Na prvi pogled se zdi PureVPN resnična stvar: tisoči strežnikov, sto tisoč IP naslovov, podpora za 20 naprav in platform in podpora 24/7 so privlačne prednosti.


Vendar PureVPN nismo vzeli po nominalni vrednosti - prešli smo se mimo njegovih tržnih zahtevkov in preizkusili njegove VPN aplikacije navzven, da bi prišli do dna številnih vprašanj, ki smo jih imeli.

V tem pregledu PureVPN boste ugotovili:

 • Kdo je res lastnik PureVPN
 • Če deluje z Netflixom
 • Če lahko zaupate anonimnim hudournikom
 • Ali deluje na Kitajskem ali ne
 • In na splošno, če je PureVPN kaj dobrega

Če se vam mudi, lahko pregledujete ključne podatke v spodnji pregledni tabeli - v nasprotnem primeru se pomaknite navzdol in preberite celoten pregled.

Pregled

Pros PureVPN & Slabosti

Prednosti

 1. Dobre hitrosti VPN
 2. VPN stikalo za uničenje & ni puščanja DNS / IP / WebRTC
 3. Optimizirani strežniki VPN delujejo z Netflix, iPlayer & več
 4. 2.000+ VPN strežnikov v več kot 140 državah po vsem svetu
 5. Uporabnikom prijazne VPN aplikacije za priljubljene platforme, enostavna namestitev

Slabosti

 1. Prejšnji kontroverzi pravilnikov za beleženje
 2. Namizna aplikacija VPN je lahko nerodna in neodzivna
 3. Agenti za podporo strankam nimajo tehničnega znanja
 4. Precej nastavitev za Kitajsko in na trenutke nezanesljiva

PureVPN Ključni povzetek

Največja hitrost prenosa

Politika beleženja

IP, DNS ali WebRTC puščanje

Pristojnost

Strežniki

IP naslovi

Države

Ameriški Netflix

Torrenting

Deluje na Kitajskem

Podpora

Najcenejša cena

Uradna spletna stran

72Mbps
Nekateri dnevniki uporabnikov
Ne
Hong Kong (zasebnost
2.000
300.000+
140
Da
Omejeno
Da
24/7 Klepet v živo
1,92 dolarja / mesec več kot 3 leta
PureVPN.com

PureVPN je eno najstarejših in najbolj uveljavljenih imen na celotnem trgu VPN, vendar še vedno ni uspelo iti v korak s časom. Še vedno je dober VPN, toda prav zdaj je očitno, da so ga nekateri tekmeci z velikimi imeni PureVPN premagali.

Spodaj lahko izveste vse, kar morate vedeti o PureVPN, dobrem in slabem - začenši s tem, kdo stoji za storitvijo VPN.

O tem & Politika beleženja

Kdo je PureVPN?

PureVPN je leta 2007 ustanovila družba GZ Systems Ltd, ki deluje pod jurisdikcijo Hong Konga, in jo postavlja zunaj dosega ZDA in EU, ki niso prijazni zasebnosti..

PureVPN pravi, da je posebej izbral Hong Kong za svoj sedež, ker ni zakonov o obveznem hrambi podatkov, zato ni zakonska zahteva za shranjevanje uporabniških podatkov ali skupno rabo s tretjimi osebami.

PureVPN jasno navaja, da "če in ko [prejme] sodne pozive, ki jih je zakonito potrjeno na sodišču v Hong Kongu, [to] ne bo v veliko pomoč, saj [nima] skoraj nič koristnega za delitev ”, Kar je pomirjujoče.

Politika beleženja

Prejšnji spori glede pravilnika za beleženje PureVPN pomenijo, da smo še vedno malo skeptični do te storitve VPN - morda boste želeli preučiti ponudnike s strogimi pravilniki brez dnevnika, na primer CyberGhost ali PrivateVPN.

Izkazalo se je, da je FBI v spletnem primeru nadlegovanja, ki se je zgodil oktobra 2017, obtoženega lahko identificiral tako, da je IP naslov strežnika PureVPN, uporabljenega v kaznivem dejanju, povezal s pravim IP naslovom, ki ga je uporabljal za povezavo s strežnikom..

Medtem ko ne obljubljamo dejanj domnevnega storilca kaznivega dejanja, PureVPN strankam ni povedal, da je zabeležil njihov IP naslov, in je trdil, da le beleži čas povezave in uporabljeno pasovno širino. Še huje je, da je napačno trdil, da: "NE hranimo dnevnikov, ki bi lahko prepoznali ali pomagali pri spremljanju aktivnosti uporabnika", kar očitno ni tako..

Vendar je PureVPN v zadnjem času šel na nek način, da se unovči z uvedbo popolnoma prenovljene politike beleženja, kjer so zbrane edine informacije:

 • Dan, ko se povežete z določeno lokacijo strežnika VPN
 • Vaš ponudnik internetnih storitev
 • Skupna pasovna širina, ki jo uporablja vsak uporabnik

To naredi ne dnevnik:

 • Vaš prvotni naslov IP
 • Časovne žige povezave
 • DNS zahtevkov
 • IP naslov vašega izbranega strežnika VPN

To pomeni, da ničesar, kar počnete na spletu, ne moremo izslediti kot posameznika, kar nam povrne malo zaupanja v storitev.

PureVPN je šel tako daleč, da je naročil neodvisno revizijo svoje politike beleženja, da bi si pridobil zaupanje svojih uporabnikov.

Hitrost & Zanesljivost

Hitre hitrosti na bližnjih strežnikih VPN, manj hitro pri daljših povezavah

PureVPN ni najhitrejši VPN, ki smo ga preizkusili, vendar je še vedno precej hiter.

Hitrosti prenašanja in nalaganja na bližnje strežnike (npr. London v London) so več kot dovolj hitre za brezstično pretakanje.

Naše lastniško orodje za testiranje hitrosti je prav tako pokazalo impresivno skladnost v celotnem omrežju strežnikov PureVPN.

Hitrost je rezultat naše fizične lokacije v Londonu (100Mbps optična povezava) do londonskega testnega strežnika.

Pred uporabo PureVPN:

 1. PrenesiMbps

  91,42

 2. NaložiMbps

  97,52

 3. PureVPN pregledPinggospa

  5

Ko ste povezani s PureVPN:

 1. PrenesiMbps

  72,73

 2. NaložiMbps

  73,88

 3. PureVPN pregledPinggospa

  22

Hitrost prenosa brez PureVPN: 91,42Mbps

Hitrost prenosa s PureVPN: 72,73Mbps

Naša izguba hitrosti prenosa, ko se izvaja PureVPN: 20%

PureVPN deluje dokaj dobro pri mednarodnih povezavah, kot je Združeno kraljestvo z Avstralijo, vendar so nekatere povezave nekoliko hit-in-miss (npr. Združeno kraljestvo z ZDA).

Oglejte si hitrosti VPN, ki smo jih zabeležili v naših londonskih testih (ne pozabite, da je naša internetna povezava brez VPN 100Mbps):

 • ZDA: 31Mbps (Prenesi) & 19Mbps (naloži)
 • Nemčija: 63Mbps (Prenesi) & 55Mbps (naloži)
 • Singapur: 42Mbps (Prenesi) & 10Mbps (naloži)
 • Avstralija: 41Mbps (Prenesi) & 6Mbps (naloži)

Kot lahko vidite, hitrosti prenašanja PureVPN niso velike hitrosti na medkrajevnih povezavah, vendar razen če ne načrtujete hudourništva na oddaljenih strežnikih, to ne bi smelo biti težava.

Časi pinga PureVPN-a so povprečni, zato je igralcem morda bolje, če pogledajo druge VPN-je s super nizko zamudo. Naša priporočila VPN za igre lahko preverite tukaj.

Iščete najhitrejši VPN leta 2020? Potem si oglejte zasebni dostop do interneta.

Lokacije strežnika

2.000 strežnikov VPN se je razširilo v 140 držav

Globus z modro zastavo140DržaveSlika mestne pokrajine180GradoviSlika roza markerja300.000 + naslovi IP

PureVPN ima strežnike VPN v 140 državah na šestih celinah in skrbi za več kot le priljubljene destinacije, kot so Severna Amerika in Zahodna Evropa (čeprav še vedno ima VPN strežnike v Veliki Britaniji, ZDA, Kanadi in Avstraliji za tiste, ki jih potrebujejo).

PureVPN pregled

PureVPN ima skupno več kot 2000 strežnikov - nekateri od njih so navidezni strežniki, ki so na seznamu lokacij strežnikov PureVPN označeni s »V«. Vsi drugi fizični strežniki so v lasti PureVPN.

Najbolj impresivno je 300.000+ IP naslovov - to je eno največjih številk, kar smo jih kdaj videli, in močno zmanjšuje tveganje zastojev strežnika, kar zagotavlja visoke hitrosti VPN-ja..

Izbira 13 različnih ameriških strežnikov na ravni mesta in štirih različnih strežnikov na ravni mesta v Avstraliji pomeni, da PureVPN zagotavlja pokritje od obale do obale. Potekajo lahko v več mest v številnih državah:

 • Avstralija (4)
 • Kanada (3)
 • Kitajska (2)
 • Češka (2)
 • Francija (2)
 • Nemčija (5)
 • Malezija (2)
 • Južna Afrika (2)
 • UK (4)
 • ZDA (13)

Pretakanje & Torrenting

Optimizirani strežniki delujejo z Netflixom, vendar jih ne priporočamo za hudournike

PureVPN je spodoben VPN, če iščete hiter in brez težav dostop do večjih pretočnih storitev.

PureVPN Stream Mode odklene več kot 20 naštetih storitev prenosa in kanalov s pomočjo optimiziranih strežnikov VPN, vključno z:

 • Netflix
 • BBC iPlayer
 • Amazon Prime
 • Sky TV
 • Hulu
 • ABC
 • ESPN

V svojih rednih testih običajno nismo imeli težav pri dostopu do priljubljenih storitev pretakanja prek namenskih strežnikov, občasno pa smo morali preizkusiti še nekaj različnih strežnikov, da smo dobili dostop do svojih najljubših oddaj.

Torrenting

PureVPN ni dobra izbira za Kodijeve ventilatorje in hudournike, tudi če je P2P dovoljen na večini njegovih strežnikov VPN.

Pretekle težave s pravilnikom beleženja PureVPN nam preprečujejo, da bi to storitev VPN priporočali za občutljive zasebnosti P2P dejavnosti. Več o pravilniku za beleženje PureVPN si lahko preberete spodaj.

Nekateri bralci so poročali tudi o tem, da agenti za podporo PureVPN priporočajo uporabo namenskih IP za promet P2P, kar je slab nasvet.

Namenski naslov IP je fiksni naslov IP, dodeljen računu PureVPN, in se nikoli ne spremeni. Čeprav je učinkovito za pretakanje Netflixa, ni dobro za zasebnost.

Če za hudourništvo potrebujete VPN, preberite naš vodič o najboljših VPN-jih tukaj.

Obhod cenzure

Deluje na Kitajskem, a nastavitev je naključna

PureVPN je ena redkih storitev VPN, ki še vedno deluje na Kitajskem, kljub nedavni ukinitvi vladnih ponudnikov VPN, tudi če s časom postaja vse manj zanesljiva..

Če želite prejeti celovit vodnik za vzpostavitev VPN-ja za Kitajsko, se morate obrniti na podporo uporabnikom PureVPN. To je lahko dober postopek in vključuje veliko ročne konfiguracije. Tudi takrat PureVPN ne zagotavlja, da bo vedno deloval na Kitajskem.

Za zanesljivejše alternative si oglejte najbolj zanesljive VPN-je za Kitajsko.

Medtem ko je omrežje strežnikov PureVPN ogromno in bo verjetno imelo strežnike v bližnjih državah s prostim govorom, obstajajo drugi VPN-ji z ​​veliko učinkovitejšimi rešitvami za druge države z visoko cenzuro, kot sta Savdska Arabija in Rusija.

Platforme & Naprave

VPN aplikacije za Windows, MacOS, Android, iOS & več

Aplikacije

Logotip WindowsWindowsMac logotipMaciOS logotipiOSAndroid logotipAndroidLogotip LinuxaLinuxLogotip usmerjevalnikaUsmerjevalnik

PureVPN ima dobro paleto aplikacij po meri za različne naprave, vključno z:

 • Microsoft Windows
 • Apple MacOS
 • iOS
 • Android
 • Linux

Programe PureVPN je enostavno namestiti, če jih nastavite le za nekaj minut, in so zelo preproste za uporabo.

Poleg tega lahko PureVPN kadar koli uporabljate na do petih napravah.

Konzole za igre & Streaming naprave

AppleTV LogotipAppleTVLogotip programa Amazon Fire TVAmazon Fire TVLogotip ChromecastChromecastNintendo logotipNintendoLogotip PlayStationIgralna postajaRoku logotipRokuXbox LogotipXbox

PureVPN izstopa med drugimi storitvami VPN za zagotavljanje namenskih aplikacij tako za Amazon Fire TV Stick kot za Android TV, zato morate vse, kar morate storiti, naložiti programsko opremo iz trgovine z aplikacijami in dobro je začeti s pretakanjem.

Ljubiteljem pretakanja bo morda všeč dejstvo, da PureVPN prihaja tudi z dodatkom Kodi, kar je zelo redko.

PureVPN lahko uporabite tudi na drugih pretočnih napravah in igralnih konzolah, kot sta Xbox in PlayStation, tako da ga nastavite na ravni usmerjevalnika. Lahko kupite predhodno konfigurirane usmerjevalnike z že nameščenim PureVPN ali ročno konfigurirate obstoječi usmerjevalnik, če je združljiv.

Če imate usmerjevalnik DD-WRT, PureVPN zagotavlja aplikacijo, zaradi česar je uporaba VPN-ja na usmerjevalniku veliko enostavnejša.

Razširitve brskalnika

Chrome LogotipChromeLogotip FirefoxaFirefox

Naročnina PureVPN prihaja tudi z razširitvami brskalnikov proxy za Google Chrome in Mozilla Firefox.

Medtem ko dodatki brskalnika PureVPN prihajajo z zaščito pred puščanjem WebRTC, je pomembno, da ne pozabite, da ti pooblaščenci ne šifrirajo vaše povezave, zato je ne bi smeli uporabljati namesto celotnega odjemalca namizja. Kljub temu so dober dodaten bonus.

Trenutno ni razširitev za Opera ali Safari.

Šifriranje & Varnost

Močno šifriranje & veliko naprednih varnostnih funkcij

Protokoli

Šifriranje

Varnost

Napredne funkcije

IKEv2 / IPSec

L2TP / IPSec

OpenVPN (TCP / UDP)

PPTP

SSTP

AES-256

Blokiranje puščanja DNS

Prvostranski DNS

Zaščita puščanja IPV6

VPN Kill stikalo

Blokiranje puščanja WebRTC

Split tuneliranje

Oglejte si naš slovar VPN, če vas ti izrazi zmedejo in želite izvedeti več.

Včasih je bilo PureVPN težko priporočiti vsem, ki imajo stroge potrebe po zasebnosti zaradi prejšnjih težav s svojo politiko beleženja, a nedavna prenova pomeni, da to ni več toliko težav.

Aplikacija PureVPN izbere najboljši protokol VPN za vas ob zagonu, vendar priporočamo uporabo OpenVPN (UDP in TCP) kot najboljšega protokola za vsestransko delovanje in zasebnost. Šifriranje poteka s šifro AES-256, ki ga ni mogoče razbiti.

Posnetek zaslona menija nastavitev PureVPN v aplikaciji

Lahko se povežete tudi z naslednjimi protokoli VPN:

 • IKEv2 - zelo hiter in varen, odličen za mobilne naprave
 • PPTP - zelo nevaren in ga je mogoče enostavno pokvariti
 • L2TP - na splošno varen
 • SSTP - prinaša nekaj možnih varnostnih tveganj

Stikalo za uničenje VPN je bistvena lastnost, saj blokira ves spletni promet, če povezava VPN iz kakršnega koli razloga pade, prepreči, da bi bil vaš pravi IP naslov izpostavljen.

PureVPN vas ščiti tudi pred puščanjem DNS, IPv6 in WebRTC - za katere so se pokazali, da so naši neodvisni testi učinkovito delovali - dajte vam spokojnost, da vaše spletne dejavnosti ne vidi nihče drug kot vi.

Posnetek zaslona Browserleaks.com pri preskusu rezultatov puščanja med povezavo s PureVPN

Rezultati preskusa PureVPN na spletnem mestu browserleaks.com, ko je povezan s strežnikom VPN v ZDA. Testiramo iz Velike Britanije.

Namizna aplikacija PureVPN vključuje tudi razdeljeno tuneliranje, kar vam omogoča, da usmerite določen promet prek VPN, ostale pa pustite zunaj šifriranega predora.

PureVPN je imel zlonamerno programsko opremo in zaviralce oglasov (Gravity in Ozone), vendar so bili odstranjeni junija 2019.

Vendar smo med testiranjem to storili opazite nekaj čudnega.

Ko smo se povezali z določenimi strežniki (v Veliki Britaniji), je bil naš promet usmerjen prek proxy strežnikov Squid.

Z PureVPN smo se obrnili na vprašanje, zakaj je to bilo in to je bil njihov odgovor:

Posnetek zaslona odziva stranke za podporo PureVPN na naše vprašanje o proxy Squid

"Obveščamo vas, da na več strežnikih uporabljamo lignje, vključno z Združenim kraljestvom, za boljše usmerjanje."

Nato smo od PureVPN prosili, da potrdi, da lignji ne beležijo uporabniškega prometa:

Posnetek zaslona odziva stranke za podporo PureVPN na naše vprašanje o proxy Squid

"Obveščamo vas, da je na lignjah onemogočena vsa beležba. Iz poslovnih razlogov žal ne moremo razkriti. "

Radi bi videli večjo preglednost glede te težave na spletnem mestu PureVPN.

Enostavnost uporabe

Aplikacije VPN po meri se hitro namestijo, a malce nerodno

Kako namestiti & Nastavite PureVPN

 • Posnetek zaslona gumba za prenos PureVPN

  Programsko opremo VPN je enostavno prenesti tako, da odprete razdelek o aplikacijah na spletnem mestu PureVPN.

 • Posnetek zaslona PureVPN pogojev in pogojev

  Preden začnete postopek namestitve VPN, morate prebrati in sprejeti pogoje.

 • Posnetek zaslona Ciljna mapa namestitve PureVPN

  Lahko se odločite, kam želite shraniti nastavitvene datoteke PureVPN in tudi izbrati, ali želite bližnjico na namizju.

 • Posnetek zaslona čarovnika za namestitev PureVPN

  Tu lahko preverite potek namestitve VPN, ki običajno traja le nekaj minut.

 • Posnetek zaslona namestitvenega zaslona PureVPN

  Ko je nameščena programska oprema VPN, boste videli poziv za zagon aplikacije PureVPN.

 • Posnetek zaslona Izberite način PureVPN Desktop App

  Na zaslonu za izbiro načina PureVPN prilagodite aplikacijo glede na to, kaj želite storiti.

 • Čarovnik za povezavo s pretakanjem PureVPN

  V čarovniku za povezavo izberite storitev pretakanja, če želite videti najboljše strežnike VPN.

 • Posnetek zaslona informacij o povezavi aplikacije PureVPN Desktop

  Na zaslonu povezave so prikazane informacije o vaši VPN povezavi, vključno z vašim novim IP naslovom.

 • Posnetek zaslona naprednih nastavitev PureVPN Desktop App

  Napredne nastavitve PureVPN-a so zelo dobro organizirane in imajo koristne kontekstne nasvete, s katerimi razložijo, kaj počnejo.

Namestitev sistema PureVPN je zelo enostavna in ne bo povzročila težav niti najbolj neizkušenim uporabnikom VPN. Preprosto prenesite programsko opremo, sledite navodilom za namestitev in nato vnesite svoje uporabniške podatke.

Aplikacije PureVPN kažejo obljubo in jasno se osredotočajo na uporabniško izkušnjo, vendar smo ugotovili, da je izvedba neskladna.

Glavna nadzorna plošča je dovolj enostavna za uporabo in jo lahko poljubno prilagodite (pretakanje, internetna svoboda, izmenjava datotek, varnost, namenski IP), toda namizne aplikacije PureVPN se še vedno zdijo nerodno in staromodno.

Dobro organizirane nastavljive možnosti so na voljo v meniju nastavitev PureVPN. Všeč so nam koristne razlage, ki so skupaj z nekaterimi naprednejšimi možnostmi, kot je zaščita pred puščanjem IPv6.

PureVPN-ove mobilne aplikacije so nekoliko bolj racionalizirane od svojih namiznih računalnikov, ne da bi pri tem ogrozile napredne funkcije.

Razširitve brskalnika

Posnetek zaslona PureVPN Chrome Extension

Ne bo trajalo dolgo, da nastavim razširitve brskalnika proxy PureVPN za Google Chrome ali Mozilla Firefox. Preprosto kliknite »Prenesi razširitev« na spletnem mestu PureVPN, dodajte razširitev v brskalnik, se prijavite in povežite.

Pomoč strankam

Koristna podpora za klepet v živo in obsežni spletni viri

24/7 Podpora za klepet v živo

Spletni viri

Da
Da

Podpora strankam PureVPN je precej dobra, vendar bi vseeno lahko dosegla nekatere izboljšave.

PureVPN ima funkcijo klepeta v živo 24 ur na dan, kar je zelo priročno za hitra in preprosta vprašanja. Agenti za podporo odgovarjajo hitro in vljudno, vendar se njihovo znanje ne širi na bolj zapletene poizvedbe - za podporo po e-pošti je šlo skoraj za isto zgodbo..

Center za podporo na spletnem mestu je zagotovo obsežen z veliko pogostih vprašanj, nasvetov za odpravljanje težav in priročnikov za ročno nastavitev za številne naprave.

Če imate preprosto vprašanje, boste odgovore našli v nekaj minutah, če pa je kaj tehnično zapleteno, boste morali biti nekoliko bolj vztrajni.

Cenitev & Ponudbe

Skladno z letnim načrtom

PureVPN kupon

Načrt cen PureVPN

Čim dlje se zavežete za PureVPN, manj boste plačevali mesečno - tako kot pri večini VPN-jev.

En mesec je najdražja možnost pri 10,95 USD, vendar se ta zmanjša za ogromnih 73% na le 2,91 dolarja na mesec, če se odločite za dvoletni načrt. Obstaja tudi letni načrt za sprejemljivih 4,16 USD na mesec.

Dolgoročni načrti PureVPN so izjemno poceni - če želite prihraniti denar, potem je PureVPN zelo močan kandidat.

 1. Mesečno

  10,95 USD / mesečno

  Zaračunanih 10,95 USD vsak mesec

 2. 12 mesecev

  4,16 USD / mesečno

  Zaračunanih 49,95 USD za prvo leto prihranite 62%

 3. 2 leti

  2,91 USD / mesečno

  Zaračunali 69,95 USD za prvi 2 leti prihranite 73%

Vsi načrti imajo 31-dnevno jamstvo vračila denarja

Plačilo & Možnosti vračila

PureVPN sprejema široko paleto plačilnih načinov, vključno z nekaterimi več zasebnimi možnostmi:

 • Kreditne in debetne kartice
 • PayPal
 • AliPay
 • Naložbe kripto valut prek CoinPayments, vključno z BitCoin
 • Naložite mednarodne metode prek PaymentWall in BlueSnap

PureVPN ne morete uporabljati brezplačno, vendar lahko programsko opremo PureVPN preizkusite 31 dni brez tveganja in jamstvom za vračilo denarja. To resnično ni nobenih vprašanj, brez skritih omejitev podatkov ali omejitev. Če je to posledica tehnične težave, bo podpora za stranke najprej poskusila popraviti.

Po obdelavi vaše zahteve za vračilo PureVPN in preklica računa lahko traja do 30 dni, da se plačilo za vračilo prikaže na vašem računu.

PureVPN ponuja tudi tridnevni preizkusni račun brez omejitve podatkov ali omejitev uporabe za 2,50 USD. Tega ni mogoče povrniti pod nobenim pogojem, vključno s tehničnimi težavami, vendar je zelo dober način za preizkus vseh storitev, ne da bi se bali prenosa podatkovnega dodatka.

Spodnja črta

Ali priporočamo PureVPN?

PureVPN še nima popolne preteklosti, vendar so nova politika beleženja in neodvisna revizija, ki jo podpirajo, povrnili nekaj našega zaupanja.

Medtem ko bi se nekateri morda želeli odločiti za VPN, ki ne nasprotuje njegovemu imenu, je PureVPN še vedno dobra izbira za uporabnike, ki potrebujejo dostop do vsebin z vsega sveta (natančneje v 140 državah) in je koristno za pretakanje Netflixa in drugih storitev tudi.

Alternativa PureVPN

Logotip ExpressVPN

ExpressVPN

ExpressVPN je večkrat dokazal svojo zaupanje - nekoč, ko je bil zasežen eden od njegovih turških strežnikov in ni bilo mogoče najti dnevnikov uporabniške povezave, in ob drugih priložnostih, ko je opravil neodvisne preglede zasebnosti in varnosti. Preberite pregled ExpressVPN

NordVPN Logotip

NordVPN

P2P je dovoljen na večini strežnikov PureVPN, vendar je NordVPN veliko boljši VPN za hudournike. Hitro, varno in brez hlodov. NordVPN nudi tudi odlično 24-urno podporo strankam in elegantne aplikacije po meri. Preberite NordVPN pregled

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me