Torrenting tanpa perkhidmatan VPN yang selamat meletakkan privasi anda pada risiko yang besar.

ISP anda boleh melihat apa yang anda muat turun dan boleh mendaptkan kelajuan anda jika anda cuba untuk torrent fail besar. Dan, sesetengah ISP juga menghalang banyak laman web yang mengerikan (dianggarkan 4,000 tapak perkongsian fail disekat di seluruh dunia).

Jelas sekali, menggunakan VPN adalah penting jika anda ingin menjejaki dengan selamat dan tanpa nama. Masalahnya adalah bahawa banyak VPN hanya tidak memotongnya:

 • Kebanyakan VPN tidak cukup pantas
 • Ada yang tidak membenarkan torrenting
 • Tidak semua VPN menyembunyikan alamat IP anda
 • Sesetengah perkhidmatan VPN menyimpan log pengguna

Bukan itu sahaja, tetapi VPN terbaik juga boleh mahal. Itu tidak bermakna anda hanya perlu menggunakan VPN percuma pertama yang anda lihat, sama ada.

Apakah yang paling selamat VPN percuma untuk mengurai kemudiannya?

Selepas menguji beratus-ratus VPN percuma, kami mendapati tiga yang berfungsi dengan baik untuk mengurai.

Sudah jelas, mereka berada di tempat yang paling baik sebagai VPN terbaik untuk menjatuhkan keselamatan dan pantas, tetapi VPN percuma di bawah akan melindungi privasi anda tanpa menjejaskan kelajuan (walaupun topi data berada di tempat).

Apa yang Kita Cari dalam VPN Percuma Teratas untuk Torrenting

 1. Torrenting & P2P dibenarkan pada semua (atau kebanyakan) pelayan
 2. Kelajuan muat turun yang boleh dipercayai dan pantas
 3. Dasar pembalakan air & tiada kebocoran IP / DNS
 4. Suis pembunuh VPN & Perlindungan kebocoran DNS
 5. Tiada pendikit trafik P2P
 6. Cap data bulanan yang murah hati

VPN Percuma Terbaik untuk Torrenting & P2P

1. Menggigit Bebas

Peringkat # 1 untuk Torrenting VPN Percuma

Berangin skrin mudah alih percumaWindscribe screenshot desktop percumaKebaikan

 1. Torrenting dibenarkan pada kebanyakan pelayan
 2. Tiada pendikit kelajuan
 3. Kelajuan negara yang boleh dipercayai
 4. Suis pembunuh VPN & Perlindungan kebocoran DNS
 5. Dasar pembalakan minimum
 6. Tiada maklumat pembayaran diperlukan semasa pendaftaran

Keburukan

 1. Cap data bulanan 10GB
 2. Tidak berfungsi untuk streaming
 • Kelajuan tertinggii

  54Mbps kelajuan bandar yang sama

  Berdasarkan sambungan ujian 100Mbps

 • Pelayan

  10 negara

 • Bersesuaian dengan

  • Logo WindowsWindows
  • Logo MacMac
  • logo iOSiOS
  • Logo AndroidAndroid
  • Logo LinuxLinux

Garisan bawah

Windscribe tanpa ragu adalah perkhidmatan VPN percuma terbaik yang kami uji - ia juga merupakan pilihan utama kami untuk VPN percuma untuk mengutuk kerana keselamatan yang unggul yang disediakannya.

Torrenting diizinkan pada hampir semua pelayan VPN percuma Windscribe, dan kelajuan muat naik pantas dan boleh dipercayai menjadikannya sesuai untuk aktiviti P2P.

Cap 10% data bulanan Windscribe adalah salah satu yang lebih murah hati yang kita lihat dari VPN percuma, tetapi penyerang berat mungkin masih mendapati ia terhad.

Semua aplikasi VPN percuma Windscribe dienkripsi dengan cipher atas AES-256 dan menggunakan protokol sambungan VPN yang paling selamat, OpenVPN, untuk memastikan anda selamat semasa meresap.

Malangnya, kami berjuang untuk mendapatkan Windscribe Free untuk bekerja dengan tapak penstriman yang popular seperti Netflix dan BBC iPlayer, jadi jika ini penting untuk anda, anda mungkin mahu mengelakkan VPN ini.

Walau bagaimanapun, penyerang berat harus mempertimbangkan versi percuma Windscribe Free kerana mempunyai ciri-ciri privasi yang kuat dan prestasi cemerlang.

Untuk paparan yang lebih mendalam, baca ulasan penuh Windscribe Percuma kami.

2. Hide.me Free

Peringkat # 2 untuk Torrenting VPN Percuma

Hide.me screenshot mudah alih percumaHide.me Screenshot desktop percumaKebaikan

 1. P2P dibenarkan pada tiga daripada lima pelayan percuma
 2. Tiada sekatan kelajuan yang mengerikan
 3. Kelajuan muat turun pantas
 4. DNS & Perlindungan kebocoran IPv6
 5. Pembalakan minimum
 6. Tiada butiran pembayaran yang diperlukan semasa pendaftaran

Keburukan

 1. Cap data bulanan 2GB
 2. Hanya lima lokasi pelayan VPN
 • Kelajuan tertinggii

  Kelajuan 81Mbps bandar yang sama

  Berdasarkan sambungan ujian 100Mbps

 • Pelayan

  4 negara

 • Bersesuaian dengan

  • Logo WindowsWindows
  • Logo MacMac
  • logo iOSiOS
  • Logo AndroidAndroid
  • Logo LinuxLinux

Garisan bawah

Versi percuma Hide.me adalah perkhidmatan VPN yang boleh dipercayai untuk mengerikan itu sama seperti Private sebagai Windscribe, jika tidak lebih.

Hide.me mengekalkan dasar pembalakan yang mesra privasi dan dilengkapi dengan tambahan keselamatan seperti suis membunuh VPN untuk memastikan anda selamat semasa meresap.

Semua aplikasi VPN tersuai Hide.me disulitkan dengan AES-256 'yang tidak dapat dipecahkan' dan menggunakan protokol sambungan VPN yang paling selamat, OpenVPN.

Anda boleh menggunakan aplikasi percuma Hide.me di semua platform yang popular, seperti Windows, MacOS, iOS, dan Android, dan anda juga boleh memasangnya pada penghala anda, yang jarang berlaku untuk perkhidmatan VPN percuma.

Sorotan data 2GB Hide.me akan menjadi penghalang yang besar untuk pemutus kerap, namun, dan jika anda tidak terletak berhampiran salah satu dari tiga kelajuan server yang mesra P2P akan menderita.

Jika anda hanya perlu memindahkan sejumlah kecil lalu lintas dan berpusat di dekat Belanda, Kanada, atau Singapura, Hide.me Free boleh menjadi perkhidmatan VPN yang sangat baik untuk merosakkan.

Untuk paparan yang lebih mendalam, baca ulasan penuh Hide.me Percuma kami.

3. TunnelBear Free

Peringkat # 3 untuk Torrenting VPN Percuma

Screenshot mudah alih TunnelBear PercumaScreenshot desktop TunnelBear Percuma 100% (1 ulasan pengguna) ProsConsPros

 1. Tiada sekatan yang mengerikan
 2. Kelajuan muat turun pantas dan boleh dipercayai
 3. Suis pembunuh VPN & Perlindungan kebocoran DNS
 4. Dasar pembalakan minimum
 5. Rangkaian pelayan percuma yang murah hati
 6. Tiada maklumat pembayaran diperlukan

Keburukan

 1. Cap data bulanan 500MB
 • Kelajuan tertinggii

  52Mbps kelajuan bandar yang sama

  Berdasarkan sambungan ujian 100Mbps

 • Pelayan

  23 negara

 • Bersesuaian dengan

  • Logo WindowsWindows
  • Logo MacMac
  • logo iOSiOS
  • Logo AndroidAndroid

Garisan bawah

TunnelBear adalah perkhidmatan VPN percuma yang mesra untuk mengutuk yang tidak menjejaskan keselamatan.

Dasar pembalakan minimum TunnelBear dan suis pembunuh VPN akan melindungi anda semasa anda torrent, dan anda dilindungi daripada kebocoran DNS, juga.

Semua aplikasi VPN adat TunnelBear menggunakan protokol sambungan pilihan kami, OpenVPN, dan lebih baik, mereka disulitkan dengan 'standard emas' ciphers, AES-256.

Seperti Hide.me, topi data TunnelBear adalah masalah, dan ia lebih ketat pada 500MB sebulan. Itu tidak akan membawa anda sangat jauh apabila ia datang kepada fail besar - anda lebih baik dengan pilihan utama kami, Windscribe Free, jika itu sesuatu yang memberi kesan kepada anda.

Torrenting dibenarkan pada semua 22 pelayan VPN TunnelBear, walaupun - jarang sekali melihat rangkaian pelayan VPN yang besar ini dari perkhidmatan VPN percuma.

Kami akan mencadangkan untuk menguji VPN percuma TunnelBear untuk menjatuhkan sebelum anda membeli pelan berbayar, yang datang dengan data tanpa had.

Untuk paparan yang lebih mendalam, baca ulasan penuh TunnelBear Percuma kami.

Soalan Popular

Apakah VPN Percuma Terbaik untuk Torrenting??

VPN percuma pilihan kami untuk mengutuk adalah Windscribe, kerana ia menawarkan pengalaman serba terbaik tanpa terlalu banyak kompromi utama.

Satu-satunya kelemahan utama adalah topi data bulanan 10GB Windscribe, tetapi ini adalah salah satu elaun yang paling murah hati yang kita lihat dari VPN percuma yang membolehkan torrenting, dan tidak sepatutnya terlalu banyak masalah untuk majoriti pengguna.

Jika anda menjangkakan untuk mendapatkan lebih daripada itu dari VPN di tempat lain, maka ambil kata kami untuk itu - anda tidak akan.

Tangkapan skrin mengenai nasihat yang mengganggu dalam bahagian sokongan di laman web Windscribe

Sekiranya anda tidak perlu merakam fail besar tetapi memerlukan rangkaian pelayan yang pelbagai, maka pilihan utama kami adalah versi percuma TunnelBear, terima kasih kepada kehadirannya di 22 negara di seluruh dunia.

Amaran, walaupun - TunnelBear hanya membenarkan pengguna VPN percuma untuk memindahkan data 500MB sebulan, yang tidak banyak sama sekali, apatah lagi untuk merosakkan.

Walau bagaimanapun, untuk pengalaman buruk yang tidak terbatas, ia pasti bernilai membayar untuk perkhidmatan VPN premium.

Di atas julat VPN yang dibayar mempunyai rangkaian pelayan yang lebih luas dan tidak akan mengehadkan penggunaan bandwidth anda, sehingga anda dapat torrent sebanyak yang anda inginkan.

Tiga VPN semasa kami untuk mengurai adalah:

 • ExpressVPN
 • NordVPN
 • IPVanish

Adakah Saya Benar-benar Perlu VPN untuk Torrenting?

Anda benar-benar memerlukan VPN untuk merosakkan, sebagai meretas tanpa perkhidmatan VPN yang selamat meninggalkan anda terdedah kepada pelbagai risiko privasi.

Pertama, jika anda tidak menggunakan VPN sewaktu merosot, alamat IP anda, bersama dengan semua orang yang mengambil bahagian dalam pemindahan fail itu, terdedah. Ini bermakna ISP anda, serta mana-mana pengintip atau penggodam berpotensi lain, dapat melihat dengan tepat apa yang anda lakukan secara dalam talian.

Sesetengah ISP juga dikenali untuk mengesan pengguna yang mengambil bahagian dalam aktiviti jalur lebar tinggi (seperti pendakian) dan dengan sengaja mengurangkan kelajuan sambungan mereka untuk mengeluarkan penggunaan jalur lebar di seluruh rangkaian. Ini boleh membawa anda menerkam berhenti.

Satu-satunya cara untuk mengelakkan perkara ini daripada berlaku adalah dengan memasang perkhidmatan VPN yang dipercayai kepada peranti yang anda ingin gunakan untuk merosakkan - cadangan kami di atas adalah tempat yang baik untuk bermula.

Bagaimana VPN Melindungi Privasi Anda Walaupun Torrenting

VPN melindungi privasi anda semasa anda torrent dalam beberapa cara yang berbeza.

 1. Menyembunyikan aktiviti torrenting anda dari ISP anda

  Menggunakan VPN bermakna ISP anda tidak dapat melihat apa yang anda sedang lakukan dalam talian, sama ada yang merosakkan atau yang lain.

  Ini akan menghalang mereka daripada mengawasi atau mempercepat trafik internet anda, bermakna kelajuan anda tidak akan mengalami akibat daripada apa yang anda pilih untuk dilakukan secara dalam talian.

 2. Mengelakkan torrenters lain daripada melihat alamat IP anda

  Sekiranya anda menggunakan laman web seperti BitTorrent, semua orang yang menggunakan fail torrent yang sama disambungkan dalam 'swarm', yang bermaksud setiap pengguna dapat melihat alamat IP semua peranti lain yang juga dihubungkan.

  Alamat IP anda boleh digunakan untuk menentukan ISP anda dan lokasi fizikal anggaran, yang sering kali bagaimana Torrenters akhirnya menerima surat pelanggaran hak cipta dari troll online.

  Menggunakan VPN akan menutup alamat IP anda supaya pengguna lain dalam kawanan hanya dapat melihat alamat IP pelayan P2P. Sekiranya VPN anda menggunakan alamat IP yang dikongsi, seperti kebanyakan yang dilakukan, adalah mustahil untuk mengesan aktiviti yang mengotorkan kembali kepada pengguna tunggal.

 3. Melindungi anda dari mana-mana penggodam yang berpotensi

  Hakikat bahawa VPN menyembunyikan alamat IP sebenar anda juga akan melindungi anda dari mana-mana penggodam yang boleh menggunakannya sebagai pintu belakang ke sistem anda untuk mengetahui maklumat sulit peribadi anda.

  Kerana semua lalu lintas anda dialihkan melalui pelayan VPN, bukannya yang dimiliki oleh ISP anda, semua data anda dienkripsi ke standard tinggi dan mustahil bagi orang lain untuk melihat.

Cara Menggunakan VPN Percuma untuk Torrenting

Menggunakan VPN percuma untuk mengurai adalah sangat mudah.

 1. Pilih perkhidmatan VPN percuma yang membolehkan torrenting

  Hanya pilih perkhidmatan VPN yang akan anda gunakan, pasangkannya ke peranti yang anda hendak torrent dan masukkan maklumat log masuk anda.
  Tangkapan skrin perbualan sembang hidup kami dengan Hide.me membincangkan torrenting

 2. Semak tetapan privasi dan bunuh suis

  Sebelum anda menyambung, periksa bahawa suis membunuh VPN dan sebarang perlindungan kebocoran diaktifkan pada VPN anda. Ini akan menyimpan maklumat peribadi anda daripada tangan yang salah sekiranya sambungan VPN gagal untuk apa-apa sebab.

 3. Pilih lokasi pelayan VPN

  Sekarang sambungkan ke pelayan VPN terdekat ke lokasi fizikal anda untuk kelajuan yang terbaik, dan mulailah dengan selamat dengan selamat. Perhatikan cap data, jika berkenaan, untuk memastikan anda tidak kehabisan secara tidak dijangka.

Adakah Torrenting Selamat Dengan VPN?

Anda menggunakan VPN untuk membuat anda selamat dalam talian, dan itu tidak berbeza apabila anda sedang menganggu.

Menggunakan perkhidmatan VPN yang selamat mungkin merupakan cara yang paling berkesan untuk melindungi diri anda sambil mengotorkan, kerana bukan hanya menutup alamat IP sebenar anda, ia juga menyulitkan semua trafik dalam talian anda.

Untuk mengekalkan diri anda dengan selamat semasa merosakkan, pastikan untuk memilih VPN dengan:

 1. Penyulitan kuat (sebaik-baiknya AES-256)
 2. Protokol sambungan VPN selamat (OpenVPN adalah kegemaran kami)
 3. Dasar pembalakan yang minimum (atau sebaik-baiknya log)

Mengambil langkah ini akan memastikan anda disimpan dengan selamat semasa menggunakan VPN untuk torrent.

Adakah VPN Undang-undang?

Menggunakan perkhidmatan VPN untuk melindungi privasi anda adalah 100% undang-undang di hampir setiap negara di seluruh dunia. Terdapat sejumlah kecil, bagaimanapun, di mana penggunaan VPN yang tidak dibenarkan dihadkan atau diharamkan. Ini adalah:

 1. China
 2. Rusia
 3. Turki
 4. Iran
 5. Oman
 6. UAE (Emiriah Arab Bersatu)

Menggunakan perkhidmatan VPN yang tidak dibenarkan di mana-mana negara ini boleh mengakibatkan denda berat, atau dalam beberapa kes, malah hukuman penjara.

Terdapat juga segelintir negara di mana semua perkhidmatan VPN diharamkan sepenuhnya:

 1. Belarus
 2. Iraq
 3. Turkmenistan
 4. Korea Utara

Tertangkap menggunakan perkhidmatan VPN di mana-mana lokasi ini boleh membawa kepada denda yang tidak ditentukan dan tanah anda dalam beberapa masalah yang serius.

Lihatlah panduan kami Adakah Undang-undang VPN? untuk maklumat lanjut mengenai negara-negara yang mempunyai sekatan VPN dan nasihat mengenai penggunaan perkhidmatan VPN dengan selamat.

Anda juga boleh menyemak VPN terbaik kami untuk China (dan negara penapisan tinggi lain) di sini.

Adakah Torrenting Illegal?

Torrenting sendiri adalah benar undang-undang - sekatan hak cipta yang perlu anda berhati-hati.

Jika anda memuat turun kandungan yang melanggar mana-mana peraturan hak cipta, anda melanggar undang-undang, tidak kira bagaimana anda melakukannya. Walau bagaimanapun, perbuatan menghina, tidak menyalahi undang-undang.

Anda boleh menaja secara sah di Amerika Syarikat, Inggeris, Australia, Kanada, India - mana-mana negara yang anda suka.

Adakah VPN Sembunyikan Torrenting Saya?

Ya, perkhidmatan VPN yang selamat akan menyembunyikan torrenting anda.

Selagi VPN yang anda pilih tidak mengutip apa-apa log yang dikenal pasti secara peribadi, tiada siapa (termasuk ISP anda) yang dapat memberitahu apa yang anda lakukan semasa disambungkan - termasuk merosakkan.

Tangkapan skrin dari laman web Windscribe menerangkan dasar pembalakan yang minimum

Walau bagaimanapun, jika anda menggunakan VPN percuma yang kurang selamat yang mengumpulkan log yang lebih terperinci (bukan salah satu cadangan kami yang disenaraikan di atas), ada kemungkinan yang sangat tinggi bahawa penyedia VPN dan ISP anda akan dapat memberitahu bahawa anda sedang merosot.

Untuk memastikan anda memilih VPN yang menyembunyikan torrenting anda, pastikan anda berpegang dengan salah satu pilihan utama kami.

VPN Terburuk untuk Torrenting

Tidak semua perkhidmatan VPN percuma selamat untuk ditimbulkan. Berikut adalah tiga VPN percuma kami untuk mengelakkan, walaupun ini bukan senarai lengkap.

 1. VPN Percuma Hola

  Hola Free VPN mendakwa sebagai 'perkhidmatan VPN,' tetapi sebenarnya ia adalah rangkaian proksi peer-to-peer yang tidak aman yang tidak menyediakan sebarang penyulitan.

  Hola tidak baik untuk torrenting kerana ia benar-benar mengawasi semua yang anda lakukan dalam talian, termasuk semua laman web yang anda lawati, dan bahkan telah diketahui menjual jalur lebar pengguna tanpa persetujuan.

  Malangnya, ia adalah salah satu perkhidmatan VPN percuma yang paling popular di luar sana, tetapi kami akan menasihati anda untuk mengelakkan Hola di semua kos.

 2. Master Proksi VPN

  VPN Proxy Master adalah VPN percuma yang sangat tidak selamat untuk mengutuk kerana syarikat itu mempunyai sejarah yang tidak lengkap untuk menghantar maklumat pengguna sulit ke seluruh China.

  Bukan sahaja ini, tetapi alamat IP anda dikumpulkan dan disimpan untuk masa yang tidak terbatas, dan tidak ada cara untuk memberitahu bagaimana VPN Proxy Master dienkripsi.

  Aplikasi ini penuh dengan iklan pop timbul juga - VPN Proxy Master pasti VPN percuma untuk menjauhkan diri.

 3. Thunder VPN

  Tidak ada soalan mengenainya, Thunder VPN adalah salah satu perkhidmatan VPN percuma terburuk yang mungkin anda gunakan untuk mengutuk.

  Belum lagi ia hanya tersedia di Android, Thunder VPN menggunakan protokol sambungan tidak selamat, tidak mempunyai sebarang ciri keselamatan, dan mengabaikan persoalan tentang enkripsi.

  ThunderVPN juga mendakwa tidak ada log tetapi sebenarnya mengumpul satu ton maklumat, seperti alamat IP anda, ISP, lokasi pelayan, dan beban lebih banyak.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me