet voivat olla hyödyllisiä, ne on suunniteltu vain käsittelemään HTTP- ja HTTPS-yhteyksiä, mikä tekee niistä vähemmän toiminnallisia kuin SOCKS-välityspalvelimet..

    3SOCKS / SOCKS5 Proxy

    SOCKS-välityspalvelimet ovat joustavampia kuin HTTP- tai HTTPS-välityspalvelimet. He voivat käsitellä reititystietoja useista lähteistä, mukaan lukien HTTP, HTTPS, SMTP (sähköposti) ja FTP (torrenting).

    SOCKS5 on SOCKSin uusin versio. Toisin kuin edeltäjät, se tukee salausta ja tarjoaa myös todennusmenetelmiä, jotka tarjoavat ylimääräisen suojauskerroksen.

    Käyttäjätunnuksen ja salasanan todennus on saatavana SOCKS5: llä, samoin kuin GSS – API-todennus. Jos se on määritetty oikein, tämä tarkoittaa, että vain valtuutetut käyttäjät voivat käyttää tiettyä palvelinta.

    Vaikka SOCKS5 on joustavampi ja turvallisempi kuin muun tyyppiset välityspalvelimet, asennus vaatii paljon enemmän vaivaa. Ellet ole kova torrent-käyttäjä, saatat löytää SOCKS-asetusten määrittämiseen ja käyttöön tarvittavan ajan ja vaivan, että VPN: n yksinkertaisuuteen verrattuna on liian paljon.

    Jotkut VPN-palvelut, mukaan lukien yksityinen Internet-yhteys, IPVanish ja NordVPN, tarjoavat nyt SOCKS5-välityspalvelimia vaihtoehtona tilaajilleen. Tämä antaa sinulle ylellisyyttä siitä, että voit helposti valita VPN-palvelimen tai SOCKS5-välityspalvelimen välillä.

    4Läpinäkyvät välityspalvelimet

    Läpinäkyvä välityspalvelin kertoo kohdeverkkosivustolle, että se on välityspalvelin. Se edelleen välittää todellisen IP-osoitteesi, mikä tarkoittaa, että käymäsi verkkosivusto pystyy tunnistamaan todellisen sijaintisi.

    Kuluttajat eivät tästä syystä yleensä käytä läpinäkyviä välityspalvelimia. Niitä asettavat yleensä kirjastot, yritykset ja koulut, jotka käyttävät välityspalvelinta sisällön suodattamiseen tai toiminnan seurantaan. Niitä voidaan käyttää myös julkisessa wifi-tilassa estääkseen käyttäjiä pääsemästä sisältöön, joka vie liian paljon kaistanleveyttä.

    Välityspalvelimen kokoonpanot

    Välityspalvelimet voivat määrittää nämä protokollat ​​eri tavoin. Jokainen näistä kokoonpanoista tarjoaa huomattavasti erilaisen kokemuksen yksityisyyden ja turvallisuuden suhteen.

    1Yksityinen ja omistettu välityspalvelin

    yksityinen välityspalvelin voidaan käyttää vain yksi henkilö kerrallaan. Omistettu välityspalvelin on yksinkertaisesti yksityinen välityspalvelin, jolla on määritetty IP-osoite, joka ei koskaan muutu. Näiden työkalujen päätavoite on piilottaa henkilökohtainen IP-osoitteesi.

    Koska vain yksi osapuoli voi käyttää niitä, sekä yksityiset että omistetut välityspalvelimet tulevat yleensä kustannuksin.

    2Jaettu ja julkinen välityspalvelin

    jaettu välityspalvelin on kokoelma yksityisiä välityspalvelimen IP-osoitteita, joita useat ihmiset voivat käyttää kerralla. Tämä on halvempi vaihtoehto yksityiselle välityspalvelimelle, koska kustannukset jaetaan yleensä useiden käyttäjien kesken.

    Julkiset valtakirjat käyttää myös useita ihmisiä, mutta he ovat vapaasti käytettäviä ja paljon vähemmän turvallisia. Näillä välityspalvelimilla on joitain suuria turvallisuusriskejä. Ensinnäkin, jaat palvelun rajattomalle määrälle muukalaisia, joista kuka tahansa voisi käyttää palvelua laittoman toiminnan harjoittamiseen..

    Julkisen välityspalvelimen omistaja voi myös helposti käyttää väärin siihen käyttäjien tietoja, jotka yhdistävät siihen. He voivat myydä sen mainostajille tai jopa siirtää sen viranomaisille.

    WebProxy

    Lyhyesti sanottuna, sinulla ei ole aavistustakaan, mitä voi tapahtua tietoillesi, kun ne saavuttavat välityspalvelimen. Tästä syystä on parasta välttää julkisia valtakirjoja.

    3Web-välityspalvelin

    Web-välityspalvelimien avulla voit käyttää selainpohjaista lomaketta navigoidaksesi estettyyn verkkosivulle tai piilottaaksesi IP-osoitteesi verkkosivustolta. Monet näistä palveluista ovat myös julkisia valtakirjoja.

    Alla on esimerkki verkkopalvelimesta. Tätä erityistä esimerkkiä isännöi Hide.me ja sen avulla käyttäjät voivat valita välityspalvelimen sijainnin ennen tietojen reitittämistä sen kautta.

    Välityspalvelin vs. VPN: Mikä on ero?

    Näyttökuva Hide.me: n välityspalvelimesta.

    Tällaisen välityspalvelimen haittapuoli on käytettävyys. Verkkovälityspalvelimien kautta tuotetut sivut näyttävät joskus hoidetuilta tai puuttuvat alkuperäisestä toiminnastaan. Koska ne ovat ilmaisia ​​ja jaettuja, sinua melkein varmasti lyö hidas nopeus ja mainonta, kun käytät verkkopalvelinpalveluita.

    Nämä välityspalvelimet voivat olla käteviä käydessään estettyssä verkkosivustossa, joka ei sisällä arkaluontoisia tietoja. Ne tarjoavat kuitenkin samanlaisia ​​riskejä julkiselle välityspalvelimelle ja niiden yleinen toiminnallisuus on heikko.

    4 Asuin- ja datakeskuksen välityspalvelimet

    Asuinvälityspalvelin käyttää Internet-palveluntarjoajan (ISP) tarjoamaa IP-osoitetta, ei datakeskusta. Nämä osoitteet on sidottu todelliseen fyysiseen laitteeseen, kuten matkapuhelimeen tai pöytätietokoneeseen.

    Kun käytät asuntovälityspalvelinta, verkkosivusto, johon yhdistät, ei voi kertoa käyttäväsi välityspalvelinta, koska se näyttää siltä, ​​että muodostat yhteyden normaalin IP-yhteyden kautta. Turvajärjestelmät antavat yleensä enemmän luottamusta asunto-IP: iin, koska niille osoitetaan vain oikeat asuntoosoitteet.

    Data Center-välityspalvelimet puolestaan ​​tarjoavat yksityisiä IP-osoitteita, jotka ovat peräisin kolmannen osapuolen yrityksiltä ja jotka eivät ole sidoksissa Internet-palveluntarjoajaan (ISP).

    Tietokeskuksen IP on usein helpompi hankkia kuin asuin IP. Datakeskuksen IP-osoitteet ovat myös yleensä hyvin samanlaisia ​​(esim. Kukin IP-osoite nousee nousevassa järjestyksessä). Tästä syystä on usein selvempää, että niitä käytetään välityspalvelimena, mikä voi johtaa tukkemiseen.

    Brayan Jackson
    Brayan Jackson Administrator
    Sorry! The Author has not filled his profile.
    follow me
      Aloittelijan opas VPN-salaukseen