Le VPN se imenuje "najbolj napreden na svetu." Veliko trženjskih pogovorov opazimo in le redke storitve VPN izpolnjujejo te standarde.


Ampak gremo odprto do vsakega VPN-ja, ki ga testiramo, in upamo, da bomo odkrili resnico za take trditve. Odgovorili bomo na vprašanja, ki jih imajo ljudje o Le VPN, na primer:

 • Kako dober je Le VPN?
 • Ali Le VPN deluje z BBC iPlayerjem?
 • Je Le VPN boljši od NordVPN?

Preden se lotimo tega, je kratki povzetek prednosti in slabosti Le VPN:

Pregled

Le VPN Pros & Slabosti

Prednosti

 1. BBC iPlayer dostop
 2. Deluje z lastnimi strežniki DNS
 3. Velik seznam strežnikov
 4. Na voljo na številnih platformah
 5. Veliko varnostnih funkcij

Slabosti

 1. Preveč dnevnikov
 2. Prekinitve povezave s strežnikom
 3. Posredne hitrosti
 4. Brez Netflixa
 5. Omejeno hudourništvo
 6. Minimalna podpora

Le VPN Key Povzetek

Največja hitrost prenosa

Politika beleženja

IP, DNS ali WebRTC puščanje

Pristojnost

Strežniki

IP naslovi

Države

Ameriški Netflix

Torrenting

Deluje na Kitajskem

Podpora

Najcenejša cena

Uradna spletna stran

69Mbps
Vsiljiva beleženje
Ne
Hong Kong (povezave s Kitajsko)
Ni razkrito
800+
120
Ne
Omejeno
Ne
Podpora po e-pošti
4,95 dolarja
Le-VPN.com

Preberite si, če želite podrobneje prebrati podrobnosti in izvedeli, kako smo prišli do tega povzetka, začenši s podjetjem, ki stoji za Le VPN in odgovorom na vprašanje: ali lahko Le VPN zaupate svoji zasebnosti?

O tem & Politika beleženja

Kdo je Le VPN?

Le VPN upravlja družba VTNV Solutions Limited. To je podjetje s sedežem v Hong Kongu.

 Razpravlja se o tem, ali je Hong Kong dober ali slab kraj za utemeljevanje ponudnika VPN, če upoštevamo njegove tesne povezave s kršiteljem številka ena proti zasebnosti - Kitajska. Uradno gledano je brez kakršnega koli sporazuma o izmenjavi obveščevalnih podatkov in nima zakonskih obveznosti. 

V Hongkongu verjetno ne bo težav, če ima zadevni ponudnik VPN močan pravilnik o zasebnosti brez dnevnikov. Vendar pa Le VPN zbere več kot dovolj, da nam omogoči lažjo pristojnost. 

Spodaj razkrivamo vse podatke, ki jih Le VPN zbira. 

Politika beleženja

Le VPN od vas zbira veliko informacij, vključno z:

 • IP naslov
 • Časovne žige
 • Količina poslanih podatkov
 • IP naslov strežnika VPN, na katerega je povezan
 • Uporabniško ime, e-poštni naslov & geslo računa 
 • Najprej & priimek, ime podjetja, telefonska številka & poštni naslov

Le VPN navaja, da te podatke zbira toliko časa, dokler imate račun pri njem, in „do pet let potem."

To je skrajno grozno. Večina tega ni potrebna za vzdrževanje dobre storitve in preprečevanje goljufij, kot trdi Le VPN.

Le VPN si ne ogleda in ne shranjuje "zasebnih podatkov o dejavnostih posameznega uporabnika v [njegovem] omrežju, kot so e-poštna sporočila, klepeti, klici VOIP, obiskana spletna mesta itd." To je dobro, domnevamo, a ni to celotna točka VPN?

Poznavanje vašega naslova IP in naslova IP, s katerim se povezujete, pa tudi, koliko podatkov uporabljate in koliko časa ste jih uporabili, je za nas veliko preveč. Vsak, ki je imel roko v dnevnikih Le VPN, bi lahko zlahka te prepoznajo.

Hitrost & Zanesljivost

Pod povprečnimi hitrostmi

Tudi hitrosti Le VPN so slabe. 

Oglejte si naš preizkus hitrosti na lokacijah priključkov v državi:

Hitrost je rezultat naše fizične lokacije v Londonu (100Mbps optična povezava) do londonskega testnega strežnika.

Pred uporabo Le VPN:

 1. PrenesiMbps

  98,64

 2. NaložiMbps

  98.12

 3. Le VPN pregledPinggospa

  7

Ko ste povezani z Le VPN:

 1. PrenesiMbps

  68,53

 2. NaložiMbps

  93.56

 3. Le VPN pregledPinggospa

  11

Hitrost prenosa brez Le VPN: 98Mbps

Hitrost prenosa s Le VPN: 68Mbps

Naša izguba hitrosti prenosa, ko deluje Le VPN: 31%

Ta količina izgube hitrosti na lokacijskih povezavah nas ne navduši. Je dovolj spodoben za pretakanje, vendar ne tekmuje z najboljšimi premium storitvami. 

Vendar so povezave na dolge razdalje tam, kjer se resnično bori.

Vse VPN-je, ki jih testiramo, postavimo s pomočjo znanstvenega postopka hitrosti in določimo verjetne povprečne rezultate, ki jih boste dobili pri povezovanju s temi lokacijami:

 • ZDA: 13Mbps (Prenesi) & 45Mbps (naloži)
 • Nemčija: 15Mbps (Prenesi) & 0,10Mbps (naloži)
 • Singapur: 21Mbps (Prenesi) & 6Mbps (naloži)
 • Avstralija: 12Mbps (Prenesi) & 13Mbps (naloži)

Le VPN je vrhunska storitev, vendar tega ni treba hitrosti plačati. Če želite gledati ameriške vsebine Netflix, morda ne boste mogli dobiti gladkega toka HD.

Čas pinga ali zamuda tudi nenehno razočara; dobili smo se čim višje 579 ms povezava z Avstralijo. Tudi za tako oddaljeno državo je to preveč. Le VPN sploh ne bo ustrezal igralcem igre. 

Lokacije strežnika

Veliko držav, le malo mestnih možnosti

Globus z modro zastavo120DržaveSlika mestne pokrajine120 + MestaSlika roza markerjaNaslovi 800 + IP

Le VPN ima ogromno 120 držav za povezavo. Le VPN ima celo uporaben interaktivni zemljevid strežnika.

Le VPN Server Locations Interaktivni zemljevid

Le VPN Server Locations Interaktivni zemljevid

Še bolj impresivno je, da je veliko Le VPN strežnikov na voljo v podhranjenih regijah, kot so Afrika, Bližnji vzhod in Južna Amerika. Videli smo nešteto storitev VPN, ki komajda posvečajo pozornost tem celinam, ne pa Le VPN. 

Ima tudi močno vzhodnoazijsko zastopanost, poleg Tajske, Hong Konga, Malezije in Indonezije so na voljo poleg drugih. 

Kot ponavadi imata Evropa in Severna Amerika najboljšo pokritost, vendar je dobro videti, da Le VPN želi dobro uporabiti zunaj teh regij.. 

Vendar sta ZDA in Velika Britanija edini strežniki na mestni ravni. V mreži takšne velikosti si resnično želimo ogledati več - če ste v veliki državi, vendar imate samo eno lokacijo, na katero se lahko povežete, je lahko na stotine ali celo tisoč kilometrov stran. 

Prav tako smo pogosto imeli težave pri zagotavljanju povezav s številnimi strežniki, medtem ko so bile druge povezave počasne. 

Sumimo, da je to verjetno posledica zmogljivosti strežnikov, kar kaže, da mora Le VPN vlagati v svoje omrežje, da bi zagotovili, da so vse lokacije na voljo za povezavo 24/7. 

Le VPN ima velik seznam lokacij, vendar mora delati na podrobnostih, da se zagotovi, da so povezave na voljo, hitre in bližje uporabnikom.

Pretakanje & Torrenting

BBC iPlayer dostop & Aplikacija Amazon Fire Stick

Mogoče bi radi, da VPN opravi nekaj pretakanja in vas zasebnost ne zanima.

Je to morda vloga, ki jo je Le VPN rodil?

Odkrili smo, da je Le VPN sodeluje z BBC iPlayerjem na svojih britanskih strežnikih. V preteklosti je bilo pretresljivo in ni nobenega zagotovila, da bo večno delovalo, toda trenutno lahko dobite popravek vrhunske britanske televizije.

Le VPN uporablja lastni interni protokol HybridVPN DNS, ki je zasnovan za delo s priljubljenimi storitvenimi storitvami na račun dodatne zasebnosti. Žal ni uspelo sodelovati z Netflixom. Če potrebujete VPN za Netflix, najbolje preglejte naš seznam najboljših. 

Le VPN ima tudi aplikacijo Amazon Fire TV Stick. Ta aplikacija deluje tako z Netflixom kot s BBC iPlayerjem, kar vam omogoča varen dostop do najboljšega pretoka neposredno na televizorju. 

Ne sramevamo si reči: gre za grozno uporabniško izkušnjo, ki te prisili, da po abecednem vrstnem redu klikneš po vsaki državi, ki je na voljo, dokler ne prideš v ZDA ali Združeno kraljestvo blizu dna. Kljub temu še vedno deluje, in številne druge aplikacije VPN Fire TV Stick imajo podobne težave. 

Torrenting

Torrenting le VPN

Torrenting na Le VPN je omejeno na štiri države - ne vemo, zakaj. 

Te države so:

 • Kanada
 • Češka
 • Luksemburg
 • Nizozemska

Le VPN poskušajte to omejitev zavrniti, ker je v vašem interesu, in predlagajte, da so te države na voljo za hudourništvo, saj je tam "normalno in popolnoma legalno". Čeprav ni neresnično, je to precej zavajajoče, saj so hudourništvo zakonite v skoraj vsaki državi. 

Radi bi videli več možnosti. Še več, če gre za P2P promet, je VPN z dobrimi prenosi na plus. Kot ste videli pri naših hitrostnih testih, Le VPN močno poslabša.

Nemčija je na primer delovala ponorela 0,10Mbps pri hitrostih nalaganja. 

Obhod cenzure

Na Kitajskem verjetno ne bi delali

Zaradi pomanjkanja dodatnih orodij za okupacijo ne moremo priporočiti Le VPN kot VPN uporabnikom, ki se bodo povezali iz Kitajske. 

Le VPN bi moral vložiti v „prikrite“ protokole, nekaj, kar se izmika cenzorjem in zaobide Veliki požarni zid. To stori tako, da se vaša VPN povezava prikaže kot običajni promet po brskanju po spletu.

Le VPN Internetna cenzorska grafika

Le VPN lahko uporabljate v drugih državah z visoko cenzuro, kot sta Turčija in ZAE, saj je cenzura v teh državah manj sofisticirana kot na Kitajskem, vendar ne bi bila ena izmed naših najboljših zbirk. 

Če si želite ogledati naše najboljše izbirnike, si lahko ogledate naša najvišje ocenjena priporočila za:

 • Kitajska
 • Rusija
 • puran
 • ZAE

Res je, da velika strežniška mreža Le VPN resnično deluje v njegovo korist, vendar ko druge vlade začnejo napadati ponudnike VPN, se povezovanje prek OpenVPN preprosto ne bo več zmanjšalo. 

Platforme & Naprave

Deluje na priljubljenih platformah in nato še nekaterih

Aplikacije

Logotip WindowsWindowsMac logotipMaciOS logotipiOSAndroid logotipAndroidLogotip LinuxaLinuxLogotip usmerjevalnikaUsmerjevalnik

Le VPN je na voljo v najbolj priljubljenih operacijskih sistemih, kot so Windows, Mac, Android in iOS.

S programom FlashRouters je tudi ponudil usmerjevalnike s predhodno nameščeno programsko opremo Le VPN, tako da lahko zaščitite vse internetno povezane naprave v vašem domu, ne da bi morali na vsako namestiti posamezne aplikacije.

Le VPN ponuja tudi podrobna navodila za nastavitev za vaše naprave, ki nimajo podpore za domače aplikacije VPN, kot so Linux, Google Chromebook in Windows Phone. Vsebujejo navodila po korakih in obilico uporabnih posnetkov zaslona, ​​da bo postopek čim enostavnejši, tudi za VPN novorojenčke. 

Programsko opremo lahko tudi ročno konfigurirate na usmerjevalnikih DD-WRT, vendar na žalost še ni nobenega drugega modela.

Le VPN omogoča prenos njegove programske opreme na "neomejeno število naprav", vendar je to omejeno na pet hkratnih povezav. S tem lahko pokrijete toliko naprav, kot želite, vključno s telefonom, prenosnikom, namiznim računalnikom in televizijo. 

Konzole za igre & Streaming naprave

AppleTV LogotipAppleTVLogotip programa Amazon Fire TVAmazon Fire TVLogotip ChromecastChromecastNintendo logotipNintendoLogotip PlayStationIgralna postajaRoku logotipRokuXbox LogotipXbox

Če ste igralec, obstaja veliko razlogov za uporabo VPN-ja in VPN, kot je Le VPN, lahko prek namestitve na ravni usmerjevalnika pokrije vse vaše konzole in naprave..

Če želite to narediti, lahko kupite predhodno utripajoči usmerjevalnik ali ga namestite sami (samo DD-WRT). To bo zaščitilo vse internetne naprave v vašem domu hkrati.

Kot smo že omenili v pregledu, pa verjetno ne bi smeli uporabljati Le VPN za igranje iger. Hitrosti na dolge razdalje so tako slabe, da boste verjetno trpeli zaostajanje in zamude pri igrah.

Vseeno bi moralo biti v redu za pokrivanje vaših pretočnih naprav, kot sta Apple TV in Amazon Fire TV Stick.

Napisali smo vodič o tem, kako na usmerjevalniku postaviti VPN - vredno prebrati, če vas ta možnost zanima. Prav tako je vredno hitro pogledati različne prednosti in slabosti usmerjevalnikov VPN:

Tri glavne prednosti uporabe VPN-ja na usmerjevalniku

Štiri glavne slabosti uporabe VPN na usmerjevalniku

Šifriranje & Varnost

Dovolj dober za večino

Protokoli

Šifriranje

Varnost

Napredne funkcije

L2TP / IPSec

OpenVPN (TCP / UDP)

AES-256

Prvostranski DNS

Podpira vrata TCP 443

VPN Kill stikalo

Pametni DNS

Oglejte si naš slovar VPN, če vas ti izrazi zmedejo in želite izvedeti več.

Pomembno je, da je vaš VPN šifriran in varen, da boste ostali zasebni. Kako stane Le VPN?

Za večino uporabnikov je dovolj varen, vendar ni najboljša izbira za tiste, ki iščejo spletno anonimnost, ki je najbližja. 

Privzete nastavitve za namizne aplikacije Le VPN so ob zagonu OpenVPN, najbolj varen protokol. Vendar pa je naše testiranje ugotovilo, da kopica strežnikov ne bo delovala s tem protokolom in vas samodejno poveže prek L2TP

To ni grozno, saj LT2P še vedno nudi dostojno zaščito, vendar je malce frustrirajoče, da ne morete vedno izbrati. 

Šifriranje poteka prek AES-256, šifri pa je rekel, da je "nedrobljiv", kolikor mu daje prednost ameriška zvezna vlada.. 

Le VPN upravlja tudi z lastnimi strežniki DNS, kar pomeni, da ni tveganja, da bi spletni promet preusmerili preko manj varnih drugih strežnikov. To je zelo dobro, saj se ne boste povezovali s strežniki, ki so v lasti vašega ponudnika internetnih storitev ali Googla in zato ščitijo vaše osebne podatke. Impresivno je videti podjetje VPN takšne velikosti, ki ponuja tako odlično funkcijo.

Sprva nismo mogli najti stikala za odstranjevanje Le VPN. Vsaj ne po tem imenu. Podjetje Le VPN nas je obvestilo, da označite možnost v nastavitvah za "Blokiraj internetno povezavo med ponovno vzpostavitvijo povezave" isto delo. 

Med njegovo uporabo nismo doživeli nobenih opustitev povezave, kar je pomirjujoče, vendar blokada internetne povezave med ponovno povezavo ni natančno enako kot blokada internetne povezave, če VPN preneha delovati. 

Prav tako se veliko ukvarja s funkcijo, imenovano HybridVPN: "Super kombinacija najhitrejše storitve VPN in SmartDNS." Na njenem spletnem mestu je stran z informacijami o protokolu. Ta lastniški protokol združuje "varnost in zanesljivost VPN-ja" z "enostavno uporabo sistema SmartDNS". To pomeni, da vaš promet najprej poteka skozi tunel VPN in nato prek strežnikov SmartDNS Le VPN, kar vam omogoča najboljše ravnotežje hitrost in varnost. 

To resnično priporočamo samo za dostop do spletnih mest za pretakanje predstavnosti, vendar je lep dodaten bonus.

Enostavnost uporabe

Preprost & pregledna aplikacija

Kako namestiti & Nastavite Le VPN

 • Le VPN v našem pregledu Le VPN naloži posnetek zaslona

  V razdelku »Vaš račun« na spletnem mestu je enostavno najti ustrezno programsko opremo.

 • Posnetek in pogoji za Le VPN v našem pregledu Le VPN

  Preden začnete postopek prenosa, se morate strinjati s pogoji in določili Le VPN.

 • Posnetek zaslona za namestitev Le VPN v našem pregledu Le VPN

  Preprosto sledite navodilom in korak za korakom vas bodo vodili skozi postopek namestitve.

 • Posnetek zaslona za prijavo v Le VPN v našem pregledu Le VPN

  Ko je to končano, preprosto vnesite poverilnice za prijavo iz potrditvenega e-poštnega sporočila.

 • V našem pregledu Le VPN je bil glavni zaslon glavnega pogleda Le VPN izključen

  Glavni zaslon je preprost, vendar vsebuje dovolj bistvenih podrobnosti, kot je izbrani protokol VPN.

 • Posnetek zaslona glavnega pogleda Le VPN je bil povezan v našem pregledu Le VPN

  Ko ste povezani na VPN, je enostavno vedeti, ko gumb sveti zeleno.

 • Posnetek zaslona seznama strežnikov Le VPN v našem pregledu Le VPN

  Seznam strežnikov lahko razvrstite po državi, regiji ali priljubljenih in obstaja celo razdelek za strežnike, prijazne P2P.

 • Posnetek zaslona za izbiro protokola Le VPN v našem pregledu Le VPN

  Dodatne nastavitve so omejene na izbiro med nekaj različnimi protokoli VPN.

Aplikacija Le VPN je v redu, če je malce nerodna in rahlo zastarela.

Gre za večinoma običajno, z velikim gumbom za povezavo in prekinitev povezave. Moti me to, da se za povezavo z drugim strežnikom najprej kliknete »Prekini povezavo« in nato »Izberi drugo lokacijo«, namesto da bi lahko šli naravnost na seznam strežnikov in ga samodejno povezali, ko izberete enega. 

Te majhne uporabniške izkušnje naredijo svet. 

Pri aplikaciji Le VPN nam je všeč preglednost. Če greste v »Možnosti«, lahko vidite »Dnevnike« in če se povezujete s strežnikom in povezava ni uspela, vam aplikacija pove, da poskuša spremeniti protokole, da bi lažje vzpostavili povezavo. 

Nekateri VPN-ji preprosto vzamejo stvari v svoje roke in uporabnika ne obvestijo o tem, kaj se dogaja v ozadju, zato je ta dodatna komunikacija koristna. 

Le VPN ima tudi celovito in pregledno spletno mesto, veliko zasluga. Ima veliko strani z informacijami o stvareh, kot so protokoli, povračila, zasebnost v internetu in VPN usmerjevalniki.  

Pomoč strankam

Na voljo je omejena podpora

E-naslov

Podpora po e-pošti prek spletnega obrazca

Spletni viri

Da
Da
Da

Le VPN ima na svoji spletni strani veliko resnično koristnih informacij. 

Če iščete informacije ali pomoč, boste verjetno našli kaj koristnega. Lahko bi bilo to organizirati bolj jasno.

V nasprotnem primeru lahko vedno pošljete sporočilo s spletnega mesta. Ne podpira 24/7 klepeta v živo, zato če Le VPN agent ni na spletu, vas usmeri k podporni vozovnici. 

Po pogovoru z nekom iz Le VPN smo bili obveščeni, da so na voljo zastopniki za podporo strankam, ki lahko med največjimi časi za obiskovalce spletnega mesta (jutranji in večerni evropski čas) govorijo dvakrat na dan. Pošteno, čeprav bi bilo lepo, če bi bili ti podatki nekje dejansko prikazani.

Cenitev & Ponudbe

Dostojne cene

Le VPN kupon

Le VPN načrt cen

Le VPN imajo na voljo preprost tristopenjski načrt cen. 

Izberete lahko enomesečno, šestmesečno ali 12 mesečno storitev. Vsak načrt ponuja enako raven storitev in zaščite. 

 1. Mesečno

  9,95 USD / mesečno

  Zaračunanih 9,95 USD vsak mesec

 2. 6 mesecev

  7,50 USD / mesečno

  Zaračunanih 44,99 USD vsakih 6 mesecev Prihranite 25%

 3. 12 mesecev

  4,95 USD na mesec

  Zaračunanih 59,40 USD vsakih 12 mesecev prihranite 50%

Vsi načrti imajo 7-dnevno garancijo vračila denarja

Plačilo & Možnosti vračila

Kreditna kartica

PayPal

Da
Da

Če se odločite za nakup Le VPN, ga lahko plačate na več različnih načinov. 

Zajeti so vaši običajni načini plačila, vključno s kreditno kartico, debetno kartico in PayPal, vendar Le VPN sprejema tudi Bitcoin in številne mednarodne možnosti, vključno z:

 • Boletol
 • CashU
 • Diners Club International
 • Odkrijte omrežje
 • JCB
 • OneCard
 • Openbucks 
 • OXXO
 • Qiwi Denarnica

Podjetje Le VPN ima sedemdnevno garancijo za vračilo denarja, če želite povrniti denar, ko ga preizkusite. Obstajajo večja obdobja vračila, nekaj več kot mesec dni, vendar imate vsaj sedem dni časa, da preverite, ali vam je všeč. 

Obstaja veliko omejitev glede tega, kdo je in ni upravičen do povračila. Če plačujete s katerim koli "alternativnim" načinom plačila, kot so QiWi, CashU ali Openbucks, ne boste mogli vrniti denarja. 

Prav tako ne boste mogli, če storitev kupite prek "mobilnih načinov plačila (na primer prek App Store ali iTunes)." 

Vedeti morate tudi, da se zahteve za vračilo obdelujejo le v delovnem času od ponedeljka do petka. To pomeni, da se morate prepričati, da vas ne bodo ujeli in pustili zahtevo za vračilo do zadnje minute. 

Le VPN želi svoj denar vrniti na vaš račun v sedmih dneh po prejemu potrditve vračila po e-pošti, vendar pravi, da pogosto traja veliko manj časa kot to.

Spodnja črta

Ali priporočamo Le VPN?

Ne moremo priporočiti Le VPN. Ponuja dovolj spodobno storitev, vendar ni dovolj poceni ali impresivno, če je tam veliko drugih, boljših VPN-jev.

Alternativa Le VPN

CyberGhost Logotip

CyberGhost

CyberGhost je zanesljiva storitev, prijazna do pretakanja, ki ima boljšo politiko beleženja kot Le VPN - in boljšo ceno. Priporočamo, da si to ogledujete 100%.
Preberite pregled CyberGhost

NordVPN Logotip

NordVPN

NordVPN ocenjujemo celo višje kot CyberGhost in je še vedno cenovno ugodna storitev. Odličen je za hudournike in tudi za uporabnike Chroma. Preberite NordVPN pregled

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me