En liten, oberoende och etablerad VPN, ibVPN (som står för ‘Invisible Browsing VPN’) är ett namn som troligen bara kommer att vara bekant för dem som verkligen är med i sina VPN: er.

Men är ibVPN en dold pärla som felaktigt förbises? Skulle du överväga det tillsammans med branschkraftverk som NordVPN och IPVanish?

I en överblick ser ibVPNs sekretesspolicy bra ut, liksom dess omfattande lista över funktioner. Vi går in på båda dessa i mycket större detalj i vår fullständiga recension, samt svarar på stora frågor som:

 • Är ibVPN säker?
 • Hur bra är ibVPN: s förlängning för Chrome?
 • Vad är DoubleVPN?
 • Bromsar ibVPN ditt internet?

Plus allt annat du vill veta om ibVPN, inklusive hur lätt det är att använda, om det inte blockerar Netflix eller bara och vem som står bakom det.

Översikt

ibVPN Pros & Nackdelar

Fördelar

 1. Pålitlig nollloggar-policy
 2. Massor av säkerhetsfunktioner
 3. Servrar i 82 städer över hela världen
 4. Stealthprotokoll för högcensurländer
 5. De flesta enheter täckta, plus användbara webbläsarförlängningar
 6. Utmärkt kundsupport dygnet runt

Nackdelar

 1. Förvirrande Windows-app
 2. Otillförlitligt för streaming och Netflix
 3. Hastigheter över långväga anslutningar är inte bra

ibVPN nyckelsöversikt

Top nedladdningshastighet

Loggningspolicy

IP-, DNS- eller WebRTC-läckor

Jurisdiktion

servrar

IP-adresser

Länder

USA: s Netflix

torrenta

Fungerar i Kina

Stöd

Billigaste pris

Officiell hemsida

56Mbps
Inga loggar
Nej
Rumänien (EU-medlem)
180
2000+
50
Ja
Restricted
Opålitliga
24/7 Live Chat
$ 4,83 / mo över 12 månader
IbVPN.com

Ovan hittar du våra viktiga takeaways på ibVPN. Det finns några iögonfallande siffror där, men de är alla meningslösa om du inte kan lita på VPN själv.

Låt oss titta på vem som kör ibVPN.

Handla om & Loggningspolicy

Vem är ibVPN?

ibVPN har ett trevligt, öppet Om oss-avsnitt på sin webbplats för att hjälpa dig att lära känna företaget bättre och främja förtroende.

Det är viktigt att ditt VPN inte försöker dölja något för dig, och vi gillar verkligen att det finns en bild av ibVPN-teamet front-and-center.

En siffra som stod ut för oss är den ibVPN har funnits sedan 2003, vilket är ganska lång tid i VPN-termer. Även om VPN-produkten inte släpptes först 2010, är ​​det fortfarande ett bra antal år i en bransch som i allmänhet är ganska ung.

Amplusnet är namnet på företaget som äger ibVPN. Webbplatsen är ganska gles (faktiskt är det bara en målsida med en meningslös grafik och lite kontaktinfo), men det är troligtvis för att det helt enkelt finns som ett holdingbolag för VPN-varumärket.

LinkedIn-sidan för Amplusnet säger att den har en varierad portfölj av IT-produkter och lösningar, även om vi ärligt talat inte kan hitta bevis på att det faktiskt finns utanför ibVPN.

Dan Gurghian är Amplusnet / ibVPNs grundare, ägare och VD - han hade till och med en AMA (Ask Me Anything) Q&En session om Reddit 2015 för alla som är nyfikna på VPN och online-integritet.

Gurghian, tillsammans med resten av ibVPN-teamet, är rumänska, vilket också är där ibVPN är baserat.

Rumänien är medlem i EU, även om det kanske inte är det värsta landet i världen för privatlivet, är denna anslutning alltid något att vara medveten om.

Loggningspolicy

ibVPN behåller en loggbokspolicy. Vi är bekväma att kalla det så, eftersom det anger vad det inte loggar in i sin integritetspolicy.

Det finns ingen trafikloggad eller hur VPN eller någon av dess tjänster används. ibVPN lovar att den inte kan relatera någon specifik aktivitet till någon speciell användare och inte bara det, men det lagrar inte någon sorts betalningsinformation eftersom de alla hanteras av en tredje parts tjänst - något ganska sällsynt för en VPN.

Vi har bara två små problem med ibVPN: s loggpolicy.

Den första frågan är att den är mycket kort. Även om de övergripande villkoren och pratande rättsliga tal kan vara ganska långa, är allt som verkligen sägs i fråga om loggning detta:

ibVPNs loggningspolicy

Helst skulle vi vilja se lite mer detalj än det, bara för att verkligen sätta våra sinnen på ett bekvämt sätt.

För det andra är det frågan om ibVPNs rumänska jurisdiktion.

ibVPN säger säkert att om alla servrar skulle ses av myndigheterna skulle de vara tomma. Även om det kan vara sant, skulle det vara ännu bättre om ibVPN var placerat någonstans att EU-makterna inte alls kunde få sina händer på servrar..

Hastighet & Pålitlighet

Helt genomsnittligt för hastighet

När det gäller hastigheter, oavsett om det är uppladdningar eller nedladdningar, så är ibVPN helt omöjligt att märka, sittande kvadratiskt på marknaden.

Du kan naturligtvis göra mycket värre, men du kan också göra betydligt bättre än ibVPN.

Hastighetsresultat från vår fysiska plats i London (100 Mbps fiberoptisk anslutning) till en testserver i London.

Innan du använder ibVPN:

 1. Ladda nerMbps

  89,83

 2. Ladda uppMbps

  98,67

 3. ibVPN granskningPingFröken

  7

När du är ansluten till ibVPN:

 1. Ladda nerMbps

  56,21

 2. Ladda uppMbps

  79,66

 3. ibVPN granskningPingFröken

  26

Det som är mycket mer anmärkningsvärt än de råa siffrorna som registrerades i vår testning av ibVPN är svårigheten vi hade försökt hitta de snabbaste servrarna att testa från.

Att välja ibVPN: s "Fastest Server" -alternativ (som vi normalt gör när vi testar en VPN) anslöt oss faktiskt till en Tor Over VPN-server i Nederländerna. Vi testar inte bara från London, Storbritannien, men även om vi var baserade i Nederländerna finns det inget sätt att en Tor Over VPN-server skulle vara den snabbaste som finns.

Antalet du ser ovan är efter att vi har gjort några manuella experiment och anslutit till en UK-server - och även då var nedladdningshastigheterna ganska oberäkneliga. De är dock mer än bra nog för nästan allt du tänker göra online.

Internationella hastigheter som ansluter till servrar upp till cirka 600 mil bort är ganska bra, men det var ett allvarligt fall när vi anslöt oss till USA: s östkust - ibVPN släppte sig verkligen ned, särskilt med tanke på att det är en så viktig, populär plats att ansluta till.

Serverplatser

En solid global spridning med massor av P2P-, Tor- och DoubleVPN-alternativ

Jordklot med en blå flagga50CountriesBild av ett stadslandskap82CitiesBild av en rosa markör2 000 + IP-adresser

Bortsett från problemen med ibVPN: s platta trasiga 'Fastest Server' -verktyg, är vi ganska imponerade av dess sortiment av servrar och platser.

Som ofta är fallet saknar ibVPN hårt servrar i Afrika (där Sydafrika är det enda valet). Det lyckas dock täcka resten av planeten med servrar inte bara i populära platser, utan också ofta försummade regioner som Centralamerika (Panama) och Sydostasien (Indonesien, Malaysia, Singapore, Vietnam).

ibVPN erbjuder också VPN-serverval på stadsnivå i:

 • Australien
 • kanada
 • Frankrike
 • Tyskland
 • Indien
 • Israel
 • Italien
 • nederländerna
 • ryssland
 • Spanien
 • schweiz
 • Kalkon
 • Storbritannien
 • Ukraina
 • USA

Om det verkar vara en lång lista, beror det på att det är - de 180 ibVPN-servrarna och 2 000+ IP-adresser som följer med den är lite närmare normen, men det borde inte vara något sätt att du inte har några alternativ.

Strömning & torrenta

Frustrerande för streaming & begränsande för strömning

Vi hade höga förväntningar på streaming via ibVPN när vi först öppnade appen. IbVPN-webbplatsen kan inte bara skryta öppet av tjänstens förmåga att avblockera strömningstjänster, appen har också en smart "Connection Wizard" -funktion som automatiskt konfigurerar en mängd olika inställningar så att du får snabba och enkla resultat.

Tyvärr kommer dessa resultat aldrig. Både strömningsalternativen i USA och Storbritannien misslyckades helt med att låsa upp någon slags strömningstjänst.

BBC iPlayer och Storbritannien Netflix blev båda bättre på ibVPN (ingen av de tre brittiska strömningsservrarna fungerade), men vi kunde åtminstone komma åt amerikanska Netflix via 'DoubleVPN - NL2US' -servern.

Se dock till att DoubleVPN kan ha stor inverkan på dina internethastigheter. Vi kan fortfarande strömma smidigt på det med vår 100Mbps fiberanslutning, men om ditt internet är mindre kapabelt kan det kämpa.

torrenta

Den goda nyheten är att ibVPN har ett antal tydligt märkta P2P-optimerade servrar för strömning.

Den dåliga nyheten är att det kanske inte finns någon i ditt land. ibVPN har P2P-servrar i:

 • bulgarien
 • kanada
 • finland
 • Hong Kong
 • litauen
 • nederländerna
 • ryssland
 • schweiz
 • Ukraina

Det är ett udda val, och det betyder att om du vill använda ibVPN för att strömma i Australien eller Sydamerika, måste du ansluta dig över en lång sträcka och offra hastigheten i processen.

Vi bad en ibVPN-supportagent om mer information, och de informerade oss om detta torrenting är tillåtet på alla ibVPN-servrar, men du kommer sannolikt att uppleva fruktansvärt prestanda på servrar som inte är specialiserade på det.

Omgå censur

Har all teknik som möjligt fungerar i Kina

Kinas internet är världens mest censurerade och det blir bara svårare att hitta ett VPN som fungerar inom dess gränser.

ibVPN skulle kunna arbetar i Kina, men det är inte garanterat.

ibVPN har ShadowSocks och StealthVPN-protokoll - de två mest pålitliga (och nödvändiga) verktygen som krävs för att framgångsrikt få åtkomst till internet från Kina. Den har också en guideinställning för att kringgå censur (på Windows) som gör all konfiguration för dig.

ibVPN brukade ha servrar baserade i Kina, inklusive DoubleVPN Kina till Europa och Kina till USA-alternativ, men de har nyligen tagits bort - något som definitivt kommer att påverka dess förmåga att slå den stora brandväggen.

plattformar & enheter

Appar för massor av enheter, plus tre webbläsarförlängningar

Apps

Windows-logotypWindowsMac-logotypMaciOS-logotypiOSAndroid-logotypAndroidLinux-logotypLinuxRouterlogotyprouter

ibVPN erbjuder det vanliga utbudet av anpassade appar för olika enheter inklusive Microsoft Windows, MacOS, iOS och Android.

Installationsavsnittet på ibVPN-webbplatsen är mycket användbart och ger detaljerade instruktioner (inklusive videopresentationer) om hur du installerar apparna.

Ett varningsord till användare som inte kommer att ladda ner Windows-versionen av appen - ibVPN för Windows är den överlägset mest kompletta versionen av VPN. Det ser kanske inte så bra ut, men det har fler funktioner och protokoll än någon annan plattform.

MacOS-versionen har till exempel inte anslutningsguiden eller flera protokollalternativ.

Spelkonsoler & Streaming-enheter

AppleTV-logotypAppleTVAmazon Fire TV-logotypAmazon Fire TVChromecast-logotypChromecastNintendo-logotypenNintendoPlayStation-logotypenPlayStationRoku-logotypenRokuXbox-logotypXbox

Låt dig inte luras - ibVPN har inte en särskild app för Amazon Fire TV Stick. Den har inte heller en app på någon annan strömningsenhet eller spelkonsol, men det är normalt - ingen VPN gör det.

Vad ibVPN har har dock förmågan att vara konfigurerad via router. Om du gör det kommer det att täcka och skydda alla enheter som är anslutna till ditt hemnätverk på en gång.

Du kan också använda ibDNS, ibVPN: s egen media-DNS-tjänst, för att låsa upp olika strömningsinnehåll på enheter som din Apple TV. Varna dock: ibDNS är inte ett VPN. Den kommer inte att kryptera och skydda din enhet och bör endast användas när du bara vill avblockera innehåll.

Browser Extensions

Chrome-logotypKromFirefox-logotypenFirefoxOperalogotypOpera

ibVPN erbjuder proxy-tillägg för webbläsare Google Chrome, Mozilla Firefox och Opera, som alla kan laddas ner och läggas till i din webbläsare inom några sekunder.

Med ibVPN-tillägg kan du få åtkomst till blockerat innehåll, skydda dig från tredjepartsspårningskakor och skydda dig från WebRTC-läckor, vilket inte är något som erbjuds av många andra VPN-leverantörer.

Men en annan varning: det här är proxyer snarare än full VPN. Det betyder att även om de krypterar din webbläsertrafik, erbjuder de inte samma säkerhetsnivå som skrivbordsapparna, så de bör ses som användbara bonusfunktioner snarare än kompletta ersättare.

kryptering & säkerhet

Ett imponerande antal säkerhetsutrustningar

protokoll

kryptering

säkerhet

Avancerade funktioner

IKEv2 / IPSec

L2TP / IPSec

OpenVPN (TCP / UDP)

PPTP

SSTP

AES-256

DNS Leak Blocking

Första partens DNS

IPV6 läckage blockering

VPN Kill Switch

WebRTC Leak Blocking

Annonsblockerare

Dubbel VPN

Smart DNS

STRUMPOR

TOR via VPN-server

Se vår VPN-ordlista om dessa villkor förvirrar dig och vill veta mer.

ibVPN förvånade oss faktiskt med hur många avancerade alternativ den har.

Till att börja med har den alla protokoll som vi letar efter, specifikt IKEv2 och OpenVPN (både TCP och UDP), liksom några andra som vi inte skulle rekommendera att du använder (även om du är Mac-användare får du bara val av IKEv2 eller IPSec).

Sedan finns det Shadowsocks och StealthVPN som hjälper till att slå särskilt knepiga censur och webbblock. Dessa är viktiga om du vill ha någon chans att få en VPN att arbeta i ett land som Kina.

Samtidigt krypterar ibVPN allt via AES-256, som är industristandarden och så säker du kan få.

Det finns många extra funktioner också. Vi har redan nämnt ibDNS, den smarta DNS-inställningen, som ger dig mycket mer konsekvent åtkomst till utländskt strömningsinnehåll (användbart, även om det inte krypterar alla dina data), och det finns en inbyggd ad-blockerare också.

Vi har också kort nämnt DoubleVPN-servrarna. Hur dessa fungerar är genom att dirigera all din trafik till en VPN-server i ett mellanhand innan du vidarebefordrar den till din valda destination.

Alla dessa servrar är tydligt markerade, även om deras namn inte är väldigt tydliga. ‘DoubleVPN - SG2NL’ leder till exempel din trafik till Nederländerna via Singapore.

Det gör att du blir svårare att spåra, men det leder också ner din hastighet.

Slutligen finns det Tor Over VPN. ibVPN har tre av dessa servrar (i Nederländerna, Singapore och USA) som hanterar all din trafik via Tor. Detta ger dig ytterligare ett lager av säkerhet, men det kommer också att ta en stor avgift på dina hastigheter.

Om du vill ta reda på mer om vad som är ganska komplicerat ämne har vi satt ihop en enkel förklarare på VPN och Tor här.

Enkel användning

Besvärliga appar som kan skrämma nybörjare

Hur man installerar & Ställ in ibVPN

 • Skärmdump av installationsguiden för ibVPNs Windows-app

  Installationsguiden för ibVPN visas när nedladdningen av programvaran är klar.

 • Skärmdump av framstegsfältet i ibVPNs Windows-nedladdning

  Hela processen tog mindre än en minut från början till slut.

 • Skärmdump av ibVPNs inloggningsskärm

  När installationen är klar kommer du att presenteras med ibVPNs inloggningsskärm.

 • Skärmdump av huvudpanelen för ibVPNs Windows-app

  Den huvudsakliga iBVPN-instrumentbrädan är ganska rå och funktionsrik kan vara bättre organiserad.

 • Skärmdump av listan över VPN-servrar som är tillgängliga i ibVPNs Windows-app

  Serverlistan kan sökas och använder ett trafikljussystem för prestanda med visning av pingtid, vilket är trevligt.

 • Skärmdump av inställningsmenyn i ibVPNs Windows-app

  IbVPN-inställningarna är rika och ganska välorganiserade men tenderar fortfarande mot överbelastning av information.

 • Skärmdump av de olika protokollen som finns tillgängliga på ibVPNs Windows-app

  Vi gillar skärmen för val av ibVPN-protokoll eftersom den ger användbar kontextuell hjälp.

De flesta kommer förmodligen att hitta ibVPNs Windows-app lite daterad och väldigt rörig - det är definitivt lite förvirrande att titta på.

Erfaren VPN-användare eller riktiga tekniska geeks, å andra sidan, kan mycket väl ha en mjuk plats för sina galna, överfulla instrumentpaneler, eftersom de har massor av inställningar att fikra med och mer anslutningsinformation än nästan någon annan leverantör vi har sett.

Du hittar inställningsmenyn längs appens vänstra sida. Det är ganska välorganiserat, men skulle ha fördel av att delas upp i enskilda flikar, som just nu känns som lite informationsöverbelastning. Men vi gillar verkligen att ha alla alternativ att spela med och flexibiliteten att välja protokoll, ansluta till servrar med extra kryptering eller åtkomst till strömmningstjänster eller konfigurera kill switch.

Vi älskar trafikljussystemet på serverlistan, som låter dig veta vilka platser som nästan har kapacitet. Sökfunktionen är också riktigt bra, eftersom det betyder att du inte behöver bläddra igenom hela listan för att hitta det land du letar efter.

Den enda stora nackdelen är designen, som (åtminstone på Windows) skulle ha stor nytta av en fullständig översyn för att göra den mer strömlinjeformad och tillgänglig för VPN-nybörjare.

Det är värt att notera att MacOS-, iOS- och Android-apparna är mycket snyggare, men som en följd saknar de konfigurerbara elementen i Windows-appen. I själva verket svänger MacOS-appen för långt det andra sättet - den är superenkel att använda, men den saknar många funktioner som vi uppskattar så mycket från Windows-versionen.

Browser Extensions

ibVPN webbläsarförlängning för Chrome

ibVPNs webbläsarutvidgningar är lika enkla att använda som du hoppas.

Det tar ett klick för att lägga till dem i din webbläsare (antingen Chrome, Firefox eller Opera), sedan ett klick mer för att ansluta till något av 46 länder (eller du kan välja en enskild server om du föredrar).

Men som alltid är vi skyldiga att påminna er om att ibVPN: s webbläsarutvidgningar är det inte fullständiga VPN: er. De är bara proxyer, så kommer bara att förfalska din plats - använd dem tillsammans med den fulla VPN-appen för totala skydd.

Kundsupport

Bra support dygnet runt & användbara guider online

24/7 Live chat support

E-post

Online-resurser

Ja
Ja
Ja

ibVPN har support 24/7 dygnet runt för att hjälpa dig med eventuella problem eller frågor du kan ha. När vi har nått hjälp har vi hittat svar som är snabba, vänliga och hjälpsamma.

ibVPN chattstödfönster

En ny webbplatsöverföring har förbättrat kvaliteten på vanliga frågor och supportsidor, plus en välbehövlig sökfunktion är nu på plats för att hjälpa dig hitta det du behöver snabbt. Vi älskar den senaste upplagan av videohandledning också.

E-poststödet är snabbt men består huvudsakligen av kopierade och klistrade svar som kan vara frustrerande om du redan har försökt lösa problemet själv.

Det är inte riktigt perfekt, men du hittar inte mycket bättre stöd i VPN-branschen än vad du får med ibVPN.

Prissättning & Erbjudanden

Fyra olika planer vid flera prispunkter

ibVPN-kupong

ibVPN-prisplan

Det finns fyra olika planer du kan ta ut med ibVPN. Denna översyn bygger på Ultimate VPN paket.

Det är det dyraste alternativet, men det är också den enda planen som ger dig tillgång till alla ibVPN: s funktioner, plus en fem samtidiga anslutningsgräns.

Det motsvarar bara 1,75 dollar mer per månad när du tar ut en 12-månadersplan, vilket är ganska försumbart.

 1. En gång i månaden

  US $ 10,95 / mo

  Ultimate VPN: Faktureras $ 10,95 varje månad

 2. 6 månader

  US $ 7.16 / mo

  Ultimate VPN: Faktureras $ 42,95 var sjätte månadSpar 35%

 3. 12 månader

  US $ 2,42 / mo

  Ultimate VPN: Faktureras $ 58,06 var 12: e månad Spara 56%

Alla planer har 15-dagars pengarna-tillbaka-garanti

Betalning & Återbetalningsalternativ

ibVPN erbjuder både en 24-timmars gratis provperiod och en 15-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

Den kostnadsfria prövningen låter dig testa tjänstens fulla funktionalitet under 24 timmar. Du måste registrera dig och ange ett namn, e-postadress och lösenord för att kunna använda tjänsten, men vi gillar att du inte behöver ange någon betalningsinformation, vilket innebär att du inte automatiskt kan uppgraderas till ett betalt abonnemang.

Återbetalningsgarantin är verkligen inga frågor utan några dolda kapslingar eller begränsningar, helt enkelt kontakta supportteamet inom 15 dagar om du inte är 100% nöjd med tjänsten.

Utanför denna period, om du har några tekniska problem som inte kan lösas av det tekniska teamet inom sju dagar, kommer ibVPN att behandla en fullständig eller delvis återbetalning, vilket inte är något du ser från många andra leverantörer.

ibVPN accepterar ett brett utbud av betalningsmetoder inklusive de flesta större kredit- och betalkort, plus flera olika kryptokurser:

 • Bitcoin
 • Blackcoin
 • Rusa
 • dogecoin
 • Ethereum
 • litecoin
 • MaidSafeCoin
 • Namecoin
 • Peercoin
 • Krusning
 • Tjudra
 • Vertcoin

Det finns också många internationella alternativ som Webmoney, Alipay och Qiwi Wallet via Paymentwall.

Poängen

Rekommenderar vi ibVPN?

ibVPN har verklig potential att utmana de bästa VPN: erna på marknaden, tack vare en solid ryggrad av säkerhet och en integritets-första mentalitet, vilket gör det enkelt för oss att rekommendera.

Det är dock onekligen försvagat av genomsnittliga anslutningshastigheter och dålig tillförlitlighet för strömning och strömning. ibVPN är bra, men det finns inte mycket anledning att prenumerera på det när så många andra fantastiska alternativ finns.

Alternativ till ibVPN

PrivatVPN-logotyp

PrivateVPN

PrivateVPN är en av de bästa VPN: erna för streaming just nu. Det är också betydligt billigare än ibVPN. Läs PrivateVPN-recensionen

ExpressVPN-logotyp

ExpressVPN

Det är vår första VPN av många skäl, men om du vill ha oslagbara, pålitliga hastigheter runt om i världen är ExpressVPN i en egen liga. Läs ExpressVPN-recensionen

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me